Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

H συμπεριφορά του Γκίκα - Χαρδούβελη ...

«Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής»:Τις προτάσεις των Δήμων παρουσίασε ο Γ. Πατούλης

«Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης»
Τον κεντρικό ρόλο που πρέπει να έχει η τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού στην αντιμετώπιση της φτώχειας, τον περιορισμό των ελεγκτικών μηχανισμών σε έναν ενιαίο φορέα, και την επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε όλους τους Ο.Τ.Α α’ βαθμού παρουσίασε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, προσερχόμενος στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και άλλες διατάξεις» στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Το σχετικό υπόμνημα με τις προτάσεις και παρατηρήσεις της Κ.Ε.Δ.Ε που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, υπόψη της Επιτροπής.
Ως προς το κεφάλαιο που αφορά στη λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης όπως η δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, το επίδομα ενοικίου για την εξασφάλιση στέγης, επιδότηση σίτισης σε νοικοκυριά, επισημαίνεται ότι οι Δήμοι, τα ΝΠΔΔ αυτών και οι επιχειρήσεις τοπικής αυτοδιοίκησης λειτουργούν 4.449 δομές που απευθύνονται στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας, καλύπτοντας 171.390 ωφελούμενους. Στο σύνολο των κοινωνικών δομών εργάζονται 19.297 εργαζόμενοι.
Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, η τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού με ιδίους πόρους έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και έχει αναπτύξει σειρά από δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Για αυτό δικαιωματικά μπορεί και πρέπει να έχει τον πρώτο ρόλο στην αντιμετώπιση της φτώχειας για τους εξής λόγους:

Σημαντικός & Ηρωϊκός ο ρόλος της ΕΠΟΝ στην Αντίσταση

Διδακτική, η εξαιρετική εκδήλωση για τα 72 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Mρτίου στο δημαρχείο Αμαρουσίου  από την Λαϊκή Επιτροπή  Αμαρουσίου & το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η εκδήλωση τιμής για τα 72 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Γιάννη Λαμπρόπουλου, Προέδρου του Δ.Σ. του παραρτήματος Αμαρουσίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), όπου τόνισε τον σημαντικό και ηρωικό ρόλο της ΕΠΟΝ στην Αντίσταση, στέλνοντας το μήνυμα της συνέχισης του αγώνα της νεολαίας, αναδεικνύοντας τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει και σήμερα η νεολαία μας, καλλιεργώντας τις πιο υψηλές αξίες, συσπειρώνοντας  χιλιάδες νέους στην πάλη ενάντια στο φασισμό. 
Τόνισε: 
«εμπνεόμαστε από τoν ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ  και  συνεχίζουμε μέσα από το συλλογικό αγώνα και την οργανωμένη πάλη, τον αγώνα μας για τη ζωή που μας αξίζει, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση»

Ψήφισμα Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου

Εμείς τα μέλη της πρώτης μετεκλογικής Συνέλευσης της Οργάνωση Μελών Αμαρουσίου
Χαιρετίζουμε τη μεγάλη εκλογική νίκη του κόμματος και του λαού μας.
Αντιλαμβανόμαστε ότι από τις 25-1-2015 ξεκίνησε ένας αγώνας σκληρός & διαρκής με στόχο:
Ν’ αλλάξουμε την πολιτική φορά των πραγμάτων αποκρούοντας τη νεοφιλελεύθερη  πενταετή πολιτική της λιτότητας και της αποσάθρωσης των κοινωνικών κατακτήσεων δεκαετιών
Να αντιμετωπίσουμε άμεσα την ανθρωπιστική κρίση
Να ανατρέψουμε δυσλειτουργίες δεκαετιών αναβαθμίζοντας και εκδημοκρατίζοντας ριζικά τη δημόσια διοίκηση και οικοδομόντας ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος
Να εξαλείψουμε κάθε μορφής μαύρη οικονομία η οποία αποτελεί μείζονα παράγοντα κοινωνικής αδικίας και να αναδιανείμουμε τον πλούτο υπέρ των οικονομικά αδυνάτων
Να βάλουμε τις βάσεις για ένα νέο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο στη χώρα μας
Να ανοίξουμε το δρόμο για μια δικαιότερη, ανοιχτή, δημοκρατική κοινωνία.
Καταλαβαίνουμε ότι αυτός είναι δρόμος εξαιρετικά δύσκολος και πρωτόγνωρος που δεν θα εξελίσσεται γραμμικά αλλά με σειρά μαχών, συγκρούσεων, επιτυχιών και αποτυχιών, συμβιβασμών και ρήξεων.
Βασικός οδηγός στην πορεία αυτή θα είναι το πρόγραμμα και οι αρχές μας, καθώς και η συμμετοχή, η σύμπραξη, η στήριξη και ο έλεγχος των κοινωνικών τάξεων και στρωμάτων που εμπνέονται από την πολιτική του Σύριζα, την τροφοδοτούν και αναγνωρίζουν σ’ αυτήν τη θεμελίωση και τη βελτίωση των όρων της ζωής τους.

«Ο κλέψας του κλέψαντος» στην ΕΥΔΑΠ του Αμαρουσίου!!!

Οι ταμίες εκμεταλλεύτηκαν ληστεία &...«τσέπωσαν» κάποιες χιλιάδες €!
Την ευκαιρία να πλουτίσουν και εκείνοι κατά μερικές χιλιάδες ευρώ εκμεταλλεύτηκαν τρεις ταμίες της ΕΥΔΑΠ Αμαρουσίου με αφορμή ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στο υποκατάστημα που εργάζονταν στις 2 Μαρτίου.
Οι υπάλληλοι βρήκαν την ευκαιρία και μαζί με τα χρήματα που έδιναν στους ληστές, κρατούσαν μερικά και για τον εαυτό τους!
Οι τρεις ταμίες της ΕΥΔΑΠ συνελήφθησαν από τους άντρες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας για υπεξαίρεση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ψευδορκία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 46 και 48 ετών και μία 60χρονη γυναίκα.
Όλα ξεκίνησαν, το μεσημέρι της προηγούμενης Δευτέρας, όταν και διαπράχθηκε ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημά τους στο Μαρούσι.
Άγνωστοι δράστες εισήλθαν στην ΕΥΔΑΠ και με την απειλή όπλων αφού ακινητοποίησαν του πελάτες και τους υπαλλήλους, απαίτησαν από τους ταμίες να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια και τους δώσουν τα χρήματα.

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Εποικοδομητική η συζήτηση των κ.κ. Δ. Καρλαύτη & Γ. Ζήκου με τον Σύλλογο «Ο Άγιος Ελευθέριος»

Ζητήματα που αφορούν στην περιοχή του Σωρού συζήτησαν ο Αντιδήμαρχος της Πολεοδομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Δημήτρης Καρλαύτης & ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής κ. Γεώργιος Ζήκος, κατά τη συνάντησή τους με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού-Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Ελευθέριος», στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Στη εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Τεχνικής Υπηρεσίας, τα μέλη της Διοίκησης ενημέρωσαν  τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Νησιώτη και τα μέλη του Δ.Σ. για το στάδιο υλοποίησης, αφενός μεν του έργου ανάπλασης του Κ.Χ. 9760 και της πέριξ περιοχής, μεταξύ των οδών Κονίτσης, Αγίου Αθανασίου και Σωρού και αφετέρου του έργου διάνοιξης της οδού Σωρού από την Αμαρουσίου Χαλανδρίου έως την Κηφισίας.      
Συζητήθηκε επίσης η εξέλιξη της διαδικασίας για την ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής Κάτω Σωρός, Τύμβος Μαρμαράδικα, καθώς και το θέμα της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οριοθέτησής του.

Το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού τίμησε την «Ημέρα της Γυναίκας»

Με εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, σε αίθουσα του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, τιμήθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου η Ημέρα της Γυναίκας στο Δήμο Αμαρουσίου 
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη μετέφερε  στους παριστάμενους τις θερμές ευχές και την αγάπη του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη μαζί με την έμπρακτη  στήριξη του στο γυναικείο φύλο και ακολούθως αφιέρωσε την ομιλία της στο ρόλο της γυναίκας στη διαμόρφωση της κοινωνίας διαχρονικά, με τίτλο: 
«Επιτεύγματα της γυναίκας διαχρονικά».
«Στην παρούσα φάση - σημείωσε μεταξύ άλλων - με την Ελληνίδα μητέρα μιας χώρας που συρρικνώνεται πληθυσμιακά να βάλλεται από ποικίλες δυσμενείς νομοθεσίες, ασφαλιστικό και θεσμικό ενδοεργασιακό ζήτημα πρέπει να υποψιαστούμε και να αντισταθούμε. 
Δεν επιτρέπεται πλέον στις κοινωνίες η γυναίκα να αποκτά ή να τις αφαιρούνται εργασιακά δικαιώματα, αναλόγως των οικονομικών δεικτών που διαμορφώνονται. 
Στην παρούσα φάση θα είμαστε επιτυχημένες αν μετέχουμε σε μια κοινωνία επί ίσοις όροις για τους προικισμένους και ευφυείς, σε όποιο φύλο κι αν ανήκουν. 

Αιρετές με μακρά θητεία στην Τ. Α. βράβευσε ο Γ. Πατούλης

Με μια συμβολική, λιτή αλλά ζεστή εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης τίμησε χθες το μεσημέρι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, γυναίκες αιρετές με μακρά θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Πατούλης καλωσόρισε και παρουσίασε τις αιρετές γυναίκες με πολυετή και σημαντική διαδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κατερίνα Δασκαλάκη, Πρόεδρο του Πανελληνίου Δικτύου Αιρετών Γυναικών «ΑΘΗΝΑ», Δήμητρα Τσανάκα, Δήμαρχο Καβάλας, Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, Αλίκη Σωτηριάδου, Δήμαρχο Παρανεστίου, Ιωάννα Κριεκούκη, Δήμαρχο Μάνδρας- Ειδυλλίας, Μαρία Καμμά - Αλιφέρη, δήμαρχο Τήλου, Αμφιτρίτη Αλημπατέ, Δήμαρχο Ερέτριας, Ινές - Δήμητρα Αγγελή - Λυκούδη, Σύμβουλο της 6ης  Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας και Σταυρούλα Μπότση - Μπραΐμη, Δήμαρχο Σουλίου, υπογραμμίζοντας ότι με τη σημερινή συμβολική εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, η ΚΕΔΕ τιμά στο πρόσωπό τους την προσφορά όλων των γυναικών  στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, αν και όπως είπε, «δεν είστε πολλές, ωστόσο, η διάθεσή μας είναι όλες σας να έχετε σημαντικό ρόλο, αρκεί να έχετε τη διάθεση».
Επίσης σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ θεωρεί πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως ο εγγύτερος στον πολίτη θεσμός αλλά και ως ο βασικός φορέας πολιτικής και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων.

Επιτυχημένη η Γ. Σ. της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, η γενική συνέλευση της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», τις εργασίες της οποίας διηύθυνε επιτυχώς το Προεδρείο, το οποίο αποτελούσαν οι κ.κ. Κ. Σακελλάρης (απερχόμενος γραμματέας της παράταξης), και τα μέλη της γραμματείας Δ. Δαβή & Ζ. Πολίτη.
 Ο Κ. Σακελλάρης στην αρχή της συνέλευσης σε σύντομη ομιλία του με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας και στις διεκδικήσεις του γυναικείου κινήματος.
Ακολούθησε η ομιλία του επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκη που αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις της παράταξης για τα γενικότερα ζητήματα της Τ.Α. καθώς και τις θετικές προοπτικές που ανοίγονται μετά την τελευταία πολιτική αλλαγή στην πατρίδα μας και επανέλαβε τη δέσμευση της παράταξης για διεκδίκηση των αιτημάτων μας ανεξάρτητα από το ποιοι ευρίσκονται στην κυβερνητική εξουσία.
Ανέλυσε επίσης τα βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής της σημερινής δημοτικής Αρχής και τα οποία βρίσκονται στον αντίποδα όλων όσων αποτελούν το όραμα και το πρόγραμμα της παράταξης.

«Βιώσιμη λειτουργία κολυμβητηρίων»

Δήμοι:«Καταγραφή των δημοτικών αθλητικών υποδομών πανελλαδικά από την ΚΕΔΕ»
Την καταγραφή όλων των αθλητικών υποδομών σε επίπεδο δήμων με σκοπό να αποκτηθεί ολοκληρωμένη γνώση της κατάστασής τους και να αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης μέσω Ε.Σ.Π.Α για παρεμβάσεις, επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα:
«Βιώσιμη λειτουργία κολυμβητηρίων» που διοργάνωσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.
Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης, έθεσε ως σημαντικό για τις εκάστοτε δημοτικές διοικήσεις να διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των αθλητικών τους υποδομών σε συνθήκες ασφάλειας για τους χρήστες, θέτοντάς τις στη διάθεση τόσο των πολιτών όσο και των αθλητικών σωματείων.
Πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνον στα κολυμβητήρια αλλά στο σύνολο των αθλητικών υποδομών που στη μεγάλη τους πλειοψηφία ανήκουν ιδιοκτησιακά σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Πατούλης, ανέφερε ότι Αυτοδιοίκηση και Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελούν συμμάχους στην προσπάθεια που γίνεται για να διασφαλιστεί η βιώσιμη λειτουργία των κολυμβητηρίων σε όλη την Ελλάδα.
«Η αναζήτηση τρόπων για τη βιώσιμη λειτουργία τους είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί. Ως Κ.Ε.Δ.Ε έχουμε ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες μια εθνική καταγραφή όλων των αθλητικών υποδομών σε επίπεδο Δήμων, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει.

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

EIKOΣI OKTΩ(28) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 10 Μαρτίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Ορισμός υπαλλήλου διαχείρισης Πάγιας Προκαταβολής οικονομικoύ έτους 2015 και διάθεση πιστώσεων πάγιας προκαταβολής
3. Έγκριση καταβολής εξόδων κηδείας του εν ενεργεία υπαλλήλου του Δήμου μας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πατέλη Νικόλαου του Εμμανουήλ, ειδικότητας ΥΕ Εργατών Πρασίνου
4. Έγκριση συμμετοχής των υπαλλήλων, Κορογιάννου Γεωργία, Τρίμπου Δημήτριου Καρίπη Μωυσή και Κανελλοπούλου Αμαλία σε σεμινάριο. 

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ:Ανοικτή επιστολή Α. Πάντου ...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΗΜΑΝΣΕΩΝ & ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Ο ΟΑΣΑ άμεσα τον περασμένο Νοέμβριο 2014 είχε απαντήσει σε πρόταση επέκτασης της γραμμής 402 μέχρι τον ΣΣ του προαστιακού της Λ. Πεντέλης, ότι αυτό είναι επικίνδυνο να υλοποιηθεί εξαιτίας των γεωμετρικών χαρακτηριστικών χάραξης του νέου τμήματος από οδό ΚΟΡΥΤΣΑΣ έως Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ με τις μικρές ακτίνες καμπυλότητας και των μεγάλων διαστάσεων των λεωφορείων.
Κάποιοι όμως εκ των οδηγών της εταιρείας (όπως και άλλοι ) έχουν διαφορετική άποψη, αγνοούν τη σχετική σήμανση και διασχίζουν το υπόψη τμήμα άλλοι με μικρή ταχύτητα και άλλοι προφανώς με περισσότερες ικανότητες με ταχύτητες που θα ζήλευε και οδηγός αγωνιστικού δικύκλου !!!. 
Τον Ιανουάριο 2015 λεωφορείο της εταιρείας (ένα από τα κυριολεκτικά δεκάδες ιδιωτικά, τουριστικά , σχολικά που καθημερινά όλο το 24ωρο) φωτογραφήθηκε να διασχίζει με μικρή ταχύτητα και περιπετειώδη τρόπο το νέο τμήμα και στη συνέχεια να στρίβει στην παραρεμάτια οδό ΚΟΡΥΤΣΑΣ !!!

«Επισιτιστικό Πρόγραμμα, Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας & πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας»

Τι αποφάσισε η Επιτροπή Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ 
Την ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας τόσο για την επίτευξη του εθνικού στόχου για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, όσο και την οργάνωση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των τοπικών κοινωνικών πολιτικών και παρεμβάσεων των δήμων, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2010,  προκρίνει ως βασική προτεραιότητα η ΚΕΔΕ.
Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γ. Πατούλη, στο πλαίσιο των περιφερειακών προσυνεδρίων αλλά και ενόψει του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική.
Ειδικότερα αναφερόμενος ο Γ. Πατούλης στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους» για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 τόνισε ότι η ΚΕΔΕ θα στηρίξει συνολικά και συλλογικά την προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προάγοντας και αναδεικνύοντας τις συνεργασίες και τις εταιρικές σχέσεις σε τοπικό επίπεδο. Ωστόσο υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση η Αυτοδιοίκηση είναι αντίθετη με τη διαμεσολάβηση ιδιωτών στη διαχείριση του προγράμματος.

ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ ΜΟΝΟΥΣ...

«Οι πρωταγωνιστές της ανθρωπιστικής κρίσης», ήταν ο τίτλος του εξαιρετικότατου χθεσινού ρεπορτάζ των συναδέλφων Μαρίνας Ζιώζου &Γιάννη Κρητικού στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ»
Όπως εύστοχα σημειώνουν:
Στην Ελλάδα της κρίσης δεν είναι πλέον και τόσο δύσκολο να μείνεις χωρίς σπίτι, φαγητό, ρεύμα, νερό ή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Οι νεοάστεγοι που βρέθηκαν στον δρόμο τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής ύφεσης έχουν απλές, καθημερινές ιστορίες:
Χρωστούσαν ενοίκια, δάνεια, δεν είχαν δουλειά & ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΙ της διπλανής πόρτας...
Υπό αυτήν την έννοια, υπογραμμίζουν,
έχει μεγάλη σημασία, και δεν είναι απλώς ένας συμβολισμός, ότι το πρώτο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις για την ανακούφιση χιλιάδων συμπολιτών και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 
Απλώνει δηλαδή δίχτυ προστασίας σε ανθρώπους στους οποίους η κρίση στέρησε τα όνειρα, αλλά οι ίδιοι πάλεψαν να κρατηθούν όρθιοι.
Είναι ένας τρόπος, «κάτι μικρό» για τον καθέναν από αυτούς να πάρουν πίσω ένα κομμάτι της ζωής τους, της αξιοπρέπειάς τους.
Μια ανάσα για όλους όσοι αντιστέκονται στο να χαθεί η ελπίδα, καθώς πάντα προέχει η αλληλεγγύη και η συμπόνοια για τον συνάνθρωπο.
Μεταξύ των πρωταγωνιστών, η εφημερίδα φιλοξενεί και μια Μαρουσιώτισσα: τη ΦΑΙΗ ΜΟΥΚΑ, η οποια δίνει καθημερινά τον δικό της αγώνα για επιβίωση...

Στις 7:30 μ.μ. μιλά ο Δ.Καζάκης για τον «καπιταλισμό»

Νεκρός ο οδηγός Ι.Χ. που «καρφώθηκε» στο Τ.Τ. Αμαρουσίου

Σε κατάστημα Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας 209, στο Μαρούσι, καρφώθηκε τα ξημερώματα ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.
Το ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 02:00 στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα, όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να ξεφύγει από την πορεία του και να σφηνωθεί στο υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Μετά την πρόσκρουση ξέσπασε μικρής έκτασης πυρκαγιά η οποία σβήστηκε από άτομα που έτρεξαν να συνδράμουν.
Ωστόσο, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής με έξι οχήματα και 18 πυροσβέστες για να απεγκλωβιστούν οι τέσσερις επιβάτες.

Επιφανείς γυναίκες βραβεύει στη 1:00 μ.μ. ο Γ. Πατούλης


Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, σήμερα Δευτέρα, 9 Μαρτίου και ώρα 1 το μεσημέρι, θα βραβεύσει αιρετές  γυναίκες με πολύχρονη θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ειδικότερα θα βραβευτούν οι Αικατερίνη Δασκαλάκη, πρόεδρος του Πανελλήνιου Δικτύου Αιρετών Γυναικών α΄ και β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΑΘΗΝΑ», Σταυρούλα Μπραΐμη -Μπότση, δήμαρχος Σουλίου, Μαρία Ανδρούτσου, δήμαρχος Αγίου Δημητρίου,  Αλίκη Σωτηριάδου, δήμαρχος Παρανεστίου, Ιωάννα Κριεκούκη, δήμαρχος Μάνδρας- Ειδυλλίας, Μαρία Καμά - Αλειφέρη, δήμαρχος Τήλου, Αμφιτρίτη Αλημπατέ, δήμαρχος Ερέτριας καθώς και η Ινές - Δήμητρα Αγγελή - Λυκούδη, σύμβουλος της 6ης  Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Le Monde diplomatique:«Να στηρίξουμε την Ελλάδα»


Η Γερμανία, στηριζόμενη από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, δεν δέχεται την εγκατάσταση στην Αθήνα μιας αριστερής κυβέρνησης που επιθυμεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. 
Χρησιμοποιεί την οικονομική και χρηματοπιστωτική της κυριαρχία, για να υποχρεώσει την Ελλάδα να συνεχίσει την πορεία μιας πολιτικής λιτότητας, η οποία την έχει ήδη καταστρέψει. 
Οι Έλληνες δεν έχουν ανάγκη από εξήγηση της λέξης «δημοκρατία». 
Κι όμως, τα μαθήματα πέφτουν βροχή στο κεφάλι τους από τότε που έφεραν στην εξουσία μια δύναμη της αριστεράς, η οποία αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στις πολιτικές λιτότητας που τους βασανίζουν εδώ και έξι χρόνια. 
Οι «δάσκαλοι», που ξέρουν το θέμα, δεν φείδονται παραινέσεων. Αυτοί δεν είναι, άλλωστε, που επέβαλαν συνθήκες τις οποίες απέρριψε η λαϊκή ετυμηγορία; 
Αυτοί δεν είναι που αρνήθηκαν τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους μόλις κέρδισαν τις εκλογές; 
Από εδώ και πέρα αναμετρούνται μ’ εκείνους που προσπαθούν να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους, υποσχέσεις στις οποίες πιστεύουν. 
Η αναμέτρηση θα είναι ακόμα πιο σκληρή, αφού οι αντίπαλοι πιθανόν να μεταλαμπαδεύσουν και σε άλλους, εκείνους που μέχρι σήμερα είχαν υποταχθεί στην ανικανότητά τους, ιδέες αντίστασης. 
Πέρα από την τύχη της Ελλάδας, η αντιπαράθεση αυτή είναι φορέας της μοίρας της ευρωπαϊκής δημοκρατίας (1).
Μόλις έγινε γνωστή η νίκη του Σύριζα στη Γηραιά Ήπειρο, δόθηκε το σύνθημα.

8 Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την επέτειο της 8ης του Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις εργαζόμενες του κλάδου
Την 8η του Μάρτη τιμάμε τις εργάτριες στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που τόλμησαν το 1857 να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλειάς, στην εκμετάλλευση και καταπίεση που βίωναν.
Ο αγώνας αυτός αποτελεί πηγή έμπνευσης για το σήμερα.
Γιατί στις σημερινές συνθήκες είναι μονόδρομος για τις εργαζόμενες,158 χρόνια μετά, μας ζητάνε να συμβιβαστούμε με «αξιοπρέπεια» στη μισή ζωή με τσακισμένα δικαιώματα. 
Να ξεχάσουμε τις κατακτήσεις, που μας πήραν πίσω τη περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους.
Να μην αποδεχτούμε το πρόσταγμα του κεφαλαίου να προσαρμόσουμε τις ανάγκες μας στα ελάχιστα,
Να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για ψίχουλα, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς Κυριακάτικη αργία και ξεκούραση, 
Να μην έχουμε δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά μας, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς, δωρεάν φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη για τα παιδιά μας, την οικογένειά μας, να μην έχουμε δωρεάν δημόσια μαιευτήρια, αυξημένες άδειες εγκυμοσύνης, τοκετού, μητρότητας.
Μας καλούν να αποδεχτούμε την περικοπή του επιδόματος τοκετού για όσες γυναίκες γεννούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο. 

Συναντήσεις με τους κ.κ. Γ. Πατούλη & Η. Γκότση, είχε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Τη Πέμπτη 5 Μαρτίου η Διοίκηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε συνάντηση με το Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργο Πατούλη και τη Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου  με το Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Αττικής κ. Ηρακλή Γκότση.
Και στις δύο συναντήσεις η Διοίκηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ απαίτησε τη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά, τη κατάργηση όλων των ειδών ελαστικής εργασίας, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις αλλά και να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών.
Δηλώσαμε την αντίθεση μας στην ανταποδοτικότητα και στη προσπάθεια της κυβέρνησης να σπρώξει υπηρεσίες των Δήμων στην ανταποδοτικότητα. 
Απαιτήσαμε :

Σε έξαρση ιλαρά και ερυθρά

Άμεσο εμβολιασμό των παιδιών συστήνει το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου 
Τον άμεσο εμβολιασμό των μη εμβολιασμένων παιδιών και ενδεχομένως, την πραγματοποίηση αναμνηστικού εμβολίου σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους, συνιστά στους γονείς το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου στο πλαίσιο των προειδοποιήσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για έξαρση ιλαράς και ερυθράς.
Το ΚΕΠ Υγείας από 10 π.μ. έως 3 μ.μ. (τηλ. 210  80 21 415) & το Πολυιατρείο του Δήμου Αμαρουσίου (τηλ. 213 2031910-1) από 9 π.μ. έως 3 μ.μ. είναι στη διάθεση των δημοτών για περαιτέρω πληροφόρηση.

Στις 10:00 π.μ. η 2η Εθελοντική αναδάσωση για το 2015 στο Πεντελικό

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Λοιπόν, έτοιμοι για πόλεμο για να σωθεί το αμερικανικό σύστημα;

Η ανάπτυξη στην Ουκρανία μερικών εκατοντάδων δολοφόνων της 173 ης  Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του Στρατού των ΗΠΑ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες ημέρες.
Πρόκειται για μια εξέλιξη της οποίας η συμβολική σημασία είναι τεράστια.
Σημαίνει ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται τώρα στρατιωτικά στο πόλεμο που προκάλεσαν στην Ευρώπη με το πραξικόπημα της πλατείας Μαϊντάν τον Φεβρουάριο 2014.
Στην Ουάσιγκτον, η αποστολή όπλων στη χούντα του Κιέβου βρίσκεται πάλι στο τραπέζι, την αποζητά με κραυγές το Πεντάγωνο. 
Ο Μεγάλος Πόλεμος κατά της Ρωσίας 
πρέπει να λάβει χώρα με ή χωρίς τη συγκατάθεση των καταραμένων Γάλλων η Γερμανών λακέδων που σέρνονται.
Και εσείς, είστε έτοιμοι να πολεμήσετε για να σωθεί το αμερικανικό σύστημα;
Ακαταμάχητη πλύση εγκεφάλου
Για 4 χρόνια τώρα, όλος ο μπόμπος-συστημικός-ατλαντικός τύπος εργάζεται για να τροφοδοτήσει το μίσος κατά της Ρωσίας, να προετοιμάσει τα πνεύματα για το αναπόφευκτο της σύγκρουσης ενάντια στο κακό Πούτιν.
Και μετά το πραξικόπημα του Κιέβου άρχισε η λεηλασία 
Επειδή ως συνήθως, όπως στο Ιράκ, όπως στη Λιβύη και τη Συρία και το Αφγανιστάν, «πρέπει φυσικά να υπερασπιστούμε τις αξίες μας».

Frontex: Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των οικονομικών μεταναστών που εισήλθαν στην Ε.Ε. το 2014


Ο αριθμός των μεταναστών οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τριπλασιάστηκε το 2014 σε σύγκριση με το 2013, ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός οργανισμός ο οποίος είναι αρμόδιος για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών - μελών της Ε.Ε. (Frontex) από τη Βαρσοβία.
«Περίπου 274.000 παράτυποι μετανάστες μπήκαν στην Ε.Ε. το 2014, από περίπου 100.000 το 2013.
Είναι τεράστια αύξηση της τάξης του 180%», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Έβα Μονκιούρ.
Οι περισσότεροι από τους μετανάστες οι οποίοι φτάνουν στα σύνορα της Ε.Ε. είναι Σύροι και καταλαβαίνουμε γιατί φεύγουν από τη χώρα τους, πρόσθεσε η εκπρόσωπος, αναφερόμενη στα τέσσερα χρόνια του πολέμου ο οποίος συνεχίζεται στη Συρία.
«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτήν τη θεαματική άνοδο - η δραματική κατάσταση στη Συρία, την Ερυθραία, το Νότιο Σουδάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Ιράκ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Λιβύη είναι ντε φάκτο ένα κράτος όπου δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. 
Έτσι δημιουργήθηκαν οι ιδανικές συνθήκες για τους διακινητές ανθρώπων που δρουν ατιμώρητοι στη Λιβύη», συνέχισε χαρακτηρίζοντας τη χώρα αυτή ως κύριο σημείο αναχώρησης για τους παράτυπους μετανάστες.

Ανοίγει η «πύλη» για τους Τζιχαντιστές στην ΕΕ, αν καταρρεύσει η Ελλάδα


Aίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά σε δημοσιογράφους μετά το άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στη Ρίγα της Λετονίας.
Ο κ. Κοτζιάς προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι «θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη αν καταρρεύσει η Ελλάδα», λέγοντας ότι η περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων είναι αποσταθεροποιημένη.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ως «πολιτιστικό ρατσισμό» αυτό που κάνει η Ευρώπη στην Ελλάδα.
«Είναι αναγκαίο για το μέλλον της Ευρώπης να βρεθεί άλλος τρόπος συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Πρόκειται επίσης για γεωστρατηγική αναγκαιότητα», σημείωσε και πρόσθεσε:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ & ΙΤΑΛΙΑ TA ΔΙΚΤΥΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

Τα τελευταία γεγονότα, με τις απειλές και τις κτηνωδίες των τζιχαντιστών  του Ισλαμικού κράτους (ISIS) από τις ακτές της Λιβύης θα έπρεπε να είχαν σημάνει κόκκινο συναγερμό στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στις μεσογειακές χώρες. 
Πιο πολύ θα λέγαμε στις δύο χώρες που γειτνιάζουν άμεσα με την Λιβύη, την Ελλάδα και την Ιταλία. Και ακόμη περισσότερο αν οι χώρες ελάμβαναν πιο σοβαρά τις πληροφορίες των μυστικών των υπηρεσιών, καθώς και τις πληροφορίες από τα σοβαρά ΜΜΕ, που αναφέρονται στα γεγονότα που έρχονται καταπάνω μας. 
Φαίνεται όμως ότι τη σημερινή Ευρώπη που διαμορφώνεται πλήρως από την γερμανική πολιτική κυριαρχία, το μόνο που την απασχολεί είναι ο Μαμωνάς (η λέξη απαντάται τέσσερις φορές στην Καινή Διαθήκη), όπου  η θεολογική του σημασία του όρου, σχετίζεται με την πλεονεξία, με το χρήμα και την μεγαλύτερη προσκόλληση στα υλικά αγαθά και μόνο...
Πηγη ΦΩΤΟ:dimpenews.com
Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα γεγονότα. 
Πρόσφατα ένα βίντεο με την σφαγή 21 Αιγυπτίων χριστιανών σε κάποια ακτή της Λιβύης και τις ευθείες απειλές προς την Ευρώπη, εκτός από σοκαριστικό ήταν και τρομακτικά προειδοποιητικό, για αυτά που σχεδιάζουν, για αυτά που έρχονται.
Έτσι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχουν δει το «φως της δημοσιότητας» το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σχεδιάζει  να εξαπολύσει τρομοκρατική καταιγίδα εναντίον πόλεων  της νότιας Ευρώπης. 
Με βάση και βατήρα εκτόξευσης των επιθέσεων την Λιβύη, το Ισλαμικό κράτος (ΙΚ) σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά πόλεων υπό μορφή συνεχούς τρομοκρατικής «καταιγίδας», ώστε να προκληθεί ένα γενικό πανδαιμόνιο και ακόμη να προκαλέσει το κλείσιμο όλων των θαλάσσιων συγκοινωνιακών γραμμών στην Μεσόγειο.

Ο σχεδιασμός αυτός διαφαίνεται μέσα  από ντοκουμέντα και επίσημα έγγραφα του ΙΚ, των υποστηρικτών του και από το διαδίκτυο  που δρουν οι προπαγανδιστές  του και αποκαλύφθηκε από  to βρετανικό think tank QUILLIAM FOUNDATION και η  διαδικτυακή ιστοσελίδα KLEINONLINE, που ειδικεύονται σε θέματα τρομοκρατίας. 

Υψωσαν σημαίες σε χωριά της Βοσνίας, οι Τζιχαντιστές !!!

Η εμφάνιση σημαιών και εμβλημάτων του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) σε σπίτια στο χωριό Γκόρνια Μαότσα στη βορειοανατολική Βοσνία & Ερζεγοβίνη (Β-Ε) έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν από μαχητές οι οποίοι επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ.
Τον προηγούμενο μήνα, εμφανίστηκαν φωτογραφίες οι οποίες έδειχναν σημαίες του ISIL να κυματίζουν σε αρκετά σπίτια στο χωριό Γκόρνια Μαότσα, καθώς επίσης σύμβολα ζωγραφισμένα σε ξύλινη καλύβα.
"Σε σχέση με τις πληροφορίες για διάδοση σημαιών του ISIL στο χωριό Γκόρνια Μαότσα, αξιωματούχοι της Κρατικής Υπηρεσίας Ερευνών και Προστασίας (SIPA), μαζί με με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, μετέβησαν στο χωριό για να εξακριβώσουν τι ακριβώς συμβαίνει στο σημείο, ωστόσο δεν βρήκαν σημαίες του ISIL. 
Ενημερώσαμε τον εισαγγελέα γι' αυτό και θα συνεχίσουμε να καταπιανόμαστε με τη συγκεκριμένη υπόθεση", δήλωσε η Κριστίνα Γιόζιτς, εκπρόσωπος της SIPA, στους SETimes.
Το χωριό, στο οποίο διαμένουν πολίτες ιδεολογίας Ουαχάμπι, έχει δεχτεί αστυνομική έφοδο αρκετές φορές κατά το παρελθόν, λόγω φερόμενων δεσμών με ριζοσπαστικές ομάδες.
Οι αστυνομικές περιπολίες διενεργούνται νυχθημερόν στην είσοδο του χωριού, και πολλοί κάτοικοι του χωριού έχουν διερευνηθεί σε αρκετές υποθέσεις που σχετίζονται με τρομοκρατία.
Ο άτυπος ηγέτης τους, Νουσρέτ Ιμάμοβιτς, αναχώρησε από τη Β-Ε για να πολεμήσει στη Συρία προ 15 μηνών.

Oskar Lafontaine:«Να επιλέξει την ειρήνη αντί του ΝΑΤΟ, η ΕΕ»

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της Γερμανίας, το ΝΑΤΟ υπήρξε ο εγγυητής της ειρήνης και της ελευθερίας. Ο αντικομουνισμός, ο φόβος της Σοβιετικής Ένωσης, ο αποκλεισμός του Βερολίνου και η κατασκευή του Τείχους άφησε ελάχιστα περιθώρια για να σκεφτούμε εναλλακτικές λύσεις πέρα από το ΝΑΤΟ.
Όταν στα τέλη του 1965 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον βομβάρδισε το Βόρειο Βιετνάμ και άρχισε να στέλνει όλο και περισσότερα στρατεύματα στο Νότιο Βιετνάμ, ο κόσμος άρχισε να αναρωτιέται για τους στόχους και τις επιδιώξεις της Δυτικής υπερδύναμης
Η στρατιωτική υποδομή του ΝΑΤΟ, η οποία ήταν πάντα μια αμερικανική στρατιωτική δομή στον πυρήνα της, επέφερε τη συμμετοχή της Γερμανίας σε κάθε πόλεμο των ΗΠΑ όπως και τη συμμετοχή και των άλλων κρατών μελών, οι οποίες είχαν ενσωματωθεί στη συμμαχία. Αυτό δεν έχει αλλάξει μέχρι και σήμερα. 
«Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η Δυτική και όλο και περισσότερο και η Κεντρική Ευρώπη, παραμένει σε μεγάλο βαθμό ένα αμερικανικό προτεκτοράτο».
Την δεκαετία του '80, καθώς το κίνημα για την ειρήνη πίεζε για τη μείωση των πυρηνικών κεφαλών σε Ανατολή και Δύση, η έκκληση για αποχώρηση από την στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ έγινε δημοφιλής. 

Στις 17,18 & 19 Μαρτίου οι εκλογές της νέας Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου

Για πρώτη φορά με «μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία», θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των 17 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, το τριήμερο 17,18,19 Μαρτίου. 
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με το σύστημα ΖΕΥΣ, που έχει διαθέσει το Ελληνικό Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας.
 Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν πάνω από 200 εγγεγραμμένα μέλη του Δικτύου, που είναι εκλεγμένοι σε φορείς της Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
 Υποψηφιότητα μπορεί να υποβάλει έως και τις 16 Μαρτίου 2015, στις 15.00 ώρα Ελλάδας, όποιο μέλος του Δικτύου επιθυμεί, ενώ στην ιστοσελίδα του Δικτύου θα είναι ανηρτημένες οι υποψηφιότητες όλο το διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας

Στις 8:00 μ.μ. «Ladies sing the Jazz», στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Στις 6:00 μ.μ. η εκδήλωση για τα 72 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

                                                72 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΝ
                                                   ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ-ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
                                                                     ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΡΤΗ, 6:00 μ.μ.  

                                             ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Βασ. Σοφίας 9)
                                       Τιμάμε τον ηρωικό αγώνα της ΕΠΟΝ , ενάντια στους κατακτητές 
                                                              και τους ντόπιους συνεργάτες τους.  
                                Μαθαίνουμε τον αγώνα της νεολαίας, που στο πλευρό του ΕΑΜ  και του ΕΛΑΣ, 
                                                      καλλιέργησε στη νέα γενιά τις πιο υψηλές αξίες, 
                                              συσπείρωσε χιλιάδες νέους στην πάλη ενάντια στο φασισμό.

Μάρτιος Τεχνών 2015 στο Μαρούσι


Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε «συμφωνία» !!!

Για το διατηρητέο κτίριο στη συμβολή των οδών Σουρή & Βασ. Όλγας

Αποκτήθηκε από το Δήμο Αμαρουσίου διατηρητέο κτίριο στη συμβολή των οδών Σουρή και Βασ. Όλγας δίπλα από το γυμναστήριο «Σπύρος Λούης».
Η χρηματοδότηση έγινε από το Πράσινο Ταμείο κατόπιν αίτησης του Δήμου. Σημειωτέον ότι το Πράσινο Ταμείο (που οι πόροι του προέρχονται από τα πρόστιμα των αυθαιρέτων και λεηλατήθηκαν κατά 90% προς δόξα του μνημονίου!) διαθέτει χρήματα στους Δήμους κατόπιν δικής τους αίτησης.
Στην απόφαση αυτή η παράταξή μας μειοψήφησε για τους εξής λόγους: 
Η απόκτηση και αξιοποίηση ενός διατηρητέου από το Δήμο από μόνη της είναι θετική αφού θα βελτιώσει περιβαλλοντικά και πολιτιστικά το κέντρο της πόλης. 
Αν λάβουμε υπόψη όμως ότι αυτή τη στιγμή πολλοί ελεύθεροι χώροι στο Μαρούσι δεν έχουν αποζημιωθεί εδώ και πολλά χρόνια, με κίνδυνο να χαθούν, η απόκτηση του ακινήτου αυτού δεν αποτελούσε προτεραιότητα.
Η διοίκηση Πατούλη, παρόλο που εδώ και ένα χρόνο έχει υποσχεθεί να συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος, που αφορά το περιβάλλον, αλλά και τις περιουσίες εκατοντάδων συμπολιτών μας, δεν την έχει υλοποιήσει.
Αντίθετα προβαίνει σε ενέργειες που βέβαια είναι λαμπερές, αλλά δεν προηγούνται!