Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση ΠΕ Β Αθήνας αύριο Δευτέρα στις 11:45 π.μ.

Συμμετοχή  του Συλλογου  Επαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου & στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ που θα γίνει την Τρίτη
Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στις 11:45 (π.μ.ώρα πραγματοποίησης συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ) στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου) ενάντια στις παράνομες τοποθετήσεις αναπληρωτών ειδικοτήτων που πραγματοποιεί ο Δ/ντης  Π. Ε.  Β΄ Αθήνας παρακάμπτοντας το ΠΥΣΠΕ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Για μία ακόμη χρονιά ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, παρέκαμψε το ΠΥΣΠΕ και προχώρησε μονομερώς στον ορισμό των λειτουργικών κενών στα σχολεία της Β΄ Αθήνας και στις τοποθετήσεις συναδέλφων ειδικοτήτων σε σχολεία ΕΑΕΠ.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 20-9-2014 αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας οι τοποθετήσεις ειδικοτήτων πριν παρέλθει η ημερομηνία για ανάληψη υπηρεσίας που ορίζεται από το ΥΠΑΙΘ.
Η παραπάνω πληροφορία δεν θα αναφερόταν αν δεν είχαμε πληροφορίες ότι συνάδελφοι αναζητήθηκαν μέχρι και στα προσωπικά τους τηλέφωνα προκειμένου να προχωρήσουν σε δήλωση τοποθέτησης πριν την Δευτέρα.
Με την ανάρτηση των τοποθετήσεων έφτασαν στον Σύλλογό μας και τα Αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ, καταγγελίες από εκπαιδευτικούς και Διευθυντές σχολείων  που αφορούν :

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ:Εθνικοσοσιαλισμός & φράγκο

Παγιδευμένη σε ένα «δυσλειτουργικό μπέρδεμα», η Γαλλική οικονομία
Τυχόν οικονομική κατάρρευση της Γαλλίας θα επιτάχυνε την αντίστροφη μέτρηση για το ευρώ, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει - εκτός εάν προκληθεί πόλεμος με τη Ρωσία, ο οποίος θα μπορούσε να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τα ευρωπαϊκά δεδομένα 
«Όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι και η Ευρωζώνη ξεκίνησε κάπου στα μέσα του 2009 να ανακάμπτει από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Όταν όμως το 2010 ξεκίνησε η κρίση χρέους, με αφετηρία την Ελλάδα, υποχρεώθηκαν ορισμένες χώρες της, για να μπορέσουν να δανεισθούν, να δρομολογήσουν μεγάλες μειώσεις των δημοσίων δαπανών τους, καθώς επίσης να αυξήσουν τη φορολογία των εργαζομένων τους.
Η Γερμανία, καθώς επίσης μερικές άλλες πιστώτριες χώρες, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αντιμετωπίσουν την κατάρρευση του ρυθμού ανάπτυξης – σε αντίθεση δε με τη Fed ή με την Τράπεζα της Αγγλίας, η ΕΚΤ δεν υιοθέτησε κανένα μέτρο, για την αναθέρμανση της ιδιωτικής κατανάλωσης.
 Σαν αποτέλεσμα αυτής της τακτικής, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης εκμηδενίσθηκε – ενώ δεν έχει έκτοτε επανέλθει πραγματικά.
Η κρίση θα μπορούσε βέβαια να επιδεινωθεί περαιτέρω, αφού όλα τα οικονομικά μεγέθη τεκμηριώνουν την άποψη ότι, η Ευρώπη απειλείται να βυθιστεί σε μία καταστροφική  αποπληθωριστική κρίση, ανάλογη με αυτήν της Ιαπωνίας. Ποιά είναι όμως αλήθεια η κατάσταση της Γαλλίας; 
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η γαλλική οικονομία είναι παγιδευμένη σε ένα «δυσλειτουργικό μπέρδεμα», το οποίο την παραλύει μέσω των υψηλών φόρων, καθώς επίσης των κρατικών ρυθμίσεων. Εν τούτοις, όταν εξετάζει κανείς τα νούμερα, βιώνει μία πραγματική έκπληξη – αφού δεν ταιριάζουν με την εικόνα αυτή.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Θα λειτουργήσει Σχολή Γονέων στην Ενορία του Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου!

 
                                         ΠΕΡΙΟΔΟΣ Α΄: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 – ΙΟΥΝΙΟΣ 2015
Ενημερώνουμε τους Ενορίτες και Ενορίτισσες μας καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο πως φέτος για πρώτη φορά, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας του Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου, θα λειτουργήσει Σχολή Γονέων, οι συναντήσεις της οποίας θα πραγματοποιούνται μία φορά κάθε μήνα.

Επιστολή Διαμαρτυρίας Εμπορικών Συλλόγων για τις επιστολές από το Κ.Ε.Α.Ο.

Οι περιβόητες επιστολές από το Κ.Ε.Α.Ο. προς τους εμπόρους ήταν το θέμα που απασχόλησε τις διοικήσεις των Διοικητικών  Συμβουλίων των Εμπορικών Συλλόγων Αμαρουσίου, Ν. Ιωνίας, Πεύκης, Χαλανδρίου, Ν. Φιλαδέλφειας & Ν. Χακληδόνας, που συναντήθηκαν πριν από λίγες ημέρες, στη Ν. Ιωνία Αττικής.
Όπως ανέφεραν, από τα μέσα Αυγούστου άρχισαν να καταφθάνουν στους συναδέλφους τους συστημένες επιστολές όπου γινόταν αναφορά οφειλής προς το Ταμείο τους, ενώ  ζητείτο  ακόμα από αυτούς να παρουσιαστούν εντός 20ημέρου για διευθέτηση του χρέους τους. Σε περίπτωση δε μη συμμόρφωσής τους, το Ταμείο θα προχωρούσε σε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης με κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη.
Οι Εμπορικοί Σύλλογοι αφού συζήτησαν σε βάθος το όλο πρόβλημα, αποφάσισαν να αντιδράσουν στην εν λόγω διαδικασία με πολύπλευρες ενέργειες, ξεκινώντας από τη σύνταξη επιστολής που απευθύνεται σε όλους όσους αφορά το θέμα είτε έμμεσα είτε άμεσα γνωστοποιώντας τις διεκδικήσεις απαιτήσεις μας. Η επιστολή έχει ως εξής:  
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

Η παγίδα του χρήματος & ο σκοτεινός ρόλος των κεντρικών τραπεζών

Οι απλοί άνθρωποι απαιτούν ως λύση της κρίσης χρέους, καθώς επίσης της εξαθλίωσης τους, την εκτύπωση νέων χρημάτων – μοιάζοντας με αυτόν που παρακαλεί το δήμιο του να του κόψει το χέρι που πονάει, έχοντας την εντύπωση πως έτσι θα θεραπευτεί
«Δεν είναι ο καπιταλισμός υπεύθυνος για το ότι, οι πλούσιοι γίνονται συνεχώς πλουσιότεροι, εις βάρος των εισοδηματικά ασθενέστερων, για τη μη ισορροπημένη, άδικη αναδιανομή των εισοδημάτων δηλαδή, αλλά η εντελώς λανθασμένη κατασκευή του νομισματικού μας συστήματος. Το υφιστάμενο χρήμα είναι «κακό» – ενώ, εάν μία οικονομία θέλει να επιβιώσει, καθώς επίσης να είναι επιτυχημένη, θα πρέπει υποχρεωτικά τα χρήματα της να είναι «καλά». Όταν χρησιμοποιείται το «κακό» χρήμα, προκαλούνται ξανά και ξανά οικονομικές καταρρεύσεις – ενώ η απαραίτητη προϋπόθεση για τη δίκαιη αναδιανομή των εισοδημάτων, οπότε του βιοτικού επιπέδου, είναι η χρήση «καλών» χρημάτων»Bagus, Marquart.  
Θεωρούμε απολύτως απαραίτητη την ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων ανθρώπων, όσον αφορά το σκοτεινό ρόλο των κεντρικών τραπεζών, τις ληστρικές μεθόδους των εμπορικών, καθώς επίσης της δημιουργίας του «κρατικού χρήματος», στις σύγχρονες οικονομίες – οι οποίες λειτουργούν με ένα απαρχαιωμένο νομισματικό σύστημα, ηλικίας άνω των 200 ετών, κατασκευασμένο για να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις «ανάγκες» μίας αχόρταγης ελίτ.
Περαιτέρω, οφείλουμε να εξηγήσουμε την έννοια του σημερινού «κακού» χρήματος, όπως αυτό χαρακτηρίζεται στον πρόλογο του κειμένου μας – ξεκινώντας με το γεγονός ότι, τα «καλά» χρήματα υπήρχαν εκείνη την εποχή, όπου οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν πολύτιμα μέταλλα ή εμπορεύματα για τις συναλλαγές τους.
Σε μία οικονομία τώρα που κυκλοφορούν μόνο «καλά» χρήματα, όπως για παράδειγμα χρυσός, η ποσότητα χρήματος αυξάνεται τότε μόνο, όταν εισέρχεται νέος χρυσός – είτε μέσω της αγοράς του από άλλες χώρες, είτε με την εξόφληση των εμπορικών πλεονασμάτων έναντι χρυσού, είτε με την εξόρυξη του.

