Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ο Νίκος Ρωμανός πρέπει να ζήσει


Ο 20χρονος νέος που είδε μπροστά στα μάτια του τη δολοφονία του φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο Νίκος Ρωμανός, βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και τρεις εβδομάδες, διεκδικώντας το αυτονόητο και συνταγματικό του δικαίωμα στη μόρφωση.
Ενώ το κράτος τον επαίνεσε για την επιτυχία του στις Πανελλήνιες Εξετάσεις στις οποίες συμμετείχε από τη φυλακή με σχετική άδεια από τις Αρχές, σήμερα το ίδιο κράτος τού αρνείται το δικαίωμα να φοιτήσει στη Σχολή που εισήχθη, απορρίπτοντας συστηματικά τα αιτήματά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. 
Με τον τρόπο αυτό, αντί να ενθαρρύνει, ως οφείλει, του στερεί κάθε δυνατότητα κοινωνικής επανένταξης, αναιρώντας τους ίδιους τους στόχους του σωφρονιστικού συστήματος.
Η πρόταση από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, περί θέσπισης δυνατότητας στους κρατουμένους φοίτησης εξ αποστάσεως, όχι μόνο δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά αντίθετα, προσβάλλει και υποβαθμίζει κατάφωρα την έννοια της παιδείας, η οποία είναι απόλυτα και άρρηκτα συνυφασμένη με την προσωπική επαφή εκπαιδευτικού - μαθητή.
Το κράτος οφείλει να παρέμβει προς την κατεύθυνση της προστασίας της ζωής του Νίκου Ρωμανού όχι μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά γιατί το αίτημά του είναι θεμιτό και εύλογο, και σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί μία Πολιτεία που σέβεται τον εαυτό της να εξωθεί τα μέλη της στο θάνατο.

Στις 5:00 μ.μ. το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ της ΓΣΕΕ

Η αρχαιολογία του «κτήματος Συγγρού»

          Από την προϊστορία ως τον 19ο αιώνα
Το «κτήμα Συγγρού» είναι ένας χώρος με πολλαπλό χαρακτήρα: κληροδότημα της εθνικής ευεργέτιδος Ιφιγένειας Α. Συγγρού που αποτελεί δημόσιο αγαθό, έδρα ενός ιστορικού ιδρύματος της νεώτερης και σύγχρονης ελληνικής γεωργίας, χώρος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, τόπος αθλητικής άσκησης και επαφής με τη φύση, νησίδα του αττικού τοπίου και περιβάλλοντος. 
Επίστεψη επιτύμβιας στήλης  4ος αιώνας π.χ 
Εκτός όμως από τις ιδιότητες αυτές, το κτήμα Συγγρού έχει προσφέρει αρχαιολογικά ευρήματα που μαρτυρούν ότι πρόκειται για έναν χώρο με πολλά επίπεδα ιστορίας, που φτάνουν μάλιστα μέχρι τους προϊστορικούς χρόνους.
Αυτό που καθόρισε τις τύχες της έκτασης που καλύπτει σήμερα το κτήμα ήταν το φυσικό της περιβάλλον και η θέση της ανάμεσα σε δύο ιστορικούς οικισμούς της Αττικής, το Μαρούσι και την Κηφισιά. 
Τοποθετημένο στις υπώρειες της Πεντέλης, διαθέτει φυσικές πηγές νερού και πλούσια βλάστηση, στην οποία κυριαρχεί ακόμα και σήμερα ο μεσογειακός πευκώνας. 
Το Μαρούσι και η Κηφισιά πλαισιώνουν το κτήμα από τα νότια και τα βόρεια αντίστοιχα. 
Η ιστορική παρουσία τους ως οικισμών είναι σχεδόν αδιάκοπη, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας και από το κτήμα Συγγρού διέρχονταν επί αιώνες οι δρόμοι που τους συνέδεαν.

Στις 12:00 μ.μ. το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του 6ου Γυμνασίου Αμαρουσίου


Στις 11:00 π.μ. η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στην «Ηλιόσφαιρα»

Στις 10:00 π.μ. ξεκινά η «6η Εθελοντική αναδάσωση στο Πεντελικό»

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), συνεχίζοντας την προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εγκαινιάζει τη νέα φυτευτική περίοδο με την 6η Εθελοντική Αναδάσωση, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Άγιος Πέτρος Διονύσου, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Όλοι μαζί και φέτος δίνουμε το «παρών» και ενώνουμε τις δυνάμεις μας και σε αυτή την αναδάσωση βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια για να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό.
Όλοι μαζί εκπαιδεύουμε τους μικρότερους στη διαδικασία της φύτευσης και τους μεταφέρουμε την αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος.
Σημείο συνάντησης: Άγιος Πέτρος Διονύσου.

