Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τα αυθαίρετα

Το επίμαχο θέμα των αυθαιρέτων απασχόλησε χθες την Ολομέλεια του ΣτΕ, καθώς συζητήθηκε η συνταγματικότητα ή μη& του νέου νόμου 4178/2013, για τη νομιμοποίησή τους. 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η δικηγόρος του Δημοσίου γνωστοποίησε πως ήδη προωθείται τροπολογία με την οποία θα εξαιρούνται από τις ευνοϊκές διατάξεις του επίμαχου νόμου συγκεκριμένα ακίνητα.
Ειδικότερα, ενώπιον της Ολομέλειας συζητήθηκαν οι αιτήσεις (κύριες προσφυγές) τριών κατοίκων του Αμαρουσίου για ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων για την έναρξη λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος διεκπεραίωσης των δηλώσεων υπαγωγής στον νόμο 4178/2013 που αφορά τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, καθώς και του εν λόγω νόμου κατά το σκέλος που προβλέπει τη διατήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα των αυθαιρέτων, την εξαίρεσή τους από την κατεδάφιση.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Δημοσίου, το υπουργείο Περιβάλλοντος προώθησε ήδη τροπολογία που βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με την οποία εξαιρούνται των ευνοϊκών διατάξεων τα αυθαίρετα που είχαν κατασκευαστεί πριν από την 28/7/2011 και έχει ανακληθεί ή ακυρωθεί η άδειά τους με αμετάκλητη τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Δορ. Κλαπακης:Ποιος τελικά είναι ψεύτης στο Μαρούσι;

Ίσως ο ίδιος ο Πατούλης να μην διαβάζει εφημερίδες και να μην γνωρίζει, κάτι που το γνωρίζει όλη η χώρα, ότι δηλαδή
η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και με την νέα απόφαση 376 /2014 , επιβεβαιώνοντας την αρχική 1528/03 , ακύρωσε το άρθρο 6 παρ. 1 π. α΄, β΄, και γ΄ και 2 του νομου 3207 /2003 , και παράλληλα και τη αντισυνταγματική οικοδομική Άδεια
1) του ΜΩΛΛ ιδιοκτησίας Λάτση που λίγες μέρες πριν τις Δημοτικές Εκλογές 2014 , στηρίζοντας Πατούλη, έγινε χορηγός του Δήμου Αμαρουσίου,
2) Και του «Blue Land» φερόμενης ιδιοκτησίας Αγγελοπούλου, που νοικιάζεται στην «ΖΗΜΕΝΣ», που και αυτό με την ιδία απόφαση κρίθηκε παράνομο
Αλλά ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και ιδιαίτερα οι συνεργάτες του Αντιδήμαρχοι Πεππας και Σμυρνης οι οποίοι
πριν μήνες πληροφορήθηκαν και ζωντανά και από τον δημοσιογράφο του «STAR» για την ύπαρξη της απόφασης 374/2014 της Ολομελείς του ΣτΕ
και από εμάς με την αίτηση μας αρ. πρωτ. Α.Π. 043394/8.7.14, με την οποία ενημερώσαμε την Διοίκηση για την ύπαρξη της ανωτέρω απόφασης και είχαμε ζητήσει μάλιστα από τον Δήμο(χωρίς να έχουμε πάρει μέχρι σήμερα απάντηση) την ανάκληση λειτουργίας των εκεί καταστημάτων,
και αυτοί ξέχασαν να τον ενημερώσουν; 
Τελικά πως λειτούργει αυτός ο Δήμος;

Διαρρήκτες έκλεψαν από το 2ο Δ.Σ. Αμαρουσίου, τα κλιματιστικά & τον Η/Υ!!!

Εισβολή ληστών στο Δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου
Χωρίς κλιματιστικά και ηλεκτρονικό υπολογιστή, άφησαν άγνωστοι δράστες, τους μαθητές δημοτικού σχολείου στο Μαρούσι. Η αφαίρεση έγινε μετά από ληστρική εισβολή, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης και διαπιστώθηκε το πρωί της ίδιας μέρας, όταν έφθασαν στο σχολείο, δάσκαλοι και μαθητές.
Οι δράστες μπήκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, που βρίσκεται στη Λ. Κηφισίας 211, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο του σχολικού κτιρίου.
Οι καθηγητές διαπίστωσαν, πως είχαν αφαιρεθεί δύο κλιματιστικά μηχανήματα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Τους χώρους του αμαξοστασίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Εντολή για επίσπευση των εργασιών αναβάθμισης του χώρου και περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών υγιεινής & ασφάλειας των εργαζομένων
Το χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Αμαρουσίου, όπου φιλοξενούνται οι εγκαταστάσεις των εξωτερικών συνεργείων, επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης. 
Σκοπός της επίσκεψης ήταν καταρχήν να ενημερωθεί απευθείας από τους εργαζόμενους στο χώρο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, καθώς και για τις εργασίες αναβάθμισης του χώρου που πρόκειται άμεσα να εκτελεστούν, προκειμένου να βελτιωθούν περαιτέρω οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης επίσκεψης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί όλους τους χώρους εργασίας και να εκφράσει την ικανοποίησή του για την κατάσταση των περισσοτέρων από αυτούς. 
Σε κάθε όμως περίπτωση κρίθηκε επιβεβλημένο να προχωρήσουν άμεσα μια σειρά από εργασίες που είχαν ήδη προγραμματιστεί, γιατί υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή 5 Δημάρχων προς τον Υπ. Εσωτερικών για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο οι Δήμαρχοι: 
Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπράκης, Αμαρουσίου  Γιώργος Πατούλης, Πύλου - Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης, Λαγκαδά Ιωάννης Καραγιάννης και Μουζακίου Γεώργιος Κωτσός, 
ζητούν να εφαρμοσθεί το άρθρο 30 του Προεδρικού Διατάγματος 75/2011 για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ, σύμφωνα με  το οποίο η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ εκλέγει το Διοικητικό της Συμβούλιο το αργότερο έως την 15η Οκτωβρίου.
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής: Προς:
α) Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλο,
Κοινοποίηση:
β) Πρόεδρο ΚΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη
γ) Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη
δ) Προέδρους Κομμάτων

Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου οι Εκλογές για τα Όργανα της ΚΕΔΕ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με επιστολή του προς τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.) όλης της Χώρας, στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), καλεί τους εκλεγέντες εκπροσώπους που αναδείχθηκαν στις Γενικές Συνελεύσεις των Π.Ε.Δ., στην ΙΕ’ Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, για την ανάδειξη Οργάνων.

Θολό το τοπίο που διαμόρφωσε η κάλπη για τον νέο πρόεδρο της ΠΕΔΑ!!!

Μακριά από την αυτοδυναμία, ο δήμαρχος Πεντέλης Δ. Στεργίου Καψάλης (ο «Στρατάρχης» του Πεντελικού, που για να επανεκλεγεί Δήμαρχος εισέπραξε την 2η Κυριακή των Δημοτικών εκλογών το 70% των ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ & το 100% της Χρυσής Αυγής!!!), αναδείχθηκε πρώτος, συγκεντρώνοντας 113 ψήφους. Εκτιμήσεις ήθελαν τον επονομαζόμενο & ως «καβαλάρη του σκότους» να καταλαμβάνει 9-10 έδρες στο 25μελές συμβούλιο. 
Υποστηρίχθηκε κυρίως από «γαλάζιους» αυτοδιοικητικούς.
Δεύτερος αναδείχτηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔΑ, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Ν. Σαράντης, δήμαρχος Αγ. Αναργύρων - Καματερού. Συγκέντρωσε 64 ψήφους. 
Τρίτος με 53 ψήφους από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Ηρ. Γκότσης, δήμαρχος Ν. Ιωνίας. 
Τέταρτος με 44 ψήφους ο Γ. Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, προερχόμενος από την Κεντροαριστερά, επικεφαλής ανεξάρτητης κομματικά παράταξης. 

Εναν σύμβουλο εκλέγει το ΚΚΕ, με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Π. Τσουκαλά, δημοτικό σύμβουλο Ν. Ιωνίας, να λαμβάνει 17 ψήφους. 
Μία ψήφο έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Π. Κωνσταντίνου.
Ανάλογο αριθμό εκλεκτόρων από την ΠΕΔΑ αναμένεται να στείλουν οι παρατάξεις των υποψηφίων για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). 
Οι σχετικές ημερομηνίες δεν έχουν οριστεί ακόμα, ούτε και η πλήρης «λίστα» των επικεφαλής ψηφοδελτίων.
Υποψηφιότητα για την προεδρία ανακοίνωσε ο Γ. Πατούλης, ο οποίος στηρίζεται από μια μεγάλη ομάδα «γαλάζιων» - κυρίως - δημάρχων.

Η συκοφαντία, «αγαπημένη πρακτική» της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει μέσα από τα αθλητικά και πολιτιστικά του προγράμματα που υλοποιεί, υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και σε πολύ χαμηλό κόστος , στους κατοίκους του προαστίου μας.
Αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί να την αμαυρώσει και να την μειώσει ο κ. Μαγιάκης, και η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ  στο Μαρούσι, με άστοχες και ψευδείς ανακοινώσεις περί δήθεν αδιαφάνειας και πελατειακών πρακτικών στην υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών, μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου.
Ο κ. Μαγιάκης, θα πρέπει αντί να εκδίδει συκοφαντικές ανακοινώσεις, να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:
 Η Αναπτυξιακή Α.Ε. Δήμου Αμαρουσίου είναι ή δεν είναι εταιρεία του Δήμου; Είναι ή δεν είναι ο Δήμος Αμαρουσίου ο μέτοχος αυτής της εταιρείας;
Για τους πολίτες που συμμετέχουν στα προγράμματα, σημασία έχει αν αυτά υλοποιούνται από τις υπηρεσίες του Δήμου ή την Αναπτυξιακή του ή αν τα προγράμματα αυτά παρέχονται σε χαμηλές τιμές και είναι υψηλής ποιότητας;
Γνωρίζει ο κ. Μαγιάκης, αν σε γειτονικούς μας Δήμους έχουν σταματήσει να υλοποιούνται προγράμματα και να παρέχονται υπηρεσίες, που εμείς ως Δήμος έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε με τον τρόπο αυτό;
Γνωρίζει ο κ. Μαγιάκης, ότι υπάρχουν πάρα πολλοί Δήμοι σε όλη την Αττική, που υλοποιούν με επιτυχία αντίστοιχα προγράμματα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δηλ. αναθέτοντας την εκτέλεσή τους στις αντίστοιχες αναπτυξιακές εταιρείες τους;

