Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

«Εχει καημό με το Μαρούσι» ο Γ. Καραμέρος!!!

Με αλαζονικές δηλώσεις επιχειρεί να καλύψει την κομματική του εμπάθεια & την πολιτική του ανεπάρκεια
H συνέντευξη του διορισμένου Αντι-περιφερειάρχη Βορείου Αττικής κου Καραμέρου στην εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ και τα όσα αναφέρει σε βάρος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη σε αυτήν, αναδεικνύουν την κομματική εμπάθεια και τις προσωπικές ανασφάλειες ενός ακόμη «νεόκοπου σωτήρα» του τόπου μας. Η συνέντευξη του είναι αποκαλυπτική, αφού αναδεικνύει μια σειρά από αναμφισβήτητα γεγονότα, όπως:
Πρώτον, δεν έχει ακόμη ξεπεράσει το «μαύρο» που έφαγε, από το ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου
Από τις 1.750 λέξεις της συνέντευξής του, τουλάχιστον οι 1.000 αφορούν το Μαρούσι και τη σημερινή Διοίκηση της πόλης. Και λιγότερες από 700, είναιι αφιερωμένες στους υπόλοιπους 11 Δήμους και στα προβλήματά τους. 
Είναι εμφανές ότι ο κ. Καραμέρος «έχει καημό με το Μαρούσι»
Δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την απόρριψη της συμμετοχής του στην εσωτερική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου , για την αναζήτηση υποψηφίου Δημάρχου στις εκλογές του προηγούμενου Μαΐου, όπου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου έριξαν «μαύρο» στην υποψηφιότητα του. 
Τώρα πως γίνεται, ο ακατάλληλος κατά το ΣΥΡΙΖΑ για Δήμαρχος Αμαρουσίου να κρίνεται από κάποιους κατάλληλος για διορισμένος έστω Αντιπεριφερειάρχης(αφού εκλέγεται με λίστα κι όχι με σταυρό), είναι κάτι που οφείλουν να το εξηγήσουν αυτοί που πήραν την απόφαση.
Δεύτερον, αισθάνεται ακόμη «ξένο σώμα» με το ΣΥΡΙΖΑ

Γ. Καραμέρος:Ηρθαμε να υπηρετήσουμε τους πολίτες & όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα

  Είμαστε μια αριστερή διοίκηση με οικολογικό πρόσημο...
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο Γιάννη Μπεθάνη, για την εφημερίδα των Βορείων Προαστίων ΑΜΑΡΥΣΙΑ και τη νέα αντίληψη διοίκησης της Περιφέρεια Αττικής
Ξεκινώντας από μια γενικότερη αναφορά ως προς την πολιτική φιλοσοφία της νέας διοίκησης της Περιφέρειας, υπό την Ρένα Δούρου, στηλιτεύοντας την κατάσταση που παρέλαβε από την απελθούσα διοίκηση του Γιάννη Σγουρού, απαντώντας σε θέματα αυτοδιοικητικής καθημερινότητας και μη διστάζοντας να τοποθετηθεί με αιχμηρό τρόπο ως προς την πρόσφατη κόντρα του με τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, ο κ. Καραμέρος καταλήγει, ξεδιπλώνοντας με άμεσο τρόπο το σκεπτικό του ως προς τη σχέση κεντρικής πολιτικής σκηνής και αυτοδιοίκησης. 
Αποδεχόμενος πλήρως την κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζει τον συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ και τον εαυτό του, εξαπολύει τα βέλη του κατά της κυβέρνησης Σαμαρά και των «πολιτικών της φίλων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δηλώνοντας διατεθειμένος να «σπάσει αυγά» στην προσπάθεια του ιδίου και της νέας διοίκησης της Περιφέρειας να αλλάξουν «κακώς κείμενα» χρόνων στον τρόπο λειτουργίας της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

34 χιλ. θέσεις εργασίας για τους Δήμους όλης της χώρας

Τη μεγάλη αξία και σημασία του υλοποίησης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο διασφαλίζει την απασχόληση 34.000 ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρατέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, και του Υφυπουργού Γ. Πλακιωτάκη, του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Κ. Αγοραστού, του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη, και του Προέδρου του Ο.Α.Ε.Δ Θ. Αμπατζόγλου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά συνολικά 50.000 θέσεις απασχόλησης σε φορείς του Δημοσίου (Κοινωνικές Υπηρεσίες, Νοσοκομεία, κλπ.) και την Αυτοδιοίκηση, από τις οποίες τη μερίδα του λέοντος αποσπά η Αυτοδιοίκηση.
Το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. κι είναι προϋπολογισμού 700 εκ. ευρώ.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε επεσήμανε ότι το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αποτελεί πρόταση της Αυτοδιοίκησης που στόχο έχει αφενός τη στήριξη της τοπικής απασχόλησης σε κάθε Δήμο αφετέρου την κάλυψη των σημαντικών κενών και τις τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό που υπάρχουν σε όλη την Αυτοδιοίκηση.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Περιοδεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αύριο στις 12:00 μ.μ. στο Mall


Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο Σάββατο 15 Νοεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία με παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου & Χαράς Καφαντάρη
Η δράση, στην οποία θα συμμετέχουν και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, υποστηρίζεται από τις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου, Γαλατσίου και Πεύκης.

Το ΚΔΚ επισκέφτηκε ο Αντ/χης Βόρειου Τομέα

Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας (ΚΔΚ), που υπάγεται στην Περιφέρεια Αττικής, επισκέφτηκαν σήμερα, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμιόνη Κυπριανίδου, η Αντ/χης Έργων και Υποδομών, Βασιλική Λάσκαρη-Κρασοπούλου και ο Αντ/χης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος.
Οι, Δ/ντης της Διεύθυνσης Οδικών Έργων της Περιφέρειας (Δ9), Γιάννης Θεοφίλης, ο Τμηματάρχης Δ9, Θόδωρος Βορβολάκος και ο επιβλέπων του συστήματος διαχείρισης, Δημήτρης Κεφαλληνός, ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής για την καταγραφή της κυκλοφορίας μέσω των 500 και πλέον θέσεων μέτρησης και των 210 καμερών, με πλήρη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Να διευκρινιστεί πως το ΚΔΚ δεν διαχειρίζεται τις κάμερες ασφαλείας που εγκαταστάθηκαν σε πολλά σημεία της Αττικής, την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων.

Μεγάλη Γιορτή από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα 20 χρονια δράσης!





































Τα Φουρτσάκια … των Δωσιλόγων!

Παναθηναϊκές ευχαριστίες στους κ.κ. Γ. Πατούλη & Ν. Πέππα

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την παραχώρηση του κολυμβητηρίου στην ομάδα πόλο.
Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Συλλόγου για την παραχώρηση του Κολυμβητηρίου του Δήμου Αμαρουσίου ώστε να διεξαχθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την Α1 πόλο.
Επίσης, ευχαριστεί για την αμέριστη συνεργασία και συμπαράσταση τον Αντιδήμαρχο, Νικόλαο Πέππα.

Αύριο στις 8:00 μ.μ. η «Γιορτή Τσικουδιάς» στο Μαρούσι

Το Difonon Duo & ο Νικος Γκίνος αύριο στο «Ιδιόμελο»

Τρίο για φλάουτο, κιθάρα και κλαρινέτο
Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου τρεις εξαίρετοι μουσικοί, τρεις σολίστες, ο φλαουτίστας Παναγιώτης Δράκος με τον κιθαρίστα Γιώργο Μαστρογιαννόπουλο,  που απαρτίζουν το «Difonon Duo»,  και ο κλαρινετίστας  Νίκος Γκίνος   εμφανίζονται στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» σε μια βραδιά μουσικής δωματίου με ρεπερτόριο  που περιλαμβάνει έργα των J.S. Bach, L.V. Beethoven, J. Rodrigo, A. Piazzolla,  L. Boutros, Μ. Χατζιδάκι, Γ. Μαστρογιαννόπουλου.
Ώρα έναρξης:  21.00
Είσοδος: 10 ευρώ
κρατήσεις - πληροφορίες: 210 6817042
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», 
Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

Στις 8:00 μ.μ. τα εγκαίνια της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής

               

ΣΥΡΙΖΑ & πάλι ΣΥΡΙΖΑ!

Αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης η συγκέντρωση τροφίμων για στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS


Λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων η συγκέντρωση τροφίμων από τον Δήμο Αμαρουσίου και το ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης  που είχε προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ανεβλήθη.
Η εκδήλωση για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών των Παιδικών Χωριών S.O.S  θα πραγματοποιηθεί κανονικά το ερχόμενο Σάββατο 15 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, από τις 10:00 π.μ.  μέχρι και τις 2:00 μ.μ.
Ο Δήμος Αμαρουσίου και το ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, ανταποκρινόμενοι στην πανελλήνια έκκληση για έμπρακτη στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS, σας καλούν όλους

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

«Latin Party» το Σάββατο στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού

Αύριο τα εγκαίνια της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής

Στις 14 Νοεμβρίου 2014 ξεκινά η «52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής» . Για μια ακόμα χρονιά πραγματοποιείται στο «Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής» στο Μαρούσι, ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός- θεσμός.
Η φετινή Έκθεση, άλλη μια μεγάλη γιορτή της Ελληνικής κεραμικής τέχνης, καλεί επισκέπτες κάθε ηλικίας να παρευρεθούν, να θαυμάσουν τα έργα των καλλιτεχνών αλλά και να λάβουν μέρος στην πληθώρα των δραστηριοτήτων που προσφέρονται.
Η «52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής» τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.
Η κεραμική τέχνη είναι η αρχαιότερη των τεχνών και η μοναδική που συνδυάζει τα 4 στοιχεία της φύσης, δηλαδή το χώμα, το νερό, τον αέρα και τη φωτιά. 
Οι Έλληνες είναι πρωτοπόροι στην κεραμοποιία και η Ελληνική κεραμική τέχνη αποτελεί τη βασική αιτία ίδρυσης Μουσείων τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.Η «52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής διοργανώνεται από την «Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ)», που εκπροσωπεί και στηρίζει τους Έλληνες κεραμιστές & αγγειοπλάστες πάνω από μισό αιώνα αριθμώντας περισσότερα από 400 μέλη.
Ως επίσημος και αυτόνομος φορέας της Ελληνικής κεραμικής αλλά και σε συνεργασία με άλλους φορείς και σωματεία, διοργανώνει καλλιτεχνικές εκθέσεις, διαγωνισμούς, σεμινάρια, διαλέξεις, συμπόσια κ.α.

Greekgov.gr ...

Η εορταστική ευχαριστήρια επέτειος για το «ξύπνημα» της συνείδησης στην κρίση...

Τρία χρόνια συμπλήρωσε το «Ολοι Μαζί Μπορούμε»...
Εάν γινόταν μία έρευνα και ρωτούσαμε τον κόσμο, τον περαστικό στους δρόμους, τα παιδιά στο σχόλασμα, αυτούς που περιμένουν στη στάση για το λεωφορείο «ποια φράση σας αρέσει ν’ ακούτε»; η απάντηση σίγουρα είναι: «Ολοι μαζί μπορούμε» και να, που σκάει κι ένα χαμόγελο! 
Καλά τα γκάλοπ, αλλά δεν χρειάζονται όταν υπάρχουν τα αποτελέσματα, περίτρανη απόδειξη ότι, χάρις στο ΣΚΑΪ που ξεκίνησε το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» στις 11 Νοεμβρίου 2011, όταν η οικονομική κρίση είχε αρχίσει να επηρεάζει τη ζωή όλων και ειδικότερα των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, χρονιά που ξύπνησαν οι συνειδήσεις. 
Αυτό ακριβώς ήταν, όπως είπε ο γενικός διευθυντής του ΣΚΑΪ κ. Γιάννης Σπανολιός στην ομιλία του, στο εορταστικό ευχαριστήριο γεύμα στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος στο Μικρολίμανο, «ο σκοπός και η πρόθεσή μας: να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να βοηθήσουμε να μη διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός. Βάλαμε λοιπόν προτεραιότητες στις ανάγκες μας και ξεκινήσαμε. Πρώτη προτεραιότητα το καθημερινό φαγητό».

Συνάντηση Σαμαρά με τους προέδρους ΚΕΔΕ & Εν.Π.Ε, κ.κ. Πατούλη - Αγοραστό

Γ. Πατούλης: «Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αισθάνομαι περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον»! 
Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επισκέφθηκαν σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι νεοκλεγέντες πρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. 
Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα κι έγινε με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας & Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισήμανε πως είναι απαραίτητο, στο πλαίσιο της μεγάλης εθνικής προσπάθειας που γίνεται για την ανασυγκρότηση της χώρας, η κεντρική εξουσία να συνομιλεί ισότιμα με την Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της και να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις της.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε, επίσης, πως «ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, τόνισε ότι αποτελεί βούληση της κυβέρνησης η στενή συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση».

Νομοθετική ρύθμιση για τη διασφάλιση θέσεων εργασίας των ΑΜΕΑ, ζητά η Κ.Ε.Δ.Ε

Η Κ.Ε.Δ.Ε ζητά να μεταφερθεί σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις Ι.Δ.Α.Χ. το προσωπικό ΑΜΕΑ που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ΟΤΑ
Την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης ζητά η Κ.Ε.Δ.Ε για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων ΑΜΕΑ, που μέχρι σήμερα απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των Δήμων.
Η πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε είναι: η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων να μεταφερθούν σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στις υπηρεσίες των οικείων Δήμων από τη στιγμή που τα Ν.Π.Ι.Δ που μέχρι σήμερα απασχολούνται είτε καταργούνται είτε λύονται ή βρίσκονται υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

«Προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε Δήμους & Επιχειρήσεις»

 Hμερίδα του Κ.Α.Π.Ε για την ηλεκτροκίνηση
Για τα οφέλη της προώθησης φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων μετακίνησης εντός του αστικού ιστού και την ευθύνη των δήμων στη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει, μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό του στην ημερίδα του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε) με θέμα: 
«Προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε Δήμους και Επιχειρήσεις». 
Στην ημερίδα που εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “eMobility Works”, παρών ήταν και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ι. Μανιάτης.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση με κοινό-στόχο δήμους, επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην αναπτυσσόμενη αγορά και χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στη δέσμευση που έχουν αναλάβει οι δήμοι στο πλαίσιο της υπογραφής του Συμφώνου Δημάρχων για μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 20%...

Μίζες χέρι - χέρι ...

Νομοσχέδιο - μαμούθ στην Τ.Α. προανήγγειλε ο Αργύρης Ντινόπουλος

Νομοσχέδιο - μαμούθ όπου θα ενταχθούν όλο πλαίσιο αλλαγών που απαιτείται για την ενδυνάμωση της λειτουργίας του θεσμού της Τοπική Αυτοδιοίκηση, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, στη διάρκεια της παρουσίας του στο ΔΣ της ΚΕΔΕ. 
Το παρών έδωσαν επίσης και οι κ.κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης (αναπληρωτής υπουργός) και Γιώργος Ντόλιος (υφυπουργός)
Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε ότι θα υπάρξει μια νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα προέρχεται από τη συνεργασία του υπουργείου εσωτερικών και της ΚΕΔΕ και θα επιχειρεί να λύσει τα ζητήματα του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συμφωνήθηκε επίσης να δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα συζητήσει αυτά τα ζητήματα και θα καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις.
Η συνάντηση αν και εθιμοτυπική, ήταν εξαιρετικά χρήσιμη και ουσιαστική δήλωσε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αναγνώρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Δήμοι της χώρας. 
Μετά δε από πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Α. Ντινόπουλου, συμφωνήθηκε να συσταθεί κοινή επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ προκειμένου να εξετάσει όλα τα αιτήματα που τίθενται από πλευράς ΚΕΔΕ, με τελικό σκοπό τη προώθηση νομοσχεδίου για την αντιμετώπισή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ειδικότερα ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι κατά τη συνεδρίαση αναφέρθηκαν θέματα που η επίλυσή τους θα ήταν θετική για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα οποία θα μπορούσαν να επιλυθούν σε ένα ενιαίο νομοθέτημα.

Γ. Πατούλης :Να αποκτήσει η Τ.Α. τη δυνατότητα διαχείρισης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων χωρίς μεσάζοντες

Τα πέντε βασικά αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσίασε ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ένωσης, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Θ. Λεονταρίδη και του υφυπουργού Γ. Ντόλιου.
Αυτά είναι :
Να αποκτήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τη δυνατότητα διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων χωρίς μεσάζοντες. Θέλουμε  τελικούς δικαιούχους τους Δήμους, χωρίς να παρεμβαίνουν άλλοι φορείς.
Μεγαλύτερη συνεισφορά του Πράσινου Ταμείου, σε ποσοστό 10%, για έργα ανάπτυξης στους δήμους, σημειώνοντας ότι ενώ αρχικά προβλεπόταν η απόδοση του 90% των εσόδων, σήμερα το ποσοστό έχει  φτάσει στο 2,5%.
Σε ότι αφορά στις διευκολύνσεις αποπληρωμής των δανείων των Δήμων, ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να στηρίξει το αίτημα της Αυτοδιοίκησης για μείωση του επιτοκίου  δανεισμού των δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο ύψος του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Έθεσε το αίτημα να ενταχθούν στο πρόγραμμα των ληξιπρόθεσμων όσοι Δήμοι οφείλουν στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία  ακόμη και αν οι οφειλές αυτές αφορούν σε χρέη δημοτικών επιχειρήσεων και ανωνύμων εταιρειών των  δήμων που μετά την εκκαθάρισή τους μεταβιβάστηκαν στους δήμους.
 Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δήμων

Στις 7:00 μ.μ. ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά στο Μαρούσι, τις θέσεις που εξαγγέλθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Συμφωνία ΚΕΔΕ & ΠΟΕ - ΟΤΑ για συμβάσεις & Αξιολόγηση

Ταυτόσημες απόψεις αναφορικά με την άρση της απαγόρευσης προσλήψεων στους δήμους, την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων εξέφρασαν προχθες κατά τη συνάντηση που είχαν τα μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΕ και η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Και οι δυο πλευρές τόνισαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων στους ΟΤΑ, ειδικότερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, και σημείωσαν ότι συμφωνούν με την αξιολόγηση αλλά υπό διαφορετικούς όρους και κυρίως με κατάργηση του συστήματος της ποσόστωσης.
Χωρίς υπαλλήλους
Σε ό,τι αφορά στον επανέλεγχο των συμβάσεων, οι δύο πλευρές διατύπωσαν τη διαφωνία τους στη σχετική ρύθμιση, τονίζοντας ότι, εάν εφαρμοσθεί, οι δήμοι θα μείνουν χωρίς υπαλλήλους. «Απολύσεις με βάση τη ρύθμιση για τον επανέλεγχο συνεπάγεται κακουργηματικά αδικήματα για τους υπαλλήλους, τους διοικητικούς υπαλλήλους των δήμων που υπέγραψαν τις προσλήψεις, αλλά και τους τότε δημάρχους. 
Συγχρόνως, οι υπάλληλοι θα πρέπει να επιστρέψουν όλους τους μισθούς που έχουν λάβει» υποστήριξε ο β' αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Καραγιάννης.
Αναφερόμενος στο θέμα των δημάρχων που διώκονται για τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης σημείωσε ότι εφ' όσον αποσαφηνισθεί πως «οι αποφάσεις δεν αφορούν στο θέμα της πλαστότητας και τεθεί από τους δημάρχους, η ΚΕΔΕ θα είναι μαζί τους».

Νομιμοποίηση αυθαιρέτων:Συνταγματικό & νόμιμο έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ το νόμο 4178/2013!

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια (πρόεδρος ο Σωτήρης Ρίζος και εισηγητής ο Σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνος Κουσούλης), σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών αποφάνθηκε ότι ο συγκεκριμένος νόμος, που προβλέπει την διατήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα των αυθαιρέτων, την εξαίρεση αυθαιρέτων από την κατεδάφιση, κ.λπ. δεν προσκρούει σε καμία συνταγματική διάταξη για την αυθαίρετη δόμηση ανάβοντας έτσι το πράσινο φως για να συνεχιστούν όλες οι διαδικασίες τακτοποίησης που είναι σε εξέλιξη.
Οι δικαστές διατύπωσαν μια μόνο αντίρρηση κρίνοντας αντισυνταγματική τη διάταξη που προβλέπει ότι μπορούν να τακτοποιηθούν τα ακίνητα που έχουν κριθεί αυθαίρετα και κατεδαφιστέα με τελεσίδική δικαστική απόφαση.

Στη 1:00 μ.μ, η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕΠΤΑ(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014
2. Σύνταξη όρων Διακήρυξης για το Υποέργο "Υπηρεσίες Δημοσιότητας, Ενημέρωσης Προβολής" (για την Πράξη"Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Αμαρουσίου")
3. Aντικατάσταση μελών επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών & αξιολόγησης (ΕΚΠΟΤΑ)

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός & το Τεχνικό Πρόγραμμα

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αμαρουσίου ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2015.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στην εισήγηση του υπογράμμισε ότι στον Προϋπολογισμό του 2015 αλλά και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, αποτυπώνεται με σαφήνεια η στρατηγική και οι προτεραιότητες της Διοίκησης για την επόμενη χρονιά. 
Δίνεται έμφαση στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημοτικής πολιτικής.
Λιγότερα έσοδα για τον Δήμο Αμαρουσίου το 2015
Ο προϋπολογισμός του 2015 καταρτίστηκε λαμβάνοντας υπόψη:
Τη μείωση κατά 60% περίπου της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Ο.Τ.Α τα προηγούμενα χρόνια, η οποία θα εξακολουθήσει να ισχύει και την επόμενη χρονιά.
Τη διαρκή μείωση, χρόνο με το χρόνο, των χρημάτων που εισπράττει ο Δήμος μέσω των ανταποδοτικών τελών. 
Το 2009, τα έσοδα του Δήμου από τα ανταποδοτικά ανήλθαν στα 28.191.998 
Τα ίδια έσοδα, το πρώτο 10μηνο του 2014 ανήλθαν μόλις στα 15.870.000  & θα κλείσουν στο τέλος του χρόνου περίπου στα 17.500.000 . 
Μεταξύ 2009 και 2014 η μείωση των εσόδων μόνον από ανταποδοτικά τέλη ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

«ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ»: Αύριο τα εγκαίνια της Ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής-χαρακτικής που συνδιοργανώνει με τον Σύλλογο «ΑΡΓΩ»





















                                       

Το «θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ»,θα επισκεφτούν την Κυριακή οι Aθμονείς


Επίσκεψη και ξενάγηση στο «θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ» - Τροκαντερό με περίπατο στη μαρίνα Φλοίσβου και γεύμα, περιλαμβάνει η νέα εξόρμηση του «Συλλόγου Αθμονέων», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.
Ώρα αναχώρησης 10.30 π.μ. από το Γυμναστήριο  «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ»(Β. Όλγας & Π. Κυριακού).
Περισσότερες πληροφορίες για τις ανωτέρω εξορμήσεις του συλλόγου, καθώς και δηλώσεις συμμετοχής(έως μια εβδομάδα πριν από την πραγματοποίηση της καθεμιάς) στα τηλέφωνα :

Tα άγνωστα τραγούδια του Νικόλα Ασιμου ... 26 χρόνια μετά!

«Μου το 'χες τάξει, το θυμάμαι/Πώς θα γίνουν αλλαγές
Μα ως πότε αυτοί που αγαπάνε/ Θα σου γιατρεύουν τις πληγές...»:
οι στίχοι αυτοί ανήκουν στον Νικόλα Ασιμο και δεν έχουν ακουστεί ποτέ μέχρι σήμερα.
Το εξώφυλλο του βινυλίου. Κυκλοφορεί τη Δευτέρα
Είκοσι έξι σχεδόν χρόνια μετά το πρωινό εκείνο της 17ης Μαρτίου του 1988 που ο αντισυμβατικός τραγουδοποιός με το σπάνιο ταλέντο ξεκίνησε για τη μεγάλη «Βόλτα» χωρίς επιστροφή, έρχεται στο φως ένα μουσικό ντοκουμέντο με μεγάλη αξία, μια σειρά από ανέκδοτα τραγούδια του, τα περισσότερα από τα οποία γράφτηκαν τους τελευταίους μήνες της ζωής του.
Αυτά τα κομμάτια, μαζί με άλλα γνωστά του, τα οποία όμως είναι εντελώς «πειραγμένα» από τον ίδιο τόσο στη μουσική όσο και στον στίχο, θα περιλαμβάνει το συλλεκτικό βινύλιο με τίτλο «Αρνήθηκα πολλά» που θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου από την Β-Otherside Records σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων... 
  Οι ηχογραφήσεις αυτές έγιναν στο μαγαζάκι του Ασιμου, στην οδό Καλλιδρομίου 55, στον «χώρο προετοιμασίας», όπως συνήθιζε να το αποκαλεί. Μετά την αυτοκτονία του οι αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν τις κασέτες αυτές, μαζί με κάποια άλλα προσωπικά του αντικείμενα.
Κι έτσι τα τραγούδια έμειναν στην Ασφάλεια μέχρι το 1988...
Η προσπάθεια συγκέντρωσης και έκδοσης αυτού του ανέκδοτου μουσικού υλικού ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια και δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση.

Στις 7:00 μ.μ. η μουσική εκδήλωση για τα αδεσποτάκια του Αμαρουσίου

Στις 7.30 μ.μ. η ομιλία της Ντόρας Τζεφέρη, «Φλύα» το Αρχαίο Χαλάνδρι

Aρχίζει η λειτουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σχολές Γονέων»

Για την στήριξη της οικογένειας στην ανατροφή & διαπαιδαγώγηση των παιδιών
 Εγγραφές στα τμήματα έως την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 
 Η στήριξη των γονέων αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Αμαρουσίου, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.   
Για το σκοπό αυτό συμμετάσχει και εφέτος στο πρόγραμμα «Σχολές Γονέων», ώστε να προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα στοχεύει στο να :
Βελτιωθεί η επικοινωνία στην οικογένεια
Προαχθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους
Αναπτυχθούν δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους
Ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των γονέων στις σχολικές δραστηριότητες και να υποστηριχθεί συνεργασία τους με τους/τις εκπαιδευτικούς

«Μεταφέρει Ελπίδα» σε 17 κοινωνικούς φορείς, η ΤΝΤ!

Οι Κοινωνικές Δομές  του Δήμου Αμαρουσίου, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής "Η ΜΗΤΕΡΑ", το Χαμόγελο του Παιδιού, το Ίδρυμα Γεωργ. & Αικ. Χατζηκώνστα - Εκπαιδευτικής Μέριμνας Νέωντο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας (Π.Ε.Ν.), το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, το Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού, το ΄Ιδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» & οι Κοινωνικές Δομές των Δήμων Μαρκοπούλου και Πειραιώς είναι  οι Κοινωνικοί Φορείς που θα υποστηριχθούν σε πρώτη φάση στην Αττική, από το προγραμμα «Μεταφέρουμε Ελπίδα». 
Το εν λόγω πρόγραμμα είναι μια συνεργατική δράση, η οποία αναπτύσσεται βασιζόμενη στην ενεργή συμμετοχή του δικτύου επιχειρήσεων πελατών της ΤΝΤ(παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ταχυμεταφορών), καθώς και στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, του ανθρώπινου δυναμικού και του υπερσύχρονου στόλου που διαθέτει η εταιρεία ταχυμεταφορών ΤΝΤ.
Το πρόγραμμα «Μεταφέρουμε ελπίδα», το οποίο λανσαρίστηκε στις 17 Οκτωβρίου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, προσδοκά να συλλέξει είδη  πρώτης ανάγκης, τα οποία έχουν επισημανθεί από τους ίδιους τους φορείς μέσω του μηχανισμού καταγραφής κοινωνικών αναγκών του QualityNet Foundation, σε 17 φορείς σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης που υποστηρίζουν τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

O Αρχισυνδικα«ΛΗΣΤΗΣ» Robert & τα 9 ερωτήματα για το ασφαλιστικό

Ο διοικητής του ΙΚΑ, ROBERT Σπυρόπουλος μιλώντας σε συνέδριο ζήτησε «εδώ και τώρα εθνικό διάλογο» για το ασφαλιστικό θέτοντας εννέα ερωτήματα που αγγίζουν τις βασικές παραμέτρους. 
Οπως την πλήρη ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων και την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.
Εδω και τώρα διάλογος και πολιτικές πρωτοβουλίες 
Να γίνει εδώ και τώρα ουσιαστικός διάλογος για το ασφαλιστικό ο οποίος θα καταλήξει σε συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες ζητά ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Σε ομιλία του στο «4ο ετήσιο συνέδριο Labor & Insurance» του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του γενικού ορίου ηλικίας (στα 67) αλλά του ισχύοντος τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.
Ωστόσο, με τη μορφή ερωτημάτων, άνοιξε σειρά ζητημάτων που αγγίζουν τις βασικές παραμέτρους του ασφαλιστικού. Επί της ουσίας, έθεσε θέμα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, αλλαγής στους όρους θεμελίωσης δικαιώματος παροχής υπηρεσιών υγείας, πλήρους ενοποίησης όλων των ασφαλιστικών ταμείων, ενίσχυσης του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης κ.ά.
Τα εννέα ερωτήματα του κ. Σπυρόπουλου που ουσιαστικά ανοίγουν ζήτημα ασφαλιστικού, έχουν ως εξής:

Νέα σχέση ή νέα λέξη για το Μνημόνιο;

Η «ανύπαρκτη» ... Ελλάδα!

Γερμανικό παραλήρημα & Ελληνικός ύπνος ...
Ενα «φρέσκο»  κείμενο του Μάριου Πλωρίτη που δημοσιεύτηκε προ 20ετίας!!!

Λεκτική «σύρραξη» Βούτσιτς - Ράμα για το θέμα του Κοσόβου

             «Θερμό» πολιτικό επεισόδιο στο Βελιγράδι
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατήθηκαν στη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα (αριστερά) και του Σέρβου ομολόγου του Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Βελιγράδι. «Δεν επιτρέπω σε κανένα να μας ταπεινώνει μέσα στο Βελιγράδι», είπε ο Βούτσιτς όταν ο Ράμα μίλησε για «ανεξάρτητο Κόσοβο».
Σε κλίμα εμφανούς έντασης κύλησε η χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου των πρωθυπουργών της Σερβίας και της Αλβανίας, στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης Αλβανού ηγέτη στη Σερβία εδώ και 68 χρόνια. Παρά τη δυσφορία του Βελιγραδίου, ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα επρόκειτο σήμερα να επισκεφθεί το Πρέσεβο της Νότιας Σερβίας, όπου κατοικεί αλβανική μειονότητα.
«Εχουμε δύο εντελώς διαφορετικές θέσεις σχετικά με το Κόσοβο αλλά η πραγματικότητα είναι μία και δεν αλλάζει.
Το Κόσοβο είναι ανεξάρτητο κράτος και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό» είπε ο Εντι Ράμα στην κοινή συνέντευξη Τύπου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
«Δεν περίμενα μία τέτοια προβοκάτσια από τον κ. Ράμα, δεν περίμενα να μιλήσει για το Κόσοβο.

Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες στην ...Τουρκία!

Ο Ερντογάν σε παράκρουση…

      Το παρελθόν διδάσκει τα λάθη που πρέπει να αποφευχθούν
Ένας υπερκινητικός Ερντογάν, που μέχρι τώρα οι εξελίξεις τον ευνοούσαν, αντιμετωπίζει το μοιραίο πεπρωμένο του: να είναι ο πρώτος πρόεδρος της τουρκικής δημοκρατίας επι των ημερών του οποίου η χώρα του θα απολέσει μέρος της εδαφικής επικράτειάς της, πιο συγκεκριμένα τις περιοχές που ζουν οι Κούρδοι.
Η απόφαση είναι ειλημμένη στα διεθνή κέντρα διαμόρφωσης πολιτικής, το ανέφερε με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια, άλλωστε, και ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. 
Το αν θα είναι η αρχή για τη μετάλλαξη της γειτονικής χώρας είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε το χρόνο για να το δούμε. 
Οι αναμενόμενες, όμως, ορατές στον ορίζοντα, εξελίξεις προκαλούν παραζάλη στον Τούρκο πρόεδρο. 
Ότι προσπάθησε να δημιουργήσει, κινδυνεύει να καταρρεύσει και ο ίδιος, σε μια δραματική αλλαγή των εσωτερικών συσχετισμών, δεν αποκλείεται να έχει την τύχη δημοφιλούς, επίσης, προκατόχου του.
Παραείναι πολλά τα προβλήματα για να μπορεί να κρατηθεί ψύχραιμος μετά την τριμερή στην Αίγυπτο και τα όσα συμφωνήθηκαν στο Κάϊρο, και συγκεκριμένα μετά την απόφαση Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου για οριοθέτηση της ΑΟΖ των τριών χωρών.
Διεμήνυσε στον Αρχηγό του τουρκικού ναυτικού επιτελείου να μιλήσει για κανόνες εμπλοκής που του παραδόθηκαν και, τα πρόθυμα σε τέτοιες περιπτώσεις, τουρκικά ΜΜΕ κλιμακώνουν την ψυχολογική ένταση με ειδήσεις του τύπου ότι ο πρόεδρος επιστρέφει εσπευσμένα στην Άγκυρα από το Τουρκμενιστάν, όπου, βεβαίως, η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε. 

Τουρκικά πολεμικά πλοία γύρω από το Καστελόριζο & την Στρογγύλη!!!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η άσκηση «Mavi Balina», δηλαδή, «Γαλάζια Φάλαινα» με 3 φρεγάτες, 2 κορβέτες, 4 υποβρύχια, 3 καινούργια υπερσύχρονα πλοία καταδίωξης, 2 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα του Ναυτικού, 1 πλοίο λογιστικής υποστήριξης, 2 πλοία του αρχηγείου της Τουρκικής Ακτοφυλακής και 3 ΑΦΝΣ τα οποία κινούνται αυτή την στιγμή  μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου κι έχουν "περισφίξει" το σύμπλεγμα της Μεγίστης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΝ  στην μεγάλη αυτή αεροναυτική άσκηση παίρνουν μέρος οι τουρκικές κορβέτες, Büyükada, (Πρίγκηπος), Gediz, Göksu και Gökçeada, (Ίμβρος) και οι φρεγάτες, Anafartalar, Çanakkale, Atılay και Batıray.
Ηδη έχουν ξεκινήσει οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στην περιοχή από τα τουρκικά ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη CN-235: Πέντε φορές παραβίασαν τα εναέρια σύνορα της χώρας σήμερα στην περιοχή του Καστελόριζου.
Μάλιστα, οι Τούρκοι έχουν δώσει ρόλο ναυαρχίδας για τη συγκεκριμένη άσκηση στην κορβέτα «Buyukada», η οποία πριν μερικές ημέρες είχε παραβιάσει επτά φορές τα ελληνικά χωρικά ύδατα κάνοντας βόλτες στο Αιγαίο. Από τη «Buyukada» παρακολουθεί τη «Γαλάζια Φάλαινα» ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού...