Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα


Οι ευχές του υποψηφίου Δημάρχου Κ. Βλάχου


Ευχές του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλη για το ΠΑΣΧΑ

Oι Ευχές των Φίλων του Δάσους Συγγρού


Oι Ευχές του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου


Οι Πασχαλινές Ευχές του Συλλόγου των ΑΘΜΟΝΕΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των ΑΘΜΟΝΕΩΝ με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης του Κυρίου ΕΥΧΕΤΑΙ -από καρδιάς-  στα μέλη και στους φίλους του ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-προσωπική και οικογενειακή υγεία και το Άγιο Φως της Ανάστασης του Χριστού μας να γεμίσει τις καρδιές όλων μας με Αγάπη για τους συνανθρώπους μας και Ελπίδα για το μέλλον μας.  
 Επίσης γνωρίζουμε στα μέλη μας ότι, με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας , φέτος δεν θα λάβουν ευχετήριες κάρτες και το αναλογούν ποσό θα διατεθεί για τη σίτιση των οικονομικά ασθενών συμπολιτών μας.                       
                         ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ατελείωτος ο Γολγοθάς, εάν ο Λαός «σταυρώσει» στις Ευρωεκλογές Σαμαρά, «ΕΛΙΑ» & το «Ποτάμι» που τους ξεδιψά!!!

ΕΥΧΕΣ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

H Mεγάλη Εβδομάδα του ΚΥΡ!

Πρόγραμμα Ακολουθιών Αγίας & Μεγάλης Εβδομάδος Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου

Σε ετοιμότητα ο Σ.Π.Α.Π. έως Μ. Παρασκευή

Την ετοιμότητα των Δήμων - Μελών ζητά ο Σ.Π.Α.Π.  έως Μ.Παρασκευή 18 Απριλίου λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων στα όρια ευθύνης του, ζητά με επιστολή του στους Δήμους - Μέλη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, με αφορμή ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με την πρόγνωση καιρικών φαινομένων για σήμερα  M.Tετάρτη 16 Απριλίου έως Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου.

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ:Ντροπή και αίσχος κ. Σγουρέ!

Οι μάσκες έπεσαν. Στη ψηφοθηρική του προσπάθεια προκειμένου να επανεκλεγεί, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης προσφεύγει σε απαξιωμένες παλαιοκομματικές πρακτικές, ευτελίζοντας τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, που επί 3.5 χρόνια ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις καταστροφικές κεντρικές πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης, απαξιώνοντας παράλληλα τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και των δημοκρατικών συλλογικών οργάνων, έχει μετατρέψει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε επικοινωνιακή φιέστα προς ενίσχυση της υποψηφιότητάς του. Στο πλαίσιο αυτό φέρνει για έγκριση στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, ούτε λίγο ούτε πολύ, δεκαέξι (16) συνάψεις και εγκρίσεις προγραμματικών συμβάσεων για διάφορα έργα με έντεκα (11) δήμους.
Όλως τυχαίως οι Δήμαρχοι των δήμων αυτών το 2010 είχαν υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον η απερχόμενη διοίκηση φέρνει προς έγκριση και οκτώ (8) τροποποιήσεις  χρονοδιαγραμμάτων προγραμματικών συμβάσεων.
Συνολικά η απερχόμενη Διοίκηση έχει προγραμματίσει για σήμερα 44 θέματα εντός ημερήσιας διάταξης ενώ τη Δευτέρα, 14/4 έφερε επιπλέον άλλα 21 θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης (!), συνολικά 65 θέματα προς συζήτηση…

Κ. Βλάχος:Περπατώ εις το Αμαρούσιον όταν ο Σγουρός ...είναι εδώ!!!

Συνάντηση Κ. Βλάχου με τον Περιφερειάρχη Γ. Σγουρό
Περιζήτητος στο Μαρούσι ο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός!!! Από αγκαλιά σε αγκαλιά υποψηφίων Δημάρχων ...  βρίσκεται!
Μα τι τους δίνει & όλα στις σχέσεις του έχουν ομορφύνει;
Εικάζω ότι έχει βρεί τον τρόπο(όπως έκανε και με την θρυλική ομάδα της Ελληνικής Αρσης Βαρών), να σηκώνουν το βάρος των Μνημονιακών πολιτικών, και να κερδίζουν απανωτά χρυσά μετάλλια!!!
Να π.χ. ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κ. Βλάχος δεν έκρυψε τη χαρά του που περπάτησε με τον ΣΓΟΥΡΟ(βασιλικό της Περιφέρειας Αττικής), εις το Αμαρούσιον(ήθελε να την εκφράσει φωναχτά), & το έπραξε δια του ιστολογίου «maroussiotis.blogspot.gr»
(εμάς ο Σοσιαλιστής Κ. Βλάχος αποφεύγει ανεξήγητα να μας στέλνει Δελτία Τύπου αν & στην αρχή το έπραττε).
Το ίδιο κάνει βέβαια & ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως «Κομμουνιστής» Θανάσης Φωτόπουλος, αλλά εκείνος είχε τουλάχιστον το θάρρος - θράσος, καλώς ή κακώς να μας ειδοποιήσει ότι σταματα να μας αποστελει Δελτία Τύπου ...διότι θεωρεί πως είμαστε ΦΑΣΙΣΤΕΣ & πράκτορες της Ασφάλειας...
Ιδού λοιπόν η σχετική ανάρτηση...του Μαρουσσιώτη:
«Με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό συναντήθηκε το προηγούμενο Σάββατο ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» και υποψήφιος δήμαρχος κ. Κώστας Βλάχος και είχαν σύντομη συνομιλία.(!!!)

Βρήκαμε τα θέματα των δύο Δημοτικών Συμβουλίων !!!

Ο «Τρόπος διεξαγωγής Εκλογών του Μαΐου 2014», δηλαδή ο Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των δημοτικών και  περιφερειακών εκλογών, στους συνδυασμούς των υποψηφίων, για την προβολή τους και άλλων λεπτομερειών, είναι το θέμα που θα απασχολήσει την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου η οποία θα διεξαχθεί στις 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Θα προηγηθεί στις 5:30 μ.μ. άλλη συνεδρίαση, η Ημερήσια Διάταξη της οποίας(σύμφωνα με το ιστολόγιο «Η ΘΕΣΗ», περιλαμβάνει τα εξής 22 θέματα:
1)Έκθεση Εσόδων - Εξόδων Α΄τριμήνου οικονομικού έτους 2014 του Δήμου Αμαρουσίου
2)Διαγραφή δόσεων – Εισφορά σε χρήμα χρηματικός κατάλογος 402/2013 Υπόθεση: Περγαντή Φραντζέσκα
3)Διαγραφή δόσης από τον υπ'αριθ. 82/30.01.13 χρηματικό κατάλογο - Ειδικός φόρος  2%
Υπόθεση: ΝΑΡΑ ΚΑΜΙΤΣΙΕ ΕΛΛΑΣ ΑΕ

Κατανυκτική η μουσική εκδήλωση της «Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου» στο «ΤΟΛ»

    «Μάγεψε»  ο Λουδοβίκος των Ανωγείων!!!
Μακριά από υπερβολές και υπακούοντας πιστά στην πιο «ήρεμη»  πλευρά της Κρητικής μουσικής, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και οι μουσικοί του, ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων κατάφεραν να ταξιδέψουν το ακροατήριο σε κόσμους μαγικούς, οδηγώντας το μέσα από την Κρητική μουσική παράδοση, συναντώντας κόσμους παραμυθένιους και δημιουργώντας ακουστικές εικόνες.
Στη μουσική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Κρηταγενής Ζευς» στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής (ΤΟΛ), παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συνεχάρη το Δ.Σ(& τον πρόεδρο της Ένωσης Κωστή Σηφάκη προσωπικά), για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της υπέροχης μουσικής βραδιάς, που τέτοιες μέρες,  φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους στην παράδοση και στην ορθόδοξη πίστη.

«Kαλή Λαμπρή» από το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστων - Κεραμειστών

Ευχές για καλό Πάσχα από τον «Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου»

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου σήμερα, στις 5:30 μ.μ. η 1η και στις 7:30 μ.μ. η 2η. Δυστυχώς δεν δυνάμεθα να  αναρτήσουμε τις δύο Ημερήσιες Διατάξεις, για να γνωρίζετε ποια θέματα θα συζητηθούν.
Καταβάλλαμε προσπάθειες, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να ανοίξει η ειδική σελίδα του Δήμου Αμαρουσίου που μας ενημερώνει για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ...
Δεν συνέβη το ίδιο με την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τα θέματα της οποίας αναρτήσαμε ...
Πληροφορήσαμε και παρακαλέσαμε το «press Office» του Δημάρχου Γεωργίου Πατούλη, αλλά εκείνο(παρ΄ ότι διακρίνεται για τα αντανακλαστικά του), δεν ανταποκρίθηκε!!!
Προφανώς είχε σοβαρότερες ασχολίες, π.χ. φόρτο εργασίας με τις φωτογραφίσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου του ΣΠΑΠ, Προέδρου του ΙΣΑ, προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας - ΕΟΠΥΥ &  προέδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας!!!
Το e-mail Παρατηρητηρίου Αμαρουσίου στο «press Office» του Δημάρχου:

Όλοι «μαζί» γιορτάζουμε το Πάσχα στο Μαρούσι!!!

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΖΩ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΕΝΕΡΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Γράφει η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, Βούλα Πουλοπούλου - Ντουκάκη
Το Μαρούσι σήμερα, με κύριο χαρακτηριστικό του την ανάπτυξη που επέφερε το στρεβλό οικονομικό μοντέλο της τελευταίας 20ετίας, είναι αφημένο στο έλεος της οικονομικής κρίσης, με την τραγελαφική εικόνα του μαρασμού της εμπορικής δραστηριότητας στο κατά τα άλλα αναπλασμένο εμπορικό του κέντρο.
Μια πόλη που τη συνοχή και λειτουργικότητά της διεμβολίζουν μεγάλες αρτηρίες, όπως η Αττική οδός και η Κηφισίας, μια πόλη που συρρίκνωσε την ιστορική της διαδρομή μόνο σε μουσειακού τύπου εκδηλώσεις, μια πόλη που ξοδεύτηκε και ανάλωσε για την επένδυση των Ολυμπιακών Αγώνων, μια πόλη που αλώθηκε στην κυριολεξία από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, με την ενδόμυχη προσδοκία των κατοίκων της να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η εμπορικότητά της, σήμερα πολύπαθη και αφημένη στα δεινά της, αναζητά το δρόμο της προκειμένου να κρατήσει όσα απέμειναν και να ανοίξει δρόμους για το μέλλον της.
Ποιο, όμως, είναι το ορατό μέλλον αυτής της κατακερματισμένης πόλης, ποιες είναι οι πηγές του πλούτου της, πώς μπορεί να προχωρήσει; Με ποιο σχέδιο θα σταθμίσει τον αναπτυξιακό της χαρακτήρα;Μήπως με την πρόσληψη τετράμηνων ή πεντάμηνων ανακυκλώσιμων ρουσφετιών;
Μήπως με τις μίζερες πολιτικές της ελεημοσύνης και των υποτυπωδών κοινωνικών παροχών;

1ος Γύρος Ορεινής Ποδηλασίας «Ιωσήφ Μακαρώνας»

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο 1ος Γύρος Ορεινής Ποδηλασίας «Ιωσήφ Μακαρώνας» που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Παράδεισου Αμαρουσίου με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου τιμώντας την πολυετή προσφορά του αείμνηστου μέλους του Ιωσήφ Μακαρώνα.
Κοντά στους συμμετέχοντες και νικητές των αγώνων βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τιμώντας και επιβραβεύοντας τις προσπάθειες τους.
Ο διασυλλογικός αγώνας mountain bike που διεξήχθη αποκλειστικά με τη συμμετοχή περισσότερων από 120 αθλητών και αθλητριών ηλικίας 8 έως 16 ετών από ερασιτεχνικά ποδηλατικά σωματεία της Αττικής και της Περιφέρειας, περιελάμβανε αγώνες στις κατηγορίες: Μίνι-Μικρά, Μίνι-Μεγάλα, Παμπαίδες, Πανκορασίδες, Παίδες, Κορασίδες.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στον τερματισμό των αθλητών και αθλητριών, ο κ. Πατούλης, απένειμε μετάλλια και διπλώματα στους νικητές.

Υπέροχο το «Πασχαλινό Βazaar» του Κ.Δ.ΑΠ - ΜΕΑ Δήμου Αμαρουσίου

Στο πασχαλινό bazaar του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Δήμου Αμαρουσίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης
Το bazaar με πασχαλινές δημιουργίες, λαμπάδες, κεριά, εορταστικές χειροτεχνίες και κατασκευές που φιλοτέχνησαν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.ΑΠ - ΜΕΑ) του Δήμου Αμαρουσίου, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του ο κ. Πατούλης, συνεχάρη το προσωπικό του κέντρου για την εορταστική πρωτοβουλία που ανέλαβε αλλά πολύ περισσότερο τα παιδιά για τις όμορφες κατασκευές τους.
Το bazaar κέρδισε τα βλέμματα μικρών και μεγάλων περαστικών, πολλοί από τους οποίους επέλεξαν να δωρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα κάποιο από τα δεκάδες προς πώληση χειροποίητα πασχαλινά αντικείμενα των παιδιών ενισχύοντας και ενθαρρύνοντας τις προσπάθειές τους.

Eπιτυχής & η 9η Εορταστική Δράση για τη Διάθεση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων

Επόμενο ραντεβού με τους καταναλωτές: Κυριακή 8 Ιουνίου
Τις αγορές τους για το εορταστικό πασχαλινό τους τραπέζι πραγματοποίησαν χιλιάδες καταναλωτές που προμηθεύτηκαν προϊόντα α’ ποιότητας σε προνομιακές τιμές στη δράση εγχώριων αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες του πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζοντας στην πράξη τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση.
Στην 9η κατά σειρά δράση που υλοποιήθηκε σε συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2012 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, συμμετείχαν περισσότεροι από 40 εγχώριοι παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι βρέθηκαν για άλλη μια φορά στο Μαρούσι διαθέτοντας τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές.
Οι χιλιάδες καταναλωτές από το Μαρούσι και γύρω περιοχές ξεκίνησαν από πολύ νωρίς το πρωί να προσέρχονται στον χώρο στάθμευσης πίσω από το Ο.Α.Κ.Α επί της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος δίνοντας το «παρών» στη δράση που και αυτή τη φορά διεξήχθη με υποδειγματική οργάνωση και τάξη. Στο σύνολό τους οι καταναλωτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προσπάθεια του Δήμου δίνοντας συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή και στους υπεύθυνους της διοργάνωσης.

Φαρμακευτικά σκευάσματα στο Κοινωνικό Φαρμακείο Αμαρουσίου πρόσφερε η «Mylan»

Περισσότερα από 500 φαρμακευτικά σκευάσματα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αμαρουσίου παρέδωσαν στον Δήμαρχο και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη, ο Γενικός Διευθυντής της φαρμακευτικής εταιρίας Mylan Αθανάσιος Ψυλλάκης, και ο Διευθυντής Πωλήσεων Απόστολος Παπαοικονόμου, σε επίσκεψή τους στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Πρόκειται για σκευάσματα για την ανακούφιση παθήσεων του κεντρικού νευρικού συστήματος, καρδιολογικών αλλά και παθολογικών νοσημάτων που παράγει η πολυεθνική αμερικανική εταιρία Mylan, η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρία στο χώρο των γενοσήμων με παρουσία και στη χώρα μας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της εταιρίας για την ευγενική προσφορά τους ενισχύοντας το Κοινωνικό Φαρμακείο και την προσπάθεια των εθελοντών ιατρών και του προσωπικού του δημοτικού πολυιατρείου για την κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών συμπολιτών μας που αδυνατούν να εξασφαλίσουν την αγωγή τους.

Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας - ΕΟΠΥΥ!

Νέο συνδυκαλιστικό σωματείο ιδρύθηκε για τους γιατρούς, τα ιατρεία και τις ιατρικές εταιρείες που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ και παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας - ΕΟΠΥΥ (ΠΕΠΦΥ - ΕΟΠΥΥ) είναι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης και γενικός γραμματέας ο κ. Γρηγόρης Φούσας.
Στην επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, αναφέρουν τα εξής:
«Η Π.Ε.ΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ αποτελεί το πρώτο πανελλαδικό επαγγελματικό και συνδικαλιστικό όργανο, που συγκροτήθηκε από γιατρούς, πολυιατρεία και ιατρικές εταιρείες που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ και παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Το ΔΣ της Π.Ε.ΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε συστηματικό αγώνα, ώστε η καθημέρα πράξη στην ιατρική να εμπίπτει σε ένα ορθολογικό σύστημα που θα διασφαλίζει τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την απρόσκοπτη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος χωρίς αναίτια εμπόδια παρακώλησης της ιατρικής πράξης εις βάρος του ασθενή.

«Χωρίζουν» οι δρόμοι του ζεύγους Πατούλη, λίγο πριν τις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου!!!

Μπορεί ο δήμαρχος  Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και η σύζυγός του Μαρίνα Σταυράκη - Πατούλη να πραγματοποίησαν πρόσφατα κοινή φωτογράφιση για τις προεκλογικές ανάγκες του δημάρχου, αλλά σε αυτές τις δημοτικές εκλογές οι δρόμοι τους ....χωρίζουν!
ΟΧΙ ... μην πάει ο νους σας στο κακό!!!
Αιτία είναι η κάθοδος της καθηγήτριας κ. Μαρίνας Σταυράκη  στο στίβο των τοπικών εκλογών.
Συγκεκριμμένα θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο(γειτονικό) Δήμο Πεύκης - Λυκόβρυσης με τον προερχόμενο από τη ΝΔ υποψήφιο Δήμαρχο, Τάσο Μαυρίδη.

Τι συμβαίνει στο Σισμανόγλειο;

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΕ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ & «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ »!
Ιδού πως περιγραφει την κατάσταση το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ», προτρέποντας & παροτρύνοντας τους εργαζόμενους να είναι παρόντες, συμμέτοχοι & αλληλέγγυοι στους συναδέλφους τους του Σισμανογλείου: 
«Τραγική έλλειψη προσωπικού. Το Νοσηλευτικό ιδιαίτερα στενάζει. Μαζί και τα προβλήματα σε χρηματοδότηση, υποδομές, επάρκεια υλικών κλπ. Με την πρόσφατη κινητικότητα γιατρών και οδηγών κλινικές κλείνουν - συγνώμη "συγχωνεύονται" - και οι ιδιώτες σαν έτοιμοι από καιρό...
Μαζί με τις εταιρείες μεταφορών και οι συμβάσεις γιατρών ορισμένου χρόνου με εξευτελιστικό μισθό, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και χωρίς βεβαίως μονιμότητα.
ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΓΥΡΊΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ;
Λόγω μάλιστα της ιδιόμορφης κατάστασης που περιγράψαμε, είναι σίγουρο πως οι καταργήσεις - συγχωνεύσεις με το πρόσχημα της έκτακτης ανάγκης και "προσωρινά" (!!!) θα αγγίξουν κλινικές και τμήματα του Φλέμιγκ, αλλά και του Παίδων παραδίπλα.
Αυτός είναι ο σχεδιασμός τους και πρέπει να τον ανατρέψουμε.
Υπερασπιζόμενοι σήμερα τη λειτουργία του διπλανού νοσοκομείου, θα υπερασπιστούμε από καλύτερη θέση αύριο και τη δική μας δουλειά.
Το αύριο δεν είναι μακριά και θα φέρει ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ άν δεν αντισταθούμε τώρα!

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγει το Σωματείο Εργαζομένων στο Σισμανόγλειο

Καταγγελία στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις επιπτώσεις και τους σοβαρούς κινδύνους που δημιουργούν στη λειτουργία του Σισμανόγλειο οι διαθεσιμότητες των γιατρών έκανε με υπόμνημά του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Στο υπόμνημα που κατέθεσε στη δικαιοσύνη αναφέρει:
                                                  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
                                    ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
                                                    ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ
                                      ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2132058442 - ΦΑΞ 2108043182
             Προς τον κ. Εισαγγελέα Υπηρεσίας   της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών
ΘΕΜΑ:«Καταγγελία για επισφαλή λειτουργία του ΓΝΑ Σισμανόγλειο και συγκεκριμένα του Β΄ Παθολογικού Τμήματος μετά από την εφαρμογή του Νόμου 4254/7-4-14/ΦΕΚ 85/ΤΕΥΧΟΣ Α΄, περί διαθεσιμοτήτων ιατρών».
Με την εφαρμογή του Νόμου 4254/7-4-14/ΦΕΚ 85/ΤΕΥΧΟΣ Α΄ που αφορά στη διαθεσιμότητα, «το σύνολο του ιατρικού και οδοντιατρικού προσωπικού που μετατάχθηκε/μεταφέρθηκε με τις διατάξεις του ν. 4172/2013 (Α΄167) από τις πρώην Υπηρεσίες νοσοκομειακής υποστήριξης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, σε προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας μόνιμη και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς και το σύνολο του ως άνω προσωπικού που κατέλαβε αντίστοιχες θέσεις κατ’ εφαρμογή του ν. 4172/2013, όπως ισχύει, τίθεται, αυτοδικαίως, από 8 Απριλίου 2014 σε καθεστώς διαθεσιμότητας με ταυτόχρονη κατάργηση των θέσεων που κατέχει»,καθώς και με την επίδοση των διαπιστωτικών πράξεων στους εν λόγω ιατρούς, σήμερα στις 8/4/2014, στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αττικής, 61 ιατροί είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας για 15 με 30 μέρες.

Στο τελικό στάδιο ... η ένταξη της περιοχής του Κάτω Σωρού στο Σχέδιο Πόλης

Το πολυετές όνειρο των κατοίκων γίνεται πραγματικότητα   
Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα ζητήματα που αφορούν τη γειτονιά του Σωρού, και κυρίως για την ένταξη της περιοχής του Κάτω Σωρού στο Σχέδιο Πόλης είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τους κατοίκους σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή.      
Ο κ. Πατούλης που έτυχε θερμής υποδοχής από τους παριστάμενους, υπογράμμισε ότι μετά από σκληρή προσπάθεια της Διοίκησης η ένταξη στο Σχέδιο Πόλης του Κάτω Σωρού βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ένα πολυετές όνειρο των κατοίκων σύντομα γίνεται πραγματικότητα. Η διαδικασία - πρόσθεσε- βρίσκεται στο στάδιο ανάρτησης της πράξης εφαρμογής, μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.
«Ο επί τουλάχιστον 30 χρόνια αγώνας των κατοίκων να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους , με τη δική μας υποστήριξη και σκληρή προσπάθεια σύντομα θα έχει αίσιο τέλος και είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ο αγώνας όλων μας δικαιώνεται.»

Ξαφνικές «αγριάδες» Πατούλη στο ...ΤΑΙΠΕΔ!!!

ΔΕΝ θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση του ήδη επιβαρυμένου οικιστικού ιστού
 στο Μαρούσι με την εκμετάλλευση των ακινήτων ιδιοκτησίας του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης κατά τη συνάντησή του με στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου στα γραφεία του φορέα.
Στη συνάντηση εκ’ μέρους του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κος Ανδρέας Ταπραντζής, οι Project Manager Θεόδωρος Γαβριηλίδης, Σοφία Αθανασοπούλου και ο τεχνικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Σπύρος Τσαγκαράτος.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης επανέλαβε τη σταθερή θέση της Διοίκησης, σύμφωνα με την οποία η συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου και η διατύπωση γνώμης στις αποφάσεις που λαμβάνονται για την πόλη και τους κατοίκους της πρέπει να θεωρείται απαραίτητη και αναγκαία, ενώ θα βρίσκεται απόλυτα απέναντι στην οποιαδήποτε εκμετάλλευση ή αξιοποίηση ακινήτου, που δεν συνεκτιμά τις ήδη επιβαρυμένες συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Eρώτηση Λ. Μαγιάκη & Π. Κούκουζα για το Χ.Ε.Υ. «ΚΥΜΗΣ»

Κύριε πρόεδρε Γνωρίζετε ότι το Χ.Ε.Υ. «ΚΥΜΗΣ» μαζί με άλλα ακίνητα / Χ.Ε.Υ. επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς το  2013 να πωληθεί από το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ .
Η συνέχεια είναι γνωστή, αφού το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. αποφάσισε να κάνει ξεχωριστή δημοπράτηση ενός εκάστου εξ αυτών με πρώτο και καλύτερο το Χ.Ε.Υ. στο Σιδηροδρομικό σταθμό «ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ» του οποίου ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε επιτυχώς την 20η Μαρτίου 2014.
Για το Χ.Ε.Υ. «ΚΥΜΗΣ», προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει καμιά επίσημη ανακοίνωση ότι πωλείται, ωστόσο υπάρχει η βεβαιότητα ότι αυτό θα γίνει σύντομα και σε ανύποπτο χρόνο.
Προκειμένου να μην συρθούμε αναγκαστικά και πάλι από τις εξελίξεις (όπως στη περίπτωση του Χ.Ε.Υ. «ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ»), θέτουμε σε προ ημερησίας διάταξης ερώτημα  προς τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου,  το φλέγον ζήτημα της αποτροπής της πώλησης του Χ.Ε.Υ. «ΚΥΜΗΣ» με τη σκέψη ότι  η συγκεκριμένη έκταση  ΠΡΕΠΕΙ να παραμείνει προίκα και σημαντική παρακαταθήκη ως  ελάχιστο και σε καμιά περίπτωση έσχατο αντισταθμιστικό όφελος για τη περιβαλλοντική θωράκιση των κατοίκων της περιοχής του Ψαλιδίου η οποία έχει υποστεί  τις σημαντικές επιβαρύνσεις από την εγκατάσταση και τη λειτουργία του παράνομου υπερτοπικού κέντρου που εδρεύει στη γειτονιά τους που είναι περιοχή αμιγούς κατοικίας με σοβαρό  ελλειμματικό ισοζύγιο σε κοινόχρηστους  χώρους .

Η Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Στις 10:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

OKTΩ(8) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δυτέρα 14 Απριλίου, στις 10:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα). 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 
1. Έκθεση Εσόδων- Εξόδων A΄ τριμήνου οικονομικού έτους 2014 του Δήμου Αμαρουσίου
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014
3. Απευθείας ανάθεση ή μη του έργου με τίτλο: "ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ - ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ".