Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

«ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ»: Αύριο τα εγκαίνια της Ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής-χαρακτικής που συνδιοργανώνει με τον Σύλλογο «ΑΡΓΩ»





















                                       

Το «θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ»,θα επισκεφτούν την Κυριακή οι Aθμονείς


Επίσκεψη και ξενάγηση στο «θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ» - Τροκαντερό με περίπατο στη μαρίνα Φλοίσβου και γεύμα, περιλαμβάνει η νέα εξόρμηση του «Συλλόγου Αθμονέων», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.
Ώρα αναχώρησης 10.30 π.μ. από το Γυμναστήριο  «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ»(Β. Όλγας & Π. Κυριακού).
Περισσότερες πληροφορίες για τις ανωτέρω εξορμήσεις του συλλόγου, καθώς και δηλώσεις συμμετοχής(έως μια εβδομάδα πριν από την πραγματοποίηση της καθεμιάς) στα τηλέφωνα :

Tα άγνωστα τραγούδια του Νικόλα Ασιμου ... 26 χρόνια μετά!

«Μου το 'χες τάξει, το θυμάμαι/Πώς θα γίνουν αλλαγές
Μα ως πότε αυτοί που αγαπάνε/ Θα σου γιατρεύουν τις πληγές...»:
οι στίχοι αυτοί ανήκουν στον Νικόλα Ασιμο και δεν έχουν ακουστεί ποτέ μέχρι σήμερα.
Το εξώφυλλο του βινυλίου. Κυκλοφορεί τη Δευτέρα
Είκοσι έξι σχεδόν χρόνια μετά το πρωινό εκείνο της 17ης Μαρτίου του 1988 που ο αντισυμβατικός τραγουδοποιός με το σπάνιο ταλέντο ξεκίνησε για τη μεγάλη «Βόλτα» χωρίς επιστροφή, έρχεται στο φως ένα μουσικό ντοκουμέντο με μεγάλη αξία, μια σειρά από ανέκδοτα τραγούδια του, τα περισσότερα από τα οποία γράφτηκαν τους τελευταίους μήνες της ζωής του.
Αυτά τα κομμάτια, μαζί με άλλα γνωστά του, τα οποία όμως είναι εντελώς «πειραγμένα» από τον ίδιο τόσο στη μουσική όσο και στον στίχο, θα περιλαμβάνει το συλλεκτικό βινύλιο με τίτλο «Αρνήθηκα πολλά» που θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου από την Β-Otherside Records σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων... 
  Οι ηχογραφήσεις αυτές έγιναν στο μαγαζάκι του Ασιμου, στην οδό Καλλιδρομίου 55, στον «χώρο προετοιμασίας», όπως συνήθιζε να το αποκαλεί. Μετά την αυτοκτονία του οι αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν τις κασέτες αυτές, μαζί με κάποια άλλα προσωπικά του αντικείμενα.
Κι έτσι τα τραγούδια έμειναν στην Ασφάλεια μέχρι το 1988...
Η προσπάθεια συγκέντρωσης και έκδοσης αυτού του ανέκδοτου μουσικού υλικού ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια και δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση.

Στις 7:00 μ.μ. η μουσική εκδήλωση για τα αδεσποτάκια του Αμαρουσίου

Στις 7.30 μ.μ. η ομιλία της Ντόρας Τζεφέρη, «Φλύα» το Αρχαίο Χαλάνδρι

Aρχίζει η λειτουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σχολές Γονέων»

Για την στήριξη της οικογένειας στην ανατροφή & διαπαιδαγώγηση των παιδιών
 Εγγραφές στα τμήματα έως την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 
 Η στήριξη των γονέων αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Αμαρουσίου, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.   
Για το σκοπό αυτό συμμετάσχει και εφέτος στο πρόγραμμα «Σχολές Γονέων», ώστε να προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα στοχεύει στο να :
Βελτιωθεί η επικοινωνία στην οικογένεια
Προαχθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους
Αναπτυχθούν δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους
Ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των γονέων στις σχολικές δραστηριότητες και να υποστηριχθεί συνεργασία τους με τους/τις εκπαιδευτικούς

«Μεταφέρει Ελπίδα» σε 17 κοινωνικούς φορείς, η ΤΝΤ!

Οι Κοινωνικές Δομές  του Δήμου Αμαρουσίου, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής "Η ΜΗΤΕΡΑ", το Χαμόγελο του Παιδιού, το Ίδρυμα Γεωργ. & Αικ. Χατζηκώνστα - Εκπαιδευτικής Μέριμνας Νέωντο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας (Π.Ε.Ν.), το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, το Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού, το ΄Ιδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» & οι Κοινωνικές Δομές των Δήμων Μαρκοπούλου και Πειραιώς είναι  οι Κοινωνικοί Φορείς που θα υποστηριχθούν σε πρώτη φάση στην Αττική, από το προγραμμα «Μεταφέρουμε Ελπίδα». 
Το εν λόγω πρόγραμμα είναι μια συνεργατική δράση, η οποία αναπτύσσεται βασιζόμενη στην ενεργή συμμετοχή του δικτύου επιχειρήσεων πελατών της ΤΝΤ(παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ταχυμεταφορών), καθώς και στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, του ανθρώπινου δυναμικού και του υπερσύχρονου στόλου που διαθέτει η εταιρεία ταχυμεταφορών ΤΝΤ.
Το πρόγραμμα «Μεταφέρουμε ελπίδα», το οποίο λανσαρίστηκε στις 17 Οκτωβρίου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, προσδοκά να συλλέξει είδη  πρώτης ανάγκης, τα οποία έχουν επισημανθεί από τους ίδιους τους φορείς μέσω του μηχανισμού καταγραφής κοινωνικών αναγκών του QualityNet Foundation, σε 17 φορείς σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης που υποστηρίζουν τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

O Αρχισυνδικα«ΛΗΣΤΗΣ» Robert & τα 9 ερωτήματα για το ασφαλιστικό

Ο διοικητής του ΙΚΑ, ROBERT Σπυρόπουλος μιλώντας σε συνέδριο ζήτησε «εδώ και τώρα εθνικό διάλογο» για το ασφαλιστικό θέτοντας εννέα ερωτήματα που αγγίζουν τις βασικές παραμέτρους. 
Οπως την πλήρη ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων και την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.
Εδω και τώρα διάλογος και πολιτικές πρωτοβουλίες 
Να γίνει εδώ και τώρα ουσιαστικός διάλογος για το ασφαλιστικό ο οποίος θα καταλήξει σε συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες ζητά ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Σε ομιλία του στο «4ο ετήσιο συνέδριο Labor & Insurance» του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του γενικού ορίου ηλικίας (στα 67) αλλά του ισχύοντος τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.
Ωστόσο, με τη μορφή ερωτημάτων, άνοιξε σειρά ζητημάτων που αγγίζουν τις βασικές παραμέτρους του ασφαλιστικού. Επί της ουσίας, έθεσε θέμα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, αλλαγής στους όρους θεμελίωσης δικαιώματος παροχής υπηρεσιών υγείας, πλήρους ενοποίησης όλων των ασφαλιστικών ταμείων, ενίσχυσης του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης κ.ά.
Τα εννέα ερωτήματα του κ. Σπυρόπουλου που ουσιαστικά ανοίγουν ζήτημα ασφαλιστικού, έχουν ως εξής:

Νέα σχέση ή νέα λέξη για το Μνημόνιο;

Η «ανύπαρκτη» ... Ελλάδα!

Γερμανικό παραλήρημα & Ελληνικός ύπνος ...
Ενα «φρέσκο»  κείμενο του Μάριου Πλωρίτη που δημοσιεύτηκε προ 20ετίας!!!

Λεκτική «σύρραξη» Βούτσιτς - Ράμα για το θέμα του Κοσόβου

             «Θερμό» πολιτικό επεισόδιο στο Βελιγράδι
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατήθηκαν στη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα (αριστερά) και του Σέρβου ομολόγου του Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Βελιγράδι. «Δεν επιτρέπω σε κανένα να μας ταπεινώνει μέσα στο Βελιγράδι», είπε ο Βούτσιτς όταν ο Ράμα μίλησε για «ανεξάρτητο Κόσοβο».
Σε κλίμα εμφανούς έντασης κύλησε η χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου των πρωθυπουργών της Σερβίας και της Αλβανίας, στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψης Αλβανού ηγέτη στη Σερβία εδώ και 68 χρόνια. Παρά τη δυσφορία του Βελιγραδίου, ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα επρόκειτο σήμερα να επισκεφθεί το Πρέσεβο της Νότιας Σερβίας, όπου κατοικεί αλβανική μειονότητα.
«Εχουμε δύο εντελώς διαφορετικές θέσεις σχετικά με το Κόσοβο αλλά η πραγματικότητα είναι μία και δεν αλλάζει.
Το Κόσοβο είναι ανεξάρτητο κράτος και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό» είπε ο Εντι Ράμα στην κοινή συνέντευξη Τύπου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
«Δεν περίμενα μία τέτοια προβοκάτσια από τον κ. Ράμα, δεν περίμενα να μιλήσει για το Κόσοβο.

Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες στην ...Τουρκία!

Ο Ερντογάν σε παράκρουση…

      Το παρελθόν διδάσκει τα λάθη που πρέπει να αποφευχθούν
Ένας υπερκινητικός Ερντογάν, που μέχρι τώρα οι εξελίξεις τον ευνοούσαν, αντιμετωπίζει το μοιραίο πεπρωμένο του: να είναι ο πρώτος πρόεδρος της τουρκικής δημοκρατίας επι των ημερών του οποίου η χώρα του θα απολέσει μέρος της εδαφικής επικράτειάς της, πιο συγκεκριμένα τις περιοχές που ζουν οι Κούρδοι.
Η απόφαση είναι ειλημμένη στα διεθνή κέντρα διαμόρφωσης πολιτικής, το ανέφερε με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια, άλλωστε, και ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. 
Το αν θα είναι η αρχή για τη μετάλλαξη της γειτονικής χώρας είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε το χρόνο για να το δούμε. 
Οι αναμενόμενες, όμως, ορατές στον ορίζοντα, εξελίξεις προκαλούν παραζάλη στον Τούρκο πρόεδρο. 
Ότι προσπάθησε να δημιουργήσει, κινδυνεύει να καταρρεύσει και ο ίδιος, σε μια δραματική αλλαγή των εσωτερικών συσχετισμών, δεν αποκλείεται να έχει την τύχη δημοφιλούς, επίσης, προκατόχου του.
Παραείναι πολλά τα προβλήματα για να μπορεί να κρατηθεί ψύχραιμος μετά την τριμερή στην Αίγυπτο και τα όσα συμφωνήθηκαν στο Κάϊρο, και συγκεκριμένα μετά την απόφαση Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου για οριοθέτηση της ΑΟΖ των τριών χωρών.
Διεμήνυσε στον Αρχηγό του τουρκικού ναυτικού επιτελείου να μιλήσει για κανόνες εμπλοκής που του παραδόθηκαν και, τα πρόθυμα σε τέτοιες περιπτώσεις, τουρκικά ΜΜΕ κλιμακώνουν την ψυχολογική ένταση με ειδήσεις του τύπου ότι ο πρόεδρος επιστρέφει εσπευσμένα στην Άγκυρα από το Τουρκμενιστάν, όπου, βεβαίως, η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε. 

Τουρκικά πολεμικά πλοία γύρω από το Καστελόριζο & την Στρογγύλη!!!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η άσκηση «Mavi Balina», δηλαδή, «Γαλάζια Φάλαινα» με 3 φρεγάτες, 2 κορβέτες, 4 υποβρύχια, 3 καινούργια υπερσύχρονα πλοία καταδίωξης, 2 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα του Ναυτικού, 1 πλοίο λογιστικής υποστήριξης, 2 πλοία του αρχηγείου της Τουρκικής Ακτοφυλακής και 3 ΑΦΝΣ τα οποία κινούνται αυτή την στιγμή  μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου κι έχουν "περισφίξει" το σύμπλεγμα της Μεγίστης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΝ  στην μεγάλη αυτή αεροναυτική άσκηση παίρνουν μέρος οι τουρκικές κορβέτες, Büyükada, (Πρίγκηπος), Gediz, Göksu και Gökçeada, (Ίμβρος) και οι φρεγάτες, Anafartalar, Çanakkale, Atılay και Batıray.
Ηδη έχουν ξεκινήσει οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στην περιοχή από τα τουρκικά ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη CN-235: Πέντε φορές παραβίασαν τα εναέρια σύνορα της χώρας σήμερα στην περιοχή του Καστελόριζου.
Μάλιστα, οι Τούρκοι έχουν δώσει ρόλο ναυαρχίδας για τη συγκεκριμένη άσκηση στην κορβέτα «Buyukada», η οποία πριν μερικές ημέρες είχε παραβιάσει επτά φορές τα ελληνικά χωρικά ύδατα κάνοντας βόλτες στο Αιγαίο. Από τη «Buyukada» παρακολουθεί τη «Γαλάζια Φάλαινα» ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού...

A. Λοβέρδος: Με τέτοια οικονομική κρίση, θέλουν να μαθαίνουν & γράμματα!

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΕIΚOΣΙ ΔΥΟ(22) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας(υποθ.Γ.Μπακούρος κλπ)
2. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.) (υποθ.Ι.Τσιάμπασης - Κ.Πασιόπουλος - Δ. Ζήσης ΟΕ)
3. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (υποθ.Α.Ραγκούσης κλπ)
4. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (υποθ.Κ.Μπιθιγκοτζή κλπ)
5. Διαγραφή οφειλής (υπόθ. Αλέξανδρου Ζαρκάδα)

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Στα 20α γενέθλιά του «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκπέμπει SOS!


Σήμα κινδύνου εκπέμπει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα 20α γενέθλιά του. Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος χαρακτήρισε ως «ταφόπλακα» για τα 13 σπίτια που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρέχοντας φροντίδα και ασφάλεια σε 330 παιδιά, την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία φορέων παιδικής προστασίας.
Ο κ. Γιαννόπουλος επεσήμανε τον αποκλεισμό ουσιαστικά του «Χαμόγελου» και άλλων φορέων, που θα αναγκαστούν να κλείσουν τους χώρους φιλοξενίας τους, αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση (ΦΕΚ β' 2792/17-10-14).

Aπλήρωτοι για δύο & πλέον μήνες, oι απασχολούμενοι σε Παιδικούς Σταθμούς

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Οικονομικών για τη μη πληρωμή των εργαζομένων σε Παιδικούς Σταθμούς με τα Προγράμματα ΕΣΠΑ, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ  κ.κ. Χρήστος Κατσώτης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης & Διαμάντω Μανωλάκου. 
Η ΕΡΩΤΗΣΗ:
Σε αρκετούς Δήμους (Ρόδου, Νίκαιας - Ρέντη, Αγίου Δημητρίου, Παύλου Μελά, Κορδελιού -Ευόσμου, Ωραιοκάστρου κλπ), εργαζόμενοι που απασχολούνται σε Παιδικούς Σταθμούς, μέσω των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, παραμένουν απλήρωτοι για δύο και πλέον μήνες, γιατί δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί οι συμβάσεις τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ή γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες  του Ελεγκτικού Συνέδριου έγκρισης των χρηματικών ενταλμάτων τα επιστρέφουν αθεώρητα, επειδή οι συμβάσεις των εργαζομένων ανανεώθηκαν πριν τη δημοσίευσή τους σε ΦΕΚ, με αποτέλεσμα να μην τους αναγνωρίζονται οι αποδοχές για αρκετές μέρες εργασίας και να κινδυνεύουν να χάσουν δεδουλευμένα τους.

Tον Μητροπολίτη Κηφισιάς Κύριλο είδαν Δούρου & Καραμέρος!

Σύμπλευση στο θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού και των πλευρικών διοδίων σε Κηφισιά και Αγ. Στέφανο διαπίστωσαν Ρένα Δούρου και ο Μητροπολίτης Κηφισιάς.
Διώρη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς είχε τη Δευτέρα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
 Συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο η κ. Δούρου συζήτησε με τον αρχιεπίσκοπο την από κοινού ενίσχυση των κοινωνικών δομών και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με τη χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής.

ΠΟΛΙΤΜΠΟΡΩ ...

Και με την γκλαμουριά & με την «αλληλεγγύη» o Γ. Πατούλης!

 Και με τα μνημόνια & με τα «λαϊκά» παζάρια
                     «Έχει για όλους ο μπαξές», οι εταιρίες και οι τσιφλικάδες να ‘ναι καλά!
Το πρόγραμμα για τις 9 Νοέμβρη ανακοινώθηκε, ως συνήθως, εν χορδαίς και οργάνοις με το βαρύγδουπο τίτλο «11η Δράση εγχώριων αγροτικών προϊόντων από το Δήμο Αμαρουσίου».
Η έμφαση στα εγχώρια και τους μικρούς παραγωγούς συγκίνησε κάθε πικραμένο αφού η μεγάλη ποικιλία αγαθών περιλαμβάνει ΚΑΦΕ  από Ελληνικά χωράφια (!) «Ριζόπουλου», «ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ ΥΠΕΡΨΥΓΜΕΝΑ» με καλαμαράκια Ατλαντικού, γαρίδες Αργεντινής κ.λ.π, σε τιμές που βρίσκει κάθε καταναλωτής με μια μικρή έρευνα αγοράς παντού και οπωσδήποτε στα περισσότερα εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων της πόλης.
Να επισημάνουμε την βεβαίωση περί «χημικών ελέγχων και πιστοποιήσεων» που διαθέτουν (γιατί άμα το μαρουλάκι δεν έχει υποστεί χημική ανάλυση και δεν συνοδεύεται με ISO της Ε.Ε δεν έχει νοστιμιά..) όλα αυτά τα εγχώρια προϊόντα των «παραγωγών» που θα προσφέρονται στο «Πατούλειο» παζάρι και τα οποία όπως διαπιστώσαμε από τις τιμές τους συμπεριλαμβάνουν και το κέρδος του εμπόρου που απουσιάζει επίσημα από τέτοιες δράσεις και φυτοζωεί στην αγορά του Μαρουσιού. Όσοι γνωρίζετε μικρούς ή ανεξάρτητους παραγωγούς που έχουν τη δυνατότητα αγοράς αντίστοιχων πιστοποιητικών ποιότητας κ.λ.π. να μας τους γνωρίσετε.

Επιτυχής & η 11η δράση προϊόντων χωρίς παραγγελία


Γ. Πατούλης: Ενισχύουμε τον συμπολίτη μας με δράσεις για την αγορά ποιοτικών τροφίμων στη καλύτερη τιμή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 11η δράση του Δήμου  Αμαρουσίου  για τα εγχώρια προϊόντα από παραγωγούς στο σπίτι,  όπου οι παραγωγοί σε ιδιαιτέρως χαμηλές τιμές διαθέτουν  τα προϊόντα τους, χωρίς μεσάζοντες και παραγγελίες.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης δήλωσε ότι θα συνεχίσουμε να προωθούμε τέτοιες δράσεις όπου οι πολίτες θα λαμβάνουν τη καλύτερη ποιότητα προϊόντων στη χαμηλότερη τιμή. 
«Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στο πολίτη ενισχύοντας τον με κάθε δυνατό τροπο και το Μαρούσι θα βρίσκεται πάντα στη πρώτη γραμμή!»

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Πίσω από τους χαμηλούς τόνους, κρύβει ένα «Δήμαρχο τσαμπουκά» ο Γ. Πατούλης!

Δεν το λέμε εμείς ... Αλλά ένα blog του Κερατσινίου!!! Τι ακριβώς λέει;
 «Για το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη μπορεί ο καθένα να έχει τις απόψεις του, καλές ή κακές. Δεν μπορεί όμως να μην παραδεχθεί ότι πίσω από τους χαμηλούς τόνους, κρύβεται ένας «δήμαρχος τσαμπουκάς» με μια γενικότερη αποδοχή στους χώρους που δραστηριοποιείται. 
Αποδοχή, η οποία υπερβαίνει υπέρμετρα τα ποσοστά της παράταξης που στηρίζει και στηρίζεται.
Ο Γιώργος Πατούλης λοιπόν κόντρα σε όλους και όλα, δεν κάθησε με σταυρωμένα χέρια  περιμένοντας τα δίμηνα, πεντάμηνα ή το 2016 για να πάρει κόσμο, ούτε κρύφτηκε πίσω από μνημόνια και απαγορεύσεις για να δικαιολογεί τις όποιες αδυναμίες εμφανίζουν οι Ο.Τ.Α. σήμερα
Προχώρησε σε συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες για την φύλαξη των αναπλασμένων χώρων, δημοτικών κτιρίων & εγκαταστάσεων, καθώς και για τον οδοκαθαρισμό & καθαρισμό χώρων του Δήμου.
Απέναντι του ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλη των παρατάξεων μειοψηφίας. 
Σύμμαχοι του, οι δημότες και ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου(ΕΣΑΜ).
Οι ενέργειες αυτές, βγάζουν μια αλήθεια.

Eμβάσματα σε offshore του Γ. Καρατζαφέρη, ψάχνουν οι δικαστικές αρχές!

Eμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων Super Puma κατέληξαν σε δύο offshore εταιρίες, που φέρονται να ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ - Τι απαντά ο ίδιος
Αίτημα στη Βουλή προκειμένου να ερευνηθεί αν ο Γιώργος Καρατζαφερης έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις του και δυο υπεράκτιες εταιρείες που φέρεται να του ανήκουν έστειλαν οι δικαστικές αρχές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, πρόκειται για την υπόθεση που σχετίζεται ξανά με τα «αμαρτωλά» ελικόπτερα Super Puma. Σε μία από τις offshore που φέρεται να ανήκει στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ έχουν εντοπιστεί δυο εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους.
Οι πληρωμές, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, έχουν γίνει από τον μεσάζοντα για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma τον Δεκέμβριο του 2000.
Μετά το δημοσίευμα ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε:
«Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας «REALNEWS» δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό.  

Το τείχος έπεσε, τα τείχη παραμένουν!

ΣΤΗΝ «ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΑ» ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ -ΙΔΙΩΣ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ - ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΟΤΟ: 
ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.
ΕΙΝΑΙ «ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΤΩΤΕΡΗΣ ΤΑΞΗΣ», ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΖΙΝΤ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΕ ΤΑ ΑΟΡΑΤΑ ΤΕΙΧΗ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΒΕΙΟΥΣ
Δεν ήταν τα πάντα άσχημα στην Ανατολική Γερμανία. 
Είναι βλακεία να πιστεύει κανείς κάτι τέτοιο.  
Οι φαρμακευτικές παροχές, το σύστημα πρόνοιας για  τα παιδιά και διάφοροι αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας χάθηκαν στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Οπως χάθηκε και η αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών της
** Η έξαρση του φαινομένου της ξενοφοβίας απέναντι στους μετανάστες στην ανατολική  Γερμανία έχει  τις ρίζες του στο χαμηλό επίπεδο αυτοεκτίμησης των κατοίκων της. Ακροδεξιά πολιτικά κόμματα  επενδύουν σε αυτά ακριβώς τα αισθήματα κατωτερότητας των Ανατολικογερμανών
** Η πτώση του τσιμεντένιου Τείχους του Βερολίνου στις 9 Νοεμβρίου του 1989 σήμανε την επανένωση της Δυτικής με την Ανατολική Γερμανία αλλά και τη δημιουργία ενός άλλου αόρατου Τείχους που εξακολουθεί να διχάζει τη χώρα.
Η Γερμανίδα δημοσιογράφος Σαμπίνε Ρένεφαντς (Sabine Rennefanz), που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ανατ. Γερμανία, σε άρθρο της στην βρετανική «The Guardian» έγραφε χαρακτηριστικά:

Εξαγορασμένοι δημοσιογράφοι

Υπήρξα δημοσιογράφος επί 25 χρόνια. Είχα σπουδάσει για να γράφω ψέματα, να προδίδω τις αρχές μου και να μην λέω την αλήθεια στον κόσμο. Βλέποντας όμως τον τελευταίο καιρό πως Αμερικανοί και Γερμανοί προσπαθούν να φέρουν τον πόλεμο στον κόσμο της Ευρώπης, τον πόλεμο με τη Ρωσία, να τον οδηγήσουν σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή… 
Αποφάσισα να σηκωθώ όρθιος και να πω ότι δεν είναι σωστό εκείνο που έχω κάνει στο παρελθόν: Να χειραγωγήσω τους ανθρώπους να κάνω προπαγάνδα εναντίον της Ρωσίας. 
Και δεν είναι σωστό αυτό που έχουν κάνει συνάδελφοί μου στο παρελθόν, επειδή δωροδοκήθηκαν για να προδώσουν τον λαό, όχι μόνο στην Γερμανία, αλλά σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη.
Έγραψα αυτό το βιβλίο «Bought Journalists»(Εξαγορασμένοι δημοσιογράφοι), επειδή φοβάμαι για ένα νέο πόλεμο στην Ευρώπη και δεν μ΄ αρέσει να ζήσουμε αυτή την κατάσταση και πάλι. Επειδή ο πόλεμος δεν έρχεται μόνος του. 
Υπάρχουν άνθρωποι που σπρώχνουν στον πόλεμο».
Πρόκειται για δήλωση «on camera» του  γερμανoύ δημοσιογράφου Udo Ulfkotte, αρχισυντάκτη της μεγάλης κυκλοφορίας γερμανικής εφημερίδας, «FrankfurterAllgemeine»
Ο ίδιος, αποκάλυψεότι είχε εξαναγκασθεί να δημοσιεύσει με την υπογραφή του, εκθέσεις που του είχαν παραδοθεί από μυστικές υπηρεσίες, διακινδυνεύοντας αν αποκαλυφθεί αυτό, να απολυθεί.
Στην εξομολόγησή του ο δημοσιογράφος Udo Ulfkotte στην τηλεόραση «Ρωσία Σήμερα» λέει πώς οι πληροφορίες από τα «Μ.Μ.Ε του συρμού»  χειραγωγούνται για πολιτικούς σκοπούς και προπαγάνδας «μέσα από  παρέμβαση στη νοημοσύνη των δημοσιογράφων, στην περίπτωσή του από την CIA.

Ο Φούχτελ & η «ΕλληνοΓερμανική συνεργασία» σε Δήμους & Περιφέρειες

                                                            «Η Γερμανική προέλαση»
Η διείσδυση των γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα, ο ρόλος τους Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Γ. Φούχτελ και η ελληνογερμανική συνεργασία σε Δήμους και Περιφέρειες, βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, στην οποία μίλησαν  οι κ.κ. Γιώργος Καραμπελιάς (συγγραφέας, Επικεφαλής Κίνησης Πολιτών Αρδην), Νότης Μαριάς (καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ευρωβουλευτής Αν. Ελ.) και Κώστας Χρυσόγονος (καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Γιώργος Ρακκάς, συντόνισε και  παρουσίασε την ειδική έκδοση της παράταξης «Ο Γερμανικός Διοικητικός Ιμπεριαλισμός Αυτοπαρουσιάζεται»!!!
                                           Ο ρόλος του Φούχτελ
Πρόκειται για μια έκδοση - έκθεση στην οποία, μέσα από δημοσιεύματα, συνεντεύξεις και άρθρα ελληνικών και γερμανικών εφημερίδων και περιοδικών, παρουσιάζεται ο ρόλος του Χ.Γ.Φούχτελ και της Ελληνογερμανικής Συμφωνίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ενας φορέας που σχηματίστηκε το 2011 με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το υπέγραψαν το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών, η Ενωση Περιφερειών, η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας.
Πρόκειται για καθαρή εμπλοκή της Γερμανίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», είπε μιλώντας στην «Ε» ο Γιώργος Ρακκάς,  ο οποίος όπως εξήγησε, προχώρησε στην έκδοση αυτής της έκθεσης, επειδή διαπιστώθηκε ότι υπήρχε έλλειμμα ενημέρωσης και ελάχιστοι γνώριζαν για τις συνέπειες αυτή της ιδιότυπης ελληνογερμανικής συνεργασίας...

Στις 11:00 π.μ, η Τακτική Γ.Σ. της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου

Σήμερα Κυριακή 9 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων, στα γραφεία της Ένωσης Γονέων Δήμου Αμαρουσίου(Ιερού Λόχου 3-5).
Τα θέματα που θα την απασχολήσουν, σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη είναι:
1)Ενημέρωση από τις συναντήσεις με τους Διευθυντές Α’βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με όλα τα τρέχοντα θέματα των σχολείων της περιοχής μας (κενά στις θέσεις διδασκόντων, ολοήμερο, κτιριακές υποδομές, τμήματα ένταξης και παράλληλη στήριξη, τραπεζοκόμοι, μη
2)Λειτουργία ενισχυτικής διδασκαλίας, συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων κλπ.)
3)Ενημέρωση από τους συλλόγους των άμεσων θεμάτων που αφορούν τα σχολεία τους, καταγραφή και αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Από τις 8:00 π.μ. - 3:00 μ.μ, η «11η Δράση Διάθεσης Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων»

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Παράταση των παραστάσεων του ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΥ στο «Ιδιόμελο»

Απορρίπτονται αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων για αδύναμους πολίτες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση!

Στοπ σε απαλλαγή ανέργων από δημοτικά τέλη
Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η αντιπαράθεση για το φρένο που θέτουν, με αιχμή τους φραγμούς της ισχύουσας νομοθεσίας, οι γενικοί γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε αποφάσεις των δήμων για την ανακούφιση οικονομικά αδύναμων πολιτών. 
Την ώρα που η κοινωνία στενάζει από την οικονομική κρίση και τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται από καιρό, οι μακροχρόνια άνεργοι δεν επιτρέπεται να απαλλαγούν πλήρως από τα δημοτικά τέλη, ακόμη και αν το αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου όπου κατοικούν.
Ούτε μείωση τελών σε νέους επαγγελματίες είναι επιτρεπτή. Δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες των πολιτών που η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει ότι μπορούν να έχουν μείωση επιβάρρυνσης σε δημοτικά τέλη. Κατά τον ίδιο τρόπο απορρίπτονται και αποφάσεις για μείωση άνω του 20% των τιμολογίων ύδρευσης.
Ηδη έχει προκληθεί σάλος μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Πετρούπολης κ. Βαγγέλη Σίμου (έχει εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ). 
Στα μέσα Οκτωβρίου, με πρόταση της διοίκησης του Δήμου, ελήφθη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης να απαλλαγούν πλήρως από τα δημοτικά τέλη οι μακροχρόνια άνεργοι και να μειωθούν 50% τα τέλη στους νέους επαγγελματίες της πόλης για τον πρώτο χρόνο άσκησης του επαγγέλματος. Στις 4 Νοεμβρίου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής απέρριψε την απόφαση αυτή, με την αιτιολογία ότι οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νέοι επαγγελματίες δεν προβλέπονται σε καμία διάταξη νόμου.

Αύριο στη 1:00 μ.μ. στο Πάντειο, η Ημερίδα «Χρέος & Τράπεζες»

«Ρίχνουν νερό στο μύλο» της Χρυσής Αυγής όσοι δικαιολογούν πράξεις βανδαλισμού

Προτεραιότητα για τη Διοίκηση Πατούλη,
η προστασία της δημοτικής περιουσίας στο Μαρούσι

Η προστασία της δημοτικής περιουσίας αποτελεί προτεραιότητα για τη Διοίκηση Πατούλη στο Μαρούσι.
Αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν όλοι όσοι επιχειρούν να μετατρέψουν την πόλη μας από ανθρώπινο προάστιο, σε πόλη ανομίας.
Κυρίως, να το αντιληφθούν τα στελέχη της δημοτικής παράταξης «Εκτός των Τειχών», που «βάζουν πλάτη» και δικαιολογούν με δημόσιες ανακοινώσεις τους πράξεις βανδαλισμού και καταστροφές όπως αυτές που συντελέστηκαν πριν μερικές ημέρες στο Δημαρχείο Αμαρουσίου από συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που θέλουν να αυτοαποκαλούνται Αντι - εξουσιαστές.
Συμπεριφορές όπως αυτές δεν μειώνουν την πολιτική επιρροή αλλά αντίθετα, «ρίχνουν νερό στο μύλο» της Χρυσής Αυγής.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για πράξεις βανδαλισμού σε δημοτικά κτίρια, η λειτουργία μέχρι πρότινος στην πόλη μας των γραφείων του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.
Αντίθετα, η ψύχραιμη και νηφάλια αντιμετώπιση του θέματος από πλευράς της σημερινής Δημοτικής Αρχής, οδήγησε τελικά στο κλείσιμο των συγκεκριμένων γραφείων.

«Παγκόσμια ημέρα κατά του Φασισμού», η 9η Νοεμβρίου

Παρατηρώντας την άνοδο των ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομμάτων στην Ευρώπη και τα υψηλά ποσοστά της «Χρυσής Αυγής», παρά τη δίωξη μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πολίτες πολλών ευρωπαϊκών χωρών απαντούν με κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις συντονίζοντας διεθνώς την αντιφασιστική τους δράση.