Λεφτά υπάρχουν στο δήμο Αμαρουσίου … για τους ημέτερους

                       Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π. ΚΟΥΚΟΥΖΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. Ο.Τ.Α., η ανώνυμη εταιρία του δήμου Αμαρουσίου, στις 26 Μαΐου 2014, μόλις μία εβδομάδα μετά τις δημοτικές εκλογές, (ημερομηνία ανάρτησης της απόφασης στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» 19.09.2014), ενέκρινε τη σύμβαση με τον ηλεκτρολόγο - ηλεκτρομηχανολόγο κ. Παρασύρη Φραγκιά, «για την κάλυψη των αναγκών της», ύψους 12.000 ευρώ.
Ο κ. Παρασύρης Φραγκιάς είναι, κατά πάσα πιθανότητα, o υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Πατούλη, στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, ο οποίος δεν εκλέχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο. 
Η επιλογή έγινε με τη διαδικασία της συλλογής τριών προσφορών και όχι με τη διαδικασία ανοικτού διαγωνισμού, όπου θα μπορούσαν να συμμετέχουν και άλλοι, συμπολίτες μας και μη, ηλεκτρολόγοι‒ηλεκτρομηχανολόγοι. 
Όσοι ασχολούνται με προσφορές και διαγωνισμούς γνωρίζουν πως πολύ εύκολα μπορούν να βρεθούν δύο οικονομικές προσφορές πιο ακριβές από του ενδιαφερόμενου ‒και προτιμητέου από το διοικητικό συμβούλιο‒ μειοδότη.
Η απόφαση της «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. Ο.Τ.Α.» ελήφθη μετά τις εκλογές, επειδή εάν ο κ. Παρασύρης Φραγκιάς, είχε συνάψει σύμβαση με την εταιρία πριν από τις εκλογές δε θα είχε δικαίωμα να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Πατούλη και συνεπώς δε θα μπορούσε να βοηθήσει και με αυτό τον τρόπο στην επανεκλογή του ­τελευταίου στο δημαρχιακό αξίωμα.

Προβολές ταινιών διοργανώνει η «Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου»

Η «Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου» διοργανώνει προβολές ταινιών στις 17/10 και 24/10, στις 7:00 μ.μ. στο «ΣΤΕΚΙ.  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ», Δημ. Ράλλη 12:
17/10 «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΙ», με το Θανάση Βέγγο
24/10 «Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΚΤΑΤΩΡ», του Τσάρλι Τσάπλιν
 Μέσα απ’ την τέχνη που προβληματίζει, διαπαιδαγωγεί και μας οδηγεί από την πραγματικότητα που μας σφυροκοπά στη λύτρωση, δεν ξεχνάμε την ιστορική πείρα. Οργανώνουμε την πάλη μας για να ξεριζωθεί ο φασισμός και οι αποκρουστικές θεωρίες του.
Κανένας γονιός και μάνα δεν πρέπει να αδιαφορήσει απέναντι στο φαρμάκι του ναζισμού που διοχετεύουν στα παιδιά μας. 
Ιδιαίτερα στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί, αλλά και ευρύτερα οι επιστήμονες, οι καλλιτέχνες, στην κυριολεξία να στρατευτούν στο πλάι μας, να συμβάλουν στην πάλη και να εμπνεύσουν. Κανένας μαθητής, φοιτητής, άνεργος να μη δείξει ανοχή.
Οργανώνουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική παντού! 
Στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές!

Στο μικροσκόπιο της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε σήμερα, η διατήρηση επί μακρόν των αυθαιρέτων!

Η διατήρηση επί μακρόν των αυθαιρέτων και η εξαίρεση τους από την κατεδάφιση ως στοιχεία του νέου νόμου 4178/13 τίθενται την Παρασκευή στο μικροσκόπιο του της  Ολομέλειας του ΣτΕ, μετά την προσφυγή τριών κατοίκων του Αμαρουσίου που ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι υπουργικές αποφάσεις για την έναρξη λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος διεκπεραίωσης των δηλώσεων υπαγωγής στον εν λόγω Νόμο.

Αυτό δηλαδή που θα κριθεί εν προκειμένω είναι η συνταγματικότητα ή μη του νέου νόμου για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και αν αυτός θα έχει την τύχη του ν. 4014/11, που ακυρώθηκε πέρυσι από το δικαστήριο.
Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως ο εισηγητής της υπόθεσης σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνος Κουσούληςθα εστιάσει στα σημεία του νόμου που προβλέπουν την αναστολή επιβολής των κυρώσεων για την αυθαίρετη δόμηση και την οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών.
Θα θέσει θέμα επίσης αν ο νόμος είναι αντίθετος στην Συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, καθώς προβλέπει ότι στις διατάξεις του υπάγονται και τα κτίσματα που η άδεια ανέγερσης τους ακυρώθηκε από τα Διοικητικά Δικαστήρια!!!
Ζητούμενο βέβαια θα είναι αν αποδεχτεί πως οι 3 κάτοικοι του Αμαρουσίου που προσέφυγαν έχουν έννομο συμφέρον να στραφούν κατά του επίμαχου νόμου.

Από τα χημικά της αστυνομίας, πέθανε ο «επαναστάτης» σκύλος!

Ένα αντίο στον Λουκάνικο... από το ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ  
Πρωτοστατούσε στις πορείες του 2011, αλλά και των προηγούμενων ετών, στο κέντρο της Αθήνας, πάντα στο πλευρό των εξεγερμένων. 
Τα σωθικά του πνίγηκαν από τα χημικά της αστυνομίας, το κορμί του γέμισε πληγές από τις κλωτσιές των αστυνομικών
Πριν δύο χρόνια ο καφετί σκύλος εξαφανίσθηκε από την πλατεία Συντάγματος και αποσύρθηκε από την ενεργό συμμετοχή σε πορείες και διαδηλώσεις. 
Επέστρεψε, κουρασμένος και με σοβαρά προβλήματα υγείας στο σπίτι του ανθρώπου που όλα αυτά τα χρόνια τον φρόντιζε και τον περιέθαλπτε. 
Εκεί, δίπλα στον ανώνυμο φίλο του, ο «Θόδωρος» έζησε τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του. 
Ώς την ημέρα που η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά.
Ήταν περίπου δέκα χρόνων. Η υγεία του, όμως, όπως έλεγε ο κτηνίατρος που τον παρακολουθούσε, ήταν αρκετά επιβαρυμένη, κυρίως λόγω των χημικών και των δακρυγόνων που είχε εισπνεύσει όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων. 

Στις 6:30 μ.μ. η η αντι-φασιστική Συναυλία στο Μαρούσι

Την Κυριακή η ομιλία του Κ. Χολέβα με θέμα:«Κ. Σαρδελής, ο βιογράφος του Αγ. Κοσμά»

  «Για να τιμήσουμε τον Άγιο Κοσμά, το Κόσμημα του Κόσμου»
Με την ομιλία  του Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας κ. Κοσμά με θέμα: 
«Μηνύματα από τον Άγιο Κοσμά», ξεκίνησαν την Δευτέρα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού, που συνδιοργανώνουν η Ι. Μητρόπολις Αμαρουσίου, Κηφισίας & Ωρωπού & ο Ι. Ν. Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Οι εκδηλώσεις, υπό το γενικό τίτλο:
«Για να τιμήσουμε τον Άγιο Κοσμά, το Κόσμημα του Κόσμου»,  πραγματοποιούνται στους χώρους του ομώνυμου Ι. Ναού Αγ. Κοσμά Αμαρουσίου, (Μαραθωνομάχων και Βυζαντίου 14 - τηλ.: 210 61 99 116).
Το Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων είναι το εξής:
2.Κυριακή 12 Οκτωβρίου ώρα 6.30 μ.μ.
Ομιλία Κ. Χολέβα με θέμα:
 «Κ. Σαρδελής, ο βιογράφος του Αγίου Κοσμά». 
Θα γίνει με την ευκαιρία αυτή & τελετή Εγκαινίων της Βιβλιοθήκης του Ναού μας - Δωρεά 
Κ. Σαρδελή - Χορωδία.
3.Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 ώρα 8 μ.μ.
Ομιλία του ηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ με θέμα: 
«Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και η σύγχρονη πραγματικότητα». 

