Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

...O ΣΥΡΙΖΑ έρχεται, το ADONY WALKER φεύγει!!!

Ακριβοπληρωμένο στέλεχος της «Διοίκησης Τζανίκου», ο γυρολόγος & επανερχόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ Α. Νεφελούδης!!!

«Η ΑΥΓΗ» φραστικών τραμπουκισμών από τριτοκλασάτα στελέχη κατά του Πατούλη ...
Γνωρίζουμε ότι έχει τρομάξει τους αντιπάλους μας η δυναμική του ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση», αλλά και η ευρεία στήριξη που έχει από εκατοντάδες Δημάρχους και στελέχη του θεσμού που υπηρετούμε.
Το γεγονός ότι προσπαθούν να μετακινήσουν πέραν της 15ης Οκτωβρίου την ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε, παρά το γεγονός ότι αυτή η ημερομηνία προβλέπεται από το Π.Δ. 75/2011, το αποδεικνύει.
Δυστυχώς όμως, δεν αρκούνται μόνον στην προσπάθεια να μεταθέσουν την ημερομηνία των εκλογών. 
Καταφεύγουν και στη δημοσίευση συκοφαντικών και υβριστικών άρθρων σε κομματικές εφημερίδες, που υπογράφονται από τριτοκλασάτα στελέχη τους με στόχο να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία εναλλακτικής πολιτικής πρότασης που θα βγάλει την Αυτοδιοίκηση από τα σημερινά της προβλήματα.

Το υβριστικό άρθρο του μέχρι πριν λίγες μέρες υπεύθυνου αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ και προσφάτως προσχωρήσαντα στο ΣΥΡΙΖΑ Α. Νεφελούδη, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, το οποίο χαρακτηρίζει την πολιτική μας πρόταση ως «νεοφιλελεύθερους τραμπουκισμούς» και τον επικεφαλής του Κινήματος και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη «ως τον χειρότερο Δήμαρχο που πέρασε μεταπολιτευτικά από την ελληνική αυτοδιοίκηση» , δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο από μας.
Πως νομιμοποιείται ο κ. Νεφελούδης, που όποτε εκτέθηκε ως υποψήφιος Δήμαρχος απέτυχε να εκλεγεί, να χαρακτηρίζει αποτυχημένο έναν Δήμαρχο σαν τον Γ. Πατούλη, που έχει πετύχει να εκλεγεί επί τρεις συνεχόμενες θητείες και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό στις εκλογές του Μαΐου 58%;
Πως νομιμοποιείται ο κ. Νεφελούδης, να καταφέρεται με υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τους Δημάρχους που στηρίζουν την υποψηφιότητα Πατούλη και το Κίνημα Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση;

Α. Νεφελούδης:«Ισως ο χειρότερος Δήμαρχος που πέρασε μεταπολιτευτικά, ο Γ. Πατούλης»!!!

Η αυτοδιοίκηση στη δίνη νεοφιλελεύθερων τραμπουκισμών!
Παράγοντες, αιρετοί της αυτοδιοίκησης που τα προηγούμενα χρόνια, για λόγους τακτικής, ίσως, είχαν σηκώσει αντιμνημονιακές κορώνες, κυρίως στην Αττική σιωπούν, εξαργυρώνοντας με τη σιωπή τους την ενδεχόμενη εκλογή τους σε αξιώματα στα συλλογικά όργανα
Οι διώξεις κατά των πέντε δημάρχων της Αριστεράς επειδή αρνήθηκαν να παρανομήσουν, επανεξετάζοντας συμβάσεις που με εντολή της Ε.Ε. και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ είχαν γίνει από ορισμένου αορίστου χρόνου για χιλιάδες εργαζομένους στους δήμους, συγκροτεί τα χαρακτηριστικά του τραμπουκισμού, του πανικού και του φασιστικού τρόπου με τον οποίο η συγκυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει τις πολιτικές της.
Η παραπομπή ξεπερνά κάθε όριο δημοκρατικής νομιμότητας, αφού ποτέ από τη μεταπολίτευση και μετά δεν είχε παραπεμφθεί δήμαρχος με το ερώτημα της αργίας στον εισαγγελέα, επειδή προσπάθησε να προστατεύσει τους εργαζόμενους στον δήμο του και επίσης διότι έρχεται να επιβάλει στους δήμους μια απόλυτα παράνομη επιλογή.
Αυτή η πράξη είναι η ακραία έκφραση της νεοφιλελεύθερης επέλασης στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Να θυμίσω πως είναι ο μοναδικός κοινωνικός χώρος που έχει υποστεί τόσο μεγάλες περικοπές από την εφαρμογή των μνημονίων μέχρι σήμερα, 60% είναι μόνο οι μειώσεις στις κρατικές δεσμεύσεις προς την Τ.Α.
Από την άλλη μια σειρά από, τις γνωστές, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου έχουν ως στόχο τους την απομείωση του ρόλου της και το «πέρασμα» μιας σειράς αρμοδιοτήτων σε κολλητούς ή μη του ιδιωτικού τομέα.

Μall Aμαρουσίου ...