«Ο δεξιός εξτρεμισμός στην Ευρώπη»

Από τις 10 :00 π.μ. η συγκέντρωση τροφίμων, για την ενίσχυση των «Παιδικών Χωριών SOS»

Η δράση θα γίνει μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση των «Παιδικών Χωριών SOS» πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το ΠΕ.Α.Π (Περιβάλλον - Αθλητισμός Πολιτισμός) Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης. 
Η δράση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 8 Νοεμβρίου από 10:00 π.μ. - 2:00 μ.μ. μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, και έχει ως στόχο την ενίσχυση της λειτουργίας των δομών των παιδικών χωριών που φείδονται χρηματικών πόρων λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ο Δήμος Αμαρουσίου, ευαισθητοποιημένος σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης, διοργανώνει τη δράση, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Γενικού Διευθυντή του ιδρύματος για υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους με τρόφιμα ελλείψει προγραμμάτων χρηματοδότησης. 

«Θέλω πάντα να γελάς» στις 11:30 π.μ. στην ... «ΗΛΙΟΣΦΑΙΡΑ» !

Εορτάζει σήμερα Σάββατο & αύριο Κυριακή ο Ἱ. Ν. Ἁγίου Νεκταρίου Ν. Λέσβου Ἀμαρουσίου

Σήμερον Σάββατον 8 καί αύριο Κυριακήν 9 Νοεμβρίου ἑορτάζει μέ κάθε μεγαλοπρέπεια ὁ Ἱερός Ναός Ἁγίου Νεκταρίου Νέας Λέσβου Ἀμαρουσίου, τήν μνήμην τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου, Ἐπισκόπου Πενταπόλεως κατά τό ἀκόλουθον πρόγραμμα:
ΣΑΒΒΑΤΟΝ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:
Ὥρα 5.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός μέ ἀρτοκλασία. Θά ἐκτεθῆ εἰς προσκύνησιν τεμάχιον τοῦ ἱεροῦ Λειψάνου τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ :
Ὥρα 7.00 π.μ. Ὁ Ὄρθρος τῆς Ἑορτῆς, Ἀρτοκλασία καί ἀκολούθως ἡ Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ὥρα 5.00 μ.μ. Ὁ μεθέορτος Ἑσπερινός καί ἱερά Παράκλησις πρός τόν Ἅγιον Νεκτάριον

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ OTA ATTΙΚΗΣ:ΟΛΟΙ στην Γ. Σ. την Κυριακή 9 Νοέμβρη στο πολιτιστικό κέντρο Δήμου Ελληνικού

                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι, Η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου σήμερα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί διεξάγεται σε συνθήκες επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων εργαζομένων του κλάδου.  
Η μαζική συμμετοχή και δράση αποτελεί βασική προϋπόθεση στην οργάνωση - συσπείρωση δυνάμεων για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την αντεπίθεση του στην γραμμή του ταξικού αγώνα, στην διεκδίκηση αιτημάτων προς όφελος της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Κανένας από μόνος του:
Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.
Δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα αντεργατικά μέτρα, στα σχέδια κεφαλαίου  Ε.Ε και των πολιτικών τους δυνάμεων. 
Η επίθεση συνεχίζεται επιδιώκοντας την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, την διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, την λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος με την φοροεπιδρομή - τα χαράτσια - τα οικονομικά βάρη σε υγεία - παιδεία.
Μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφική πορεία.
Στην ενιαία επίθεση να δώσουμε απάντηση με οργανωμένη μαζική δράση, με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων του κλάδου ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, ξεδιαλύνοντας όποιες συντεχνιακές διαχωριστικές αυταπάτες έχουν απομείνει. Κόντρα στη λογική «να σωθεί  το μαγαζάκι μας».

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου:Τετάρτη 26 Νοεμβρίου η ετήσια Γενική Συνέλευση

                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Συνάδελφοι, το Δ.Σ. του Συλλόγου στην Τακτική Συνεδρίαση του της 8ης Οκτωβρίου 2014, αποφάσισε σύμφωνα με το καταστατικό, τη σύγκλιση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του συλλόγου, στις 26 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:15, στο 3ο & 11ο  Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (Φλοίας 33, Μαρούσι).
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
Εκλογή Προεδρείου Γ. Σ.
Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.
Λογοδοσία – Κριτική πεπραγμένων απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
Κριτική -  Προτάσεις  Μελών του Συλλόγου για το νέο Συνδικαλιστικό έτος στη βάση των προβλημάτων – διεκδικήσεων του κλάδου και αποφάσεις για την περαιτέρω αγωνιστική πορεία του κλάδου.
Ενημέρωση Αντιπροσώπων της 83ης Γ. Σ.  του Κλάδου.
Ενημέρωση από τους αιρετούς του Π. Υ. Σ. Π. Ε.  και του Α. Π. Υ. Σ. Π. Ε.
Παρουσίαση θέσεων συνδυασμών ή μεμονωμένων υποψηφίων.
9.   Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.