Αξιωματική Αντιπολίτευση:Άστοχη η δήλωση του Νώντα Γαρδέλη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ενημέρωση της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» για τις θέσεις της επί βασικών θεμάτων που απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου
1. Την έντονη αντίδραση της παράταξής μας προκάλεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου η παρέμβαση του Προέδρου του Συμβουλίου, Επαμεινώνδα Γαρδέλη για την επέτειο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 
Ιδιαίτερα ενόχλησε ο κ. Γαρδέλης όταν χαρακτήρισε τη δολοφονία ως μια «καθαρά ποινική πράξη χωρίς πολιτικές διαστάσεις».
«Είναι ντροπή για ένα Δημοτικό Συμβούλιο να υπάρχει επέτειος για ένα άτομο. Είναι ντροπή να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των θυμάτων. Να κάνουμε μια επέτειο και για τους δύο της ΧΑ οι οποίοι δολοφονήθηκαν ή για τα θύματα της  Μαρφίν;
 Είναι μια δολοφονία, μια ποινική πράξη» επεσήμανε.
Ο  Λευτέρης Μαγιάκης, επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι», χαρακτήρισε την παρέμβαση του Επαμεινώνδα Γαρδέλη σοβαρό ολίσθημα. Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Κατά την ομιλία σας διαπράξατε ένα σοβαρό ολίσθημα. Χαρακτηρίσατε μια πολιτική δολοφονία ως απλή ποινική πράξη. Είναι μεγάλη η ανάγκη να προστατέψουμε τη δημοκρατία.
 Η δολοφονία δεν μπορεί να γίνει μέσο επίλυσης των πολιτικών διαφορών.
Καλώ τη δημοτική αρχή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο».
2.Τι γίνεται με το ερωτηματολόγιο Φούχτελ;

Διοίκηση Δήμου Αμαρουσίου: «δεν κλείνουμε το μάτι» στους εγκληματίες ...

& «Γυρνάμε επιδεικτικά την πλάτη στους ανεύθυνους τυμβωρύχους»!!!
Η συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, την οποία από την πρώτη στιγμή καταδίκασε απερίφραστα με ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, μετά από πρόταση της Διοίκησης Πατούλη, αποτέλεσε δυστυχώς ευκαιρία για την προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ παράταξη της αντιπολίτευσης στον Δήμο μας για να καπηλευθεί τη μνήμη ενός νέου ανθρώπου.
Η ανακοίνωση που εξέδωσαν με αφορμή την επέτειο αυτή και οι αναφορές σε βάρος της Διοίκησης του Δήμου, αποτελούν ντροπή για την πόλη και για τη μνήμη του νεκρού νέου.
Είναι ντροπή για τους συντάκτες αυτής της ανακοίνωσης, να συνδέουν την επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα, με τη δήθεν ανοχή και κάλυψη από πλευράς της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου στη λειτουργία στην πόλη μας γραφείου της Χρυσής Αυγής.
Κι είναι ντροπή γιατί γνωρίζουν ότι ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα να απαγορεύσει στα όρια του τη λειτουργία γραφείων ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, που ανεξάρτητα αν διαφωνούμε κάθετα με τις απόψεις του, ακόμη λειτουργεί νόμιμα.
Σε μια Συντεταγμένη Πολιτεία δεν αποφασίζει ο Δήμος ποια κόμματα λειτουργούν νόμιμα και ποια όχι. Στην Ελληνική Δημοκρατία δεν αποφασίζουν οι Δημοτικές Αρχές αν και με ποιο τρόπο θα δραστηριοποιούνται τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και ο Άρειος Πάγος, για να κάνουν τη δουλειά αυτή.
Όσοι, λοιπόν, υποστηρίζουν την επιλεκτική εφαρμογή των Νόμων του Κράτους, ουσιαστικά δημιουργούν το περιβάλλον για να απλώσει τις ρίζες του ο Φασισμός.
Δεν τον πολεμούν με αυτόν τον τρόπο, τον δυναμώνουν.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Τι κρύβει ο τάφος της Αμφίπολης;

Επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμαστο Erasmus+, το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου!

Erasmus+:το νέο πρόγραμμα της ΕΕ για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία & τον Αθλητισμό, για το διάστημα 2014 - 2020
Το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ERASMUS + Συμπράξεων Σχολείων του Συμβουλίου της Ευρώπης. 
Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Together through Tourism» και συμμετέχουν σε αυτό σχολεία από 6 χώρες της Ευρώπης:
 Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Ισπανία, Πολωνία, Τουρκία και Ελλάδα. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, που θα διαρκέσει 2 έτη, οι μαθητές του σχολείου  θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους μαθητές των άλλων Ευρωπαϊκών σχολείων και να πάρουν μέρος σε κοινές δραστηριότητες βασισμένες στις θεματικές ενότητες του προγράμματος που ενισχύουν την Ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση.
                                Τι είναι το ERASMUS+
Το ERASMUS+ είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης.
 Η Εθνική Μονάδα διαχείρισης του προγράμματος Erasmus+ για τον τομέα της Εκπαίδευσης είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Tο πρόγραμμα ERASMUS+ προάγει τη διεθνή διάσταση μέσω της συνεργασίας με άλλες χώρες-εταίρους. Οι εκδηλώσεις κοινών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του σχεδίου δίνουν σε μαθητές και δασκάλους από διαφορετικές χώρες την ευκαιρία να συνεργαστούν σε ένα ή περισσότερα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Βραβεία & Επαινοι για την 52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής


Η Επιτροπή επιλογής απαρτιζόμενη από τους:Βαβάτση Γιώργο(κεραμίστα), Μιχαλιτσιανο Nικόλαο(Εικαστικό) και Πετράτου Μαρία  (κεραμίστρια)
Και η Κριτική Επιτροπή απαρτιζόμενη από τους : Βαβάτσης Γιώργο(κεραμίστα), Καρακίτσο Κωνσταντίνο (κεραμίστα), Πετράτου Μαρία (εραμίστρια), Μιχαλιτσιανος Nικόλαο(Εικαστικό) & Σχινά Αθηνά(κριτικό & ιστορικό τέχνης), μετά από την λειτουργία τους στις 17  Σεπτεμβρίου, επέλεξαν  τις παρακάτω συμμετοχές και  έδωσαν τα βραβεία και τους επαίνους για την 52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής.
Τα βραβεία είναι:        
A) ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ ΧΑΡΟΥΛΑ                                 ΚΕΝΟ
Β) ΑΡΚΟΥΛΑΚΗ ΛΟΥΚΙΑ                            ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
Γ)  MARIANNE XILINAS                                   ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ
Οι έπαινοι είναι:         
A)ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ                                 ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΤΟΨΕΙΣ
Β)ΑΒΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                                      ΤΣΑΓΙΕΡΑ
Γ)  ΞΕΝΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ                                         ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ
        ΤΖΟΥΒΑΛΗ ΜΑΤΙΝΑ                                        ΙΣΟΡΟΠΙΕΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Tρεις διεκδικήσεις του Κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση»

Το Κίνημα «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση» απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Αργύρη Ντινόπουλο με θέμα τις 3 βασικές διεκδικήσεις του Κινήματος για τις αμοιβές και τον αριθμό συμβούλων των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης
Προς Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» θέτει ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων του, 3 ζητήματα, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την ενίσχυση της λειτουργικότητας των Δήμων, ιδιαίτερα εκείνων που είτε είναι Καλλικρατικοί, είτε διαθέτουν μικρό πληθυσμό και μικρό αριθμό εργαζομένων με εξειδικευμένες γνώσεις.
Συγκεκριμένα, οι 3 νέες διεκδικήσεις μας αφορούν:
Την εκ νέου θέσπιση της καταβολής αντιμισθίας για όλους τους Αντιδημάρχους, το ύψος της οποίας θα είναι αναλογικό και με βάση κριτήρια πληθυσμιακά.
Την επαναφορά του αριθμού ειδικών συμβούλων που έχει δικαίωμα να διαθέτει κάθε Δήμαρχος, με σκοπό να τον συνδράμουν στην εκτέλεση των καθηκόντων του.
Την καταβολή αποζημίωσης στα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του βασικού οργάνου άσκησης ελέγχου και διοίκησης στην Αυτοδιοίκηση. Αντίστοιχη αποζημίωση ζητούμε να καταβάλλεται και στα μέλη των Επιτροπών των Δήμων.
Tι ισχύει σήμερα

Eδώ ο Πάπας, εκεί ο Πάπας, που είναι ο ... Τσίπρας;

Προσχηματικός ο επανέλεγχος των συμβάσεων εργασίας, λένε οι 10 δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν υπάρχει περιθώριο να απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην Τ. Α.» τόνισαν οι 10 δήμαρχοι της Αττικής που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.
Κατήγγειλαν ως «προσχηματική» την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη, για επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με βάση το Π.Δ. Παυλόπουλου του 2004, γιατί, όπως εξήγησαν, αποσκοπεί στη δημιουργία δεξαμενής απολύσεων, την ίδια στιγμή που οι δήμοι υπολειτουργούν λόγω σημαντικής έλλειψης προσωπικού.
Στην εξαφάνιση του δημόσιου χαρακτήρα κρίσιμων υπηρεσιών των δήμων, όπως η καθαριότητα, το πράσινο, οι κοινωνικές υπηρεσίες, και στην παραχώρησή τους σε ιδιώτες με σαρωτικές συνέπειες για τους πολίτες και την ίδια την ύπαρξη της Αυτοδιοίκησης, οδηγεί η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου το 2004 αλλά και έως μια 20ετία πίσω το 1994.
Αυτό υποστήριξαν 10 δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, από τους 66 δημάρχους της Αττικής, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες στο κτίριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Πρόκειται για τους δημάρχους Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Αρη Βασιλόπουλο, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, Βύρωνα Ακη Κατωπόδη, Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, Καισαριανής Γιώργο Κοντόσταυλο, Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα, Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και Αγ. Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο.
Όπως είπε ο εισηγητής της πρωτοβουλίας, δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφεται από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ορίζει ότι στο πλαίσιο του επανελέγχου – που δεν αφορά ουσιαστικά την πλαστότητα, η οποία ελέγχεται ενδελεχώς από τα τέλη του 2013 στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα- εντάσσεται ο έλεγχος της «υποβολής εκ μέρους του υπαλλήλου, με την αίτησή του ή κατ” άλλον τρόπο, αναληθών ή ανακριβών στοιχείων».

Σε ...Καμίνη, η υποψηφιότητα στην προεδρία της ΚΕΔΕ!


Πιέσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας
«Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», δέχεται ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης
 ώστε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΚΕΔΕ, προκειμένου να είναι αντίπαλος του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη που έχει επιλεγεί από τη Νέα Δημοκρατία.
Ωστόσο, ο κ. Καμίνης δεν έχει ακόμα αποφασίσει, δεδομένου του όγκου εργασίας που συνεπάγεται ο Δήμος Αθηναίων. Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας είναι μέλος του προεδρείου της ΚΕΔΕ ex officio.
Η γαλάζια παράταξη
Το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» της Ν.Δ., με επικεφαλής τον κ. Πατούλη, υπολογίζει ότι θα εκλέξει από 12 έως 15 από τα 31 μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Ετσι η γαλάζια παράταξη δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία, οπότε ενδέχεται να χάσει την προεδρία εφόσον υπάρξουν «διαρροές» ή οι άλλες παρατάξεις συμφωνήσουν σε έναν υποψήφιο.
Στο νέο κίνημα των ανεξάρτητων δημάρχων, στο οποίο συμμετέχουν τόσο ο κ. Καμίνης όσο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αλλά και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και νυν δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, εμφανίζεται ως επικεφαλής ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης.
Tην ίδια στιγμή, ωστόσο, οι δήμαρχοι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ αναφερόμενοι στο νεοσυσταθέν κίνημα κάνουν λόγο για κάποιους που συντελούν, σε μια δύσκολη μάλιστα στιγμή, στη διάσπαση του κινήματος με τη στάση τους.

Απάντηση στον Γ. Μπουτάρη από το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση»,

Με Ανατροπή το Νέο Ξεκίνημα στην Τ.Α. & όχι με υλικά του παρελθόντος
Η δημιουργία της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής πρωτοβουλίας «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», έχει κερδίσει την ευρεία στήριξη τόσο από τους 145 Δημάρχους, όπου μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει την ιδρυτική μας διακήρυξη, όσο και εκατοντάδων αυτοδιοικητικών στελεχών από όλη την Ελλάδα.
Η στήριξη αυτή ενοχλεί κι ανησυχεί.
Ενοχλεί και ανησυχεί πρόσωπα όπως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύριος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος συμμετέχει σε μια πρωτοβουλία δήθεν «ανεξάρτητων και αδέσμευτων κομματικά Δημάρχων», οι οποίοι προσπαθούν να συνεχίσουν να ελέγχουν και για τα επόμενα χρόνια, τα όργανα της Αυτοδιοίκησης εξυπηρετώντας τις δικές τους πολιτικές επιδιώξεις.
Η επίθεση του «συναδέλφου» Δημάρχου Θεσσαλονίκης, στο Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση μέσα από άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή*, κρύβει πανικό.
Αναδεικνύει το φόβο που νιώθουν για την ανατροπή που δρομολογεί στα αυτοδιοικητικά δρώμενα η ισχυρή συμμαχία δεκάδων Δήμων από όλη τη χώρα που έχει συγκροτηθεί, η οποία έχει έναν και μόνο στόχο: τη δημιουργία μιας θεσμικά ισχυρής, λειτουργικά ανεξάρτητης και οικονομικά αυτάρκους Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο κύριος Μπουτάρης δεν είναι κομματικά αδέσμευτος, όπως ψευδώς ισχυρίζεται. Όλοι γνωρίζουν ποιό κόμμα τον στήριζε και τι δήλωνε προεκλογικά.

Mε λίγο κρασί, μπόλικη Γερμανοφροσύνη & το άστρο του Δαυίδ, για μία ... νέα Τ.Α!!!

Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ:Αλλαγή νοοτροπίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να διαπιστώσει ότι η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας αποτελεί εξάρτημα του συγκεντρωτικού κράτους.
Και ο πολίτης και ο αυτοδιοικητικός έχουν δοκιμάσει στο πετσί τους την ταλαιπωρία, τη γραφειοκρατία, τον εκνευρισμό και την απελπισία μαζί με την άσκοπη ταλαιπωρία και την αναποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ερευνητής για να συμπεράνει ότι η αυτοδιοίκηση επί μακρόν παρουσιάζει έντονα αναπνευστικά προβλήματα λόγω του ασφυκτικού εναγκαλισμού των κομμάτων, που έχριζαν δημάρχους τους εκλεκτούς τους ανταλλάσσοντας πόστα με ψήφους και παροχές.
Το κράτος και τα κόμματα, λοιπόν, ως συμπληγάδες, συμπίεσαν τις τοπικές κοινωνίες και οδήγησαν σε μια καχεκτική κοινωνία των πολιτών και σε μιαν ευνουχισμένη αυτοδιοίκηση.
Κάτι, όμως, φαίνεται να αλλάζει.
Η ελληνική κοινωνία και οι πολίτες άρχισαν να βλέπουν ότι, πάνω στο ζόρι τους, δεν είναι το απρόσωπο κράτος αλλά η τοπική αυτοδιοίκηση αυτή που νοιάζεται και τους συντρέχει στην ανάγκη τους, που τους συμπαραστέκεται και, με λιγοστά μέσα, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να αντιμετωπίσει ή να ανακουφίσει το πρόβλημά τους. Βλέπουν, επίσης, ότι το κομματικό χρώμα δεν αντιστοιχεί στο χρώμα των αναγκών τους κι έτσι, τα τελευταία χρόνια, επιλέγουν όλο και περισσότερο δημοτικά ψηφοδέλτια με νέους ανθρώπους, με φρέσκες ιδέες και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις.
Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές πάνω από τα δύο τρίτα ήταν οι νέοι δήμαρχοι και δεκάδες κατέβηκαν ως ανεξάρτητοι.

Ξεκινά στις 4:30 μ.μ. στο σ.κ. «Δαΐς», η Διημερίδα με θέμα «το τροχαίο ατύχημα»

                       «5ο Πανελλήνιο Νομικό Συνέδριο»
Το νομικό περιοδικό «Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου» συνδιοργανώνει με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, σήμερα 19 & αύριο 20 Σεπτεμβρίου, το «5ο Πανελλήνιο Νομικό Συνέδριο - Διημερίδα», με θέμα: 
«Το τροχαίο ατύχημα - Αστική και Ποινική Ευθύνη των εμπλεκομένων μερών".
To Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Δαΐς, στον Παράδεισο Αμαρουσίου(Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Δαΐς, Tέρμα οδού Σωρού - δίπλα στα Εκπαιδευτήρια Δούκα), Παράδεισος Αμαρουσίου/ Τηλέφωνο: 210.6186.060).
Λόγω της αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους:
1) http://www.esd.gr/
Αναλυτικό Πρόγραμμα Συνεδρίου

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Στα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Π. Φύσσα», αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αντιπροσωπεία της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι»,,αποτελούμενη από τον επικεφαλής & αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου Λευτέρη Μαγιάκη καθώς και τους κ.κ. Βαγγέλη Βενιζέλο & Αλέξανδρο Μαυρογένη, παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι,  με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την στυγερή δολοφονία του, από αιμοδιψείς ΧρυσΑυγίτες

Eκτακτη - Ειδική Συνεδρίαση του Δ.Σ. Αμαρουσίου στις 9:30 μ.μ.


Η Eκτακτη - Ειδική Συνεδρίαση του Σώματος θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 9:30 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β.Σοφίας 9 και Δ.Μόσχα), λόγω συμμόρφωσης προς την υπ’ αρ. 54263/38410/2014 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με σκοπό την διενέργεια κλήρωσης (αφορά την ισοψηφία για την κατάταξη των αναπληρωματικών μελών της πλειοψηφίας της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αμαρουσίου).

Δημοκρατία & ζωή ή ναζισμός, φασισμός και εξαθλίωση;

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Π. Φύσσα
Στις 18 Σεπτέμβρη 2014 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από οργανωμένα, ναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής που έδρασαν στην λαϊκή περιοχή του Κερατσινίου.
Η δολοφονία του Παύλου ήρθε σε συνέχεια  δολοφονικών  επιθέσεων και βιαιοπραγιών κατά μεταναστών και άλλων  κοινωνικών ομάδων που συνέβησαν αφού δρούσαν ανενόχλητα, με ευθύνη της μνημονιακής συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και  την ανοχή της αστυνομίας.
Δυστυχώς συνεχίζουν να δρουν ακόμη και σήμερα και παρά τη θετική εξέλιξη της κινητοποίησης της δικαιοσύνης, ανασυντάσσονται και αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για ομαλή δημοκρατική ζωή.
Για το λόγο αυτό σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε. Ιδίως όταν στελέχη της κυβέρνησης έχουν ενσωματώσει στη ρητορεία και την πρακτική τους στοιχεία της ιδεολογικής τους ατζέντας και όταν διαφαίνεται η πρόθεσή της να υιοθετήσει ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα ρίχνει την εγκληματική οργάνωση στα «μαλακά».
Κάλυψη στο νεοναζιστικό μόρφωμα δίνει για καθαρά μικροπαραταξιακούς λόγους και ο δήμαρχος της πόλης κ. Γ. Πατούλης, ανεχόμενος τη λειτουργία γραφείων τους στο Μαρούσι, παρά το γεγονός ότι έχουν σημειωθεί ήδη αρκετά επεισόδια στις γειτονιές μας.

Δωρεάν μετακινήσεις των πολιτών με τα δημοτικά ποδήλατα,

Την ευκαιρία για δωρεάν μετακινήσεις με τα δημοτικά ποδήλατα του Δήμου Αμαρουσίου έχουν οι κάτοικοι& οι επισκέπτες της πόλης του Αμαρουσίου από τις 15 Σεπτεμβρίου 2014, ώστε όλοι χωρίς κόστος να μπορούν να απολαμβάνουν  τα οφέλη από την τακτική χρήση του ποδηλάτου.
Επιπλέον αυξάνεται ο δωρεάν χρόνος ανά διαδρομή από μισή σε δύο ώρες, ενώ δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός σχετικά με το πόσες φορές θα χρησιμοποιηθεί το ποδήλατο κάθε μέρα.
Ο Δήμος Αμαρουσίου και η διαχειρίστρια εταιρεία προσφέρουν δωρεάν στους πολίτες το ποδήλατο, ως ένα εναλλακτικό μέσο αστικής μετακίνησης, με την ευγενική χορηγία της Coca Cola Hellas, η οποία ανέλαβε την υποστήριξη του Συστήματος των Κοινόχρηστων Ποδηλάτων, στο πλαίσιο της εκστρατείας της εταιρείας «Άλλαξε στάση, μπες στη δράση».
Η έναρξη της συνεργασίας συμπίπτει με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  (16 -22 /9, http:www.mobilityweek.eu), με την ευκαιρίας της οποίας σας καλούμε να συμμετάσχετε στο κίνημα για μια καλύτερη ζωή.
Όσοι είχαν ήδη ενεργό συνδρομή, αυτή θα επεκταθεί για όσο διαρκεί η προσφορά. Εάν όχι, η συνδρομή επανεργοποιείται αυτόματα.

Την Προσεχή Τετάρτη η έκτακτη Γ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου

       Στο 3ο & 11ο  Δημ. Σχολεία Αμαρουσίου στις 7:00 μ.μ(Φλοίας 34 & Μεσογείων).
           ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Το εκπαιδευτικό κίνημα, τη χρονιά που πέρασε έδωσε μια πεντάμηνη μάχη ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας».
Μια μάχη που αποκάλυψε τις πραγματικές στοχεύσεις της πολιτικής της κυβέρνησης. Ότι δηλαδή, η αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση, αποτελεί το εργαλείο για την προώθηση αλλαγών-τομών που θα οδηγήσουν, στις διαθεσιμότητες και στις μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνει τις συνθήκες για το φθηνό σχολείο της αγοράς, την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και κυρίως, επιχειρεί να αθωώσει την καταστροφική πολιτική του μνημονίου στην εκπαίδευση και να ενοχοποιήσει εκπαιδευτικούς και γονείς για όλα τα εκπαιδευτικά και κοινωνικά δεινά.
Οι εκπαιδευτικοί, έδωσαν σοβαρότατο μήνυμα αντίστασης προς την κοινωνία, με τις μαζικές περιφρουρήσεις έξω από τα «επιμορφωτικά» κέντρα, που ακύρωσαν τα σεμινάρια των διευθυντών στο τέλος Ιουνίου.
Έτσι, λειτούργησαν ενισχυτικά και για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, που την ίδια περίοδο, είχε να αντιμετωπίσει το νόμο-καρμανιόλα του Μητσοτάκη.
Στο Δημόσιο, σύμφωνα με το νόμο Μητσοτάκη, (ν. 4250/2014) το 15% των εργαζόμενων επρόκειτο να αξιολογηθούν υποχρεωτικά “ελλιπείς”, δηλαδή «άχρηστοι» προκειμένου να δημιουργηθεί μια μόνιμη δεξαμενή για απολύσεις-διαθεσιμότητες. Όμως αυτό δεν έγινε, επειδή ήταν συντριπτική η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

«Αγχωμένη» η ανακοίνωση Πατούλη για τις πλημμύρες & τις ζημιές!!!

                              Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της παράταξης 
                «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι»
Αφού πλημμύρισαν οι δρόμοι στις γειτονιές μας, αφού πλημμύρισαν περιουσίες συμπολιτών μας, αφού δημοσιοποιήθηκε η ανακοίνωση της παράταξής μας με αναφορές και καταγγελίες για το θέμα, ο δήμαρχος Γ. Πατούλης έσπευσε να μας ενημερώσει για τις διεκδικήσεις του για «κατεπείγουσα» έγκριση χρηματοδότησης μελετών αντιπλημμυρικών έργων και άλλα παρόμοια.
Πού να βρει χρόνο για να προλαμβάνει τις ανάγκες των πολιτών.
Τώρα θέλει να γίνει πρόεδρος της ΚΕΔΕ...

Κασταλίας επιστολή προς Δήμαρχο, για την «Πλατεία Ηρώων»

Αξιότιμε Κύριε  Δήμαρχε, ο Σύλλογός μας, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, με σεβασμό στους συμπολίτες και στις νόμιμες διαδικασίες και μακριά από κομματικές και παραταξιακές σκοπιμότητες  (πράγμα που ορίζει άλλωστε, όπως  γνωρίζετε, αυστηρά το Καταστατικό του)  αγωνίζεται, όπως επίσης καλώς γνωρίζετε, για μια  καλύτερη ποιότητα ζωής.  
Των κατοίκων του Αμαρουσίου και ιδίως του Κέντρου του. Γιατί δεν είμαστε περαστικοί, εδώ ζούμε και θα ζούμε, και εδώ θα ζουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Στα πλαίσια των προσπαθειών μας να συμβάλουμε, όσο μπορούμε, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που άπτονται της  υγείας μας (τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής μας υγείας) - της ρύπανσης δηλαδή  παντός είδους αλλά και της ολοένα αυξανόμενης τσιμεντοποίησης της πόλης μας και της καταστροφής  του υψηλού της  πρασίνου - ασχοληθήκαμε  ιδιαίτερα, από τις αρχές  του 2009,  με τα ποικίλα προβλήματα  της πλατείας Ηρώων.
Στις 22 Ιανουαρίου 2009, ένα μήνα δηλαδή μετά την «ανάπλασή» της, ζητήσαμε, από σας προσωπικά, με επιστολή  μας  (Αρ. Πρ. 64) να προστατευτεί η ιστορική αυτή πλατεία - που, με τη φυσική ομορφιά, τη δροσιά και το οξυγόνο που χάριζαν τα αιωνόβια δένδρα της, αποτελούσε μέχρι τότε «για όλους μας  μοναδικό καταφύγιο, ακόμα  και τις πιο καυτές και πνιγηρές μέρες και ώρες του καλοκαιριού» - από την κυριαρχία των ταχυφαγείων και των σουβλατζίδικων αλλά και από την όποια καταστροφική συμπεριφορά και χρήση.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων,

Στις 7:00 μ.μ η Συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ (15) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα  Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 25ης, 26ης και 27ης συνεδρίασης έτους 2013
1. E΄ Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2014
2. 6η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014
3. Ανανέωση της ετήσιας συνδρομής του Δήμου μας στις εταιρείες "ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ" και "ΔΗΜΟΣ ΝΕΤ ΕΠΕ"
4. Έγκριση διενέργειας προμήθειας υγρών καυσίμων με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης - απευθείας ανάθεσης
5. Έγκριση διενέργειας ανοικτού διαγωνισμού για τις εργασίες προστασίας των επιστρώσεων των πεζόδρομων στην περιοχή του κέντρου του Αμαρουσίου

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Λ. Μαγιάκης:ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ!!!

Στην περιοχή της Νέας Φιλοθέης Αμαρουσίου βρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι», Πέτρος Κούκουζας, την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για να επισκεφτεί κατοίκους των οποίων τα σπίτια είχαν πλημμυρίσει από τη νεροποντή της προηγούμενης ημέρας.
Η διαπίστωσή του ήταν πως τα φρεάτια της γύρω περιοχής, στις οδούς Φλέμιγκ και Χασιώτη, ήταν βουλωμένα.
Αμέσως ο Π. Κούκουζας επισκέφτηκε την Τεχνική Υπηρεσία και συζήτησε με τον διευθυντή και την αρμόδια υπάλληλο.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της αρμόδιας υπηρεσίας, αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία για τον καθαρισμό των φρεατίων.
Είναι προφανής η καθυστέρηση στην υλοποίηση της εργολαβίας: "μας πρόλαβαν οι βροχές" δικαιολογήθηκαν, για να λάβουν την απάντηση:
 "το φθινόπωρο στην ώρα του ήρθε".
Με προσωπική παρέμβαση και επιμονή του Π. Κούκουζα δόθηκε προτεραιότητα στον καθαρισμό των φρεατίων της οδού Φλέμιγκ.
Η μη έγκαιρη συλλογή των σκουπιδιών από τους κάδους απορριμμάτων επιτείνει το πρόβλημα καθώς με την καταιγίδα τα σκουπίδια φράσουν τα φρεάτια.
Σημαντικότερα προβλήματα έχουν διαπιστωθεί στην Λ. Αμαρουσίου - Χαλανδρίου και στο γεφυράκι στην οδό Πεντέλης.
Με την υπενθύμιση πως η παράταξή μας θα βρίσκεται όπου την καλούν και την έχουν ανάγκη οι μαρουσιώτες, παραθέτουμε φωτογραφίες που απεικονίζουν την άθλια κατάσταση των φρεατίων της περιοχής καθώς και φωτογραφίες από την πλημμυρισμένη Λ. Αμαρουσίου-Χαλανδρίου.
Σχετικά με το ίδιο θέμα ο Λ. Μαγιάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ζητά την χρηματοδότηση της αντιπλημμυρικής μελέτης του Πολυδρόσου, ο Δήμος Αμαρουσίου


Με αφορμή τις σφοδρές βροχοπτώσεις & τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές περιοχές του Δήμου Αμαρουσίου, με επίκεντρο την οδό Αμαρουσίου Χαλανδρίου, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προχωρά
στις παρακάτω επισημάνσεις και διεκδικήσεις από την Περιφέρεια Αττικής, δίνοντας κατ’ επείγοντα χαρακτήρα στην έγκριση της χρηματοδότησης της μελέτης για την περιοχή Πολυδρόσου.
Οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γ. Πατούλη, έχουν ολοκληρώσει μελέτες απορροής ομβρίων υδάτων για συνολικά δέκα περιοχές του Δήμου.
Για τις τρεις από αυτές έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής και ήδη βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης.
Για τις υπόλοιπες επτά αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, μεταξύ των οποίων και η μελέτη για την περιοχή Πολυδρόσου, που θα δώσει οριστική λύση σε μεγάλο μέρος των προβλημάτων που παρατηρούνται στις γειτονιές Πολυδρόσου και Παραδείσου και στην οδό Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.