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:Ψευδείς οι καταγγελίες του Δ. Κλαπάκη

Με αφορμή το περιεχόμενο ανάρτησης της ιστοσελίδας «makeleio.gr», στις 29 Σεπτεμβρίου 2014, στην οποία φιλοξενήθηκαν συκοφαντικές και ψευδείς καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Δ. Κλαπάκη, σχετικά με «παράνομο κτίριο» στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, το περιγραφόμενο στη σχετική ανάρτηση κτίριο, το οποίο είναι γνωστό ως «Blue Land» , έχει ανεγερθεί στο Ο.Τ. 04 κι έχει πρόσοψη στην οδό Αγησιλάου. 
Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει εκδώσει ποτέ άδεια για την ανέγερση του συγκεκριμένου ακινήτου , γιατί η ανέγερση του έγινε σε εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου που συνοδεύει το Νόμο 3207/2003. Την οικοδομική άδεια την έχει εκδώσει το ΥΠΕΧΩΔΕ ( νυν ΥΠΕΚΑ). 
Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Αμαρουσίου ουδέποτε είχε συμμετοχή στην έκδοση της άδειας αλλά και στην τήρηση των όρων της, κατά την ανέγερση του κτιρίου, όπως ψευδώς υποστηρίζει ο κ. Κλαπάκης.
Δεύτερον, παρά τους ισχυρισμούς του Δ. Κλαπάκη περί δήθεν απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που έκρινε παράνομο το εν λόγω κτίριο, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου δεν εκκρεμούν ενέργειες κατ’ εκτέλεση απόφασης του ΣτΕ ή άλλου Δικαστηρίου, όσον αφορά το σύννομο η μη της ανέγερσης του παραπάνω κτιρίου.

«Μακελειό» Κλαπάκη - Πατούλη για τα γραφεία της «Siemens» στο «Blue Land»!!!

makeleio128
Διαφθορά και διαπλοκή υπό την σκέπη του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου  Πατούλη, στην περιοχή όπου στεγάζονται σήμερα τα γραφεία της Siemens,  κατήγγειλε στο ιστολόγιο του Στέφανου Χίου «makeleio.gr», ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Για ένα νέο Μαρούσι», Δορύλαος Κλαπάκης!!! 
Ο κ. Κλαπάκης ισχυρίστηκε ότι «το κτίριο της Γιάννας Αγγελοπούλου όπου σήμερα στεγάζει τα γραφεία της Siemens (Blue Land),  όχι απλά κρίθηκε(& μάλιστα πρόσφατα), «παράνομο» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά με περισσό θράσος και χωρίς κανέναν σεβασμό προς τους πολίτες & το περιβάλλον,  προέβησαν και σε μπάζωμα του εξωτερικού χώρου όπου βρίσκεται ένα ρέμα, προκειμένου αυτό να γίνει παρκινγκ για τους πελάτες και τους εργαζόμενους του Blue Land»...
Κατα τα λεγόμενα Κλαπάκη στο «makeleio.gr», 

makeleio126η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ότι «το κτίριο της Αγγελοπούλου στο οποίο στεγάζονται αυτή τη στιγμή τα γραφεία της SIEMENS, δεν ακολούθησε τους νόμιμους όρους και συνεπώς η άδειά του είναι αντισυνταγματική και παράνομη».
Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Αμαρουσίου έχει «επιτρέψει» ο χώρος γύρο από το παράνομο παρκινγκ να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, αφού όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Δορύλαος  Κλαπάκης : 
«Ο δήμαρχος δεν ασχολείται με τίποτα από όλα αυτά και ενώ είναι ενημερωμένος το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει εμφανίσεις στην τηλεόραση.  Είναι άσχετος!   Αντί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα του Δήμου για να απομακρύνει τα μπαζώματα και τα παράνομα που υπάρχουν, αυτός χρησιμοποιεί τα χρήματα για να κάνει πανηγύρια και δημόσιες σχέσεις».

Όχι στην προβολή της ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Σεπτεμβρίου, η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το  ΜΑΡΟΥΣΙ» 
Μαίρη Διακολιού, έκανε παρέμβαση με ανακοίνωση εκ μέρους της παράταξης αναφορικά με την επιλογή του Δημάρχου για ανάρτηση του λογοτύπου της εταιρείας «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε»  στο χώρο στάθμευσης και επί των δημοτικών ποδηλάτων, η οποία εξωραΐζει την εικόνα της εταιρείας αυτής στο ευρύ Μαρουσιώτικο κοινό, κλείνοντας τα μάτια στο γεγονός του ότι η συγκεκριμένη εταιρεία κλείνει την αλυσίδα παραγωγής της στην Ελλάδα μεταφέροντας το εργοστάσιό της από τη Θεσσαλονίκη στο εξωτερικό για να αυξήσει την κερδοφορία της λόγω του μικρότερου κόστους εργασίας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους και φυσικά με αντίκτυπο στην οικονομία της Χώρας μας.
Στo πλαίσιο της ανακοίνωσης αυτής, κάλεσε αφ' ενός τον Δήμαρχο και το ΔΣ να παύσουν τη διαφήμιση της εταιρείας αυτής και αφ' ετέρου τους πολίτες να δείξουν έμπρακτα την αντίθεσή τους σ' αυτήν την επιλογή.
Ο Δήμαρχος απάντησε, κάνοντας εκτενή αναφορά στην αξία των επενδύσεων, των χορηγιών και της χρήσης των ποδηλάτων με την ανάγκη συντήρησής τους και το ύψος του κόστους της. 
Επί της ουσίας της ανακοίνωσης, αρκέστηκε να πει ότι έμαθε μόλις πριν μία εβδομάδα για το θέμα των απολύσεων, ότι μέχρι τότε είχε τους ενδοιασμούς του για την διαφήμιση της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, μόνο για λόγους ανάγκης προώθησης υγιεινών προτύπων διατροφής και επιφυλάχθηκε ότι θα επανέλθει.

Νέος χώρος στάθμευσης 35 θέσεων, στην «καρδιά» του Αμαρουσίου!

Τον υπόγειο χώρο στάθμευσης, χωρητικότητας 35 θέσεων στην καρδιά της πόλης, επί της οδού Χατζηαντωνίου, που θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών του κέντρου, παρέλαβε επίσημα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, από εκπρόσωπο της δωρήτριας κατασκευαστικής εταιρίας. 
Πρόκειται για εκτέλεση συμφωνίας που διεκδίκησε και πέτυχε η Διοίκηση του Δήμου από την οποία προκύπτει όφελος για τον Δήμο, τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.
Στο πλαίσιο της παράδοσης - παραλαβής, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Σπύρο Σταθούλη, και Νίκο Πέππα, βρέθηκε στον χώρο, και από κοινού με τον εκπρόσωπο της εταιρίας Φώτη Γιόφτσιο, έδωσαν και επίσημα το πράσινο φως για τη λειτουργία του 3ου επιπέδου του υπόγειου χώρου στάθμευσης, του οποίου η πλήρης κυριότητα έχει περιέλθει στον Δήμο κατόπιν σχετικής σύμβασης.

Οι τρεις συγκαλύψεις του κ. Πατούλη

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για  το  ΜΑΡΟΥΣΙ» με πρόσφατη παρέμβασή της αποκάλυψε ένα πολιτικό σκάνδαλο στο Δήμο:τη συγκάλυψη από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη «πρωτοκλασάτων» δημοτικών συμβούλων των οποίων συγγενείς πρώτου βαθμού πλαστογράφησαν τα πιστοποιητικά τους για να εργαστούν στο Δήμο Αμαρουσίου.
 Αντί μιας απάντησης σε αυτό το τόσο απλό ζήτημα, το γραφείο τύπου του Δήμου εξέδωσε ολόκληρη πραγματεία περί αριστεράς, αναπαράγοντας μάλιστα τη λογική της μονταζιέρας της ΝΔ που τους στηρίζει παντοιοτρόπως, ότι δήθεν αρνούμαστε τον έλεγχο νομιμότητας των προσλήψεων. 
Με πόσο περισσότερη έμφαση να δηλώσουμε πως συμφωνούμε απολύτως με τον έλεγχο τίτλων σπουδών ακριβώς επειδή αυτός ο έλεγχος δικαιώνει πανηγυρικά τις αριστερές παρατάξεις, αποκαλύπτοντας στην κοινή γνώμη τα αναίσχυντα ρουσφέτια των συγκυβερνώντων και των δημάρχων τους;
Επαναλαμβάνουμε: η πλαστογραφία αφορά πρώτου βαθμού συγγενείς επιφανών αιρετών της δημοτικής Αρχής, δηλαδή συζύγους, αδέλφια, γονείς, παιδιά. 
Πόσο παιδαριώδες ο κ. Πατούλης να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ποιους αφορά, να αρνείται να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για στελέχη που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο και να τους δίνει χώρο και αξιώματα στη δημόσια ζωή της πόλης μας!

Επίσκεψη Πατούλη στο ΠΕΔΥ Αμαρουσίου

Συνάντηση με το ιατρικό προσωπικό της Mονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου (πρώην ΙΚΑ) είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή του υπεύθυνου της Μονάδας, καρδιολόγου κ. Κωνσταντίνου Καλλικούρδη, του αναπληρωτού του, οδοντιάτρου Κώστα Καλλιγέρη και της Προϊσταμένης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Κορίνας Λιούτα.
Κατά την επίσκεψή του στο ΠΕΔΥ Αμαρουσίου, ο κος Πατούλης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στο ιατρικό προσωπικό ζητήματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και να ενημερωθεί για το επίπεδο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και μη πολιτών από τη Μονάδα Υγείας Αμαρουσίου.
Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών υπογράμμισε:

Γ. Πατούλης:«Μέλημα του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, η διατήρηση της υγείας των πολιτών»

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Αμαρουσίου συνάντηση των στελεχών των ΚΕΠ Υγείας παρουσία του Προέδρου Δ.Σ. του Ε.Δ.ΔΥ.Π.Π.Υ, Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου Ι.Σ.Α κ. Γιώργου Πατούλη και του Διευθυντή του Ε.Δ.ΔΥ.Π.Π.Υ κ. Σωτήρη Παπασπυρόπουλου.
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κ. Γ. Πατούλης ανέλυσε το σκεπτικό καθώς και τις ανάγκες που εξυπηρετούν τα ΚΕΠ Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, έδωσε έμφαση στο ρόλο των Δήμων στα Προγράμματα Προαγωγής Υγείας και τόνισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχουν οι Ιατροί στην προσπάθεια αυτή.
Στα ερωτήματα που τέθηκαν από τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας, ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αγκαλιαστεί από όλους τους δήμους της χώρας με την προϋπόθεση ότι θα γίνει συστηματική δουλειά και με γνώμονα πάντα την πρόληψη και την προαγωγή υγείας σύμφωνα με τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 
Ο κ. Πατούλης έκανε αναφορά και στο Παγκόσμιο Συνέδριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο και τη σπουδαιότητά που έχει αυτό για τη χάραξη της πολιτικής της  υγείας στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στις 5:45 μ.μ. το Σεμινάριο «Αυτοεκτίμηση & Αυτογνωσία για Ισότιμες Σχέσεις»

Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου σας προσκαλεί σε σεμινάριο με θέμα:
Αυτοεκτίμηση και Αυτογνωσία για Ισότιμες Σχέσεις - Μέρος Α'διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στις 5:45 μ.μ. στα γραφεία του Ομίλου, Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος.
Στόχος του εισαγωγικού σεμιναρίου της θεματικής ενότητας «Επικοινωνία και Διαπροσωπικές Σχέσεις», είναι να παρουσιάσει τις "παγίδες", που εμφανίζονται στις προσωπικές σχέσεις και το πως αυτές ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες.
Ένα ζευγάρι είναι η σύνθεση δύο διαφορετικών προσωπικοτήτων, που «κουβαλούν» μια πλούσια κληρονομιά από πρότυπα, βιώματα, εμπειρίες και προσδοκίες από τις σχέσεις της ζωής τους.
Το θέμα αυτό θα χωριστεί σε δύο παρουσιάσεις.
Ενδεικτικά θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:

Ξεκινάνε αύριο τα μαθήματα κεραμικής στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι

Κύκλος Μαθημάτων Κεραμικής 2014-2015
                       ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 210 61 444 30
               Tα μαθήματα αρχίζουν 4 Οκτωβρίου.
Κάθε Σάββατο και Κυριακή
Σάββατο
(10:00πμ-12:00μμ) Δημιουργική απασχόληση με τον τροχό για παιδιά.
(10:00πμ-12:00μμ) Θεματικό τμήμα πηλοπλαστικής για παιδιά.
(12:00μμ-2:00μμ) Δημιουργική απασχόληση με τον τροχό για ενήλικες.
Το κόστος συμμετοχής είναι 10€ για τους ενήλικες και  5€ για κάθε  παιδί.
Κυριακή
(10:00πμ-12:00μμ) Θεματικό τμήμα πηλοπλαστικής για παιδιά.
(12:00μμ-2:00μμ) Δημιουργική απασχόληση με τον τροχό μόνο για παιδιά.
Το κόστος συμμετοχής είναι 5€ για κάθε  παιδί.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Π. ΦΥΣΣΑ: Εγκλημα του κοινού Ποινικού Δικαίου;

της Μ. Διακολιού
Στις 18/9/2013 ο νεαρός καλλιτέχνης και ακτιβιστής αντιφασίστας Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά, οπαδό της Χρυσής Αυγής. 
Υπό άλλες συνθήκες, η πολιτική τοποθέτηση των δύο ανδρών θα ήταν αδιάφορη για την νομική αντιμετώπιση της στυγερής αυτής ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. 
Εν προκειμένω, όμως, κατόπιν της τέλεσης του εγκλήματος αυτού και αφού επεξεργάστηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες, οι αρμόδιες δικαστικές αρχές κατηγόρησαν σημαντικό αριθμό σημαινόντων στελεχών της Χρυσής Αυγής και οδηγήθηκαν ακόμη και στην προφυλάκιση πολλών εξ αυτών, ακόμη και του προέδρου της.
Κρίνοντας από τα στοιχεία της δικογραφίας που έλαβαν το φως της δημοσιότητας και από την τρέχουσα ειδησεογραφία, είναι αναμφίλεκτο ότι -παρά τους εύλογους δισταγμούς να χαρακτηριστεί η δολοφονία αυτή ως «πολιτικό έγκλημα» με βάση τις νομικές θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί για τον προσδιορισμό της εννοίας του- η ειδεχθής πράξη του Ρουπακιά έχει με σαφήνεια σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις.
Ο πολιτικός φορέας που ο Ρουπακιάς υποστηρίζει, η Χρυσή Αυγή, δεν είναι η πρώτη φορά που έχει εμπλακεί σε πράξεις βίας και εκδηλώσεις μίσους
Εντελώς ενδεικτικά υπενθυμίζουμε τα περιστατικά με την επίθεση και τους προπηλακισμούς κατά μικροπωλητών στη Ραφήνα με επικεφαλής τους βουλευτές Γερμενή και Ηλιόπουλο, την επίθεση με μολότωφ σε κομμωτήριο αλλοδαπού και τον τραυματισμό πελάτη του ίδιου κομμωτηρίου με μαχαίρι, το θανάσιμο τραυματισμό Πακιστανού με μαχαίρι στα Κάτω Πετράλωνα και την πρόσφατη επίθεση πάλι ενάντια σε Πακιστανό με σιδηρογροθιά στον Πειραιά, που αποτελούν μικρό μόνο μέρος της λίστας των εγκληματικών περιστατικών που περιήλθαν σε γνώση της Δικαιοσύνης, των οποίων επιστέγασμα υπήρξε η δολοφονία του Π. Φύσσα.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η υποκρισία της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου δεν έχει όριο!!!

Γιατί δεν παραδέχονται δημόσια ότι οι έλεγχοι της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, είναι αυτοί που ανέδειξαν το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών;
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ δημοτική παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι», σχετικά με τον έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων και πιστοποιητικών των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου που διενεργήθηκε από τη Διοίκηση Πατούλη, αναδεικνύει την υποκρισία των στελεχών της συγκεκριμένης παράταξης.
Αναδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η συγκεκριμένη παράταξη δεν έλαβε υπόψη της το συντριπτικό σε βάρος της αποτέλεσμα των εκλογών του προηγούμενου Μαΐου γι αυτό έχει επιλέξει ως μέθοδο αντιπολίτευσης τη συκοφαντία και τη λάσπη.
Η λάσπη όμως και η συκοφαντία πάντα επιστρέφουν σε αυτούς που τη χρησιμοποιούν. Στους ψεύτες και συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου απαντάμε με καθαρές και ξάστερες κουβέντες.
Και τους θέτουμε συγκεκριμένα ερωτήματα.
Ερώτημα πρώτο, είναι υπέρ ή κατά των ελέγχων στους φακέλους εργαζομένων στους Δήμους;

Αρνήθηκε την προστασία της εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων, ο Γ. Πατούλης!!!

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30 Σεπτέμβρη η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το  ΜΑΡΟΥΣΙ» κατέθεσε στο Προεδρείο πρόταση ψηφίσματος προκειμένου να υιοθετηθεί απ' όλες τις δημοτικές παρατάξεις πολιτική απόφαση, ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Αμαρουσίου. Υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν αξιολογηθεί από το ΑΣΕΠ τα προηγούμενα χρόνια με απόφαση του τότε Υπουργού της ΝΔ κ. Πρ. Παυλόπουλου.
Τώρα η συγκυβέρνηση, υπακούοντας τις εντολές της τρόικα με σκοπό τις απολύσεις θέλει να περάσει από επαναξιολόγηση τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, ενώ έχει αλλάξει και τα κριτήρια μονιμοποίησής τους σε σχέση με εκείνα που ίσχυαν όταν είχαν αξιολογηθεί. Αυτό σημαίνει προγραφή απολύσεων στην οποία η παράταξή μας αντιτάσσεται σθεναρά.

«Παράνομη» η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα συνεργείου της «ΤΟΥΟΤΑ» στα Βριλήσσια;

Η τοποθέτηση της κεραίας της Vodafon(ναι της Εταιρείας που είχε εμπλακεί στην παρακολούθηση του πρωην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή), έγινε - σύμφωνα με μαρτυρία αναγνώστη του Παρατηρητηρίου Αμαρουσίου - την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στην ταράτσα κτιρίου της ΤΟΥΟΤΑ στα Βριλήσσια(Αναπαύσεως 15)!!!

«Αγία Φιλοθέη Αμαρουσίου: Η Ιστορία του τόπου μας & το παρόν»

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το  ΜΑΡΟΥΣΙ»  Λευτέρης Μαγιάκης, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους Πέτρο Κούκουζα και Δημήτρη Κουτσουβέλη, παρακολούθησαν την εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσε ο εξωραϊστικός και εκπολιτιστικός σύλλογος Αγίας Φιλοθέης «Άγιος Γεώργιος», με θέμα «ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ : Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ & ΤΟ ΠΑΡΟΝ» .
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για τη ζωή και το έργο της Φιλοθέης Μπενιζέλου (Αγία Φιλοθέη), για τα αρχαία υδραγωγεία, τα λιγνιτωρυχεία, τις Αγροτικές φυλακές και το σιδηρόδρομο της περιοχής. 
Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση γύρω από τα προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής.

«Εκτός των Τειχών» του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, ο Δ. Πολυχρονιάδης!!!

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος φόρτο υποχρεώσεων...
Ο δημοτικός σύμβουλος, ανέφερε στα έκπληκτα μέλη του Σώματος,  ότι η εκλογή του στο Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος τού δημιουργεί πολλές υποχρεώσεις, οι οποίες δεν μπορούν να συνδυαστούν με εκείνες του Δημοτικού Συμβουλίου...
Ο έτερος λόγος και σπουδαιότερος κατ΄εμέ, που επικαλέστηκε ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης ήταν ότι στους «Εκτός των Τειχών» αποφασίστηκε αίφνης & απροειδοποίητα, να εφαρμοστεί ΛΕΕΙ τούτη την 5ετία, η εναλλαγή προσώπων στη θέση του δημοτικού συμβούλου(Μα τι ταχύτητα είναι αυτή!!!), στον συνδυασμό της Αριστερής  Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης  «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ»(Δηλαδή η αλλαγή θα πραγματοποιούνταν αναξαρτήτως εάν εκλέγονταν ο ίδιος στο δ.σ. της ΔΟΕ ή Οχι), η οποία - όπως εξήγησε αναλυτικά - για διάφορους λόγους(;;;) δεν είχε εφαρμοστεί στην προηγούμενη θητεία...
Ο κ. Πολυχρονιάδης ευχαρίστησε άπαντες για την συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια, τόνισε ότι θα είναι παρών στα δημοτικά δρώμενα και πρόσθεσε:

Το «σκληρό φως» του ΣΥΡΙΖΑ, με «ένα ... μπλουζ του Βερολίνου»!!!

Οι «εθελόδουλοι λαγοί του Φούχτελ», το «φαινόμεμο Κούκουζα» & οι «κεντροαριστεροί» Καμίνης, Μπουτάρης & Ιωακειμίδης!                 
                     Η  επιστολή του Γιώργου Πατούλη στην «Εφημερίδα των Συντακτών»
Κύριε Διευθυντή, Με αφορμή τη δημοσίευση στην εφημερίδα σας, στο φύλλο της 29 Σεπτεμβρίου 2014, στη σελίδα 45, άρθρου που υπογράφεται από τον δημοτικό σύμβουλο Αμαρουσίου κ. Π. Κούκουζα, θα ήθελα να σας επισημάνω τα παρακάτω:
Πρώτον, θεωρώ απαράδεκτο να δίνετε δυνατότητα φιλοξενίας θέσεων & απόψεων που στρέφονται σε βάρος μου, χωρίς ταυτόχρονα να έχω τη δυνατότητα να προβάλλω ως απάντηση τις δικές μου θέσεις. 
Ο στοιχειώδης σεβασμός στις αρχές του δημοκρατικού διαλόγου, επιβάλλει την ισότιμη προβολή όλων των απόψεων. 
Η επιλεκτική προβολή απόψεων βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία&την αξιοπιστία της εφημερίδας σας.
Δεύτερον, θα έπρεπε να γνωρίζατε ότι οι απόψεις του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου που αφορούν στα πεπραγμένα μου ως Δημάρχου Αμαρουσίου, καταδικάστηκαν απερίφραστα από τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου Αμαρουσίου, οι οποίοι έδωσαν σε μένα και στη δημοτική μου παράταξη μια καθαρή εκλογική νίκη, από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 58%. 
Αντίθετα, η παράταξη του κ. Κούκουζα δεν κατάφερε να λάβει ούτε το εκλογικό ποσοστό του κόμματος που τους υποστήριζε
Κι, όμως, η εφημερίδα σας επέλεξε να φιλοξενεί τις απόψεις και τα ψέματα αυτών που μειοψηφούν αποδεδειγμένα στην κοινωνία, αντί εκείνων που εκφράζουν τη μεγάλη πλειοψηφία των τοπικών κοινωνιών.
Τρίτον, δεν έχει ο συντάκτης του άρθρου που άκριτα φιλοξενήσατε στην εφημερίδα σας το πολιτικό ανάστημα να αποκαλεί τους Δημάρχους μέλη του Κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση» εθελόδουλους και λαγούς του Φούχτελ, όταν και οι πέτρες γνωρίζουν πως οι προνομιακοί συνομιλητές του κ. Φούχτελ, ήταν και είναι οι Δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, αλλά & Νίκαιας Ρέντη,

Την Κυριακή 9 Νοέμβρη, όλοι στη Γ.Σ. του «Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής»

           ΟΛΟΙ στην Γενική Συνέλευση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ την Κυριακή 9 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ,
                              στο πολιτιστικό κέντρο  του Δήμου Ελληνικού (στάση metro Ελληνικό)
                                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι, Η Εκλογοαπο λογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου σήμερα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί διεξάγεται σε συνθήκες επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων εργαζομένων του κλάδου.  
Η μαζική συμμετοχή και δράση αποτελεί βασική προϋπόθεση στην οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την αντεπίθεση του στην γραμμή του ταξικού αγώνα, στην διεκδίκηση αιτημάτων προς όφελος της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.
Κανένας από μόνος του:
Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.
Δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα αντεργατικά μέτρα, στα σχέδια κεφαλαίου  Ε.Ε και των πολιτικών τους δυνάμεων.

Στη 1:00 μ.μ, η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕΞI(6) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014
2. "Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για την προμήθεια ανταλλακτικών λοιπών μηχανημάτων υπηρεσίας πρασίνου"
3. Έγκριση καταβολής αμοιβής και εξόδων σε δικηγόρους για κατάθεση αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατά της υπ΄ αρ. 6271/2013 οριστικής απόφασης του Εφετείου Αθηνών(Αμούργης Παντελής). Φ. 046 - Υπ. Ι.Γ.Ε

Με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αττικής, συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης


Σε ζητήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντάλλαξαν απόψεις ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με το Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αττικής (Σ.Ε.Ο.Τ.Α.), που τον επισκέφθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014.
Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου κ. Ιωάννης Κλειδέρης και τα μέλη του Δ.Σ. ευχήθηκαν εγκάρδια στον κο Πατούλη «Καλή Επιτυχία» κατά τη νέα δημαρχιακή θητεία του, καθώς και στις εκλογές για την Προεδρεία της ΚΕΔΕ, στις οποίες είναι υποψήφιος με το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Συνδικάτου, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους σε κάθε δυσκολία τους από οποιοδήποτε θέση ευθύνης και αν βρίσκεται και στο παρόν, αλλά και στο μέλλον.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Να ολοκληρωθούν ως τις 15 Οκτωβρίου οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.

Oι κ.κ. Καμίνης & Μπουτάρης καθυστερούν εσκεμμένα τις διαδικασίες 
για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά οφέλη & προσωπικές επιδιώξεις
Η αποδοχή του Κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση» από δεκάδες Δημάρχους και στελέχη του θεσμού μας,  έχει προκαλέσει πανικό στους αντιπάλους μας. 
Γι αυτό προσπαθούν, παραβιάζοντας τους Νόμους της Πολιτείας και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, να καθυστερήσουν τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε..
Την ευθύνη για την μη τήρηση της νομιμότητας και την εσκεμμένη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών την έχουν κυρίως οι Δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης.
Εκείνοι έχουν την ευθύνη να συγκαλέσουν, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Π.Δ. 75/2011, τη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε., το αργότερο ως τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου αυτή να εκλέξει στη συνεδρίαση αυτή το νέο Δ.Σ..
Σε αυτή την θεσμική τους υποχρέωση δυστυχώς μέχρι σήμερα όχι μόνον δεν έχουν ανταποκριθεί, αλλά αντίθετα επιδιώκουν κατά παράβαση των όσων προβλέπει το Π.Δ. 75/ 2011 τη χρονική παράταση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Είναι προφανές ότι ένας από τους λόγους που επιλέγουν την τακτική της καθυστέρησης, είναι ο φόβος τους πως στην κάλπη θα αναδειχθεί η χαμηλή αποδοχή των υποψηφιοτήτων τους και η πολύ ισχυρή στήριξη που λαμβάνουν τα στελέχη του Κινήματος Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση

Αξιολογήστε τους ...«αξιολογητές»!

Ο επίλεκτος δήμαρχος της Ν. Δ. Γ. Πατούλης συγκάλυπτε για χρόνια & αποσιώπησε σκάνδαλο με πλαστά πιστοποιητικά που αφορούσαν σε συγγενείς πρωτοκλασάτων στελεχών του;
Μετά από την απάντηση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου (23.09.2014, επισυνάπτεται) σε ερωτήματα που είχε καταθέσει η παράταξή μας «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι» σχετικά με τα παραποιημένα πτυχία υπαλλήλων του δήμου Αμαρουσίου (07.08.2014, επισυνάπτεται) εύλογα προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα και διαπιστώσεις:
1. Μεταξύ των εννέα (9) μη νόμιμων τίτλων που εντοπίστηκαν από τον έλεγχο, υπάρχουν «τίτλοι» που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάληψη θέσεων από συγγενείς (πρώτου βαθμού) δημοτικών συμβούλων και μάλιστα, εξεχόντων μελών της διοίκησης του δήμου Αμαρουσίου.
Σε ποιους/ες δημοτικούς/ες συμβούλους αφορούν και ποια η συγγενική σχέση με τους/τις υπαλλήλους κατόχους μη νόμιμων τίτλων;
2.Πότε προσελήφθησαν αυτοί/ες οι υπάλληλοι και πότε έκαναν χρήση των παραποιημένων τίτλων, ώστε να καταλάβουν τη θέση που έχουν ή είχαν πριν την αποχώρησή τους;
Εδώ θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε εάν το σκάνδαλο, εκτός από διαχρονικό, είναι και διαπαραταξιακό/δικομματικό. Και αυτό το γράφουμε, διότι κάποιοι εμφανίστηκαν πριν χρόνια σαν κήρυκες και υπερασπιστές της κάθαρσης και της διαφάνειας.
3.Ποιο ήταν το οικονομικό κόστος για το δήμο εξαιτίας αυτών των παραποιήσεων;

                                                          ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Νέες δράσεις διάθεσης αγροτικών προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου

Επόμενη δράση: Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014
Με δεδομένα το αίτημα εκατοντάδων συμπολιτών μας και την αναγκαιότητα να διατηρηθούν οι εν λόγω αγορές ως διαδικασία που λειτουργεί υπέρ του κοινωνικού συμφέροντος και εξασφαλίζει σημαντικό όφελος για μεγάλη μερίδα οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, 
ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εξασφάλισε με παρέμβασή του προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτο, τη συνέχιση της πραγματοποίησης υπαίθριων αγορών αγροτικών προϊόντων υπό την οργανωτική ομπρέλα των δήμων και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Η παρέμβαση κρίθηκε επιβεβλημένη κατόπιν της τεθείσας από τον περασμένο Μάιο με τον Νόμο 4264/2014 απαγόρευσης διάθεσης αγροτικών προϊόντων σε δήμους με πληθυσμό άνω των τριών χιλιάδων, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.
Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι η επόμενη προγραμματισμένη δράση αγροτικών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014.