Στις 5:30 μ.μ, η Δ΄ Συνάντηση Σχολής Γονέων 2014 - 2015, Ενορίας Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη Γιώργου Καραμέρου στην «Ηλιάνθη»

«Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και η μοναδικότητά του πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό»
Ο Αντιπεριϕερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος  Καραμέρος, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση  της Στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση «Ηλιάνθη» στο Νέο Ψυχικό, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου ημέρα Ανοικτής Πόρτας (Open Day).
Η καθιέρωση της ημέρας Ανοικτής Πόρτας δίνει σε πολλούς την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα άτομα που διαμένουν στη Στέγη, να ξεναγηθούν σε ένα ϕιλόξενο χώρο υψηλών προδιαγραϕών και να συζητήσουν και να ενημερωθούν από το καταρτισμένο προσωπικό της Στέγης.
Η υποστηριζόμενη διαβίωση δίνει τη δυνατότητα, με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού, σε άτομα με νοητική υστέρηση να διαχειρίζονται τη καθημερινότητα τους, να συμβιώνουν δημιουργικά και να εντάσσονται στη γειτονιά , διαθέτοντας το δικό τους σπίτι εφ’ όρου ζωής.
Ο κ. Καραμέρος αϕού γνώρισε τα παιδιά και συνομίλησε μαζί τους, ενημερώθηκε από την κα Έϕη Προκοπάκη, πρόεδρο του Ιδρύματος Εστία και τον Δ/ντη, Βασίλη Κασσιμάτη για τις πολύχρονες και επίπονες προσπάθειες που απαιτήθηκαν για να δημιουργηθεί πριν τρία χρόνια η Στέγη «Ηλιάνθη».

Αύριο στις 6:30 μ.μ. «O Aγώνας των Τυφλών» στο Χαλάνδρι ...




Συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Δ. Σταμάτη, στο Μέγαρο Μαξίμου!

Τους λόγους για τους οποίους η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας, θα πρέπει να αναλάβει τη δυνατότητα να διαχειριστεί τους ευρωπαϊκούς πόρους η ίδια, ωστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει έργα υποδομής στους Δήμους, παρουσίασε στον Υπουργό Επικράτειας και στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού Δ. Σταμάτη, αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε(με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ενωσης Γιώργο Πατούλη), αποτελούμενη από τον Ά Ατιπρόεδρο κ. Καφαντάρη, τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Καραγιαννη, τον Γενικό γραμματέα κ. Μουράτογλου αλλα και τα μελη του ΔΣ της ΚΕΔΕ κ.κ. Κοιμήση και  Μπίρμπα καθώς & τον πρόεδρο της ΠΕΔ κεντρικής Μακεδονίας κ. Κυρίζογλου. 
«Μέσα απο τον κρατικό προϋπολογισμό, τόνισε ο Γ. Πατούλης, θα πρεπει να δοθεί οικονομικό οξυγόνο στην αυτοδιοίκηση, ώστε να αναλάβει τις υποχρεώσεις και τις αρμοδιότητες με ανάλογους πόρους. 
Οι δήμοι μπορούν να λύσουν τα προβλήματα των συμπολιτών μας μέσα απο την ισότιμη συνεργασία με την κεντρική εξουσία και τη περιφέρεια

Τα αιτήματα της ΚΕΔΕ & των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, προς κυβέρνηση & κόμματα

Η διατύπωση του κοινού πλαισίου θέσεων αλλά & οικονομικών αιτημάτων ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2015, απασχόλησε την κοινή συνεδρίαση που πραγματοποίησαν χθες, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, το Δ. Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τα προεδρεία των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας 
Θέσεις και αιτήματα, τα οποία σήμερα, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, θα τεθούν υπόψιν όλων των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων, με διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ. Πατούλη, στη Βουλή.
«Το ζήτημα της χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού από την Πολιτεία αφορά την ίδια τη βιωσιμότητα των δήμων», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης στην ομιλία του, τονίζοντας παράλληλα την αποφασιστική σημασία που έχει στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία,
 η ύπαρξη ενός ισχυρού και διεκδικητικού αυτοδιοικητικού κοινού μετώπου μεταξύ της ΚΕΔΕ και των ΠΕΔ όλης της χώρας για να επιτευχθεί αυτό.
Αναφερόμενος ο κ. Πατούλης στη δεινή οικονομική κατάσταση των δήμων  και τις προβλέψεις του προϋπολογισμού σημείωσε, ότι οι περικοπές που έχουν υποστεί οι πόροι της Αυτοδιοίκησης τα προηγούμενα χρόνια έχει ξεπεράσει το 60%, ενώ σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015, οι ΟΤΑ σηκώνουν  και πάλι το κύριο βάρος της επίτευξης του «εθνικού στόχου» για δημιουργία πλεονάσματος καθώς θα προσφέρουν 863 εκατ. ευρώ πλεόνασμα, όταν η υπόλοιπη γενική κυβέρνηση υπολογίζεται ότι θα παρουσιάσει έλλειμμα ύψους 1.323 εκ. ευρώ!

Στις 9:00 μ.μ, πάμε «ΙΔΙΟΜΕΛΟ», για... «έναν περίπατο στη Ρωσία» με τον Άρη Γραικούση!

