Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Προωθούν τις πολιτιστικές σχέσεις Αμαρουσίου - Ρωσίας, οι κ.κ. Γ. Πατούλης & Β. Μαϊστρένκο

Την πολύπλευρη προώθηση των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ της πόλης του Αμαρουσίου και αντίστοιχης πόλης από τη Ρωσία συζήτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με τον Σύμβουλο Τύπου της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του για το σκοπό αυτό, μαζί με τον Ειδικό Σύμβουλο της εφημερίδας «Αμαρυσία» κ. Χρήστο Φωτιάδη.   
Ο κ. Μαϊστρένγκο αναγνωρίζοντας την πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά της πόλης του Αμαρουσίου, καθώς και τη σημαντική συμβολή της στην προώθηση του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την αδελφοποίηση με αντίστοιχη πόλη της Ρωσίας, που θα προταθεί από τη Ρωσική Πρεσβεία και το Υπουργείο Εξωτερικών.
Παράλληλα εξέφρασε τη διάθεση της Ρωσικής πλευράς για τη συμμετοχή ρωσικών καλλιτεχνικών σχημάτων στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ο Δήμος Αμαρουσίου.
Όπως σημείωσε μάλιστα, το 2016 έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο χωρών να είναι για την Ελλάδα «Έτος Ρωσίας» και αντίστοιχα για τη Ρωσία «Έτος Ελλάδας».

Δήλωση Πολιτικής Ορκωμοσίας του Δημήτρη Πολυχρονιάδη

Η ανάδειξη των νέων δημοτικών συμβουλίων γίνεται σε ένα βάρβαρο τοπίο για τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους. Τα μνημόνια της ελληνικής κυβέρνησης - Ε. Ε. - Δ.Ν.Τ,  μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω.
Όλα τα εργασιακά δικαιώματα εξαφανίζονται, η ανεργία αυξάνεται συνεχώς, εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών σαρώνονται, προκειμένου το κεφάλαιο να διατηρήσει την κυριαρχία του και το πολιτικό σύστημα ακλόνητο να συνεχίσει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του.
H Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, με τον εκπρόσωπο της στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα αγωνιστεί μαζί με το εργατικό –λαϊκό κίνημα, ενάντια στο νέο κοινωνικό τοπίο φτώχειας και εξαθλίωσης που επιβάλουν κυβέρνηση Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.  και κεφάλαιο. 
Ο Καλλικράτης εφαρμόζει τα μνημόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση.   
Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση κάθε αντιδραστικής και αντεργατικής αναδιάρθρωσης των κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών που οδηγούν σε ένα ατέλειωτο σφαγείο σε βάρος των εργαζόμενων και των κοινωνικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., ιδιωτικοποιώντας παιδεία, υγεία και κοινωνικές παροχές που θα παρέχονται μέσω των Ο. Τ. Α. στους πολίτες.

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Δεν αφορά τον Δήμο Αμαρουσίου η συζήτηση για τη μεταφορά των εγκαταστάσεων του Σταθμού Σπόρων

Η απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου για το Σταθμό Σπόρων
Με αφορμή το περιεχόμενο ανάρτησης με τίτλο: «Ύπουλο χτύπημα στους σπόρους» στο Αgronews.gr που υπογράφει συνεργάτης του site και αναφέρεται στην απομάκρυνση των υποδομών του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων στο Μαρούσι, όπως επιβάλει η απόφαση για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος στην Αγία Φιλοθέη, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει να επισημάνει τα εξής:
Η συζήτηση για τη μεταφορά των εγκαταστάσεων του Σταθμού Σπόρων δεν αφορά τον Δήμο Αμαρουσίου ούτε μπορεί λόγω αναρμοδιότητας να έχει λόγο επί της λειτουργίας του και των σκοπών που εξυπηρετεί ως φορέας.
Η Διοίκηση του Δήμου χωρίς να γνωρίζει την ύπαρξη του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων στο σημείο, διεκδίκησε χώρο για την ανέγερση σχολείου στην Αγία Φιλοθέη λόγω του σημαντικού ελλείμματος σε σχολικές υποδομές στην περιοχή.
Αυτόν τον χώρο, που ούτε καν ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που είχε παραχωρηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών για χρήση στον Σταθμό, υπέδειξε και παραχώρησε στον Δήμο η πρώην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ) ως κατάλληλο για την ανέγερση του νέου σχολείου.
Πρόκειται για μία δίκαιη διεκδίκηση από μέρους της Διοίκησης του Δήμου, οι προσπάθειες για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και πέντε χρόνια. Η κωλυσιεργία που έχει σημειωθεί, αφού το σχολείο θα μπορούσε να είναι έτοιμο εδώ και 2-3 χρόνια, οφείλεται και στις προσπάθειες που έχουν γίνει για να παρεμποδιστεί το έργο από όσους αντιδρούν στη μετακίνηση του Σταθμού.
Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Αμαρουσίου ούτε γνώση ούτε άποψη είχε επί της λειτουργίας του χώρου μέχρι που χρειάστηκε να γίνουν μετρήσεις για την ολοκλήρωση της γεωτεχνικής μελέτης, οπότε και διαπιστώθηκε η θλιβερή όψη εγκατάλειψης του Σταθμού με τις εικόνες με τα σκουριασμένα και διαλυμένα θερμοκήπια να μιλούν από μόνες τους και να μην συνάδουν στο ελάχιστο με τους επιστημονικούς σκοπούς που επιτελεί ο Σταθμός.
Για τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου η ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί κοινή κατάκτηση Δήμου, μαθητικής κοινότητας και κατοίκων της περιοχής της Αγίας Φιλοθέης.

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

«Ύπουλο χτύπημα» στους σπόρους από ΤΑΙΠΕΔ & Δήμο Αμαρουσίου;


Με την επικείμενη κατεδάφιση των υποδομών των Σταθμών Ελέγχου Σπόρων και Αγενούς Πολλαπλασιαστικού Υλικού, (ΣΕΣ & ΣΕΑΠΥ) στο Μαρούσι, το σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης θα καταρρεύσει και οι όποιες εξαγωγές μας σπόρων θα σταματήσουν· καθόσον δεν θα εκδίδεται το απαραίτητο διεθνές πιστοποιητικό ποιότητας σπόρων, που εκδίδει μόνο ο διαπιστευμένος Σταθμός Ελέγχου Σπόρων.
Δε μας έφτανε που ο τομέας των σπόρων πάει χάλια και έχουμε τρελαθεί στις εισαγωγές, με απίστευτες ανοησίες έχει δρομολογηθεί η καταστροφή της ‘καρδιάς’ του εθνικού συστήματος ελέγχου και πιστοποίησης σπόρων και λοιπού φυτευτικού υλικού, που είναι οι παραπάνω κρατικοί σταθμοί.
Στο Μαρούσι,  σε οικόπεδο  του δημοσίου  8 στρεμμάτων, από το 1938 λειτουργεί ο Σταθμός Ελέγχου Σπόρων και πρόσφατα ο Σταθμός Ελέγχου του λοιπού φυτευτικού υλικού.
Στο οικόπεδο έβαλε χέρι το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο το παραχωρεί στο Δήμο Αμαρουσίου.
Ο δήμαρχος, παρότι ενημερωμένος, αδιαφορεί για τους ελληνικούς σπόρους και εξήγγειλε την κατεδάφιση των Σταθμών για να χτίσει εκεί σχολεία· λες και δεν μπορούσε να τα χτίσει αλλού, την ευκολία του θέλει και ας πάει και το παλιάμπελο.

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Φεστιβάλ Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου 2014 στο Αμαλίειο

Θέατρο, Μουσική, Χορός για όλους από 30 Αυγούστου έως 21 Σεπτεμβρίου
Bραδιές γεμάτες με μουσική, κίνηση και ξεχωριστές θεατρικές ερμηνείες χαρίζει στους φίλους της τέχνης ο Δήμος Αμαρουσίου στο φετινό Φεστιβάλ Πολιτισμού που θα φιλοξενηθεί στον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων του Αμαλίειου από 30 Αυγούστου έως 21 Σεπτεμβρίου 2014.
Από τα τέλη Αυγούστου και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θεατρικές παραστάσεις, βραδιές κωμωδίας και τραγωδίας, συναυλίες και χορευτικές παραστάσεις, κάποιες από τις οποίες με ελεύθερη είσοδο και οι περισσότερες με προνομιακό εισιτήριο για τους Μαρουσιώτες κατόχους Artemis Card, φοιτητές και ανέργους, θα μας κρατήσουν συντροφιά. Και φέτος, βάσει κοινωνικών κριτηρίων συγκεκριμένος αριθμός εισιτηρίων θα διατεθεί δωρεάν μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου στο Αμαλίειο ανοίγει αύριο Σάββατο 30 Αυγούστου με τη συναυλία των Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Κότσιρα και Ρίτας Αντωνοπούλου, και θα συνεχιστεί την Κυριακή 31 Αυγούστου με την επιτυχημένη θεατρική παράσταση Caveman.