Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Από την Λαϊκή του Αμαρουσίου ψωνίζει & ο Γκίκας Χαρδούβελης!!!

Δεν έδωσαν αποδείξεις όμως οι Λαϊκατζήδες στον... υπουργό Μας!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» ο συμπολίτης μας υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης συχνά - πυκνά κανει & μία «βόλτα» στη γειτονιά του!!! ΠΟΥ;
Στη λαϊκή αγορά του Αμαρουσίου.!!!
Πριν από δύο Σαββατοκύριακα μάλιστα, ξανάκανε την ίδια βόλτα με άλλη όμως ιδιότητητα ή αξίωμα αν προτιμάται.
Το σεργιάνι ανάμεσα στους πάγκους τούτη τη φορά είχε άλλη βαρύτητα, καθώς τώρα είναι υπουργός Οικονομικών...
Μοιραία το μάτι του «τσάρου» της εθνικής οικονομίας, λέει ο Χρήστος Κολώνας που υπογραφει το κείμενο της εφημερίδας πραγματικός «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» της ενημέρωσης, «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ» της Μνημονιακής ευτυχίας - στο ονομα του εκδότη της οποίας οσονούπω θα πίνουμε(;) και νεράκι(ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ & ΕΥΑΘ), βλέπει από διαφορετική σκοπιά τον τρόπο με τον οποίο συναλλάσσεται με τον παραγωγό και τον επαγγελματία πωλητή των φρούτων και κηπευτικών σε σχέση με την προηγούμενη ιδιότητά του, εκείνη του οικονομικού συμβούλου και επικεφαλής Μελετών της EUROBANK!!!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Εθνους», ο κ. Χαρδούβελης στην επίσκεψη που πραγματοποίησε πριν από 15 ημέρες τη λαϊκή αγορά στο Μαρούσι, διαπίστωσε ψωνίζοντας τα φρούτα και τα κηπευτικά του, πως οι πωλητές δεν έκοβαν αποδείξεις...
 Οι προμήθειες από τη λαϊκή, το διάλεγμα από τον ίδιο των καλύτερων οπωροκηπευτικών είναι διαδικασίες, συνήθειες αγαπημένες του πρώην συνεργάτη των Κώστα Σημίτη και Λουκά Παπαδήμου. Τις κάνει χρόνια τώρα. Είτε ως απλός καθηγητής, είτε και τώρα ως υπουργός Οικονομικών.
Πολλοί πάγκοι
Οπως αναφέρουν όμως πηγές στο «Εθνος», ο κ. Χαρδούβελης εκείνη τη μέρα δεν έλαβε ούτε ο ίδιος απόδειξη για τα είδη που αγόρασε.

Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι, το κρησφύγετο Μαζιώτη!!!

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το διαμέρισμα βρίσκεται στην οδό Υψηλάντου 27, στον πέπτο όροφο πολυκατοικίας. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι μετά από μαρτυρία ενοίκου της πολυκατοικίας, ο οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπο του γείτονά του, το συλληφθέντα τρομοκράτη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σπίτι διέμενε και η καταζητούμενη σύντροφός του, Πόλα Ρούπα, με το παιδάκι τους. Οι αστυνομικοί έχουν αρχίσει τις έρευνες στο διαμέρισμα, με την ελπίδα να βρουν επιπλέον στοιχεία για τον συλληφθέντα και τη σύντροφό του.
Όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής, πολλές φορές είχαν δει μία ξανθιά γυναίκα με ένα μικρό παιδί να μπαίνουν και να βγαίνουν στην πολυκατοικία τη οδού Υψηλάντου, την οποία μάλιστα χαρακτήρισαν «περίεργη» και γνώριζαν, από τις λίγες κουβέντες που είχε με τους γείτονες, ότι δήλωνε εκπαιδευτικός.
Επίσης, μένει να διαπιστωθεί εάν η πόρτα του διαμερίσματος της οικογένειας Μαζιώτη άνοιξε με κάποιο από τα τέσσερα κλειδιά που είχε μαζί το όταν συνελήφθη στο Μοναστηράκι.
Η περιοχή του Αμαρουσίου είχε μπεί από την πρώτη στιγμή, ως χώρος στον οποίο πιθανότατα να διέμενε ο Μαζιώτης, στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής, αφού ο τρομοκράτης είχε επάνω του μια απόδειξη αγοράς μπλούζας από κατάστημα στο εμπορικό κέντρο Τhe Mall.

Στις 11:00 π.μ. η νέα συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΕIKOΣΙ(20) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σημερα Παρασκευή  18 Ιουλίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ-ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΡΤΟΥ-ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ), της ΣΟΦΙΑΣ ΘΩΜΑΪΔΟΥ, σε κατάστημα που
βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Μεσογείων, αρ. 53
2. Έγκριση χορήγησης ή μη, παράτασης ωραρίου λειτουργίας χρήσης μουσικών οργάνων σε
Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης Παρασκευής και Διάθεσης Πρόχειρου Γεύματος & Επιχείρηση
Αναψυχής, της εταιρείας ''Μ. Ι. ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ - Γ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ Ο.Ε.'', που βρίσκεται στο
Μαρούσι, επί της οδού Περικλέους, αριθ. 42
3. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΛΙΑΝΙΚΗΣ
ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (Παντοπωλείο-Οπωροπωλείο), του ΤΣΕΚΟΥΡΑ
ΚΩΝ/ΤΙΝΟΥ, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Μεσογείων, αρ. 77

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

«To Mεγάλο μας τσίρκο» την Τετάρτη στο Θέατρο Αγ. Φιλοθέης

Καραμπόλα με 5 αυτοκίνητα επί της Κηφισίας στο Μαρούσι!


Καραμπόλα με 5 αυτοκίνητα που οδήγησε στον τραυματισμό δύο ατόμων σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου.
Η λεωφόρος παρέμεινε κλειστή για αρκετή ώρα και τα διερχόμενα αυτοκίνητα κατευθύνονται από άνδρες της τροχαίας στους παράδρομους της οδού.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στο ατύχημα ενεπλάκησαν πέντε αυτοκίνητα τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο επιβαίνοντες, ο ένας εκ των οποίων διεκομίσθη  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.
Ένα δεύτερο ασθενοφόρο λίγο αργότερα παρέλαβε και τον δεύτερο τραυματία.

Η εποχή της γενικευμένης αδιαφορίας

Ο Οκτάβιο Πας συζητά με τον Κορνήλιο Καστοριάδη
Ορισμένα στοιχεία του παρελθόντος μπορούμε να τα επεξεργαστούμε και να τα επανεισαγάγουμε. Εξ άλλου, αυτή είναι η πρόταση μου σχετικά με την έννοια πρόσωπο. Θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. Στο πρόσωπο υπάρχει σαφώς η διάσταση του άλλον και, συνεπώς, της αδελφότητας.
ΟΚΤΑΒΙΟ ΠΑΣ: Θεμέλιο της δημοκρατίας είναι η πολλαπλότητα των απόψεων, η οποία εξαρτάται από την πολλαπλότητα των αξιών. Όμως σήμερα, όλοι οι θεσμοί της σύγχρονης κοινωνίας και, κυρίως, οι μηχανισμοί της -όπως η αγορά και η διαφήμιση- καταστρέφουν την πολλαπλότητα υποτάσσοντας κάθε αξία στις τιμές της αγοράς.
Ορισμένα στοιχεία του παρελθόντος μπορούμε να τα επεξεργαστούμε και να τα επανεισαγάγουμε. Εξ άλλου, αυτή είναι η πρόταση μου σχετικά με την έννοια πρόσωπο. Θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. Στο πρόσωπο υπάρχει σαφώς η διάσταση του άλλον και, συνεπώς, της αδελφότητας.Με την έννοια αυτή, η αγορά μεταμορφώνει την πολλαπλότητα των αξιών σε μια μοναδική αξία, η οποία βασίζεται στη χρησιμότητα και όχι σε κάποια έννοια ηθικής.
Σήμερα, ασφαλώς, ζούμε σε περίοδο εκφυλισμού της δυτικής κοινωνίας” εκφυλισμού, που συμπίπτει με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ένα από τα πιο ανησυχητικά φαινόμενα είναι η συνύπαρξη των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας με τον βαθύτατο μηδενισμό και την κατάρρευση των αξιών. Όλα έχουν υποταγεί στους νόμους της οικονομίας και της κατανάλωσης. Οι πολίτες έχουν μετατραπεί σε καταναλωτές.
ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ. Την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα θα την χαρακτήριζα «εξαπλωνόμενη έρημο». Για να απαντήσουμε στο ερώτημα «ποιος εξαπλώνει αυτή την έρημο;» πρέπει να απορρίψουμε όλες τις έως τώρα γνωστές θεωρίες της Ιστορίας.
Δεν υπάρχουν πια «συνωμοσίες του μεγάλου κεφαλαίου», δεν υπάρχουν πια «κακοί». Κι όμως, τα πάντα συντρέχουν προς την ίδια κατεύθυνση» προς την κατεύθυνση της διαφθοράς, που έχει πλέον γίνει συστηματική” της αυτόνομης εξέλιξης της τεχνο-επιστήμης, που κανείς δεν ελέγχει» και βεβαίως, της αγοράς.
Σήμερα, δεν μας απασχολεί πλέον, εάν τα προϊόντα που παράγουμε είναι χρήσιμα. Το μόνο που μας απασχολεί είναι, εάν θα πωληθούν και ίσως ούτε καν αυτό, διότι ξέρουμε ότι έτσι κι αλλιώς θα πωληθούν μέσω της διαφήμισης.

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

«Ύστατη έκκληση»

Ένα ιστορικών διαστάσεων Μανιφέστο «Ύστατη Έκκληση» δημοσιεύθηκε στην Ισπανία.
Το υπογράφουν όλοι οι ηγέτες της αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων της Ισπανίας, όπως: Κάγιο Λάρα και Αλμπέρτο Γκαρθόν
της Ενωμένης Αριστεράς, Πάμπλο Ιγκλέσιας και Τερέσα Ροντρίγκεθ
του Podemos, Χοσέ Λουίς Θεντέγια Γ.Γ. του Κομμουνιστικού κόμματος, Χάϊμε Παστόρ της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, Γιάγιο Ερέρο των
Οικολόγων σε Δράση, Εστέρ Βίβας της Καταλάνικης «Συντακτικής Διαδικασίας», Ενρίκ Ντουράν του κινήματος για την Απομεγέθυνση, Φλοράν Μαρσεγιεσί των Πράσινων Equo, Χόρχε Ρίτσμαν θεωρητικός του οικοσοσιαλισμού και σημαντικές προοδευτικές προσωπικότητες  της χώρας (συμπεριλαμβανόμενης της Καταλονίας και της Χώρας των Βάσκων),
που τοποθετούνται στα αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας και φτάνουν  μέχρι και τον αναρχοσυνδικαλισμό.
To Μανιφέστο «Ύστατη έκκληση»(Manifiesto Última llamada)
Αυτή είναι παραπάνω από μια οικονομική και καθεστωτική κρίση:
είναι μια κρίση πολιτισμού.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες, στη μεγάλη τους πλειονότητα, πιστεύουν ότι η σημερινή καταναλωτική κοινωνία μπορεί «να βελτιωθεί» (και πρέπει να το κάνει) στο μέλλον. Ταυτόχρονα, σημαντικό μέρος των κατοίκων του πλανήτη ελπίζουν ότι θα προσεγγίσουν τα δικά μας επίπεδα υλικής ευημερίας. Ωστόσο, το επίπεδο παραγωγής και κατανάλωσης επιτεύχθηκε μέσα από τη κατασπατάληση των φυσικών και ενεργειακών πόρων, και τη διάρρηξη των οικολογικών ισορροπιών της Γης.
Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι κάτι νέο. Οι πιο διορατικοί ερευνητές & οι επιστήμονες εκπέμπουν στοιχειοθετημένα σήματα κινδύνου από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 του 20oύ αιώνα:

Καλώς όρισες στο Νέο, Γενναίο Κόσμο!!!

