Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Aνασχηματισμός ...

Λ. Μαγιάκης: «το ποσοστό που πετύχαμε υπολείπεται αυτού που αναμέναμε»!!!

Ο Γ. Πατούλης προεκλογικά, αξιοποίησε  εντελώς παράτυπα τα προσωπικά δεδομένα των δημοτών & τον μηχανισμό του Δήμου, «παραβιάζοντας» τον Εκλογικο Νόμο!!!
Συγκέντρωση των υποψηφίων και υποστηρικτών του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το  ΜΑΡΟΥΣΙ», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Ιουνίου για την εκτίμηση του  αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Λ. Μαγιάκης στην ομιλία του, ευχαρίστησε τους 4810 Μαρουσιώτες και Μαρουσιώτισσες που τίμησαν με την ψήφο τους το συνδυασμό, τους υποψηφίους, τις υποψήφιες καθώς και τους φίλους και υποστηρικτές του συνδυασμού, που πρόσφεραν εθελοντικά και με ενθουσιασμό τις δυνάμεις τους κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΕΠΑΜ που στήριξαν το συνδυασμό.
Συνεχάρη τις/τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους και τόνισε:
Ήταν ένας ωραίος και ανιδιοτελής αγώνας που μας έφερε όλους πιο κοντά, ανάδειξε την αξία της συλλογικότητας και της συμμετοχής και άνοιξε δρόμους για τους τρόπους βελτίωσης της ζωής μας στην πόλη, σε αυτές τις δύσκολες εποχές.
Αναδειχθήκαμε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.
Αυτό αποτελεί ιστορική πρωτιά στην πόλη για παράταξη με αριστερό πρόσημο στο πρόγραμμά της. Είναι γεγονός που μας ενθουσιάζει, αλλά ταυτόχρονα μας φορτώνει και μεγάλη ευθύνη.
Παρά ταύτα, υπογράμμισε, το ποσοστό που πετύχαμε υπολείπεται αυτού που αναμέναμε και ανέλυσε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό.

Το Σάββατο το «2ο Συμπόσιο του Τομέα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου».

Το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι, το 2ο Συμπόσιο του Τομέα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου με θέμα «Η σπουδαιότητα της Επιστήμης του Έργου στη κλινική πρακτική της Εργοθεραπείας με τεκμηρίωση».
Επίσημη καλεσμένη και Ομιλήτρια θα είναι η Dr. Erna Imperatore Blanche, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ειδικευμένη στην παιδιατρική Εργοθεραπεία και στις παρεμβάσεις που βασίζονται στην Επιστήμη του Έργου.
Στο Συμπόσιο θα παρουσιαστούν τα σύγχρονα δομικά στοιχεία για τη παρέμβαση του επαγγελματία υγείας με επιστημονική τεκμηρίωση και θα δοθεί η ευκαιρία για ανάλυση και συζήτηση όσο αφορά την Επιστήμη του Έργου και την επιστημονική έρευνα γενικότερα για τον επαγγελματία υγείας.

«Παράτυπη & παράνομη» η επιβολή ηλεκτρονικών προεγγραφών των νηπίων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας!

Καταγγελία του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει τον Δ/ντη Π. Ε. Β΄ Αθήνας για την παράνομη και παράτυπη επιβολή συστήματος ηλεκτρονικής προεγγραφής των νηπίων και προνηπίων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας.
Συγκεκριμένα από την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας το σύστημα ηλεκτρονικής προεγγραφής των νηπίων και προνηπίων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας και στάλθηκε από τον Δ/ντή Εκπ/σης και σχετική επιστολή προς τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας σύμφωνα με την οποία
οι εγγραφές νηπίων και προνηπίων για το σχολικό έτος 2014 - 2015 θα πρέπει να δηλώνονται ηλεκτρονικά (ως προεγγραφές) από τις προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων προς τη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας & στη συνέχεια σε σύσκεψη του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας με τις προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων που θα γίνει στις 18 - 6 - 2014 θα αποφασιστεί σε ποιο Νηπιαγωγείο και σε ποιο τμήμα (εντός του ίδιου Δήμου) θα φοιτήσει το κάθε νήπιο και όσα από τα «τυχερά» προνήπια επιλεγούν να φοιτήσουν στα Νηπιαγωγεία της περιοχής μας.

Νομιμοποίηση «The Mall», το απόλυτο ρουσφέτι!!!

ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΒΑΠΤΙΖΕΙ η ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ -ΜΕΤΑ από 12 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΒΟΛΩΝ & ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΝ- ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΜΑΜΟΥΘ στο ΜΑΡΟΥΣΙ
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Λάτση δεν θα πληρώσει ούτε ευρώ, θα τύχει μάλιστα γενναίας επιδότησης μέσω ΕΣΠΑ!!!
Παρακάμπτεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που τον περασμένο Ιανουάριο έκρινε παράνομη την ανέγερση του κέντρου...
Βρήκαν... παράθυρο τεραστίων διαστάσεων να νομιμοποιήσουν το «The Mall Athens» στο Μαρούσι χωρίς η ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Λάτση να πληρώσει ένα ευρώ, ως πρόστιμο αυθαιρέτου για το «μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης», ούτε ως φόρο στο δημόσιο ταμείο, για την υπεραξία πολλών δισ. ευρώ, που καρπώνεται από τη δωδεκαετή λειτουργία της παράνομης χρήσης.
Στη προχθεσινή συνεδρίασή της, η διυπουργική επιτροπή επενδύσεων, μαζί με δώδεκα ενεργειακά προγράμματα, που αφορούν κυρίως διεθνείς ενεργειακές διασυνδέσεις της χώρας, συνολικής αξίας 7 δισ. ευρώ, αποφάσισε να αντιμετωπίσει ετεροχρονισμένα το εμπορικό κέντρο - μαμούθ του Αμαρουσίου, ως δήθεν νέα στρατηγική επένδυση και να το εντάξει στις διαδικασίες ταχείας αδειοδότησης του «fast track».
Πρόκειται για χονδροειδή νομότυπο χειρισμό, με αποκλειστικό σκοπό να παρακαμφθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που τον περασμένο Ιανουάριο, έπειτα από δέκα χρόνια αναβολών και καθυστερήσεων, εξέδωσε τελεσίδικη απόφαση (υπ. αριθμόν 376/2014), με την οποία έκρινε παράνομη την ανέγερση του εμπορικού κέντρου των 100.000 τετραγωνικών μέτρων στο Μαρούσι της «Lamda Olympia Village Α.Ε.», μαζί με παρακείμενο κτήριο γραφείων 17.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου στεγάζεται η εταιρεία «Siemens» και ακύρωσε την οικοδομική τους άδεια, λόγω έλλειψης περιβαλλοντικής μελέτης.

Συλληπητήριο μήνυμα των «ΑΘΜΟΝΕΩΝ», για την απώλεια του Αριστείδη Αθανασιάδη

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Επίτιμου Προέδρου του και πρώην Δημοτικού Συμβούλου και Πρόεδρου του Δημοτ. Συμβουλίου της πόλης μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣΗ, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του «Συλλόγου των ΑΘΜΟΝΕΩΝ».
«Ο Αριστείδης Αθανασιάδης, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, γέννημα θρέμμα της Μαρουσιώτικης μάνας γης στην υπαλληλική του καριέρα με τις γνώσεις του, την εργατικότητά του και το ήθος του καταξιώθηκε να γίνει διευθυντικό στέλεχος ενός εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ιδρυμάτων της χώρας μας  του Ι.Κ.Α.
Η αγάπη του για το Μαρούσι μας του έδωσε το έναυσμα να ασχοληθεί με τα κοινά και ο Μαρουσιώτικος λαός για 2 τετραετίες τον τίμησε με την ψήφο του και τον έστειλε στα δημοτικά έδρανα, όπου τα 2 τελευταία χρόνια της δημοτικής του θητείας ( 1989 και 1990) διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης μας.
Όσον αφορά το Σύλλογό μας όχι μόνο υπήρξε ένα από τα Ιδρυτικά και Ηγετικά του στελέχη, αλλά και ο 2ος Πρόεδρός του, μετά τον αείμνηστο Αντώνη Διάμεση και ήταν πάντα αρωγός και συμπαραστάτης μας, όπου και όταν του ζητείτο η συμβουλή του και η συμβολή του».
                                         AΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Να μην περάσει η νέα αντιασφαλιστική θύελλα!

Tην Πέμπτη 19 Ιούνη η Πανελλαδική Συγκέντρωση των συνταξιουχικών Οργανώσεων
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στην Πανελλαδική Συγκέντρωση που διοργανώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις  την Πέμπτη 19 Ιούνη στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 6:00 μ.μ.
Οι αντιδραστικές παρεμβάσεις του κεφαλαίου και της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό δεν έχουν τελειωμό!Η νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση θίγει και αφορά όλους τους εργαζόμενους!
Αφορά τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, που το κεφάλαιο τους θέλει τελείως απροστάτευτους, χωρίς ακόμα και τα στοιχειώδη δικαιώματα.
Εύκολη λεία στα χέρια του, φτηνό εκμεταλλεύσιμο υλικό.
Χτυπάνε στην καρδιά των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, στην προστασία - την ασφάλιση και την υγεία των εργαζομένων.
Η νέα αντιασφαλιστική επίθεση, έχει στόχο τις συντάξεις, την Ασφάλιση, την Υγεία - την περίθαλψη, την προστασία από εργατικό ατύχημα. Ταυτόχρονα ετοιμάζουν γενική επίθεση στα επιδόματα ανεργίας, στέγης - κατοικίας, στις συντάξεις και στα επιδόματα αναπηρίας.
Από τον Ιούλη έρχεται νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις. Ετοιμάζουν την πλήρη κατάργηση τους.
Από τον Γενάρη έρχεται νέο χτύπημα στις κύριες συντάξεις.
Θέλουν να μας σπρώξουν στην ιδιωτική ασφάλιση, να μην παρέχει το κράτος καμία εγγύηση και προστασία. Ήδη τα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών καιροφυλακτούν.

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, για τη «συνέχιση λειτουργίας κοινωνικών δομών

Αναγκαίες για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες κοινωνικές δομές υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να περιοριστούν ακόμα περισσότερο ή και να σταματήσει η λειτουργία τους.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να στερηθούν τις αντίστοιχες υπηρεσίες ακόμα και αυτός ο μικρός αριθμός που εντάσσεται σήμερα σε αυτές τις δομές σε σχέση με τις ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ κ.ά.
Συγκεκριμένα:
Το «Βοήθεια Στο Σπίτι», αρκετοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί (που καλύπτουν παιδιά με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ), τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» (ΚΔΑΠ), τα «ΚΔΑΠ ΑμΕΑ», τα «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (ΚΗΦΗ)
και άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες, εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης των κοινωνικών υπηρεσιών και της αλλαγής των προτεραιοτήτων της χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (ΕΣΠΑ και ΣΕΣ 2014-2020),  είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να μη  μπορέσουν να λειτουργήσουν και πολύ περισσότερο να έχουν την απαιτούμενη ανάπτυξη και στελέχω-ση προκειμένου να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες, που υπάρχουν στους τομείς αυτούς.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το «Βοήθεια Στο Σπίτι» λήγει το Σεπτέμβρη 2014 και ότι στο Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με τίτλο «Εκπαίδευση - Κατάρτιση - Απασχόληση» αναφέρονται μόνο οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και καμιά άλλη δομή.

Xαριστικές παρεμβάσεις στο εμπορικό «The Mall»


Με ένα πρoστιματάκι μόλις 10.000 ευρώ, με επενδύσεις ενεργειακής αναβάθμισης που θα εγκριθούν με διαδικασίες fast track και κυρίως με την «ευλογία» της κυβέρνησης η ιδιοκτησία του Mall ετοιμάζεται για την οριστική νομιμοποίηση του θηριώδους εμπορικού κέντρου των 70.000 τετραγωνικών.
Η θυγατρική του ομίλου Λάτση, Lamda Olympic Village, που είναι ιδιοκτήτρια του εμπορικού κέντρου, ετοιμάζεται για fast track επενδύσεις ενεργειακής αναβάθμισης χρησιμοποιώντας την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που της δίνει τη δυνατότητα πολεοδομικής τακτοποίησης και σύνταξης εκ των υστέρων μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων
Η δυνατότητα αυτή προκύπτει από την 376/2014 απόφαση του ακυρωτικού δικαστηρίου, που ελήφθη τον Ιούνιο του 2013 αλλά δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Κινδύνευσαν ένοικοι από πυρκαγιά σε διαμέρισμα επί της οδού Πλαταιών

Πανικός τα ξημερώματα σε διαμέρεισμα του 5ου ορόφου επι της οδού Πλαταιών & Αγ. Κωνσταντίνου στο Μαρούσι όταν ξαφνικά άρχισαν να ξεπηδούν φλόγες οι οποίες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  προκλήθηκαν από κερί !!!
Την ώρα που  ξέσπασε η φωτιά, οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα! Ευτυχώς οι ένοικοι του διαμερίσματος κατάφεραν να το εγκαταλείψουν έγκαιρα, ενώ και οι ένοικοι της πολυκατοικίας κατάφεραν να βγουν πριν εγκλωβιστούν από τις φλόγες.
Η φωτιά εκδηλώθηκε ένα τέταρτο πριν τις πέντε και γρήγορα άρχισε να εξαπλώνεται σε όλους τους χώρους του διαμερίσματος.
Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα ωστόσο οι φλόγες κατέστρεψαν το διαμέρισμα ολοσχερώς.
                                                                Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕNNEA(9) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 3 Ιουνίου, στη 1:00 μ.μ. το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9& Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 &Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 
1. Σύνταξη όρων διακήρυξης για το έργο: "ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΚΑΙΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ"
2. Έγκριση ή μη εντάλματος προπληρωμής για την αντιμετώπιση των εξόδων της διαδικασίαςΤεχνικού Ελέγχου Οχημάτων του Δήμου σε ΚΤΕΟ
3. Λύση σύμβασης και επιστροφή εγγυητικών καλής εκτέλεσης για το έργο: "ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΔΙΤ ΓΙΑ ΤΗΝΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (νέες υπηρεσίες) αίτηση κ. ΓεώργιουΤσιβιλή

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Aνακάλυψαν νέο εξωπλανήτη, τον Μέγα - Γη ...

ΜΕ ΔΙΑΜΕΤΡΟ 2,3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ !!!
Αστρονόμοι στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα νέο τύπο πολύ βαρύ εξωπλανήτη, που ονόμασαν μεγα-Γη. Πρόκειται για έναν βραχώδη κόσμο, εκτός του ηλιακού μας συστήματος, σε απόσταση 560 ετών φωτός, ο οποίος ζυγίζει 17 φορές περισσότερο από τη Γη και έχει διάμετρο 2,3 φορές μεγαλύτερη.
Aνακάλυψαν νέο εξωπλανήτη, τον Μέγα-Γη Οι ερευνητές του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, με επικεφαλής τον Ξαβιέ Ντιμίσκ, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου στην Αμερικανική Αστρονομική Εταιρεία, δήλωσαν ότι ο εξωπλανήτης είναι ο Κέπλερ-10c, ο οποίος κάθε 45 μέρες (το έτος του) διαγράφει μια πλήρη τροχιά γύρω από το άστρο του, που μοιάζει με τον Ήλιο μας και βρίσκεται στον αστερισμό του Δράκοντα.Στο ίδιο σύστημα βρίσκεται και ένας άλλος μικρότερος και πολύ γρήγορος εξωπλανήτης, ο Κέπλερ-10b, ένας καυτός κόσμος λάβας, με μάζα τριπλάσια από τη Γη και με διάρκεια έτους μόλις 20 ωρών.
Έως τώρα οι επιστήμονες πίστευαν ότι δεν ήταν δυνατό να υπάρχει ένας τόσο βαρύς βραχώδης πλανήτης, παρά μόνο αέριοι γίγαντες όπως ο Δίας. Παρόλα αυτά, ο Κέπλερ-10c είναι απολύτως στερεός και πολύ μεγαλύτερος από εξωπλανήτες στους οποίους έχει δοθεί ο χαρακτηρισμός σούπερ-Γη - γι' αυτό ακριβώς ονομάστηκε μεγα-Γη.

Σαραντάκου Μηνολόγιον Ιουνίου...

Ο Ιούνιος ετυμολογείται μάλλον από τη θεά Juno των Ρωμαίων, που είναι το αντίστοιχο της Ήρας.
Η λαϊκή του ονομασία είναι Θεριστής, αλλά και Κερασάρης.
Ο Ιούνης είναι ο μήνας με τις μεγαλύτερες μέρες του χρόνου.
Στο δικό μας γεωγραφικό πλάτος, οι μέρες γύρω στην 21η Ιουνίου διαρκούν σχεδόν 15 ώρες (παρά 12 λεπτά). Βορειότερα, οι μέρες διαρκούν περισσότερο -στο Λονδίνο 16 ώρες και 40 λεπτά, και πιο πάνω φτάνουμε στις λευκές νύχτες.
Ο Ιούνης είναι λοιπόν ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, όσο κι αν ο φετινός μπήκε κάπως στραβά. Οπότε, καλό καλοκαίρι!
Στην παλιά αγροτική κοινωνία, οι τελευταίοι μήνες της άνοιξης και οι πρώτοι του καλοκαιριού ήταν οι πιο δύσκολοι, ιδίως για όσους δεν είχαν και ζώα. Αυτό επειδή η καινούργια σοδειά δεν είχε ακόμα θεριστεί ενώ η παλιά είχε τελειώσει ή κόντευε να τελειώσει, τουλάχιστο στα φτωχά νοικοκυριά. Ο Μάης και ο Ιούνης ήταν λοιπόν μήνες στενεμένοι, εξού και η κεφαλονίτικη παροιμίαΟ Μάης έχει τ’ όνομα κι ο Θεριστής την πείνα”.

Αλλοδαπή 16χρονη «εξαφάνιζε» πορτοφόλια πολιτών στο Εμπορικό κέντρο!

Συνελήφθη σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, 16χρονη αλλοδαπή, από τη Βουλγαρία, η οποία, λίγο νωρίτερα μαζί με άγνωστο συνεργό της, έκλεψε το πορτοφόλι μιας γυναίκας που βρισκόταν σε ένα κατάστημα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, η συλληφθείσα, με το συνεργό της, το τελευταίο πεντάμηνο είχαν διαπράξει πέντε κλοπές πορτοφολιών από πολίτες εντός του ίδιου εμπορικού κέντρο στο Μαρούσι.
Η 16χρονη οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού της, καθώς και τη συμμετοχή της και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

H διαφορά πολιτικών & Λαού ...

Στη ΝΑΖΙστική «Χρυσή Αυγή», με ... εγκεφαλικό η αντάρτισσα Τιτίκα!!!

«Εντυσε» εγκωμιαστικό άρθρο για τις γυναίκες της ΝΑΖΙστικής Χρυσής Αυγής, με φωτογραφία της αντάρτισσας του ΕΛΑΣ, η άθλια εφημερίδα «Ακρόπολη»!
Το ανιστόρητο αυτό θράσος της ανεκδιήγητης «εφημερίδας», καταγγέλει  με επιστολή - διαμαρτυρία, ο γυιός της αντάρτισσας Τιτίκας, Δημήτρης Φ. Γκελντής, ο οποίος γνωστοποιεί ταυτόχρονα ότι η μητέρα του έχει υποστεί εδώ και 5 μήνες εγκεφαλικό... & δεν είναι σε θέση να απαντήσει ... με πιο δυναμικό από εκείνον τρόπο!!!
«Η φωτογραφία της Αντάρτισσας, σημειώνει στην επιστολή του, είναι η μητέρα μου Τιτίκα Παναγιωτίδου - Γκελντή σ. δικηγόρος. 
Η φωτογραφία της αντάρτισσας Τιτίκας που την τράβηξε ο φωτογράφος του βουνού Σπύρος Μελετζής αποτύπωνε την στέρηση ενός λαού που αντιστάθηκε με συνέπεια στον Γερμανό κατακτητή και ανέδειξε μια γενιά που έγραψε από τις πιο λαμπρές σελίδες στην σύγχρονη νεώτερη καυτή πολιτική ιστορία του τόπου μας.
Αυτήν ήταν η γενιά της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης που τα ιδανικά της, τα οράματά της, οι αρχές της για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, ισότητα ,κοινωνική δικαιοσύνη αποτέλεσαν και αποτελούν ακόμη και σήμερα την δικιά μας πυξίδα.

ΕΠΑΜ Αμαρουσίου:ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Η Οργάνωση Αμαρουσίου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου(ΕΠΑΜ)  θεωρεί υποχρέωσή της να ευχαριστήσει τις Μαρουσιώτισες και τους Μαρουσιώτες που τίμησαν με την ψήφο τους το ευρωψηφοδέλτιό μας.
Βεβαίως, το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιθυμούσαμε και στοχεύαμε.            
Η πόλωση, ο εκβιασμός “Ευρώ και Ευρώπαϊκή  Ένωση ή χάος“, ο αποκ-λεισμός από τα μέσα ενημέρωσης κλπ οδήγησαν τους ψηφοφόρους στην υπερψήφιση των “από παλιά γνωστών“ σ’ αυτούς κομμάτων, καθώς και των “πλαστικών“ κομμάτων τύπου “Ποτάμι, Ελιά κ.α“ με αποτέλεσμα ο αντιμνημο- νιακός πατριωτικός λόγος να μη μπορέσει να ριζώσει στη συνείδηση των πο-λιτών που υφίστανται τις συνέπειες μιας πολιτικής απαξίωσης της ανθρώπι- νης ζωής και αξιοπρέπειας, μιας πολιτικής ξεπουλήματος της εθνικής κυριαρ-χίας και περιουσίας.
Η εφαρμογή τέτοιων αποτρόπαιων για την εθνική και ανθρώπινη υπόσταση μέτρων ξεκίνησε την επαύριο κιόλας των εκλογών. Ξεκίνησαν επίσης και τα σενάρια μιας ακόμα πιο διευρυμένης συγκυβέρνησης, με τον κ. Τσίπρα να δίνει “εξετάσεις καλής διαγωγής“ στον σύνδεσμο Ελλήνων βιομηχάνων.

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΔΥΟ(2) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 2 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ. το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9& Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 &Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 
1. Έγκριση χορήγησης ή μη άδειας χρήσης μουσικών οργάνων σε Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης Παρασκευής & Διάθεσης Πρόχειρου Γεύματος & Επιχείρηση Αναψυχής, της εταιρείας Μ. Ι. ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ - Γ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ Ο.Ε, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Περικλέους, αρ.. 42                                                                                                                                                              2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ του ΦΑΙΔΩΝΟΣ ΚΟΤΣΙΡΑ, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Περικλέους, αρ. 42

Δ. Κλαπάκης:«Ευτυχώς αυτά που ακούστηκαν συμβαίνουν αλλού...»!

Για να μην επαναλάβουμε την ιστορία, που έναν Δήμο κάποιος μπερδεμένος άφησε στο φάκελο μαζί με το ψηφοδέλτιο & τα  50 ευρώ που εξαγόρασαν την ψήφο του 
Σε άλλους Δήμους οι απερχόμενοι Δήμαρχοι...
είχαν στήσει ολόκληρο μηχανισμό με διορισμένους πελατειακά συμβασιούχους, οι οποίοι προωθούσαν την προεκλογική τους εκστρατεία & (ερχόμενοι σε επαφή μαζί τους με  άσχετα ερωτήματα), κατέγραφαν όλες τις οικογένειες που δεν τους ψήφιζαν & παρέμβαιναν με «διαφόρους» τρόπους για να τους μεταπείσουν
Αλλού  χρησιμοποιούσαν  παράνομα  τα χρήματα των δημοτών(παρότι οι Δήμοι ήταν καταχρεωμένοι), για να διορίζουν  προεκλογικά  εκατοντάδες νέους τριμηνίτες, τετραωρίτες κ.λπ.  από οικογένειες τοπικών  ψηφοφόρων & φίλους  των αντίπαλων κομματικών παραγόντων, για να μην αντιδρούν(και παράλληλα γέμιζαν με πολλαπλάσιες υποσχέσεις διορισμών κ.λπ.  άλλους …)    και όχι μόνο  χρησιμοποιούσαν τους προσληφθέντες σαν εκλογική ομάδα για να μοιράζουν ψηφοδέλτια και υλικό   και να πηγαίνουν ως εκπρόσωποί τους  σε εκλογικά κέντρα, αλλά τους έλεγαν  εκεί που θα ψηφίσουν,  τι …σταυρούς να βάλουν για να βεβαιωθούν αν ψήφησαν     
ενώ είχαν καταστρέψει  οικονομικά το Δήμο και κατ΄ επέκταση & την Εθνική Οικονομία,  δηλ. ήταν κύριοι  υπεύθυνοι για τη φτώχεια των συμπολιτών τους, στη συνέχεια έστηναν κοινωνικά συσσίτια για τους πεινασμένους(που οι ίδιοι δημιούργησαν)για να τους πάρουν την ψήφο, δείχνοντας παράλληλα  και στους υπόλοιπους δημότες  πώς θα τους …βοηθήσουν και αυτούς ανάλογα  όταν  θα  τους  έχουν  μετατρέψει και αυτούς σε ζητιάνους

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Νέα παρέμβαση διαμαρτυρίας έξω από το CAFΕ «SCHERZO»

Συγκέντρωση στις 12:00 στο Σταθμό του ΗΣΑΠ & θα ακολουθήσει πορεία αντιπληροφόρησης στην πόλη
Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θα «ΤΣΑΚΙΣΕΙ»  το ΑΦΕΝΤΙΚΟ του «CAFE SCHERZO» !!!
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ, μέλος του σωματείου, εργαζόταν στο μαγαζί «SCHERZO»
στο Μαρούσι(Βορέα 8), για περίπου πέντε μήνες έως και 12 ώρες την ημέρα, 30 ημέρες
το μήνα, για 10 ευρώ την ημέρα!
Κατά τη διάρκεια αποπληρωμής κάποιων δεδουλευμένων, από τα χιλιάδες ευρώ που του χρωστούσαν, ο συνάδελφος ξυλοκοπήθηκε από το αφεντικό ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΡΟΛΟΓΟ, ο οποίος επίσης του πήρε την τσάντα που περιείχε προσωπικά έγγραφα και χρήματα.
Ο συνάδελφος παρέμεινε επί 3μερο στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ...
Όταν το περιστατικό γνωστοποιείται στο σωματείο, ξεκινά ένας αγώνας διεκδίκησης που περιλαμβάνει δύο παράλληλες κατευθύνσεις:
ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΜΙΚΗ.
Κοινός σκοπός των παραπάνω είναι να υπερασπιστούμε τον συνάδελφό μας μέχρι την τελική του δικαίωση, να ενημερώσουμε για τις συνθήκες εργασιακής σκλαβιάς στον κλάδο μας και να ξεκαθαρίσουμε στα αφεντικά ό,τι δεν κατάλαβαν ακόμα:
κάτω τα ξερά σας από τους συναδέλφους μας!
Στο κινηματικό επίπεδο, εδώ και 4 μήνες, γίνονται ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ έξω απ’το « SCHERZO CAFΕ» , σχεδόν κάθε εβδομάδα, όπου μοιράζονται χιλιάδες κείμενα και πετάγονται τρικάκια. Έχει διοργανωθεί μικροφωνική παρέμβαση στο « σταθμό ΗΣΑΠ» στο Μαρούσι καθώς και πορεία αντιπληροφόρησης στην περιοχή.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

«12ο Αθλητικό Camp Δήμου Αμαρουσίου» ...

Για ένα δημιουργικό και ευχάριστο καλοκαίρι των παιδιών Δημοτικού & Γυμνασίου
Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει τo 12o Αθλητικό Camp προσφέροντας με τη λήξη και της φετινής σχολικής χρονιάς ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, στηρίζοντας στην πράξη την εργαζόμενη μητέρα.
Διατηρώντας την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στο ίδιο υψηλό επίπεδο και στο ίδιο με πέρυσι κόστος συμμετοχής, με προνομιακές τιμές για τους δημότες  και τις ευπαθείς ομάδες της πόλης, ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει έμπρακτη στήριξη σε κάθε οικογένεια, δίνοντας την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να συμμετέχουν στο Αθλητικό Camp του Δήμου.
Σ’ ένα επιστημονικά σχεδιασμένο πρόγραμμα υπό την επίβλεψη έμπειρων καθηγητών φυσικής αγωγής, τα παιδιά συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες όπως: κολύμβηση, μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, χαντ μπολ, τένις, τοξοβολία, γυμναστική, ρυθμική γυμναστική, παραδοσιακοί χοροί, θεωρία αθλημάτων, Tae Kwon Do, τζούντο, κ.α. 
Οι αθλητικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 09:00 έως τις 14:00 σε επιλεγμένες εγκαταστάσεις, ενώ μεταξύ 07:30 - 09:00 και 14:00 - 15:30 τηρείται φύλαξη των παιδιών.
Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου (Κυπρίων Αγωνιστών και Αναξαγόρα, Μαρούσι).
Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 6 Ιουνίου για την α’ περίοδο, μέχρι τις 20 Ιουνίου για τη β’ περίοδο, μέχρι τις 4 Ιουλίου για την γ’ περίοδο και μέχρι τις 25 Ιουλίου για την δ’ περίοδο.

«ΤΡΙΟ για ΦΩΝΗ, ΒΙΟΛΑ & ΠΙΑΝΟ» την Κυριακή στο ΙΔΙΟΜΕΛΟ