Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Δράσεις της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς για τον ΕΝΦΙΑ


Η «Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς», τις επόμενες ημέρες, θα οργανώσει εξόρμηση ενημέρωσης για τον ΕΝΦΙΑ και τις δυνατότητες αντίστασης, με προκήρυξη που θα μοιραστεί σε κεντρικά σημεία της πόλης μας.
Την Κυριακή 28/9 στις 7:30 το απόγευμα, θα οργανώσουμε μαζί με όσους συμπολίτες μας έχουν πραγματική αδυναμία πληρωμής του ΕΝΦΙΑ (και μπορούν να αποδείξουν ότι διαφορετικά διακινδυνεύουν βασικά αγαθά για την επιβίωση της οικογένειάς τους), την υποβολή  ενδικοφανούς προσφυγής κατά της πληρωμής του φόρου, σύμφωνα με τις οδηγίες του δικηγορικού συλλόγου. Όσοι εμπίπτουν σ’ αυτή την κατηγορία, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την πρώτα με την Επιτροπή Αγώνα στο 6974 105775 ή με Mail στο epitropikifisias@gmail.com, για να έχουν μαζί τους όλα τα δικαιολογητικά για την προσφυγή.
Μέλη της Επιτροπής θα τους βοηθήσουν στη συμπλήρωση της προσφυγής και την ψηφιοποίηση των εγγράφων.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι χαράτσι και ως τέτοιο, μόνο καταργείται !!!

Μια ακόμη εφαρμογή μνημονιακών επιλογών,  ενισχύει την οικονομική απόγνωση και την κοινωνική απαξίωση της πλειοψηφίας των πολιτών, μισθωτών, ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, συνταξιούχων και βέβαια των ανέργων.
Ο άδικος και αναποτελεσματικός Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) επιβάλλεται χωρίς διακρίσεις από το πρώτο ευρώ σε όλες τις ιδιοκτησίες από αγροτεμάχια και οικόπεδα μέχρι παλιές μονοκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.
Είναι η μετάλλαξη του γνωστού χαρατσιού που μέσω της ΔΕΗ, τα τελευταία 3 χρόνια, συσσώρευσε νέα χρέη στα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Με ένταση της υπερφορολόγησης στα μικρά και μεσαία στρώματα που εκφράζουν την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τη διάθεση των υπηρετών της τρόικας, απέναντι στον ελληνικό λαό.
Προσθέτει ένα επιπλέον βάρος στις δυσβάστακτες φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών, που έχουν περιέλθει στην πλειοψηφία τους, σε οριστική αδυναμία αποπληρωμής φόρων, εισφορών και τοκογλυφικού τραπεζικού δανεισμού.
Επιταχύνει τις κατασχέσεις κινητών και ακινήτων και ισχυροποιεί τους πλειστηριασμούς.
Ο φόρος για την περιουσία, οφείλει να λαμβάνει  υπόψη του, όρια αφορολογήτου, προοδευτική κλίμακα, χρόνο κατοχής και απόδοσης εισοδήματος, φοροδοτική ικανότητα.

Παρέμβαση κατά του ΕΝΦΙΑ στη ΔΟΥ Αμαρουσίου

Περίπου 15 άτομα από την Πεύκη &το Μαρούσι πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, μοιράζοντας 200 φυλλάδια ενάντια στον αντισυνταγματικό&άδικο φόρο
                  Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παναττικής ημέρας δράσης
                                               για την «ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ».

«Eμπρηστικό & διχαστικό» τo ύφος της ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ

             Η Αλήθεια ενοχλεί την αξιωματική αντιπολίτευση
Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι επιχειρεί να παρουσιάσει μέσα από τις ανακοινώσεις της για μια ακόμη φορά, το άσπρο μαύρο. Η Διοίκηση Πατούλη ποτέ δεν αποκάλεσε τυμβωρυχία τις εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Αποκαλέσαμε τυμβωρύχους αυτούς που προσπαθούν να αποκομίσουν κομματικά οφέλη από τη δολοφονία του.
Είναι φανερό όμως από το εμπρηστικό και διχαστικό ύφος της ανακοίνωσης τους ότι  τους ενόχλησαν τα ερωτήματα που τους θέσαμε, σχετικά με την επιλεκτική ανοχή που επιδεικνύουν συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στους κουκουλοφόρους και σε εγκληματικές πράξεις βίας , που προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Τους ενοχλεί που αναδεικνύουμε την ασυνέπεια των πράξεων τους σε σχέση με τα λόγια τους.
Τους ενοχλεί που δεν πέφτουμε στην παγίδα τους να διχάσουμε την πόλη με αυθαίρετες κι αντιδημοκρατικές αποφάσεις που μας προτρέπουν να πάρουμε, για να ικανοποιήσουμε τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες τους.
Στο Μαρούσι με Διοίκηση Πατούλη, έχουν θέση όλοι οι πολίτες που σέβονται την Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία και τους κανόνες της συντεταγμένης Πολιτείας.
Αναρωτιόμαστε όμως, θα ίσχυε το ίδιο αν τη Διοίκηση της πόλης είχε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ;
Θα είχαν θέση στην πόλη μας οι πολίτες με διαφορετική από τη δική τους ιδεολογία ή θα τους εκτόπιζαν σε «στρατόπεδα επιμόρφωσης» και γκουλάγκ;
Θα το επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά, για τη Διοίκηση Πατούλη ο φασισμός και ο ναζισμός αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά μόνο με περισσότερη Δημοκρατία.

