Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

«Kαθημερινάδικα» ... σαν τα μούτρα τους !!!

Στην τακτική του στήλη στην Ελευθεροτυπία, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος έγραψε το Σάββατο που μας πέρασε το ακόλουθο άρθρο, που το μεταφέρω ολόκληρο μια κι είναι σύντομο.
«Γνωρίζω τα επιχειρήματα, τα οποία μάλιστα τροφοδοτούν και τα περίφημα μηχανάκια που μετρούν τη θεαματικότητα των τηλεοπτικών εκπομπών. «Αυτά θέλει ο κόσμος»!
Αν πράγματι αυτά θέλει ο κόσμος, τότε πρέπει όσο γίνεται γρηγορότερα ν’ αλλάξουμε τον κόσμο, ή μάλλον να κάνουμε το κοτέτσι, το γουρνοσταλιό, το μαντρί σπίτι ανθρώπινο.
Γιατί δεν υπάρχει καλύτερο μέτρο για να μετρήσεις την παιδεία ενός λαού από το να δεις και να εκτιμήσεις τα γούστα του, το περιεχόμενο των συγκινήσεών του και τη στάθμη των αξιών του μέσα από τα μέσα της μαζικής κουλτούρας.
Και ναι μεν η κουλτούρα αυτή είναι μαζική, αλλά υπάρχουν μάζες και μάζες.
Για σκεφτείτε ποιες μάζες και με τι γούστο βλέπανε και βραβεύανε Αισχύλο, Σοφοκλή, Ευριπίδη, Αριστοφάνη και αργότερα Σαίξπηρ, Μολιέρο, Γκαίτε, Σίλλερ, Τσέχωφ, Γκόγκολ.
Γιατί αν δεν τους βράβευαν αυτούς οι μάζες της εποχής τους δεν θα ξεπερνούσαν τα όρια της εποχής, να γίνουν αιώνια κτήματα.
Σήμερα η ρωσική καθημερινότητα - λέει η γλωσσολογία - και η αγγλική καθημερινότητα διαπιστώνει πως ο μέσος Ρώσος και ο μέσος Αγγλος χρησιμοποιούν στον καθημερινό τους λόγο φράσεις, εκφράσεις, λέξεις και «ρητά» του Γκόγκολ ή του Σαίξπηρ σε αναλογία 30%.
Το ίδιο γινόταν και στην αρχαιότητα, το ίδιο όμως συνέβαινε και στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, που ο μέσος, αναλφάβητος σκλάβος χρησιμοποιούσε τη γλώσσα με τον παροιμιακό της χαρακτήρα, τον έρρυθμο και έμμετρο.
Ελάτε τώρα και δείτε και ακούστε τα «καθημερινάδικα», υποτίθεται το λαϊκό καθημερινό λόγο του μέσου Ελληνα, όπως τον εισπράττει και όπως τον μεταδίδει:

Στο Πειραματικό Σχολείο Αναβρύτων γίνεται κίνηση για τη δημιουργία παράλληλου Συλλόγου Γονέων!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου των Αναβρύτων, που είναι το θεσμικό όργανο των Γονέων των μαθητών και του οποίου η ιστορία είναι παράλληλη και άρρηκτα δεμένη με την ιστορία των Σχολείων των Αναβρύτων, κατά καιρούς έχει υποστεί προσπάθειες για να διαλυθεί και να διαμελιστεί από διαφορά συμφέροντα που αποσκοπούσαν στην αποδυνάμωση του.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες γονέων που διαμηνύθηκαν στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, γίνεται κίνηση για τη δημιουργία παράλληλου Συλλόγου Γονέων.
Η ενέργεια αυτή είναι αντίθετη με τις υπάρχουσες τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί παλαιότερα στη Διεύθυνση του Γυμνασίου και του Λυκείου. Κατά το παρελθόν έχουν επιχειρηθεί επανειλημμένες κινήσεις δημιουργίας παράλληλου Συλλόγου Γονέων, οι οποίες ακυρώθηκαν αρμοδίως.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου των Αναβρύτων οφείλει τη δύναμη του στην ενότητα και το πλήθος των μελών του.
Θεωρούμε ότι ενδεχόμενη προσπάθεια διάσπασης θα αποπροσανατολίσει τα μέλη του Συλλόγου, ιδίως στη σημερινή εποχή&θα αποβεί εις βάρος των συμφερόντων των παιδιών μας.

Αρχαιοελληνικοί θησαυροί πουλήθηκαν σε δημοπρασία του οίκου Christie’s, από χέρια Γερμανών!

Μία αρχαία μακεδονική ασπίδα, ένα κυκλαδίτικο μαρμάρινο γυναικείο ειδώλιο, ένα κυκλαδικό αγγείο, καθώς και άλλοι αρχαιοελληνικοί θησαυροί μεγάλης αξίας, έχουν δημοπρατηθεί τον τελευταίο καιρό, από γνωστό οίκου δημοπρασιών του εξωτερικού, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το πώς και από πού προήλθαν στην κατοχή των πωλητών τους.
Κάνοντας μία «έρευνα», μιας και οι προσφορές των οίκων δημοπρασιών είναι «ελεύθερες» για όλους, στις ιστοσελίδες των ξένων οίκων δημοπράτησης, όπως τον οίκο Christie’s ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν κάποιες ασάφειες, ως προς τον τρόπο που οι αρχαιότητες έφτασαν στα χέρια των ιδιωτών συλλεκτών που τους εμπορεύονται.
Τον περασμένο Δεκέμβριο δημοπρατήθηκε από τον οίκο Christie's, μια αρχαία μακεδονική ασπίδα, κάποιου επίσημου αξιωματικού του Μακεδόνος βασιλέως Δημήτριου Α΄, η οποία φυσικά πέρασε σε ξένα χέρια, όπως και ένα πανάρχαιο κυκλαδικό ειδώλιο, και ένα πανέμορφο κυκλαδικό μελανόμορφο αγγείο, και ένα αρχαίο χάλκινο κράνος, και ένα ακέφαλο άγαλμα κόρης.
Τα συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως αναφέρει ο συγγραφέας - λαογράφος, Γιώργος Λεκάκης, στο xronos.gr, έχουν παρανόμως εξαχθεί από την χώρα μας και απαγορεύεται διεθνώς η πώληση αρχαίων αντικειμένων.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Λεκάκη, «οι ελληνικές υπηρεσίες δεν έκαμαν απολύτως τίποτε για να μη χαθεί αυτή η σπουδαία πολιτιστική μας κληρονομιά!... Ούτε ασφαλιστικά μέτρα, αλλά εκδήλωσαν κάποιο άλλο ενδιαφέρον, έστω να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την συνεχιζόμενη κλοπή του ελληνικού πλούτου, από τους «πολιτισμένους» ισχυρούς...», σχολιάζει ο λαογράφος.

Διεθνής σάλος για τον τεμαχισμό των γλυπτών του Παρθενώνα

Μεγάλες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου για τον τεμαχισμό των γλυπτών του Παρθενώνα, προκειμένου να μεταφερθούν σε άλλη αίθουσα του κτιρίου για τις ανάγκες μιας έκθεσης.
Όπως είναι γνωστό όσες φορές έχουν αρνηθεί την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα έχουν επικαλεστεί τη φθορά από τη μετακίνηση. Αυτή η δικαιολογία καταρρίπτεται στην πράξη και οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου παραμένουν διεθνώς έκθετοι.
Συγκεκριμένα την ερχόμενη άνοιξη τμήματα από αυτό το εξαιρετικό γλυπτικό σύνολο, θα μετακινηθούν από τη γκαλερί «Ντουβέν», όπου τοποθετήθηκαν τη δεκαετία του '60, και θα μεταφερθούν στην γκαλερί «Σάνσμπερι», εκθεσιακό χώρο μέσα στο μουσείο, που δημιουργήθηκε με ιδιωτική χορηγία 25 εκατομμυρίων στερλινών.
Μέχρι τώρα, ένα μεγάλο επιχείρημα του Βρετανικού Μουσείου για τη μη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ήταν πως οι επισκέπτες μπορούν να τα δουν χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο.

Θα πουλήσουν και τις Θερμοπύλες... E & τι έγινε;

H «Ελευθεροτυπία» το έκανε πρωτοσέλιδο - "Ξεπουλάνε και τις Θερμοπύλες" σημειώνει και φυσικά δεν έχει άδικο που το επισημαίνει. Την ίδια στιγμή το "Πρώτο Θέμα" έχει στην ιστοσελίδα του ανάμεσα στα κύρια θέματά του το "Ποπ σταρ ανταλλάσσει την παρθενία της με την ελευθερία των μαθητριών" και "Τζίμι Σάβιλ: Εκτός από παιδόφιλος ήταν και νεκρόφιλος!" ενώ το πρωτοσέλιδο του "Έθνους" αναφέρεται στο Βατερλώ των μαθητών της Α' Λυκείου στην Άλγεβρα, χωρίς να κάνει αναφορές στο ΤΑΙΠΕΔ.
Δηλαδή οι μεν ασχολούνται με το "lifestyle" και οι δε με τις καταστροφικές επιδόσεις των μαθητών, που προήλθαν από την εισαγωγή της τράπεζας θεμάτων στις εξετάσεις των σχολείων, χωρίς οι μαθητές να έχουν προετοιμαστεί για τον καινούργιο τρόπο εξετάσεων (λεπτομέρεια που διαφεύγει από την εφημερίδα).
Βέβαια θα μας πείτε "μήπως υπερβάλει η εφημερίδα;
Σιγά μην πουλήσουν τις Θερμοπύλες...
Είναι βλάκες αλλά όχι και τόσο" ή ακόμα "ε, και τι έγινε; Θα το πάρουν οι ξένοι να το αξιοποιήσουν, αφού εμείς δεν μπορούμε".
Για την πρώτη εκδοχή δεν θα πούμε τίποτα - θα σας παραπέμψουμε στη σχετικά πρόσφατη δημοσίευσή μας για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Τύμβου της Σαλαμίνας, όπου το ιστορικό αυτό μνημείο είναι έτοιμο να περάσει στα χέρια ιδιωτών αφού βρίσκεται σε ένα κομμάτι γης που πάει "προς αξιοποίηση".
Άρα, υπάρχουν αποδείξεις ότι η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει από τέτοια... Και στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο συμβαίνει και σ' αυτήν την περίπτωση: μπορεί να μην πωλείται το σημείο ακριβώς στο οποίο φέρεται να έγινε η μάχη, αλλά ετοιμάζει στα χέρια ιδιωτών ένα μεγάλο κομμάτι της ευρύτερης περιοχής με τις ιαματικές πηγές, ενώ η ιστορικότητα της περιοχής που βρίσκονται αυτές, χρησιμοποιείται ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες πώλησής της.

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Mικρή ΔΕΗ, Μεγάλο κερί ....

Με λαμπρότητα ο Εορτασμός των Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά & Δαμιανού


Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι επί τη Ιερά μνήμη των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά & Δαμιανού.
Στον ομώνυμο ιερό ναό τελέστηκε ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κυρίλλου.
Πριν το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη, τον σπουδαστή Θεολογίας Αλέξανδρο Χρόνη και του ευχήθηκε κάθε καλό και ο Κύριος να φωτίζει τα διαβήματά του.
Εν συνεχεία τελέστηκε η Λιτάνευση, της Ιεράς εικόνος των Αγίων στους δρόμους πέριξ της ενορίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου και με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της Μητροπόλεως Κηφισίας και πλήθους πιστών.

Αναστολή λειτουργίας μέρους των παιδικών χαρών στον Δήμο Αμαρουσίου

Με βάση την πρόσφατη με αρ. 18239/5-5-2014 (ΦΕΚ Β’ 1289 /21-5-2014) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών σχετικά με το χρονοδιάγραμμα πιστοποίησης των παιδικών χαρών σε όλους τους Δήμους της χώρας, αναστέλλεται προσωρινά από σήμερα 1 Ιουλίου 2014 η λειτουργία μέρους παιδικών χαρών του Δήμου Αμαρουσίου.
Η αναστολή δεν αφορά στο σύνολο των παιδικών χαρών του Δήμου Αμαρουσίου αλλά μόνον στις παιδικές χαρές για τις οποίες δεν κατέστη εφικτή η ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης της ασφαλούς λειτουργίας τους λόγω των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων που τέθηκαν από την παραπάνω Υπουργική Απόφαση. 

Με ...ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ τα μαθήματα Υγιεινής Διατροφής σε παιδιά, από την «Παιδειατροφή - EPHE»!!!



Τους καρπούς των λαχανόκηπων τους περισυνέλλεξαν οι μαθητές σε εννέα Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας «Παιδειατροφή - EPHE» στο οποίο συμμετέχει πιλοτικά και αποκλειστικά από την Ελλάδα ο Δήμος Αμαρουσίου μαζί με άλλες έξι ευρωπαϊκές πόλεις. Με την ευκαιρία της περισυλλογής των καρπών των προσπαθειών τους μέσα από αυτή τη βιωματική διαδικασία, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη τόσο τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς όσο και εξειδικευμένο προσωπικό υπό την καθοδήγηση του οποίου πραγματοποιήθηκε η όλη δράση.

Συμμετέχοντας οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου, του 3ου & 11ου, 4ου, 6ου, 8ου, 10ου, 15ου και 16ου Δημοτικού Σχολείου στο πρόγραμμα, τον Απρίλιο φύτεψαν βότανα και λαχανικά σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο σχολείο τους, παρακολούθησαν και φρόντισαν για την ανάπτυξή τους, και όμοια με τη βιωματική διαδικασία της φύτευσης, συμμετείχαν με τη βοήθεια των επιβλεπόντων στο πρόγραμμα γεωπόνων Βασίλη Βουτσιώτη, και Χρήστου Λαφτσή, στη συγκομιδή των καρπών.

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Σχετικά με την αξιολόγηση της Κινητικότητας των εργαζομένων στου Δήμους

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Με την από 7/4/2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, περιγράφεται η διαδικασία, τα στάδια και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των σχετικών διατάξεων του ν. 4250/2014, σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης των εργαζομένων στους δήμους.
Η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι απαιτούμενο να γίνει, όμως πρέπει να πραγματοποιηθεί με όρους και προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία.
Η ανάγκη εφαρμογής ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού, τέτοιου που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες είναι το ζητούμενο.
Είμαστε αντίθετοι με το προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στους Δήμους
και ιδιαίτερα, με το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης που αφορά στον επιμερισμό ποσοστών, διαδικασία που θεωρείται αυθαίρετη και ενδεχομένως αντισυνταγματική, σύμφωνα με την γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.

Συνάντηση Δημάρχων του Βορείου Τομέα με τη νέα Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου

Για μία σειρά από θέματα για τα οποία η Περιφέρεια θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη μέριμνα, ενημέρωσε τη νέα Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη των δημάρχων του Βορείου Τομέα Αττικής η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων που διοργανώνει η νέα Περιφερειάρχης με τους τοπικούς άρχοντες ανά τομέα της Περιφέρειας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα των περιοχών τους.
Ο κ. Γιώργος Πατούλης, εστίασε την παρέμβασή του σε πολεοδομικά ζητήματα για τα οποία ζητείται η συμβολή της Περιφέρειας έτσι ώστε να καταστεί  ταχύτερη η προώθησή τους, αλλά και στις αδυναμίες που συχνά παρουσιάζονται σε υπηρεσιακό επίπεδο όσον αφορά στις διαδικασίες εγκρίσεων ώριμων μελετών γεγονός που έχει αντίκτυπο στην απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Μεγάλη έμφαση ο Δήμαρχός μας έδωσε, επίσης, στο θέμα της αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων μέσα από ένα αναπτυξιακό σχεδιασμό με στόχο να ανοίξουν προς το κοινό.
Στην τοποθέτησή της η νέα Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, εξέφρασε την άποψη ότι μέσα από τη συνεργασία δήμων και Περιφέρειας θα μπορέσουν από κοινού να διαχειριστούν με τρόπο αποτελεσματικό τα ζητήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι.
Στην ευρεία συνάντηση συμμετείχε και ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, καθώς, επίσης:

Ο φόβος του ΑLEXIs πριν κτυπήσει το πέναλτυ!!!

Σαραντάκου Μηνολόγιον Ιουλίου

Ο Ιούλιος είναι ο ένας από τους δυο μήνες που πήραν τ’ όνομά τους από ιστορικό πρόσωπο -φυσικά από τον Ιούλιο Καίσαρα. Προηγουμένως ονομαζόταν Quintilis, πέμπτος μήνας δηλαδή στο παλιό ρωμαϊκό ημερολόγιο. Η ονομασία δεν άλλαξε όταν προστέθηκαν ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος στην αρχή, κι έτσι ο Quintilis ήταν πια έβδομος μήνας.

Τρ  1
Ανακοίνωσις της θεωρίας της εξελίξεως των ειδών υπό Καρόλου Δαρβίνου
Τε  2
† Άρεως Αλεξάνδρου
Πε 3
Γενέσιον Φραγκίσκου Κάφκα -και Ιακώβου Μόρρισων αυτοχειρία κατά τον δαίμονα εαυτού
Πα  4
Διακήρυξις της Ανεξαρτησίας υπό Θωμά Τζέφερσον
Σα  5
Δημοσίευσις των Μαθηματικών Αρχών της Φυσικής Φιλοσοφίας υπό Ισαάκ Νεύτωνος
Κυ  6
Πρώτον αντιλυσσικόν εμβόλιον υπό Λουδοβίκου Παστέρ
Δε 7
Γενέσιον Βλαδιμήρου Μαγιακόφσκι και Νικολάου Ξυλούρη του Κρητός

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕNΔΕΚA(11) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 1 Ιουλίου, στη 1:00 μ.μ. το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9& Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 &Δ. Μόσχα).  
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομ. έτους 2014
1. Διαβίβαση ένστασης που αφορά το διαγωνισμό "Προμήθεια γάλακτος για τους δικαιούχους(!!!)
εργαζόμενους του Δήμου & λοιπών τροφίμων για τις ανάγκες του Ν.Π. του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.".
2. Έγκριση συμμετοχής της υπαλλήλου, Παπαγεωργίου Χρυσούλας σε σεμινάριο.
3. "΄Eγκριση Τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια
Εξοπλισμού για την Αυτοματοποίηση του χώρου Στάθμευσης του Δημαρχιακού Μεγάρου του
Δήμου Αμαρουσίου"

Την Πέμπτη η συναυλία Αγάπης & Αλληλεγγύης «Μια Χώρα μια φωνή»

Έκθεση Παραδοσιακής Κινέζικης Ζωγραφικής & Καλλιγραφίας στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης»

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Στις 7:00 μ.μ. ο «Δημόσιος Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής»

ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 30 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. σε Ειδική συνεδρίαση του Σώματος η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 65 και 67 του Ν.3852/2010 και άρθρου 217 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.), θα πραγματοποιηθεί:
Ο Δημόσιος Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής έτους 2013.
Η Απολογιστική τοποθέτηση της Διοίκησης σχετικά με την οικονομική & διοικητική πορεία του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος της Δημόσιας Δράσης.

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

AρχιΔωσίλογος για όλες τις ... δουλειές!

Στις 11:30 π.μ. η «3η συνάντηση για τη χαρτογράφηση των μονοπατιών της Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου»


Την τρίτη συνάντηση για τη χαρτογράφηση των μονοπατιών της Ρεματιάς, οργανώνει την Κυριακή 29 Ιουνίου  το ιστολόγιο της Δάφνης Λιαναντωνάκη «Στη Ρεματιά»
Ο σκοπός, όπως αναφέρει η ίδια στην σχετική ανάρτησή της, είναι και πάλι η συλλογή των υποκειμενικών σημειώσεων του καθένα και της καθεμιάς που θα περπατήσει, θα σταθεί, θα σκεφτεί, θα φανταστεί, θα ονειροπολήσει μέσα στο κρυφό, καλοκαιρινό τοπίο που βυθίζεται ανάμεσα στην οδό Ροδοδάφνης και τη λεωφόρο Πεντέλης.
Το σύνολο των καταγραφών αυτών, επισημαίνει, μαζί και οι δικές της, δημιουργεί, σιγά - σιγά καθώς ανηφορίζουμε προς την Πεντέλη,το αρχείο για τη δημιουργία του Χάρτη των Μονοπατιών της Ρεματιάς.
Υπογραμμίζει επίσης ότι υπάρχουν κάποιες διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες διαδρομές:
τούτη εδώ, σημειώνει, είναι πολύ πιο μικρή κι αυτό υπαγορεύεται από τη γεωγραφία της περιοχής , από τη ζέστη της εποχής αλλά και από την ανάγκη που μοιάζει να προκύπτει για περισσότερο κοινό χρόνο, για συναντήσεις, κουβέντα και γνωριμία. Έτσι, όποιος θέλει, μπορεί, μετά την προσωπική του περιπλάνηση, να πάρει μέρος στο μεσημεριανό πικ-νικ στο ξέφωτο κάτω από το μεγάλο πλατάνι,σ υνεισφέροντας με ό,τι  θέλει στο γεύμα( ρεφενέ).

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Προβολή ταινιών «Κύκλος των Ατρειδών» & «Όνορ» στο Cine «Μίμης Φωτόπουλος»

Για 4η χρονιά όλη η Αθήνα ένα... «θερινό σινεμά»!

Για 4η χρονιά, όλη η Αθήνα θα γίνει χάρη στο «Athens Open Air Film Festival»,  ένα θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο - με μεγάλες πρεμιέρες, σπάνια κλασικά αριστουργήματα, μερικά από τα διαμάντια του ελληνικού κινηματογράφου και πρωτότυπες μουσικές εκδηλώσεις στη μεγαλύτερη υπαίθρια γιορτή της Αθήνας! Αναλυτικά το πρόγραμμα:

21 χρόνια χωρίς τον «Αυτοκράτορα» του κλαρίνου Βασίλη Σούκα

Περίφημος λαϊκός οργανοπαίκτης (κλαρίνο-σαντούρι) και τραγουδοποιός της οικογένειας των Σουκαίων (δισέγγονος του γεννημένου περί το 1800 κλαριντζή Αναστασίου Σούκα, εγγονός του γεννημένου περί το 1850 βιολιτζή Θεοδώρου Σούκα, γιός του γεννημένου περί το 1900 κλαριντζή Αναστάση (Τάσου) Σούκα, αδελφός των Βαγγέλη και Κώστα Σούκα, ανιψιός του Φώτη και του Ηλία Σούκα και εξάδελφος του Τάκη Σούκα.

Γεννήθηε στο Κομπότι Άρτας 1931 & μας «άφησε» το 1993 στην Αθήνα.
Να σημειωθεί επίσης ότι και οι 2 γιοι του Τάσος και Γιάννης Σούκας σπούδασαν μουσική (ο πρώτος παίζει βιολί και ο δεύτερος, σαξόφωνο, κλαρίνο και φλάουτο). 
Γεννημένος στην Ήπειρο και διδαγμένος μέσα από τη μακρόχρονη θητεία του στα πανηγύρια του Νομού Άρτας, εξελίχθηκε σε ευαίσθητο και λαμπρό ερμηνευτή τόσο του σαντουριού όσο κυρίως του κλαρίνου, που στα χέρια του αναδείχτηκε σε όργανο-"καλειδοσκόπιο"!
 Είναι μοναδικός ο τρόπος που έπαιζε τόσο τους παλιούς ηπειρώτικους "βαρείς" σκοπούς (όπως την πεντάσημη "Παπαδιά") όσο και το μικρασιάτικο ρεπερτόριο (όπως τη σε τροπικό ιδίωμα "Πέργαμο"). 
Ήρθε στην Αθήνα το 1959 (τα τελευταία χρόνια έμενε στον Μαραθώνα) και ώς το 1992 εργάστηκε σε όλα τα σημαντικά Κέντρα της δημοτικής μουσικής. 
Για πολλά χρόνια διατηρούσε δικό του «μαγαζί», τα «Γλυκοχαράματα» στην πλατεία Καραϊσκάκη (πρώην «Πετροκότσυφας»)· ίδρυσε μάλιστα και δική του δισκογραφική Εταιρεία, αλλά η κακή κατάσταση της υγείας του τον ανάγκασε να την κλείσει. 
Ηχογράφησε πάνω από 4.000 τραγούδια (!), μεταξύ των οποίων και περίπου 200 δικά του (πολλά σε στίχους του).

Στις 8:00 μ.μ. η μουσική εκδήλωση «Πόντος - 3.000 χρόνια ιστορίας»

Θα βραβευτεί ο ιστορικός Κώστας Φωτιάδης

Στις 9:00 μ.μ. στο 5ο Λύκειο το «Κρητικό γλέντι για τη γιορτή του Κλήδονα»

Η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΖΕΥΣ» σας καλεί στο Κρητικό γλέντι για τη γιορτή του Κλήδονα που διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου, το Σάββατο 28 Ιουνίου και ώρα 21:00 στο προαύλιο του 5ου Λυκείου Αμαρουσίου, Ολυμπίας 40 (100μ. από το σταθμό της Νερατζιωτίσσης MALL).
Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε με Κρητική μουσική και τραγούδια από το συγκρότημα των Βασίλη Καρεφυλλάκη & Νίκου Καραβυράκη, να απολαύσουμε κρητικούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας και να γευτούμε κρητικές νοστιμιές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ Κ.Α.Τ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ευρεία σύσκεψη για ζητήματα ασφάλειας στο Μαρούσι

Ζητήματα που αφορούν στην προστασία των πεζοδρόμων του νέου βιοκλιματικού εμπορικού κέντρου της πόλης αλλά και ευρύτερα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας σε γειτονιές του Αμαρουσίου και σε υπερτοπικά κέντρα της πόλης, εξετάστηκαν στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών αλλά και τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, παρόντων του Διευθυντή Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής Γιάννη Νικήτα, του Διοικητή Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής Ταξίαρχου Πέτρου Κωνσταντή, του Διευθυντή Τροχαίας Κηφισιάς Μανώλη Δασκαλάκη, του Διοικητή Ασφαλείας Αμαρουσίου Φώτη Τζελέπη, και του Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου Σπύρου Κρεζία, έμφαση δόθηκε στις ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την προστασία των πεζόδρομων στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκαν να εφαρμοστούν μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας στους πεζόδρομους, να υπάρξουν αλλαγές σε σημεία μεταφόρτωσης για την καλύτερη διευκόλυνση των καταστημάτων, όπως, επίσης, να γίνει επίσημη ενημέρωση των καταστηματαρχών με τη συνεργασία Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου όσον αφορά στον κανονισμό λειτουργίας των πεζοδρόμων αλλά και να πραγματοποιηθεί καταγραφή των όποιων παραβάσεων επί του καθεστώτος χρήσης τους.

H πολιτική με ... σκίτσα!

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωικής ευαισθητοποίησης στα σχολεία της πόλης

Συνεργασία Δήμου Αμαρουσίου, του νεοσύστατου Σωματείου Φιλόζωων & τη δράση «SAPT HELLAS»
Σε υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος φιλοζωικής ευαισθητοποίησης στα σχολεία του Αμαρουσίου, θα προχωρήσει με τη νέα σχολική χρονιά ο Δήμος Αμαρουσίου με τη συνεργασία του νεοσύστατου Σωματείου Φιλόζωων Αμαρουσίου (Σω.Φι.Α) και της «SAPT Hellas», της πανελλήνιας δράσης για αδέσποτα ζώα και σκύλους θεραπείας.
 Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης των δραστηριοτήτων που υλοποιεί η «SAPT Hellas», με στόχο την καλλιέργεια του σεβασμού και της αγάπης για τα αδέσποτα ζώα αλλά και την ανάδειξη του σημαντικού θεραπευτικού ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν τα ζώα ακόμα και σε θέματα Υγείας.
Με την έναρξη της εκδήλωσης, τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μετέφερε η δημοτική σύμβουλος Ρένα Χαλιώτη, η οποία αναφέρθηκε στη φιλοζωική πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος Αμαρουσίου μέσα από το πρόγραμμα μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα που εδώ και χρόνια εφαρμόζει, και ευχήθηκε στον νεοσύστατο φιλοζωικό σύλλογο καλή επιτυχία στους σκοπούς του και να συμβάλει εποικοδομητικά στην ανάπτυξη φιλοζωικών αισθημάτων στη νεολαία της πόλης.
Από την πλευρά της η επικεφαλής της ομάδας SAPT κ. Οικονόμου, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με στόχο την ευαισθητοποίηση ενηλίκων και παιδιών όσον αφορά στην ορθή και ακίνδυνη συμπεριφορά προς τα ζώα.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σημαντική θεραπευτική δράση που μπορεί να αναπτυχθεί με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων για την αντιμετώπιση προβλημάτων αυτισμού και νευρικής φύσης σε παιδιά.

Σ.Ε.Δ.ΑΜ:Μια οφειλόμενη απάντηση στην ανακοίνωση της ΔΑΣ - ΟΤΑ

Μια οφειλόμενη απάντηση σε  αυτούς που νομίζουν ότι η συνδικαλιστική δράση τους πρέπει να καταλήγει στην θέση του Δημοτικού Συμβούλου και λάφυρο στην παράταξη που εκπροσωπούν.
Είναι πολύ δύσκολο σήμερα να κρατηθεί κανείς στο ύψος των περιστάσεων.
Αυτό το γνωρίζουμε και το ζούμε καθημερινά, όμως οφείλουμε τουλάχιστον να προσπαθούμε.
Φαίνεται η κρίση, εκτός από γκρίνια και προσωπικά αδιέξοδα έχει μετατραπεί σε κρίση αξιών και οδηγεί κάποιους νεόκοπους συνδικαλιστές  στο Δήμο Αμαρουσίου (του ΠΑΜΕ, ΚΚΕ, ΔΑΣ - ΟΤΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ), σε νέα επικοινωνιακά ήθη και νοοτροπίες (μπροστά στη δική τους πολιτική ανασφάλεια), χαρακτηριστικά που είμαστε βέβαιοι ότι θα απομονώσουμε σαν εργαζόμενοι, διότι αποδυναμώνουν τον αγώνα μας, βλάπτουν την πολιτική και κοινωνική συνοχή που πρέπει να έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που βιώνουμε, και επιπλέον παραπέμπουν ευθέως σε άλλες νοοτροπίες που η κοινωνία και ο πολιτικός πολιτισμός έχουν κατατάξει στο περιθώριο ...
Το Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου εκτιμά ότι όταν οποιοσδήποτε συνδικαλιστικός φορέας εκφράζεται παραταξιακά, πρέπει πρώτα από όλα να βάζει ο ίδιος "φίλτρο λογικής" και "φίλτρα ουσιαστικής πολιτικής προσέγγισης" στα γραφόμενα του.
Ο λαϊκισμός, που χαρακτηρίζει την ανακοίνωση ( που εξέδωσε 18/6/2014 η Παράταξη ΔΑΣ-ΟΤΑ Π.Α.Μ.Ε, Κ.Κ.Ε του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου και εκπροσωπείται από 2μελη στο 9μελες Διοικητικό Συμβούλιο), δηλαδή η εύκολη και προσχηματική στοχοποίηση κάθε αντίθετης άποψης, ο μηδενισμός της παρουσίας των άλλων προσώπων ή και παρατάξεων και η στοχοποίηση τους, μόνο καλό δεν κάνουν στον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων.

Παραιτείται ξανά από Δημοτική Σύμβουλος η Γαλάτεια Κλαπάκη!!!

Με αφορμή δημοσίευμα στην Εφημερίδα  Αμαρυσία, το οποίο  αναφέρεται στο όνομά της, και για την καλύτερη πληροφόρηση των δημοτών, η Eκλεγμένη & στις εκλογές της18ης Μαΐου  2014  Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου κ. Γαλάτεια  Κλαπάκη, αναφέρει τα κάτωθι:

Την 29η Μαΐου 2014 είχε οριστεί(μετά από 4 χρόνια & 7 αναβολές), η συζήτηση της από το 2011  Αιτήσεως Ακυρώσεως μου στο Συμβούλιο της Επικρατείας που αφορούσε στην μη σύννομη σύσταση του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.
Το 2011 εξελέγην Δημοτική Σύμβουλος & σύμφωνα με τον νόμο  870/2010 εξελέγην & Γραμματέας του Προεδρείου του Δ.Σ, κάτι που δεν αποδέχτηκε η Διοίκηση Πατούλη
Αυτή ήταν η αιτία(καθώς & με το έγγραφο  3959/11 του Υπουργείου Εσωτερικών επικυρώθηκε η εκλογή μου ως Γραμματέα, αλλά & με το έγγραφο 213/90/11 και ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοικήσεως, που επίσης  αναγνώρισε  την εκλογή μου, και ούτε αυτά αποδέχτηκε η Διοίκηση Πατουλη), που κατέθεσα το 2011 τόσο αίτηση Ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όσο και την παραίτησή μου από Δημοτική Σύμβουλος!
Παρόλα αυτά, αν και προβλέπει ο νόμος για λόγους Διαφάνειας, ο Γραμματέας να προέρχεται από την ελάσσονα αντιπολίτευση, η «Διοίκηση Πατούλη έκανε αγώνα( ιατί άραγε;) να «τοποθετήσει» στη θέση μου ως Γραμματέα δικό της Δημοτικό Σύμβουλο!!!
Όμως, την 29η Μαΐου 2014 για μία ακόμη φορά(προφανώς λόγω καθυστέρησης να αποσταλούν από τον Δήμο τα έγγραφα που ζητά το Δικαστήριο για να αποφασίσει εάν το Προεδρείο του Δήμου λειτουργεί σύννομα), η εκδίκαση στο ΣτΕ αναβλήθηκε για μια ακόμα φορά!!!
Κατόπιν της νέας αναβολής, συνεπής στην προσπάθειά μου για την εφαρμογή της νομιμότητας,

Aναστέλλεται η λειτουργία δύο παιδικών σταθμών!

Ένα μόλις μήνα μετά τις δημοτικές εκλογές αρχίζουν να αποκαλύπτονται τα ψέματα με τα οποία η διοίκηση Πατούλη, εξασφάλισε την επανεκλογή της.
Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.), “αναστέλλεται” η λειτουργία του παιδικού σταθμού του Αγίου Νικολάου και σταματά η λειτουργία του παιδικού σταθμού στο Ψαλίδι. Το θέμα εισήχθη ως εκτός ημερήσιας διάταξης προφανώς για να μην προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και να περάσει σιωπηλά.
Σημειώνουμε, επίσης, ότι σε ανακοίνωση της δημοτικής μας παράταξης πριν τις εκλογές, με τίτλο «Ο Δήμαρχος των έργων ή ο Δήμαρχος του copy-paste;», είχαμε αποκαλύψει ότι το πρόγραμμα Πατούλη του 2014 για τις γειτονιές του Αμαρουσίου ήταν ουσιαστικά πανομοιότυπο με το πρόγραμμα που είχε κυκλοφορήσει το 2010.
Μία από τις αντιγραφές του περιελάμβανε και τη «δημιουργία ενός νέου Παιδικού Σταθμού» στο Ψαλίδι. Φαίνεται ότι για τη διοίκηση Πατούλη οι προεκλογικές εξαγγελίες που κόπτονταν για τις «κοινωνικές υποδομές της γειτονιάς» δεν είναι σημαντικές μετεκλογικά.
Τη χρονιά 2014 - 2015, θα λειτουργήσουν 11 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και όχι 13 όπως τη χρονιά 2013 - 2014.
Η διοίκηση Πατούλη περηφανευόταν προεκλογικά πως δεν έκλεισε κανένας παιδικός σταθμός παρά την οικονομική κρίση. Να τώρα, μετά τις εκλογές, που κλείνουν δύο.