Aπόψε Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 9:00 μ.μ, ο πιανίστας Άρης Γραικούσης  θα κάνει στο Ιδιόμελο «έναν περίπατο στη Ρωσία», με έργα Scriabin, Rachmaninoff και Mussorgsky.  “Promenade”, το όνομα της μουσικής βραδιάς!
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»
Ελευθερίου Βενιζέλου 17, 
Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
κρατήσεις: 210 6817042
είσοδος με κρασί: 10 ευρώ
 Ο Άρης Γραικούσης γεννήθηκε στην Αθήνα. 
Σπούδασε πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με υποτροφία στην τάξη της κυρίας Ρ.Σχοινά, απ’όπου πήρε το δίπλωμά του το 1998, με Α΄ βραβείο και χρυσό μετάλλιο.
Είχε ενεργό συμμετοχή σε πολλά σεμινάρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους :  
M.Tirimo, J.Mounier, Duo Ganev, E.Rjanof, Δ.Ευνουχίδου, B.Berthold P.Badura-Skoda. 
Το 1997 παρακολούθησε μαθήματα στα καλοκαιρινά τμήματα της Ακαδημίας “Mozarteum” στο Salzburg με τον καθηγητή J.Paratore.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Το ΙΓΕ επισκέφθηκε την Τετάρτη ο διοικητής του ΟΓΑ Ξ. Βεργίνης

Σκοπός της επίσκεψης του διοικητού του ΟΓΑ Ξενοφώντα Βεργίνηήταν να ενημερωθεί  για το έργο που Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και της Γεωργικής Βιβλιοθήκης.
Στην σύσκεψη που ακολούθησε παρευρέθησαν εκ μέρους του ΙΓΕο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Πάρης Γεωργακόπουλος και ο διευθυντής Γεώργιος Μπαλωτής ενώ τους «Φίλους του Δάσους Συγγρού» εκπροσώπησαν η πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου και η γραμματέας Πόπη Μητρογώγου.

Είδε Βενιζέλο αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε

Αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, τον Αντιπρόεδρο Δ. Καφαντάρη, τα μέλη του Δ.Σ. Α. Κοιμήση και Σ. Δανιηλίδη καθώς και τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου, συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο. 
Στη συνάντηση μετείχαν επίσης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και οι κ.κ. Π. Ρήγας , Γ.Γ. της Κ.Ο. του κόμματος, Δ. Καρύδης εκπρόσωπος Τύπου και Γ. Ιωαννίδης, Γ.Γ. Υπουργείου Εσωτερικών .
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που κάνει το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων της Βουλής, προκειμένου να τους ενημερώσει για το ζήτημα της χρηματοδότησης των Δήμων, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2015, καθώς και μια σειρά ακόμη οικονομικά ζητήματα που αφορούν τους Δήμους.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. παρουσίασε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με στοιχεία, τη θετική συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην επίτευξη του εθνικού στόχου για δημιουργία οικονομικών πλεονασμάτων...

Συνάντηση εργασίας Γιώργου Καραμέρου - Τάσου Μαυρίδη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, και του Δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, στο γραφείο του Αντ/χη στην Αγία Παρασκευή.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η εκπόνηση σχεδίου, σε συνεργασία με όμορους δήμους, για την αξιοποίηση της απόβλητης και υπολειμματικής στερεής βιομάζας (κλαδέματα κ.α.) αλλά και των ανακυκλώσιμων υλικών, στο πλαίσιο των τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων που έχει προτείνει η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της ανάπλασης και του κολυμβητηρίου του ΟΤ9, στη Λυκόβρυση, καθώς με τη χρονική παράταση που δόθηκε στο έργο από την Περιφέρεια εκκρεμεί το αίτημα του Δήμου για κάλυψη του 30% του κόστους που βαραίνει το Δήμο (περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ).

Ο κ. Καραμέρος ζητά κομματική προστασία & του την προσφέρει απλόχερα ο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου!

                     Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου 
στην ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου
Η ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου σε βάρος της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, αναδεικνύει μια σειρά από αντιφάσεις και προκαλεί προβληματισμό στους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες της πόλης μας.
Αναρωτιόμαστε πως δεν μπορούν να αντιληφθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου ότι:
Πρώτον, θεσμική κατρακύλα αποτελεί η συμπεριφορά και φρασεολογία του σημερινού Αντι-περιφερειάρχη Βόρειας Αττικής, σε βάρος του Δημάρχου Αμαρουσίου, που εξελέγη μόλις πριν από 6 μήνες, για τρίτη συνεχή θητεία, από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 58%. 
Αν δεν μπορούν να σεβαστούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τη νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή στο πρόσωπο του Γ. Πατούλη, είναι σαφές το έλλειμμα δημοκρατικής συνείδησης από πλευράς τους.
Δεύτερον, ποτέ ο Δήμαρχος Αμαρουσίου δεν συμπεριφέρθηκε με κομματική λογική ασκώντας τα καθήκοντά του. Ούτε φυσικά ζήτησε ποτέ «κομματική προστασία» από οποιοδήποτε κόμμα, στην αντιπαράθεση που είχε με τους αντιπάλους του. 
Ποτέ η Νέα Δημοκρατία δεν εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης της σημερινής Δημοτικής Αρχής, γιατί ποτέ δεν το ζήτησε ο Γ. Πατούλης. 
Κομματική προστασία ζητά ο κ. Καραμέρος και του την προσφέρει απλόχερα η Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου με τη σημερινή της ανακοίνωση.

Τον έκρινε ακατάλληλο για Δήμαρχο, τον στηρίζει όμως ως Αντιπεριφερειάρχη τον Γ. Καραμέρο, ο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου!

                                    Η κατρακύλα του κ. Δημάρχου...
Απαντώντας σε πρόσφατο δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου  εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο κ. Πατούλης νομίζει πως οι δημοτικές παρατάξεις της αριστεράς είναι σαν τα κομματικά και πελατειακά παραμάγαζα της ΝΔ, δηλαδή του κόμματός του. Κάνει λάθος.
Υπενθυμίζουμε επίσης στον κ. Πατούλη, όπως είχαμε κάνει και στο παρελθόν, ότι ο θεσμικός του ρόλος ευτελίζεται από το υβριστικό και απαξιωτικό ύφος των ανακοινώσεών του.
Η κατρακύλα του δημάρχου, όμως, δεν έχει τελειωμό, το βαρέλι του δεν έχει πάτο
Μην έχοντας τίποτα να προσάψει στη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, σε απόγνωση καθώς έχει χάσει τις «πλάτες» και τις προσβάσεις που του εξασφάλιζε ο κολλητός του κ. Σγουρός, ξιφομαχεί με τον αέρα.

«Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014» από σήμερα στην HELEXPO Aμαρουσίου

Σε μια Αθήνα που φοράει­ τα γιορτινά της, το καταξιωμένο φεστιβάλ γευστικού πολιτισμού, διασκέδασης και απόλαυσης, που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους, ανοίγει ανανεωμένο, τις πύλες στις 4:00 μ.μ. στην HELEXPO Aμαρουσίου(Λεωφ. Κηφισίας 39). 
Γενική είσοδος: € 6. Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν.
140 αυθεντικοί μικροί ­παραγωγοί από όλη την Ελλάδα θα γεμίσουν από σήμερα & για το προσεχές τριήμερο 5-7 Δεκεμβρίου το καταξιωμένο φεστιβάλ γεύσεων του «αθηνοράματος» με ποιότητα, παράδοση, νοστιμιά και καινοτομία. Σας δίνουμε ραντεβού στο πιο απολαυστικό, νόστιμο και χαρούμενο event της πόλης.
                                                      Σπάνιες λιχουδιές
Η βόλτα στο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014» ισοδυναμεί κυριολεκτικά με ένα κυνήγι θησαυρού γεμάτο εκπλήξεις. 
Ελαιόλαδα αρωματισμένα­ με σοκολάτα, ουασάμπι ή σαγκουίνι, κουλουράκια με σαφράν από την Αστυπάλαια, μοναδική φάβα Σχοινούσας, απόσταγμα μελιού με βότανα, τυρί που ωριμάζει σε μέλι, αλάτι αρωματισμένο με ούζο και γλυκάνισο ή με ρόδι και κόκκινο κρασί, σοκολατάκια με γεύση καυτερή πιπεριά, γύρη λουλουδιών­ και… 
μετσοβόνε, χωριάτικη σαλάτα και… 
σπανακόπιτα, πετιμέζια ποιότητος και μελάσα, πολύ μυρωδάτο λικέρ με 12 ελληνικά βότανα, ακόμη και πανέμορφα χειροποίητα σκεύη σερβιρίσματος από μάρμαρο θα βρείτε και θα μάθετε πώς να φτιάχνετε τη δική σας μπίρα στο σπίτι... 
Η λίστα μοιάζει ατελείωτη, γι’ αυτό και η περιπλάνηση στο φεστιβάλ θα σας εκπλήσσει διαρκώς, από περίπτερο σε περίπτερο.

Για τις διαγραφές οφειλών στο «Golden Hall & τη μεταφορά ογκωδών με ιδιωτική εταιρεία

Στο  πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο(25-11-2014) εισήχθη προς ψήφιση θέμα περί παράτασης της σύμβασης του Δήμου με ιδιωτική εταιρεία για τη μεταφορά ογκωδών στον ΧΥΤΑ. Επί του θέματος αυτού η δημοτική μας σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, υπέβαλε τις εξής ερωτήσεις:
«Για τη μεταφορά ογκωδών με ιδιωτική εταιρεία
1. Η υπηρεσία έχει δυνατότητα και εξοπλισμό μεταφοράς ογκωδών;
2. Τα ογκώδη τα οποία είναι συγκεντρωμένα σε χώρο στην περιοχή της οδού Μεσογείων στο Μαρούσι στο ύψος ιδιωτικής εταιρείας οδικής βοήθειας, από ποιον συγκεντρώθηκαν εκεί; Σε ποιο χρονικό διάστημα;
Η υπηρεσία εναποθέτει τα ογκώδη στον ίδιο ως άνω χώρο ή χρησιμοποιεί αποκλειστικά το χώρο μεταφόρτωσης στην Αμαρουσίου - Χαλανδρίου;
3. Οι ιδιώτες που μεταφέρουν τα ογκώδη στο ΧΥΤΑ τα μεταφέρουν βάσει ειδικής αδείας, ή βάσει εντολών μεταφοράς; Αν η μεταφορά γίνεται με εντολές μεταφοράς, τότε: Πώς λαμβάνουν τις εντολές μεταφοράς και τι κόστος έχουν για το Δήμο;
Οι εντολές δίνονται ανά δρομολόγιο ή συνολικά;
Ο Δήμος έχει εξαντλήσει τα όρια εντολών μεταφοράς που μπορεί να λάβει;
4. Παρακαλώ να μας δοθεί το σύνολο των εντολών μεταφοράς που δόθηκαν στο Δήμο την τελευταία τριετία».
Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κόκκαλη ήταν από ελλιπείς ως ανεπαρκείς για όλες τις ερωτήσεις ...