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Το πελατειακό outsourcing του κ. Πατούλη: «Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ σαν εργαλείο αδιαφάνειας & αυθαιρεσίας»

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ο επικεφαλής 
της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το  ΜΑΡΟΥΣΙ» Λ. Μαγιάκης, κατήγγειλε τη μεθόδευση του Γ. Πατούλη να χρησιμοποιεί την «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ» - ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου - για την πραγματοποίηση μιας σειράς δράσεων που σε ένα καλο-οργανωμένο, αποτελεσματικό δήμο θα ασκούνταν από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Η πρόβλεψη του καταστατικού της ότι η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ» μπορεί να ασκεί πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις αντίκειται στις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας η οποία ρητά καθορίζει σαν αποκλειστικό αντικείμενο των Ανώνυμων Εταιρειών ΟΤΑ την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη των ΟΤΑ και την προώθηση της οικονομικής και βιώσιμης ανάπτυξης του εκάστοτε Δήμου.
Η παράνομη χρήση της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΕ» - αντί των αρμόδιων δημοτικών διευθύνσεων και υπηρεσιών - για την εκτέλεση πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.
Όπως ρητά δήλωσε ο Λ. Μαγιάκης στο δημοτικό συμβούλιο, η απάντηση για την παράταξή μας είναι προφανής: 

Η διοίκηση του Δήμου εξυπηρετεί το πελατειακό της σύστημα μέσω των αδιαφανών προσλήψεων, αναθέσεων και συμπράξεων που κάνει η διοίκηση της Αναπτυξιακής ΑΕ, η οποία σκανδαλωδώς στελεχώνεται μόνο από την παράταξη του κ. Πατούλη. 
Παρά τα επανειλημμένα μας αιτήματα για συμμετοχή εκπροσώπων της μειοψηφίας στην Αναπτυξιακή καθώς και στην άλλη εταιρεία του Δήμου, την «ΑΘΜΟΝΟΝ», η Δημοτική Αρχή κάνει πως δεν ακούει.
Όσο λοιπόν δεν αποδέχεται το αίτημά μας, δικαιούμαστε να την εγκαλούμε για αδιαφάνεια και πελατειακές πρακτικές.

Νέα Πιστοποίηση από τον Π.Ο.Υ. για το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Tο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, ως το Εθνικό Δίκτυο των Δήμων της χώρας μας στον Π.Ο.Υ., έλαβε νέα Πιστοποίηση για την 6η Φάση (2014-2019) και θα εξακολουθήσει να είναι μέλος του Δικτύου των Εθνικών Δικτύων Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.
Η Αξιολόγηση και επαναπιστοποίηση, αποτελεί απόδειξη του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και της δέσμευσης του Δικτύου ως προς την μεθοδολογία, τους στόχους και τις αρχές του Π.Ο.Υ. και  της Ατζέντας «ΥΓΕΙΑ 2020». 
Τα Εθνικά Δίκτυα που συμμετέχουν στην 6η Φάση του Ευρωπαϊκού Δικτύου του Π.Ο.Υ. έχουν επικεντρωθεί σε δύο στρατηγικούς στόχους που αφορούν στην ΥΓΕΙΑ 2020: να προαχθεί η Υγεία για όλους μειώνοντας τις αδικίες και να ενισχυθεί η ηγετική ικανότητα και η συμμετοχή του κράτους στο ζήτημα της Υγείας.                          
Και οι δύο στρατηγικοί στόχοι ενισχύουν την ισχυρή δέσμευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου του Π.Ο.Υ. να απευθύνουν την ισότητα και τους απαραίτητους κοινωνικούς παράγοντες που επηρεάζουν την Υγεία και τις πολιτικές που την προάγουν.

Οι καθιερωμένοι αγιασμοί στο 1ο και 2ο Σύστημα Προσκόπων

Με τη δέσμευση των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου ότι και τη νέα χρονιά θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στα μέλη του προσκοπικού κινήματος και να στηρίζει το σημαντικό δημιουργικό και εθελοντικό έργο του πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένοι  αγιασμοί στο 1ο και 2ο Σύστημα Προσκόπων για την έναρξη της περιόδου 2014 - 2015.
Ειδικότερα, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Νικόλαου Πέππα, Σπύρου Σταθούλη και Δημήτρη Σμυρνή και του Δημοτικού Συμβούλου κου Ευθύμιου Τσίγκα, γονέων και φίλων του προσκοπισμού, ο Πάτερ Διονύσιος του Ιερού Ναού Αγίου Θωμά τέλεσε το αγιασμό στο 1ο Σύστημα Προσκόπων, δίνοντας τις πατρικές ευχές του για μία εποικοδομητική  χρονιά.
Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Πέππας συνεχάρη τα μέλη του 1ου Συστήμα.ος για την εθελοντική προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και έδωσε τις εγκάρδιες ευχές του για μία επιτυχημένη, παραγωγική χρονιά, με τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται στο πλευρό τους υποστηρίζοντας το έργο τους.   
Ο Νικόλαος Κακογιάννης, Αρχηγός του Συστήματος, μετά από σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων της περιόδου 2013 - 2014 αναφέρθηκε στους στόχους της νέας περιόδου, ενώ η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης κ. Ντίνα Γιακουμακάτου ανέδειξε το έργο της Επιτροπής την περίοδο 2013 - 2014 και κάλεσε τους παρευρισκόμενους γονείς να συμπαρασταθούν ενεργά στα εκδηλώσεις που προετοιμάζει η Επιτροπή.

«Στην υγειά σας» με ατμόσφαιρα ...Μονάχου, το Σάββατο στη Γερμανική Σχολή!

Με το σύνθημα «Στην υγειά σας!» πραγματοποιείται και φέτος παραδοσιακά το «Oktoberfest» στη «Γερμανική Σχολή Αθηνών»
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων της Γερμανικής Σχολής και των Αποφοίτων, καθώς και εκπρόσωποι των γονέων σας προσκαλούν στις
 11 Οκτωβρίου 2014, από τις 12.00 έως τις 20.00, σε μια φιλική γιορτή με ατμόσφαιρα Μονάχου.
Με δροσερή μπύρα, γερμανικά λουκάνικα και κουλούρια Brezel, καθώς και με μουσική όλων των δεκαετιών, οι απόφοιτοι και οι φίλοι της Γερμανικής Σχολής, αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να πάρουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας μια γεύση από το βαυαρικό Oktoberfest. 
Βάλτε τη Σχολή μας στο πρόγραμμά σας αυτό το απόγευμα κι' ελάτε να περάσετε μερικές ευχάριστες ώρες με φίλους.

Xωρίς ...«Λουκάνικο», στο εξής οι διαδηλώσεις!!!

Ο σκύλος-σύμβολο των διαδηλώσεων στα πρώτα έτη του Μνημονίου & της κρίσης, ο περίφημος«Λουκάνικος», που στην πραγματικότητα τον φώναζαν «Θόδωρο», δεν υπάρχει πια.
«Ηταν ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιμόταν, όταν ξαφνικά σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του. Ο Θόδωρος, έφυγε» ανέφερε ο άνθρωπος που τον φρόντιζε.
Μαζί του ασχολήθηκαν το CNN, το ΒΒC, το Al Jazeera. 
Εγινε εξώφυλλο σε δεκάδες περιοδικά ανά τον κόσμο, έγινε τραγούδι, έγινε θρύλος των social media. 
H... καταξίωση ήρθε όταν το περίφημο αμερικανικό περιοδικό Τime τον ενέταξε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς του 2011!
Τον Δεκέμβριο του 2011 το περιοδικό BHMagazino, ένθετο στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, τον είχε φιλοξενήσει στο εξώφυλλό του.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Στο ίδιο έργο θεατές Ερντογάν - Νταβούτογλου...

«ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ» στο Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας

Παρ΄ ότι προδομένοι, συνεχίζουν να μάχονται Ηρωϊκά οι Κούρδοι!!!
Η είδηση για το «ΖΑΛΟΓΓΟ» των Κούρδων, πέρασε στα ψιλά ... 
Τα «κατοχικά» ΜΜΕ απέφυγαν να καλέσουν τις αξιότιμες κ.κ. Ρεπούση, Δραγώνα,
 Κουλούρη & Φραγκουδάκη να σχολιάσουν ένα φρεσκότατο «ΜΥΘΟ»  ...
Να μας αναλύσουν δηλαδή, γιατί οι κούρδισσες γυναίκες αντί του βιασμού, 
του εξευτελισμού & της αλλαγής των θρησκευτικών τους «ΠΙΣΤΕΥΩ»  
επέλεξαν να αυτοκτονήσουν ζωσμένες με εκρηκτικά
 παίρνοντας στον άλλο κόσμο αρκετούς Τζιχαντιστές!!!

«Ξύνεται» ο κ. Μαγιάκης «στην γκλίτσα του τσοπάνη»

Η εμμονή του κ. Μαγιάκη, και της κατευθυνόμενης κομματικά δημοτικής του παράταξης σε ένα ζήτημα που η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου λειτούργησε με απόλυτη διαφάνεια είναι ανεξήγητη.
Ο κ. Μαγιάκης, δεν καταλαβαίνει, ή υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει ποια είναι η αλήθεια;

Για ποια συγκάλυψη της Διοίκησης Πατούλη μιλά όσον αφορά στον έλεγχο των πιστοποιητικών υπαλλήλων του Δήμου Αμαρουσίου, όταν η Διοίκηση Πατούλη είναι αυτή που διενήργησε τον έλεγχο; 
Όταν η Διοίκηση Πατούλη είναι αυτή που έστειλε στον Εισαγγελέα και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης τα αποτελέσματα του ελέγχου;
Αν ο κ. Μαγιάκης, πιστεύει ότι υπάρχει σκάνδαλο συγκάλυψης και εμπλοκή δημοτικών συμβούλων σε αυτή την υπόθεση, τον προκαλούμε δημόσια να δώσει ονόματα και διευθύνσεις. Να μας πει σε ποιους αναφέρεται και να πάψει να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα, όπως συνηθίζουν να κάνουν με ευκολία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
 Αν δεν αναφέρει άμεσα τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων που υπονοεί και δεν αποδείξει επιπλέον την εμπλοκή τους σε αυτό που αποκαλεί ο ίδιος σκάνδαλο συγκάλυψης , είναι ψεύτης και συκοφάντης. Τον προκαλούμε να το κάνει.

Eυρωπαϊκή Νέα Δημοκρατία ΕΙδικών Αποστολών(Ε.Ν.Δ.ΕΙ.Α)!!!

