Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

«Κοντά στους κατοίκους των Αναβρύτων», ο Γ. Πατούλης

Τα έργα διαμόρφωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη στη γειτονιά των Αναβρύτων επέβλεψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ ενημέρωσε τους κατοίκους που βρέθηκαν μαζί του στο σημείο σχετικά με τις εργασίες εξωραϊσμού και παρεμβάσεις κυκλοφοριακής διευκόλυνσης που στόχο έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.
Συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Σμυρνή, τον Αντιδήμαρχο Νίκο Πέππα, τον δημοτικό σύμβουλο Θανάση Βλαχοπιώτη, και τον εργολάβο των έργων, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, περιηγήθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη γειτονιά και ενημέρωσε σχετικά με τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί.
Συγκεκριμένα, επέβλεψε τα έργα διαμόρφωσης στην πάροδο της Αγίας Ελεούσης όπως και την κατασκευή τμήματος πεζοδρομίου επί της οδού Ευκαλύπτων πέριξ του 5ου Γυμνασίου για τη βελτίωση της ασφαλούς διέλευσης μαθητών και πεζών.

Τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων του Κώστα Βλάχου

           ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΜΑΡΟΥΣΙ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ»:
          ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΗΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ
Ο υποψήφιος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Χρ. Βλάχος παρουσίασε την Κυριακή την πρώτη ομάδα υποψηφίων, οι οποίοι θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, αφού πρώτα αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητές του, ως νέα δημοτική αρχή.
                                             ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ
Βαλλιάνου Αικατερίνη-Αθανασίου:  Υπεύθυνη καταστήματος σε ξενοδοχειακή μονάδα
Βλάχος Σπύρος:   Δικηγόρος
Βρυσαγώτης Βασίλης:   Καθηγητής ΤΕΙ στο τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού
Γαλανόπουλος Νίκος:   Φαρμακοποιός
Γιαννενάκη Ανθή:    Ελεύθερη Επαγγελματίας-Καταστηματάρχης
Γκίνης Γιώργος: Γεωπόνος, Προϊστάμενος Τμήματος της Δ/νσης Πρασίνου & Περιβάλλοντος, στο Δήμο Αθηναίων
Δημόπουλος Δημήτρης:   Διευθυντής ξενοδοχειακής μονάδας
Ζαβού Αικατερίνη:   Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω,
Ζούπας Σωκράτης:     Τραπεζικός Σύμβουλος Μικρών Επιχειρήσεων
Καλαματιανός Νίκος:   Αξιωματικός εα-Μέλος ΔΣ Ανώνυμης Εταιρείας
Καμπόσος Αντώνης:  Διευθυντής Μάρκετινγκ Φαρμακευτικής Εταιρείας
Καρανάσιου Μαίρη: Δημοτική Σύμβουλος-Υπάλληλος Σισμανογλείου

Ολοκληρώνονται στις 8:00 μ.μ. οι Ανοιξιάτικες βραδιές «Με λόγο… & μουσική»


Με το αφιέρωμα στον μεγάλο δάσκαλο του θεάτρου σκιών «Ευγένιο Σπαθάρη» όπου ξετυλίγεται «Η ιστορία της Ελλάδας μέσα από τον Καραγκιόζη», ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη 9 Απριλίου στις 8:00 μ.μ,οι εκδηλώσεις πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου με τίτλο: «Άνοιξη στο Μαρούσι...με λόγο και μουσική»
Ερμηνεία: Γλυκερία, Βασίλης Προδρόμου
Παρουσίαση: Γιάννης Νταγιάκος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας
Ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί όλους τους Μαρουσιώτες να τιμήσουν με την παρουσία σας και αυτή την εκδήλωση με την οποία πέφτει η αυλαία των ανοιξιάτικων βραδιών πολιτισμού του Δήμου.
Χώρος: Αμφιθέατρο Υπουργείου Υγείας 

ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Λ. ΜΑΓΙΑΚΗ

Την εβδομάδα που πέρασε (31 Μαρτίου έως 6 Απριλίου), ο Συνδυασμός μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ καθώς και στο νεο-σύστατο πολυιατρείο του ΠΕΔΥ στο Μαρούσι, που μόλις ξεκίνησε τη λειτουργία του, και συζήτησε με υπηρεσιακούς παράγοντες και κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Κλιμάκιο του Συνδυασμού επισκέφθηκε επίσης τον τοπικό ΟΑΕΔ, τη ΔΟΥ Αμαρουσίου και το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. 
Η εικόνα της υποβάθμισης και της εγκατάλειψης όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών ήταν φανερή.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευτέρης Μαγιάκης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η υποστήριξη των κρατικών δομών κοινωνικής προστασίας θα έπρεπε να είναι πρώτη φροντίδα του Δήμου και του ίδιου του Δημάρχου προσωπικά.
Δυστυχώς, όπως σημείωσε ο Λ. Μαγιάκης, ο κ. Πατούλης, εκτός από επικοινωνιακού τύπου διαμαρτυρίες, δεν προχώρησε σε ουσιαστικές ενέργειες, περιοριζόμενος σε τηλεοπτικές κοκορομαχίες με τον κατεδαφιστή του συστήματος της δημόσιας υγείας, τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.
Η αντιπροσωπεία του Συνδυασμού επισκέφθηκε το κεντρικό ΚΑΠΗ της οδού Περικλέους και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα μέλη του που ενημερώθηκαν για τις θέσεις του Συνδυασμού στις επικείμενες εκλογές.

Όλες & Όλοι σήμερα στην απεργία!

Συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στην Ομόνοια
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Κανένας εφησυχασμός, καμία ώρα χαμένη.
Να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου, κάθε Σωματείου η επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, να πάρουμε την επιτυχία της απεργίας στα δικά μας χέρια σε κάθε Δήμο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας, να πούμε τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία, το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια.
Να πάρουν φωτιά τα γκαράζ και τα δημαρχεία. Να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ για να ανατρέψουμε, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους για τις χιλιάδες απολύσεις.
Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους.
Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις.
Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ.

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ «ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ»

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Λευτέρης Μαγιάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πέτρος Κούκουζας τίμησαν τη μνήμη του Γιάννη Σταυρουλάκη, του νεαρού συμπολίτη μας που σκοτώθηκε από τη δολοφονική διαφημιστική πινακίδα που είχε εγκατασταθεί παράνομα, με άδεια από τη διοίκηση Τζανίκου, στο ύψος του Ο.Α.Κ.Α. στην Λεωφόρο Κηφισίας.
Ο Λ. Μαγιάκης & ο Π. Κούκουζας με τον
βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θοδωρή Δρίτσα
Η μετονομασία της οδού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ» σε οδό «ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ», με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, αποτελεί ηθική δικαίωση για όλους τους γονείς των παιδιών που σκοτώθηκαν με ανάλογο τρόπο. Κυρίως όμως είναι δικαίωση για τον Μανόλη Σταυρουλάκη, πατέρα του Γιάννη, που αφιέρωσε τη ζωή του από εκείνη την αποτρόπαια στιγμή, για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, να ξηλωθούν όλες οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και να ψηφιστούν και να τηρηθούν νόμοι που να διασφαλίζουν πως δεν θα υπάρξουν αλλά θύματα και άλλοι γονείς που θα χάσουν τα παιδιά τους με αυτόν τον τρόπο.

Στις ράγες βαριά τραυματίας, ένας ηλικιωμένος στο Μαρούσι!!!

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στο σταθμό του Αμαρουσίου του Ηλεκτρικού, όταν ένας ηλικιωμένος, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσε στις ράγες.
Στο σταθμό έσπευσαν άντρες του ΕΚΑΒ και της πυροσβεστικής οι οποίοι και κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν ένα τέταρτο αργότερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
Το πώς ακριβώς βρέθηκε στις ράγες παραμένει αδιευκρίνιστο, αλλά μάρτυρες ανέφεραν πώς ο άνδρας έμοιαζε σαν να έχασε τις αισθήσεις του και να έπεσε στο κενό, μεταξύ συρμού και αποβάθρας.

O Γιάννης Νικολαράκος νέος πρόεδρος στον «Ε.Σ.ΑΜ» !

Λιγότερα από 80 μέλη προσήλθαν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου(αλήθεια πόσοι Εμποροι να εχουν απομείνει πλέον στη ρημαγμένη πόλης μας)!
Το αποτέλεσμα στον σπουδαιότερο ίσως Σύλλογο της πόλης, μπορεί να στενοχώρησε κάποιους, ωστόσο εμάς που γνωρίζουμε τον άνδρα, δηλώνουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι αφού πιστεύουμε ακράδαντα στις ικανότητές του και ΒΕΒΑΙΟΙ πως θα φυσήξει νέος και ούριος ανεμος στο Εμπορικό Κέντρο Αμαρουσίου. 
Ο ΑΞΙΟΣ νικητής  που διαδέχεται τον
κ. Γ. Παπαχρυσάνθου, είναι ο καταστηματάρχης ΟΠΤΙΚΩΝ  Γιάννης Νικολαράκος
Τον συγχαρουμε εγκαρδίως και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του!

Eκατοντάδες πολίτες στην εκδήλωση απολογισμού του Γ. Πατούλη

                   «Πρώτα από όλα το Μαρούσι,
Ενωμένοι Συνεχίζουμε, Μαζί πάμε το Μαρούσι Μπροστά»!!!
Ισχυρό μήνυμα στήριξης και εμπιστοσύνης στην προσπάθεια και στο έργο του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, έστειλαν οι εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση απολογισμού της τελευταίας τριετίας, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Η εμπειρία και η γνώση των ζητημάτων που αφορούν στην πόλη, η στήριξη των εργαζομένων, η διαχείριση με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα των πόρων του Δήμου καθώς και η αποτελεσματική διεκδίκηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για έργα και αποπληρωμή υποχρεώσεων του παρελθόντος, είναι οι λόγοι που η Δημοτική Αρχή κατάφερε να κρατήσει τον Δήμο «όρθιο».
Κι όλα αυτά σε περιβάλλον δημοσιονομικής στενότητας, με 70% μειωμένη χρηματοδότηση από την Πολιτεία, με το 1/3 του προσωπικού σε σχέση με το 2007, με δεκάδες νέες αρμοδιότητες χωρίς τη μεταφορά αντίστοιχων πόρων, αλλά και τη μεταφορά δεκάδων αρμοδιοτήτων εξαιτίας του Καλλικράτη, χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.
«Αποδείξαμε ότι είμαστε Διοίκηση που μπορεί να κάνει έργο ακόμη και σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης και δημοσιονομικής λιτότητας. Αποδείξαμε ότι είμαστε μια Διοίκηση που βάζει το Μαρούσι πάνω από όλα, μια Διοίκηση που αγκαλιάζει όλους τους πολίτες, ξεπερνώντας τα στενά κομματικά πλαίσια τα οποία θέλουν κάποιοι να μας εγκλωβίσουν.

Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι:το φάντασμα του λαϊκισμού & της ακροδεξιάς

του Πέτρου Παπασαραντόπουλου
Ενόψει ευρωεκλογών, παραφράζοντας τον Κάρολο Μαρξ, ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη, το φάντασμα του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς. Εξέχοντες ευρωπαίοι πολιτικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους της επικράτησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, όπως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο1, που προειδοποιεί τα πολιτικά κόμματα ότι πρέπει να πάψουν να επαναπαύονται και ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν, ενεργά και με θάρρος, τον πολιτικό εξτρεμισμό, επειδή «το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν είναι δεδομένο».
Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μιλάει για τον λαϊκισμό των ευρωσκεπτικιστών2 που θεωρούν όσους έχουν αντίθετες απόψεις όχι ως αντιπάλους αλλά ως εχθρούς.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ αναρωτιέται εάν θα ενδώσει η Ευρώπη στη «νεοεθνικιστική αποπλάνηση»3.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποιεί ότι «θα πρέπει να προσέξουμε έτσι ώστε η προέλαση των λαϊκιστών να μην εξελιχθεί σε επέλασή τους»4.
Ο γερμανός επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ επισημαίνει ότι «οι λαϊκιστές δεν είναι ούτε δημιουργικοί ούτε κριτικοί, αλλά παίζουν με τους ανθρώπους με χυδαίο τρόπο»5.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρομπάι υποστηρίζει ότι «ο λαϊκισμός δεν γεννήθηκε με την κρίση του ευρώ.
Είναι ένα κοινωνικό, πολιτισμικό φαινόμενο, πολύ πιο βαθύ από τα σημερινά προβλήματα» επισημαίνοντας ότι «η κρίση επιδείνωσε την κατάσταση»6. Έγκυρες εφημερίδες όπως ο Guardian και οι New York Times προειδοποιούν για ένα «European populist backlash»7.

Η «Λέπρα» της Χ.Α & οι... Σωτήρες του Εθνους!

Στην Ελλάδα του 2014 ανακαλύφτηκε επιτέλους  ποια είναι η αιτία για όλα τα κακά που ενέσκηψαν στον Ελληνισμό από την εποχή της επανάστασης του 1821. 
Εθνικές συμφορές, οικονομικές καταστροφές, στρατιωτικές ήττες, εθνικές ταπεινώσεις, πολιτικά εγκλήματα, για όλα αυτά και πολλά άλλα βρέθηκε η αιτία τους!
Είναι μια «λέπρα» που απείλησε το «υγιές» πολιτικό μας σύστημα!
Είναι η εγκληματική με δόντια βαμπίρ και με στόμα που στάζει από το αίμα αθώων, Χρυσή Αυγή!
Παιδομαζώματα αθώων παιδιών που τα στρατολογούν στο κόμμα τους και ωχριούν μπροστά στο παιδομάζωμα των Τούρκων, οπλοστάσια ολόκληρα που είναι βαμμένα με αίμα αθώων δημοκρατικών πολιτών που τόλμησαν να αντισταθούν στο έκτρωμα της Χρυσής Αυγής,  μοναστήρια «μολυσμένα» από την Χρυσή Αυγή που έκρυβαν πυριτιδαποθήκες ικανές να τινάξουν όλη την χώρα στον αέρα, (μήπως κρύβουν και ...ατομικά όπλα ;), εγκληματικές δολοφονικές φιγούρες που ακονίζουν τα μαχαίρια σαν τους Τούρκους που έσφαζαν τους Έλληνες επί οθωμανικής κατοχής, είναι μερικά από τα συμπτώματα αυτής της ανεπανάληπτης «λέπρας».

ΦΙΜΩΤΡΟ στην Ενημέρωση!!!

«XOYNTA ΣAMAΡA»: Αυτόφωρο για όποιον χρησιμοποιήσει VIDEO από υποκλοπή...

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
η αναφορά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια μαζί με σχετικά δημοσιεύματα των MME(έντυπου και ηλεκτρονικό Τύπου) σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό από μέλη της «Χρυσής Αυγής».                                       
Ειδικότερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διαβίβασε τον σχετικό φάκελο στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.                
Παράλληλα, η κυρία Κουτζαμάνη ζητεί ο επίμαχος φάκελος να συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία για την οποία εξετάστηκε ως μάρτυρας ο τέως γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτης (Τάκης) Μπαλτάκος, να αξιολογηθεί και να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί ή όχι η τέλεση του αδικήματος της βίας ή απειλής βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος (άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα) ή άλλη αξιόποινη πράξη.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι  απο τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους και τις πλατείες όλων των πόλεων για να συνεχίσουμε  συντονισμένα τον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης  πολιτικής των μνημονίων, της συ γκυβέρνησης, της τρόικα και της ΕΕ.
Στην απεργία θα ενωθούν όλες οι μάχες που είναι σε εξέλιξη. Οι ναυτεργάτες που έχουν ξεκινήσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες, οι ηρωικές καθαρίστριες, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που συνεχίζουν εδώ και μήνες τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις. Οι δάσκαλοι  που μπαίνουν σε απεργίες ενάντια στην “αξιολόγηση”. Οι απεργοί της Κοκα Κόλα, των τσιμέντων Χαλκίδας μαζί με τη ΔΕΗ, τον ΟΛΠ, την Γενική  Ανακύκλωση, τους απεργούς του “βοήθεια στο σπίτι”.
Να χτίσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο που θα ανατρέψει την κυβέρνηση και την πολιτική της. Να ανοίξουμε με τους αγώνες μας την προοπτική των εργατών.

Στις 5:30 μ.μ, η μετονομασία της πεζογέφυρας Αναβρύτων

Πεζογέφυρα «Γ. Αντωνόπουλος» για την ... «πολυτιμότατη προσφορά του» στον Τζανίκο!

Σε πεζογέφυρα «Γεώργιος Αντωνόπουλος» θα ονομαστεί η ανισόπεδη διάβαση επί της οδού Αναβρύτων προς τιμήν του εκλιπόντος, διατελέσαντος κατά το παρελθόν Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, με απόφαση του Σώματος κατόπιν σχετικής εισήγησης του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.
Η ονομασία της πεζογέφυρας Αναβρύτων σε Πεζογέφυρα «Γεώργιος Αντωνόπουλος» θα πραγματοποιηθεί στο σημείο, σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου 2014 στις 5:30 μ.μ.
Τρισάγιο στη μνήμη του εκλιπόντος θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κύριλλος, παρόντος και του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριου.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μαγευτική η μουσικοχορευτική περιπλάνηση στην Ελληνική παράδοση

Μία μαγευτική μουσική και χορευτική περιπλάνηση στην ελληνική παράδοση προσέφερε στο κοινό η Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πολιτισμού του Δήμου με τίτλο: «Άνοιξη στο Μαρούσι...με λόγο και μουσική» που πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας.
Τους χορωδούς του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου και της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου που, επίσης, συμμετείχαν στη συναυλία, μαζί με τους σπουδαίους εκπροσώπους της παραδοσιακής μουσικής μας Χρόνη Αηδονίδη, και Χρυσόστομο Μητροπάνο, που πλαισίωσαν με τις ερμηνείες τους τη συναυλία, χειροκρότησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, υπό διεύθυνση της Φωτεινής Κοσκόρου - Παλαμίδη, και με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας παρουσίασε τραγούδια από όλη την Ελλάδα.
Ο σπουδαίος Θρακιώτης καλλιτέχνης και δημιουργός Χρόνης Αηδονίδης, μαζί με τον γνήσιο ερμηνευτή της παραδοσιακής μουσικής Χρυσόστομο Μητροπάνο, και τη νεώτερη σε ηλικία ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα, πλαισίωσαν τους χορωδούς ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια από την παραδοσιακή μας μουσική. Χορευτικό σύνολο παρουσίασε λεβέντικους χορούς με τη συνοδεία της μουσικής ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου.

ΤΑΞΙ:Την ικανοποίηση των διεκδικήσεών τους, εξετάζει ο Πατούλης!

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τους οδηγούς ταξί που δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι, παρόντος του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Γιώργου Ζήκου, εκπροσώπων του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής και εκπροσώπων ραδιοταξί, όπου ετέθησαν ζητήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της λειτουργίας των ταξί εντός του κέντρου της πόλης και θα συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 αυτοκινητιστών, οι εκπρόσωποι του κλάδου έθεσαν υπόψη της Διοίκησης του Δήμου το αίτημά τους για λειτουργία πιάτσας ταξί σε δύο σημεία εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.
Συγκεκριμένα, ζητήθηκε να ενεργοποιηθεί εκ νέου η πιάτσα στην οδό Δ. Ράλλη, στο ύψος της πλατείας Κασταλίας, με παράλληλη διεύρυνσή της για να μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερα οχήματα, όπως και η δημιουργία πιάτσας ταξί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Στον Άγιο Θωμά Αμαρουσίου το μεγαλύτερo «skate park» της Αττικής

Γεγονός για το Μαρούσι ο πρότυπος πολυχώρος αναψυχής
Έναν πρότυπο πολυχώρο αναψυχής για την οικογένεια και το παιδί, καθώς και το μεγαλύτερο skate park της Αττικής, ένα πολύ σημαντικό έργο που αφενός αναβαθμίζει την εικόνα και φυσιογνωμία Αγίου Θωμά και του συγκροτήματος κατοικιών ΗΛΙΔΑ αφετέρου ενισχύει τις υποδομές της πόλης, παρέδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στη νεολαία και στις οικογένειες της πόλης, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη των έργων στη γειτονιά.
Το έργο εγκαινιάστηκε παρουσία δημοτικών συμβούλων, πλήθους φίλων του skateboard και του ΒΜΧ, κατοίκων αλλά και των εκπροσώπων της εταιρίας LAMDA που χρηματοδότησε την ανάπλαση του χώρου.

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια της οδού «Γιάννη Σταυρουλάκη»

Τιμή στη μνήμη του αδικοχαμένου σε τροχαίο δυστύχημα 25χρονου Γιάννη Σταυρουλάκη, απέδωσε ο Δήμος Αμαρουσίου αποτίοντας, παράλληλα, στο πρόσωπό του φόρο τιμής στους απανταχού συνανθρώπους μας που έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο.
Κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της οδού που στο εξής θα φέρει το όνομά του.
Κάνοντας αναφορά στον νεαρό Γιάννη Σταυρουλάκη που έχασε τη ζωή του στις 19 Δεκεμβρίου 2005 όταν το αυτοκίνητο του προσέκρουσε σε διαφημιστική πινακίδα που ήταν τοποθετημένη στο συγκεκριμένο σημείο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σημείωσε ότι το θλιβερό αυτό συμβάν ήταν η απαρχή για την εκτεταμένη εκστρατεία που ξεκίνησε ο Δήμος Αμαρουσίου για το ξήλωμα των γιγαντιαίων διαφημιστικών πινακίδων στον οδικό άξονα της Κηφισίας σε μία προσπάθεια να αποτραπούν και άλλα τέτοια θλιβερά περιστατικά.
«Θέλουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο στο πρόσωπο του Γιάννη Σταυρουλάκη να τιμήσουμε τη μνήμη των απανταχού συνανθρώπων μας που έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο. Η πράξη μας αυτή έχει και συμβολικό περιεχόμενο.

Ακροδεξιά ΝεοΦιλελευθεροΚΡΑΤΙΑ…

                                         Κυβερνητικά σκοτάδια
«Το αποκρουστικό συνονθύλευμα της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, ότι χειρότερο έχει δει ο τόπος, δεν θα πληρώσει μόνο το «Ζήτω ο αντικομμουνισμός - Ζήτω ο νεοφιλελευθερισμός», σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο, όσο σε πρακτικό. Η άσκηση εξουσίας με αυτό το «πλάνο» είναι ακριβώς αυτό που οδήγησε στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας» 
Ο σοφός ελληνικός λαός συνηθίζει να λέει ότι «Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται».
Οι εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή δεν προκαλούν εντύπωση σε κανέναν, ακόμα και στους πιο φανατικούς υποστηρικτές της κυβέρνησης Σαμαρά.
Για όσους έχουν μνήμη, ο τότε πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, είχε απευθύνει προσκλητήριο αρκετά πριν από τις εκλογές του 2012 σε στελέχη ακροδεξιών καταβολών και πεποιθήσεων, τα οποία έχουν ενδυθεί τον ρόλο του «δημοκρατικού» πολίτη, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια «πολιτική καριέρα».
Πέρα από αυτά τα «στελέχη» και τις μετεγγραφές, η ΝΔ άρχισε να θυμίζει έντονα την Πολιτική Άνοιξη και αυτό είναι κάτι που κατάλαβαν αμέσως οι παραδοσιακοί - συντηρητικοί ψηφοφόροι της πρώην ΝΔ, οι οποίοι είδαν αμέσως το που πηγαίνει το πράγμα και εγκατέλειψαν το ακροδεξιό συνονθύλευμα της «ΝΔ» στις εκλογές του Μαΐου του 2012, με αποτέλεσμα η ΝΔ να μην καταφέρει να συγκεντρώσει ούτε καν το 20% του εκλογικού σώματος.

Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Wikileaks: Αποκαλύψεις για Πλεύρη, Μιχαλολιάκο & Μιχαλόπουλο

Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για τον ελληνικό χώρο τα τελευταία χρόνια έκανε πρόσφατα ο γνωστός ιστοχώρος Wikileaks. Με έγγραφο που δημοσιεύεται και μπορείτε να δείτε εδώ, παρουσιάζονται σειρά πρωτοπαλίκαρων της ακροδεξιάς ως μισθοδοτούμενοι πράκτορες της ΚΥΠ, την περίοδο 1981-1982.
Μεταξύ των ονομάτων είναι οι πανελληνίως αγαπητοί Κωνσταντίνος Πλεύρης (θεωρητικού της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου, πατέρας του Θανάση - του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, φίλο του Άδωνι και κάτοχο διαφόρων πόστων σε κυβερνητικούς οργανισμούς - χορηγία του Αντώνη "Βελουχιώτη" Σαμαρά και του Άδωνι "δουλεύω ασταμάτητα" Γεωργιάδη), Γρηγόρης Μιχαλόπουλος (εκδότη της "Ελεύθερης Ώρας" - της εφημερίδας που στήριξε όσο καμία άλλη την Χούντα και γνωστού εκβιαστή μεγαλοεπιχειρηματιών), Νίκος Μιχαλολιάκος(οι συστάσεις περιττεύουν για τον κύριο αυτό) και Πολύδωρος Δάκογλου(που μεταπήδησε από περιθωριακές εθνικιστικές οργανώσεις στην μεγάλη αγκαλιά της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ).
Το έγγραφο όπως φαίνεται έχει χαρακτηριστεί ως "άκρως απόρρητον" και είναι για εσωτερική χρήση, αλλά τα ποσά προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού δείχνουν μια σχέση εξάρτησης μεταξύ γνωστών ιδεολόγων φασιστών και των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.
 Αναρωτιόμαστε βέβαια πόσο βοήθησε την χώρα η σπατάλη τέτοιων ποσών σε ανθρώπους που - υποτίθεται πάντα - θα έκαναν τα πάντα για την "πατρίδα", άνευ ανταλλάγματος. Μέχρι βέβαια να γίνει αυτό, φρόντιζαν να τσεπώνουν μεγάλα ποσά για αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες (κατά πολύ περισσότερο από τον μέσο μισθό).

Υποψήφιος Δήμαρχος ο Κ. Βλάχος ή πρωταγωνιστής στη νέα εκδοχή του Matrix;

Δεν έχουμε απαίτηση από τον κύριο Κώστα Βλάχο, να έχει ιδιαίτερες οικονομικές γνώσεις, από τη στιγμή άλλωστε που δεν διαθέτει εμπειρία Διοίκησης και δεν έχει ασκήσει άλλη δραστηριότητα πέραν του επαγγέλματος του οδοντοτεχνίτη.
Η έλλειψη πείρας και γνώσεων, όμως, δεν δικαιολογεί τόση επιπολαιότητα.
Οι πολίτες του Αμαρουσίου έχουν την απαίτηση από έναν υποψήφιο Δήμαρχο, όπως είναι ο ίδιος, να διαθέτει τουλάχιστον μια στοιχειώδη σοβαρότητα.
Το να αμφισβητεί κανείς, με έγγραφες μάλιστα ανακοινώσεις, τα χρέη που άφησε στο Μαρούσι η Διοίκηση Τζανίκου, είναι σαν να αμφισβητεί ότι ο ήλιος βγαίνει κάθε πρωί από την Ανατολή.

«Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι»;

Με βαρύγδουπες συνεντεύξεις και πολυτελή φυλλάδια τον Φεβρουάριο του 2007, ο νέος τότε Δήμαρχος κ. Πατούλης, μας ανακοίνωσε σε δραματικούς τόνους: «Ο Δήμος μας είναι υπερχρεωμένος και γεμάτος κακοδιαχείριση».
Από τότε και μέχρι σήμερα, σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχός μας είχε την εύκολη απάντηση:
«Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι».
Για κοιτάξτε όμως τη φωτογραφία του κειμένου. Στις 27/08/2008, ο Δήμαρχός μας συναντά τον τότε Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας κ. Τουρκολιά και μεταξύ άλλων, όπως γράφει και το σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου, «ενημερώθηκε ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής για τους όρους του δανείου που πρόκειται να πάρει ο Δήμος κατόπιν Διεθνούς Διαγωνισμού από την DEPFA και την Εμπορική Τράπεζα».
Πρόκειται για δάνειο 200 εκ. ευρώ που είχαν τότε εγκρίνει οι δύο, ιδιωτικές, τράπεζες στον Δήμο Αμαρουσίου.

Προσπαθεί να μετατρέψει τις δημοτικές εκλογές σε κομματική αντιπαράθεση, ο κ. Μαγιάκης

Ο πανικός του τον οδηγεί σε φραστικά ολισθήματα!!!
Προφανώς επηρεασμένος από τη δημοσκοπική κατάρρευση της δημοτικής του παράταξης αλλά και την αποδοκιμασία από τον Mαρουσιώτικο λαό της προσπάθειάς του να μετατρέψει τις δημοτικές εκλογές σε κομματική αντιπαράθεση, ο κ. Μαγιάκης, καταφεύγει στην τακτική που γνωρίζει καλύτερα, βρίζει και συκοφαντεί τον Δήμαρχο Γ. Πατούλη.
Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον πολιτικό κατήφορο.
Οι πολίτες του Αμαρουσίου γνωρίζουν καλά ότι ο Γ. Πατούλης είναι ο Δήμαρχος των έργων.
Είναι  ο Δήμαρχος που διεκδικεί για την πόλη και φέρνει χρήματα, με τα οποία εκτελούνται έργα και παρεμβάσεις που κάνουν την καθημερινότητά όλων μας καλύτερη.

«Παιδική χαρά» ... η προεκλογική βιασύνη Πατούλη!!!

ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ, ΑΜΕΤΡΟΕΠΗΣ & ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ
ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ
Ο κ. Πατούλης, τον περασμένο Φεβρουάριο, εγκαινίασε βιαστικά και σε λάθος οικόπεδο τη νέα παιδική χαρά στο Ψαλίδι Αμαρουσίου. Αφού προηγήθηκαν η κατασκευή και τα εγκαίνια, η Διοίκησή του ανακάλυψε μετά από ειδική προσφυγή κατοίκου (εκτός και αν το γνώριζε) ότι το μέρος του οικοπέδου δεν ανήκει στον Δήμο αλλά σε έναν συμπολίτη μας.
Ο κ. Πατούλης, ως «υπεύθυνος» διαχειριστής επί δικαίων και αδίκων, «αποφάσισε, διέταξε και υλοποίησε» μονομερώς, παραγκωνίζοντας τη γνώση, τόσο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου, όσο και για τον τρόπο κατασκευής της παιδικής χαράς, των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίοι πληροφορήθηκαν την κατασκευή της παιδικής χαράς από το δελτίο τύπου εγκαινίων του κ. Πατούλη.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα γεγονός, στο οποίο η προεκλογική βιασύνη του κ. Πατούλη ανάγκασε συμπολίτη μας, ιδιοκτήτη μέρους του οικοπέδου, να καταφύγει σε ένδικα μέσα για την προστασία της περιουσίας του, την οποία προσπάθησε να αμφισβητήσει ο κ. Πατούλης.

ΤΑΙΠΕΔ - Σαμαράς - Πατούλης & η ... θεατρική παράσταση!

Το «ΤΑΙΠΕΔ» ιδρύθηκε & επανδρώθηκε με εμπίστους ανθρώπους των Βενιζέλου - Σαμαρά(που στηρίζει Πατουλη), για να  ξεπουλήσει την Δημόσια περιουσία σε ιδιώτες, με το ψευδέστατο πρόσχημα ότι ο Ελληνικός Λαός  χρωστάει αυτά που ηδιαπλοκή λεηλάτησεμε την ανοχή &  όλων των άλλων κόμματων της δήθεν Αντιπολίτευσης, που εσκεμμένα προωθούν υποψηφίους  για να χάσουν
Το  πρόβλημα για το ανωτέρω σύμπλεγμα εμφανίζεται όταν γίνονται γνωστές οι ενέργειες της Διαπλοκής(όπως  Χρήσεις γης, Σχέδιο Σωρού, Παναγόπουλος, Σχολειό Αγίας Φιλόθεης, Σχέδιο Δηλαβερη κ.λ.π. ) και τότε  επιστρατεύονται οι  πυροσβεστικές και  αποπροσανατολιστικές ικανότητες του Πατούλη &της ομάδας του.
Έναν Πατούλη, που το Υπουργείο πρόσφατα του έδωσε δικαίωμα να διορίζει  προεκλογικά  νεοσκλαβους στον Δήμο για λίγους μήνες μήπως παγιδέψει πάλι ψηφοφόρους παραβιάζοντας την στοιχειώδη δημοκρατική αρχή της Ελευθερίας της βουλήσεως του πολίτη όπως το άρθρο 52 του Συντάγματος αναφέρει.
Ο οποίος  Πατούλης γνώριζε & γνωρίζει ως «άνθρωπος» του Σαμαρά ότι κομμάτι - κομμάτι, μέσω «ΤΑΙΠΕΔ» (όπως το 1ο οικόπεδο - φιλέτο που πουλήθηκε «τσάμπα» με την ανοχή του), θα ξεπουληθεί όλη η Δημόσια περιουσία που βρίσκεται στο Μαρούσι & θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα τα 26 στρέμ. & μετά η Κεραμική, το Πάρκο Αγ. Φιλόθεης & πάμε λέγοντας, εκτάσεις που σύμφωνα με τον  νόμο, πρέπει να καλύψουν κοινωνικές υποδομές για τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων

Στις 7:00 μ.μ, ο Δημόσιος απολογισμός 3ετίας Πατούλη

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ:«Στα όρια της ανθρωποκτονίας η Π.Φ.Υ»!

Σύσσωμοι γιατροί και φαρμακοποιοί ενώνονται στο Κοινό Πανυγειονομικό Μέτωπο που συγκρότησε ο «Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών» μαζί με τις Επαγγελματικές Ενώσεις και τους λοιπούς φορείς παρόχων υγείας της χώρας για να αντιταχθεί απέναντι στις πρόχειρες, ερασιτεχνικές και ανθρωποκτόνες αλλαγές της Υγείας.
Με κοινό γνώμονα το όφελος των ασθενών και την επιστημονική γνώση των παρόχων, γιατροί, φαρμακοποιοί, εργαστήρια, φυσιοθεραπευτές, και άλλοι πάροχοι Υγειας συστρατεύονται σε έναν αγώνα «εθνικής Σωτηρίας» της Δημόσιας Υγείας, απέναντι στα προχειρολογήματα των πολιτικών Υγείας, με στόχο τη διάσωση των ασθενών και την προώθηση μιας μεταρρύθμισης βασισμένης σε επιστημονικά κριτήρια.
Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης μαζί με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωστα Λουράντο στην τελετή έναρξης του συνεδρίου του ΦΣΑ PharmHellas 2014, στα πλαίσια της κεντρικής στρογγυλής τράπεζας
«Υγεία – Ωρα Μηδέν. Ενώπιος-ενωπίω»
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, μιλώντας για διάλυση στο Σύστημα Υγείας της χώρας μας, δήλωσε ότι στόχος του ΙΣΑ και του Κοινού Πανυγειονομικού Μετώπου είναι ο διάλογος από μηδενική βάση, οι συλλογικές συμβάσεις και η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής γιατρού από το ασθενή:

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Απλώς γείτονες ... του Φασιμού!

Στις 5:30 μ.μ. η μετονομασία της Παντανάσσης, σε οδό Γ. Σταυρουλάκη

Οδός στον...«Παράδεισο», στη μνήμη του αδικοχαμένου 25χρονου Μαρουσσιώτη!!!
Βάλθηκε να μας τρελάνει κυριολεκτικά ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης που ενώ το 2006 έλεγε ότι του αρκούν δυο 4ετίες για να δείξει το έργο του, ξανάβαλε υποψηφιότητα και δικδικεί 3η Δημαρχιακή θητεία, γιατί «δεν του ΄κατσαν», οι άλλοι σχεδιασμοί του ...
Από τη μία λοιπόν τιμά τον σχωρεμένο Τζανικό-φρονα Γεώργιο Αντωνόπουλο & από την άλλη μετονομάζει την οδό Παντανάσσης (στην περιοχή Παράδεισος Αμαρουσίου), σε οδό «Γιάννη Σταυρουλάκη», για να τιμήσει(λέει το Δελτίο Τύπου), τη μνήμη του αδικοχαμένου 25χρονου Γιάννη Σταυρουλάκη...
 Λησμονώντας ότι γιαυτόν τον θάνατο του 25χρονου Μαρουσιώτη, φέρει ακεραία την ευθύνη η Διοίκηση Τζανίκου(που υπηρέτησε πιστά, κάνοντας ουκ ολίγες «απιστίες» στα δημοκρατικά ιδεώδη, ο αείμνηστος Γ. Αντωνόπουλος, που επί δικής του  Πρεεδρίας στο Δ.Σ, συζητήθηκε το εν λόγω θέμα αρκετές φορές - ανατρέξτε κ.κ. της Διοίκησης στα αρχεία σας για να ακούσετε πως)!!!
Η μετονομασία πραγματοποιείται, λέει, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κατόπιν σχετικής εισήγησης του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη!!!
Η μετονομασία της οδού, μετά της τέλεσης τρισάγιου παρουσία της οικογένειας και συγγενών του αδικοχαμένου νέου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στις 5:30 μ.μ. στην οδό Παντανάσσης.
Η είδηση ότι κατά την τέλεση του τρισάγιου θα παρευρίσκονται και οι κ.κ. Π. Τζανίκος και Βασίλης Ταλαμάγκας(της Δημοτικής Επιχείρησης Επικοινωνίας τότε & τώρα στην TV «ACTION» ΕΣΤΙ, δεν επιβεβαιώνεται προ το παρόν ...
Η παρουσία του τραγικού πατέρα Μανώλη Σταυρουλάκη με θλίβει, γιατί προσωπικά τον θεωρούσα έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο, αγωνιστή άξιο & έξυπνο(τον εκτιμώ αφάνταστα), που θα κατανοούσε ότι ο σκοπός αυτής της «ΤΙΜΗΣ» στον αείμνηστο γιό του, δεν  έχει να κάνει με εκείνο που αυτός φαντάζεται & θα ήθελε πράγματι να είναι ...  και ότι τουλάχιστον σε αυτήν την χρονική συγκυρία θα απέφευγε να εμπλακεί σε αυτές(συγγνώμη που εκφράζω φωναχτά την άποψή μου), τις επικοινωνιακές προεκλογικές σαχλαμάρες, που ξεπερνούν πλέον κάθε ανεκτό όριο της όποιας νοημοσύνης διαθέτει ο οιοσδήποτε!

Στις 7:00 μ.μ. παρουσιάζει τους υποψηφίους του Συνδυασμού του, ο Κώστας Βλάχος

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση
των Υποψηφίων Συμβούλων
της Συνδυασμού «Μαρούσι η πόλη μας!»

Την Κυριακή 6 Απριλίου
           στις 7:00 μ.μ.
στην αίθουσα του Δημαρχείου

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ  «ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ»

Συνεχίζονται τα «Κυριακάτικα Κινηματογραφικά Πρωινά» του Δήμου Αμαρουσίου

Με τις βραβευμένες ταινίες της Camera Zizanio 2013 την Κυριακή 6 Απριλίου μπαίνει ο Απρίλιος για τα Κυριακάτικα Κινηματογραφικά Πρωινά του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ οι ανοιξιάτικες κινηματογραφικές περιπλανήσεις λίγο πριν την αυλαία συνεχίζονται την Κυριακή 13 Απριλίου με την προβολή τσέχικων κινουμένων σχεδίων.
Οι ταινίες του Φεστιβάλ Camera Zizanio με δημιουργούς παιδιά και νέους από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πραγματοποιηθεί είτε στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων είτε είναι αποτέλεσμα ατομικών πρωτοβουλιών, αφορούν σε έργα που βραβεύτηκαν στο ελληνικό τμήμα της 13ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας, πιο γνωστής ως Camera Zizanio.
H Camera Zizanio ξεκίνησε το 2001 ως μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας γα Παιδιά και Νέους και σήμερα είναι το μεγαλύτερο Φεστιβάλ του είδους του στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η γυναίκα του Χίτλερ είχε Eβραϊκές ρίζες!!!

Σοκ από την αποκάλυψη του DNA ...
Η Εύα Μπράουν, η γερμανίδα σύζυγος του Αδόλφου Χίτλερ, είχε εβραϊκές ρίζες, σύμφωνα με νέες αναλύσεις γενετικού υλικού (DNA) που διενεργήθηκαν με αφορμή ντοκιμαντέρ το οποίο θα μεταδοθεί την προσεχή Τετάρτη από το βρετανικό κανάλι Channel 4.
Η θέση αυτή στηρίζεται στην ανάλυση μαλλιών από μία βούρτσα που βρέθηκε στο Μπέργκχοφ, στην κατοικία του Χίτλερ στη Βαυαρία, όπου η Εύα Μπράουν πέρασε σημαντικό μέρος της ζωής της στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Στα μαλλιά της οι ερευνητές βρήκαν μια ειδική ακολουθία DNA που «συνδέεται σε μεγάλο βαθμό» με τους εβραίους  Eσκενάζι, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 80% του εβραϊκού πληθυσμού.
Στη Γερμανία πολλοί εβραίοι Eσκενάζι μεταστράφηκαν στον καθολικισμό κατά τον 19ο αιώνα.

Περί Μορφωτικού Επιπέδου της Χ.Α!!!

Ποιές πληροφορίες «κρύβει» το επώνυμό σας;

«Τα περισσότερα ελληνικά επώνυμα προέρχονται συνήθως είτε από τοπωνύμια- όπως Μανιάτης από τη Μάνη, Μωραΐτης από το Μοριά- είτε από διάφορα παρατσούκλια τα οποία ενέπνεαν στους ανθρώπους». Αυτό αναφέρει η κα. Φούλα Πισπιρίγκου, φιλόλογος, και προσθέτει πως :
«Από εκεί και πέρα υπάρχουν και μερικές καταλήξεις οι οποίες υποδηλώνουν καταγωγή, όπως για παράδειγμα τα σε ‘ίδης’ και ‘άδης’ που είναι καταλήξεις των Ποντίων, τα σε ‘ογλου’ που είναι Μικρασιατικά και σημαίνουν ο γιος του τάδε, το ‘πουλος’ που απαντάται στην Πελοπόννησο, το «άκος» στη Μάνη και το «άκης» που είναι κρητικό».
Συνοψίζοντας, λοιπόν, μπορούμε να διακρίνουμε τα επώνυμα σύμφωνα με τη σημασία τους σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες, που δηλώνουν αντίστοιχα βαφτιστικό όνομα, καταγωγή, επάγγελμα και παρατσούκλια (ή προσωνύμια).
Πατρωνυμικά: Αυτά που χρησιμοποιούν για ρίζα τους βαφτιστικά ονόματα, είναι μαζί με τα παρατσούκλια το συχνότερο είδος των οικογενειακών ονομάτων. Τα συναντούμε σε ονομαστική πτώση (π.χ. Κωστής, Γεωργής), σε γενική (π.χ. Γεωργίου, Δημητρίου), αλλά και με πολλές καταλήξεις ή υποκοριστικά (π.χ. Στεφανίδης, Αθανασούλας).
Μητρωνυμικά: Αυτά τα οποία βασίζονται στο όνομα της μητέρας, για παράδειγμα Κώστας Ελένης (δηλαδή ο Κώστας της Ελένης). Είναι αρκετά σπάνια και χωρίζονται και αυτά σε κατηγορίες ανάλογα με το επάγγελμα της μητέρας ή του άντρα της (Καλογραίας, Μακαρονούς, Μαμμής, Τσαγκαρίνας), την καταγωγή της μητέρας (Αμουργιανής, Αραπίνης, Βλάχας), ακόμα και το… ελάττωμα της μητέρας (Βουβής, Καμπούρας).

Π ο λ ι τ ι σ μ ό ς σημαίνει πάνω απ’ όλα τ ρ ό π ο ς ζ ω ή ς...

Καλλιτέχνες, πνευματικοί άνθρωποι και εκπαιδευτικοί που ζουν και δρουν στο Μαρούσι, μετά από πρόσκληση του Συνδυασμού μας, συγκεντρώθηκαν στον χώρο τέχνης «Ιδιόμελο» για να συζητήσουν, να καταθέσουν προβληματισμούς και προτάσεις, και κυρίως να μοιραστούν με υπευθυνότητα την αγωνία τους για την πορεία των πολιτιστικών πραγμάτων στο δήμο μας.
Όλοι συμφώνησαν ότι  κ α ι  στον πολιτισμό σήμερα τίποτα δεν μοιάζει με την κατάσταση που ήταν πριν την εμφάνιση της κρίσης.
Με αφετηρία και πυξίδα αυτήν την αρχική διαπίστωση, αναζητήθηκαν ιδέες που θα υπερβαίνουν τις κατεστημένες λογικές της ανάθεσης, των έτοιμων λύσεων και εφαρμογών, των προσκλήσεων καθιερωμένων καλλιτεχνών προς άγραν εντυπωσιασμού ενός παθητικού κοινού που απλώς θα καταναλώνει θεάματα, αν και εφόσον θα έχει εξασφαλίσει και τον άρτον τον επιούσιον.
Ιδιαίτερα από τους εκπαιδευτικούς τονίστηκε η ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι σχολικές κοινότητες

Στις 4:45 μ.μ. «Η επιστροφή της γηραιάς κυρίας», στο Μαρούσι!


Στις 5:30 μ.μ. τα εγκαίνια του μεγαλύτερου «Skate Park» των Βορείων Προαστίων!


AMAΡΥΣIA - 5 AΠΡΙΛIOY

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Η «λαβίδα Σαμαρά»!!!

Προσοχή! Προειδοποιούμε όσους συνομιλούν με τον Πρόεδρο A. Σαμαρά, να προσέχουν ιδιαιτέρως: ο εν λόγω κύριος κρατάει μαγνητόφωνο.
Eπιδίδεται συστηματικώς στο σπορ της καταγραφής συνομιλιών, τηλεφωνικών ή απευθείας, και δεν διστάζει στην χρησιμοποίηση των προϊόντων υποκλοπής. 

=========================================
Γνωρίζετε τι είναι η «λαβίδα Σαμαρά»; Aλίμονο, τότε πού οδηγούμεθα ως έθνος;

Eμείς ομολογούμε ότι έως προσφάτως αγνοούσαμε το μεγαλεπήβολο «σχέδιο» που είχε εκπονήσει το 1992 ως υπουργός των Eξωτερικών ο φέρελπις και δαιμόνιος αυτός νέος.
Bεβαίως ούτε ο K. Mητσοτάκης ούτε οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί εγνώριζαν την ονομασία που είχε δώσει στο καταπληκτικό «σχέδιό» του ο φλογερός υπερπατριώτης Σαμαράς.

Ψήγματα των στόχων τού μεγαλεπήβολου αυτού «σχεδίου» έγιναν γνωστά από την αγόρευσή του στην Bουλή στις 6.11.1995 για το Σκοπιανό, ενώ πλήρως αναπτύσσεται στο βιβλίο του, το οποίο εξεδόθη τον περασμένο Δεκέμβριο, Aθήνα-Σκόπια:
Πίσω από τις κλειστές πόρτες που έγραψε ο σύμβουλος και στενός συνεργάτης του A. Tάρκας και το οποίο προλογίζει ο ίδιος ο A. Σαμαράς, εις απάντησιν του βιβλίου τού θ. Σκυλακάκη Στο όνομα της Mακεδονίας, το οποίο προλογίζει ο K. Mητσοτάκης1. Aφού λοιπόν δεν γνωρίζετε τι εστί «λαβίδα Σαμαρά» θα σας πληροφορήσομε και θα γνωρίσετε επίσης τι εστί και «παγίδα Σαμαρά» κι ακόμη τι εστί κώθων της «Πολ.Aν.» ή της Eλληνοχριστιανικής Ανοιξης κατά τον εύστοχο χαρακτηρισμό του Πότη Παρασκευόπουλου (Eλευθεροτυπία, 9.7.'93).