Αύριο η ανάδειξη προσωρινής Διοίκησης στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ

Γιάννης Νικολαράκος: Απέδωσε η «Λευκή νύχτα» στο Μαρούσι

Μεγάλη ανταπόκριση από τους καταναλωτές έτυχαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», οι «Λευκές Νύχτες Εμπορίου» που διοργανώθηκαν σε αρκετές πόλεις της Ελλάδος.
Ο θεσμός της «λευκής νύχτας», σημειώνει η εφημερίδα, που χτύπησε την πόρτα της χώρας μας πέρυσι το καλοκαίρι, όταν ο Δήμος Ιλίου διοργάνωσε την πρώτη Ελληνική Λευκή Νύχτα το τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου, φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει.
Οι περισσότεροι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων θεωρούν πως οι οικονομικές προσφορές σε συνδυασμό με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται, προσελκύουν πλήθος κόσμου, ο οποίος περνάει ευχάριστα το βράδυ του κάνοντας παράλληλα και οικονομικές αγορές...
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου κ. Γιάννης Νικολαράκος, αφού υπενθύμισε ότι η «Λευκή νύχτα» στην πόλη μας ήταν μια αφορμή για την ανάδειξη της νέας εικόνας του εμπορικού κέντρου της πόλης μετά την ολοκλήρωση της βιοκλιματικής ανάπλασης των πεζοδρόμων, είπε χαρακτηριστικά: 
«Ηταν μια κίνηση που γενικά απέδωσε. Υπολογίζεται, πρόσθεσε, ότι στην κίνηση που έγινε στις 21 Ιουνίου στο Μαρούσι ο κόσμος που περπάτησε στους πλακόστρωτους δρόμους του εμπορικού κέντρου άγγιξε τις 60.000»

Aύριο στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», η «Βραδιά του Ερευνητή»

Με σύνθημα «Η έρευνα σε ταξιδεύει παντού»! 
Μετά από την τεράστια επιτυχία της περσινής Βραδιάς, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», στην Αγία Παρασκευή Αττικής, ανοίγει και πάλι τις πύλες του την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μία περιήγηση στον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας που θα διαρκέσει από τις 6:00 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.
Σε ρόλο συντονιστή, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ενώνει τις δυνάμεις του με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «Αθηνά»,το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και τον Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό SciCo για τη διοργάνωση μιας πολυδιάστατης και άκρως ενδιαφέρουσας Βραδιάς του Ερευνητή, που αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών!
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε εργαστήρια και σε μεγάλες ερευνητικές εγκαταστάσεις του Κέντρου καθώς και στην Έκθεση Καινοτομίας.
Στο κεντρικό αμφιθέατρο θα φιλοξενηθούν παραστάσεις και συζητήσεις για ερευνητικά ζητήματα αιχμής, στις οποίες το κοινό θα έχει ενεργό ρόλο.
Θα γίνει ζωντανή σύνδεση με το CERN αλλά και με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, όπου θα έχουν συγκεντρωθεί κορυφαίοι ερευνητές απ’ όλη την Ευρώπη, ενώ θα δούμε βίντεο από τους αστροναύτες στον διαστημικό σταθμό!

Αλλαγές από σήμερα στα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας

Αλλάζουν από σήμεραΠέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου. Διπλάσια τα καθημερινά δρομολόγια, τέλος τα κυριακάτικα και τα σαββατιάτικα απογευματινά.
Συγκεκριμένα, μελετώντας τα νέα δεδομένα όσον αφορά την επιβατική κίνηση και τις ανάγκες  όσων χρησιμοποιούν καθημερινά τα δημοτικά λεωφορεία για τις  μετακινήσεις τους, αλλά και τη μεταφορά μαθητών και φοιτητών της πόλης σε ημερήσια βάση, που πραγματοποιείται κι αυτή από τη Δημοτική Συγκοινωνία, ο Δήμος Αμαρουσίου προχωρά:
Στην αύξηση των δρομολογίων τις καθημερινές , όπου ουσιαστικά θα διπλασιαστούν τα δρομολόγια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση έως και 50% σε σχέση με σήμερα του χρόνου αναμονής μεταξύ των δρομολογίων.
Στην αναστολή λειτουργίας της Δημοτικής Υπηρεσίας τις Κυριακές και τα απογεύματα του Σαββάτου, αφού οι επιβάτες που μετακινούνται τις ημέρες αυτές  δεν ξεπερνούν τους 40.

Στις 2:00 μ.μ, η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔΕΚΑΕΞΙ(16) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 2:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1.Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου   οικονομικού έτους 2014
2."΄Eγκριση ή μη τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για εργασίες προστασίας των επιστρώσεων των πεζόδρομων στην περιοχή του κέντρου Αμαρουσίου"
3."Σύνταξη όρων διακήρυξης για το έργο "ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΣΦΑΛΩΝ ΟΔΕΥΣΕΩΝ"
4.Aπευθείας ανάθεση ή μη εκτέλεσης της μελέτης με τίτλο: "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ" λόγω κατεπείγουσας ανάγκης

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Σε ηλεκτρονική δημοπρασία η περιουσία σου, αν χρωστάς πάνω από 300 χιλ. € στο Δημόσιο!

Την ηλεκτρονική δημοσίευση, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, όλων των στοιχείων που αφορούν σε περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού κινητών και ακινήτων που εκδίδονται από το Δημόσιο, προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου.
Η απόφαση, που τίθεται άμεσα σε ισχύ, περιγράφει τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται, προκειμένου να δημοσιευτεί ο πλειστηριασμός.
Συγκεκριμένα, το 2ο άρθρο της απόφασης αναφέρει ότι «περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού που επισπεύδονται σε βάρος οφειλετών με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή (συμπεριλαμβανομένων κάθε είδους επιβαρύνσεων) άνω των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ, δύναται να αναρτώνται σε δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από την αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής υπηρεσία».

Από το + 468% στο …+ 296%, ο Φόρος θέρμανσης!

        Τρεις φορές περισσότερος παραμένει ο φόρος σε σχέση με τα προ κρίσεως επίπεδα.
       Πόσο θα πληρώνουμε για ένα λίτρο από τις 15 Οκτωβρίου. Τι θα γίνει με το επίδομα.
Οποιος βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, στέκεται στο ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα διατίθεται από τις 15 Οκτωβρίου σε τιμή κατά 12 λεπτά ανά λίτρο χαμηλότερη εξαιτίας της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 30% σε σχέση με τα επίπεδα της περσινής σεζόν.
Πέρυσι, το πετρέλαιο θέρμανσης, πουλήθηκε στην λιανική από 1,24 έως 1,45 ευρώ ανά λίτρο. Φέτος, η διάθεση θα ξεκινήσει από τα 1,12 ευρώ έως τα 1,33 ευρώ το λίτρο
Αυτό βέβαια, δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο φόρος στο πετρέλαιο, αφού αυξήθηκε κατά…468%, μειώνεται μεν αλλά θα παραμείνει αυξημένος κατά 296% σε σχέση με τα προ κρίσεως επίπεδα.
Οι αριθμοί αποκαλύπτουν την αλήθεια:
1.Μέχρι και πριν από δύο χρόνια, σε έναν τόνο πετρελαίου θέρμανσης, επιβαλλόταν ειδικός φόρος κατανάλωσης ύψους 60 ευρώ ανά 1.000 λίτρα ή 6 λεπτά ανά λίτρο. Επί αυτού του φόρου, επιβαλλόταν και ΦΠΑ αρχικά με συντελεστή 19%, στη συνέχεια με 21% και τελικώς με 23%.
Ετσι, η φορολογική επιβάρυνση στο πετρέλαιο θέρμανσης κυμαινόταν προ κρίσεως στα 71,4 ευρώ ανά 1.000 λίτρα.
2.Πριν από δύο χρόνια, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, αποφασίστηκε η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης να αυξηθεί από τα 60 ευρώ στα… 330 ευρώ δηλαδή κατά… 450%.

Ανακοίνωση του Συνδυασμού «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»

Όπως γνωρίζετε, ο νομοθέτης, για να εξασφαλίσει  τη μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων των δημοτών προβλέπει ρητά να εκλέγεται ο μεν Αντιπρόεδρος του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου από τη μείζονα πλειοψηφία, ο δε Γραμματέας από την ελάσσονα μειοψηφία.
Το 2011 ακολουθώντας τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος και το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών  του ακολούθησε  το νόμο, η Δημοτική Σύμβουλος Γαλάτεια Κλαπάκη εκλέχθηκε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά έκπληξη όλων, παρά την ενημέρωση του Υπουργείου και την παρέμβαση στη συνέχεια  του τότε Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η ομάδα Πατούλη δεν αποδέχτηκε  τη νόμιμη εκλογή, γεγονός που οδήγησε και στην τότε παραίτησή της  από Δημοτική Σύμβουλο.
Εν συνεχεία, όπως όλοι θυμόμαστε, για να διορίσει δικό της άνθρωπο η ομάδα Πατούλη προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 152 κατά της αποφάσεως του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ παράλληλα η ίδια ομάδα προκάλεσε δύο νέες συνεδριάσεις για εκλογή Γραμματέα, από τις οποίες όμως απείχε, παρότι η ίδια καλούσε τους Δημοτικούς Συμβούλους να συμμετάσχουν, δημιουργώντας έτσι εσκεμμένα τεχνική έλλειψης απαρτίας  δυσφημίζοντας παράλληλα την όλη λειτουργία του θεσμού.
Η Επιτροπή του άρθρου 152 που αποτελείται από έναν Υπάλληλο νομικό και έναν Δήμαρχο & η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει εξετάσει καμία προσφυγή μας με την απίθανη δικαιολογία ότι …. δεν έχει χρόνο(όπως αναφέρουν δεκάδες έγγραφα που μας έχουν  αποστείλει), βρήκε χρόνο να εξετάσει μόνο την προσφυγή Πατούλη, και αντιβαίνοντας στο νόμο, τη θέση του Υπουργείου και την απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έκανε δεκτή την αίτηση του.

Στις 7:00 μ.μ. στην Πεύκη η εκδήλωση:«Κοινωνικό Σχολείο: Μάθηση με κοινωνικό προσανατολισμό»

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας διοργανώνουν μια δέσμη δράσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος του ΥΠΑΙΘ «Κοινωνικό Σχολείο», με θέμα:
«Κοινωνικό Σχολείο: Μάθηση με κοινωνικό προσανατολισμό».
Το «Κοινωνικό Σχολείο» είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014-2015 και αφορά το σύνολο των μαθητών και των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων της χώρας, καθώς και των εκπαιδευτικών και των γονέων.
Σκοπός του προγράμματος είναι η σύνδεση του σχολείου με την κοινωνία μέσα από ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, με στόχο την προαγωγή της ψυχικής και σωματικής υγείας, την κοινωνική ευεξία των μελών του συνόλου της σχολικής κοινότητας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
Βασικοί θεματικοί άξονες του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» είναι: 

«Βιβλία σε ρόδες ®» από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»!!!