Στις 4:30 μ.μ, η «Hμερίδα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και καλές διδακτικές πρακτικές» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 9 Οκτωβρίου
(από τις 4:30 μ.μ. εως τις 9:00 μ.μ.),
στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου 
(Μαραθωνοδρόμων 54, Μαρούσι, τηλ.:
 210-80 52 552), για τους/τις εκπαιδευτικούς
 της Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας. 
Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας. 
Οι επιλεχθείσες καλές πρακτικές που θα παρουσιαστούν έχουν κοινό σημείο την ανάδειξη της ιδέας του Κοινωνικού Σχολείου, κάτι το οποίο είναι εμφανές και από τις επιμέρους θεματικές ενότητες της ημερίδας.
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», πoυ  το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει καθιερώσει με την υπ΄ αρ. πρωτ. 12342/Γ7/3-9-2013 Υπουργική Απόφαση 
Δήλωση συμμετοχής στις εκδηλώσεις:
tinyurl.com/evdomadape

Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του Δημοτικού Γυμναστηρίου Αμαρουσίου

Με νέο διευρυμένο ωράριο συνεχίζει τη λειτουργία του το Δημοτικό Γυμναστήριο Αμαρουσίου (Κονίτσης 16, Μαρούσι).
Το γυμναστήριο θα είναι ανοικτό από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9 π.μ. έως 10 μ.μ. και το Σάββατο από 12 μ.μ. έως 5 μ.μ.
Για την εγγραφή για δημότες - κατοίκους Αμαρουσίου απαιτούνται:
βεβαίωσης Υγείας από παθολόγο ή καρδιολόγο,
2 φωτογραφίες,
επίδειξη Artemis card ή αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ από όπου να αποδεικνύεται η μόνιμη διεύθυνση κατοικίας.
Οι μη δημότες - κάτοικοι εξαιρούνται της προσκόμισης αποδεικτικού μονίμου κατοικίας.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Πεθαίνω για σένα κι ας είσαι ...απάτη!

Για το σκάνδαλο συγκάλυψης, ούτε κουβέντα ο Γ. Πατούλης!

Σε νέο δελτίο τύπου που δημοσίευσε το Γραφείο τύπου του δήμου Αμαρουσίου με θέμα τα πλαστά πιστοποιητικά συγγενών δημ. συμβούλων, η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για  το  ΜΑΡΟΥΣΙ», εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Ανακοίνωση και πάλι από τον συγχυσμένο Γ. Πατούλη και για την ουσία του σκανδάλου με τα πλαστά πιστοποιητικά των κολλητών του, τίποτε.
Υπερηφανεύεται για έναν έλεγχο που τάχα έκανε ο ίδιος, όταν παραδέχεται από μόνος του ότι ο έλεγχος οφείλεται σε εντολή του αρμόδιου υπουργού την οποία απλά υλοποίησε.
Θυμίζουμε και πάλι ότι για τον έλεγχο εγκυρότητας των πιστοποιητικών εργαζομένων του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, δεν έχει αντίρρηση κανένα κόμμα στο να γίνουν, μηδέ εξαιρουμένου του ΣΥΡΙΖΑ και των δημάρχων και Περιφερειαρχών που έχουν εκλεγεί με την υποστήριξή του, οι οποίοι εξάλλου τους διενεργούν. 
Εξάλλου, έτσι αποκαλύπτονται τα ρουσφέτια των κυβερνητικών δημάρχων.
Αν δεν ερχόταν η εντολή του υπουργείου για έλεγχο, πόσα χρόνια θα συγκάλυπτε ακόμη τους συγγενείς των δημοτικών του συμβούλων;

Δ. Κλαπάκης:«Ο Γ. Πατούλης καλύτερα να σιωπά, παρά να προκαλεί»!!!


Το ... 2008 ο Γ. Πατούλης, προφανώς μη αντιλαμβανόμενος ότι οι ψηφοφόροι - δημότες απαιτούσαν από τη νέα Διοίκηση προστασία από την καταστροφική  μανία των εργολαβικών συμφερόντων μέσω των παράνομων εμπορικών Κέντρων και των παράνομων καταστροφικών για την πόλη αλλαγών χρήσεων γης και των εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων κατασκευών(που υπολογίζονται πλέον του ενός  εκατομμυρίου τ.μ.), αντί να δώσει μάχη για την απομάκρυνση τους, αποκαθιστώντας τη νομιμότητα αποφάσισε να τις …τακτοποιήσει & να τις πολλαπλασιάσει με τη δικαιολογία  ότι  αυτός ... τις  βρήκε εκεί.
Αδιαφορώντας ή καλυτέρα παραβιάζοντας την οριστική & τελεσίδικη Αναθεώρηση του 1995, η οποία, σύμφωνα με τη Συνταγματική Επιταγή «σε καμία περίπτωση & με την οποιανδήποτε  δικαιολογίας  δεν δύναται να μεταβληθεί προς το Δυσμενέστερο (212/1999 ΣτΕ κ.α.)», έφερε  θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και παρά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, μέσα σε μια ατμόσφαιρα ντροπής, ψήφησε την «Τακτοποίηση» των παράνομων χρήσεων γης.

Μάλιστα το βράδυ εκείνο της ψηφοφορίας παρά τη μαζική αντίδραση των μαζικών φορέων της πόλης  στην προσπάθειά του να «επιτύχει» τον σκοπό του, οι χρήσεις γης  συμπληρώθηκαν(όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν και τα δημοσιεύματα),  με χρήση …ΒΙΑΣ!
Το «κατόρθωμα» αυτό  του Γ. Πατούλη επί 3 χρόνια δεν δέχτηκε να το εγκρίνει το ΣΧΟΠ  (Επιστημονικό Συμβούλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ), με αποτέλεσμα ο τότε Υπουργός κ. Σηφουνάκης να …καταργήσει το ΣΧΟΠ  και εν συνεχεία, χωρίς  την συνήθη Επιστημονική γνωμάτευση, να  στείλει τα σχέδια του  Πατούλη  στο ΣτΕ για έλεγχο.
Το ΣτΕ  με την απόφαση του  81/2012  ξεκαθάρισε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ  δεν μπορεί να προωθήσει  καμία πολεοδομική πρόταση αν παραβιάζει προς το δυσμενέστερο τις χρήσεις γης της αναθεώρησης  του 1995.

Προς ανασύσταση η Γεωργική Βιβλιοθήκη του Ι.Γ.Ε!

             Η ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΡΦΗ! 
Με ιδιαίτερη χαρά ο Σύλλογος «Φίλοι του Δάσους Συγγρού», ανακοίνωσε στις αρχές του τρέχοντος μηνός, ότι προχωρά η υλοποίηση ενός μεγάλου ονείρου των μελών του, που δεν είναι άλλο από την ανασύσταση της Γεωργικής Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών.
Επιστρατεύοντας ικανά - για κάθε εργασία - μέλη του, ο Σύλλογος Φίλοι του Δάσους Συγγρού προσφέρει την απαραίτητη τεχνογνωσία, υλική υποστήριξη και εκατοντάδες ώρες εθελοντικής εργασίας εδώ και ένα χρόνο. 
Όλα αυτά, όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, με τα λιγοστά οικονομικά μέσα που διαθέτει για ένα τέτοιο έργο. 
Σε συνδυασμό με την πολύτιμη βοήθεια του Διευθυντή του ΙΓΕ(του καθ’ ύλην αρμόδιου για τη βιβλιοθήκη του Κληροδοτήματος) οι εργασίες προχωρούν, ωστόσο η έλλειψη ουσιαστικών πόρων που προαναφέρθηκε, δεν έχει “απογειώσει” ακόμη το έργο.
Υπενθυμίζουμε πως η ιστορία της Βιβλιοθήκης, πηγαίνει αρκετές δεκαετίες πίσω. 
Ήταν το 1901, όταν η ίδρυση της Ελληνικής Γεωργικής Εταιρείας ήρθε να καλύψει το κενό στη γεωργική εκπαίδευση καθώς και τη μεταφορά βασικής γεωπονικής τεχνογνωσίας στους αγρότες. 
Ταυτόχρονα συστάθηκε και η Γεωργική Βιβλιοθήκη, η οποία για ένα χρονικό διάστημα λειτούργησε και ως δανειστική.
Σήμερα έφτασε να αριθμεί πάνω από 5.000 τίτλους βιβλίων, πολλοί εκ των οποίων αποτελούν σπάνιο - δυσεύρετο για τη γεωργία υλικό. Παρά το γεγονός ότι δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή ως δανειστική για το ευρύ κοινό, προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους ενδιαφερόμενους μαθητές, σπουδαστές και ερευνητές.
Διαθέτει συγκεκριμένα:

Στις 8:00 μ.μ. η συνεδρίαση για την Οργάνωση δράσης καθαρισμού στη «ρεματιά Πεντέλης - Χαλανδρίου»

                                           Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η -  Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σας προσκαλούμε στην κοινή συνεδρίαση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου μαζί με τον φυσιολατρικό σύλλογο ΒΡΙΛΗΣΣΟ την
                                            ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 8:00 μ.μ.
                                                    στα γραφεία του «Βριλησσού»
Θέμα: Οργάνωση δράσης καθαρισμού & αναγνωριστικής χάραξης πεζοπορικής διαδρομής στη ρεματιά Πεντέλης-Χαλανδρίου.
 Καλούμε εκπαιδευτικούς και άλλους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν.
Η παρουσία σας είναι ευπρόσδεκτη.

                                                                       Διεύθυνση:
                                                        Οδός Πάρνηθος 73 & Μακεδονίας
                                                             εντός του «Πάρκου Αντώνη Τρίτση»
                                                                     Τ.Κ. 15235, Βριλήσσια