Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Πρώτος με 73 ψήφους ο Λ. Μαγιάκης, στο 5μελές Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ!

Και στα όργανα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), θα εκπροσωπεί πλέον το Μαρούσι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Λευτέρης Μαγιάκης
Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το  ΜΑΡΟΥΣΙ» εξελέγη πρώτος σε ψήφους (73) στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ κατά την γενική συνέλευση της ΠΕΔΑ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Οκτώβρη, και θα συμμετέχει στο Δ.Σ. με δικαίωμα λόγου(όχι ψήφου). 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο  Λευτέρης Μαγιάκης εξελέγη & εκπρόσωπος στη συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.)

Απάντηση στον Γ. Πατούλη από τα ...«κομματόσκυλα της Κουμουνδούρου»!

Με την ακόλουθη ανακοίνωση σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου τη φράση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου περί «κομματόσκυλων της Κουμουνδούρου»: 
«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ταιριάζει η λογική του χθες. Ο Δημοτικός Συνδυασμός «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» δεν είναι κομματική οργάνωση αλλά ανεξάρτητη δημοτική κίνηση.
Σε αυτήν συμμετέχουν ισότιμα προοδευτικοί πολίτες, ανάμεσά τους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. 
Η παρουσία αυτής της δημοτικής κίνησης στο Μαρούσι και η συνέπεια του έργου της εμπνέει βαθιά εμπιστοσύνη για τη δημοκρατικότητα των διαδικασιών με τις οποίες λειτουργεί.
Θυμίζουμε στον κ. Πατούλη ότι αντίθετα ο ίδιος ως Δήμαρχος Αμαρουσίου δεν σέβεται τον θεσμικό του ρόλο. Δεν τον σέβεται, όταν χρησιμοποιεί αυθαίρετα το Γραφείο Τύπου του Δήμου αφενός εν είδει προσωπικού του γραφείου πολιτικής προβολής, αφετέρου για αήθεις και απρόκλητες επιθέσεις εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν αφορούν τον αυτοδιοικητικό θεσμό.

Η ημερομηνία εκλογών της ΚΕΔΕ, η «αβλεψία του νομοθέτη» & ο Αργύρης Ντινόπουλος!

Γιώργος Καμίνης «Βλέπω να αναπαράγονται ... οι πιο σκοτεινές παραδόσεις κηδεμόνευσης της Τ.Α από την κεντρική εξουσία»!!!

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, απέστειλε, σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνηςσχετικά με την τυπική διαδικασία, που πρέπει να ακολουθηθεί, για τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), διαδικασία, που ορίσθηκε για την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου, από τον κ. Καμίνη, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση 5 Δημάρχων - μεταξύ των οποίων και του επικεφαλής του «Κινήματος Ανατροπή για την Αυτοδιοίκηση» και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη - οι οποίοι έκαναν λόγο για «ενσυνείδητη καθυστέρηση των Εκλογών με πολιτικό και εκλογικό δόλο» κ.α... 

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, βάλλει κατά του Υπ. Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου, αναφέροντας, πως κατά τη μεταξύ τους συνάντηση - Δευτέρα 6 Οκτωβρίου - του είχε αναφερθεί, εκ μέρους του Δημάρχου Αθηναίων, η «αβλεψία του νομοθέτη», που ως αποτέλεσμα είχε το διάστημα μεταξύ της εκλογής των εκπροσώπων των Π.Ε.Δ. και της σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ να είναι εξαιρετικά βραχύ, το ότι, το ίδιο το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με απόφασή του - 30 Σεπτεμβρίου 2014 - είχε ζητήσει η σύγκληση της Γ.Σ. της ΚΕΔΕ να πραγματοποιηθεί την 4η Νοεμβρίου 2014 και τέλος, το αυτό να πράττουν - μετάθεση ημερομηνίας - Δήμαρχοι και Πρόεδροι Π.Ε.Δ. της Χώρας, κατηγορώντας, ταυτόχρονα, το Υπουργείο Εσωτερικών, για «αβλεψία των Υπηρεσιών του», που είχαν την ευθύνη της νομοθετικής επεξεργασίας της επίμαχης διάταξης.

Κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα, οι εκλογές στην ΚΕΔΕ!

        Ζήτημα Νομιμότητας για την γ.σ. της ΚΕΔΕ, της 23ης Οκτωβρίου, θέτει ο υπ. Εσωτερικών

Την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο, προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, που έχει την αρμοδιότητα να συγκαλέσει τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, να ορίσει τις εκλογές για την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, ο οποίος σε επιστολή του προς τον κ. Καμίνη θέτει ζήτημα «νομιμότητας» της συνέλευσης και των εκλογών και του ζητεί να ανακαλέσει την απόφασή του «σήμερα κιόλας» (δηλ. χθες).
Στην επιστολή του ο κ. Αργ. Ντινόπουλος επικαλείται την επιστολή που έλαβε την περασμένη Παρασκευή από πέντε δημάρχους, μεταξύ των οποίων ο υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ με το κίνημα «Ανατροπή», δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αλλά και ο δήμαρχος Μουζακίου, εκλεγείς πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, οι οποίοι ζητούν η εκλογική συνέλευση της ΚΕΔΕ να οριστεί έως τις 15 Οκτωβρίου.