Δανεισμός εκπαιδευτικών σάκων σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, σχ. έτος 2014-15
Το πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες®» μετά την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή και αξιολόγησή του σε διάφορες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εισάγεται από το τρέχον σχολικό έτος και στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων.
Το πρόγραμμα αφορά το δανεισμό 17 εκπαιδευτικών σάκων με βιβλία αφιερωμένα στις θεματικές ενότητες: «Αθήνα», «Δέντρα και Δάση», «Ζώα», «Νερό», «Θάλασσα», «Κήπος», «Τέχνη», «Νηπιαγωγείο/Περιβάλλον», «Νηπιαγωγείο/Οικογένεια» και δημιουργεί μια μικρή θεματική «βιβλιοθήκη» μέσα στην τάξη.
Σε κάθε σάκο προτείνονται 25 βιβλία γνώσεων και μυθοπλασίας που καλύπτουν διαφορετικά επίπεδα αναγνωστικής ικανότητας.
 Αρκετά από τα βιβλία μπορούν να τα δανειστούν οι μαθητές στο σπίτι τους και να έχουν τη δυνατότητα να τα διαβάσουν ολόκληρα.
Οι σάκοι δανείζονται για 4 εβδομάδες σε κάθε σχολείο και η μεταφορά τους από και προς αυτό αναλαμβάνεται από εταιρία ταχυμεταφορών χωρίς κόστος για το σχολείο!!!
Τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Δ/νσης Π.Ε.  Β΄Αθήνας που επιθυμούν να δανειστούν τους εκπαιδευτικούς σάκους, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση που παρατίθεται παρακάτω, ακολουθώντας τις αναρτημένες οδηγίες.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Λαμπρότατη η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Προφήτου Προδρόμου στην Κοίμηση της Θεοτόκου

Με λαμπρότητα έγινε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου.
Το λείψανο που προέρχεται από την Ιερά Μονή Μακρυνού Μεγάρων, μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Σαράντης Σαράντος και υποδέχθηκε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νικάνωρ Καραγιάννης, εκπρόσωπος του Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Κυρίλλου.
Το ιερό απότμημα του δακτύλου του Προφήτου Προδρόμου, τοποθετήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και ευπρεπισμένο χώρο και στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Πρόδρομο
Ο κοσμικός άνθρωπος τη μισεί γιατί τον καταπιέζει, διότι δεν τον αφήνει να ζήσει φυσιολογικά και να απολαύσει τις χαρές της ζωής. Μια στέρηση που τον πνίγει και λένε ότι δεν έχει σχέση με το μυστήριο του Θεού.
Η ζωή του Ιωάννου του Προδρόμου είναι αυτή που κατεξοχήν μας εμπνέει για ασκητική πρακτική. Δεν μπορεί να υπάρξει γνήσιος Χριστιανός χωρίς άσκηση. Όποιοι και να είμαστε και όποια ζωή και να κάνουμε, οφείλουμε να αγωνιζόμαστε και να σταυρώνουμε τα πάθη μας και τα ένστικτά μας.

«Θερμότατη» η υποδοχή του Σαμαρά από την Μέρκελ!!!

Tο προφίλ του Έλληνα

Πρόκειται για την οπτικοποίηση ενός ψηφιακού χάρτη που παρουσίασε τον τρέχοντα μήνα η ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθυσμό της Ελλάδας από την απογραφή του 2011. Ο ομάδα του Interweave παρουσίασε ένα ιδιαίτερο και επεξηγηματικό infographic.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται στα 10.816.286, όπου το 50,97% είναι γυναίκες (5.513.063) και το 49,03% (5.303.223) είναι άντρες.

Στο Μαρούσι οι εγκαταστάσεις του ελληνικού διαστημικού συνεργατικού σχηματισμού si - Cluster!

Διεθνείς συνεργασίες για την Ελληνική Αεροδιαστημική Βιομηχανία
Τις εγκαταστάσεις του ελληνικού διαστημικού συνεργατικού σχηματισμού si-Cluster στο Μαρούσι επισκέφτηκαν την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωποι της ισραηλινής εταιρείας αεροδιαστημικής Rafael και ο επικεφαλής του Γραφείου Προγραμμάτων Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) Ούντο Μπέκερ.
Οι συναντήσεις αυτές αναμένονται να ενισχύσουν το όλο «οικοσύστημα» της αεροδιαστημικής στην Ελλάδα και την εξωστρέφειά του.
Η συνάντηση με τους εκπροσώπους της Rafael διαδέχτηκε την ελληνική αποστολή που οργανώθηκε στις αρχές του χρόνου από το si-Cluster, το Corallia και την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) στο Ισραήλ, με στόχο τη σύναψη σταθερών εμπορικών σχέσεων στον κλάδο της αεροδιαστημικής μεταξύ των δύο χωρών.
Η συνεργασία αυτή έχει πλέον ήδη μπει σε τροχιά, σύμφωνα με τις εταιρείες-μέλη του si-Cluster, ESS Prisma και Inasco, οι οποίες στη συνάντηση παρουσίασαν τα σχέδια συνεργασίας τους με τη Rafael.
Η προοπτική της συνεργασίας με τη Rafael θέτει τα θεμέλια για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων αεροδιαστημικής και την εξαγωγή τους στη διεθνή αγορά.
Είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζεται να εξαχθεί τελικό προϊόν αεροδιαστημικής ως αποτέλεσμα συνεργασίας ελληνικών και ισραηλινών εταιρειών.
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ούντο Μπέκερ, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στις νέες εγκαταστάσεις του κέντρου καινοτομίας για την αεροδιαστημική βιομηχανία στην Ελλάδα, στον χώρο α2•innohub του Αμαρουσίου.


Υπόθεση δορυφορικού συστήματος πληροφοριών της ΕΥΠ

Πως κατέστρεψαν τη δυνατότητα της Ελλάδας να ελέγχει τα σύνορά της
Η συνωμοσία, τα θύματα και η δικαίωση
Ο 3ος τακτικός ανακριτής Δ. Φούκας κοίταξε τον άνδρα που είχε απέναντί του και διερωτήθηκε αν άκουσε καλά ή αν κάτι του ξέφυγε. Γι αυτό και ξαναρώτησε:
«Είπατε ότι μία Ισραηλινή εταιρεία σας πλησίασε και σας έδωσε ολόκληρο το φάκελο του υπό προμήθεια ρωσικού Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας της ΕΥΠ και σας είπε ότι αυτό το έργο δεν πρέπει να προχωρήσει;» «Ναι, ακριβώς αυτό», απάντησε ο άνδρας με τα λευκόγκριζα μαλλιά και τα σοφιστικέ γυαλιά.
«Κι εσείς τι κάνατε;» ξαναρώτησε ο ανακριτής. Ο μάρτυρας σήκωσε ελαφρά τους ώμους και απάντησε: «Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το θέμα. Μετά δεν ασχολήθηκα καθόλου». «Ευχαριστώ κ. Άλεξ Ρόντος, δεν έχω άλλες ερωτήσεις για την ώρα», έκλεισε τη συζήτηση ο ανακριτής και σκέφθηκε.
«Κοίτα να δεις τι μπορεί να προκύψει σε μία υπόθεση. Για άλλα πας και άλλα σου βγαίνουν»…
Και ήταν λογικό να το σκεφθεί. Για την υπόθεση των υποκλοπών και του σχεδίου απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, είχε καλέσει ως μάρτυρα (εν συνεχεία απαγγέλθηκαν και βαριές κατηγορίες σε βάρος του) τον Άλεξ Ρόντος, όμως προέκυψε εμπλοκή ξένων παραγόντων σε κρίσιμο ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Μήνυμα ενότητας από Γ. Πατούλη ενόψει των εκλογών στις ΠΕΔ & στην ΚΕΔΕ

Μήνυμα ενότητας απέστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση  κ. Γ. Πατούλης με επιστολή προς τους ομολόγους του Δημάρχους, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στις ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ, επισημαίνοντας τα κάτωθι:      
«Σε λίγες ημέρες οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θα εκλέξουν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των ανώτερων θεσμικών μας οργάνων, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.   Γι αυτό είναι σημαντικό να επιλέξουμε να μας εκπροσωπήσουν στις Π. Ε. Δ. και την Κ.Ε.Δ.Ε.,  τα στελέχη εκείνα που θα μπορέσουν να εκφράσουν πολιτικά το αίτημα για :
αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών μας οργάνων, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη εκπροσώπηση όλων των Δήμων
δίκαιη κι αντικειμενική κατανομή πόρων, σύμφωνα με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών κι όχι με βάση τα συμφέροντα των πληθυσμιακά μεγαλύτερων Δήμων, σε βάρος των μικρών
απαλλαγή της Αυτοδιοίκησης από το στενό κομματικό εναγκαλισμό, που χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια τη λειτουργία της Κ.Ε.Δ.Ε..
165 Δήμαρχοι, εκατοντάδες στελέχη, στηρίζουν την Ανατροπή

Ανακοινώθηκαν οι έξι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της νέας Περιφερειακής Αρχής

Εύη Αποστολάκη, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού
Χρήστος Καραμάνος, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών
Κατερίνα Θανοπούλου, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής
Βάσω Λάσκαρη – Κρασοπούλου, Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών
Παναγιώτης Αθανασιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής
Ελισάβετ Τασούλη, Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Προγραμματικού Σχεδιασμού

Έναρξη χορευτικών τμημάτων 2014 - 2015 στην Ενωση Κρητών Αμαρουσίου

Οι ανιστόρητες & διχαστικές ανακοινώσεις του ΓΤ του Δήμου Αμαρουσίου

Σχετικά με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου που αφορά την επέτειο της δολοφονίας του αντιφασίστα Π. Φύσσα ύστερα από σχετική δήλωσή  μας, το γραφείο τύπου της παράταξης δημοσιοποιεί το σχόλιο που ακολουθεί:
Πληροφορούμε τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου του Δήμου και συντάκτη των ανακοινώσεών του, πως στις δημοκρατίες όλοι οι πολίτες έχουν θέση στις τοπικές κοινωνίες. Εκτός και αν ο ίδιος εμπνέεται από τις «επιτροπές εκτοπίσεων» του εμφυλιοπολεμικού καθεστώτος.
Ας κατονομάσει επιτέλους ο κ. Δήμαρχος - κατά την πάγια δεοντολογία όλων των δημοκρατικών θεσμικών οργάνων - ποιόν/α έχει τοποθετήσει επικεφαλής στο γραφείο τύπου του Δήμου.
Αν δεν το πράξει, θα θεωρήσουμε τον ίδιο τον Δήμαρχο προσωπικά υπεύθυνο για τον οχετό ψεύδους και λάσπης κατά της παράταξής μας που περιέχεται στην ανακοίνωση.

Άναψε στο Μαρούσι η φλόγα της αγάπης

Γ. Πατούλης: «Υπέρτατη προσφορά στη ζωή και στον άνθρωπο η αιμοδοσία»
Τη φλόγα της αγάπης της 12ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο Μαρούσι παρουσία εθελοντών και εκπροσώπων φορέων της πόλης, στέλνοντας κατά την αφή της φλόγας μήνυμα να διατηρηθεί άσβεστη η ελπίδα για ζωή που μεταφέρει η εθελοντική αιμοδοσία ως πράξη ύψιστης προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Τη φλόγα παρέλαβε στην είσοδο του Δημαρχείου ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, από την πρόεδρο του ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επαμεινώνδα Γαρδέλη, του προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) Νίκου Κάββαλου, του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κόνιαρη
και του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Στέλιου Νικολόπουλου.
Παρόντες στην τελετή αφής της φλόγας της 12ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ήταν, επίσης, εθελοντές κάθε ηλικίας, προσωπικό του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, πρόσκοποι από το 1ο και 2ο Σύστημα Αμαρουσίου, αθλητές του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, εκπρόσωποι από την Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Κρηταγενής Ζευς», τον Σύλλογο Αθμονέων, τον Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» αλλά και μέλη του Harley Davidson Club Hellas.

H Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου & το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών των Μουσικών Σχολείων

Το Μουσικό Σχολείο Αλίμου επισκέφθηκε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από την αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου.  Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών των Μουσικών Σχολείων.
Η Ρένα Δούρου, αφού παρατήρησε ότι για τη νέα Περιφερειακή Αρχή το θέμα ήταν μεταξύ των προτεραιοτήτων ήδη από την προεκλογική περίοδο, υπογράμμισε ότι «η μεταφορά των μαθητών είναι ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, που σήμερα δοκιμάζεται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης».
«Η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Ιουνίου του 2013, σχετικά με τις μεταφορές των μαθητών, δεν προβλέπει τίποτε για τους μαθητές των μουσικών σχολείων. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρόσφατο πόρισμα, του Ιουλίου, του Συνηγόρου του Πολίτη, στηλιτεύει αυτή την παράλειψη, όπως άλλωστε και συνολικά την ανεπάρκεια της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης».
«Ειδικά για τα μουσικά σχολεία η Περιφέρεια  καλείται να υλοποιήσει έναν σχεδιασμό, στη φιλοσοφία του οποίου δεν έχει συμβάλλει καθόλου, επιχειρώντας να καλύψει τα κενά του σημερινού νομοθετικού πλαισίου. Έχουμε έτσι ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ένταξη των μαθητών των μουσικών σχολείων σε δρομολόγια με δημόσια σύμβαση, θεωρώντας ότι για τους μαθητές αυτούς δεν είναι εφικτή η μεταφορά με δημόσια συγκοινωνία».

Με Αγιασμό ξεκίνησε η νέα Οδηγική χρονιά

Τη νέα οδηγική χρονιά καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης,
μαζί με τα μέλη του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
Στην τελετή αγιασμού του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, με την ευκαιρία του ανοίγματος της νέας οδηγικής χρονιάς, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα σε μέλη των τοπικών συμβουλίων και εφόρους του Οδηγισμού, των αρχηγείων όλων των κλάδων, γονέων, και ασφαλώς των οδηγών - μελών των ομάδων.
Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ευχήθηκε στα μέλη των τμημάτων οδηγισμού, ηλικίας από 5 έως 18 ετών, αλλά και στους επικεφαλής των ομάδων μία καλή οδηγική χρονιά.
Με την ευκαιρία, ο Δήμαρχος μίλησε με θερμά λόγια για το εθελοντικό έργο των οδηγών αλλά και για τη σημαντική υποστήριξή τους προς τις δράσεις του Δήμου.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Η «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» θα επαγρυπνεί για το «Σικιαρίδειο Ίδρυμα»


Σε συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Σικιαρίδειου Ιδρύματος κ. Αργυρόπουλου, του  διευθυντή του Ιδρύματος κ. Οικονόμου και της προέδρου  των εργαζομένων κ. Όλγας Μουτζάλα,  με τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Γιώργο Καραμέρο και τη Μαρουσιώτισσα περιφερειακή σύμβουλο Καλλιόπη Βέττα, παραβρέθηκαν την Τεταρτη 17 Σεπτέμβρη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» κ. Λευτέρης Μαγιάκης & ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κούκουζας
Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα του Ιδρύματος, αναγνωρίστηκε το σοβαρό κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο του και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις ενέργειες που πρέπει και θέλει να κάνει η περιφερειακή αρχή με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του. 
Παρά τους ασφυκτικούς οικονομικούς περιορισμούς, που προέρχονται από την μνημονιακή κυβερνητική πολιτική και τις αρνητικές υπουργικές αποφάσεις που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα ακόμα και από την προβληματική περσινή χρονιά, ο κ. Καραμέρος, ενώπιον των εκπροσώπων του Ιδρύματος και των δημοτικών συμβούλων, δεσμεύτηκε :

Στις 6:00 μ.μ. υποδέχεται ο Δήμος Αμαρουσίου την «φλογα της αγαπης»

Τη ΦΛΟΓΑ της Αγάπης στη «12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών»
υποδέχεται ο Δήμος Αμαρουσίου, προωθώντας το μήνυμα της ελπίδας, της προσφοράς
 προς το συνάνθρωπο και του εθελοντισμού.
Πιο συγκεκριμένα η φλόγα θα αφιχθεί σήμερα Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή:

Ολοι αύριο στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο

Συγκέντρωση στις 9.30  π.μ. στον Άρειο Πάγο
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ & ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών μετά από προσφυγή της κυβέρνησης να κηρύξει ως παράνομη και καταχρηστική την «αποχή-απεργία», που κήρυξε  η ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης είναι πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική.
Την ίδια στιγμή τα δικαστήρια και πάλι μετά από προσφυγή της κυβέρνησης πετούν στο δρόμο σαν στημένες λεμονόκουπες τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι η δικαιοσύνη και το κράτος λειτουργούν υπέρ του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. Κατά την κυβέρνηση και την αστική δικαιοσύνη  οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν τα αντιλαϊκά μέτρα.
Το σκεπτικό και η απόφαση του δικαστηρίου, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν ως απεργιακό αίτημα την κατάργηση νόμων είναι εξαιρετικά αντιδραστικό και επικίνδυνο. Πρέπει να θέσει σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση όλο το λαϊκό κίνημα.
Τώρα χρειάζεται να δώσουμε την δική μας απάντηση.                                                                   
Να ακουστεί η δική μας φωνή!
Όλοι στον Αγώνα! Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση τώρα.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση ΠΕ Β Αθήνας αύριο Δευτέρα στις 11:45 π.μ.

Συμμετοχή  του Συλλογου  Επαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου & στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ που θα γίνει την Τρίτη
Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στις 11:45 (π.μ.ώρα πραγματοποίησης συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ) στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου) ενάντια στις παράνομες τοποθετήσεις αναπληρωτών ειδικοτήτων που πραγματοποιεί ο Δ/ντης  Π. Ε.  Β΄ Αθήνας παρακάμπτοντας το ΠΥΣΠΕ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Για μία ακόμη χρονιά ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, παρέκαμψε το ΠΥΣΠΕ και προχώρησε μονομερώς στον ορισμό των λειτουργικών κενών στα σχολεία της Β΄ Αθήνας και στις τοποθετήσεις συναδέλφων ειδικοτήτων σε σχολεία ΕΑΕΠ.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 20-9-2014 αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας οι τοποθετήσεις ειδικοτήτων πριν παρέλθει η ημερομηνία για ανάληψη υπηρεσίας που ορίζεται από το ΥΠΑΙΘ.
Η παραπάνω πληροφορία δεν θα αναφερόταν αν δεν είχαμε πληροφορίες ότι συνάδελφοι αναζητήθηκαν μέχρι και στα προσωπικά τους τηλέφωνα προκειμένου να προχωρήσουν σε δήλωση τοποθέτησης πριν την Δευτέρα.
Με την ανάρτηση των τοποθετήσεων έφτασαν στον Σύλλογό μας και τα Αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ, καταγγελίες από εκπαιδευτικούς και Διευθυντές σχολείων  που αφορούν :

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ:Εθνικοσοσιαλισμός & φράγκο

Παγιδευμένη σε ένα «δυσλειτουργικό μπέρδεμα», η Γαλλική οικονομία
Τυχόν οικονομική κατάρρευση της Γαλλίας θα επιτάχυνε την αντίστροφη μέτρηση για το ευρώ, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει - εκτός εάν προκληθεί πόλεμος με τη Ρωσία, ο οποίος θα μπορούσε να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τα ευρωπαϊκά δεδομένα 
«Όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι και η Ευρωζώνη ξεκίνησε κάπου στα μέσα του 2009 να ανακάμπτει από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Όταν όμως το 2010 ξεκίνησε η κρίση χρέους, με αφετηρία την Ελλάδα, υποχρεώθηκαν ορισμένες χώρες της, για να μπορέσουν να δανεισθούν, να δρομολογήσουν μεγάλες μειώσεις των δημοσίων δαπανών τους, καθώς επίσης να αυξήσουν τη φορολογία των εργαζομένων τους.
Η Γερμανία, καθώς επίσης μερικές άλλες πιστώτριες χώρες, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αντιμετωπίσουν την κατάρρευση του ρυθμού ανάπτυξης – σε αντίθεση δε με τη Fed ή με την Τράπεζα της Αγγλίας, η ΕΚΤ δεν υιοθέτησε κανένα μέτρο, για την αναθέρμανση της ιδιωτικής κατανάλωσης.
 Σαν αποτέλεσμα αυτής της τακτικής, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης εκμηδενίσθηκε – ενώ δεν έχει έκτοτε επανέλθει πραγματικά.
Η κρίση θα μπορούσε βέβαια να επιδεινωθεί περαιτέρω, αφού όλα τα οικονομικά μεγέθη τεκμηριώνουν την άποψη ότι, η Ευρώπη απειλείται να βυθιστεί σε μία καταστροφική  αποπληθωριστική κρίση, ανάλογη με αυτήν της Ιαπωνίας. Ποιά είναι όμως αλήθεια η κατάσταση της Γαλλίας; 
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η γαλλική οικονομία είναι παγιδευμένη σε ένα «δυσλειτουργικό μπέρδεμα», το οποίο την παραλύει μέσω των υψηλών φόρων, καθώς επίσης των κρατικών ρυθμίσεων. Εν τούτοις, όταν εξετάζει κανείς τα νούμερα, βιώνει μία πραγματική έκπληξη – αφού δεν ταιριάζουν με την εικόνα αυτή.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Θα λειτουργήσει Σχολή Γονέων στην Ενορία του Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου!

 
                                         ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α΄: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 – ΙΟΥΝΙΟΣ 2015
Ενημερώνουμε τους Ενορίτες και Ενορίτισσες μας καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο πως φέτος για πρώτη φορά, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας του Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου, θα λειτουργήσει Σχολή Γονέων, οι συναντήσεις της οποίας θα πραγματοποιούνται μία φορά κάθε μήνα.

Επιστολή Διαμαρτυρίας Εμπορικών Συλλόγων για τις επιστολές από το Κ.Ε.Α.Ο.

Οι περιβόητες επιστολές από το Κ.Ε.Α.Ο. προς τους εμπόρους ήταν το θέμα που απασχόλησε τις διοικήσεις των Διοικητικών  Συμβουλίων των Εμπορικών Συλλόγων Αμαρουσίου, Ν. Ιωνίας, Πεύκης, Χαλανδρίου, Ν. Φιλαδέλφειας & Ν. Χακληδόνας, που συναντήθηκαν πριν από λίγες ημέρες, στη Ν. Ιωνία Αττικής.
Όπως ανέφεραν, από τα μέσα Αυγούστου άρχισαν να καταφθάνουν στους συναδέλφους τους συστημένες επιστολές όπου γινόταν αναφορά οφειλής προς το Ταμείο τους, ενώ  ζητείτο  ακόμα από αυτούς να παρουσιαστούν εντός 20ημέρου για διευθέτηση του χρέους τους. Σε περίπτωση δε μη συμμόρφωσής τους, το Ταμείο θα προχωρούσε σε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης με κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη.
Οι Εμπορικοί Σύλλογοι αφού συζήτησαν σε βάθος το όλο πρόβλημα, αποφάσισαν να αντιδράσουν στην εν λόγω διαδικασία με πολύπλευρες ενέργειες, ξεκινώντας από τη σύνταξη επιστολής που απευθύνεται σε όλους όσους αφορά το θέμα είτε έμμεσα είτε άμεσα γνωστοποιώντας τις διεκδικήσεις απαιτήσεις μας. Η επιστολή έχει ως εξής:  
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

Η παγίδα του χρήματος & ο σκοτεινός ρόλος των κεντρικών τραπεζών

Οι απλοί άνθρωποι απαιτούν ως λύση της κρίσης χρέους, καθώς επίσης της εξαθλίωσης τους, την εκτύπωση νέων χρημάτων – μοιάζοντας με αυτόν που παρακαλεί το δήμιο του να του κόψει το χέρι που πονάει, έχοντας την εντύπωση πως έτσι θα θεραπευτεί
«Δεν είναι ο καπιταλισμός υπεύθυνος για το ότι, οι πλούσιοι γίνονται συνεχώς πλουσιότεροι, εις βάρος των εισοδηματικά ασθενέστερων, για τη μη ισορροπημένη, άδικη αναδιανομή των εισοδημάτων δηλαδή, αλλά η εντελώς λανθασμένη κατασκευή του νομισματικού μας συστήματος. Το υφιστάμενο χρήμα είναι «κακό» – ενώ, εάν μία οικονομία θέλει να επιβιώσει, καθώς επίσης να είναι επιτυχημένη, θα πρέπει υποχρεωτικά τα χρήματα της να είναι «καλά». Όταν χρησιμοποιείται το «κακό» χρήμα, προκαλούνται ξανά και ξανά οικονομικές καταρρεύσεις – ενώ η απαραίτητη προϋπόθεση για τη δίκαιη αναδιανομή των εισοδημάτων, οπότε του βιοτικού επιπέδου, είναι η χρήση «καλών» χρημάτων»Bagus, Marquart.  
Θεωρούμε απολύτως απαραίτητη την ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων ανθρώπων, όσον αφορά το σκοτεινό ρόλο των κεντρικών τραπεζών, τις ληστρικές μεθόδους των εμπορικών, καθώς επίσης της δημιουργίας του «κρατικού χρήματος», στις σύγχρονες οικονομίες – οι οποίες λειτουργούν με ένα απαρχαιωμένο νομισματικό σύστημα, ηλικίας άνω των 200 ετών, κατασκευασμένο για να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις «ανάγκες» μίας αχόρταγης ελίτ.
Περαιτέρω, οφείλουμε να εξηγήσουμε την έννοια του σημερινού «κακού» χρήματος, όπως αυτό χαρακτηρίζεται στον πρόλογο του κειμένου μας – ξεκινώντας με το γεγονός ότι, τα «καλά» χρήματα υπήρχαν εκείνη την εποχή, όπου οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν πολύτιμα μέταλλα ή εμπορεύματα για τις συναλλαγές τους.
Σε μία οικονομία τώρα που κυκλοφορούν μόνο «καλά» χρήματα, όπως για παράδειγμα χρυσός, η ποσότητα χρήματος αυξάνεται τότε μόνο, όταν εισέρχεται νέος χρυσός – είτε μέσω της αγοράς του από άλλες χώρες, είτε με την εξόφληση των εμπορικών πλεονασμάτων έναντι χρυσού, είτε με την εξόρυξη του.