Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

To κοινωνικό Μέρισμα, η ΕΛΙΑ & ο Μπένυ ...

Στις 6:30 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Κοκκινιάς, η Βράβευση Κορυφαίων Διεθνών Αθλητών

Τα προβλήματα των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, γνωστοποιεί το Σωματείο

          Προς Υποψήφιους Δημάρχους Δήμου Αμαρουσιου
        Πατούλης , Βλαχος Κ, Μαγιακης Λ, Φωτοπουλος Α, Κλαπακης Δ, Πολυχρονιαδης Δ
                                     Κοινοποίηση
                                    1)Γενικό Γραμματέα  Δήμου Αμαρουσιου
                     2)Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Το Σωματείο  Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου συνεπέστατο στην δέσμευση του απέναντι στους υποψήφιους Δημάρχους συγκέντρωσε και  σας ενημερώνει για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης:
1.Η καθημερινή ανασφάλεια ως προς τη μελλοντική διατήρηση των θέσεων εργασίας.
2.Η άδικη και ανθρωποφαγική διαδικασία της αξιολόγησης με την υποχρεωτική ποσόστωση. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μια δίκαιη, αδιάβλητη και αξιοκρατική διαδικασία και όχι μια νέα δεξαμενή απολύσεων.
3.Το αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να κατασκευάσει επιόρκους υπαλλήλους, με αποτέλεσμα τον εκφοβισμό κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
4.Η ασφάλεια των υπηρεσιακών οχημάτων με την άμεση και ολοκληρωμένη συντήρησή τους (έκδοση καρτών τεχνικού ελέγχου για όλα τα οχήματα, προμήθεια πλήρους εξοπλισμού για κάθε όχημα, αλλαγή τυχόν φθαρμένων ελαστικών, προμήθεια πυροσβεστήρων για οχήματα ), καθώς και η αγορά νέων οχημάτων σε αντικατάσταση ασύμφορων πεπαλαιωμένων.

Στα «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ» μιλά στις 7:30 μ.μ. ο Λ. Μαγιάκης

Στις 8:00 μ.μ. η προεκλογική συγκέντρωση ΚΚΕ & Λαϊκής Συσπείρωσης, στην πλατεία ΗΣΑΠ Αμαρουσίου

       ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
     ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΗ
             ώρα 8 μ.μ.
    ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
            Θα μιλήσει
      ο Θοδωρής Χιώνης
            γραμματέας
      του Κ.Σ. της ΚΝΕ
               υποψήφιος
    Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ
          Θα χαιρετήσει:

Μετά την «διάνοιξη της Οδού Φραγκοκλησσιάς», τι;

Μετά την ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Φραγκοκλησσιάς (που έγινε ύστερη από την έκδοση δικαστικής απόφασης με την οποία ο Δήμος Αμαρουσίου ως όφειλε συμμορφώθηκε) ο Δήμος Αμαρουσίου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να αντιμετωπίσει με ολοκληρωμένο τρόπο τη διαχείριση των επιπτώσεων από τη διάνοιξη αυτή.
Στο πλαίσιο αυτό και πριν δοθεί σε κυκλοφορία ο νέος δρόμος , που ΄χει διαδημοτικό χαρακτήρα, προχωρά:
Στην άμεση εκπόνηση ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης, προκειμένου να μελετηθούν και να αντιμετωπιστούν κατάλληλα οι κυκλοφοριακές επιπτώσεις από τη λειτουργία του νέου δρόμου , ώστε να μην επιβαρυνθεί η περιοχή με νέες υπερτοπικού χαρακτήρα μετακινήσεις.
Στη βάση των συμπερασμάτων της μελέτης που θα εκπονηθεί, θα γίνει ουσιαστικός διάλογος με τους κατοίκους της περιοχής , ώστε η εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να γίνει με τέτοιο τρόπο, που δεν θα αλλοιώνει το χαρακτήρα της γειτονιάς.
          «Πράσινη Διαδρομή Πεζών και Ποδηλάτου»

Στα ψέματα του Συλλόγου Παραδείσου, εμείς απαντούμε με έργο

Ο Επιμορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραδείσου έχει επιλέξει από την πρώτη μέρα της θητείας της Διοίκησης Πατούλη, να στέκεται απέναντι στη Δημοτική Αρχή που έχουν εκλέξει με συντριπτική πλειοψηφία οι πολίτες του Αμαρουσίου. Δεν είναι τυχαίο ότι μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν στελέχη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Η στράτευσή τους όλα αυτά τα χρόνια στην πλευρά της αντιπολίτευσης, δεν τους επιτρέπει να είναι χρήσιμοι για τους κατοίκους της περιοχής όπου ζουν, αφού επιλέγουν να εξυπηρετήσουν μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, κι όχι το συμφέρον της περιοχής.
Εξαιτίας αυτής της παράλογης αντίληψης, λειτουργούν ως τροχοπέδη για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα της περιοχής.
Δεν συνεργάζονται με τη Δημοτική Αρχή, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι Σύλλογοι της πόλης, που λειτουργούν με κριτήριο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κατοίκων- μελών τους.
Αυτή την εχθρική για τα συμφέροντα των κατοίκων του Παραδείσου στάση, την επιβεβαιώνει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Παραδείσου, η οποία είναι γεμάτη από ψεύδη και συκοφαντίες για τη Διοίκηση Πατούλη.
Για το λόγο αυτό έχουμε επιλέξει ως Διοίκηση εδώ και καιρό την πρακτική της άμεσης επαφής μας με τους κατοίκους του Παραδείσου, αφήνοντας τον Σύλλογο να αναλώνεται σε προεκλογικές φιέστες κι επικοινωνιακές εκδηλώσεις εντυπώσεων με συγκεκριμένες μόνον παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Σύλλογοι Πολυδρόσου: Aναγκαία η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης ενόψει διάνοιξης της οδού Φραγκοκκλησιάς

Κείμενο σχετικό με τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιάς, απέστειλαν από κοινού οι Σύλλογοι κατοίκων Πολυδρόσου και Παραδείσου(«Σύλλογος κατοίκων Πολυδρόσου Για την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό» και «Επιμορφωτικός - ΕκΠολιτιστικός Σύλλογος  Παραδείσου Αμαρουσίου»),  προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, καθώς και στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον Περιφερειάρχη Αττικής, το Δήμαρχο Χαλανδρίου, τον Διευθυντή Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς και προς τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου.
Το κείμενο πέραν της ηλεκτρονικής του αποστολής κατατέθηκε και σε έντυπη μορφή με πρωτοκόλληση του εγγράφου τους από τις υπηρεσίες.

Περιοδεία Κ. Βλάχου στην περιοχή Πολυδρόσου

Περιοδεία στην περιοχή Πολυδρόσου στο Μαρούσι, έκανε το πρωί του Σαββάτου 3 Μαΐου, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ και υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος, μαζί και με στελέχη του συνδυασμού του.
DSC00911_deltioΚατά την περιοδεία του κ. Κ. Βλάχος, διαπίστωσε μια εγκατάλειψη των πεζοδρομίων της περιοχής και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολλούς κατοίκους της περιοχής και να ακούσει όλα τα θέματα που τους απασχολούν και ιδιαιτέρως για το τμήμα της οδού Φραγκοκκλησιάς που επί έτη παραμένει εκτός σχεδίου και χωρίς πεζοδρόμια στην είσοδό της από Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, παρά τις όποιες υποσχέσεις της Διοίκησης Πατούλη επί του θέματος της ένταξης στο σχέδιο.
«Ο δήμαρχος Πατούλης θυμάται την περιοχή πάντοτε λίγο πριν τις εκλογές», είπαν οι κάτοικοι στον υποψήφιο δήμαρχο κ. Βλάχο και τα στελέχη του συνδυασμού.
Ο κ. Βλάχος δεσμεύθηκε ότι αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Δήμου, θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα και ιδιαιτέρως τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να μην επιβαρυνθεί και άλλο η περιοχή, δημιουργώντας επιπλέον και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας σε ορισμένα τμήματα.

Γιώργος Πατούλης:«Η εικόνα του Πολυδρόσου αλλάζει»

«Η εικόνα του Πολυδρόσου αλλάζει» τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ Γιώργος Πατούλης, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» στη μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων, οι οποίοι του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή σε γνωστό στέκι της περιοχής, με τη συμμετοχή μελών της Διοίκησης και υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού.
«Η μεγάλη παρέμβαση βιοκλιματικής ανάπλασης και αναβάθμισης της γειτονιάς του Πολυδρόσου που βρίσκεται στη διαδικασία δημοπράτησης, συνολικού προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ, με την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για τα οποία ολοκληρώθηκαν και έχουν εγκριθεί οι μελέτες, οδηγούν το Πολύδροσο σε μια νέα εποχή!
Μέσα από την αποτελεσματική και ισχυρή διεκδίκησή μας, και τη συστηματική μας προσπάθεια  πετύχαμε την υλοποίηση πολύ σημαντικών έργων για το Πολύδροσο, χωρίς να κοστίσουν ούτε 1 ευρώ στους πολίτες. Αυτή είναι η απάντηση της Διοίκησής μας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ Γιώργος Πατούλης. 

Tο πρόγραμμα & οι στόχοι του Συνδυασμού «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»

Tο πρόγραμμα και τους στόχους του Συνδυασμού «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ», ανέλυσαν την Τρίτη 6 Μαΐου στο Δημαρχείο  Αμαρουσίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δορύλαος Κλαπάκης και οι υποψήφιοι με τον Συνδυασμό του, Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Λίγα λόγια σχετικά με το πρόγραμμα
Πρόγραμμα - δέσμευση
1) Πολεοδομική αποκατάσταση της νομιμότητας
Η Εθνική Οικονομία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων των πόλεων, εξαρτώνται πρωτίστως από τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό, ο οποίος βασίζεται σε συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχειά και προδιαγραφές
Για να είναι οριακά ανεκτή η διαβίωση των πολιτών, οι προδιαγραφές αυτές έχουν καθοριστεί με παγκόσμια Διεθνή Επιστημονικά Κριτήρια αποδεκτά από όλους και από την Ελληνική Πολιτεία
Καταρχάς
εφόσον οι δημότες το αποφασίσουν και αναγνωρίζοντας τις μέχρι τώρα προσπάθειες & τις γνώσεις μας, δεσμευόμαστε ότι μέσα στην περίοδο 2014 - 2019, θα ξεκαθαρίσει το ταχύτερο δυνατό  πολεοδομικά, κάθε γωνία του Δήμου και πιστεύουμε ότι δεν θα εκκρεμεί κανένα μικρό ή μεγάλο πολεοδομικό πρόβλημα στην πόλη,  κάτι που βασανίζει χιλιάδες πολίτες
Αυτό το  εγγυάται  η μακρόχρονη(40χρονη), επαγγελματική μας εμπειρία σε αυτό τον τομέα και φυσικά δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις μεγάλων Εργολαβικών συμφερόντων και αυτό το γνωρίζουν οι κάτοικοι της πόλης, από την μέχρι σήμερα ανιδιοτελή πορεία μας στα κοινά
Για  την πόλη του Αμαρουσίου

MEGAs Πρωταγωνιστής το «Ουράνιο Τόξο» & ο Σταύρος Θεοδωράκης

Σκίτσα & Πολιτική

Ο πανικός του κ. Κ. Βλάχου δεν έχει όριο!

Οι αλήθειες που διατυπώθηκαν από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, για την υποψηφιότητά του κου Κώστα Βλάχου, τον ενόχλησαν.
Όπως επίσης τον ενοχλεί το γεγονός πως κάθε μέρα που περνά, αναδεικνύεται η έλλειψη γνώσης από πλευράς του των βασικών θεμάτων του Δήμου.
Ειδικά στα οικονομικά, αποδεικνύεται περίτρανα η αδυναμία του συγκεκριμένου υποψηφίου να αντιληφθεί τα βασικά οικονομικά μεγέθη του Δήμου και πως αποτυπώνονται αυτά, μέσα από «εργαλεία» όπως οι Ισολογισμοί, οι Απολογισμοί , κλπ.
Το γεγονός ότι ο κ. Βλάχος, δεν μπορεί να “διαβάσει”  ισολογισμούς, δεν σημαίνει ότι αυτοί δεν λένε την αλήθεια. Απλά ο κ. Βλάχος δεν είναι ικανός να τη δει.
Ο κ. Βλάχος, δεν γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης, δεν έχει λύσεις, δεν έχει πρόγραμμα.

Κ. Βλάχος:Τώρα είναι η ευκαιρία για τους νέους!

Όταν ο κ. Πατούλης αναλάμβανε το 2007 την διοίκηση του Δήμου, είχε μπροστά του μια μοναδική τύχη, να αρχίζει η προγραμματική περίοδος 2007-2013 του ΕΣΠΑ, που ήταν η πρώτη κατά την οποία διοχέτευε τεραστία χρηματικά ποσά στους Δήμους. Πριν από το 2006, ελάχιστοι κοινοτικοί πόροι διατίθεντο σε έργα βασικής αρμοδιότητας Δήμων.
Επτά χρόνια αργότερα, με απογοήτευση βλέπουμε, ότι η τεράστια αυτή ευκαιρία πήγε χαμένη: Ελάχιστα έργα, με υπερκοστολογημένες πεζογέφυρες, αμφιλεγόμενες δήθεν βιοκλιματικές αναπλάσεις, ένα πανάκριβο παιδικό σταθμό, αλλά άφθονες μελέτες και υπηρεσίες συμβούλων.
Τον δε κ. Πατούλη, να υπερηφανεύεται για νέους ποδηλατοδρόμους και αναπλάσεις, την στιγμή που η κοινωνία μαστίζεται από την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έζησαν οι γενιές μετά τον πόλεμο.
Κομπάζει ο κ. Πατούλης, για «έργα» χωρίς επιβάρυνση των κατοίκων, ξεχνώντας ότι τα λεφτά του ΕΣΠΑ είναι και δικά μας λεφτά, ότι τα έργα δεν έχουν μόνο κόστος κατασκευής, αλλά και κόστος συντήρησης που βαραίνει τον Δήμο και μόνο. Το πιο σημαντικό δε είναι ότι τα χρήματα του ΕΣΠΑ έρχονται να καλύψουν συγκεκριμένες πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες και αν σπαταληθούν αλλού, το πρόβλημα βγαίνει αργότερα με πολύ μεγαλύτερη ένταση. Όλοι θυμόμαστε τι έγινε με την σπατάλη των αγροτικών επιδοτήσεων.
Μελέτες, σύμβουλοι και ΜΚΟ, ήταν οι προτεραιότητες του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια και δεν σεβάστηκαν ούτε τα ιερά λεφτά για ανέργους.

Πρωτοποριακή δράση από τον Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α για την προστασία της Υγείας των νηπίων

Η λειτουργία ενός πρωτοποριακού απολυμαντικού μηχανήματος ιατρικού μείγματος οξυγόνου (Ο203) που εξασφάλισε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) για χρήση από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης εγκαινιάστηκε στον παιδικό σταθμό του Σωρού με την επίδειξη - παρουσίαση που έγινε προς το υπεύθυνο προσωπικό των σταθμών.
Η προμήθεια του συγκεκριμένου μηχανήματος έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και με στόχο τη διασφάλιση συνθηκών ακόμη μεγαλύτερης προστασίας και Υγείας των φιλοξενούμενων νηπίων.
Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο συνεργάτη της εταιρίας με τη συμμετοχή των υπευθύνων των δημοτικών παιδικών σταθμών και παρόντος του Προέδρου του Οργανισμού Νίκου Κάββαλου.
Στη διάρκεια της παρουσίασης-επίδειξης, οι ενδιαφερόμενες εργαζόμενες ενημερώθηκαν διεξοδικά όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας και στη χρήση του συγκεκριμένου μηχανήματος καθώς και για τις χρήσιμες εφαρμογές του όπως για τη δυνατότητα να απολυμαίνει και να αποστειρώνει τους χώρους αλλά και την ισχυρή μικροβιοκτόνο δράση του.

Ρένα Δούρου:«12 χρόνια Σγουρού είναι αρκετά. Ας μην τα κάνουμε 17»!

Ανθρωπος των κ.κ. «Σαμαρά & Βενιζέλου», του «Φούχτελ» & των «εργολαβικών συμφερόντων» ο απερχόμενος περιφερειάρχης!!!
Δριμύ «κατηγορώ» κατά του απερχόμενου περιφερειάρχη και της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου «που πασχίζουν να τον κρατήσουν στη θέση του», όπως είπε, εξαπέλυσε στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας στο Χαλάνδρι η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου.
«Αυτό είναι το μοναδικό έργο του απερχόμενου Περιφερειάρχη:
 η άγνοια των πολιτών για την Περιφέρεια Αττικής», επεσήμανε η Ρένα Δούρου.
«Και δεν είναι μια τυχαία άγνοια.
Είναι μια άγνοια προγραμματισμένη.
 Γιατί στο σκοτάδι τα τρωκτικά των συμφερόντων κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους».
Χαρακτήρισε δε τον ανθυποψήφιό της «άνθρωπο της συντήρησης, της συνέχειας του χθες, άνθρωπο των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου, άνθρωπο του κ. Φούχτελ».
Απηύθυνε κάλεσμα για διαγραφή από τις κάλπες του δήθεν έργου του περιφερειάρχη. Ξεχωριστά αναφέρθηκε στο στόχο της για δημιουργία υγιούς επιχειρηματικότητας μέσα από την ορθολογική διαχείριση της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης (του νέου ΕΣΠΑ) και  συνδυαστικές δράσεις.
Κύρια σημεία της ομιλίας της:

Σε γιορτινό κλίμα η παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του Λ. Μαγιάκη

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ! ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
ΤΟ ΔΗΜΟ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΠΟΧΗ!
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 2 Μαΐου, η παρουσίαση του Προγράμματος και του Ψηφοδελτίου του Συνδυασμού «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Λευτέρη Μαγιάκη.
Το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολος Αλεξόπουλος, Χαρά Καφαντάρη, Δημήτρης Στρατούλης και Άννα Χατζησοφιά, οι δύο τελευταίοι κάτοικοι του Αμαρουσίου,
ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Γεωργής, μέλος της πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ.
Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων και σωματείων, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης και ο τοπικός τύπος.
Ολιγόλεπτο χαιρετισμό απηύθυναν προς τη συγκέντρωση η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Άλκηστις Τσουλάκου και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΕΠΑΜ Θέμης Συμβουλόπουλος.
Στην παρουσίαση του Προγράμματος και του Ψηφοδελτίου του Συνδυασμού μας παρευρέθηκαν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος με τον Συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» με υποψήφια περιφερειάρχη τη Ρένα Δούρου, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Συνδυασμό μας και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Ζαχαριάδης, Γιώργος Μπαλάφας, Φώτης Χρυσικός και οι Μαρουσιώτες Καλλιόπη Βέττα, Πέτρος Δαμιανός, Χρήστος Κουρλαμπάς και Κατερίνα Μαλακού.

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί... άλλη μια μαύρη σελίδα της «Ομάδας Πατούλη»

Η κατάσταση των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών είναι ενδεικτική το πώς  λειτουργεί η «Ομάδα Πατούλη». Όταν π.χ. στην γειτονική Πεύκη(όπου ως Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας είχα και εγώ άμεση συμβολή), οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί λειτουργούν με μικρότερο προϋπολογισμό σε σύγχρονα  δημοτικά ιδιόκτητα  κτίρια  καλύπτοντας μάλιστα και παιδιά και εκτός των δημοτών και εκτός των ορίων του Δήμου ...  
Στον Δήμο  Αμαρουσίου αρκετοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί λειτουργούν κάτω από απαράδεκτες κτιριακές συνθήκες και  σε κτίρια κατασκευασμένα για …κατοικίες πριν μισό και πλέον αιώνα, ενώ την ίδια στιγμή που ο Δήμος Αμαρουσίου επέλεξε να δαπανά για ένα κτίριο που ανήκει στον Γαμπρό του δημοτικού Συμβούλου του Πατούλη, Επαμεινώνδα Γαρδέλη, 70.000 Ευρώ ετησίως για να στεγάσει Μουσείο μηδαμινής επισκεψιμότητας.
Αυτή η αθλία κατάσταση υπάρχει, διότι τα χρήματα που χορηγεί η πολιτεία τώρα και δυο δεκαετίες αντί να πηγαίνουν όπως στην Πεύκη για να αγοραστούν εκτάσεις  και να κατασκευαστούν σύγχρονοι  Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, κατευθύνονταν
·  Στο να διατηρηθεί στην εξουσία ο Παναγιώτης Τζανίκος και για να αγοραστούν εκτάσεις προκειμένου να κατασκευαστεί το καταστροφικό  για την πόλη και την Εθνική Οικονομία παράνομο ΜΩΛΛ... ώστε να μεταβιβαστεί σε εξευτελιστική τιμή στον Λάτση 
·  Και στην συνέχεια για να εκλεγεί μέσω πελατειακών διορισμών ο Πατούλης  ώστε  να μην έχει δυσκολίες λειτουργίας το αυθαίρετο αυτό Εμπορικό Κέντρο και άλλα παράνομα κατασκευάσματα που έχουν πνίξει την πόλη
 Επειδή μάλιστα τα χρήματα, για να προωθηθεί αυτή η παρανομία, δεν ήταν αρκετά για τα σχέδιά τους, οι Διοικήσεις Τζανίκου - Πατούλη,  προσέφυγαν σε δανεισμούς  και συνεχείς  αναχρηματοδοτήσεις , φτάνοντας το χρέος του Δήμου στις Τράπεζες πλέον των 150 εκ. Ευρώ και το γενικό χρέος(σύμφωνα με ομολογία Πατούλη τον οποίο τους τελευταίους μήνες προεκλογικά στηρίζει καθαρά ο Λάτσης με δωρεές  παγκάκια και μεταχειρισμένα  λεωφορεία), στα 400 εκ. €!!!


Εκδήλωση τιμής στον Σταύρο Καλλέργη, από την «Ένωση Κρητών Αμαρουσίου»

Η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς», συμμετείχε την 1η Μάη, στην σεμνή τελετή για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που διοργάνωσε η «Πανελλήνια Ένωση Μυλοποταμιτών», καταθέτοντας στεφάνι στο άγαλμα του πρωτεργάτη του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς Σταύρου Καλλέργη, στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα.
Στεφάνι κατέθεσαν επίσης το Ίδρυμα Σταύρος Καλλέργης, η Γ.Σ.Ε.Ε., η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., το Ε.Κ.Α., η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, η Κρητική Εστία, η Ομοσπονδία Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου, η Ένωση Απανταχού Σφακιανών, η Ένωση Συλλόγων Αγίου Βασιλείου, ο Σύλλογος Κρητών Ελληνικού, ο Σύλλογος Μυσιριανών Πλατανιανών Αθήνας, ο Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου και η οικογένεια του Λυκούργου Καλλέργη.

Θα σταματήσει τις χαριστικές «απευθείας αναθέσεις» έργων, η μελλοντική διοίκηση Λ. Μαγιάκη

Ο συνδυασμός «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» εξέφρασε την αντίθεσή του στην απευθείας ανάθεση του έργου της κατεδάφισης των παλιών αποθηκών της ΗΒΗ στη συμβολή των οδών Λ. Κηφισίας και Σωρού.
Για ακόμα μία φορά το γραφείο τύπου του κ. Πατούλη, εξέδωσε ανακοίνωση–απάντηση στην παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ”, παραπλανώντας εσκεμμένα τους αναγνώστες, αποπροσανατολίζοντας τη συζήτηση σε θέματα που δεν τέθηκαν και αποκρύπτοντας τις ουσιαστικές πολιτικές αδιαφάνειας και διαπλοκής της διοίκησης Πατούλη.
Αφού αφιερώνει το μισό της ανακοίνωσης–απάντησης σε άλλες υποθέσεις για τις οποίες όχι μόνο έχουν πάρει τις απαντήσεις τους, αλλά και όλη η πόλη γνωρίζει την σπατάλη ‒στην καλύτερη περίπτωση‒ που συντελέστηκε, αναλώνεται σε αυτονόητες παραδοχές πως το έργο της κατεδάφισης του κτίσματος της παλιάς ΗΒΗ είναι απαραίτητο.
Το γραφείο τύπου του κ. Πατούλη αποφεύγει σκόπιμα να εξηγήσει ποιοι ουσιαστικοί και όχι τυπικοί λόγοι, συνιστούν την κατεπείγουσα διαδικασία της απευθείας ανάθεσης του έργου. Δεν τολμούν φυσικά να ισχυριστούν πως μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως πλημμύρες. Μπορεί να έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα, όμως αυτά θα είναι καύσωνα.
Δεν τους απασχολεί ότι είκοσι μέτρα πιο κάτω κλείνει το ρέμα το αυθαίρετο του Βωβού εδώ και πάνω από μια δεκαετία, για το οποίο ούτε λέξη για κατεδάφιση. Αντίθετα γίνονται ενέργειες για να διευθετηθεί το ρέμα, ώστε τελικά το κτίριο να διατηρηθεί ως έχει.

Πορεία στα Γραφεία του ΟΑΕΔ πραγματοποιούν αύριο, εργαζόμενοι στα προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας»

Από τις 2 Μάη, πολλοί συνάδελφοί μας βρίσκονται ξανά στην ανεργία, μαζί με άλλους 1.700.000 α-νέργους. Μέχρι τις αρχές Ιούνη, για άλλους 50.000 εργαζόμενους-άνεργους, λήγει το εργασιακό «διάλειμμα» της αθλιότητας, που το υπουργείο εργασίας και η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με την ΕΕ και τα μονοπώλια ονομάζουν «κοινωφελή» εργασία. Δεν θεωρούμε τυχαίο ότι μέχρι σήμερα, η μόνη κοινωνική ομάδα που ασκούσε «κοινωφελή» εργασία, ήταν κάποιες κατηγορίες φυλακισμένων…
Κλείνοντας την περίοδο αυτή, μπορούμε να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα από τη δράση που αναπτύξαμε:
1. Η δημιουργία της Επιτροπής με την καθοριστική βοήθεια του Συνδικάτου ΟΤΑ, των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ στο Δημόσιο και τον ΟΑΣΑ, μας βοήθησε να οργανώσουμε τη δράση μας, να ξεκαθαρί-σουμε τους στόχους μας, να δημιουργήσουμε όρους μαζικής εκπροσώπησης.
2. Οι παρεμβάσεις μας, βοήθησαν μεγάλο αριθμό συναδέλφων, να σπάσουν την τρομοκρατία στους τό-πους εργασίας, να ξεπεραστούν πρόσωπα και αντιλήψεις που ήθελαν από την αρχή να εργαστούμε με σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς δικαιώματα, να πιστεύουμε ότι «τίποτα δεν γίνεται».

Ολοκληρώνονται οι εργασίες του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Χατζηαντωνίου

Τις εργασίες ολοκλήρωσης του υπόγειου χώρου στάθμευσης σε κτίριο επί της οδού Χατζηαντωνίου στο Κέντρο της πόλης που έπειτα από διεκδίκηση της Διοίκησης Πατούλη παραχωρήθηκε με μορφή δωρεάς στον Δήμο Αμαρουσίου από την κατασκευάστρια εταιρία, επέβλεψε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, μαζί με στελέχη της Διοίκησης.
Μέσω της συγκεκριμένης διεκδίκησης η Διοίκηση Πατούλη εξασφάλισε:
  25 νέες θέσεις εργασίας σε άνεργους Μαρουσιώτες,
  Αύξηση με μηδενικό κόστος της δημοτικής περιουσίας κατά 750.000 ευρώ,
  Ενίσχυση με 35 νέες θέσεις στάθμευσης της δυναμικής εξυπηρέτησης των πολιτών και επισκεπτών του κέντρου της πόλης
Βάσει της δωρεάς, οριζόντια ιδιοκτησία ενός υπογείου με χρήση πάρκινγκ επί του κτιρίου με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο στην οδό Χατζηαντωνίου περιήλθε σε πλήρη κυριότητα του Δήμου το σύνολο των θέσεων στάθμευσης στο υπόγειο του 3ου ορόφου.


Στις 8:00 μ.μ. η κεντρική εκδήλωση της Ρένας Δούρου στο Χαλάνδρι

Στην πλατεία της οδού Ροδοδάφνης Πολυδρόσου, μιλά στις 7:00 μ.μ. ο Λ. Μαγιάκης

                        ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΔΟΥ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ(στο τέρμα των λεωφορείων) - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ

ΘΕΜΑ:ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ(ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΤΩ ΣΩΡΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ και ΣΥΝΔΕΣΗ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ με τη ΛΕΩΦΟΡΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ  μέσα από το Πολύδροσο) ΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ! ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ! ΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ!

Δέκα μέρες απέμειναν μέχρι την Άνοιξη στο Δήμο μας & την κατάρρευση του «συστήματος Πατούλη»

Την Κυριακή 4 Μαΐου, αντιπροσωπεία του Συνδυασμού «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευτέρης Μαγιάκης, παρευρέθηκαν σε μια σειρά από σημαντικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις.
Το πρωί της Κυριακής, ο Συνδυασμός συμμετείχε στη συνάντηση που διοργάνωνε ο επιμορφωτικός-εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραδείσου με υποψηφίους Δημάρχους.
Σε μια εξοργιστική κίνηση «αντιπερισπασμού» η Δημοτική Αρχή αποφάσισε ωστόσο να σαμποτάρει τη δράση του Συλλόγου, διοργανώνοντας τη «δική της» εκδήλωση,  θυμίζοντάς μας αντισυγκεντρώσεις «αγανακτισμένων» πολιτών άλλων εποχών.
Αγουροξυπνημένοι υποψήφιοι με τον κ. Πατούλη έτρεξαν να εμποδίσουν τη δράση εθελοντών, αντιπροβάλλοντας ένα όργιο παρανομίας με τη δήθεν «εθελοντική» παρουσία εργαζομένων του Δήμου εκτός υπηρεσίας και μηχανημάτων χωρίς άδεια κίνησης. Η Δημοτική Αρχή επιβεβαίωσε τον πανικό της μπροστά στην πιθανότητα να καταρρεύσει σε μερικές ημέρες.
Αλλά δεν είναι περίεργο: Κατά παράβαση κάθε ήθους και δεοντολογίας, το σύστημα Πατούλη έχει μετατρέψει το επίσημο γραφείο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου σε προσωπικό αρχηγείο διασποράς φωτογραφικών ενσταντανέ του κ. Πατούλη και χειραγώγησης των κατοίκων του Αμαρουσίου, εξαναγκάζοντας και τους εργαζόμενους του Δήμου να συμμετέχουν σε αυτό το ψεύτικο επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων.

Mε τους κατοίκους του Πολυδρόσου συνομιλεί στις 4:30 μ.μ. ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

«2+2=3» αύριο Τετάρτη 7 Μαΐου στο «ΣΠΙΡΤΟ»!!!


Και… Χατζιδάκιαμ’ - Θοδωράκιαμ’ έχει το… μενού, μα και Νιόνιο και Μάνο και Θάνο.
Adele, Χαρούλα και Zaz, μαζί με Nino Rota και Nina Simone.
Ανάμεσά τους: Clapton, Doors (με… Albeniz και χωρίς), Metallica, Scorpions και… σκόρπια!
Με ουρανούς, φεγγάρια, όμορφες πόλεις, λιβάδια, αναμνήσεις, έρωτες, αναθέματα, αποχαιρετισμούς…

Επιδοτούμενη επιμόρφωση Εμποροϋπαλλήλων με συνεργασία ΕΣΑΜ & Δήμου

Πρόγραμμα για την επιμόρφωση των υπαλλήλων που απασχολούνται στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου ξεκινά ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και με την υποστήριξη του Δήμου, συμβάλλοντας μέσα και από την ενέργεια αυτή στην αναβάθμιση της αγοράς της πόλης, στην ανάπτυξη και οικονομική υποστήριξη του εργατικού δυναμικού που απασχολείται σε αυτήν.
Οι παράμετροι του προγράμματος που περιλαμβάνονται σε συμφωνία μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου και της εταιρίας συμβουλευτικών υπηρεσιών “GTA Consulting»” με εξειδίκευση σε προγράμματα Ε.Σ.Π.Α και επιμόρφωσης, συζητήθηκαν σε συνάντηση του Δημάρχου Γ. Πατούλη, με τη συμμετοχή του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γιάννη Νικολαράκου, του Γενικού Διευθυντή της εταιρίας GTA Consulting, του Αντιδημάρχου και Αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Νίκου Πέππα, και συνεργατών.

Β. ΜΠΟΥΡΑΣ:«Το Μνημόνιο στο Μαρούσι έχει Δήμαρχο & λέγεται Γ. Πατούλης»!



Την ομιλία με την οποία όπως υποστηρίζει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Λευτέρη Μαγιάκη & υπεύθυνος για το οικονομικό πρόγραμμα της δημοτικής κίνησης «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», κ. Βασίλης Μπούρας, αποδομείται με τεκμήρια, το τεχνητό πλεόνασμα της Διοίκησης Πατούλη και ξεσκεπάζονται τα έργα των 0 Ευρώ και ο μύθος της χρηστής διαχείρισης, παρουσιάζει το «Παρατηρητήριο Αμαρουσίου»: 
«Μετά από δημόσια διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί και αναρτάται στο διαδίκτυο το οικονομικό πρόγραμμα.
Θα σας παρουσιάσω μερικά μόνο από τα σημεία του προγράμματος:
Πρώτα απ όλα αποτυπώνουμε τι παραλαμβάνουμε και θέτουμε αναπάντητα ερωτήματα.
Παραλαμβάνουμε έναν υπερχρεωμένο Δήμο που δήθεν θα βγάλει φέτος και πλεόνασμα.
Το μοναδικό πλεόνασμα της διοίκησης Πατούλη είναι σε χρέη, αδιαφάνεια, επικοινωνιακές ατάκες, τηλεοπτικές εμφανίσεις, πελατειακές σχέσεις, σε λαϊκισμό και υποκρισία.
Το πρωί μπροστά στα φώτα της τηλεοπτικής κάμερας και της δημοσιότητας, παρουσιάζεται ως «μνημονιοφάγος» και το βράδυ πίσω από κλειστές πόρτες ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος «νίπτει τας χείρας του»,τι μπορεί άλλωστε να κάνει για το μνημόνιο εκτός από το να το υλοποιεί απαρέγκλιτα στο Μαρούσι.
Μην ξεχνάμε το  κόμμα που τον στηρίζει και στηρίζεται από τον κ. Πατούλη είναι υπεύθυνο για την ανθρωπιστική κρίση και τη μνημονιακή λαίλαπα που ζούμε στο Μαρούσι και στην χώρα μας.
ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Γ. Πατούλης: «Το έργο που έχει ξεκινήσει στο Μαρούσι θα ολοκληρωθεί»

Το έργο που έχει υλοποιηθεί στο Μαρούσι στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου, καθώς και το σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» κ Γ. Πατούλης σε συγκεντρώσεις κατοίκων από τις γειτονιές της Αγίας Φιλοθέης, του Παραδείσου, του Πολυδρόσου & του Αγίου Νικολάου.
Στις συναντήσεις με τους κατοίκους ο κ Πατούλης έγινε δεκτός σε κλίμα θερμής υποδοχής, συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις μαζί τους, εκφράζοντας τη διαβεβαίωση ότι «προσωπική μου προσπάθεια και δέσμευση και του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» είναι να ολοκληρωθεί το έργο που έχει ξεκινήσει στο Μαρούσι κόντρα στην κρίση της εποχής,  με αγάπη για την πόλη, αλληλεγγύη και οργάνωση και μέσα από την αποτελεσματική  διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, χωρίς να επιβαρύνονται οι δημότες, όπως έχουμε πράξει έως σήμερα.
Το έργο μας  θα αναβαθμίσει τις γειτονιές και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ώστε το Μαρούσι να γίνει πρώτη πόλη σε όλη την Ελλάδα.»
                                               ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ

Κ. ΒΛΑΧΟΣ: «Αυτοαναιρέθηκε για μια ακόμα φορά ο κ. Πατούλης»!

«Λέγε - λέγε, σας καταλάβαμε κ. Πατούλη»
                        Απάντηση στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αμαρυσία»
Στη συνέντευξη–ποταμό που έδωσε στην εφημερίδα «ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο κ. Πατούλης, για μια ακόμα φορά, αυτοαναιρέθηκε. Στην προσπάθειά του να δυσφημίσει τον επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» και υποψήφιο δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Βλάχο, το μόνο που κατάφερε ήταν, μέσα σε δέκα αράδες, να φάσκει και αντιφάσκει.
Ρωτήθηκε ο κ. Πατούλης, τι έχει να πει για το θέμα της κακοδιαχείρισης των οικονομικών του Δήμου, το οποίο του επισημαίνει καιρό τώρα ο κ. Κ. Βλάχος και αντί να δώσει σαφή απάντηση, αναλώθηκε στο εάν ο κ. Βλάχος έχει στοιχεία να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Αρκέστηκε να αναφέρει, παντελώς αόριστα, ότι για τη διαχείρισή του μιλούν τάχα οι Ισολογισμοί, οι Απολογισμοί κλπ.
Όταν, στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος του παρατήρησε επί λέξει «Όσα λέτε όμως, δεν απαντούν στην ουσία όσων ισχυρίζεται ο κ. Βλάχος», ο κ. Πατούλης άρχισε το γνωστό τροπάρι περί των συγγενών του κ. Βλάχου και περί του ότι «για όλα φταίνε οι προηγούμενοι».
Άλλαξε δηλαδή την κουβέντα, αναγκάζοντας τον δημοσιογράφο να επανέλθει: «Επανέρχομαι και σας ρωτώ, είστε ικανοποιημένος για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκατε τα οικονομικά του Δήμου;».

Αύριο στις 12:00 μ.μ. ο Συνδυασμός «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη», παρουσιάζει το πρόγραμμα για τη νέα 5ετία

  Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού«Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» Γιώργος Πατούλης, θα παρουσιάσει ΑΥΡΙΟ Τετάρτη 7 Μαΐου
& ώρα 12:00 μ.μ. το πρόγραμμα του Συνδυασμού για την επόμενη πενταετία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου(Β. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα)

Γιώργος Καραμέρος: Γιατί είμαι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τη Ρένα Δούρου

Ρωτούν τη Ρένα Δούρου γιατί παραιτήθηκε από βουλευτής για να διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής. Ομοίως ρωτούν και εμένα γιατί παραιτήθηκα από τις δημοσιογραφικές μου εκπομπές και τη στρωμένη δουλειά μου για να είμαι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στις γειτονιές του βόρειου τομέα της Αττικής.
Απαντώ: Από την Περιφέρεια Αττικής αρχίζουμε την ανατροπή. Να αλλάξουμε τη ζωή των κατοίκων της Αττικής, να σταματήσουμε το φαγοπότι των εργολάβων, να διαθέσουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ σε κοινωνικές δομές για την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν εδώ.
Τον Φεβρουάριο ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός αρνήθηκε καν να βάλει στη ημερήσια διάταξη το θέμα της σίτισης των άπορων μαθητών.
Κρατάει πλεόνασμα ενώ οι μεταφορές των παιδιών με ειδικές ανάγκες από το σπίτι στο σχολείο είναι απλήρωτες.
Διέθεσε 218 εκατομμύρια ευρώ για ράβε ξήλωνε πλατειών και μόλις 178 χιλιάδες ευρώ για τα κέντρα απεξάρτησης.
Για πρώτη φορά οι παιδικοί σταθμοί δεν δέχονται βρέφη από 18 μηνών.
Τα οικολογικά εγκλήματα συνεχίζονται,

Με τους κατοίκους των Αγ. Αναργύρων συνομιλεί την Πέμπτη στις 8:00 μ.μ. ο Γ. Πατούλης

                                                                 

Εξέτασαν προτάσεις για την αναβάθμιση της αγοράς του Πολυδρόσου

Προτάσεις για την τόνωση της εμπορικής αγοράς και τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού που επιλέγει τα καταστήματα του Πολυδρόσου Αμαρουσίου για τις αγορές του, εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, με εμπόρους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Παρόντος στη συνάντηση και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Νίκου Πέππα, οι επιχειρηματίες έθεσαν υπόψη του Δημάρχου ζητήματα που λειτουργούν ανασταλτικά για την εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή του Πολυδρόσου, ζητώντας να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού.
Ανάμεσα στα θέματα που ετέθησαν ήταν και η παραχώρηση κάποιων χώρων στάθμευσης που θα διευκολύνουν τους καταναλωτές στις αγορές τους.

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Κίνδυνος για το Μαρούσι, η απουσία υπεύθυνης δημοτικής αντιπολίτευσης

                 Λαϊκισμός ή ανοησία;
Απομένουν λίγες ημέρες από τις εκλογές της 18ης Μαΐου, κι ενώ θα περίμενε κανείς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους, διαπιστώνουμε ότι οι υποψήφιοι τους κάνουν διαγωνισμό ανευθυνότητας και λαϊκισμού, μέσω δημοσιεύσεων τους στον Τοπικό Τύπο.
Κάποιοι από αυτούς ενοχλούνται από το έργο που έχει κάνει η Διοίκηση στην πόλη.
Κι επειδή δεν μπορούν να το αμφισβητήσουν, όταν δεν καταφέρνουν να το καθυστερήσουν με ανόητες προσφυγές, όπως έγινε στην περίπτωση της Πλατείας Αγίας Λαύρας, η με συκοφαντικές μηνύσεις που έπεσαν στο κενό, όπως έγινε με τις πεζογέφυρες της Κηφισίας, προσπαθούν να το υποτιμήσουν με πικρόχολα σχόλια. Σχόλια που η σοβαρότητά τους συναγωνίζεται το χαμηλό επίπεδο και ύψος αυτών που τα εκστομίζουν.
Κάποιοι άλλοι, που υποτίθεται ότι είναι και επιστήμονες, προφανώς εξαιτίας της απειρίας και της προφανούς ασχετοσύνης τους γύρω από τα δημοτικά θέματα, λένε ψέματα.
Κατηγορούν τη Διοίκηση Πατούλη ότι δήθεν καθυστέρησε να υλοποιήσει το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης, αγνοώντας βέβαια ότι η δημοτική παράταξη στην οποία συμμετέχουν ως υποψήφιοι ήταν εξαρχής εναντίον του έργου. Αλλά διαπιστώνοντας ότι οι κάτοικοι και οι έμποροι αγκάλισαν αμέσως το έργο αυτό, άλλαξαν τροπάρι και μιλούν υποκριτικά για καθυστερήσεις.
 Όμως το έργο ολοκληρώνεται και το χαίρονται όλοι οι συμπολίτες μας.

Οι Φαρμακοποιοί στις ΕΥΡΩεκλογές ψηφίζουν τη Νέα ΜερκΕΛΛΑΔΑ Σαμαρά-Βενιζέλου

Ευρωεκλογές με 46 κόμματα

Συνολικά 46 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, καθώς και ένας μεμονωμένος κατέθεσαν, στον Άρειο Πάγο αιτήσεις συμμετοχής.
Η ανακήρυξη των κομμάτων από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου που θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές θα γίνει στις 11 Μαΐου 2014.
Τα κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων που κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής στις ευρωεκλογές είναι (σύμφωνα με τη σειρά κατάθεσης):
1. Ένωση Κεντρώων- Βασίλης Λεβέντης
2. ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή) με συντονιστική επιτροπή
3. ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) με διοικούσα επιτροπή

4. ΑΣΚΕ - Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας) με εκτελεστική επιτροπή
5. Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας - Χρίστος Χρηστίδης
6. Κοινωνία - Μιχάλης Ηλιάδης
7. ΚΕΑΝ (Κίνημα Εθνικής Αντίστασης) - Ιπποκράτης Σαββούρας
8. Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας - Αλή Τσαούς Μουσταφά
9. ΛΑΟΣ - Γιώργος Καρατζαφέρης
10. Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών - Γιώργος Τσαγκανέλιας
11. Εθνική Αυγή - Μιχάλης Γιαννόγκωνας
12. ΚΚΕ - Δημήτρης Κουτσούμπας
13. Το Ποτάμι - Σταύρος Θεοδωράκης

Eβαλε τέλος στα σενάρια, για παύση της λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας

Τα σενάρια που κυκλοφορούν περί διακοπής της λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας στο Μαρούσι διέψευσε κατηγορηματικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση ενημέρωσης που είχε με εργαζόμενους στην υπηρεσία, διευκρινίζοντας ότι στόχος της διοίκησης δεν είναι η συρρίκνωση και κατάργηση της δημοτικής συγκοινωνίας αλλά η ανανέωση του στόλου και η βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβάτη.
Μιλώντας προς τους εργαζομένους, οδηγούς, επόπτες, τεχνικό προσωπικό που απασχολούνται στον τομέα της δημοτικής συγκοινωνίας, παρόντος και του δημοτικού συμβούλου και υπεύθυνου για θέματα συγκοινωνίας Γιώργου Ζήκου, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα η Διοίκηση για την ανανέωση του στόλου της δημοτικής συγκοινωνίας με την εξασφάλιση μέσω χορηγίας 3 σύγχρονων λεωφορείων.