Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Την Παρασκευή στις 4:30 μ.μ. η υποδοχή λειψάνου στον Άγ. Ελευθέριο Αμαρουσίου

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου πραγματοποίησε την Ετήσια Τακτική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 24/11/2014
Συμμετείχαν αρκετά νέα μέλη τόσο στη συνέλευση όσο και στο νέο Δ.Σ.
Το νέο Συμβούλιο συστάθηκε σε σώμα την 29/11/2014 και η σύστασή του είναι η εξής.
Τακτικά μέλη
Πρόεδρος                 Κέλλυ Δάνου
Αντιπρόεδρος          Παναγιώτης Τερζάκης
Γεν.Γραμματέας      Ματρώνη Δικαιάκου
Αν.Γεν.Γραμματέας  Δάφνη Λιαναντωνάκη
Ταμίας                      Μαρίνα Σμαραγδή
Μέλος                      Αλέξανδρος Αργυρόπουλος
Μέλος                      Γεώργιος Κυριακίδης.
Αναπληρωματικά μέλη
Αντωνία Σιμάτου
Νικόλαος Κομπότης
Μαρία Ντρέ
Γιάννα Σαραντοπούλου

Υπόμνημα του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ» προς την Περιφέρεια Αττικής

Περιβαλλοντική Υποβάθμιση  της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου του Αμαρουσίου
Συγκεκριμένα:
1.Ιδιαίτερα αυξημένη ρύπανση ( ατμοσφαιρική και ηχητική) που οφείλεται κυρίως στο πρόβλημα της διαμπερούς κυκλοφορίας (στο γεγονός δηλαδή ότι όλα, τα πάσης φύσεως οχήματα (ακόμα κι αυτά που, από Δυτικά Προάστια, κατευθύνονται προς Μελίσσια) περνούν μέσα από το Κέντρο του Αμαρουσίου
Προτείνουμε:
Να  ζητηθεί  από τους αρμόδιους φορείς (Αττική οδός-Υπουργείο) η  μείωση των διοδίων της Αττικής οδού για κοντινές αποστάσεις (π.χ. πέντε χλμ. ή τριών εξόδων, όπως από Εθν. οδό μέχρι Λ. Κηφισίας), δεδομένου ότι τα οχήματα που έρχονται από τα Δυτικά προάστια και κατευθύνονται στα Μελίσσια θα χρησιμοποιούσαν την Αττική οδό, αν το κόμιστρο ήταν χαμηλότερο.
Να μην διέρχονται από το Κέντρο του Αμαρουσίου Μ.Μ.Μ. που ρυπαίνουν. Να υλοποιηθεί επιτέλους η υπόσχεση που επανειλημμένα μας έχει δοθεί, ότι θα ανανεωθεί με αντιρρυπαντικά οχήματα,  ο στόλος της Δημοτικής Συγκοινωνίας.
Να απομακρυνθεί επιτέλους η απαράδεκτη αυτή σήμανση, της συμβολής Τσαλδάρη και Θεμιστοκλέους,  που κατευθύνει τα οχήματα που  έχουν ως προορισμό την Αθήνα στο Κέντρο του Αμαρουσίου.

Ρωμανέ «επιστρέφω αμέσως»

Το νέο Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου

Θέμα 1ο:«Συγκρότηση Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου για το συναδικαλιστικό έτος 2014 – 2015».
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι  το νέο Δ. Σ. του συλλόγου μας, που εκλέχτηκε στις 26 – 11 – 2014, συγκροτήθηκε σε σώμα στις 4 Δεκεμβρίου 2014 με την εξής σύνθεση :
Πρόεδρος :           Καββαδία Φωτεινή                          ΔΙΕΞΟΔΟΣ
Αντιπρόεδρος :    Σαρδέλης Γιάννης                            ΠΑΜΕ – ΑΣΕ
Γραμματέας :       Κοκκινομηλιώτης Γιώργος           ΔΙΕΞΟΔΟΣ 
Ταμίας :                 Λελεδάκη Ρούλα                            ΔΑΚΕ
Μέλος :                  Συνοδινού Σοφία                            ΔΙΕΞΟΔΟΣ  
Μέλος :                  Τολιάκης Βασίλης                          ΔΙΕΞΟΔΟΣ
Μέλος :                  Λεμπέση Αικατερίνη                     Α. Κ. ΣΥ. Α. 
Το Δ. Σ. του Συλλόγου συγκροτήθηκε  αναλογικά στη βάση της υπεράσπισης και υλοποίησης των αποφάσεων των Γ. Σ. του Συλλόγου (με πιο πρόσφατη αυτήν της 26ης Νοεμβρίου2014) και των αποφάσεων των Γ. Σ. του κλάδου.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου θα επανέρθει με καινούριο έγγραφο εντός των ημερών με το πρόγραμμα δράσης του συλλόγου μας για τη νέα συνδικαλιστική χρονιά.

«ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ»: Στις 9:30 π.μ. στο «Δαϊς» η ειδική εκδήλωση για τους μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων

Αφιερωμένη αποκλειστικά στην μαθητική κοινότητα είναι η σημερινή 3η & τελευταία ημέρα του  5ου πανελληνίου Συνεδρίου για τον έλεγχο του καπνίσματος «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ», που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό κέντρο ΔΑΪΣ στον Παράδεισο Αμαρουσίου & διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), στο πλαίσιο του Προγράμματος HEARTII
ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Σήμερα Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, παρουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα  Λοβέρδου, από τις 9.30 έως τις 1:00 μ.μ. βραβεύονται τα τρία καλύτερα έργα του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για τον Έλεγχο του καπνίσματος στο Υπουργείο Παιδείας για τα Δημοτικά Σχολεία και στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό κέντρο «Δαϊς» για τα Γυμάσια & Λύκεια
Οι Mαθητές έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό με ατομικά ή ομαδικά έργα ζωγραφικής, βίντεο, μουσικής ή ψηφιακού υλικού που προάγουν την υγιεινή συμπεριφορά όσον αφορά το κάπνισμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση των Δημοτικών & το μουσικό πρόγραμμα από το «Δαϊς» θα μεταδοθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας μέσω του Υπουργείου Παιδείας με live streaming.

Κοντά στους μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου, η Ρένα Χαλιώτη

Τους μαθητές της Β’ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου και τους συνοδούς τους, το Διευθυντή του Σχολείου Πασχάλη Αναστασιάδη και τις εκπαιδευτικούς Μαρία Σπυροπούλου και Χαρίκλεια Παλαμίδα, που πραγματοποιούν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα, υποδέχθηκε και ξενάγησε στους χώρους του Υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι, ο Υφυπουργός κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο οποίος και συνομίλησε αρκετή ώρα μαζί τους. 
Παρούσα στη συνάντηση και την ξενάγηση των μαθητών και συνοδών  ήταν και η Δημοτική Σύμβουλος Ρένα Χαλιώτη(υπεύθυνη για την «Καθημερινότητα του Πολίτη»), η οποία καλωσορίζοντας τους μαθητές στην πόλη του Αμαρουσίου εκ μέρους του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του και το μεγάλο ενδιαφέρον του για τη νέα γενιά, συγχαίροντάς τους για την διάκριση που απέσπασε η ταινία τους στο διαγωνισμό με θέμα
«Σχολικός Εκφοβισμός - Σέβομαι τη διαφορετικότητα», καταλαμβάνοντας θέση στη πρώτη δεκάδα, ανάμεσα σε 450 συμμετοχές πανελλαδικά.

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου ευχαριστει όλους όσοι συμμετείχαν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου και στις εκλογές της 22ας Οκτωβρίου, ευχόμενο παράλληλα καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Σε  Ειδική Συνεδρίαση πουπραγματοποιήθηκε, συγκροτήθηκε σε σώμα και μετά από ψηφοφορία η σύνθεσή του ένέου Δ.Σ. χει ως εξής:

O ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα ΑΛΛΟ Σχολείο ...

Κωστής Μελαχροινός & Γεώργιος Πατούλης, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΕΛΤΑ & ΚΕΔΕ

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΕΛΤΑ και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας υπέγραψαν ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διερευνήσουν τις δυνατότητες για την επίλυση προβλημάτων που άπτονται της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με την παροχή  Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών στην ελληνική επικράτεια, καθώς και την πιθανότητα παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών στους δήμους της χώρας.
Συγκεκριμένα, θα διερευνηθεί η επίλυση του προβλήματος των γραμματοθυρίδων εξωτερικών χώρων για τις περιοχές όπου υπάρχει ελλιπής ονοματοδοσία οδών, όπως παρατηρείται στα όρια αρμοδιότητας πολλών Δήμων, γεγονός που δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση και προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων.
Θα διερευνηθεί επίσης η επίλυση του προβλήματος των γραμματοκιβωτίων, ενώ θα γίνει προσπάθεια ανάπτυξης της υπηρεσίας των ΕΛΤΑ  «Φάρμακα στο σπίτι» για δημότες που έχουν αποδεδειγμένα αδυναμία μετακίνησης.

Επεσε η αυλαία της «52ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ»

            Ανακοίνωση του Δ.Σ.  της ΠΕΚΑ
Ακόμη μία Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής έφθασε στην λήξη της & με το Πάρτι Ρεφενέ & τις καταπληκτικές φωνές των Άννας & Δέσποινας Μπιλιλή  την Κυριακή  έπεσε η αυλαία της. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς
Τους συναδέλφους που για 3η συνεχή χρονιά προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς για την πραγματοποίηση της Έκθεσης και των εικαστικών δράσεων και ομιλιών
(3ο Φόρουμ 2014), τους δασκάλους μας
Νίκο Μπαμιατζόγλου, Νίκο Βασιλακάκη, Ρούλα Τατόγλου , Γιάννη Βασιλακάκη  στον τροχό , τους νεότερους στην παρέα μας Δημήτρη Διέλλα και Τζένη Σαρίδη στην πηλοπλαστική, τους Μένανδρο Παπαδόπουλο, Νίκο Σκλαβενίτη και Φώτη Κατσάρη για την συμβολή τους, τους Μάρω Κερασιώτη, Γιώργο Γκοτσόπουλο, Γιάννη Ζώη, Νατάσσα Καλογεροπούλου, που συνέβαλλαν  στο στήσιμο των  έργων της έκθεσης στο χώρο, τον πάντα πρόθυμο αρχιμάγειρα και σιτιστή και παρουσιαστή αγγειοπλαστικής  Νίκο Γαγιάτσο, τον επί των γενικών καθηκόντων Μάνο Δάνο, και βέβαια, τις οικοδέσποινες της φιλοξενίας μας Φλώρα Σκλάβαινα και Ελευθερία Γιαννακαρά.

Αναπάντητα ερωτήματα για τη δημοτική συγκοινωνία

Στο δημοτικό συμβούλιο της 14ης Οκτωβρίου η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι», είχε καταθέσει ερώτηση σχετικά με τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας στο Μαρούσι.
Γινόταν αναφορά στις περικοπές των δρομολογίων, τη συντήρηση των οχημάτων, το κόστος, το είδος και τη συχνότητα των βλαβών που παρουσιάζουν και τις πιστώσεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2015 για τη διαχείριση της Δημοτικής Συγκοινωνίας ιδίως συγκριτικά με τις αντίστοιχες των προηγουμένων ετών.
Τονιζόταν επίσης η σημασία της δημοτικής συγκοινωνίας για τις οικογένειες του Αμαρουσίου, για τους μαθητές και τους νέους αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτή.
Η διοίκηση, με την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Γ. Ζήκου στο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Νοεμβρίου 2014, θεωρεί ότι δόθηκε απάντηση στην ερώτηση της Μαίρης Διακολιού περί Δημοτικής Συγκοινωνίας.
Ωστόσο, αντί πραγματικής απαντήσεως, δόθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες και όχι συγκριτικά στοιχεία των τελευταίων ετών, όπως είχε ζητηθεί.

Μεγαλοπρεπές «ΟΧΙ» του Γ. Καραμέρου για «Λευκή Νύχτα» στην Κηϕισιά

Δεν έκανε δεκτό το αίτημα του «Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς» για πραγματοποίηση «Λευκής Νύχτας» την προσεχή Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέροςμε δεδομένο ότι φέτος τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά δύο συνεχόμενες Κυριακές (14 κ 21 Δεκεμβρίου) και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν ότι το διευρυμένο εορταστικό ωράριο επιβαρύνει ούτως ή άλλως την οικογενειακή και προσωπική ζωή χιλιάδων εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο.

Η Περιφέρεια Αττικής καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την τόνωση των τοπικών αγορών που θίγονται βάναυσα από την κυβερνητική και φορολογική πολιτική, ταυτόχρονα όμως υπερασπίζεται σθεναρά τα δικαιώματα των εργαζομένων που πλήττονται διπλά από την ραγδαία μείωση των εισοδημάτων τους και την καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους μέσα σε συνθήκες ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης.
Μάλιστα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Περιϕέρειας Αττικής, και ειδικά αυτοί του Βόρειου Τομέα Αθηνών, θα διενεργήσουν τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία την τελευταία Κυριακή του χρόνου, 28 Δεκεμβρίου.

Με την «παραμυθοπαρέα» άνοιξε η αυλαία των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Μαρούσι

Με την παραμυθοπαρέα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, άνοιξε η αυλαία των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Αμαρουσίου, που θα ανεβάσουν τη διάθεση και θα χαρίσουν στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας σε μικρούς και μεγάλους.
Μέσα από τη διαδραματική αφήγηση του παραμυθιού «Έξι στολίδια ταξιδεύουν» από τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Μαριλένα Καββαδά και την καλλιτεχνική και παιδαγωγική ομάδα «Μαγικό Κοχύλι»
η παραμυθοπαρέα ταξίδεψε στο μαγικό κόσμο του αγαπημένου παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά.        
Κατά τη διάρκεια της αφήγησης, αξιοποιώντας το πλούσιο παιδαγωγικό υλικό, τα παιδιά τραγούδησαν χόρεψαν και έπαιξαν, δραματοποιώντας σκηνές του παραμυθιού, στο οποίο έξι στολίδια εγκαταλείπουν έντρομα το δένδρο τους όταν η Γουργουρίτσα (η στρουμπουλή γάτα του σπιτιού) τα τρομοκρατεί λέγοντας τους ότι μόλις τελειώσουν οι γιορτές οι ιδιοκτήτες του σπιτιού θα τα κλείσουν σε σκοτεινά, κατασκότεινα κουτιά.

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία & λειτουργεί η οδός Λακωνίας (Φραγκοκκλησιάς)...

Ανακοίνωση της «Επιτροπής Αγώνα για το Κυκλοφοριακό Πολιτών Δήμου Βριλησσίων» 
Επιτέλους, η γνωστή μας ως οδός Λακωνίας (Φραγκοκκλησιάς) παραδόθηκε στην κυκλοφορία και λειτουργεί!
Χαιρετίζουμε το γεγονός σαν μια ακόμη νικηφόρα κατάληξη του συντονισμένου αγώνα  Αυτοδιοίκησης και Ενεργών Πολιτών, ενάντια στις γνωστές  πλέον σε όλους μεθοδεύσεις, νομικίστικες και νομιμοφανείς, που κάποιοι αόκνως μετήλθαν στοχεύοντας στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή στην ολοκληρωτική ακύρωση του Έργου.
Διάφοροι «φορείς και παράγοντες», ειδήμονες περιβαλλοντολάγνοι, ποικιλόχρωμοι πονηροί πολιτευτές τοπικής κλίμακας, αυτόκλητοι καταστροφολάγνοι, σπεσιαλίστες τεχνικοί αδιέξοδων προτάσεων, κ.λπ. εμφανίστηκαν στο προσκήνιο  -περισσότεροι φαίνεται πως έδρασαν στο παρασκήνιο-  φωτίζοντας άπλετα την κουτοπόνηρη πλευρά του νεοέλληνα.
Ως μικρό δείγμα των ως άνω καταγράφεται η τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια ακύρωσης του Έργου με το φαεινό «επιχείρημα» «της αδυναμίας διέλευσης λεωφορείων(!) από την οδό Λακωνίας, λόγω έλλειψης κυκλοφοριακής μελέτης στην εγγύτερη περιοχή άρα επιβάλλεται η μονοδρόμηση της οδού προς τη λεωφόρο Πεντέλης».

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ο Νίκος Ρωμανός πρέπει να ζήσει


Ο 20χρονος νέος που είδε μπροστά στα μάτια του τη δολοφονία του φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο Νίκος Ρωμανός, βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και τρεις εβδομάδες, διεκδικώντας το αυτονόητο και συνταγματικό του δικαίωμα στη μόρφωση.
Ενώ το κράτος τον επαίνεσε για την επιτυχία του στις Πανελλήνιες Εξετάσεις στις οποίες συμμετείχε από τη φυλακή με σχετική άδεια από τις Αρχές, σήμερα το ίδιο κράτος τού αρνείται το δικαίωμα να φοιτήσει στη Σχολή που εισήχθη, απορρίπτοντας συστηματικά τα αιτήματά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. 
Με τον τρόπο αυτό, αντί να ενθαρρύνει, ως οφείλει, του στερεί κάθε δυνατότητα κοινωνικής επανένταξης, αναιρώντας τους ίδιους τους στόχους του σωφρονιστικού συστήματος.
Η πρόταση από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, περί θέσπισης δυνατότητας στους κρατουμένους φοίτησης εξ αποστάσεως, όχι μόνο δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά αντίθετα, προσβάλλει και υποβαθμίζει κατάφωρα την έννοια της παιδείας, η οποία είναι απόλυτα και άρρηκτα συνυφασμένη με την προσωπική επαφή εκπαιδευτικού - μαθητή.
Το κράτος οφείλει να παρέμβει προς την κατεύθυνση της προστασίας της ζωής του Νίκου Ρωμανού όχι μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά γιατί το αίτημά του είναι θεμιτό και εύλογο, και σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί μία Πολιτεία που σέβεται τον εαυτό της να εξωθεί τα μέλη της στο θάνατο.

Στις 5:00 μ.μ. το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ της ΓΣΕΕ

Η αρχαιολογία του «κτήματος Συγγρού»

          Από την προϊστορία ως τον 19ο αιώνα
Το «κτήμα Συγγρού» είναι ένας χώρος με πολλαπλό χαρακτήρα: κληροδότημα της εθνικής ευεργέτιδος Ιφιγένειας Α. Συγγρού που αποτελεί δημόσιο αγαθό, έδρα ενός ιστορικού ιδρύματος της νεώτερης και σύγχρονης ελληνικής γεωργίας, χώρος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, τόπος αθλητικής άσκησης και επαφής με τη φύση, νησίδα του αττικού τοπίου και περιβάλλοντος. 
Επίστεψη επιτύμβιας στήλης  4ος αιώνας π.χ 
Εκτός όμως από τις ιδιότητες αυτές, το κτήμα Συγγρού έχει προσφέρει αρχαιολογικά ευρήματα που μαρτυρούν ότι πρόκειται για έναν χώρο με πολλά επίπεδα ιστορίας, που φτάνουν μάλιστα μέχρι τους προϊστορικούς χρόνους.
Αυτό που καθόρισε τις τύχες της έκτασης που καλύπτει σήμερα το κτήμα ήταν το φυσικό της περιβάλλον και η θέση της ανάμεσα σε δύο ιστορικούς οικισμούς της Αττικής, το Μαρούσι και την Κηφισιά. 
Τοποθετημένο στις υπώρειες της Πεντέλης, διαθέτει φυσικές πηγές νερού και πλούσια βλάστηση, στην οποία κυριαρχεί ακόμα και σήμερα ο μεσογειακός πευκώνας. 
Το Μαρούσι και η Κηφισιά πλαισιώνουν το κτήμα από τα νότια και τα βόρεια αντίστοιχα. 
Η ιστορική παρουσία τους ως οικισμών είναι σχεδόν αδιάκοπη, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας και από το κτήμα Συγγρού διέρχονταν επί αιώνες οι δρόμοι που τους συνέδεαν.

Στις 12:00 μ.μ. το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του 6ου Γυμνασίου Αμαρουσίου


Στις 11:00 π.μ. η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στην «Ηλιόσφαιρα»

Στις 10:00 π.μ. ξεκινά η «6η Εθελοντική αναδάσωση στο Πεντελικό»

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), συνεχίζοντας την προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εγκαινιάζει τη νέα φυτευτική περίοδο με την 6η Εθελοντική Αναδάσωση, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Άγιος Πέτρος Διονύσου, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Όλοι μαζί και φέτος δίνουμε το «παρών» και ενώνουμε τις δυνάμεις μας και σε αυτή την αναδάσωση βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια για να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό.
Όλοι μαζί εκπαιδεύουμε τους μικρότερους στη διαδικασία της φύτευσης και τους μεταφέρουμε την αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος.
Σημείο συνάντησης: Άγιος Πέτρος Διονύσου.

Στις 5:30 μ.μ, η Δ΄ Συνάντηση Σχολής Γονέων 2014 - 2015, Ενορίας Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη Γιώργου Καραμέρου στην «Ηλιάνθη»

«Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και η μοναδικότητά του πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό»
Ο Αντιπεριϕερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος  Καραμέρος, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση  της Στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση «Ηλιάνθη» στο Νέο Ψυχικό, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου ημέρα Ανοικτής Πόρτας (Open Day).
Η καθιέρωση της ημέρας Ανοικτής Πόρτας δίνει σε πολλούς την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα άτομα που διαμένουν στη Στέγη, να ξεναγηθούν σε ένα ϕιλόξενο χώρο υψηλών προδιαγραϕών και να συζητήσουν και να ενημερωθούν από το καταρτισμένο προσωπικό της Στέγης.
Η υποστηριζόμενη διαβίωση δίνει τη δυνατότητα, με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού, σε άτομα με νοητική υστέρηση να διαχειρίζονται τη καθημερινότητα τους, να συμβιώνουν δημιουργικά και να εντάσσονται στη γειτονιά , διαθέτοντας το δικό τους σπίτι εφ’ όρου ζωής.
Ο κ. Καραμέρος αϕού γνώρισε τα παιδιά και συνομίλησε μαζί τους, ενημερώθηκε από την κα Έϕη Προκοπάκη, πρόεδρο του Ιδρύματος Εστία και τον Δ/ντη, Βασίλη Κασσιμάτη για τις πολύχρονες και επίπονες προσπάθειες που απαιτήθηκαν για να δημιουργηθεί πριν τρία χρόνια η Στέγη «Ηλιάνθη».

Αύριο στις 6:30 μ.μ. «O Aγώνας των Τυφλών» στο Χαλάνδρι ...




Συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Δ. Σταμάτη, στο Μέγαρο Μαξίμου!

Τους λόγους για τους οποίους η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας, θα πρέπει να αναλάβει τη δυνατότητα να διαχειριστεί τους ευρωπαϊκούς πόρους η ίδια, ωστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει έργα υποδομής στους Δήμους, παρουσίασε στον Υπουργό Επικράτειας και στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού Δ. Σταμάτη, αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε(με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ενωσης Γιώργο Πατούλη), αποτελούμενη από τον Ά Ατιπρόεδρο κ. Καφαντάρη, τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Καραγιαννη, τον Γενικό γραμματέα κ. Μουράτογλου αλλα και τα μελη του ΔΣ της ΚΕΔΕ κ.κ. Κοιμήση και  Μπίρμπα καθώς & τον πρόεδρο της ΠΕΔ κεντρικής Μακεδονίας κ. Κυρίζογλου. 
«Μέσα απο τον κρατικό προϋπολογισμό, τόνισε ο Γ. Πατούλης, θα πρεπει να δοθεί οικονομικό οξυγόνο στην αυτοδιοίκηση, ώστε να αναλάβει τις υποχρεώσεις και τις αρμοδιότητες με ανάλογους πόρους. 
Οι δήμοι μπορούν να λύσουν τα προβλήματα των συμπολιτών μας μέσα απο την ισότιμη συνεργασία με την κεντρική εξουσία και τη περιφέρεια

Τα αιτήματα της ΚΕΔΕ & των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, προς κυβέρνηση & κόμματα

Η διατύπωση του κοινού πλαισίου θέσεων αλλά & οικονομικών αιτημάτων ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2015, απασχόλησε την κοινή συνεδρίαση που πραγματοποίησαν χθες, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, το Δ. Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τα προεδρεία των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας 
Θέσεις και αιτήματα, τα οποία σήμερα, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, θα τεθούν υπόψιν όλων των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων, με διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ. Πατούλη, στη Βουλή.
«Το ζήτημα της χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού από την Πολιτεία αφορά την ίδια τη βιωσιμότητα των δήμων», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης στην ομιλία του, τονίζοντας παράλληλα την αποφασιστική σημασία που έχει στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία,
 η ύπαρξη ενός ισχυρού και διεκδικητικού αυτοδιοικητικού κοινού μετώπου μεταξύ της ΚΕΔΕ και των ΠΕΔ όλης της χώρας για να επιτευχθεί αυτό.
Αναφερόμενος ο κ. Πατούλης στη δεινή οικονομική κατάσταση των δήμων  και τις προβλέψεις του προϋπολογισμού σημείωσε, ότι οι περικοπές που έχουν υποστεί οι πόροι της Αυτοδιοίκησης τα προηγούμενα χρόνια έχει ξεπεράσει το 60%, ενώ σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015, οι ΟΤΑ σηκώνουν  και πάλι το κύριο βάρος της επίτευξης του «εθνικού στόχου» για δημιουργία πλεονάσματος καθώς θα προσφέρουν 863 εκατ. ευρώ πλεόνασμα, όταν η υπόλοιπη γενική κυβέρνηση υπολογίζεται ότι θα παρουσιάσει έλλειμμα ύψους 1.323 εκ. ευρώ!

Στις 9:00 μ.μ, πάμε «ΙΔΙΟΜΕΛΟ», για... «έναν περίπατο στη Ρωσία» με τον Άρη Γραικούση!

Aπόψε Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 9:00 μ.μ, ο πιανίστας Άρης Γραικούσης  θα κάνει στο Ιδιόμελο «έναν περίπατο στη Ρωσία», με έργα Scriabin, Rachmaninoff και Mussorgsky.  “Promenade”, το όνομα της μουσικής βραδιάς!
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»
Ελευθερίου Βενιζέλου 17, 
Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
κρατήσεις: 210 6817042
είσοδος με κρασί: 10 ευρώ
 Ο Άρης Γραικούσης γεννήθηκε στην Αθήνα. 
Σπούδασε πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με υποτροφία στην τάξη της κυρίας Ρ.Σχοινά, απ’όπου πήρε το δίπλωμά του το 1998, με Α΄ βραβείο και χρυσό μετάλλιο.
Είχε ενεργό συμμετοχή σε πολλά σεμινάρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους :  
M.Tirimo, J.Mounier, Duo Ganev, E.Rjanof, Δ.Ευνουχίδου, B.Berthold P.Badura-Skoda. 
Το 1997 παρακολούθησε μαθήματα στα καλοκαιρινά τμήματα της Ακαδημίας “Mozarteum” στο Salzburg με τον καθηγητή J.Paratore.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Το ΙΓΕ επισκέφθηκε την Τετάρτη ο διοικητής του ΟΓΑ Ξ. Βεργίνης

Σκοπός της επίσκεψης του διοικητού του ΟΓΑ Ξενοφώντα Βεργίνηήταν να ενημερωθεί  για το έργο που Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και της Γεωργικής Βιβλιοθήκης.
Στην σύσκεψη που ακολούθησε παρευρέθησαν εκ μέρους του ΙΓΕο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Πάρης Γεωργακόπουλος και ο διευθυντής Γεώργιος Μπαλωτής ενώ τους «Φίλους του Δάσους Συγγρού» εκπροσώπησαν η πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου και η γραμματέας Πόπη Μητρογώγου.

Είδε Βενιζέλο αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε

Αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, τον Αντιπρόεδρο Δ. Καφαντάρη, τα μέλη του Δ.Σ. Α. Κοιμήση και Σ. Δανιηλίδη καθώς και τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου, συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο. 
Στη συνάντηση μετείχαν επίσης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και οι κ.κ. Π. Ρήγας , Γ.Γ. της Κ.Ο. του κόμματος, Δ. Καρύδης εκπρόσωπος Τύπου και Γ. Ιωαννίδης, Γ.Γ. Υπουργείου Εσωτερικών .
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που κάνει το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων της Βουλής, προκειμένου να τους ενημερώσει για το ζήτημα της χρηματοδότησης των Δήμων, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2015, καθώς και μια σειρά ακόμη οικονομικά ζητήματα που αφορούν τους Δήμους.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. παρουσίασε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με στοιχεία, τη θετική συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην επίτευξη του εθνικού στόχου για δημιουργία οικονομικών πλεονασμάτων...

Συνάντηση εργασίας Γιώργου Καραμέρου - Τάσου Μαυρίδη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, και του Δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, στο γραφείο του Αντ/χη στην Αγία Παρασκευή.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η εκπόνηση σχεδίου, σε συνεργασία με όμορους δήμους, για την αξιοποίηση της απόβλητης και υπολειμματικής στερεής βιομάζας (κλαδέματα κ.α.) αλλά και των ανακυκλώσιμων υλικών, στο πλαίσιο των τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων που έχει προτείνει η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της ανάπλασης και του κολυμβητηρίου του ΟΤ9, στη Λυκόβρυση, καθώς με τη χρονική παράταση που δόθηκε στο έργο από την Περιφέρεια εκκρεμεί το αίτημα του Δήμου για κάλυψη του 30% του κόστους που βαραίνει το Δήμο (περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ).

Ο κ. Καραμέρος ζητά κομματική προστασία & του την προσφέρει απλόχερα ο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου!

                     Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου 
στην ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου
Η ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου σε βάρος της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, αναδεικνύει μια σειρά από αντιφάσεις και προκαλεί προβληματισμό στους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες της πόλης μας.
Αναρωτιόμαστε πως δεν μπορούν να αντιληφθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου ότι:
Πρώτον, θεσμική κατρακύλα αποτελεί η συμπεριφορά και φρασεολογία του σημερινού Αντι-περιφερειάρχη Βόρειας Αττικής, σε βάρος του Δημάρχου Αμαρουσίου, που εξελέγη μόλις πριν από 6 μήνες, για τρίτη συνεχή θητεία, από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 58%. 
Αν δεν μπορούν να σεβαστούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τη νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή στο πρόσωπο του Γ. Πατούλη, είναι σαφές το έλλειμμα δημοκρατικής συνείδησης από πλευράς τους.
Δεύτερον, ποτέ ο Δήμαρχος Αμαρουσίου δεν συμπεριφέρθηκε με κομματική λογική ασκώντας τα καθήκοντά του. Ούτε φυσικά ζήτησε ποτέ «κομματική προστασία» από οποιοδήποτε κόμμα, στην αντιπαράθεση που είχε με τους αντιπάλους του. 
Ποτέ η Νέα Δημοκρατία δεν εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης της σημερινής Δημοτικής Αρχής, γιατί ποτέ δεν το ζήτησε ο Γ. Πατούλης. 
Κομματική προστασία ζητά ο κ. Καραμέρος και του την προσφέρει απλόχερα η Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου με τη σημερινή της ανακοίνωση.

Τον έκρινε ακατάλληλο για Δήμαρχο, τον στηρίζει όμως ως Αντιπεριφερειάρχη τον Γ. Καραμέρο, ο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου!

                                    Η κατρακύλα του κ. Δημάρχου...
Απαντώντας σε πρόσφατο δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου  εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο κ. Πατούλης νομίζει πως οι δημοτικές παρατάξεις της αριστεράς είναι σαν τα κομματικά και πελατειακά παραμάγαζα της ΝΔ, δηλαδή του κόμματός του. Κάνει λάθος.
Υπενθυμίζουμε επίσης στον κ. Πατούλη, όπως είχαμε κάνει και στο παρελθόν, ότι ο θεσμικός του ρόλος ευτελίζεται από το υβριστικό και απαξιωτικό ύφος των ανακοινώσεών του.
Η κατρακύλα του δημάρχου, όμως, δεν έχει τελειωμό, το βαρέλι του δεν έχει πάτο
Μην έχοντας τίποτα να προσάψει στη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, σε απόγνωση καθώς έχει χάσει τις «πλάτες» και τις προσβάσεις που του εξασφάλιζε ο κολλητός του κ. Σγουρός, ξιφομαχεί με τον αέρα.

«Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014» από σήμερα στην HELEXPO Aμαρουσίου

Σε μια Αθήνα που φοράει­ τα γιορτινά της, το καταξιωμένο φεστιβάλ γευστικού πολιτισμού, διασκέδασης και απόλαυσης, που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους, ανοίγει ανανεωμένο, τις πύλες στις 4:00 μ.μ. στην HELEXPO Aμαρουσίου(Λεωφ. Κηφισίας 39). 
Γενική είσοδος: € 6. Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν.
140 αυθεντικοί μικροί ­παραγωγοί από όλη την Ελλάδα θα γεμίσουν από σήμερα & για το προσεχές τριήμερο 5-7 Δεκεμβρίου το καταξιωμένο φεστιβάλ γεύσεων του «αθηνοράματος» με ποιότητα, παράδοση, νοστιμιά και καινοτομία. Σας δίνουμε ραντεβού στο πιο απολαυστικό, νόστιμο και χαρούμενο event της πόλης.
                                                      Σπάνιες λιχουδιές
Η βόλτα στο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014» ισοδυναμεί κυριολεκτικά με ένα κυνήγι θησαυρού γεμάτο εκπλήξεις. 
Ελαιόλαδα αρωματισμένα­ με σοκολάτα, ουασάμπι ή σαγκουίνι, κουλουράκια με σαφράν από την Αστυπάλαια, μοναδική φάβα Σχοινούσας, απόσταγμα μελιού με βότανα, τυρί που ωριμάζει σε μέλι, αλάτι αρωματισμένο με ούζο και γλυκάνισο ή με ρόδι και κόκκινο κρασί, σοκολατάκια με γεύση καυτερή πιπεριά, γύρη λουλουδιών­ και… 
μετσοβόνε, χωριάτικη σαλάτα και… 
σπανακόπιτα, πετιμέζια ποιότητος και μελάσα, πολύ μυρωδάτο λικέρ με 12 ελληνικά βότανα, ακόμη και πανέμορφα χειροποίητα σκεύη σερβιρίσματος από μάρμαρο θα βρείτε και θα μάθετε πώς να φτιάχνετε τη δική σας μπίρα στο σπίτι... 
Η λίστα μοιάζει ατελείωτη, γι’ αυτό και η περιπλάνηση στο φεστιβάλ θα σας εκπλήσσει διαρκώς, από περίπτερο σε περίπτερο.

Για τις διαγραφές οφειλών στο «Golden Hall & τη μεταφορά ογκωδών με ιδιωτική εταιρεία

Στο  πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο(25-11-2014) εισήχθη προς ψήφιση θέμα περί παράτασης της σύμβασης του Δήμου με ιδιωτική εταιρεία για τη μεταφορά ογκωδών στον ΧΥΤΑ. Επί του θέματος αυτού η δημοτική μας σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, υπέβαλε τις εξής ερωτήσεις:
«Για τη μεταφορά ογκωδών με ιδιωτική εταιρεία
1. Η υπηρεσία έχει δυνατότητα και εξοπλισμό μεταφοράς ογκωδών;
2. Τα ογκώδη τα οποία είναι συγκεντρωμένα σε χώρο στην περιοχή της οδού Μεσογείων στο Μαρούσι στο ύψος ιδιωτικής εταιρείας οδικής βοήθειας, από ποιον συγκεντρώθηκαν εκεί; Σε ποιο χρονικό διάστημα;
Η υπηρεσία εναποθέτει τα ογκώδη στον ίδιο ως άνω χώρο ή χρησιμοποιεί αποκλειστικά το χώρο μεταφόρτωσης στην Αμαρουσίου - Χαλανδρίου;
3. Οι ιδιώτες που μεταφέρουν τα ογκώδη στο ΧΥΤΑ τα μεταφέρουν βάσει ειδικής αδείας, ή βάσει εντολών μεταφοράς; Αν η μεταφορά γίνεται με εντολές μεταφοράς, τότε: Πώς λαμβάνουν τις εντολές μεταφοράς και τι κόστος έχουν για το Δήμο;
Οι εντολές δίνονται ανά δρομολόγιο ή συνολικά;
Ο Δήμος έχει εξαντλήσει τα όρια εντολών μεταφοράς που μπορεί να λάβει;
4. Παρακαλώ να μας δοθεί το σύνολο των εντολών μεταφοράς που δόθηκαν στο Δήμο την τελευταία τριετία».
Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κόκκαλη ήταν από ελλιπείς ως ανεπαρκείς για όλες τις ερωτήσεις ...

Στις 12:30 μ.μ. η κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ - ΠΕΔ

Θα προηγηθεί στις 10.00 συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015 είναι το θέμα κοινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και των Προεδρείων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, σήμερα Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 12:30 μ.μ., στην Αθήνα (ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ»), ενόψει της συζήτησης και ψήφισής του στην Ολομέλεια της Βουλής.
Οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης της χώρας αναμένεται να διατυπώσουν τις τελικές θέσεις για τον Προϋπολογισμό του 2015 .
Μάλιστα όπως έχει ήδη επισημανθεί πρόσφατα και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, όπου διατυπώθηκαν καταρχήν οι προτάσεις και οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης, η συζήτηση και οι τελικές προτάσεις που θα κατατεθούν θα γίνουν  στη βάση της διαπίστωσης ότι οι δήμοι της χώρας έχουν συμβάλει όσο κανένας άλλος φορέας της Γενικής Κυβέρνησης στη δημοσιονομική σταθερότητα και τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, παρά τις τεράστιες περικοπές των πόρων της, στηρίζοντας ταυτόχρονα, με κάθε τρόπο, τις χειμαζόμενες τοπικές κοινωνίες.
Ως  εκ τούτου έχει ξεπεραστεί κάθε όριο αντοχής και τόσο  κυβέρνηση όσο και τα πολιτικά κόμματα πρέπει να αναγνωρίσουν την ανάγκη ο προϋπολογισμός του 2015 και το νέο ΕΣΠΑ να στηρίξουν ουσιαστικά τους δήμους της χώρας και τις τοπικές κοινωνίες.

Στις 5:30 μ.μ. η παράσταση Διαμαρτυρίας για τον ερχομό Νταβούτογλου

Συγκεντρώνουν τρόφιμα & φάρμακα για τους πρόσφυγες από το Κομπανι, στο ΣΤΕΚΙ

Τρόφιμα(όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, παιδ. γάλα &κρέμα σε σκόνη)
► Είδη προσωπικής υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες)
Φάρμακα (αντιπυρετικά, αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, παυσίπονα, τραυματολογικό υλικό όπως γάζες, Betadine, επιδέσμους, οινόπνευμα, φάρμακα για διαβητικούς), 
συλλέγουν καθημερινά από τις 7:30 -10:00 μ.μ  και τις Κυριακές από τις 8:00 -10:30 μ.μ, στο ΣΤΕΚΙ (Σαλαμίνος 32 τηλ.210 61 27 874)
ΛΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΟΜΠΑΝΙ
Η παρακάτω λίστα φαρμάκων είναι ενδεικτική
Επιπλέον σε όσα  από τα παρακάτω σκευάσματα υπάρχουν, συλλέγονται & τα αντίστοιχα  παιδικά.
ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ - χάπια, σιρόπι, ενέσιμα & όλα τα γενόσημα τους
Augmentin ,Ceclor, Amoxil, Begalin, Ciproxin
ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΑ - ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ-ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΑ - Και όλα τα γενόσημα τους
Depon, Panadol, Mesulid, Ponstan, Bruffen, Voltaren
ΑΝΤΙΥΠΕΡΤΑΣΙΚΑ  – Και όλα τα γενόσημα τους
Lopresor, Tenormin, Carvepen, Lobivon, Normolose
ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΑ – Και όλα τα γενόσημα τους
Lasics, Frumil, Fludex
ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ (εκτός ψυγείου) – σε όλα τα mg – Και όλα τα γενόσημα τους
Glucophage, Soloza, Diamicron, Actos
ΑΝΤΙΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑΚΑ - Και όλα τα γενόσημα τους
Salospir, Plavix, Aflen, Carder
ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Γάζες, Betadine, Γάντια μίας χρήσης, Επίδεσμοι, Οινόπνευμα, Βαμβάκι, Οροί, Αντισηπτικό υλικό, Αιμοστατικό υλικό