Πανευρωπαϊκή Ημέρα Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων

Το Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα & του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ), τιμά την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων και διοργανώνει μια ανοιχτή εκδήλωση που θα φιλοξενήσει το  Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» 
(Πειραιώς 206), την Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου και ώρα 19.30-21.30 μ.μ.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται:
η θεατρική παράσταση «Sex Trafficking» από την ομάδα Όνειρο, Debate με θέμα «Βέλτιστες πρακτικές πρόληψης και προστασίας θυμάτων εμπορίας ανθρώπων», έκθεση φωτογραφίας, οπτικοακουστική παρουσίαση και εικαστικές παρεμβάσεις από την πρωτοβουλία NO PROJECT και υλικό ευαισθητοποίησης από τον Δ.Ο.Μ και τις Οργανώσεις «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «A21», «ΑΡΣΙΣ», «PRAKSIS» και «ACT-UP».
Η PRAKSIS σε συνεργασία με την ΕΔΕΕ, θα εκθέσουν τα 33 εικαστικά έργα και 3 videos των νέων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό δημιουργικότητας Cannes Young Lions Greece, που είχε ως θέμα για το 2014, την PRAKSIS και το “anti-Trafficking”.

Στο ζενίθ η αγωνία για το εκλογικό αποτέλεσμα στον Ι.Σ.Α

                        Εντονη η πρώτη εκλογική ημέρα
Στο ζενίθ βρίσκεται πλέον η αγωνία των γιατρών δεύτερη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη εκπροσώπων στους Συλλόγους τους.

Η συμμετοχή - παρά το γεγονός ότι πολλοί γιατροί δεν είναι ταμειακώς εντάξει και άρα θα απέχουν συνειδητά - ήταν μεγάλη χθες πρώτη ημέρα των εκλογών, με περίπου 4.200 άτομα να έχουν ψηφίσει σε σύνολο 18.900 ατόμων.
Να σημειωθεί, ότι στις τελευταίες εκλογές πριν τρία χρόνια, είχαν ψηφίσει 5.500 περίπου γιατροί.
Η χθεσινή ημέρα πάντως, δεν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς, αφού νωρίς το πρωί, σημειώθηκε εμπλοκή, η οποία ευτυχώς αποκαταστάθηκε μετά από δύο ώρες. 
Ειδικότερα, υπήρξε ένα τυπογραφικό λάθος σε ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να δημιουργηθεί σοβαρό ζήτημα στην εκλογική διαδικασία, ωστόσο διορθώθηκε και μετά τις 11.30 το πρωί, τα πράγματα κύλησαν ομαλά.
Ήταν φυσικά το τελευταίο πράγμα που ήθελαν οι γιατροί, αφού οι εφετεινές εκλογές είναι πράγματι ιδιαίτερα έντονες και πολωμένες θα λέγαμε. 
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι πρν από τρία χρόνια τα πάντα ήταν διαφορετικά, καθώς η δημόσια υγεία και όσοι την υπηρετούν αλλά και οι ασθενείς, έχουν γευτεί την πικρία των μνημονιακών πολιτικών είναι και το γεγονός, ότι ακόμη και η Ν. Δημοκρατία στους κόλπους των γιατρών είναι διασπασμένη.

«ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ» ερώτημα για τα Κ. Α. Π. Η. Αμαρουσίου


Ερώτημα προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου για την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, κατέθεσε η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ», με το οποίο ζητά εξηγήσεις για την  αύξηση των ετήσιων τελών συμμετοχής των μελών του Κ. Α. Π. Η. Αμαρουσίου από 20 ευρώ σε 40 ευρώ. 
Συγκεκριμμένα ρωτά την Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ...

Αύριο στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, η Τηλεδιάσκεψη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από τις 11:00 π.μ. έως τις 1:00 το μεσημέρι αύριο Τρίτη 14 Οκτωβρίου, θα παραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του  9ο Δημοτικού Σχολείου ΑμαρουσίουΤηλεδιάσκεψη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο  σε  συνεργασία του ΥΠΑΙΘ με το  Υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Θα συμμετέχουν οι μαθητές της  Ε΄ και Στ΄ τάξης και υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα είναι οι καθηγητές της Πληροφορικής κ. Μαρία Κολοβού και κ. Κωνσταντίνα Χαλατσά.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιείται παρουσίαση από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ειδικά καταρτισμένους αξιωματικούς με τη σύγχρονη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και εκπαιδευτικών βίντεο που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα  συλλέξουν 3-4 ερωτήσεις των μαθητών, τις οποίες θα αποστείλουν στην ομάδα παρουσίασης πριν τη λήξη της παρουσίασης μέσω του συστήματος και της λειτουργίας άμεσης γραπτής επικοινωνίας chat. 
Οι ερωτήσεις αυτές θα συλλέγονται και θα απαντώνται σε ζωντανή μετάδοση προς όλες τις σχολικές μονάδες που συμμετέχουν μετά το πέρας των παρουσιάσεων.

Το σχολικό σύμβουλο Ηλία Ράπτη καταγγέλλει ο Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει τον σχολικό σύμβουλο της  Εκπ/κής Περιφέρειας Αμαρουσίου κ. Ηλία Ράπτη, διότι ενεργώντας με απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς να έχει ενημερώσει προηγουμένως το Σύλλογο Διδασκόντων και τους Δ/ντές των 3ου & 11ου Δημοτικών Σχολείων Αμαρουσίου προέβει σε ενημέρωση  για την αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών των συγκεκριμένων  Δημοτικών Σχολείων κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψής του στο 3ο & 11ο Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα κατά την επίσκεψη του κου σχολικού συμβούλου την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου στο 3ο & 11ο Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου και ενώ οι εκπαιδευτικοί των σχολείων και οι Δ/ντές γνώριζαν ότι ο κος σχολικός σύμβουλος θα επισκεφτεί τα σχολεία τους για να συζητηθούν προβλήματα των σχολείων, εκείνος χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή όχληση από τους εκπαιδευτικούς άρχισε να αναφέρεται στην αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση και να πιέζει για την υλοποίηση σχεδίων δράσης στο πλαίσιο της ΑΕΕ.

Στην παρέμβαση της Προέδρου του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου(δασκάλας του 3ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου) και την παρατήρηση που του έγινε ότι οφείλει να σταματήσει αυτή τη συζήτηση, αφού δεν είχε ειδοποιήσει προηγούμενα τους εκπαιδευτικούς για τις προθέσεις του και οι συνάδελφοι καλύπτονται από την ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ που έχει προκηρύξει η Δ. Ο. Ε. από κάθε αξιολογική διαδικασία απάντησε ότι ο ίδιος είναι υπέρ της αξιολόγησης και αφού η αυτοαξιολόγηση είναι πια «θεσμός» είμαστε υποχρεωμένοι να την αποδεκτούμε και συνέχισε τη συζήτηση.

Δημοτικές ευχαριστίες σε φροντιστηριούχους Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τους φροντιστηριούχους της πόλης για τη σημαντική συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος «δωρεάν φοίτησης σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης»  

Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο που διανύουμε, όπου οι κοινωνικές ανισότητες  συνεχώς επιδεινώνονται και οι ανάγκες αυξάνονται, ο Δήμος Αμαρουσίου στοχεύει με κάθε μέσο στην ενίσχυση των συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης υλοποίησε και φέτος το πρόγραμμα «δωρεάν φοίτησης σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης», το οποίο δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμβολή των φροντιστηρίων της πόλης μας.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α,  θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους φροντιστηριούχους που αρκετά χρόνια τώρα στέκονται με ευαισθησία στο πλευρό μαθητών που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικές και άλλες δυσκολίες.

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Στις 29 Οκτωβρίου οι εκλογές στο Σύλλογο Γονέων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

           Στις 6:30 μ.μ. η «Σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου & Προκήρυξη εκλογών»
Ο απολογισμός της σχολικής χρονιάς 2013 - 2014 και η προκήρυξη εκλογών προκειμένου να αναδειχθούν εκπρόσωποι για το νέο ΔΣ του Συλλόγου, για την Ένωση Γονέων, για την Ελεγκτική Επιτροπή & το Σχολικό Συμβούλιο, είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν στις στις 6:30 μ.μ. την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, η οποία θα διεξαχθεί στον χώρο του σχολείου
Οι εκλογές θα διενεργηθούν την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου απο τις 4:30 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ. 
Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα για ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω όργανα με τους ακόλουθους τρόπους: 
Είτε στέλνοντας email στο «16dimamar.goneis@gmail.com»,
είτε στα μέλη του Συλλόγου μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2014.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ

«Χαμηλές πτήσεις» για την ομάδα Καμίνη - Μπουτάρη

Με την ολοκλήρωση των εκλογών για τις ΠΕΔ σε όλη την Ελλάδα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη Γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, όπου και θα εκλεγεί ο πρόεδρος του ανώτατου αυτού συλλογικού οργάνου.
Από τη μέχρι σήμερα εικόνα και παρά τις τοπικές ιδιαιτερότητες και τις εκάστοτε συμμαχίες διαφαίνεται ένα καθαρό προβάδισμα(ειδικά για τους εκλέκτορες για την ΚΕΔΕ) του Κινήματος, Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση που προωθεί για την προεδρία της ΚΕΔΕ το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.
Στην Αττική το «Κίνημα Ανατροπής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» εξέλεξε 24 στους 62 συνέδρους για την ΚΕΔΕ. 

Οι υπόλοιποι μοιράστηκαν ως εξής: 14 από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, 11 ΣΥΡΙΖΑ, 9 Ιωακειμίδης-ΔΗΜΑΡ -Καμίνης- Μπουτάρης, 4 ΚΚΕ.
Στη Κεντρική Μακεδονία, το «Κίνημα Ανατροπής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» εξέλεξε 17 στους 30 συνέδρους για την ΚΕΔΕ. Οι υπόλοιποι μοιράστηκαν ως εξής: 10 από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και το Μπουτάρη, και 3 ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Πελοπόννησο το «Κίνημα Ανατροπής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» 5 στους 9 συνέδρους για την ΚΕΔΕ. Οι υπόλοιποι μοιράστηκαν ως εξής: 3 από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και 1 ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Στερεά Ελλάδα το «Κίνημα Ανατροπής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» εξέλεξε 3 στους 9 συνέδρους για την ΚΕΔΕ.

«Ἂρον ἄρον ἕνωσον αὐτούς»

                                              του ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΗΝΑ
Βλέπε Συρία. Βεβαίως ὅμως καί πρόκειται γιά ἑνότητα ἐκτός τῆς ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι Ἀληθείας. 
Πῶς νά ἑνωθοῦν ὀρθόδοξοι μέ αἱρετικούς, τό φῶς μέ τό σκοτάδι, ὁ Χριστός μέ τόν Βελίαλ, ὁ πιστός μέ τόν κατ᾿ οὐσίαν ἄπιστο, ἀφοῦ διαστρέφει τό δόγμα; (Β΄Κορ. στ΄, 14-15).
Ἀντίθετα μάλιστα ἀπό τήν μέ προϋποθέσεις ποθητή ἑνότητα, παραβλέπουν τό χάσμα καί τήν ἄβυσσο πού χωρίζει τή Μία, Ἁγία, Καθολική, Ἀποστολική, δηλ. Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ἀπό ὅλες τίς ἔξω ἀπό Αὐτήν ἀνθρώπινες θεωρίες καί αἱρέσεις, καί ὁμιλοῦν γιά «Ἕνωση» μέ βάση «κάποια πράγματα πού μᾶς ἑνώνουν», τά κοινά.
 Εἶναι αὐτό τό σύνηθες παλαιό ἐξέραμα-τεχνική  αὐτῶν πού δέν ἔχουν γευθεῖ τήν Καινή Κτίση, τήν ἀναγέννηση ἐν Χριστῷ, τόν Πολύτιμο Μαργαρίτη.Ὁ  Ἅγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης πού κοιμήθηκε τό 1994, ἔλεγε: «Στή Νέα Ἐποχή ὅλα κινοῦνται μέσα σέ πλάνη καί ἀπάτη... 
Τώρα ὅμως τί γίνεται; Ἐκτός πού δίνουν μερικοί δικές τους ἑρμηνεῖες, φοβοῦνται καί αὐτοί σάν κοσμικοί, ἐνῶ ἔπρεπε νά ἀνησυχοῦν πνευματικά καί νά βοηθοῦν τούς Χριστιανούς, βάζοντάς τους τήν καλή ἀνησυχία, καί νά τούς τονώνουν στήν πίστη, γιά νά νιώθουν θεϊκή παρηγοριά. 
Ἀπορῶ, δέν τούς προβληματίζουν ὅλα αὐτά τά γεγονότα πού συμβαίνουν; Γιατί δέν βάζουν ἔστω ἕνα ἐρωτηματικό γιά τίς ἑρμηνεῖες τοῦ μυαλοῦ τους;

Αύριο οι εκλογές στο Σύλλογο Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

Αύριο Κυριακή 12 Οκτωβρίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. θα διεξαχθούν οι εκλογές του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου στο χώρο του σχολείου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε στο Σύλλογος και αναρτήθηκε στο ιστολόγιό τους

Προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της Εφορευτικής Επιτροπής όσον αφορά τη διαπίστωση της ταυτότητας των ψηφοφόρων, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πως οι συμμετέχοντες & συμμετέχουσες θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή κάποιο άλλο έγγραφο που θα αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία 
Ταυτόχρονα  διευκρινίζουν ότι η εισφορά των 5 ευρώ που αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση θα καταβάλλεται την ημέρα των εκλογών και θα είναι ανά οικογένεια, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών ή από το αν θα προσέλθουν για να ψηφίσουν ο ένας ή και οι δύο γονείς.
Οι υποψήφιοι για τις εκλογές είναι οι εξής:
Α) Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο (έως 3 σταυρούς)

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τα αυθαίρετα

Το επίμαχο θέμα των αυθαιρέτων απασχόλησε χθες την Ολομέλεια του ΣτΕ, καθώς συζητήθηκε η συνταγματικότητα ή μη& του νέου νόμου 4178/2013, για τη νομιμοποίησή τους. 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η δικηγόρος του Δημοσίου γνωστοποίησε πως ήδη προωθείται τροπολογία με την οποία θα εξαιρούνται από τις ευνοϊκές διατάξεις του επίμαχου νόμου συγκεκριμένα ακίνητα.
Ειδικότερα, ενώπιον της Ολομέλειας συζητήθηκαν οι αιτήσεις (κύριες προσφυγές) τριών κατοίκων του Αμαρουσίου για ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων για την έναρξη λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος διεκπεραίωσης των δηλώσεων υπαγωγής στον νόμο 4178/2013 που αφορά τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, καθώς και του εν λόγω νόμου κατά το σκέλος που προβλέπει τη διατήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα των αυθαιρέτων, την εξαίρεσή τους από την κατεδάφιση.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Δημοσίου, το υπουργείο Περιβάλλοντος προώθησε ήδη τροπολογία που βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με την οποία εξαιρούνται των ευνοϊκών διατάξεων τα αυθαίρετα που είχαν κατασκευαστεί πριν από την 28/7/2011 και έχει ανακληθεί ή ακυρωθεί η άδειά τους με αμετάκλητη τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Δορ. Κλαπακης:Ποιος τελικά είναι ψεύτης στο Μαρούσι;

Ίσως ο ίδιος ο Πατούλης να μην διαβάζει εφημερίδες και να μην γνωρίζει, κάτι που το γνωρίζει όλη η χώρα, ότι δηλαδή
η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και με την νέα απόφαση 376 /2014 , επιβεβαιώνοντας την αρχική 1528/03 , ακύρωσε το άρθρο 6 παρ. 1 π. α΄, β΄, και γ΄ και 2 του νομου 3207 /2003 , και παράλληλα και τη αντισυνταγματική οικοδομική Άδεια
1) του ΜΩΛΛ ιδιοκτησίας Λάτση που λίγες μέρες πριν τις Δημοτικές Εκλογές 2014 , στηρίζοντας Πατούλη, έγινε χορηγός του Δήμου Αμαρουσίου,
2) Και του «Blue Land» φερόμενης ιδιοκτησίας Αγγελοπούλου, που νοικιάζεται στην «ΖΗΜΕΝΣ», που και αυτό με την ιδία απόφαση κρίθηκε παράνομο
Αλλά ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και ιδιαίτερα οι συνεργάτες του Αντιδήμαρχοι Πεππας και Σμυρνης οι οποίοι
πριν μήνες πληροφορήθηκαν και ζωντανά και από τον δημοσιογράφο του «STAR» για την ύπαρξη της απόφασης 374/2014 της Ολομελείς του ΣτΕ
και από εμάς με την αίτηση μας αρ. πρωτ. Α.Π. 043394/8.7.14, με την οποία ενημερώσαμε την Διοίκηση για την ύπαρξη της ανωτέρω απόφασης και είχαμε ζητήσει μάλιστα από τον Δήμο(χωρίς να έχουμε πάρει μέχρι σήμερα απάντηση) την ανάκληση λειτουργίας των εκεί καταστημάτων,
και αυτοί ξέχασαν να τον ενημερώσουν; 
Τελικά πως λειτούργει αυτός ο Δήμος;

Διαρρήκτες έκλεψαν από το 2ο Δ.Σ. Αμαρουσίου, τα κλιματιστικά & τον Η/Υ!!!

Εισβολή ληστών στο Δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου
Χωρίς κλιματιστικά και ηλεκτρονικό υπολογιστή, άφησαν άγνωστοι δράστες, τους μαθητές δημοτικού σχολείου στο Μαρούσι. Η αφαίρεση έγινε μετά από ληστρική εισβολή, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης και διαπιστώθηκε το πρωί της ίδιας μέρας, όταν έφθασαν στο σχολείο, δάσκαλοι και μαθητές.
Οι δράστες μπήκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, που βρίσκεται στη Λ. Κηφισίας 211, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο του σχολικού κτιρίου.
Οι καθηγητές διαπίστωσαν, πως είχαν αφαιρεθεί δύο κλιματιστικά μηχανήματα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Τους χώρους του αμαξοστασίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Εντολή για επίσπευση των εργασιών αναβάθμισης του χώρου και περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών υγιεινής & ασφάλειας των εργαζομένων
Το χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Αμαρουσίου, όπου φιλοξενούνται οι εγκαταστάσεις των εξωτερικών συνεργείων, επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης. 
Σκοπός της επίσκεψης ήταν καταρχήν να ενημερωθεί απευθείας από τους εργαζόμενους στο χώρο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, καθώς και για τις εργασίες αναβάθμισης του χώρου που πρόκειται άμεσα να εκτελεστούν, προκειμένου να βελτιωθούν περαιτέρω οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης επίσκεψης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί όλους τους χώρους εργασίας και να εκφράσει την ικανοποίησή του για την κατάσταση των περισσοτέρων από αυτούς. 
Σε κάθε όμως περίπτωση κρίθηκε επιβεβλημένο να προχωρήσουν άμεσα μια σειρά από εργασίες που είχαν ήδη προγραμματιστεί, γιατί υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή 5 Δημάρχων προς τον Υπ. Εσωτερικών για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο οι Δήμαρχοι: 
Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπράκης, Αμαρουσίου  Γιώργος Πατούλης, Πύλου - Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης, Λαγκαδά Ιωάννης Καραγιάννης και Μουζακίου Γεώργιος Κωτσός, 
ζητούν να εφαρμοσθεί το άρθρο 30 του Προεδρικού Διατάγματος 75/2011 για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ, σύμφωνα με  το οποίο η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ εκλέγει το Διοικητικό της Συμβούλιο το αργότερο έως την 15η Οκτωβρίου.
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής: Προς:
α) Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλο,
Κοινοποίηση:
β) Πρόεδρο ΚΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη
γ) Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη
δ) Προέδρους Κομμάτων

Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου οι Εκλογές για τα Όργανα της ΚΕΔΕ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με επιστολή του προς τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.) όλης της Χώρας, στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), καλεί τους εκλεγέντες εκπροσώπους που αναδείχθηκαν στις Γενικές Συνελεύσεις των Π.Ε.Δ., στην ΙΕ’ Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, για την ανάδειξη Οργάνων.

Θολό το τοπίο που διαμόρφωσε η κάλπη για τον νέο πρόεδρο της ΠΕΔΑ!!!

Μακριά από την αυτοδυναμία, ο δήμαρχος Πεντέλης Δ. Στεργίου Καψάλης (ο «Στρατάρχης» του Πεντελικού, που για να επανεκλεγεί Δήμαρχος εισέπραξε την 2η Κυριακή των Δημοτικών εκλογών το 70% των ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ & το 100% της Χρυσής Αυγής!!!), αναδείχθηκε πρώτος, συγκεντρώνοντας 113 ψήφους. Εκτιμήσεις ήθελαν τον επονομαζόμενο & ως «καβαλάρη του σκότους» να καταλαμβάνει 9-10 έδρες στο 25μελές συμβούλιο. 
Υποστηρίχθηκε κυρίως από «γαλάζιους» αυτοδιοικητικούς.
Δεύτερος αναδείχτηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔΑ, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Ν. Σαράντης, δήμαρχος Αγ. Αναργύρων - Καματερού. Συγκέντρωσε 64 ψήφους. 
Τρίτος με 53 ψήφους από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Ηρ. Γκότσης, δήμαρχος Ν. Ιωνίας. 
Τέταρτος με 44 ψήφους ο Γ. Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, προερχόμενος από την Κεντροαριστερά, επικεφαλής ανεξάρτητης κομματικά παράταξης. 

Εναν σύμβουλο εκλέγει το ΚΚΕ, με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Π. Τσουκαλά, δημοτικό σύμβουλο Ν. Ιωνίας, να λαμβάνει 17 ψήφους. 
Μία ψήφο έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Π. Κωνσταντίνου.
Ανάλογο αριθμό εκλεκτόρων από την ΠΕΔΑ αναμένεται να στείλουν οι παρατάξεις των υποψηφίων για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). 
Οι σχετικές ημερομηνίες δεν έχουν οριστεί ακόμα, ούτε και η πλήρης «λίστα» των επικεφαλής ψηφοδελτίων.
Υποψηφιότητα για την προεδρία ανακοίνωσε ο Γ. Πατούλης, ο οποίος στηρίζεται από μια μεγάλη ομάδα «γαλάζιων» - κυρίως - δημάρχων.

Η συκοφαντία, «αγαπημένη πρακτική» της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει μέσα από τα αθλητικά και πολιτιστικά του προγράμματα που υλοποιεί, υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και σε πολύ χαμηλό κόστος , στους κατοίκους του προαστίου μας.
Αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί να την αμαυρώσει και να την μειώσει ο κ. Μαγιάκης, και η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ  στο Μαρούσι, με άστοχες και ψευδείς ανακοινώσεις περί δήθεν αδιαφάνειας και πελατειακών πρακτικών στην υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών, μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου.
Ο κ. Μαγιάκης, θα πρέπει αντί να εκδίδει συκοφαντικές ανακοινώσεις, να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:
 Η Αναπτυξιακή Α.Ε. Δήμου Αμαρουσίου είναι ή δεν είναι εταιρεία του Δήμου; Είναι ή δεν είναι ο Δήμος Αμαρουσίου ο μέτοχος αυτής της εταιρείας;
Για τους πολίτες που συμμετέχουν στα προγράμματα, σημασία έχει αν αυτά υλοποιούνται από τις υπηρεσίες του Δήμου ή την Αναπτυξιακή του ή αν τα προγράμματα αυτά παρέχονται σε χαμηλές τιμές και είναι υψηλής ποιότητας;
Γνωρίζει ο κ. Μαγιάκης, αν σε γειτονικούς μας Δήμους έχουν σταματήσει να υλοποιούνται προγράμματα και να παρέχονται υπηρεσίες, που εμείς ως Δήμος έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε με τον τρόπο αυτό;
Γνωρίζει ο κ. Μαγιάκης, ότι υπάρχουν πάρα πολλοί Δήμοι σε όλη την Αττική, που υλοποιούν με επιτυχία αντίστοιχα προγράμματα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δηλ. αναθέτοντας την εκτέλεσή τους στις αντίστοιχες αναπτυξιακές εταιρείες τους;

Λεφτά υπάρχουν στο δήμο Αμαρουσίου … για τους ημέτερους

                       Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π. ΚΟΥΚΟΥΖΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. Ο.Τ.Α., η ανώνυμη εταιρία του δήμου Αμαρουσίου, στις 26 Μαΐου 2014, μόλις μία εβδομάδα μετά τις δημοτικές εκλογές, (ημερομηνία ανάρτησης της απόφασης στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» 19.09.2014), ενέκρινε τη σύμβαση με τον ηλεκτρολόγο - ηλεκτρομηχανολόγο κ. Παρασύρη Φραγκιά, «για την κάλυψη των αναγκών της», ύψους 12.000 ευρώ.
Ο κ. Παρασύρης Φραγκιάς είναι, κατά πάσα πιθανότητα, o υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Πατούλη, στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, ο οποίος δεν εκλέχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο. 
Η επιλογή έγινε με τη διαδικασία της συλλογής τριών προσφορών και όχι με τη διαδικασία ανοικτού διαγωνισμού, όπου θα μπορούσαν να συμμετέχουν και άλλοι, συμπολίτες μας και μη, ηλεκτρολόγοι‒ηλεκτρομηχανολόγοι. 
Όσοι ασχολούνται με προσφορές και διαγωνισμούς γνωρίζουν πως πολύ εύκολα μπορούν να βρεθούν δύο οικονομικές προσφορές πιο ακριβές από του ενδιαφερόμενου ‒και προτιμητέου από το διοικητικό συμβούλιο‒ μειοδότη.
Η απόφαση της «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. Ο.Τ.Α.» ελήφθη μετά τις εκλογές, επειδή εάν ο κ. Παρασύρης Φραγκιάς, είχε συνάψει σύμβαση με την εταιρία πριν από τις εκλογές δε θα είχε δικαίωμα να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Πατούλη και συνεπώς δε θα μπορούσε να βοηθήσει και με αυτό τον τρόπο στην επανεκλογή του ­τελευταίου στο δημαρχιακό αξίωμα.

Προβολές ταινιών διοργανώνει η «Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου»

Η «Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου» διοργανώνει προβολές ταινιών στις 17/10 και 24/10, στις 7:00 μ.μ. στο «ΣΤΕΚΙ.  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ», Δημ. Ράλλη 12:
17/10 «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΙ», με το Θανάση Βέγγο
24/10 «Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΚΤΑΤΩΡ», του Τσάρλι Τσάπλιν
 Μέσα απ’ την τέχνη που προβληματίζει, διαπαιδαγωγεί και μας οδηγεί από την πραγματικότητα που μας σφυροκοπά στη λύτρωση, δεν ξεχνάμε την ιστορική πείρα. Οργανώνουμε την πάλη μας για να ξεριζωθεί ο φασισμός και οι αποκρουστικές θεωρίες του.
Κανένας γονιός και μάνα δεν πρέπει να αδιαφορήσει απέναντι στο φαρμάκι του ναζισμού που διοχετεύουν στα παιδιά μας. 
Ιδιαίτερα στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί, αλλά και ευρύτερα οι επιστήμονες, οι καλλιτέχνες, στην κυριολεξία να στρατευτούν στο πλάι μας, να συμβάλουν στην πάλη και να εμπνεύσουν. Κανένας μαθητής, φοιτητής, άνεργος να μη δείξει ανοχή.
Οργανώνουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική παντού! 
Στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές!

Στο μικροσκόπιο της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε σήμερα, η διατήρηση επί μακρόν των αυθαιρέτων!

Η διατήρηση επί μακρόν των αυθαιρέτων και η εξαίρεση τους από την κατεδάφιση ως στοιχεία του νέου νόμου 4178/13 τίθενται την Παρασκευή στο μικροσκόπιο του της  Ολομέλειας του ΣτΕ, μετά την προσφυγή τριών κατοίκων του Αμαρουσίου που ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι υπουργικές αποφάσεις για την έναρξη λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος διεκπεραίωσης των δηλώσεων υπαγωγής στον εν λόγω Νόμο.

Αυτό δηλαδή που θα κριθεί εν προκειμένω είναι η συνταγματικότητα ή μη του νέου νόμου για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και αν αυτός θα έχει την τύχη του ν. 4014/11, που ακυρώθηκε πέρυσι από το δικαστήριο.
Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως ο εισηγητής της υπόθεσης σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνος Κουσούληςθα εστιάσει στα σημεία του νόμου που προβλέπουν την αναστολή επιβολής των κυρώσεων για την αυθαίρετη δόμηση και την οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών.
Θα θέσει θέμα επίσης αν ο νόμος είναι αντίθετος στην Συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, καθώς προβλέπει ότι στις διατάξεις του υπάγονται και τα κτίσματα που η άδεια ανέγερσης τους ακυρώθηκε από τα Διοικητικά Δικαστήρια!!!
Ζητούμενο βέβαια θα είναι αν αποδεχτεί πως οι 3 κάτοικοι του Αμαρουσίου που προσέφυγαν έχουν έννομο συμφέρον να στραφούν κατά του επίμαχου νόμου.

Από τα χημικά της αστυνομίας, πέθανε ο «επαναστάτης» σκύλος!

Ένα αντίο στον Λουκάνικο... από το ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ  
Πρωτοστατούσε στις πορείες του 2011, αλλά και των προηγούμενων ετών, στο κέντρο της Αθήνας, πάντα στο πλευρό των εξεγερμένων. 
Τα σωθικά του πνίγηκαν από τα χημικά της αστυνομίας, το κορμί του γέμισε πληγές από τις κλωτσιές των αστυνομικών
Πριν δύο χρόνια ο καφετί σκύλος εξαφανίσθηκε από την πλατεία Συντάγματος και αποσύρθηκε από την ενεργό συμμετοχή σε πορείες και διαδηλώσεις. 
Επέστρεψε, κουρασμένος και με σοβαρά προβλήματα υγείας στο σπίτι του ανθρώπου που όλα αυτά τα χρόνια τον φρόντιζε και τον περιέθαλπτε. 
Εκεί, δίπλα στον ανώνυμο φίλο του, ο «Θόδωρος» έζησε τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του. 
Ώς την ημέρα που η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά.
Ήταν περίπου δέκα χρόνων. Η υγεία του, όμως, όπως έλεγε ο κτηνίατρος που τον παρακολουθούσε, ήταν αρκετά επιβαρυμένη, κυρίως λόγω των χημικών και των δακρυγόνων που είχε εισπνεύσει όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων. 

Στις 6:30 μ.μ. η η αντι-φασιστική Συναυλία στο Μαρούσι

Την Κυριακή η ομιλία του Κ. Χολέβα με θέμα:«Κ. Σαρδελής, ο βιογράφος του Αγ. Κοσμά»

  «Για να τιμήσουμε τον Άγιο Κοσμά, το Κόσμημα του Κόσμου»
Με την ομιλία  του Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας κ. Κοσμά με θέμα: 
«Μηνύματα από τον Άγιο Κοσμά», ξεκίνησαν την Δευτέρα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού, που συνδιοργανώνουν η Ι. Μητρόπολις Αμαρουσίου, Κηφισίας & Ωρωπού & ο Ι. Ν. Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Οι εκδηλώσεις, υπό το γενικό τίτλο:
«Για να τιμήσουμε τον Άγιο Κοσμά, το Κόσμημα του Κόσμου»,  πραγματοποιούνται στους χώρους του ομώνυμου Ι. Ναού Αγ. Κοσμά Αμαρουσίου, (Μαραθωνομάχων και Βυζαντίου 14 - τηλ.: 210 61 99 116).
Το Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων είναι το εξής:
2.Κυριακή 12 Οκτωβρίου ώρα 6.30 μ.μ.
Ομιλία Κ. Χολέβα με θέμα:
 «Κ. Σαρδελής, ο βιογράφος του Αγίου Κοσμά». 
Θα γίνει με την ευκαιρία αυτή & τελετή Εγκαινίων της Βιβλιοθήκης του Ναού μας - Δωρεά 
Κ. Σαρδελή - Χορωδία.
3.Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 ώρα 8 μ.μ.
Ομιλία του ηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ με θέμα: 
«Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και η σύγχρονη πραγματικότητα». 

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Το πελατειακό outsourcing του κ. Πατούλη: «Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ σαν εργαλείο αδιαφάνειας & αυθαιρεσίας»

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ο επικεφαλής 
της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το  ΜΑΡΟΥΣΙ» Λ. Μαγιάκης, κατήγγειλε τη μεθόδευση του Γ. Πατούλη να χρησιμοποιεί την «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ» - ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου - για την πραγματοποίηση μιας σειράς δράσεων που σε ένα καλο-οργανωμένο, αποτελεσματικό δήμο θα ασκούνταν από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Η πρόβλεψη του καταστατικού της ότι η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ» μπορεί να ασκεί πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις αντίκειται στις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας η οποία ρητά καθορίζει σαν αποκλειστικό αντικείμενο των Ανώνυμων Εταιρειών ΟΤΑ την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη των ΟΤΑ και την προώθηση της οικονομικής και βιώσιμης ανάπτυξης του εκάστοτε Δήμου.
Η παράνομη χρήση της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΕ» - αντί των αρμόδιων δημοτικών διευθύνσεων και υπηρεσιών - για την εκτέλεση πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.
Όπως ρητά δήλωσε ο Λ. Μαγιάκης στο δημοτικό συμβούλιο, η απάντηση για την παράταξή μας είναι προφανής: 

Η διοίκηση του Δήμου εξυπηρετεί το πελατειακό της σύστημα μέσω των αδιαφανών προσλήψεων, αναθέσεων και συμπράξεων που κάνει η διοίκηση της Αναπτυξιακής ΑΕ, η οποία σκανδαλωδώς στελεχώνεται μόνο από την παράταξη του κ. Πατούλη. 
Παρά τα επανειλημμένα μας αιτήματα για συμμετοχή εκπροσώπων της μειοψηφίας στην Αναπτυξιακή καθώς και στην άλλη εταιρεία του Δήμου, την «ΑΘΜΟΝΟΝ», η Δημοτική Αρχή κάνει πως δεν ακούει.
Όσο λοιπόν δεν αποδέχεται το αίτημά μας, δικαιούμαστε να την εγκαλούμε για αδιαφάνεια και πελατειακές πρακτικές.