      Η καταστροφή του ανθρώπινου εργατικού δυναμικού!!!
                                   Νέες ενδείξεις !!!
Όλο και περισσότερες ενδείξεις, όλο και πιο γρήγορα, βγαίνουν στην επιφάνεια για το γεγονός ότι βιώνουμε μια πρωτοφανή μετάλλαξη του καπιταλισμού μέσω της υπερ-αυτοματοποίησης.
Μια μετάλλαξη που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει σχεδόν στο σύνολό του ο Δυτικός κόσμος.
Απ'ότι δείχνουν τα πράγματα, σε αυτή τη μετάλλαξη πρωτοστατούν οι εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα για την πρωτοφανή μείωση της καταναλωτικής ισχύος σε πολλές χώρες της Δύσης, αφού το άνοιγμα των αγορών σε Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, καθώς & στις χώρες της ΝΑ Ασίας, προσφέρει νέες τεράστιες δεξαμενές καταναλωτών.
Το χειρότερα κρυμμένο μυστικό της Apple και του κατασκευαστή της Foxconn στην Ταϊβάν δεν είναι οι κακές συνθήκες εργασίας. Δεν είναι καν το γεγονός ότι χρησιμοποιούν ρομπότ για την συναρμολόγηση όλων των κομματιών του iPhone.
Είναι ότι τα ρομπότ τους, πραγματοποιούν όλο και περισσότερες ανθρώπινες λειτουργίες.
Η μητρική εταιρία της Foxconn, Hon Hai, σχεδιάζει την κατασκευή 10.000 ρομπότ γραμμής συναρμολόγησης, που θα καλύψουν την παραγωγή του πολυαναμενόμενου iPhone 6. Ο Terry Gou, διευθύνων σύμβουλος της Hon Hai, αποκάλυψε σε ένα πρόσφατο συμβούλιο των μετόχων, ότι η Apple θα είναι ο πρώτος πελάτης των ρομπότ που κατασκευάστηκαν πρόσφατα από την Foxconn.
Ορισμένοι άνθρωποι της αγοράς πιστεύουν ότι τα ρομπότ μπορούν να αναλάβουν και την παραμικρή λεπτομέρεια κατασκευής ίσως και μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Άλλοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτή η τάση προς την υπερ-αυτοματοποίηση μεταμορφώνει τις αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο και ότι η τάση αυτή αυξάνεται γρηγορότερα απ'ότι συνειδητοποιούν οι περισσότεροι.

Η Γερμανία φοβίζει την παγκόσμια ελίτ...

Τέλη Μαΐου, οι 250 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη συναντήθηκαν στο Λονδίνο, με πρωτοβουλία της Rothschild, καθώς επίσης με τη συμμετοχή των πολιτικών και οικονομικών «υπηρετών» τους - για να συζητήσουν τα προβλήματα του καπιταλισμού  
Ενώ στην Ελλάδα γίνεται προσπάθεια διενέργειας δημοψηφίσματος σχετικά με τη ΔΕΗ, κάτι που ευχόμαστε να συμβεί, αφού η όποια κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να ιδιωτικοποιεί τις κοινωφελείς επιχειρήσεις (πόσο μάλλον όταν οι Γερμανοί επιδιώκουν να τις εθνικοποιήσουν ξανά), στην Ελβετία σχεδιάζεται ένα ακόμη δημοψήφισμα, με στόχο τον περιορισμό της δύναμης των τραπεζών.
Τα γεγονότα αυτά έχουν προφανώς πανικοβάλλει τη διεθνή ελίτ, η οποία δεν θέλει σε καμία περίπτωση να συμμετέχουν οι Πολίτες στην ψήφιση των νόμων ή στις σημαντικές αποφάσεις για τη χώρα και το μέλλον τους.
Είναι αντίθετη λοιπόν με την υιοθέτηση της άμεσης Δημοκρατίας (άρθρο), γνωρίζοντας πως αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για τα μυθικά πλούτη και την τρομακτική ισχύ της – την οποία υπηρετούν πιστά τόσο οι πολιτικοί, όσο και οι managers των πολυεθνικών ομίλων.
Στα πλαίσια αυτά, στα τέλη Μάιου, οι διακόσιοι πενήντα πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη συναντήθηκαν στο Λονδίνο, με πρωτοβουλία της Rothschild – φυσικά με τη συμμετοχή των πολιτικών και οικονομικών (managers) «υπηρετών τους» – για να συζητήσουν τα προβλήματα του καπιταλισμού. Το κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν ο καπιταλισμός («Inclusive Capitalism»), ενώ μπορεί κανείς να δει τους ομιλητές και τα επί μέρους θέματα από την ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε, πατώντας τον παραπάνω δεσμό.
Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, οι συζητήσεις επικεντρώνονταν στο πρόβλημα της υπερχρέωσης, κυρίως δε στο που θα οδηγήσει το τεράστιο χάσμα που έχει δημιουργηθεί, μεταξύ των πλουσίων και φτωχών - ενώ ασφαλώς τους απασχολεί η στάση τόσο της Γερμανίας, όσο και των Γερμανών Πολιτών.

«Α.ΦΛΕΜΙΓΚ» : Μετά την Οστική Πυκνότητα, θέλουν να κλείσουν & το Ενδοσκοπικό Εργαστήριο!

Κάθε μέρα, κάθε ώρα που περνάει, ξεδιπλώνεται το σχέδιο κλεισίματος του Νοσοκομείου. Τελευταία εξέλιξη, η πληροφορία που έφτασε στ' αυτιά μας πως ζητήθηκε να μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο, το ένα από τα δύο , όλα κι' όλα, ενδοσκόπια που διαθέτει το Νοσοκομείο.
Με αυτά τα ενδοσκόπια, λειτουργεί πλήρως το εργαστήριο και εξυπηρετούνται εκατοντάδες κόσμου, από άριστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που συγκεντρώνει την προτίμηση του κόσμου, καθώς γνωρίζουν όλοι, τουλάχιστον στα Βόρεια (και όχι μόνο). Θεωρούμε πως η δικαιολογία της μεταφοράς στο Σισμανόγλειο, όπως και αν προβάλλεται είναι εκ' του πονηρού, πρόκειται για το γνωστό σχέδιο Διοίκησης και Υπουργείου να κλείσουν , δια της κατάρρευσης το ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ.
Ποιά ανάγκη άλλωστε επιβάλλει το ουσιαστικό κλείσιμο του ενδοσκοπικού εργαστηρίου τη στιγμή που στο γειτονικό Σισμανόγλειο υπάρχουν, αν αληθεύουν οι πληροφορίες μας, 19 χαλασμένα! ενδοσκόπια και έγκριση προμήθειας εκατοντάδων χιλιάδων για αγορά ενός ακόμα καινούργιου;
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΗ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!
►ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
►ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

H νέα αρχή της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου & ο ... «στρατηγός άνεμος»!

   Ανακοίνωση του Συλλόγου «Η Κασταλία»
Η πλατεία Αγ. Λαύρας ανοίγει και τώρα φαίνονται οι πληγές της. Μια πλατεία που έμεινε 2 χρόνια κλειστή για τους κατοίκους και τα παιδιά, χωρίς κανείς να βλέπει τι έγινε μέσα. Και την ώρα αυτή, με πρωτοφανή έλλειψη ψυχραιμίας και περίσσιο θράσος το πλουσιοπάροχα αμειβόμενο γραφείο τύπου του δημάρχου Αμαρουσίου, επέλεξε να επιτεθεί στον Σύλλογό μας.
Μια διοίκηση που έχει όλα τα μέσα στα χέρια της, τα βάζει με έναν σύλλογο του οποίου η δραστηριότητα είναι η προστασία του περιβάλλοντος στο Μαρούσι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου για τα δέντρα που έγειραν φταίει η κακοκαιρία του χειμώνα δηλαδή ο κακός μας ο καιρός. Ωραία υπευθυνότητα!
 Δεν φταίνε τα μηχανήματα του εργολάβου που ξεχέρσωσαν όλη την πλατεία, φταίει ο στρατηγός άνεμος! Όπως λένε όλοι οι ανευθυνο-υπεύθυνοι σε αυτόν τον τόπο τόσα χρόνια και τον κατάντησαν έτσι.
Αυτή είναι η νέα αρχή της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου;
Αντί να κοιτάξει να διασώσει τα δέντρα της πλατείας κοιτάει να καλύψει τον εργολάβο του.
Αντί να εγγυάται για τα εναπομείναντα δέντρα και για την ασφάλεια των πολιτών που θα κινούνται σε πλατεία με δέντρα υπό μηχανική στήριξη, κοιτάει να επιτεθεί στο Σύλλογό μας που προσπαθεί αδιάκοπα για το καλό του περιβάλλοντος και το καλό της πόλης μας και των κατοίκων.
Αντί να συνεργάζεται με όλους τους Συλλόγους του Αμαρουσίου ως οφείλει, επιτίθεται σε όσους δεν είναι αρεστοί στη σημερινή διοίκηση και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο για τον τόπο.
Είναι η στάση αυτή μια ένδειξη για την αλαζονεία με την οποία θα ασκηθεί η διοίκηση του Δήμου μας τα επόμενα 5 χρόνια.

Tα κλάματα & οι θρήνοι της Γελοιογραφίας ...

Στις 7:00 μ.μ. η έκτακτη συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ(26) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Eκτακτης συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί  σήμερα Τρίτη 15 Ιουλίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 65 παρ.5 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 
1. Έκθεση Εσόδων - Εξόδων Β' τριμήνου οικονομικού έτους 2014 του Δήμου Αμαρουσίου
2. Δ' Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2014
3. 5η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2014
4. Πρόταση ψηφίσματος σχετικά με την αξιολόγηση των εργαζομένων στους Δήμους
5. Διαγραφή δόσεων - Εισφορά σε χρήμα χρηματικός κατάλογος 521/2014 Υπόθεση: ΜΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ερωτήματα «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ» για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

1. Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου αναφορικά με το ποια είναι η βούληση της σχετικά με το εργασιακό μέλλον των ατόμων Α. Μ. Ε. Α. που έχουν προσληφθεί με το πρόγραμμα «3+1» και εργάζονται σε  υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου,
δηλ. προβλέπεται η μονιμοποίησή τους σε θέσεις Ι. Δ. Α. Χ. και το πέρασμα τους στον Δήμο ως μόνιμων εργαζόμενων και πότε;  
2.  Στον πεζόδρομο της οδού Πλαστήρα υπάρχει έλλειψη πρόβλεψης για τη στάθμευση των αυτοκινήτων των μονίμων κατοίκων της περιοχής, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι που δεν έχουν που να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους να πέφτουν συνεχώς «θύματα» των επιδρομών της τροχαίας που κόβει κλήσεις στα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα επί του πεζόδρομου της οδού Πλαστήρα.

Ξεκινούν το πλιάτσικο από την «Πτέρυγα Μπόμπολα», οι «τσεκουράτοι» Δωσίλογοι του βορ...Βορίδη!

Στις 9:30 π.μ. όλες & όλοι στην «Πτέρυγα ΜΠΟΜΠΟΛΑ»
(Λ. Πηγής & Ζαϊμη στα Μελίσσια), για να αποτραπεί 
η αρπαγή του μηχανήματος οστικής πυκνότητας
             ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ»
Κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής, συνάδελφοι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, εκπρόσωποι του Τύπου και ΜΜΕ.
Μόλις δύο ημέρες μετά από την μεγάλη συγκέντρωσή μας στην πλατεία του Αη- Γιώργη στα Μελίσσια, στον απόηχο των καταγγελιών μας για το επιχειρούμενο κλείσιμό του, μέσω της κατάρρευσης και της απαξίωσης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, απάντησε με μια επιχείρηση - αστραπή, χθες 14 Ιουλίου, ξηλώματος του μηχανήματος οστικής πυκνότητας από την Πτέρυγα Μπόμπολα.
Το Σωματείο με τους λιγοστούς πια εργαζόμενους, αλλά ευτυχώς με τη συμπαράσταση κατοίκων της περιοχής, απέτρεψαν την επιχείρηση αυτή της αρπαγής, βασιζόμενοι και σε  κωλύματα και παραλείψεις στην τυπική διαδικασία.
(Βλέπετε το πλιάτσικο δεν καταλαβαίνει από...διαδικασίες)
Επειδή ξέρουμε ότι θα επανέλθουν!
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στις 9:30 π.μ. στην «Πτέρυγα ΜΠΟΜΠΟΛΑ» (Λ. ΠΗΓΗΣ & ΖΑΪΜΗ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ), ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ!

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Δύο φορές το μήνα υποχρεούται να παρουσιάζεται στο Α.Τ. Πεντέλης, ο Βασίλης Μηλιώνης της «Energa - Hellas Power»!

Μπορεί να χρωστά στο Δημόσιο 150 εκατ. €, εξακολουθεί ωστόσο να  κάνει την ζωή του στην Μύκονο!!!
Αφού γιόρτασε τον ερχομό του νέου έτους στην Παλαιά Πεντέλη, στην εντυπωσιακή βίλα - «φρούριο» που βρίσκεται στην πλαγιά του Πεντελικού Βουνού που εκείνο το βράδυ φωταγωγήθηκε για να υποδεχθεί τους υψηλούς καλεσμένους του, ο μέχρι πρότινος προφυλακισμένος και βασικός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της «Energa - Hellas Power» Βασίλης Μηλιώνης... ξαναχτύπησε διοργανώνοντας αυτήν την φορά στην Μύκονο ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό πάρτι για τα γενέθλιά του!!!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η γιορτή κράτησε μια εβδομάδα και μεταξύ άλλων προσέφερε στους 30 καλεσμένους του τη διαμονή και τη μετακίνησή τους στο Νησί των Ανέμων
Οπως σημειώνει το protothema.gr» το συνολικό κόστος του πάρτι του Βασίλη Μηλιώνη άγγιξε τις  100.000 ευρώ, όσο δηλαδή ήταν το ύψος της χρηματικής εγγύησης που χρειάστηκε να καταβάλει για να αφεθεί ελεύθερος.
Στο αναλυτικό ρεπορτάζ καταγράφονται οι παραδόσεις των κιβωτίων με τα ποτά (σαμπάνιες, βότκα, τεκίλα) στις νοικιασμένες βίλες και σημειώνεται ότι για την ενοικίαση τεσσάρων jeep από την εταιρεία Mykonos Cars το κόστος υπολογίζεται σε 7.500 ευρώ.
Ακόμη, περιγράφονται διάλογοι και στιχομυθίες στην παραλία, όπου γνωστοί και φίλοι εύχονται στον κ. Μηλιώνη «ποτέ ξανά στη φυλακή»!!!
Υπενθυμίζεται ότι ο  Βασίλης Μηλιώνης είναι ένας από τους βασικότατους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο της Energa Hellas Power»Σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη η Energa - Hellas Power  ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο κατά 152 εκατ. ευρώ, καθώς έπαιρνε το χαράτσι για τα ακίνητα από τους πελάτες της και, αντί να το αποδίδει στο κράτος, το έστελνε στο  εξωτερικό σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
Ακόμη, περιγράφονται διάλογοι και στιχομυθίες στην παραλία, όπου γνωστοί και φίλοι εύχονται στον κ. Μηλιώνη «ποτέ ξανά στη φυλακή».
Και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, αυτός τους διαβεβαιώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ότι η υπόθεσή του είναι τελειωμένη...
Προφυλακίστηκε και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε έως τη δίκη με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και η υποχρέωσή του να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης δύο φορές το μήνα...
Υ.Γ.: Οπως φαίνεται, ο Βασίλης Μηλιώνης δεν είναι ύποπτος φυγής και έτσι δεν του επεβλήθη ούτε κατ' οίκον περιορισμός, ούτε προφυλακίστηκε.

Ο δρόμος προς την προφυλάκιση
Από το ρεύμα στο... μπλακάουτ
Στις 3 Νοεμβρίου 2012 ο Βασίλης Μηλιώνης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή, ως κατηγορούμενος για την υπόθεση του μεγάλου σκανδάλου της Energa και Hellas Power, των δύο εταιρειών που μπήκαν στην αγορά ενέργειας και πήραν μερίδιο από το πελατολόγιο της ΔΕΗ. Μετά τη συμπληρωματική δίωξη που άσκησε σε βάρος του η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου κατηγορήθηκε για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Μαζί του προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Αχιλλέας Φλώρος της Energa, ο Αριστείδης Φλώρος και ο Στέφανος Σιαφάκας. Η προφυλάκισή τους κράτησε μέχρι τις 23 Μαΐου 2013, οπότε αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή χρηματικής εγγύησης, που κυμαινόταν από 50.000 έως 200.000 ευρώ. Η εγγύηση του Μηλιώνη ήταν 100.000 ευρώ.
Οι δύο εταιρείες, Energa και Hellas Power, εισέπρατταν αλλά δεν απέδιδαν τα ποσά που αναλογούσαν στο Δημόσιο. Παρακράτησαν ακόμα και τις εισφορές της Εφορίας! Μάλιστα βρέθηκε ότι τα χρήματα αυτά είχαν διαβιβαστεί σε λογαριασμούς στην Ελβετία.
Η ζημιά για το Δημόσιο και τη ΔΕΗ εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.
Η έρευνα που ακολούθησε εντόπισε πλήθος παρανομιών και διακίνηση «μαύρου χρήματος». Εντοπίστηκε μέχρι στιγμής υπεξαίρεση 152 εκατ. ευρώ των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Και η έρευνα συνεχίζεται...
Εδώ ο Β. Μηλιώνης με την νυν Ευρωβουλευτή Ευα Καϊλή 
Το ξεκίνημα
Η σταδιοδρομία του Βασίλη Μηλιώνη άρχισε σε ηλικία μόλις 25 ετών, όταν εργάστηκε στην Clarksons London, Oil and Gas Trading Department, καθώς επίσης και στην οικογενειακή Teletrans Group of Companies από τον Νοέμβριο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του 2007.
Στις αρχές του 2008 αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση της Blue Aegean Energy, η οποία μετονομάστηκε έναν χρόνο μετά σε Aegean Power και αργότερα σε Hellas Power.
Τότε τα σχέδια του νεαρού Μηλιώνη έκαναν λόγο για 500.000 πελάτες, από 120.000 που είχε, προώθηση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους Αγίους Θεοδώρους ισχύος 119 MW, που ουδέποτε προχώρησε, ίδρυση θυγατρικών εμπορικών σε Τουρκία και Ρουμανία και παροχή ηλεκτρικού, τηλεφώνου και Ιντερνετ.
Η εταιρεία του Μηλιώνη είχε συνάψει στρατηγική συνεργασία με το δίκτυο καταστημάτων Γερμανός του Ομίλου ΟΤΕ. Μάλιστα είχε εκφράσει ενδιαφέρον και για αγορά κάποιας μονάδας της ΔΕΗ, σε συνεργασία με κάποιον άλλο επενδυτή, εφόσον το ελληνικό Δημόσιο αποφάσιζε να πουλήσει σε κομμάτια την εταιρεία. Η σταδιοδρομία αυτή στον χώρο της ενέργειας διακόπηκε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο. Ο επίλογος αυτής της απίστευτης ιστορίας θα γραφτεί στα δικαστήρια.
ΑΠΟΡΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: Ο Βασίλης Μηλιώνης έχει οικογενειακή σχέση με το άλλο εξωτικό & οικολογικό φρουτο του ΠΑΣΟΚ Σταύρο Μηλιώνη, ιδρυτή & Προέδρου του ΚΕΑΝ(Κύτταρο Εναλλακτικής Αναζήτησης Νέων), με το οποίο συνεργάστηκαν στενότατα οι Δήμοι Περντέλης και Αμαρουσίου;
Το ρωτάμε γιατί στο πρώτο Δ.Σ. του ΚΕΑΝ συμμετείχε όλως τυχαίως και η αδελφή της Ευας Καϊλή... .Mανταλένα Καϊλή,  ως Αντιπρόεδρος αυτής εξαιρετικής ΜΚΟ, που εν μία νυκτί έγιναν εργολάβοι και προσλάμβαναν εργαζόμενους για λογαριασμό των Δήμων ...
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ: 
Σταύρος Μηλιώνης - Πρόεδρος - smilionis@kean.gr
Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εκπαιδεύτηκε στο Training Institute του Μονάχου στις Τηλεπικοινωνίες & μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.
Εργάστηκε στη SIEMENS στο DIP σαν Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών (Software Engineer) και αργότερα στη ίδια εταιρεία σαν Account manager στις πωλήσεις Τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Από το 2002 εργάζεται για την OTEGLOBE στο τμήμα Διεθνών Πωλήσεων και από το 2004 στον ΟΤΕ σαν Key Account Manager στη Γενική Διεύθυνση Εγχώριων Παρόχων.
Σήμερα είναι Υπεύθυνος Δημοσίου τομέα και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην ΟΤΕGLOBE.
Από τον Μάιο του 2011 είναι Πρόεδρος του Οργανισμού Δίοικησης και Διαχείρισης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"
Κοινωνική Δράση
- Γεν.Γραμματέας Δ.Σ. της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ( 2010-τώρα)
- Mέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.ΣΤΑ.ΜΕ (2008-2010)
- Μέλος της συντονιστικής επιτροπής της καμπάνιας των 800 ΜΚΟ για το Σύνταγμα(!!!)
- Μέλος του Δ.Σ. του ΔΕΡΑ( ΑΘΗΝΑ 984)( 2007-2010)
- Μέλος του Δ.Σ. του Ourpark και
το 2006 ήταν υπψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό
 του Κώστα Σκανδαλίδη ''Η Αθήνα Αλλά-Ζει''.
 

Δύο φορές το μήνα υποχρεούται να παρουσιάζεται στο Α.Τ. Πεντέλης, ο Βασίλης Μηλιώνης της «Energa Hellas Power»!

Μπορεί να χρωστά στο Δημόσιο 150 εκατ. €, εξακολουθεί ωστόσο να  κάνει την ζωή του στην Μύκονο!!!
Αφού γιόρτασε τον ερχομό του νέου έτους στην Παλαιά Πεντέλη, στην εντυπωσιακή βίλα - «φρούριο» που βρίσκεται στην πλαγιά του Πεντελικού Βουνού που εκείνο το βράδυ φωταγωγήθηκε για να υποδεχθεί τους υψηλούς καλεσμένους του, ο μέχρι πρότινος προφυλακισμένος και βασικός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της «Energa - Hellas Power» Βασίλης Μηλιώνης... ξαναχτύπησε διοργανώνοντας αυτήν την φορά στην Μύκονο ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό πάρτι για τα γενέθλιά του!!!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η γιορτή κράτησε μια εβδομάδα και μεταξύ άλλων προσέφερε στους 30 καλεσμένους του τη διαμονή και τη μετακίνησή τους στο Νησί των Ανέμων
Οπως σημειώνει το protothema.gr» το συνολικό κόστος του πάρτι του Βασίλη Μηλιώνη άγγιξε τις  100.000 ευρώ, όσο δηλαδή ήταν το ύψος της χρηματικής εγγύησης που χρειάστηκε να καταβάλει για να αφεθεί ελεύθερος.
Στο αναλυτικό ρεπορτάζ καταγράφονται οι παραδόσεις των κιβωτίων με τα ποτά (σαμπάνιες, βότκα, τεκίλα) στις νοικιασμένες βίλες και σημειώνεται ότι για την ενοικίαση τεσσάρων jeep από την εταιρεία Mykonos Cars το κόστος υπολογίζεται σε 7.500 ευρώ.
Ακόμη, περιγράφονται διάλογοι και στιχομυθίες στην παραλία, όπου γνωστοί και φίλοι εύχονται στον κ. Μηλιώνη «ποτέ ξανά στη φυλακή»!!!

Ο «κατ΄ οίκον περιορισμός στην Πεντέλη», του ΧρυσΑυγίτη Βουλευτή Ευβοίας Νίκου Μίχου!

«Ύποπτο σκηνικό» που δημιουργεί μια σειρά από ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν ισχυρίζεται ότι κατέγραψε χθες το απόγευμα στο σπίτι του βουλευτή Ευβοίας της Χ.Α, Νίκου Μίχου, στην Πεντέλη, το ιστολόγιο www.makeleio.gr του Στέφανου Χίου
Κατά το ιστολόγιο «ούτε κατ’ όικον περιορισμός υπάρχει ούτε η στοιχειώδης φύλαξη μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης από το Συμβούλιο Εφετών», για τον βουλευτή που είναι κατηγορούμενος σε συμπληρωματική απολογία για παράνομη κατοχή όπλων(ένα συλλεκτικό όπλο του πατέρα του και μια κυνηγετική καραμπίνα, κατά τους ισχυρισμούς του τα οποία κατείχε για την προσωπική του προστασία αφού το όνομα του αναφέρεται σε προκηρύξεις αντάρτικου πόλεων).
Σύμφωνα με  δηλώσεις του Νίκου Μίχου στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ένα πολύ περίεργο παιχνίδι παίζεται από τις διωκτικές και δικαστικές αρχές εις βάρος του με κακόβουλο σκοπό:
«Είτε δεν με φυλάνε γιατί με παροτρύνουν να το σκάσω είτε με στοχοποιούν και με αφήνουν απροστάτευτο»
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Μίχος έχει καταγγείλει εδώ και ενάμιση μήνα ότι του έγινε περίεργο«πέσιμο» έξω από το σπίτι του από δύο επιβάτες άγνωστης μηχανής...
Δείτε τι  είπε   ο βουλευτής στο www.makeleio.gr

Aκρως ανησυχητική σιωπή…

              Περί Αργεντινής & εξωτικών ζώων ...
Ο Πάρις ο Μακεδόνας πιο πολύ µιλάει για τη µικρή ∆ΕΗ, παρά για τα δικαιώµατα της ΚΑΠ. Σου λέει, εκεί έχουµε το Γιώργο να κάνει τη µοιρασιά. Σε µία µακροσκελή τοποθέτηση του στη Βουλή, δήλωσε «κοιτώντας τους πολίτες στα µάτια» απόλυτα ικανοποιηµένος, για τις αλλαγές που έγιναν στο νοµοσχέδιο.
Απαντώντας δε στις κατηγορίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι κάποιοι από την κυβέρνηση διαφωνούν αλλά κρύβονται, είπε: «Εγώ είµαι εδώ, ως µέλος της ηρωικής κοινοβουλευτικής οµάδας του ΠΑΣΟΚ και ως ο µόνος ∆υτικοµακεδόνας υπουργός. Εµείς δεν κρυφτήκαµε ποτέ. Γιατί αν το είχαµε κάνει, θα ήµασταν Αργεντινή».
Γιατί τι έχει η Αργεντινή; Πάει για τελικό µε τη Γερµανία!
Το πιο ανατριχιαστικό όµως ο αναπληρωτής, το άφησε στο τέλος, λέγοντας ότι:
 «Καθώς βγαίνουµε από τις αναγκαστικές συνθήκες των µνηµονίων, ούτε την ψυχή µας ούτε τον εαυτό µας χάσαµε. Υπηρετήσαµε το υπέρτατο καθήκον µας».
 Άντε, γρήγορα για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ενέργειας…     

... Για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.

Οι λόγοι για τους οποίους ψηφίσαμε αρνητικά για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.
Η δημοτική παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι» στην ψηφοφορία για την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του νομικού προσώπου Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.), του νομικού προσώπου δηλαδή που έχει την ευθύνη των παιδικών σταθμών, των Κ.Α.Π.Η., και της συνολικής κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, ψήφισε αρνητικά.
Αρχικά οφείλουμε να επαναλάβουμε την πάγια θέση μας πως η δημιουργία Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας είναι απαραίτητη και πολύ χρήσιμη.
Η κωλυσιεργία στη δημιουργία του εγκαίρως (πέρασαν πάνω από δύο χρόνια από την αρχική απόφαση για τη δημιουργία του), βαρύνει αποκλειστικά τη διοίκηση του Δήμου και καθόλου τους εργαζόμενους του Ο.ΚΟΙ.ΠΑ.Δ.Α. που υπερέβαλλαν εαυτούς και παρήγαγαν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
Η χρονική καθυστέρηση στη δημιουργία του, προκάλεσε την απώλεια αρκετών ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα μπορούσε να συμμετάσχει ο Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. και των αντίστοιχων  ωφελημάτων για τους πολίτες.
Διαρκής επιδίωξη της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι» ήταν η δημιουργία ενός Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας που ...

Eπιτυχημενη η Συναυλία Διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι εργαζομενοι στα Νοσοκομεία

Τελικά είχαμε δίκιο! Έπρεπε και μπορούσε να γίνει η συγκέντρωσή μας! Τι και αν ήταν "ακατάλληλη" εποχή! Η ανάγκη να απευθυνθούμε στους κατοίκους και το λαό της περιοχής, στους φυσικούς μας συμμάχους δηλαδή, ήταν επείγουσα.
Δεν είχαμε περιθώριο για...Ραντεβού το Σεπτέμβρη!
Όσο περνούσε η ώρα και έπεφτε η ζέστη, η πλατεία του Αη Γιώργη, στα Μελίσσια γέμιζε με κόσμο. Αυτή τη φορά, εντονότερη ήταν η παρουσία των κατοίκων, αυτού που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε "απλό κόσμο".
Δεν έλειψαν οι πολιτικές κινήσεις και κόμματα με έντονη νεολαιίστικη παρουσία. Τις βασικές ομιλίες, που έγιναν από τα Σωματεία των νοσοκομείων, ακολούθησαν χαιρετισμοί όσων συλλογικοτήτων παρευρέθηκαν. Καλή ιδέα ήταν, που δόθηκε μικρόφωνο όχι μόνο σε συλλογικότητες αλλά και σε όποιον άλλο ήθελε να μιλήσει.
Την αξιοποίησαν κάποιοι γείτονες και ειπώθηκαν έτσι ενδιαφέροντα πράγματα.
Ιδιαίτερη και συγκινητική ήταν η παρουσία των συναδέλφων που, θύματα της κινητικότητας, έχουν τώρα σκορπίσει σε άλλα νοσοκομεία, αλλά και πολλών συνταξιούχων.
Όπως είναι φυσικό, κάθε ομιλητής φώτισε την ανάγκη του λαού για ανοιχτά νοσοκομεία, από διαφορετική οπτική γωνία.
Το ενδιαφέρον και το καταστάλαγμα όλων ήταν πως πρέπει να αντισταθούμε.
Από τον κόσμο κυρίως, εκφράστηκε η αγωνία και η ανάγκη για το τι πρέπει να κάνουμε.
Για να γίνει η υπόθεση της υπεράσπισης των Νοσοκομείων κοινή υπόθεση.

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για σύμβαση μίσθωσης χώρου στην πλ. Ευτέρπης

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κατά της υπ’ αρ. 197/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, που αφορά την έγκριση σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας ΣΤΑΣΥ Α.Ε. για τη μίσθωση χώρου ιδιοκτησίας της στην πλατεία Ευτέρπης, κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Λ. Μαγιάκης, Αικ. Ψάλτη και Π. Κούκουζας.
Στην προσφυγή αναφέρεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, εξαιτίας του μεταβατικού του χαρακτήρα, μέχρι την 1-9-2014 δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν την πόλη για τα επόμενα τριάντα χρόνια.
Επιπλέον γίνεται αναφορά στους ιστορικούς, περιβαλλοντικούς και νομικούς  λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να υλοποιηθεί το έργο στη συγκεκριμένη θέση, ιδιαίτερα μετά την αναγγελία της έναρξης των διαδικασιών για την υλοποίηση της γραμμής 4 του μετρό που διέρχεται από τον χώρο της πλατείας Ευτέρπης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: συγκέντρωση αύριο στην Ομόνοια & πορεία στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7:00  μ.μ. στην Ομόνοια
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η διαδικασία της αξιολόγησης βρίσκεται σε εξέλιξη, μην μας ξεγελά το ότι οι δήμαρχοι σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε ο νόμος για την «αξιολόγηση» ζήτησαν να παγώσει προσωρινά η κυβέρνηση το σχετικό νόμο για να επανέλθει από Σεπτέμβρη, με τον ελιγμό αυτό  δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση.
Σε εξέλιξη είναι και ο επανέλεγχος των ΙΔΑΧ.
Θεωρούμε ότι δεν είναι άλλη μια τυπική διαδικασία, αλλά στόχο έχει τη δημιουργία
νέων δεξαμενών διαθεσιμότητας & απολύσεων.                                                          
Υπάρχει ανάγκη να δοθεί συνολική απάντηση, ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις όσο και ενάντια στο νέο νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, στην πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης που με δικαστικές αποφάσεις επιδιώκει να βάλει στο γύψο τους λαϊκούς αγώνες,και να ποινικοποιήσει το δικαίωμα στην απεργία.
Για άλλη μια φορά η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ(ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Μπαλασόπουλος) τα “δίπλωσε”. Μάζεψε τις κινητοποιήσεις για την αξιολόγηση.
Δεν μας προκαλεί εντύπωση η στάση της αυτή.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ απευθύνει κάλεσμα ξεσηκωμού!  Καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους και την Περιφέρεια να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να μην υποκύψει κανένας.

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΔΕΚΑΤΡΙΑ(13) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 14 Ιουλίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 
1. Έγκριση η μη έγκριση αμφιδρόμησης της οδού Πρεμετής, στο Μαρούσι και ρυθμίσεις στάθμευσης (ΠΕ Σωρός)
2. Έγκριση χορήγησης ή μη, παράτασης ωραρίου λειτουργίας χρήσης μουσικών οργάνων σε Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης Παρασκευής και Διάθεσης Πρόχειρου Γεύματος & Επιχείρηση Αναψυχής, της εταιρείας ''Μ. Ι. ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ - Γ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ Ο.Ε.'', που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Περικλέους, αριθ. 42
3. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (Παντοπωλείο-Οπωροπωλείο), του ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Μεσογείων, αρ. 77