Στις 12:30 μ.μ. η κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ - ΠΕΔ

Θα προηγηθεί στις 10.00 συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015 είναι το θέμα κοινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και των Προεδρείων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, σήμερα Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 12:30 μ.μ., στην Αθήνα (ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ»), ενόψει της συζήτησης και ψήφισής του στην Ολομέλεια της Βουλής.
Οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης της χώρας αναμένεται να διατυπώσουν τις τελικές θέσεις για τον Προϋπολογισμό του 2015 .
Μάλιστα όπως έχει ήδη επισημανθεί πρόσφατα και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, όπου διατυπώθηκαν καταρχήν οι προτάσεις και οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης, η συζήτηση και οι τελικές προτάσεις που θα κατατεθούν θα γίνουν  στη βάση της διαπίστωσης ότι οι δήμοι της χώρας έχουν συμβάλει όσο κανένας άλλος φορέας της Γενικής Κυβέρνησης στη δημοσιονομική σταθερότητα και τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, παρά τις τεράστιες περικοπές των πόρων της, στηρίζοντας ταυτόχρονα, με κάθε τρόπο, τις χειμαζόμενες τοπικές κοινωνίες.
Ως  εκ τούτου έχει ξεπεραστεί κάθε όριο αντοχής και τόσο  κυβέρνηση όσο και τα πολιτικά κόμματα πρέπει να αναγνωρίσουν την ανάγκη ο προϋπολογισμός του 2015 και το νέο ΕΣΠΑ να στηρίξουν ουσιαστικά τους δήμους της χώρας και τις τοπικές κοινωνίες.

Στις 5:30 μ.μ. η παράσταση Διαμαρτυρίας για τον ερχομό Νταβούτογλου

Συγκεντρώνουν τρόφιμα & φάρμακα για τους πρόσφυγες από το Κομπανι, στο ΣΤΕΚΙ

Τρόφιμα(όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, παιδ. γάλα &κρέμα σε σκόνη)
► Είδη προσωπικής υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες)
Φάρμακα (αντιπυρετικά, αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, παυσίπονα, τραυματολογικό υλικό όπως γάζες, Betadine, επιδέσμους, οινόπνευμα, φάρμακα για διαβητικούς), 
συλλέγουν καθημερινά από τις 7:30 -10:00 μ.μ  και τις Κυριακές από τις 8:00 -10:30 μ.μ, στο ΣΤΕΚΙ (Σαλαμίνος 32 τηλ.210 61 27 874)
ΛΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΟΜΠΑΝΙ
Η παρακάτω λίστα φαρμάκων είναι ενδεικτική
Επιπλέον σε όσα  από τα παρακάτω σκευάσματα υπάρχουν, συλλέγονται & τα αντίστοιχα  παιδικά.
ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ - χάπια, σιρόπι, ενέσιμα & όλα τα γενόσημα τους
Augmentin ,Ceclor, Amoxil, Begalin, Ciproxin
ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΑ - ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ-ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΑ - Και όλα τα γενόσημα τους
Depon, Panadol, Mesulid, Ponstan, Bruffen, Voltaren
ΑΝΤΙΥΠΕΡΤΑΣΙΚΑ  – Και όλα τα γενόσημα τους
Lopresor, Tenormin, Carvepen, Lobivon, Normolose
ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΑ – Και όλα τα γενόσημα τους
Lasics, Frumil, Fludex
ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ (εκτός ψυγείου) – σε όλα τα mg – Και όλα τα γενόσημα τους
Glucophage, Soloza, Diamicron, Actos
ΑΝΤΙΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑΚΑ - Και όλα τα γενόσημα τους
Salospir, Plavix, Aflen, Carder
ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Γάζες, Betadine, Γάντια μίας χρήσης, Επίδεσμοι, Οινόπνευμα, Βαμβάκι, Οροί, Αντισηπτικό υλικό, Αιμοστατικό υλικό

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Επιδειξίες ...

Γ. Καραμέρος: Να σοβαρευτεί ο «Φτερωτός Γιατρός», για να συνεργαστούμε στα ζητήματα της πόλης του !!!

«Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να κάνουμε από το να ασχολούμαστε με τον «αμφιλεγόμενο» κατά την εφημερίδα «Καθημερινή», «Φτερωτό Γιατρό» των Αθηνών κ. Πατούλη»,  τονίζει σε απαντητικό του σχόλιο, ο τηλεσχολιαστής Αντιπεριφερειάρχης στο ακροδεξιο «αποκαλυπτικό» δελτίο Ειδήσεων του «ΕΧΤRA TV» & του Κ. Βελόπουλου(Ναι του πρώην Βουλευτού του ΛΑ.Ο.Σ, που συναποτελούσε μαζί με τους κ.κ.. Μάκη Βορίδη, Αδωνι Γεωργιάδη & Αθανάσιο Πλεύρη την Ομάδα πυρός, την θρυλική δηλαδή 4άδα του ΚαρατζαΦΥΡΕΡ)...   
«Παρόλα αυτά, προσθέτει ο κ. Γ. Καραμέρος, αν είναι να βρίζει καθημερινά, να τον δεχτεί σε συνάντηση η Περιφερειακή Διοίκηση για να ηρεμήσει...(!!!)  
Απλώς την τελευταία φορά που έγινε αυτό, παρουσία και των άλλων Δημάρχων του Βόρειου Τομέα, ο κ. Πατούλης έπαιζε με το κινητό του, χασκογελούσε και κοιτούσε να δει αν τον τραβάνε οι φωτογράφοι.

«Επιβεβαιώνει» ότι είναι τραμπούκος ο «φυτευτός» & διορισμένος αντι-περιφερειάρχης!!!

Aπάντηση του Δήμου Αμαρουσίου σε σχόλιο του Αντ/ρχη Βορείου Τομέα Αττικής στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, για το Δήμαρχο Γ. Πατούλη
Ο διορισμένος αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμέρος επιμένει στη λογική των φραστικών τραμπουκισμών, σε βάρος αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού,  για να καλύψει την ανυπαρξία έργου από πλευράς του.
Σύντομα θα διαπιστώσει ότι η άσκηση πολιτικής από θέση ευθύνης, δεν έχει καμία σχέση με τις «τηλεοπτικές φούσκες» που χαρακτηρίζουν την πρότερη διαδρομή του. 
Οι πολιτικοί κρίνονται από το έργο τους, κι όχι από τα λόγια τους, τα οποία περισσεύουν στον κ. Καραμέρο.
Όσον αφορά το χαρακτηρισμό «φτερωτός γιατρός της Αττικής» που χρησιμοποιεί  ο κ. Καραμέρος για το Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη, αλλά και την ανήθικη σύνδεση που επιχειρεί να κάνει μέσα από το χαρακτηρισμό αυτό, μεταξύ του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης και του Γ. Πατούλη, απλά επιβεβαιώνει, αφενός  ότι είναι τραμπούκος κι αφετέρου...

«H AYΓΗ» της ... Κορέας, μεταξύ του τηλεσχολιαστού Αντιπεριφερειάρχη & του «φτερωτού» γιατρού

Ολα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν!
Να ξεγλιστρήσει επιχειρεί ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, που, αντί να προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Φραγκοκλησιάς ερχόμενος σε συνεννόηση με τους όμορους δήμους, ώστε να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα, επιτίθεται εκ νέου στον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρο - που ζήτησε κατόπιν καταγγελιών δημοτών να βρεθεί λύση - δείχνοντάς του τη Β. Κορέα...
Ο Γ. Πατούλης, αφού χαρακτηρίζει «Λουδοβίκο» τον αντιπεριφερειάρχη, που έχει «κόμπλεξ απέναντι σε έναν αιρετό (κι όχι διορισμένο όπως αυτός) εκπρόσωπο της Αυτοδιοίκησης, που έχει τιμηθεί από το 60% των πολιτών του Αμαρουσίου και από το 52% των αιρετών εκπροσώπων όλων των δήμων της χώρας», προσθέτει:
 «Αν δεν μπορεί ο διορισμένος κ. Καραμέρος να σεβαστεί τις αποφάσεις δημοκρατικών πλειοψηφιών, ας πάει να ζήσει στη Βόρεια Κορέα,

Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες ο Γ. Πατούλης

Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος Γιώργος Πατούλης.

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ: «Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση έγκρισης των προϋπολογισμών από το Δ.Σ»

Οι θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τους απολογισμούς των σχολικών επιτροπών
Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα των απολογισμών των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του έτους 2013.
Ο Πέτρος Κούκουζας, εισηγητής της Δημοτικής παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι», αναφέρθηκε στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έγκρισης των προϋπολογισμών από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς ο νόμος προβλέπει πως οι εγκρίσεις πρέπει να γίνουν το πρώτο εξάμηνο του έτους ‒υπενθυμίζουμε πως αφορούν το έτος 2013.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πληθώρα σημαντικών παρατυπιών στις καταχωρήσεις των βιβλίων, γεγονός που επισήμανε στις σχολικές επιτροπές ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου, Βασίλης Μπούρας.
Επίσης διατύπωσε την κάθετη αντίθεση της παράταξης στην πληρωμή των προέδρων, αντιπροέδρων και των μελών των Δ.Σ. των επιτροπών από τους προϋπολογισμούς τους, αντί από τον προϋπολογισμό του Δήμου, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ξεκινά σήμερα το 3ήμερο παζάρι της «Ἑστίας Πατερικῶν Μελετῶν»

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Πόσο κοστίζει στην κυβέρνηση των «Δωσιλόγων» κάθε Ελληνας με αναπηρία;

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της πορείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Τυφλών και της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων στο κέντρο της Αθήνας, όταν άντρες της αστυνομίας επέτρεψαν εκπροσώπους των δύο ομοσπονδιών από το να προσεγγίσουν το κτίριο. 



Αφίσα της Χιτλερικής κυβέρνησης που ενημέρωνε το Γερμανικό Λαό,
πόσο τους κοστίζει το κάθε άτομο με ειδικές ανάγκες!!!


...Περί περικοπών επιδομάτων των ΑΜΕΑ «την εποχή των μνημονίων»

NON PAPER για συμπεριφορά Γ. Κουμουτσάκου έναντι των ΑΜΕΑ
Ο Γ. Κουμουτσάκος «...Αλλάζει Πρόσωπο» !!!
Σε τεράστιο πολιτικό και πρωτίστως ηθικό ολίσθημα υπέπεσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι φανερό ότι έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία στη Β’ Αθήνας και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ακόμη και την αυριανή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Πρότεινε λοιπόν σχετικό ψήφισμα, το οποίο έκαναν δεκτό οι άλλες παρατάξεις, προσθέτοντας μια φράση περί περικοπών των επιδομάτων των ΑΜΕΑ «την εποχή των μνημονίων».
Γεγονός που προκάλεσε την οργή του Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος είναι προφανές ότι διεκδικεί το ρόλο του Άδωνη Γεωργιάδη, ως εκπροσώπου της Τρόικας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
 Έτσι, δείχνοντας και πόσο μεγάλο και πραγματικό είναι το ενδιαφέρον του για τα ΑΜΕΑ, αποφάσισε να… αποχωρήσει από τη συνεδρίαση από τις 17.00 (για να κάνει δημόσιες σχέσεις επίδειξης «κοινωνικής ευαισθησίας» μέσω φιλικών του ΜΜΕ), με αποτέλεσμα να μην μείνει ούτε για τη ψήφιση του δικού του ψηφίσματος!

Επίσκεψη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην περιοχή Βορρέ

Για το θέμα της μελλοντικής κατασκευής ανοιχτού γηπέδου ποδοσφαίρου, στο νότιο τμήμα του κτήματος Καρέλλα (έναντι 5ου γυμνασίου), συναντήθηκαν & συζήτησαν με πολίτες & εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων ΒΟΡΡΕ, ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ & «Φίλων του Δάσους Συγγρού»,  την Παρασκευή 28 Νοέμβρη στο «καφενείο του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» στην περιοχή του Βορρέ, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι», Δημήτρης Κουτσουβέλης, Κατερίνα Ψάλτη & Πέτρος Κούκουζας.
Ο Δημήτρης Κουτσουβέλης στην εισαγωγική ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό του κτήματος Καρέλλα και στην απόκτησή του από το Δήμο, ο οποίος έλαβε δάνειο 23 εκ € από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το 2002. Αφού ο Δήμος έχει πληρώσει περίπου 10 εκ €, σήμερα χρωστάει περίπου 30 εκ. €, εξαιτίας της μη πληρωμής των δόσεων για αρκετά χρόνια από τη διοίκηση Πατούλη.
Ο πρώτος προβληματισμός που εύλογα αναπτύχθηκε από τους παριστάμενους, αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτήματος, μετά την κατασκευή του γηπέδου, καθώς είναι ενδεχόμενη η απώλειά του από το Δήμο.
Ο δεύτερος προβληματισμός των συμπολιτών που μετείχαν στη σύσκεψη αφορά στο τι θα κατασκευαστεί στο υπόλοιπο κομμάτι του κτήματος.

Νέα αντίδραση της Περιφέρειας για τα πλευρικά διόδια σε Κηφισιά - Άγιο Στέφανο

«Κλιμακώνεται» η αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής στην πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ) και των παραχωρησιούχων να εγκαταστήσουν πλευρικά διόδια στην Κηφισιά και στον Άγιο Στέφανο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε σήμερα με κατοίκους και φορείς της Κηφισιάς και όμορων περιοχών στη γέφυρα Βαρυμπόμπης και προανήγγειλε την αρνητική στάση της Περιφερειακής διοίκησης στο ζήτημα των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή σταθμών διοδίων σε Κηφισιά και Άγιο Στέφανο.
Ο κ. Καραμέρος ενημέρωσε σε αδρές γραμμές του κατοίκους ότι το ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. με τους παραχωρησιούχους σχεδιάζουν να κλείσουν τη γέφυρα Βαρυμπόμπης με παράλληλη δημιουργία, δύο δακτυλιδιών (round abouts) και σταθμών διοδίων στην άνοδο και στην κάθοδο της Εθνικής Οδού.
Το ίδιο προβλέπεται και στον Άγιο Στέφανο ενώ η τρίτη μελέτη που εξετάζει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής αφορά την κατασκευή υπέργειας διάβασης 110 μέτρων στον κόμβο Καλυφτάκη που θα συνδέει τη Νέα Κηφισιά με το καθοδικό ρεύμα της Εθνικής Οδού.

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου η «Ημερίδα για την ανάπτυξη της Κρήτης»

Επιχειρηματικότητα στην Κρήτη και την Αττική
Εναλλακτικός Τουρισμός- Χρηματοδοτικά Εργαλεία
(Αγροτουρισμός - Οινοτουρισμός - Προσκυνηματικός Τουρισμός)
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 στην Αίγλη Ζαππείου,
από τις 5:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.
Οι Κρήτες έχουν διαχρονικώς αποδείξει ότι πρωτοπορούν συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία και την εξωστρέφεια
Ωστόσο μπορούμε να επιτύχουμε πολλά περισσότερα, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και τις ικανότητες των ανθρώπων του νησιού μας.
Τα εκατομμύρια τουριστών που φέτος επισκέφτηκαν την Κρήτη, είναι μια σημαντική πρόοδος.
Ωστόσο, το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, σε συνδυασμό με τις ήδη υφιστάμενες μονάδες Αγροτουρισμού, τους υφιστάμενους επισκέψιμους αμπελώνες με τα υπόλοιπα μοναδικά κρητικά προϊόντα και τις ιδιαίτερες διαδρομές στα πλαίσια του προσκυνηματικού τουρισμού, ανοίγουν νέες προοπτικές
Επομένως, η πρόκληση για όλους  -π ολιτική ηγεσία, βουλευτές, αυτοδιοίκηση, επιχειρηματικό κόσμο - είναι να προωθήσουμε μια νέα αναπτυξιακή προοπτική, να επενδύσουμε σε μια διαφορετική κουλτούρα.

... Η ψυχή του Αντρέα στο σώμα ενός πρώην κνίτη!!!

Με τεράστιο ενδιαφέρον κάθισα να παρακολουθήσω την συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ. Στο κάτω-κάτω πρόκειται για τον αυριανό πρωθυπουργό, τον πρωθυπουργό της Αυριανής (ημέρας εννοώ) και οι πρωθυπουργοί - αυριανοί, σημερινοί και χτεσινοί - είναι πάντοτε ένα ενδιαφέρον θέαμα για όποιον θέλει να δει έναν πραγματικό σατιρικό καλλιτέχνη σε δράση.
Πόσο μάλλον όταν είναι η (νεκρο)ζωντανή απόδειξη πως όχι μόνο υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο, αλλά τα πνεύματα των νεκρών μπορούν να καταλαμβάνουν τα σώματα των ζωντανών.
Γιατί (μουσική σε θρίλερ που ειδοποιεί τους θεατές που δεν καταλαβαίνουν τι βλέπουν πως πρέπει να τρομάξουν) ο Αλέξης ο Τσίπρας δεν υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.
Τη θέση του έχει καταλάβει το πνεύμα του Αντρέα του Παπαντρέου (το ντ αντί για το δ είναι η μόνη ορθή σοσιαλιστική γραφή του ονόματος) που ζητά το μόνο από όλα αυτά που του στέρησε ο θάνατος και αγαπούσε πραγματικά: Εξουσία.

Χρονολογικό αφιέρωμα στο Δεκέμβρη του 1944: 3 Δεκέμβρη

Από νωρίς το πρωί, χιλιάδες κόσμου άρχισαν να συρρέουν στις προσυγκεντρώσεις, που είχαν καθοριστεί σε κάθε λαϊκή συνοικία της Αθήνας και του Πειραιά. Σύντομα, τα δεκάδες ρυάκια λαού συνέκλιναν σε μια τεράστια λαοθάλασσα με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος.
Από την επίθεση κατά της παλλαϊκής συγκέντρωσης του ΕΑΜ
Καθώς η κεφαλή της πορείας πλησίαζε την πλατεία, οι δυνάμεις του Έβερτ[1], που ήταν παραταγμένες μπροστά στο κτήριο του Αρχηγείου της Αστυνομίας (γωνία Πανεπιστημίου & Βασιλίσσης Σοφίας), άνοιξαν πυρ στο άοπλο πλήθος. Οι πυροβολισμοί πύκνωσαν από διάφορες κατευθύνσεις σκορπώντας το θάνατο: 21 νεκροί και 140 τραυματίες ο απολογισμός της θρασύδειλης αυτής επίθεσης.
Η λαϊκή μάζα υποχώρησε. Όταν όμως κόπασαν τα πυρά και δόθηκε το σήμα από την οργανωτική επιτροπή του συλλαλητηρίου, ξεχύθηκε και πάλι με ορμή ανακαταλαμβάνοντας την πλατεία.
Η παρουσία του βρετανικού στρατού ήταν αισθητή καθ’ όλη τη διάρκεια των γεγονότων. Στη συνέχεια ο όγκος του συλλαλητηρίου χωρίστηκε σε επιμέρους διαδηλώσεις με επικεφαλής τις αιματοβαμμένες σημαίες.
«Η Αθήνα», έγραφε την επόμενη μέρα ο Ριζοσπάστης, «έζησε χθες μια μεγάλη μέρα. Αλλά μια μεγάλη, πικρή και ματωμένη μέρα. Ο λαός της κατέβηκε στους δρόμους για το ‘απαγορευμένο’ συλλαλητήριο.
Το συλλαλητήριο που δεν είχε δικαίωμα να του το απαγορεύσεις κανένας. Το συλλαλητήριο που συμπύκνωσε σε μια κολοσσιαία δυναμική εκδήλωση τους πόθους και τη θέληση του Ελληνικού Λαού.
Ποτέ η πρωτεύουσα δεν είδε τέτοιο συναγερμό…Αλλά και ποτέ η πρωτεύουσα δεν είδε τέτοια απαίσια, κυνική και απόλυτα αδικαιολόγητη τρομοκρατική ενέργεια όπως χθες.»[2]

Κλιμάκιο της Κ.Ο. του ΚΚΕ θα περιοδεύσει σήμερα στους εργάτες Δήμων Πεύκης & Αμαρουσίου

Στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ με θέμα «Ο εργαζόμενος λαός να απαντήσει στην αντιλαϊκή επίθεση με την οργάνωση της πάλης του και ισχυρό ΚΚΕ» κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Αμαρουσίου - Πεύκης θα περιοδεύσει σήμερα Τετάρτη 3 Δεκέμβρη, στους εργάτες Δήμων Πεύκης και Αμαρουσίου.
•Συνεχίζονται επίσης μέχρι και αύριο, Πέμπτη, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης και Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.                                                                                                                        
Οι εργαζόμενοι ψηφίζουν από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (οδός Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).

Στις 4:00 μ.μ. η εκλογοαπολογιστική γ.σ. του Συλλόγου Αθμονέων

Eπτά(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της εκλογοαπολογιστικής τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Αθμονέων, η οποία θα διεξαχθεί  Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 4:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου 
(Βασ. Σοφίας 9).
Θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
2. Απολογισμός Πεπραγμένων Δ.Σ.
3. Οικονομικός Απολογισμός
4. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής