Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Η καθημερινή πραγματικότητα …στην οδό Φραγκοκκλησιάς

Την διέλευση 12μετρου λεωφορείου στο νέο τμήμα της οδού ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ η οποία διήρκησε πάνω από 2 ΄λεπτα για τα 50 μέτρα διαδρομής που αποτυπώνονται & σε φωτογραφίες που μας απέστειλε, κατέγραψε σήμερα το απόγευμα ο κάτοικος της περιοχής Παναγιώτης Α. Πάντος, που επιμένει παρά την αδιαφορία των αρμοδίων ...
 να μας ενημερώνει με σειρά εγγράφων  ότι το νέο τμήμα της οδού ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ είναι Ακατάλληλο σε συνδυαμό με τα χαρακτηριστικά των λεωφορείων για εξυπηρέτηση λεωφορειάκης γραμμής.

«Αττικές Διαδρομές Α.Ε» με χιλιομετρική χρέωση ζητά ο Γιώργος Καραμέρος

Συνάντηση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων πλήρους λειτουργίας της Αττικής Οδού είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Καραμέρος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας  «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», εταιρία λειτουργίας της Αττικής Οδού, κ. Βασίλη Χαλκιά.
Στην συζήτηση ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την ανάγκη καλής συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με την εταιρία σε θέματα κυκλοφορίας και πολιτικής προστασίας αλλά κυρίως έθεσε θέμα μείωσης των διοδίων μέσω εφαρμογής χιλιομετρικών χρεώσεων καθώς ο δρόμος εξυπηρετεί μεν τη μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων του λεκανοπεδίου αλλά με διόδια, το ύψος των οποίων δεν αντιστοιχεί στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία και την οικονομία της Αττικής.
Ο κ. Χαλκιάς τοποθετήθηκε μόνο για τα θέματα λειτουργίας, επισημαίνοντας πως σήμερα εφαρμόζονται πακέτα εκπτώσεων για τους χρήστες ενώ είπε πως τεχνολογίες υπάρχουν για αναλογική χρέωση (χρήση των e-pass με χρέωση από κεραίες στις εξόδους του δικτύου) παραπέμποντας για την δυνητική εφαρμογή τους σε ενέργειες που πρέπει να γίνουν μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και της εταιρίας «Αττική Οδός Α.Ε.» επί της σύμβασης παραχώρησης και εκμετάλλευσης του δρόμου.

H κοπή της Βασιλόπιττας στήν Ἱ.Μ. Ἀμαρουσίου, Κηφισίας & Ὠρωποῦ

Στό Ἐπισκοπεῖο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ἰανουαρίου ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Κηφισίας, Ἀμαρουσίου και Ὠρωποῦ κ. Κύριλλο, ἡ κοπή τῆς Βασιλόπιττας

Μετά τό πέρας τῆς Ἀκολουθίας τῆς κοπῆς ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εὐχήθηκε τά δέοντα γιά τή νέα χρονιά καί εὐχαρίστησε τούς πολιτικούς Ἄρχοντες γιά τήν παρουσία καί τήν συνεργασία. 
Τόνισε ὄτι στα δύσκολα χρόνια πού διερχόμαστε ἡ τοπική Ἐκκλησία προσπαθεῖ νά σταθεῖ κοντά σέ ὅσους ἔχουν ἀνάγκη στηριζόμενη στήν ἀγάπη, τήν ἐμπιστοσύνη καί τόν ὀβολό τοῦ λαοῦ. 
Ἀμέσως μετά  διένειμε τήν πίττα. 
Τά χρυσά φλουριά ἔτυχαν στόν Ἀρχιερατικό Ἐπίτροπο Ἀμαρουσίου Πρωτ/ρο π. Χρῆστο Μαρούδα καί στόν Κλητήρα τῆς Μητροπόλεως κ. Γεώργιο Λιάρτη.
Ανάμεσα σε εκπροσώπους από την τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές Αρχές, ο Δήμαρχός μας & Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για μία ευλογημένη και δημιουργική χρονιά, αμοιβαία δέχθηκε τις ευχές του για καλή συνέχεια στο δημαρχιακό του έργο και στις νέες αυτοδιοικητικές προκλήσεις που ανέλαβε, και επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, η αγαστή σχέση που συνδέει τις δύο πλευρές.

«3+1» - 29 εργαζόμενοι = Αδυναμία πολιτικού... συστήματος!

                Η Αλήθεια για τους εργαζόμενους του προγράμματος «3+1» στον Δήμο Αμαρουσίου
Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας και του ΠΑΜΕ σχετικά με τους 29 εργαζόμενους ΑμεΑ που απασχολούνταν στον Δήμο Αμαρουσίου, οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέσω του Προγράμματος «3+1», θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, διεκδίκησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων ΑΜΕ, που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των Δήμων.
Η πρόταση του Γιώργου Πατούλη, και της Κ.Ε.Δ.Ε ήταν η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων να μεταφερθούν σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στις υπηρεσίες των οικείων Δήμων από τη στιγμή που τα Ν.Π.Ι.Δ απασχολούνταν είτε καταργούνται, είτε λύονται ή βρίσκονται υπό καθεστώς εκκαθάρισης.
Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και είχε συμφωνηθεί να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου που θα ερχόταν στη Βουλή προς ψήφιση, αρχές Ιανουαρίου. 
Δυστυχώς, η παρούσα Βουλή διαλύθηκε λόγω ...

Από το Μαρούσι ξεκινά στις 6:30 μ.μ. τον προεκλογικό του αγώνα στην Αττική, ο Σαμαράς


Από το Μαρούσι επέλεξε να ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα της Ν.Δ. στην Αττική ο Αντώνης Σαμαράς, o oποίος τις προηγούμενες ημέρες  βρέθηκε στην επαρχία με στόχο την ανάκτηση ψήφων εκ δεξιών.
Ο πρωθυπουργός & πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ρίχνει πλέον το βάρος στη Β' Αθηνών, όπου σύμφωνα με κρυφές μετρήσεις, η Ν. Δ, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, υστερεί πλέον των δέκα μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ!!! 
Πρώτος σταθμός στη Β' Αθηνών λοιπόν θα είναι το Μαρούσι, όπου στις 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Σπύρος Λούη(βρίσκεται ακριβώς απέναντι απο τον σταθμό του ΗΣΑΠ), ενώ αύριο ενδέχεται να επισκεφθεί τα Δυτικά προάστια (πιθανότατα το Περιστέρι ή την Καλλιθέα).

Λειτουργούν κανονικά οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει ότι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015.
Παρακαλούνται οι γονείς να φροντίσουν για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών τους.

Κλειστά λόγω κακοκαιρίας τα σχολεία στο Μαρούσι

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνει ότι τα σχολεία στο Μαρούσι θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 λόγω κακοκαιρίας και ειδικότερα λόγω της εμφάνισης φαινομένου παγετού σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης (στο οδικό δίκτυο κ.λ.π). 
Στοχεύοντας στην αποφυγή τυχόν ατυχημάτων σε μαθητές, γονείς και Εκπαιδευτικούς αποφασίστηκε η μη λειτουργία των σχολείων με βάσει τις τελευταίες ανακοινώσεις του μετεωρολογικού δελτίου.

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Γιορτές με απολύσεις

Τις ημέρες των εορτών διάλεξαν οι δημοτικές αρχές του βορείου τομέα για να προχωρήσουν σε απολύσεις συναδέλφων. Φαίνεται ότι οι επερχόμενες εκλογές κάνουν τις δημοτικές αρχές να συναγωνίζονται στο ποια θα δώσει τα καλύτερα διαπιστευτήρια εφαρμόζοντας πλήρως τις αντεργατικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου.
Την αρχή έκανε η δημοτική αρχή του Δήμου Χαλανδρίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) που απέλυσε δύο εργαζόμενους στα ΚΕΠ με σειρά συμβάσεων οι οποίοι δικαιώθηκαν πρωτόδικα, αλλά η δημοτική αρχή άσκησε έφεση στην δικαστική απόφαση και τους απέλυσε. Φρόντισε να δείξει ότι είναι κι αυτή στα πλαίσια του δικού τους συστήματος, να μην ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο, όπως κυνικά δήλωσε ο δήμαρχος.
Ακολούθησε η δημοτική αρχή του δήμου Πεντέλης (ΝΔ) που προχώρησε στην απόλυση τεσσάρων παιδαγωγών εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς το Δήμου με σειρά συμβάσεων οι οποίοι επίσης δικαιώθηκαν δικαστικά πρωτόδικα, αλλά η δημοτική αρχή άσκησε έφεση και τους απέλυσε. Δεν υπολόγισε ούτε την έλλειψη προσωπικού στις κρίσιμες αυτές κοινωνικές δομές που συνεπάγεται σοβαρά ερωτήματα για την υγιεινή κι ασφάλεια των παιδιών.
Η προσφυγή ενάντια σε πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και παρανόμως οι Δήμαρχοι προχωρούν σε απολύσεις είναι μια πρακτική που φαίνεται ότι παίρνει γενικευμένες διαστάσεις.

Δεν κατέβαλε ακόμα το εκλογικό επίδομα στους εργαζόμενους, ο δήμος Αμαρουσίου!

Στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του 2015, μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ», αποκαλύφθηκε πως ο δήμος Αμαρουσίου δεν έχει καταβάλει το εκλογικό επίδομα στους εργαζόμενους που εργάστηκαν κατά τις ημέρες των εκλογών του περασμένου Μαΐου 2014 (δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές). 

Γ. Πατούλης:Να καταβληθεί άμεσα το εκλογικό επίδομα στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Χαρδούβελη απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης
με την οποία του ζητά να εκδώσει άμεσα εγκύκλιο προκειμένου να αποδεσμευτούν τα κονδύλια που αφορούν το εκλογικό επίδομα των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α, τα οποία έχουν δεσμευτεί για πολλούς Δήμους από τις Δ.Ο.Υ. για να συμψηφιστούν με υπάρχουσες οφειλές τους.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. επισημαίνει ότι η περαιτέρω καθυστέρηση στην καταβολή του εκλογικού επιδόματος, δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Ακολουθεί η επιστολή του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη

Στην «κατάψυξη» το Μαρούσι!!!

Μέχρι τα ξημερώματα συνεχιζόταν η χιονόπτωση στα Βόρεια προάστια της Αθήνας, που έχουν ντυθεί στα λευκά. Μαρούσι, Πεύκη, Κηφισιά, Άνοιξη, Δροσιά, Άγιος Στέφανος, Διόνυσος, Μελίσσια, Χαλάνδρι, Θρακομακεδόνες, Μενίδι συγκέντρωσαν τους περισσότερους όγκους χιονιού, ενώ οι υπό το μηδέν θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε παγοδρόμια.
Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και η Κηφισίας κατά τόπους έχει πάγο. Στις γειτονιές των Αναβρύτων και του Πολύδροσου στο Μαρούσι το χιόνι κάλυψε τα πάντα. Δείτε τις φωτογραφίες από τις συγκεκριμένες περιοχές…
«Τέσσερα συνεργεία του δήμου Αμαρουσίου ρίχνουν αλάτι από τις πρώτες πρωινές ώρες στους δρόμους της περιοχής» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας ότι «όλοι οι κεντρικοί δρόμοι στον δήμο είναι ανοιχτοί, με κάποια προβλήματα να υπάρχουν ακόμη σε μικρούς συνοικιακούς δρόμους, όπου χρειάζεται προσοχή λόγω του παγετού».
«Έχει χιονίσει αρκετά, αν συνέχιζε τα προβλήματα θα ήταν μεγαλύτερα. 
Η πόλη δεν σταμάτησε όμως να λειτουργεί» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Tην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα επισκέφτηκε η Ρένα Δούρου

Επίσκεψη στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών πραγματοποίησε  το πρωί της Δευτέρας η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου συνοδευόμενη από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Περιφερειάρχης συζήτησε με τους υπαλλήλους τα θέματα της σοβαρής υποστελέχωσης της Περιφέρειας, των δυσλειτουργιών σχετικά με τη μηχανοργάνωση, καθώς επίσης και της ανταπόκρισης στις ανάγκες των πολιτών - ιδιαίτερα σε διευθύνσεις που σε μόνιμη βάση εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό πολιτών, όπως είναι η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, η οποία, μεταξύ άλλων, εκδίδει τα διπλώματα οδήγησης και τις άδειες κυκλοφορίας οχημάτων. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, όπου οι πολίτες καταθέτουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους».

Κλειστό θα είναι σήμερα το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαρουσίου

Κλειστό θα παραμείνει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαρουσίου σήμερα 7 Ιανουαρίου 2015 λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.
 Τα μέλη του κολυμβητηρίου παρακαλούνται τις επόμενες ημέρες να επικοινωνούν με τη γραμματεία στο τηλ. 210 6107650 πριν από την προσέλευσή τους.

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Aπολύσεις 29 εργαζομένων ΑμεΑ, παραμονή Πρωτοχρονιάς!!!

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις σε βάρος εργαζομένων
Τις απολύσεις, παραμονή Πρωτοχρονιάς, 29 εργαζομένων ΑμεΑ από τη δημοτική αρχή του Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Σωματείο των Εργαζομένων και ζητούν την ανάκλησή τους. 
Οι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί στο παρελθόν, μέσω του προγράμματος «3+1» και δούλευαν στην αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Αμαρουσίου.
Σε ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» καταγγέλλει τις απολύσεις και απαιτεί: 
Να καταργηθούν όλες οι μορφές ελαστικής εργασίας, να κλείσουν όλες οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις με ταυτόχρονη μεταφορά όλων των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δήμου. Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.
Απολύσεις εργαζομένων δρομολογούνται όμως και στο Δήμο Χαλανδρίου...

Την Πέμπτη η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων Α. ΦΛΕΜΙΓΚ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ & ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! 
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΝΙΖΕΙ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΤΟΣΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΟΣΟ & ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, η οποία θα διεξαχθεί την ΠΕΜΠΤΗ  8 Ιανουαρίου στις 11:00 π.μ, στον 4ο Ορ. Πτ. ΤΣΑΓΓΑΡΗ 
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ πως ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ "ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ" ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΥΠΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ. ΕΙΤΕ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ "Α. ΦΛΕΜΙΓΚ" (ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 31 ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΒΟΡΙΔΗ ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ).

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Βόρειου Τομέα έκοψαν Δούρου & Καραμέρος

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών έκοψε χθες παραμονή των Φώτων μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, παρουσία των εργαζομένων των Διευθύνσεων που στεγάζονται στο κτίριο της Περιφέρειας στην Αγία Παρασκευή.
Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή δύναμη σε όλους υπογράμμισε πως για να γίνουν οι απαραίτητες τομές και αλλαγές στη δημόσια διοίκηση δεν φτάνουν, η βούληση και οι πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης αλλά είναι απαραίτητη και η συνδρομή και οι προτάσεις των εργαζομένων ώστε στο τέλος να υπάρχει όφελος και καλύτερη εξυπηρέτηση για τους πολίτες.

Ορίστηκαν από τον Γ. Πατούλη οι 5 νέοι Αντιδήμαρχοι

Με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, ορίστηκαν οι πέντε νέοι Αντιδήμαρχοι καθώς και τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν για το τρέχον έτος.
Ο Σπύρος Σταθούλης, ορίστηκε:
Αντιδήμαρχος επί Οικονομικών Θεμάτων, Θεμάτων Δημοτικής Περιουσίας & Προμηθειών, Νομικής Υπηρεσίας.
Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής
Επιπλέον, ορίστηκε αναπληρωτής Δημάρχου.
Ο Δημήτριος Καρλαύτης, ορίστηκε:
Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Ο Γεώργιος Ζήκος, ορίστηκε:
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής
Η Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη, ορίστηκε:
Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού

Πανηγυρικός ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Μαρούσι

Στην εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου και εν συνεχεία στην ιστορική πλατεία της Πόλης μας «Κασταλία» εορτάστηκε & εφέτος πανηγυρικά, η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων
Ο Αγιασμός των υδάτων με τη κατάδυση του Σταυρού κατά μίμηση της Βάπτισης του Θεανθρώπου, έδωσε και εφέτος ελπιδοφόρα μηνύματα. 
 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ευχήθηκε ολόψυχα σε όλους Χρόνια Πολλά με πνευματική φώτιση και ευημερία.

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Αμαρουσίου

Σε κλίμα αισιοδοξίας για το νέο έτος & με ευχές για Υγεία, δημιουργικότητα και αλληλεγγύη καλωσόρισε το 2015 ο Δήμος Αμαρουσίου στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου παρόντος του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη & του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Την τελετή της κοπής ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικόλαος, του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου.
Το διακύβευμα για το 2015 είναι να προτάξουμε την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ελληνικού λαού και του ανθρώπου επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, στο μήνυμά του.
«Το 2015 είναι μία κρίσιμη χρονιά για την πόλη και την Ελλάδα. Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι να επικρατήσει στη χώρα πολιτική σταθερότητα και κοινωνική ειρήνη. 
Ως Δημοτική Αρχή έχουμε φροντίσει ώστε η πόλη και η καθημερινότητα των κατοίκων να μην επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από μια πιθανή πολιτική αστάθεια. Οι ισχυρές βάσεις του έργου που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια αλλά και ο προσεκτικός σχεδιασμός για το μέλλον που στηρίζεται σε ρεαλιστικές βάσεις, μας γεμίζουν αισιοδοξία.

Μηνολόγιον Ιανουαρίου Νίκου Σαραντάκου

Πε   1Της πρασίνης τσόχας
Πα  2Έναρξις αγώνος ανυπακοής και μη βίας υπό Μαχάτμα Γκάντι
Σα  3† Κοίμησις Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, συγγραφέως των ταπεινών
Κυ   4† Νικολάου Γύζη τελευτή
Δε   5Γενέσιον Σωκράτους του φιλοσόφου
Τρ   6Εφεύρεσις τηλεγράφου υπό Μορς
Τε 7Ανακάλυψις των δορυφόρων του Διός υπό Γαλιλαίου
Πε  8† Γαλιλαίου τελευτή και Ναπολέοντος Λαπαθιώτη αυτοκτονία
Πα  9† Θεοφίλου Καΐρη του μεγάλου διδασκάλου τελευτή
Σα 10Νίκη Θρασυβούλου κατά των τριάκοντα τυράννων
Κυ 11Γενέσιον Νικολάου Καββαδία του μαρκονιστή και αυτοκτονία Ααρών Σβαρτς του διαδικτυομάρτυρος