Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

«Άλλη Θέα»...με μια παράσταση για τον φασισμό & τον ρατσισμό

Αλληλεγγύη και Θέατρο. Αυτές είναι οι δύο κατευθύνσεις της Ομάδας «Άλλη Θέα», που δημιουργήθηκε εδώ στο Μαρούσι από μια σύναξη γειτόνων - και όχι μόνο. 

Aνακοινώσεις ... στη γραμμή της Πλατείας Κουμουνδούρου!

Τα «κομματόσκυλα» της πλατείας Κουμουνδούρου επέβαλαν για μια ακόμη φορά στη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου τη σκληρή κομματική τους γραμμή και προχώρησαν στην έκδοση μιας ακόμη ανακοίνωσης σχετικά με την υπόθεση που αφορά στον έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων και πιστοποιητικών των εργαζομένων στον Δήμο Αμαρουσίου που διενεργήθηκε από τη Διοίκηση Πατούλη.

Η νέα αυτή ανακοίνωση έναν στόχο εξυπηρετεί, να ακυρώσει τη δυναμική της υποψηφιότητας του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, για την προεδρία της Κ.Ε.Δ.Ε.
Γι’ αυτό επαναλαμβάνει τα ίδια ψέματα και συκοφαντίες περί δήθεν συγκάλυψης της Διοίκησης Πατούλη στη χρήση πλαστών δικαιολογητικών από υπαλλήλους του Δήμου.
Είναι ψέματα όσα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι:
Αν ήθελε η Διοίκηση Πατούλη, να συγκαλύψει υπαλλήλους που χρησιμοποίησαν πλαστά πιστοποιητικά, απλά θα έκανε ότι κάνουν άλλοι Δήμαρχοι, που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Θα αρνούνταν να εφαρμόσει τον Νόμο και θα κάλυπτε τους παράνομους. Όμως, εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, που μιλά από τη μια υποκριτικά για την εφαρμογή των νόμων κι από την άλλη αρνείται να τους εφαρμόσει.

Την εκκένωση του ορόφου που στεγάζεται η «Χρυσή Αυγή», ζητά ο ιδιοκτήτης του ακινήτου!!!

Αντιφασιστική συγκέντρωση & συναυλία στον σταθμό ΗΣΑΠ, διοργανώνει την  Παρασκευή, η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων & Φορέων Αμαρουσίου και Βορείων Προαστίων
Μπορεί η δημοτική αρχή του Δήμου Αμαρουσίου να αρνείται να πάρει θέση για το θέμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι, που στους τρεις μήνες παρουσίας της στην περιοχή έχει προκαλέσει επανειλημμένα εντάσεις, όμως τους ΧρυσΑυγίτες φαίνεται να μην τους σηκώνουν ούτε η γειτονιά αλλά ούτε και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, που τους καλεί να το εκκενώσουν άμεσα.
Με εξώδικη δήλωσή του, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου επί της λ. Κηφισίας 141 και Μαραθονοδρόμου καλεί τη Χρυσή Αυγή να αποχωρήσει από τον χώρο στον οποίο φέρεται να έχει εγκατασταθεί αυθαίρετα χωρίς την υπογραφή μισθωτήριου συμβολαίου. 

Το εξώδικο έχει αποσταλεί από τις 8 Αυγούστου χωρίς να υπάρξει απάντηση, ενώ στις 21 Οκτωβρίου εκδικάζονται ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο ιδιοκτήτης για την εκκένωση του ορόφου.
Οπως καταγγέλλεται στην «Εφ.Συν.», 
οι ΧρυσΑυγίτες εγκαταστάθηκαν στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας τον περασμένο Ιούλιο, αφού διαπραγματεύτηκαν με τον γιο του ιδιοκτήτη, ο οποίος όμως δεν ήταν εξουσιοδοτημένος για να ενοικιάσει το ακίνητο. 
Η μετακόμιση έγινε με συνθήκες μυστικότητας, ενώ ακόμα και η εκδήλωση των εγκαινίων στις 11 Ιουλίου ανακοινώθηκε ελάχιστες ώρες νωρίτερα για να μην υπάρξουν αντιδράσεις. 

Θέση στο 5μελές Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ, διεκδικεί ο Λ. Μαγιάκης


Υποψήφιος για το εποπτικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και εκπρόσωπος για το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με την παράταξη «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» θα είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι» Λ. Μαγιάκης.
Το συνέδριο της ΠΕΔΑ πραγματοποιείται στην Αθήνα αύριο Τετάρτη 8-10-2014 προκειμένου να εκλέξει 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο, 5μελές Εποπτικό Συμβούλιο και 62 δημοτικούς συμβούλους αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΚΕΔΕ.
Επικεφαλής της παράταξης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» είναι ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης.

Μηνύει το «makeleio.gr», η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου


Mε μήνυση & αγωγή θα απαντήσει άμεσα η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου στο συκοφαντικό περιεχόμενο νέας ανάρτησης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα «makeleio.gr», όπου αναφέρεται ψευδώς περί δήθεν εξυπηρέτησης εργολαβικών συμφερόντων και μαύρου χρήματος ύψους 20 δισ. ευρώ, καθώς &  για σχέση χορηγίας από μεγάλη επιχείρηση της πόλης.

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της σχεδόν 8ετούς μέχρι σήμερα θητείας τους, δεν προχώρησαν σε καμία παράνομη ενέργεια όσον αφορά στα ζητήματα των χρήσεων γης και δεν εξυπηρέτησαν κανένα εργολαβικό συμφέρον
Ενώ οι χορηγίες των ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα όρια της πόλης μας προς το Δήμο,  κατευθύνονται αποκλειστικά είτε στη χρηματοδότηση έργων είτε κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών.
Γι’ αυτό και θεωρεί απαράδεκτη και επιλήψιμη την ανάρτηση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, η οποία χωρίς να διαθέτει κανένα στοιχείο, παρά μόνον τις αόριστες και αστήρικτες καταγγελίες του κ. Κλαπάκη, δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, προχωρά σε αναρτήσεις που θίγουν με το περιεχόμενο τους την ηθική ακεραιότητα και την υπόληψη της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου. Πέραν, όμως, της συκοφαντικής διάστασης του συγκεκριμένου κειμένου, υπάρχει και η φαιδρή.
Γιατί περί φαιδρότητας πρόκειται όταν:

Ανακοίνωση του Συνδυασμού «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»

Όπως γνωρίζετε, ο νομοθέτης, για να εξασφαλίσει  τη μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων των δημοτών προβλέπει ρητά να εκλέγεται ο μεν Αντιπρόεδρος του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου από τη μείζονα πλειοψηφία, ο δε Γραμματέας από την ελάσσονα μειοψηφία.
Το 2011 ακολουθώντας τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος   και το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών  που  ακολούθησε  το νόμο, η Δημοτική Σύμβουλος Γαλάτεια Κλαπάκη εκλέχθηκε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά έκπληξη όλων, παρά την ενημέρωση του Υπουργείου και την παρέμβαση στη συνέχεια  του τότε Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η ομάδα Πατούλη δεν αποδέχτηκε  τη νόμιμη εκλογή, γεγονός που οδήγησε και στην τότε παραίτησή της  από Δημοτική Σύμβουλο.
Εν συνεχεία, όπως όλοι θυμόμαστε, για να διορίσει δικό της άνθρωπο η ομάδα Πατούλη προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 152 κατά της αποφάσεως του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ παράλληλα η ίδια ομάδα προκάλεσε δύο νέες συνεδριάσεις για εκλογή Γραμματέα, από τις οποίες όμως απείχε, παρότι η ίδια καλούσε τους Δημοτικούς Συμβούλους να συμμετάσχουν, δημιουργώντας έτσι εσκεμμένα τεχνική έλλειψης απαρτίας  δυσφημίζοντας παράλληλα την όλη λειτουργία του θεσμού.
Η Επιτροπή του άρθρου 152 που αποτελείται από έναν Υπάλληλο νομικό και έναν Δήμαρχο και η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει εξετάσει καμία προσφυγή μας  με την απίθανη δικαιολογία ότι … δεν έχει χρόνο (όπως αναφέρουν δεκάδες έγγραφα που μας έχουν  αποστείλει), βρήκε χρόνο να εξετάσει μόνο την προσφυγή Πατούλη, και αντιβαίνοντας στο νόμο, τη θέση του Υπουργείου και την απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έκανε δεκτή την αίτηση του.

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, συναντήθηκε ο Λ. Μαγιάκης

Ο Λευτέρης Μαγιάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι», μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης κ.κ. Μαίρη Διακολιού και Πέτρο Κούκουζα συναντήθηκαν την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου.
Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν ζωτικά θέματα που αφορούν τους εργαζομένους και τη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, όπως οι απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, η ανάγκη ορθολογικής συντήρησης των υπαρχόντων οχημάτων και ανανέωσης του στόλου προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η μισθοδοτική αντιμετώπιση των υπαλλήλων και η υπηρεσιακή τους κατάσταση, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αμαξοστασίου και οι συνέπειές του, η μη τήρηση της νομιμότητας στα ζητήματα κυκλοφορίας των οχημάτων με συνέπεια να βεβαιώνονται κλήσεις της τροχαίας στους υπαλλήλους προσωπικά, τα ζητήματα εκπαίδευσης και ασφάλισης των υπαλλήλων, η χρηματοδότηση  της καθαριότητας των λαϊκών αγορών.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο περιεχόμενο του από 14-9-2011 εγγράφου του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτσούκου το οποίο εκδόθηκε με αφορμή τρία θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα σε δήμους

Για ένα νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων

Επιστολή Ρ. Δούρου προς Δημάρχους & Δημοτικά Συμβούλια Περιφέρειας Αττικής
Συνάδελφοι, Σήμερα η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού βρίσκεται μπροστά σε σειρά κρίσιμων προβλημάτων. Ένα από αυτά είναι το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων. Ένα σύστημα που πνέει πλέον τα λοίσθια, έχει καταστεί μήτρα παραγωγής σκανδάλων, απειλεί την υγεία των πολιτών και καταστρέφει το περιβάλλον.
Ο κόμπος έχει πλέον φθάσει στο κτένι.
Επιβάλλεται άμεση και συντονισμένη δράση, μαζί με το λαό της Αττικής, μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα, προσωπικές στρατηγικές και υστερόβουλες πολιτικές επιδιώξεις.
Δράση με διαφάνεια, με ανοικτές, συμμετοχικές διαδικασίες, με συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων, με ενέργειες σε επίπεδο δήμου, γειτονιάς, χώρων εργασίας και κατοικίας, με ανάπτυξη τοπικών διαχειριστικών σχεδίων που θα εντάσσονται στον περιφερειακό σχεδιασμό. 
Προκειμένου να μπουν οι βάσεις για μια διαφορετική φιλοσοφία στην διαχείριση των απορριμμάτων, οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη. 
Μια φιλοσοφία που θα εναρμονίζεται με τον ν. 4042/2012, στον οποίο ενσωματώθηκε η Κοινοτική Οδηγία 2008/98, σχετικά με τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, το ποσοστό ανακύκλωσης (π.χ. 50% ως το 2020), κ.α..
Ήλθε η ώρα της νομιμότητας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων!

Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις για τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού συνδιοργανώνουν η Ι. Μητρόπολις Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού και ο Ι. Ν. Αγ. Κοσμά του Αιτωλού. 

Δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου


Για 3η χρονιά, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!!!

«Σιωπηρές» απόπειρες αρπαγής της «Οστικής Πυκνότητας» από το «Αμ. Φλέμιγκ»!

Είναι πια στους περισσότερους γνωστό πως επειδή δεν τους «βγήκε» πέρισυ ο ξαφνικός θάνατος του Φλέμιγκ, επιχειρούν σταθερά από τότε να αποψιλώσουν το νοσοκομείο από παροχές και προσωπικό ώστε να καταρρεύσει από μέσα. Καθημερινός πόλεμος νεύρων, ελλείψεις, ρουσφετολογικές μετακινήσεις, τρομερή πίεση στο προσωπικό, απόπειρα διάσπασης των εργαζομένων και αντιπαλότητας με το επίσης τρομερά στριμωγμένο Σισμανόγλειο. 
Παρ' 'ολα αυτά οι εργαζόμενοι δουλεύουν με πείσμα και ο κόσμος, στριμωγμένος κι' αυτός, εξακολουθεί να έρχεται στο Νοσοκομείο και μάλιστα με αυξανόμενο ρυθμό.
Τα Σωματεία εργαζομένων των τριών Νοσοκομείων, όχι μόνο δεν έχουν πέσει στην παγίδα της αντιπαράθεσης (τουλάχιστον η πλειοψηφία των δυνάμεων) αλλά έχουν προχωρήσει σε από κοινού ανάπτυξη των προβλημάτων και δράσεις που έχουν εκτιμηθεί από τον κόσμο της ευρύτερης περιοχής και με έναν τρόπο έχουν «στριμώξει» τους διάφορους παράγοντες.
Πρόσφατα, μαζί με τους Μελισσιώτες αποτρέψαμε την απόπειρα αρπαγής του μηχανήματος μέτρησης οστικής μάζας & παραχώρησής του σε άλλο νοσοκομείο
Για την ιστορία μόνο (αν και τα έχουμε ξαναπεί) να θυμήσουμε πως από τότε που κατάργησαν και διέλυσαν τις κλινικές στην Πτ. Μπόμπολα, με ευθύνη των Διοικήσεων, το μηχάνημα που δούλευε παραγωγικά και εξυπηρετούσε τον κόσμο, παρέμεινε κλειδωμένο! 
Από τότε επανειλλημένα οι γιατροί έχοντας εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις ζητούσαν επίμονα να μπεί σε λειτουργία, να ενταχθεί στα ραντεβού του 1535 και να λειτουργεί παραγωγικά. 
Η Διοίκηση τη μια υπέγραφε τη λειτουργία του, την άλλη την έπαιρνε πίσω μετά από παρεμβάσεις του τότε Διοικητή της ΥΠΕ και τώρα Γραμματέα στο Υπουργείο κ. Κοντοζαμάνη. 
Προφανώς το εργαστήριο μέτρησης οστικής μάζας αφ' ενός δεν έπρεπε να λειτουργήσει στο Α.Φλέμιγκ, αφ 'εταίρου ήταν «ταμένο» αλλού.

Στη 1:00 το μεσημέρι, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕΠΤA (7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, στη 1:00 μ.μ. το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
                                    *Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014
2. Τροποποίηση της υπ'αρ.αριθμ.207/2014 απόφαση της οικονομικής επιτροπής ως προς το ύψος του ποσού των μηνιαίων δόσεων.
3. «Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για την προμήθεια Εξοπλισμού για την Αυτοματοποίηση του χώρου Στάθμευσης του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αμαρουσίου»

Στις 11:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΕΙΚΟΣΙ ΤΡΙΑ (23) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
                              *Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση ή μη προσωρινής χωροθέτησης κοινόχρηστων χώρων για εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα ( Πλατεία ΗΣΑΠ Μαρούσι )
2. Eγκριση η μη θέσης στάθμευσης για όχημα χρηματαποστολής
3. ΄Εγκριση ή μη χωροθέτησης θέσης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για πώληση κουλουριών στην Πλατεία Ευτέρπης (σταθμός ΗΣΑΠ), (Υπόθεση Σωτήριος Κωνσταντίνου)
4. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ & ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΧΕΡΙΩΝ-ΠΟΔΙΩΝ, της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΠΑΠΑΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Καποδιστρίου, αρ. 8α
5. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (Χωρίς Παρασκευαστήριο), της εταιρείας με επωνυμία "ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ Α.Β.Ε.Ε.", σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της Λεωφ. Κηφισίας, αρ. 7 & Νεαπόλεως, αρ. 2 (4ος όροφος)

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

«Το Μεσολόγγι περιμένει πολλά από εσάς», κ. Γ. Πατούλη!!!

Aυτοδιοικητικό & Εφοπλιστικό άρωμα στην Ιερά Πόλη!   
Δυο σημαντικές προσωπικότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης και καταξιωμένων στους επαγγελματικούς τους τομείς υποδέχτηκε χθες ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος στο κεντρικό δημαρχείο της πόλης, παρουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής.
Πρόκειται για τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη και τον επί 16 χρόνια δήμαρχο Οινουσών, εφοπλιστή Ευάγγελο Αγγελάκο,  ο οποίος έφτασε στην Ιερά πόλη με υπερπολυτελή θαλαμηγό & συνεπιβάτες την σύζυγό του, δύο κυρίες της εφοπλιστικής οικογένειας Λαιμού και άλλους φίλους τους που θέλησαν να διασχίσουν τα γαλήνια νερά του Ιονίου.
Τόσο ο κ. Πατούλης όσο και ο κ. Αγγελάκος εξέφρασαν τον θαυμασμό τους και τη συγκίνησή τους για τα εκθέματα στην πινακοθήκη του δήμου Μεσολογγίου, τονίζοντας ότι ήρθαν «ως προσκυνητές στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου». Παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις με τον δήμαρχο Μεσολογγίου για θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μεταφέροντάς τις εμπειρίες τους.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεσολογγίου τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και την παρουσία τους στην πόλη, τονίζοντας ότι η πόλη του Μεσολογγίου δεν επιζητά τίποτε παραπάνω εκτός από τον σεβασμό της Πολιτείας, ως Ιερής Πόλης και ως Πρωτεύουσας στον μεγαλύτερο νομό της χώρας.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος θα προσφέρει «στήριξη στον δήμαρχο Αμαρουσίου στην προσπάθειά του να εκλεγεί πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)».
Σύμφωνα με τον κ. Καραπάνο, ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου τάσσεται στο πλευρό του Γ. Πατούλη, επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση που θα διεκδικήσει την ΚΕΔΕ.

Διακήρυξη της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» ενόψει της Γ.Σ. της ΠΕΔ Αττικής

Με γνώμονα την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης μέσα από ένα διεκδικητικό πλαίσιο, ώστε οι δημοτικές αρχές να παραμείνουν όρθιες για να μπορέσουν να σταθούν αρωγοί στους ανθρώπους που πλήττονται βάναυσα από την κρίση, η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία κατέρχεται, στις 8 Οκτωβρίου, στις εκλογές για την ανάδειξη του 25μελούς Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής με στόχο την ανατροπή των παγιωμένων φιλοκυβερνητικών συσχετισμών στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης. 
Ολόκληρη η διακήρυξη, που υπογράφεται από 53 αιρετούς, δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, έχει ως εξής:
 ► Κατάρρευση ακόμα και της στοιχειώδους λειτουργίας πολλών δήμων, περικοπές των ΚΑΠ που ξεπερνούν το 60%."Η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη κοινωνική, οικονομική και θεσμική κρίση της μεταπολιτευτικής της, τουλάχιστον, ιστορίας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι αλλεπάλληλες συγκυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έβαλαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο στόχαστρο δύο αλληλένδετων πολιτικά σχεδιασμών, του «Καλλικράτη»  και των Μνημονίων, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί βαρύτατα πλήγματα τόσο ως προς την οικονομική της αυτοτέλεια και υλική / έμψυχη υπόσταση, όσο και ως προς την ίδια τη δημοκρατική της λειτουργία και την αυτοδιοικητική της ουσία:
Κινητικότητα, δήθεν 'αξιολόγηση' και 'επανέλεγχος' των συμβάσεων εργασίας και μαζική κατάργηση / συγχώνευση δομών που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των ΟΤΑ και 'γεμίζουν' τη δεξαμενή των απολύσεων.
Είναι ολοφάνερη η αποτυχία του κυβερνητικού «success story»  τη στιγμή που στην πραγματικότητα οι δήμοι αδυνατούν να επιτελέσουν και τη στοιχειώδη αναπτυξιακή λειτουργία,

Σήμερα ο εορτασμός του Επαναστατικού - Απελευθερωτικού Κινήματος Καρπάθου

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

...O ΣΥΡΙΖΑ έρχεται, το ADONY WALKER φεύγει!!!

Ακριβοπληρωμένο στέλεχος της «Διοίκησης Τζανίκου», ο γυρολόγος & επανερχόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ Α. Νεφελούδης!!!

«Η ΑΥΓΗ» φραστικών τραμπουκισμών από τριτοκλασάτα στελέχη κατά του Πατούλη ...
Γνωρίζουμε ότι έχει τρομάξει τους αντιπάλους μας η δυναμική του ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση», αλλά και η ευρεία στήριξη που έχει από εκατοντάδες Δημάρχους και στελέχη του θεσμού που υπηρετούμε.
Το γεγονός ότι προσπαθούν να μετακινήσουν πέραν της 15ης Οκτωβρίου την ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε, παρά το γεγονός ότι αυτή η ημερομηνία προβλέπεται από το Π.Δ. 75/2011, το αποδεικνύει.
Δυστυχώς όμως, δεν αρκούνται μόνον στην προσπάθεια να μεταθέσουν την ημερομηνία των εκλογών. 
Καταφεύγουν και στη δημοσίευση συκοφαντικών και υβριστικών άρθρων σε κομματικές εφημερίδες, που υπογράφονται από τριτοκλασάτα στελέχη τους με στόχο να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία εναλλακτικής πολιτικής πρότασης που θα βγάλει την Αυτοδιοίκηση από τα σημερινά της προβλήματα.

Το υβριστικό άρθρο του μέχρι πριν λίγες μέρες υπεύθυνου αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ και προσφάτως προσχωρήσαντα στο ΣΥΡΙΖΑ Α. Νεφελούδη, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, το οποίο χαρακτηρίζει την πολιτική μας πρόταση ως «νεοφιλελεύθερους τραμπουκισμούς» και τον επικεφαλής του Κινήματος και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη «ως τον χειρότερο Δήμαρχο που πέρασε μεταπολιτευτικά από την ελληνική αυτοδιοίκηση» , δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο από μας.
Πως νομιμοποιείται ο κ. Νεφελούδης, που όποτε εκτέθηκε ως υποψήφιος Δήμαρχος απέτυχε να εκλεγεί, να χαρακτηρίζει αποτυχημένο έναν Δήμαρχο σαν τον Γ. Πατούλη, που έχει πετύχει να εκλεγεί επί τρεις συνεχόμενες θητείες και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό στις εκλογές του Μαΐου 58%;
Πως νομιμοποιείται ο κ. Νεφελούδης, να καταφέρεται με υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τους Δημάρχους που στηρίζουν την υποψηφιότητα Πατούλη και το Κίνημα Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση;

Α. Νεφελούδης:«Ισως ο χειρότερος Δήμαρχος που πέρασε μεταπολιτευτικά, ο Γ. Πατούλης»!!!

Η αυτοδιοίκηση στη δίνη νεοφιλελεύθερων τραμπουκισμών!
Παράγοντες, αιρετοί της αυτοδιοίκησης που τα προηγούμενα χρόνια, για λόγους τακτικής, ίσως, είχαν σηκώσει αντιμνημονιακές κορώνες, κυρίως στην Αττική σιωπούν, εξαργυρώνοντας με τη σιωπή τους την ενδεχόμενη εκλογή τους σε αξιώματα στα συλλογικά όργανα
Οι διώξεις κατά των πέντε δημάρχων της Αριστεράς επειδή αρνήθηκαν να παρανομήσουν, επανεξετάζοντας συμβάσεις που με εντολή της Ε.Ε. και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ είχαν γίνει από ορισμένου αορίστου χρόνου για χιλιάδες εργαζομένους στους δήμους, συγκροτεί τα χαρακτηριστικά του τραμπουκισμού, του πανικού και του φασιστικού τρόπου με τον οποίο η συγκυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει τις πολιτικές της.
Η παραπομπή ξεπερνά κάθε όριο δημοκρατικής νομιμότητας, αφού ποτέ από τη μεταπολίτευση και μετά δεν είχε παραπεμφθεί δήμαρχος με το ερώτημα της αργίας στον εισαγγελέα, επειδή προσπάθησε να προστατεύσει τους εργαζόμενους στον δήμο του και επίσης διότι έρχεται να επιβάλει στους δήμους μια απόλυτα παράνομη επιλογή.
Αυτή η πράξη είναι η ακραία έκφραση της νεοφιλελεύθερης επέλασης στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Να θυμίσω πως είναι ο μοναδικός κοινωνικός χώρος που έχει υποστεί τόσο μεγάλες περικοπές από την εφαρμογή των μνημονίων μέχρι σήμερα, 60% είναι μόνο οι μειώσεις στις κρατικές δεσμεύσεις προς την Τ.Α.
Από την άλλη μια σειρά από, τις γνωστές, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου έχουν ως στόχο τους την απομείωση του ρόλου της και το «πέρασμα» μιας σειράς αρμοδιοτήτων σε κολλητούς ή μη του ιδιωτικού τομέα.

Μall Aμαρουσίου ...

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:Ψευδείς οι καταγγελίες του Δ. Κλαπάκη

Με αφορμή το περιεχόμενο ανάρτησης της ιστοσελίδας «makeleio.gr», στις 29 Σεπτεμβρίου 2014, στην οποία φιλοξενήθηκαν συκοφαντικές και ψευδείς καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Δ. Κλαπάκη, σχετικά με «παράνομο κτίριο» στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, το περιγραφόμενο στη σχετική ανάρτηση κτίριο, το οποίο είναι γνωστό ως «Blue Land» , έχει ανεγερθεί στο Ο.Τ. 04 κι έχει πρόσοψη στην οδό Αγησιλάου. 
Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει εκδώσει ποτέ άδεια για την ανέγερση του συγκεκριμένου ακινήτου , γιατί η ανέγερση του έγινε σε εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου που συνοδεύει το Νόμο 3207/2003. Την οικοδομική άδεια την έχει εκδώσει το ΥΠΕΧΩΔΕ ( νυν ΥΠΕΚΑ). 
Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Αμαρουσίου ουδέποτε είχε συμμετοχή στην έκδοση της άδειας αλλά και στην τήρηση των όρων της, κατά την ανέγερση του κτιρίου, όπως ψευδώς υποστηρίζει ο κ. Κλαπάκης.
Δεύτερον, παρά τους ισχυρισμούς του Δ. Κλαπάκη περί δήθεν απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που έκρινε παράνομο το εν λόγω κτίριο, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου δεν εκκρεμούν ενέργειες κατ’ εκτέλεση απόφασης του ΣτΕ ή άλλου Δικαστηρίου, όσον αφορά το σύννομο η μη της ανέγερσης του παραπάνω κτιρίου.

«Μακελειό» Κλαπάκη - Πατούλη για τα γραφεία της «Siemens» στο «Blue Land»!!!

makeleio128
Διαφθορά και διαπλοκή υπό την σκέπη του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου  Πατούλη, στην περιοχή όπου στεγάζονται σήμερα τα γραφεία της Siemens,  κατήγγειλε στο ιστολόγιο του Στέφανου Χίου «makeleio.gr», ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Για ένα νέο Μαρούσι», Δορύλαος Κλαπάκης!!! 
Ο κ. Κλαπάκης ισχυρίστηκε ότι «το κτίριο της Γιάννας Αγγελοπούλου όπου σήμερα στεγάζει τα γραφεία της Siemens (Blue Land),  όχι απλά κρίθηκε(& μάλιστα πρόσφατα), «παράνομο» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά με περισσό θράσος και χωρίς κανέναν σεβασμό προς τους πολίτες & το περιβάλλον,  προέβησαν και σε μπάζωμα του εξωτερικού χώρου όπου βρίσκεται ένα ρέμα, προκειμένου αυτό να γίνει παρκινγκ για τους πελάτες και τους εργαζόμενους του Blue Land»...
Κατα τα λεγόμενα Κλαπάκη στο «makeleio.gr», 

makeleio126η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ότι «το κτίριο της Αγγελοπούλου στο οποίο στεγάζονται αυτή τη στιγμή τα γραφεία της SIEMENS, δεν ακολούθησε τους νόμιμους όρους και συνεπώς η άδειά του είναι αντισυνταγματική και παράνομη».
Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Αμαρουσίου έχει «επιτρέψει» ο χώρος γύρο από το παράνομο παρκινγκ να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, αφού όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Δορύλαος  Κλαπάκης : 
«Ο δήμαρχος δεν ασχολείται με τίποτα από όλα αυτά και ενώ είναι ενημερωμένος το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει εμφανίσεις στην τηλεόραση.  Είναι άσχετος!   Αντί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα του Δήμου για να απομακρύνει τα μπαζώματα και τα παράνομα που υπάρχουν, αυτός χρησιμοποιεί τα χρήματα για να κάνει πανηγύρια και δημόσιες σχέσεις».

Όχι στην προβολή της ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Σεπτεμβρίου, η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το  ΜΑΡΟΥΣΙ» 
Μαίρη Διακολιού, έκανε παρέμβαση με ανακοίνωση εκ μέρους της παράταξης αναφορικά με την επιλογή του Δημάρχου για ανάρτηση του λογοτύπου της εταιρείας «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε»  στο χώρο στάθμευσης και επί των δημοτικών ποδηλάτων, η οποία εξωραΐζει την εικόνα της εταιρείας αυτής στο ευρύ Μαρουσιώτικο κοινό, κλείνοντας τα μάτια στο γεγονός του ότι η συγκεκριμένη εταιρεία κλείνει την αλυσίδα παραγωγής της στην Ελλάδα μεταφέροντας το εργοστάσιό της από τη Θεσσαλονίκη στο εξωτερικό για να αυξήσει την κερδοφορία της λόγω του μικρότερου κόστους εργασίας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους και φυσικά με αντίκτυπο στην οικονομία της Χώρας μας.
Στo πλαίσιο της ανακοίνωσης αυτής, κάλεσε αφ' ενός τον Δήμαρχο και το ΔΣ να παύσουν τη διαφήμιση της εταιρείας αυτής και αφ' ετέρου τους πολίτες να δείξουν έμπρακτα την αντίθεσή τους σ' αυτήν την επιλογή.
Ο Δήμαρχος απάντησε, κάνοντας εκτενή αναφορά στην αξία των επενδύσεων, των χορηγιών και της χρήσης των ποδηλάτων με την ανάγκη συντήρησής τους και το ύψος του κόστους της. 
Επί της ουσίας της ανακοίνωσης, αρκέστηκε να πει ότι έμαθε μόλις πριν μία εβδομάδα για το θέμα των απολύσεων, ότι μέχρι τότε είχε τους ενδοιασμούς του για την διαφήμιση της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, μόνο για λόγους ανάγκης προώθησης υγιεινών προτύπων διατροφής και επιφυλάχθηκε ότι θα επανέλθει.

Νέος χώρος στάθμευσης 35 θέσεων, στην «καρδιά» του Αμαρουσίου!

Τον υπόγειο χώρο στάθμευσης, χωρητικότητας 35 θέσεων στην καρδιά της πόλης, επί της οδού Χατζηαντωνίου, που θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών του κέντρου, παρέλαβε επίσημα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, από εκπρόσωπο της δωρήτριας κατασκευαστικής εταιρίας. 
Πρόκειται για εκτέλεση συμφωνίας που διεκδίκησε και πέτυχε η Διοίκηση του Δήμου από την οποία προκύπτει όφελος για τον Δήμο, τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.
Στο πλαίσιο της παράδοσης - παραλαβής, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Σπύρο Σταθούλη, και Νίκο Πέππα, βρέθηκε στον χώρο, και από κοινού με τον εκπρόσωπο της εταιρίας Φώτη Γιόφτσιο, έδωσαν και επίσημα το πράσινο φως για τη λειτουργία του 3ου επιπέδου του υπόγειου χώρου στάθμευσης, του οποίου η πλήρης κυριότητα έχει περιέλθει στον Δήμο κατόπιν σχετικής σύμβασης.

Οι τρεις συγκαλύψεις του κ. Πατούλη

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για  το  ΜΑΡΟΥΣΙ» με πρόσφατη παρέμβασή της αποκάλυψε ένα πολιτικό σκάνδαλο στο Δήμο:τη συγκάλυψη από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη «πρωτοκλασάτων» δημοτικών συμβούλων των οποίων συγγενείς πρώτου βαθμού πλαστογράφησαν τα πιστοποιητικά τους για να εργαστούν στο Δήμο Αμαρουσίου.
 Αντί μιας απάντησης σε αυτό το τόσο απλό ζήτημα, το γραφείο τύπου του Δήμου εξέδωσε ολόκληρη πραγματεία περί αριστεράς, αναπαράγοντας μάλιστα τη λογική της μονταζιέρας της ΝΔ που τους στηρίζει παντοιοτρόπως, ότι δήθεν αρνούμαστε τον έλεγχο νομιμότητας των προσλήψεων. 
Με πόσο περισσότερη έμφαση να δηλώσουμε πως συμφωνούμε απολύτως με τον έλεγχο τίτλων σπουδών ακριβώς επειδή αυτός ο έλεγχος δικαιώνει πανηγυρικά τις αριστερές παρατάξεις, αποκαλύπτοντας στην κοινή γνώμη τα αναίσχυντα ρουσφέτια των συγκυβερνώντων και των δημάρχων τους;
Επαναλαμβάνουμε: η πλαστογραφία αφορά πρώτου βαθμού συγγενείς επιφανών αιρετών της δημοτικής Αρχής, δηλαδή συζύγους, αδέλφια, γονείς, παιδιά. 
Πόσο παιδαριώδες ο κ. Πατούλης να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ποιους αφορά, να αρνείται να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για στελέχη που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο και να τους δίνει χώρο και αξιώματα στη δημόσια ζωή της πόλης μας!

Επίσκεψη Πατούλη στο ΠΕΔΥ Αμαρουσίου

Συνάντηση με το ιατρικό προσωπικό της Mονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου (πρώην ΙΚΑ) είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή του υπεύθυνου της Μονάδας, καρδιολόγου κ. Κωνσταντίνου Καλλικούρδη, του αναπληρωτού του, οδοντιάτρου Κώστα Καλλιγέρη και της Προϊσταμένης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Κορίνας Λιούτα.
Κατά την επίσκεψή του στο ΠΕΔΥ Αμαρουσίου, ο κος Πατούλης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στο ιατρικό προσωπικό ζητήματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και να ενημερωθεί για το επίπεδο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και μη πολιτών από τη Μονάδα Υγείας Αμαρουσίου.
Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών υπογράμμισε:

Γ. Πατούλης:«Μέλημα του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, η διατήρηση της υγείας των πολιτών»

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Αμαρουσίου συνάντηση των στελεχών των ΚΕΠ Υγείας παρουσία του Προέδρου Δ.Σ. του Ε.Δ.ΔΥ.Π.Π.Υ, Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου Ι.Σ.Α κ. Γιώργου Πατούλη και του Διευθυντή του Ε.Δ.ΔΥ.Π.Π.Υ κ. Σωτήρη Παπασπυρόπουλου.
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κ. Γ. Πατούλης ανέλυσε το σκεπτικό καθώς και τις ανάγκες που εξυπηρετούν τα ΚΕΠ Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, έδωσε έμφαση στο ρόλο των Δήμων στα Προγράμματα Προαγωγής Υγείας και τόνισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχουν οι Ιατροί στην προσπάθεια αυτή.
Στα ερωτήματα που τέθηκαν από τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας, ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αγκαλιαστεί από όλους τους δήμους της χώρας με την προϋπόθεση ότι θα γίνει συστηματική δουλειά και με γνώμονα πάντα την πρόληψη και την προαγωγή υγείας σύμφωνα με τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 
Ο κ. Πατούλης έκανε αναφορά και στο Παγκόσμιο Συνέδριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο και τη σπουδαιότητά που έχει αυτό για τη χάραξη της πολιτικής της  υγείας στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στις 5:45 μ.μ. το Σεμινάριο «Αυτοεκτίμηση & Αυτογνωσία για Ισότιμες Σχέσεις»

Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου σας προσκαλεί σε σεμινάριο με θέμα:
Αυτοεκτίμηση και Αυτογνωσία για Ισότιμες Σχέσεις - Μέρος Α'διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στις 5:45 μ.μ. στα γραφεία του Ομίλου, Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος.
Στόχος του εισαγωγικού σεμιναρίου της θεματικής ενότητας «Επικοινωνία και Διαπροσωπικές Σχέσεις», είναι να παρουσιάσει τις "παγίδες", που εμφανίζονται στις προσωπικές σχέσεις και το πως αυτές ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες.
Ένα ζευγάρι είναι η σύνθεση δύο διαφορετικών προσωπικοτήτων, που «κουβαλούν» μια πλούσια κληρονομιά από πρότυπα, βιώματα, εμπειρίες και προσδοκίες από τις σχέσεις της ζωής τους.
Το θέμα αυτό θα χωριστεί σε δύο παρουσιάσεις.
Ενδεικτικά θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:

Ξεκινάνε αύριο τα μαθήματα κεραμικής στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι

Κύκλος Μαθημάτων Κεραμικής 2014-2015
                       ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 210 61 444 30
               Tα μαθήματα αρχίζουν 4 Οκτωβρίου.
Κάθε Σάββατο και Κυριακή
Σάββατο
(10:00πμ-12:00μμ) Δημιουργική απασχόληση με τον τροχό για παιδιά.
(10:00πμ-12:00μμ) Θεματικό τμήμα πηλοπλαστικής για παιδιά.
(12:00μμ-2:00μμ) Δημιουργική απασχόληση με τον τροχό για ενήλικες.
Το κόστος συμμετοχής είναι 10€ για τους ενήλικες και  5€ για κάθε  παιδί.
Κυριακή
(10:00πμ-12:00μμ) Θεματικό τμήμα πηλοπλαστικής για παιδιά.
(12:00μμ-2:00μμ) Δημιουργική απασχόληση με τον τροχό μόνο για παιδιά.
Το κόστος συμμετοχής είναι 5€ για κάθε  παιδί.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Π. ΦΥΣΣΑ: Εγκλημα του κοινού Ποινικού Δικαίου;

της Μ. Διακολιού
Στις 18/9/2013 ο νεαρός καλλιτέχνης και ακτιβιστής αντιφασίστας Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά, οπαδό της Χρυσής Αυγής. 
Υπό άλλες συνθήκες, η πολιτική τοποθέτηση των δύο ανδρών θα ήταν αδιάφορη για την νομική αντιμετώπιση της στυγερής αυτής ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. 
Εν προκειμένω, όμως, κατόπιν της τέλεσης του εγκλήματος αυτού και αφού επεξεργάστηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες, οι αρμόδιες δικαστικές αρχές κατηγόρησαν σημαντικό αριθμό σημαινόντων στελεχών της Χρυσής Αυγής και οδηγήθηκαν ακόμη και στην προφυλάκιση πολλών εξ αυτών, ακόμη και του προέδρου της.
Κρίνοντας από τα στοιχεία της δικογραφίας που έλαβαν το φως της δημοσιότητας και από την τρέχουσα ειδησεογραφία, είναι αναμφίλεκτο ότι -παρά τους εύλογους δισταγμούς να χαρακτηριστεί η δολοφονία αυτή ως «πολιτικό έγκλημα» με βάση τις νομικές θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί για τον προσδιορισμό της εννοίας του- η ειδεχθής πράξη του Ρουπακιά έχει με σαφήνεια σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις.
Ο πολιτικός φορέας που ο Ρουπακιάς υποστηρίζει, η Χρυσή Αυγή, δεν είναι η πρώτη φορά που έχει εμπλακεί σε πράξεις βίας και εκδηλώσεις μίσους
Εντελώς ενδεικτικά υπενθυμίζουμε τα περιστατικά με την επίθεση και τους προπηλακισμούς κατά μικροπωλητών στη Ραφήνα με επικεφαλής τους βουλευτές Γερμενή και Ηλιόπουλο, την επίθεση με μολότωφ σε κομμωτήριο αλλοδαπού και τον τραυματισμό πελάτη του ίδιου κομμωτηρίου με μαχαίρι, το θανάσιμο τραυματισμό Πακιστανού με μαχαίρι στα Κάτω Πετράλωνα και την πρόσφατη επίθεση πάλι ενάντια σε Πακιστανό με σιδηρογροθιά στον Πειραιά, που αποτελούν μικρό μόνο μέρος της λίστας των εγκληματικών περιστατικών που περιήλθαν σε γνώση της Δικαιοσύνης, των οποίων επιστέγασμα υπήρξε η δολοφονία του Π. Φύσσα.