Μηνολόγιον Οκτωβρίου

Ο Οκτώβριος ή Οκτώβρης ή Οχτώβρης είναι ο δέκατος μήνας του ημερολογίου μας, όσο κι αν ολοφάνερα το όνομά του παραπέμπει στον αριθμό “οχτώ”. 
Για την ανακολουθία φταίνε οι Ρωμαίοι -διότι τα ονόματα των μηνών, όλα, είναι δάνειο από τα λατινικά. 
Το παλιό ρωμαϊκό μηνολόγιο άρχιζε από τον Μάρτιο και ο October ήταν ο όγδοος μήνας. 
Όταν αργότερα μεταρρυθμίστηκε το ημερολόγιο και μπήκαν στις δυο πρώτες θέσεις ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, η αντιστοιχία χάλασε μια και ο Οκτώβριος είναι πια ο δέκατος μήνας.
Στον προφορικό λόγο, πολλοί, ίσως οι περισσότεροι, λένε “ΟκτώΜβριος”. Κάποιοι το γράφουν κιόλας. 
Αυτό θεωρείται από τους λαθοθήρες (αλλά και από πολλούς καλοπροαίρετους) έσχατο δείγμα αμορφωσιάς, ενώ δεν είναι παρά ένας λαϊκός τύπος, μειωμένου ίσως κύρους, πάντως με πολύ παλιά ιστορία στη γλώσσα μας -όπως είχα γράψει παλιά, οχτακόσια χρόνια λάθος το λέμε!
Τε 1Πρώτη κυκλοφορία του «Κεφαλαίου» υπό Καρόλου Μαρξ
Πε 2Θανή Αριστοτέλους του Σταγειρίτου και Μαχάτμα Γκάντη γενέσιον
Πα 3Φραγκίσκου της Ασίζης γέννησις
Σα 4Θάνατος Τζάνις Τζόπλιν και Γκλεν Γκουλντ
Κυ 5Εκτόξευσις του Σπούτνικ Ι, του πρώτου τεχνητού δορυφόρου της Γης
Δε 6Εφεύρεσις τηλεφωνίας υπό Αλεξάνδρου Γκράχαμ Μπελ και θάνατος του επανεφευρέτη της, Στιβ Τζομπς
Τρ 7Έδγαρδου Άλαν Πόε γενέσιον

Ο χρυσούς κανόνας & γιατί το Πεκίνο... αγοράζει

Περίληψη: Στο σημερινό κόσμο των αδύναμων νομισμάτων και των κυμαινόμενων συναλλαγματικών ισοτιμιών, η επιστροφή στον κανόνα τού χρυσού δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά στον ορίζοντα κανενός. 
Ωστόσο, ο χρυσός εξακολουθεί να έχει ειδικές ιδιότητες που κανένα άλλο νόμισμα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι διαθέτει – κι αυτός είναι ο λόγος που η Κίνα ενισχύει τα αποθέματά της.
Ο ALAN GREENSPAN υπηρέτησε ως πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ από το 1987 ως το 2006. Το κείμενο αυτό αποτελεί προσαρμογή από το πιο πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο The Map and the Territory: Risk, Human Nature, and the Future of Forecasting [1] (Penguin Press, 2014). Copyright © Alan Greenspan, 2014.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Αν η Κίνα επρόκειτο να μετατρέψει σε χρυσό ένα σχετικά μικρό μέρος των αξίας 4 τρισ. δολαρίων συναλλαγματικών αποθεμάτων της, το νόμισμα της χώρας θα μπορούσε να αποκτήσει απροσδόκητη δύναμη στο σημερινό διεθνές οικονομικό σύστημα.
Θα ήταν ένας τζόγος, φυσικά, για την Κίνα να χρησιμοποιήσει μέρος των αποθεμάτων της για να αγοράσει αρκετό χρυσό ώστε να εκτοπίσει τις Η.Π.Α από την θέση τους ως τον παγκοσμίως μεγαλύτερο κάτοχο νομισματικού χρυσού.
(Την άνοιξη του 2014, τα αποθέματα των ΗΠΑ ανέρχονταν σε 328 δισ. δολάρια.
Αλλά το κόστος για το λάθος, από την άποψη της απώλειας τόκων και του κόστους αποθήκευσης, θα είναι μέτριο. Για τον υπόλοιπο κόσμο, οι τιμές τού χρυσού σίγουρα θα αυξάνονταν, αλλά μόνο κατά την διάρκεια της συσσώρευσης. Είναι πιθανό να ξαναγυρνούσαν στα προηγούμενα επίπεδα μόλις η Κίνα επετύγχανε τον στόχο της.

Από σήμερα η μεταφορά φοιτητών προς την Πανεπιστημιούπολη

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα για την εξυπηρέτηση των φοιτητών που διαμένουν στο Μαρούσι, αλλά και στον γειτονικό Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία για 16η χρονιά ο Δήμος Αμαρουσίου. Πρόκειται για το πρόγραμμα μεταφοράς των φοιτητών προς την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, το οποίο θα λειτουργήσει από την 1η Οκτωβρίου 2014.   
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  με αίτησή τους στο Τμήμα Υποστήριξης Δομών Εκπαίδευσης της Δ/σης Δημοτικής Περιουσίας και Προμηθειών Δήμου Αμαρουσίου από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Με την εγγραφή, θα εκδοθεί παράλληλα και η κάρτα επιβίβασης στο λεωφορείο του Δήμου. Απαραίτητη είναι η προσκόμιση και η κατάθεση των κάτωθι δικαιολογητικών:
1. Για τους Φοιτητές που διαμένουν στο Μαρούσι:
Δελτίο της φοιτητικής ταυτότητας και την «ARTEMIS CARD»
Τα δικαιολογητικά για την απόκτηση της «ARTEMIS CARD» είναι τα εξής: