Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Aπολύσεις 29 εργαζομένων ΑμεΑ, παραμονή Πρωτοχρονιάς!!!

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις σε βάρος εργαζομένων
Τις απολύσεις, παραμονή Πρωτοχρονιάς, 29 εργαζομένων ΑμεΑ από τη δημοτική αρχή του Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Σωματείο των Εργαζομένων και ζητούν την ανάκλησή τους. 
Οι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί στο παρελθόν, μέσω του προγράμματος «3+1» και δούλευαν στην αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Αμαρουσίου.
Σε ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» καταγγέλλει τις απολύσεις και απαιτεί: 
Να καταργηθούν όλες οι μορφές ελαστικής εργασίας, να κλείσουν όλες οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις με ταυτόχρονη μεταφορά όλων των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δήμου. Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.
Απολύσεις εργαζομένων δρομολογούνται όμως και στο Δήμο Χαλανδρίου...

Την Πέμπτη η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων Α. ΦΛΕΜΙΓΚ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ & ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! 
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΝΙΖΕΙ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΤΟΣΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΟΣΟ & ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, η οποία θα διεξαχθεί την ΠΕΜΠΤΗ  8 Ιανουαρίου στις 11:00 π.μ, στον 4ο Ορ. Πτ. ΤΣΑΓΓΑΡΗ 
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ πως ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ "ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ" ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΥΠΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ. ΕΙΤΕ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ "Α. ΦΛΕΜΙΓΚ" (ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 31 ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΒΟΡΙΔΗ ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ).

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Βόρειου Τομέα έκοψαν Δούρου & Καραμέρος

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών έκοψε χθες παραμονή των Φώτων μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, παρουσία των εργαζομένων των Διευθύνσεων που στεγάζονται στο κτίριο της Περιφέρειας στην Αγία Παρασκευή.
Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή δύναμη σε όλους υπογράμμισε πως για να γίνουν οι απαραίτητες τομές και αλλαγές στη δημόσια διοίκηση δεν φτάνουν, η βούληση και οι πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης αλλά είναι απαραίτητη και η συνδρομή και οι προτάσεις των εργαζομένων ώστε στο τέλος να υπάρχει όφελος και καλύτερη εξυπηρέτηση για τους πολίτες.

Ορίστηκαν από τον Γ. Πατούλη οι 5 νέοι Αντιδήμαρχοι

Με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, ορίστηκαν οι πέντε νέοι Αντιδήμαρχοι καθώς και τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν για το τρέχον έτος.
Ο Σπύρος Σταθούλης, ορίστηκε:
Αντιδήμαρχος επί Οικονομικών Θεμάτων, Θεμάτων Δημοτικής Περιουσίας & Προμηθειών, Νομικής Υπηρεσίας.
Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής
Επιπλέον, ορίστηκε αναπληρωτής Δημάρχου.
Ο Δημήτριος Καρλαύτης, ορίστηκε:
Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Ο Γεώργιος Ζήκος, ορίστηκε:
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής
Η Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη, ορίστηκε:
Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού

Πανηγυρικός ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Μαρούσι

Στην εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου και εν συνεχεία στην ιστορική πλατεία της Πόλης μας «Κασταλία» εορτάστηκε & εφέτος πανηγυρικά, η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων
Ο Αγιασμός των υδάτων με τη κατάδυση του Σταυρού κατά μίμηση της Βάπτισης του Θεανθρώπου, έδωσε και εφέτος ελπιδοφόρα μηνύματα. 
 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ευχήθηκε ολόψυχα σε όλους Χρόνια Πολλά με πνευματική φώτιση και ευημερία.

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Αμαρουσίου

Σε κλίμα αισιοδοξίας για το νέο έτος & με ευχές για Υγεία, δημιουργικότητα και αλληλεγγύη καλωσόρισε το 2015 ο Δήμος Αμαρουσίου στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου παρόντος του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη & του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Την τελετή της κοπής ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικόλαος, του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου.
Το διακύβευμα για το 2015 είναι να προτάξουμε την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ελληνικού λαού και του ανθρώπου επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, στο μήνυμά του.
«Το 2015 είναι μία κρίσιμη χρονιά για την πόλη και την Ελλάδα. Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι να επικρατήσει στη χώρα πολιτική σταθερότητα και κοινωνική ειρήνη. 
Ως Δημοτική Αρχή έχουμε φροντίσει ώστε η πόλη και η καθημερινότητα των κατοίκων να μην επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από μια πιθανή πολιτική αστάθεια. Οι ισχυρές βάσεις του έργου που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια αλλά και ο προσεκτικός σχεδιασμός για το μέλλον που στηρίζεται σε ρεαλιστικές βάσεις, μας γεμίζουν αισιοδοξία.

Μηνολόγιον Ιανουαρίου Νίκου Σαραντάκου

Πε   1Της πρασίνης τσόχας
Πα  2Έναρξις αγώνος ανυπακοής και μη βίας υπό Μαχάτμα Γκάντι
Σα  3† Κοίμησις Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, συγγραφέως των ταπεινών
Κυ   4† Νικολάου Γύζη τελευτή
Δε   5Γενέσιον Σωκράτους του φιλοσόφου
Τρ   6Εφεύρεσις τηλεγράφου υπό Μορς
Τε 7Ανακάλυψις των δορυφόρων του Διός υπό Γαλιλαίου
Πε  8† Γαλιλαίου τελευτή και Ναπολέοντος Λαπαθιώτη αυτοκτονία
Πα  9† Θεοφίλου Καΐρη του μεγάλου διδασκάλου τελευτή
Σα 10Νίκη Θρασυβούλου κατά των τριάκοντα τυράννων
Κυ 11Γενέσιον Νικολάου Καββαδία του μαρκονιστή και αυτοκτονία Ααρών Σβαρτς του διαδικτυομάρτυρος