Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

«Τα μεγάλα παιχνίδια» του ... Μάριου Πλωρίτη!

Stratfor: Ισλαμικό Κράτος και το δίλημμα της Τουρκίας

            Η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους
 Οι συνεχιζόμενες εμπλοκές στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Ιράν θα δημιουργήσουν ευκαιρία για τη Σαουδική Αραβία και άλλα κράτη του Αραβικού Κόλπου (που φοβούνται την επαναπροσέγγιση Ουάσινγκτον - Τεχεράνης) να επαναβεβαιώσουν τις συμμαχίες τους με τις ΗΠΑ. 
Αυτό φαίνεται στη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν, του Κατάρ και της Ιορδανίας στην αεροπορική επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αν και τα κράτη αυτά (και ιδιαίτερα η Σαουδική Αραβία και η Ιορδανία) κινδυνεύουν να προκαλέσουν εκδικητικές μη συμβατικές επιθέσεις από στοιχεία που είναι θετικά διακείμενα προς την τζιχαντική οργάνωση.
 Αν και οι ΗΠΑ καλοδέχονται την πρόσθετη νομιμότητα που προσφέρει στη συμμαχία η συμμετοχή αυτών των σουνιτικών αραβικών κρατών, η Ουάσιγκτον θα έχει να αντιμετωπίσει τους αντικρουόμενους στόχους των εταίρων της συμμαχίας αυτής, αυτό το τρίμηνο.
Στοχεύοντας στην ελαχιστοποίηση της σφαίρας επιρροής του Ιράν, οι εταίροι του αραβικού συνασπισμού θα προσπαθήσουν να «τεντώσουν» την αποστολή κατά του Ισλαμικού Κράτους ώστε 
να περιλαμβάνει την ανατροπή του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άλαντ - συμμάχου του Ιράν - καθώς και την αποδυνάμωση της βασικής σιιτικής μαχητικής οργάνωσης του Ιράν, της Χεζμπολά, στον Λίβανο.
Οι στόχοι αυτοί σχηματίζουν μια γραμμή που οι ΗΠΑ δεν θέλουν να περάσουν. Όχι μόνο δεν συμφέρει τις ΗΠΑ να μεγαλώσουν το κενό εξουσίας που επέτρεψε την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους, αλλά η Αμερική δεν θα σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις της με το Ιράν.

Οι έμποροι της ελπίδας ...

Ανάλυση του Βασίλη Βιλιάρδου
Όταν μία χώρα είναι υπερχρεωμένη, πόσο μάλλον όταν τοποθετηθεί σκόπιμα, δόλια ή/και ανόητα στο στόχαστρο των αγορών, με τη βοήθεια της τεχνητής διόγκωσης των ελλειμμάτων της, όπως συνέβη με την Ελλάδα, έχει δύο μόνο λύσεις στη διάθεση της:
(α)Μία οδύνη δίχως τέλος, γεγονός που σημαίνει το δανεισμό της από το ΔΝΤ, με αντάλλαγμα τα γνωστά μνημόνια που την υποχρεώνουν να εκποιήσει τη δημόσια περιουσία της, καθώς επίσης την ιδιωτική μέσω της υπερβολικής φορολόγησης, αφού προηγηθεί η μεθοδική απαξίωση τους.
(β)Ένα οδυνηρό τέλος, με την επιλογή της χρεοκοπίας, της αθέτησης πληρωμών δηλαδή, μέσω της οποίας υποχρεώνονται εκείνοι οι πιστωτές, οι οποίοι δεν έχουν στην κατοχή τους ομόλογα Αγγλικού Δικαίου, να συμβιβαστούν με τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους των απαιτήσεων τους.
Η Αργεντινή, αφού προηγουμένως λεηλατήθηκε από το ΔΝΤ, αποφάσισε να πιεί το «πικρό χάπι», εκδιώκοντας το μετά από μερικά χρόνια – δεν είχε όμως το πρόβλημα του κοινού νομίσματος, ούτε υπέγραψε τη θανατική καταδίκη της (PSI).
Κρίνοντας δε από τη μετέπειτα εξέλιξη του ΑΕΠ της (γράφημα), τα κατάφερε σε κάποιο βαθμό – αν και στη συνέχεια απομονώθηκε, έκανε μία σειρά από λάθη, υπέπεσε στην παγίδα του πληθωρισμού και βρέθηκε απροετοίμαστη απέναντι σε μία σειρά πιστωτών της, οι οποίοι υποστηρίζονται ανοιχτά από τα δικαστήρια των Η.Π.Α. Το τέλος της περιπέτειας της είναι ακόμη άγνωστο – προβλέπεται πάντως ξανά οδυνηρό.

Στις 8:00 μ.μ. η ομιλία Γέροντα Εφραίμ της Ι. Μ. Μεγίστης Βατοπαιδίου, στον Άγιο Κοσμά Αμαρουσίου!!!

Σήμερα Κυριακή 19 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ. στην ενορία του Αγίου Κοσμά Αμαρουσίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, με θέμα:
«Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και η σύγχρονη πραγματικότητα». 
Η ομιλία γίνεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Αγίου Κοσμά στον ομώνυμο ενοριακό ναό, υπό τον γενικότερο τίτλο: 
«Για να τιμήσουμε τον Άγιο Κοσμά το κόσμημα του κόσμου».

«Στα χνάρια των μαρμάρων», στις 11:00 π.μ στο Αρχαίο Λατομείο Πεντέλης



Aύριο στις 11:00 π.μ. η συγκέντρωση των εργαζομένων του Σισμανογλείου & του πρώην 1ου ΙΚΑ (Παπαδημητρίου)

                                        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
                ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                 ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ (Σ.Ε.Γ.Π.Ν.Α.Σ)
                                             151 26 ΜΑΡΟΥΣΙ
                      ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2132058442 - ΦΑΞ 2108043182
           ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ & του ΠΡΩΗΝ 1ου ΙΚΑ (ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ) ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ                          ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΕΚΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ 2012
       ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις  11:00 π.μ.

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Η εύθραυστη Τουρκική οικονομία

Μαθήματα για τον Ερντογάν από τον Modi & τον Jokowi
Η πολιτική τής Fed αποκαλύπτει για άλλη μια φορά ποιές αναδυόμενες αγορές έχουν ενισχύσει την άμυνά τους απέναντι σε μια πιο σφικτή νομισματική πολιτική των ΗΠΑ και ποιές παραμένουν ευάλωτες. Από την πλευρά της, η Τουρκία είναι σταθερά στο δεύτερο στρατόπεδο.
Τον Μάιο του 2013, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (U.S. Federal Reserve) πήρε την απροσδόκητη απόφαση να ξεκινήσει την αποκλιμάκωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων που είχε υιοθετήσει στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης. 
Η κίνηση αυτή πυροδότησε ένα απότομο ξεπούλημα στοιχείων ενεργητικού από τις αναδυόμενες αγορές, που ήταν οι μεγαλύτεροι ωφελημένοι από την υπερ-χαλαρή νομισματική πολιτική των κύριων κεντρικών τραπεζών τού κόσμου. 
Αυτά ήταν άσχημα νέα για τις χώρες εκείνες που είχαν χρησιμοποιήσει το εύκολο χρήμα για να χρηματοδοτήσουν τους εαυτούς τους. 
Το «ξέσπασμα της αποκλιμάκωσης», όπως έγινε γνωστό, υπενθύμισε την παλιά ρήση τού Αμερικανού επενδυτή Warren Buffet: «Μπορείς να μάθεις ποιος κολυμπά γυμνός, μόνο όταν τραβηχτεί η παλίρροια».
Σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα, η Fed τερματίζει πλήρως τις αγορές στοιχείων ενεργητικού (κυρίως ομόλογα) και ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκιά της κάποια στιγμή στα μέσα τού 2015. 
Για άλλη μια φορά, η πολιτική τής Fed αποκαλύπτει ποιές αναδυόμενες αγορές έχουν ενισχύσει την άμυνά τους απέναντι σε ένα σφίξιμο της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ και ποιές παραμένουν ευάλωτες.

Δωρεάν Φιλολογικά & Θεολογικὰ ἑρμηνευτικὰ μαθήματα Ἀρχαίας Ἑλληνικῆς Γλώσσας

Σπουδή τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας στή διαχρονία της
Ἡ «ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ»συνεχίζει γιά 4η χρονιά τά δωρεάν φιλολογικά & θεολογικὰ ἑρμηνευτικὰ μαθήματα Ἀρχαίας Ἑλληνικῆς Γλώσσας, μέ τήν εὐλογία καί ἔγκριση τοῦ Σεβ/του Μητροπολίτου Κηφισίας, Ἀμαρουσίου & Ὠρωποῦ κ. Κυρίλλου, στὸ φιλόξενο χῶρο τοῦ 
ἐνοριακοῦ κέντρου τοῦ Ἱ. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου,
κάθε Δευτέρα ἀπόγευμα ( 16:00-20:00) καί Πέμπτη ἀπόγευμα (18:00-20:00). 
Σκοπός τῶν παραπάνω μαθημάτων εἶναι νά ζήσουμε, ὅσο μποροῦμε περισσότερο αὐτό πού λέει ὁ ἅγιος Πορφύριος ὁ Καυσοκαλυβίτης «Νά διαβάζεις τούς Κανόνες τῶν Ἁγίων καί τῆς Παρακλητικῆς. Νά ἐμβαθύνεις στίς λέξεις. Διότι πολλές φορές προσευχόμαστε χωρίς νά προσευχόμαστε καί διαβάζουμε χωρίς νά διαβάζουμε. Αὐτοί πού τά ἔγραψαν ἦταν ἅγιοι ποιηταί, θεοφώτιστοι...
Μ’ἀρέσει αὐτή ἡ γλῶσσα...Μοῦ φαίνεται πιό ἁγία.Δέν ξέρω γιατί...
Μ’ἀρέσει πού ἡ κάθε λέξη εἶναι ἀκριβῶς στή θέση της...
Οἱ Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλά καί οἱ ἀρχαῖοι συγγραφεῖς, οἱ πατέρες τοῦ Ἔθνους, ξέρανε τόσο καλά τή γλῶσσα, ὥστε ὅταν μιλοῦσαν, δέν μποροῦσαν νά ποῦνε μιά λέξη πού δέν ταίριαζε μέ τό θέμα πού λέγανε. Αὐτό θά πεῖ ὅτι ἐτόρνευσαν, ἔκαναν τόσο τέλεια τήν ἑλληνική γλῶσσα, χρησιμοποιώντας ἰσοδομικές λέξεις».

«Ο ρόλος της εκκλησίας στην οικογένεια & ο ρόλος της οικογένειας στην εκκλησία»

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες της Σχολής Γονέων Ενορίας Αγ. Ελευθερίου

Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει από τις 12:00 μ.μ. έως τις 2:00 μ.μ. στον ΗΣΑΠ, ο Δήμος Αμαρουσίου

                                                         ΒΟΗΘΗΣΕ & ΕΣΥ! 
Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης διοργανώνει με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας» ο Δήμος Αμαρουσίου, δια του «Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης», ενώνοντας τις δυνάμεις του στο παγκόσμιο κάλεσμα για δράση ενάντια στη φτώχεια.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Tέρμα τα μνημόνια & οι Τρόϊκες!!!

Στους, κατά Αδωνι, «τεμπέληδες» του «Αμαλία Φλέμιγκ», οι ασθενείς με Εμπολα!

Ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας για τον Εμπολα στα Μελίσσια
Ασκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος του ιού Εμπολα στη χώρας μας έγινε νωρίτερα  στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ». Η άσκηση, η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε για να μη διαταραχθεί η νοσηλεία των ασθενών, βασίστηκε σε εικονικό περιστατικό ασθενούς μολυσμένου με τον ιό Έμπολα.

Από το πρωί, στελέχη του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας έδιναν οδηγίες σε οδηγούς που περνούσαν την είσοδο του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, στο πλαίσιο της άσκησης προσομοίωσης για τον ιό Έμπολα.
Αρχικά, όπως αναφέρει το Α.Π.Ε, έγιναν προφορικά μαθήματα ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ειδική άσκηση κατά την οποία οι εμπλεκόμενοι έμαθαν, πως δεν θα έρθουν σε επαφή με τον ιό, στην περίπτωση που υπάρξει είσοδος ύποπτων περιστατικών στις πύλες της χώρας.
Γιατροί, νοσηλευτές & τραυματιοφορείς, ντυμένοι με ειδικές στολές υποδέχθηκαν στο νοσοκομείο τον «ασθενή» & ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ.
Με ειδικές στολές, μάλιστα, εμφανίστηκε το προσωπικό ώστε να μην αγγίξει τους πιθανούς ασθενείς.
Στη συνέχεια αφού έγινε όλη η διαδικασία μεταφοράς του ύποπτου περιστατικού στον ειδικό θάλαμο με όλα τα μέτρα ασφαλείας, αφαίρεσαν τις «μολυσμένες» στολές, για να απολυμανθούν.
Ετσι το νοσοκομείο, που πριν από 10 μήνες με απόφαση Αδώνιδος άλλαξε χαρακτήρα και έγινε «2ης ταχύτητας», ζει σήμερα «μεγάλες στιγμές» & είναι στο επίκεντρο της προσοχής όλων μας, αφού - άγνωστο για ποιούς λόγους - έχει επιλεχθεί να υποδέχεται εκείνους για τους οποίους υπάρχει η υποψία ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό. 
Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει διαμορφωθεί μάλιστα & θάλαμος καραντίνας. 

Με 189 μονάδες αίματος ενισχύθηκε η «Τράπεζα Αίματος Δήμου Αμαρουσίου»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η  «17η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου», την οποία διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης ( «ΟΚΟΙΠΑΔΑ) για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών και των πολιτών.
Ανταποκρινόμενοι στα κάλεσμα του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, εκατοντάδες εθελοντές πολίτες και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου, το διήμερο 14 και 15 Οκτωβρίου αφιέρωσαν λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να προσφέρουν έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη τους προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος. 

Ομιλητής αύριο στο «8ο Ετήσιο Συνέδριο για την Σκελετική Υγεία», ο Γ. Πατούλης

Προάγοντας τη σκελετική Υγεία, ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης», στηρίζει το 8ο Συνέδριο για την Σκελετική Υγεία που διοργανώνει ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» αύριο Σάββατο 18 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Divani Caravel».
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σύλλογος «Πεταλούδα» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης για να θυμίσει σε όλους μας πως η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη σώζουν ζωές.
Ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, που θα ενημερώσει το κοινό για τις νεότερες εξελίξεις στο σύστημα Υγείας, στις εξετάσεις και στον Ε.Ο.Π.Π.Υ.
Στο παράλληλο πρόγραμμα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εξετάσεις κατόπιν ραντεβού για τον έλεγχο της οστεοπόρωσης και της οστικής Υγείας.

«Προβλήματα» στην δημοτική συγκοινωνία Αμαρουσίου

Ερώτηση για τις περικοπές δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας κατέθεσε η δημοτική σύμβουλος του Συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» κ. Μαίρη Διακολιού στην προχθεσινή(14-10-2014) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.
Συγκεκριμένα η κ. Μαίρη Διακολιού, ζήτησε να πληροφορηθεί για τις περικοπές των δρομολογίων και πως αυτές οι περικοπές αιτιολογούνται, τι ακριβώς συμβαίνει με την συντήρηση των οχημάτων, ποιό είναι το κόστος, το είδος και η συχνότητα των βλαβών που παρουσιάζουν τα οχήματα καθώς επίσης, ποιες πιστώσεις προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2015 για τη διαχείριση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, ιδίως συγκριτικά με τις αντίστοιχες των προηγουμένων ετών.
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που μας απέστειλε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επιφυλάχτηκε να απαντήσει «αύριο», δηλαδή στις 15-10-2014...
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Επιτυχημένο το χθεσινό «αντιφασιστικό συλλαλητήριο» στο Μαρούσι


Επιτυχημένο χαρακτηρίζει η «Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Φορέων και Συλλογικοτήτων Αμαρουσίου και Βορείων Προαστίων», το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ. στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, με κεντρικό αίτημα να κλείσουν τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής».
Ακολούθησε πορεία προς τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής στην Λεωφόρο Κηφισίας, όπου ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την έξοδο προς την Κηφισίας, λίγο πριν από τα γραφεία της Φασιστικής Οργάνωσης για να αποτρέψουν την προσέγγιση  των διαδηλωτών.
Σε ανακοίνωσή της η «Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Φορέων και Συλλογικοτήτων Αμαρουσίου και Βορείων Προαστίων», μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:

Αυξήσεις «φωτιά» στα πολιτιστικά & αθλητικά προγράμματα του Δήμου...

Σχεδόν σε όλα τα τμήματα αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων, που υλοποιούνται από την δημοτική επιχείρηση ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., έχουν αυξηθεί τα δίδακτρα. 
Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 20% - 100%. Η ευθύνη για αυτή την εξέλιξη βαρύνει τη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τους δημοτικούς συμβούλους και μέλη του Δ.Σ. της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. Καρλαύτη Δ. (πρόεδρος), Αντωνόπουλο Κ., Ζήκο Γ., Κάββαλο Ευ., Πέππα Ν.
Ιδιαίτερα στα μαθήματα παραδοσιακών χωρών, στο Κ.Α.Π.Η., η αύξηση είναι από 20 ευρώ σε 40 ευρώ το χρόνο (αύξηση 100%). Η αναλγησία της διοίκησης προς τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας είναι έκδηλη !
Οι αυξήσεις που έγιναν, αφ’ ενός δεν δικαιολογούνται από κάποια αύξηση κάποιου από τους παράγοντες του κόστους (αντίτιμο δασκάλου, κόστος συντήρησης του εκάστοτε χώρου, αύξηση της παρεχόμενης υπηρεσίας κ.λ.π.) αφετέρου πραγματοποιούνται σε μια εποχή που οι μνημονιακές πολιτικές έχουν βυθίσει σε οικονομική ανέχεια τους συμπολίτες μας και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα και η πιο μικρή αύξηση να γίνεται δυσβάστακτη.
Επίσης οφείλουμε να επισημάνουμε, πως οι αυξήσεις που αποφασίστηκαν μάλλον από το Δ.Σ. της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. (δεν έχει αναρτηθεί καμία σχετική απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ) δεν έτυχαν καμιάς διαβούλευσης με τους συμμετέχοντες στα προγράμματα, ούτε και με τους δασκάλους. Αντιμετωπίζουν τους συμπολίτες μας ως «πελάτες» μιας ανώνυμης εταιρίας με σκοπό την κερδοφορία της εταιρίας.
Η παραπάνω αντίληψη μας βρίσκει αντίθετους και είμαστε σύμφωνοι και αλληλέγγυοι με τους συμπολίτες μας που μαζεύουν υπογραφές και ζητούν να την ακύρωση αυτών των αυξήσεων.

Η αξιωματική Αντιπολίτευση «τρέμει» το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Γ. Πατούλης την Προεδρεία της Κ.Ε.Δ.Ε!

Διοίκηση Δήμου Αμαρουσίου:Ανεύθυνη & η νέα καταγγελία της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ
Για άλλη μια φορά, για ένα ακόμη θέμα, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου παραποιεί την αλήθεια και παρουσιάζει το «άσπρο - μαύρο».
Αυτή τη φορά τα ψέματα τους αφορούν ένα κρυφό δήθεν χρέος του Δήμου  προς το ΙΚΑ, το οποίο εμφανίζουν ότι ανέρχεται στα 56.000.000 .
Χρέος το οποίο οι ίδιοι παραδέχονται ότι αφορά τον Οργανισμό Εργασίας και τις δημοτικές επιχειρήσεις που έκλεισαν, κι όχι φυσικά το Δήμο Αμαρουσίου. 
Επίσης, αμφισβητούν την τεράστια προσπάθεια που έκανε τα τελευταία 7,5 χρόνια η Διοίκηση Πατούλη, να νοικοκυρέψει τα οικονομικά το Δήμου Αμαρουσίου. Προσπάθεια που αποδεικνύεται με αριθμούς και αποτυπώνεται ξεκάθαρα στους ισολογισμούς του Δήμου.
Η αλήθεια για τα χρέη του Οργ. Εργασίας & των δημοτικών επιχειρήσεων στο ΙΚΑ
Στη νέα αυτή ανεύθυνη καταγγελία της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, η  Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου απαντά τα παρακάτω:
1.► Είναι αδιαμφισβήτητο ότι επί Διοίκησης Πατούλη ο πίνακας οφειλών του Δήμου μειώθηκε από 
τα περίπου 60.000.000 ευρώ, στα 2.000.000, με στόχο να μηδενιστεί ως το τέλος του 2014. 
Αυτό το γεγονός όσο και να προσπαθήσουν, δεν μπορούν να το ανατρέψουν.
2.Η Διοίκηση Πατούλη ουδέποτε απέκρυψε ότι παρέλαβε ένα τεράστιο χρέος από την Διοίκηση Τζανίκου, χρέος που ξεπερνούσε τα 280.000.000 ευρώ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Σε 56 εκ. € ανέρχονται τα χρέη του Δήμου Αμαρουσίου προς το ΙΚΑ!!!

 Τα«έκρυβε επιμελώς» ο Γ. Πατούλης, ισχυρίζεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση ...
Σε ποσό πάνω από 56 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα χρέη σε ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημοτικών επιχειρήσεων και του Οργανισμού Εργασίας προς το ΙΚΑ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2014: χρέη που καλείται να αναλάβει ο Δήμος Αμαρουσίου. 
Τα χρέη αυτά αφορούν εργοδοτικές εισφορές που δεν αποδόθηκαν στο ΙΚΑ υπέρ των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, από αυτά 33 είναι κύριες εισφορές και τα υπόλοιπα 23 προσαυξήσεις και πρόστιμα. 
Εξ αυτών τα 26 εκ. δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της δημαρχίας του Γ. Πατούλη,  περί τα 12εκ. κατά την περίοδο δημαρχίας Τζανίκου, ενώ 18 εκ. αντιστοιχούν στην περίοδο από 1-1-2006 μέχρι 31-3-2008, χωρίς να είναι γνωστό πόσα δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο Πατούλη που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου από το Γενάρη του 2007.
Η αποκάλυψη αυτή αφήνει έκθετο τον κ. Πατούλη ο οποίος προεκλογικά και σε όλους τους τόνους διαβεβαίωνε τους Μαρουσιώτες ότι ο πίνακας οφειλών του Δήμου ανερχόταν μόνο σε 2 εκ. ευρώ, για να επιδείξει τη δήθεν διαχειριστική του ικανότητα.
Ο Γ. Πατούλης συνειδητά απέκρυψε την αλήθεια προεκλογικά, αφού γνώριζε πλήρως τα ανωτέρω χρέη προς το ΙΚΑ και παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις της παράταξής μας ουδέποτε τα αποκάλυψε, ακόμα και μέχρι σήμερα.

Πανελλήνια Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών

Εκστρατεία Ενημέρωσης στους Δήμους της χώρας από το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. για τον εμβολιασμό 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, 16 Oκτωβρίου, συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» που ξεκινάει από τους Δήμους της Αττικής και επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα.
Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας κα Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας - Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, κ. Αθανάσιος Σκουτέλης, Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων Πανεπιστημίου Πατρών,  η Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και Γ.Γ. Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας κα Κυριακή Κανελλακοπούλου, ο Διευθυντής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος και άλλοι.
Ο σκοπός της Εκστρατείας είναι να ενημερωθεί το κοινό ώστε να καταπολεμηθεί μία λανθασμένη αντίληψη για την κατάχρηση των αντιβιοτικών στη χώρα μας, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση κατανάλωσης αντιβιοτικών στην Ευρώπη.

Ιερώνυμος & Γ. Πατούλης μαζί στη μουσικοφιλολογική βραδιά του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου

Στη μουσικοφιλολογική βραδιά που διοργάνωσε η Ενορία του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από τη μεταρρύθμιση της καθιερωμένης μεθόδου Βυζαντινής Μουσικής παραβρέθηκαν, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος & ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο ερευνητής του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και Δρ. Μουσικολογίας τους Πανεπιστημίου Cambridge Ιωάννης Πλεμμένος, απηύθυνε ομιλία με θέμα:
«Η μεταρρύθμιση των Τριών μουσικοδιδασκάλων στη βυζαντινή μουσική της Εκκλησίας μας».
Η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου υπό τη διεύθυνση του Διονυσίου Ηλιόπουλου, η χορωδία της διεύθυνσης βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Αγγελίδη, και η χορωδία ψαλτικής «Διάκονοι» υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Τσούνη, έψαλλαν ύμνους των τριών μουσικοδιδασκάλων Χρύσανθου, Γρηγορίου και Χουρμούζιου, χάρη στην παρέμβαση των οποίων η βυζαντινή μουσική έχει λάβει τη σημερινή της μορφή.

Διεθνές Επετειακό Μουσικολογικό Συνέδριο στις 17 & 18 Οκτωβρίου


Διεθνές Επετειακό Μουσικολογικό Συνέδριο με θέμα: «1814-2014. 200 χρόνια από την καθιέρωση της νέας μεθόδου», διοργανώνει το Σχολείο Ψαλτικής Αμαρουσίου στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2014, στην αίθουσα “Banquet” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη των τριών μεγάλων ευεργετών του έθνους, Χρύσανθου του εκ Μαδύτων, Γρηγορίου του Πρωτοψάλτου και Χουρμουζίου του  Χαρτοφύλακος.
Οι δύο βραδιές του Συνεδρίου θα κλείσουν με συναυλίες κατά τις οποίες θα αποδώσουν έργα των τριών διδασκάλων οι βυζαντινοί χοροί:
 Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως, Εργαστήρι Ψαλτικής, Ανατολική Μουσική Παράδοση, Φωνές Ασμάτων, Εν Ψαλτηρίω.        
Ώρα έναρξης  των εργασιών 9:00 π.μ. Ώρα έναρξης συναυλιών 8:00 μ.μ.

Στη 1:00 μ.μ, η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΟΚΤΩ(8) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σημερα Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. 7η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014
3. Σύνταξη όρων διακήρυξης για το έργο «ΑΠΟΡΡΟΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ ΑΛΦΑ» 
4. Ανάκληση ή μη της υπ΄ αρ. 169 / 2014 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής που αφορά «Σύνταξη όρων διακήρυξης για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΟΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» λόγω μη διαξαγωγής του διαγωνισμού και με σκοπό την επανασύνταξη των όρων βάσει της νέας νομοθεσίας

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, η εκδρομή των Αθμονέων στη μαγευτική ΝΕΜΕΑ

  ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΜΟΝΕΩΝ ΜΗΝΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Ημερήσια εκδρομή την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη μαγευτική ΝΕΜΕΑ 
(επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, περιήγηση στην περιοχή και γεύμα).
Ώρα αναχώρησης 08.00 π.μ. από το Γυμναστήριο 
«ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ» (Βασ. Όλγας & Π. Κυριακού).
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Επίσκεψη και ξενάγηση στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ - Τροκαντερό με περίπατο
 στη μαρίνα Φλοίσβου και γεύμα.
Ώρα αναχώρησης 10.30 π.μ. από το Γυμναστήριο «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ»
(Βασ. Όλγας & Π. Κυριακού).
Περισσότερες πληροφορίες...

Μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο & σήμερα στις 6:30 μ.μ. στον σταθμό ΗΣΑΠ

Μεγάλη Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Πορεία  διοργανώνει και σήμερα  Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, η «Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Φορέων και Συλλογικοτήτων Αμαρουσίου και Βορείων Προαστίων», η οποία σε ανακοίνωσή της, αναφέρει τα εξής:
«Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες στο Μαρούσι και στην ευρύτερη περιοχή, κάθε αντιφασιστική κίνηση, συλλογικότητα, σωματείο, φορέα της περιοχής στην αντιφασιστική πορεία την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στο Μαρούσι. 
Να απομονώσουμε τους φασίστες. ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να πετύχουμε το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο Μαρούσι!»

«Φεύγω. Πάω στο πόλεμο», έλεγε ο νοσηλευτής που έχασε τη ζωή του στον ξενώνα «Το Σπίτι»!!!

Ο «ΤΥΧΑΙΟΣ» ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ...
Του Νίκου Μαλίνογλου, προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείου
 Στις 27 Σεπτεμβρίου ένας νοσηλευτής άφησε την τελευταία του πνοή στον ξενώνα αποασυλοποίησης εφήβων ψυχικώς πασχόντων «Το Σπίτι» που ανήκει στο νοσοκομείο μας. 
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ιατροδικαστικές αναφορές ο νοσηλευτής Γ.Μ. απεβίωσε «λόγω απροσδιόριστης αιτίας θανάτου» μετά από έναν άγριο τσακωμό μεταξύ 2 εφήβων που φιλοξενούνταν στον ξενώνα.
Ο θάνατος του Γ.Μ. δεν ήταν ένα «ατύχημα», ή κάτι που δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί…
 Εδώ και 2 χρόνια στον ξενώνα «Το Σπιτι» όπως και στον ξενώνα «Όρμος» μαζί με τους εφήβους που πάσχουν από κάποια ψυχική ασθένεια και βρίσκονται στο στάδιο της αποασυλοποίησης και της σταδιακής τους ένταξης στον κοινωνικό ιστό, φιλοξενούνται έφηβοι με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα ή με παραβατική συμπεριφορά, μετά από εισαγγελική παραγγελία, ενώ θα έπρεπε να κατευθυνόντουσαν σε άλλες ειδικές μονάδες.
Η «συστέγαση» ιδιαίτερα των εφήβων με παραβατική συμπεριφορά είναι παράνομη, ωστόσο η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών στέλνει κατ’ επανάληψη με εντολή της ανήλικους παραβάτες σ’ αυτούς τους ξενώνες, ελλείψει άλλων υποδομών, κατάλληλων για αυτούς. 
Οι έφηβοι με παραβατική συμπεριφορά προκαλούν πολύ συχνά άγριους καυγάδες και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι νοσηλευτές αναγκαζόταν π.χ. να κλειδωθούν σ’ ένα δωμάτιο μ’ έναν έφηβο για να τον γλιτώσουν από τον άλλο, να πηδήξουν από μπαλκόνια για να ξεφύγουν κοκ.
 Η έλλειψη επαρκούς προσωπικού στους ξενώνες όξυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση, καθώς πολύ συχνά υπήρχε ένας μόνο νοσηλευτής στη βάρδια, ο οποίος καλούνταν να τα βγάλει πέρα μόνος του.
 Η κατάσταση που επικρατούσε στους ξενώνες «Το Σπίτι» και «Όρμος» είχε κατ’ επανάληψη καταγγελθεί από το Σωματείο Εργαζομένων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο...

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Τα αντιπλημμυρικά έργα στο γεφυράκι της οδού Πεντέλης στη Ν. Λέσβο, επισκέφτηκε ο Γ. Καραμέρος!!!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος ο Οικολόγος, εκτός από καθημερινός σχολιαστής στο Ακροδεξιό Δελτίο Ειδήσεων του EXTRA με παρουσιαστή τον τέως Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Κυριάκο Βελόπουλο(εμφανίζεται εκεί μόνο με την ιδιότητα του Δημοσιογράφου & όχι του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών!!!), βρίσκει όπως φαίνεται χρόνο να ανταποκριθεί και στα σοβαρότατα καθήκοντα που του ανέθεσε η Ρένα Δούρου ...
Να την προηγούμενη Τετάρτη όπως μας ενημερώνει το ιστολόγιο της Περειφέρειας Αττικής(το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη δηλαδή), εκτός από τις πολλαπλές εμφανίσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, πραγματοποίησε και επισκέψεις στο γεφυράκι Μελισσίων της οδού Πεντέλης στη Νέα Λέσβο(σύνορα των Δήμων Αμαρουσίου & Πεντέλης - Μελισσίων), όπου εκτελούνται εδώ και μήνες αντιπλημμυρικά έργα, προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα με την συσσώρευση όμβριων υδάτων μετά από βροχόπτωση.
Για να ολοκληρωθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση στο συγκεκριμένο σημείο, χρειάστηκε να δοθεί(και δόθηκε) παράταση μέχρι το τέλος του έτους 2014

Η δημιουργία του Δικτύου Κρητών & οι στόχοι του

Μία νέα εθελοντική πρωτοβουλία κοινωνικής δικτύωσης της Κρητικής Παροικίας δημιουργήθηκε μέσα στο καλοκαίρι στην Αθήνα, το Δίκτυο Κρητών Αττικής.

Το Δίκτυο Κρητών δημιουργήθηκε για να ενώσει τα κρητικά πολιτιστικά σωματεία της Αθήνας σε κοινές δράσεις και κοινωνικές/πολιτιστικές πρωτοβουλίες.
Στόχος του Δικτύου Κρητών  είναι να λειτουργήσει ως μηχανισμός συντονισμού των δράσεων των Κρητών της Αττικής, προκειμένου να αυξηθούν οι σχέσεις μεταξύ των μελών της Κρητικής παροικίας, να ενδυναμωθούν οι δεσμοί με την Κρήτη και να γνωρίσουν οι νεότεροι την πολιτιστική κληρονομία της Κρήτης.
Συντονιστές της πρωτοβουλίας είναι τρεις νέοι Ρεθυμνιώτες,
ο Μιχάλης Κόκκινος (Ειδικός Γραμματέας Παγκρητίου Ένωσης), ο Μανώλης Ξυλούρης (Σύλλογος Κρητών Αμαρουσίου) και ο δικηγόρος Θέμης Καρινιωτάκης.

Συνάντηση Γ. Πατούλη - Μ. Ταμήλου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Mε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γεώργιο Πατούλη, συναντήθηκε σήμερα o βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Μιχάλης Ταμήλος. Ο κ. Ταμήλος αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Πατούλη να τον συναντήσει στο γραφείου του, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Ταμήλος αντάλλαξε απόψεις για θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση με το κ. Πατούλη, αντικείμενο το οποίο γνωρίζει πολύ καλά από τη μακρά του θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Από την ατζέντα της συζήτησης δεν θα μπορούσε να λείψει το θέμα των εκλογών στην ΚΕΔΕ, όπου, όπως είναι ήδη γνωστό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης θα είναι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, ηγούμενος του ανεξάρτητου συνδυασμού «Κίνημα ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση».

Συμμετέχουν εθελοντικά στην «Ελληνογερμανική Συνέλευση», ΚΕΔΕ & ΕΝΠΕ

Εθελοντική είναι η συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στις εργασίες της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας, αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ερώτηση είχαν καταθέσει οι βουλευτές :
Όλγα Γεροβασίλη, Νίκος Βούτσης, Αφροδίτη Σταμπουλή και Στάθης Παναγούλης και ζητούσαν από την κυβέρνηση να ενημερωθούν αν έχει εκχωρηθεί στην «Ελληνογερμανική Συνέλευση» η αρμοδιότητα να προχωρήσει στην απογραφή της περιουσίας των δήμων και των περιφερειών.
Οι βουλευτές επικαλέστηκαν ένα οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο το οποίο έλαβαν, με την ανάληψη των καθηκόντων τους, οι νέοι δήμαρχοι, από την «Ελληνογερμανική Συνέλευση»...

Με το νέο Πρόεδρο της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων Α. Παρίση, συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς και νέο Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ιονίων Νήσων κ. Αλέξανδρο Παρίση είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, υποψήφιος Πρόεδρος για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» κ. Γ. Πατούλης σήμερα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Δράμας κ. Χ. Μαμσάκου και του πρώην Δημάρχου Κηφισιάς κ. Ν. Χιωτάκη.         
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα φλέγοντα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά τις εγκάρδιες ευχές του κου Πατούλη στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, με εστίαση στον τρόπο με τον οποίο θα ακούγεται η «φωνή» των μικρών Δήμων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Κυρίως όμως, πως θα δοθεί στους μικρούς Δήμους η δυνατότητα εκπόνησης μελετών και εκτέλεσης έργων, καθώς είναι γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε ανάλογη στήριξη στους μικρούς Δήμους.

O Σαμαράς έχει ... το «ανθρώπινο δικαίωμα» να κρατηθεί με νύχια & με δόντια στην Εξουσία!

Kείμενο Αρχών, Θέσεων & Χαρακτηριστικών της Αναρχικής Ομάδας Αμαρουσίου

Στην πρώτη παρουσίαση της μπροσούρας διακήρυξης αρχών στόχων & θέσεων της «Αναρχικής Ομάδας Αμαρουσίου» ... προβλήθηκε Video το οποίο δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό & αναρτήθηκε στο You Tube(Δυστυχώς εμείς τεχνικά δεν κατορθώσαμε να το μεταφορτώσουμε & έτσι δεν κατέστη δυνατόν να το προβάλλουμε)
Στην εν λόγω παρουσίαση που έγινε σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της «κατάληψης Κουβέλου», στο Μαρούσι την 26/6/2014,  παρέστησαν, επιλεκτικά προσκεκλημένοι, σύντροφοι της Α.Ο.Α από συλλογικότητες του Μαρουσιού, του Χαλανδρίου, Ηρακλείου, Νέας Φιλαδέλφειας, Γαλατσίου, καθώς και μεμονωμένοι σύντροφοί τους από την περιοχή.
Ενα περίπου μήνα νωρίτερα, προηγηθηκε μοίρασμα της μπροσούρας, προκειμένου να διαβαστεί, ώστε στη συγκεκριμένη εκδήλωση, να υποστεί τη βασανο της κριτικής και της συζήτησης, ώστε να αποκομισθούν χρήσιμα, για την ομάδα, συμπεράσματα.
Η συζήτηση κατά τους συμμετέχοντες, εκτυλίχθηκε σε υψηλό επίπεδο και οι σύντροφοι της ΑΟΑ αντιμετώπισαν με σεμνότητα και σεβασμό το πόνημα και τους εισηγητές, πράγμα που τους χαρακτηρίζει σα πραγματικούς και άξιους συντρόφους.
Επρόκειτο, όπως υπογράμμισαν, για μια βραδιά ανάδειξης των ευγενέστερων συντροφικών αισθημάτων από μέρους τους, και γι αυτό το σπάνιο συναισθημα άλλωστε τους ευχαρίστησαν.
Η συγκεκριμένη βραδιά αποτέλεσε ένα καλό κατευώδιο, στον αγώνα που ξεκινούν.
«Αναρχική Ομάδα Αμαρουσίου»
Το κείμενο του βίντεο:

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Το «Πράσινο Ταμείο» ενέκρινε την απόκτηση διατηρητέου, από τον Δήμο Αμαρουσίου


Προσωρινός δικαιούχος του προγράμματος «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτιρίων στις πόλεις 2014» με σκοπό την αγορά του διατηρητέου κτιρίου στη συμβολή των οδών Σουρή & Βασ. Όλγας στο Ο.Τ. 88, κρίθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου με την υπ’ αριθμ. 78.8/2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου.
Η διαδικασία της αγοράς θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο έως του ποσού των € 484.477,16.
Η απόκτηση του συγκεκριμένου διατηρητέου κτιρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Δήμο Αμαρουσίου τόσο από πολεοδομική και ιστορική όσο & από περιβαλλοντική άποψη:

Ανοιξε για 3η χρονιά την αγκαλιά της, η «Παραμυθοπαρέα» του Δήμου Αμαρουσίου

Η παιδική παρέα του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου για τη φιλαναγνωσία, τη δημιουργική έκφραση και τη φαντασία ξεκίνησε & φέτος το ταξίδι της

Η «Παραμυθοπαρέα» του Δήμου Αμαρουσίου άνοιξε για 3η χρονιά την αγκαλιά της σε παιδιά ηλικίας 4-8 χρονών και στον πρώτο σταθμό στο φετινό ταξίδι της υποδέχθηκε τον Αγγέλη Ηλιόπουλο και το βιβλίο του «Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ… αχινό!».
Φέτος η Μαριλένα Καββαδά (συγγραφέας & εκπαιδευτικός) θα υποδέχεται και θα γνωρίζει στην «Παραμυθοπαρέα» διακεκριμένους δημιουργούς παιδικών βιβλίων ή θα διαβάζει ένα ξεχωριστό παραμύθι εμπλέκοντας τα παιδιά σε δημιουργικές δραστηριότητες.
Κάθε «Παραμυθοπαρέα» συναντιέται συστηματικά ένα κυριακάτικο πρωινό κάθε μήνα για να διαβάζει, να παίζει, να δημιουργεί, να γνωρίζει… και να αγαπά τον μαγεμένο κόσμο του βιβλίου και των παραμυθιών.

Σωματείο Εργαζομένων «Αμαλία Φλέμινγκ»:«Εχουμε το κουράγιο, τη δύναμη & τη γνώση να ανταποκριθούμε»!

Είναι πλέον γνωστό, πως το Α.Φλέμιγκ, είναι το νοσοκομείο υποδοχής ασθενών για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί από τον EBOLA.
Ως Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, παρακολουθήσαμε με διακριτικότητα όλη τη διαδικασία, εκτιμώντας τόσο την ανάγκη να διαφυλαχτεί η ηρεμία της κοινότητας (δηλαδή του κόσμου) αλλά και των εργαζομένων. 
Πόσο μάλλον που δεν υπήρξε αντικειμενικός λόγος ανησυχίας.
Ωστόσο, την διακριτικότητα που επιδείξαμε εμείς οι εργαζόμενοι & κυρίως το ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό δεν την έδειξαν και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς-οι εκτός Νοσοκομείου. Άλλωστε λίγοι μόνον που δεν μπορούν να αντισταθούν στην προσωπική  τους (μόνο;) προβολή αρκούν για να γίνει βούκινο & το πλέον "άκρως απόρρητο" θέμα. Έτσι γέμισαν οι τηλεοράσεις συνεντεύξεις και ρεπορτάζ με ευθεία αναφορά στο Φλέμιγκ από εκείνους που υποτίθεται πως έπρεπε να είναι διακριτικοί...
Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, όλοι εμείς που έχουμε σχέση με το Νοσοκομείο από τους γραφιάδες μέχρι τους γιατρούς, έχουμε γίνει αποδέκτες της έκδηλης ανησυχίας των γειτόνων μας στα Μελίσσια, ασθενών & συνοδών, των συγγενών & φίλων, για την πιθανότητα αντιμετώπισης κάποιου ασθενή που πιθανά έχει μολυνθεί από τον ιό.
Πολλοί συνάδελφοι μάλιστα έχουν την αίσθηση πως και στο άκουσμα μόνο για κάποιο ύποπτο περιστατικό, ο κόσμος θα φοβηθεί, θα αισθανθεί κίνδυνο και απειλή για την υγεία του και θα "αδειάσει" κυριολεκτικά το Νοσοκομείο.
Έχοντας λοιπόν πλήρη συναίσθηση για τη σοβαρότητα της κατάστασης και για τη δικαιολογημένη ανησυχία του κόσμου, αλλά και για την ακρίβεια και εγκυρότητα όσων διατυπώνουμε, κάνουμε μια πρώτη προσπάθεια απάντησης σε ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν όλους μας:
1. Ποιός ακριβώς είναι ο ρόλος του Φλέμιγκ στο γενικότερο σχεδιασμό;