Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Στο παραδοσιακό Σαρακοστιανό Kαρπάθικο γλέντι o Δήμαρχος

Στο παραδοσιακό Kαρπάθικο γλέντι που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Απανταχού Καρπαθίων σε χώρο εστίασης συντοπίτη τους, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα σε Καρπάθιους, μέλη και φίλους συλλόγων Αττικής.
Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Δήμαρχος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Συνοικισμού Καρπαθίων Αμαρουσίου Νίκου Μηναδάκη, και του γραμματέα του συλλόγου Μιχάλη Κουτσού.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Πατούλης, συνομίλησε με τους Καρπάθιους κατοίκους του Αμαρουσίου, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων Ιωάννη Καραϊτιανό, αλλά και φίλους μέλη του συλλόγου.

Χαρουπιές, πικροδάφνες & ευκάλυπτοι, φυτεύτηκαν στη γειτονιά του Ψαλιδίου

Την 5η κατά σειρά δεντροφύτευση στη γειτονιά του Ψαλιδίου, πραγματοποίησε με την ενεργή υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου σε υλικοτεχνικά εξοπλισμό και τη διάθεση μέρους των δεντρυλλίων, ο Εξωραϊστικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Ψαλιδίου «Η Ζωοδόχος Πηγή».              
Εργαζόμενοι από το συνεργείο της «Υπηρεσίας Πρασίνου» του Δήμου προχώρησαν στις απαραίτητες εργασίες για την προετοιμασία  της δεντροφύτευσης και συνέδραμαν τους κατοίκους της περιοχής στο έργο της φύτευσης.           
Περίπου 70 φυτά της ελληνικής πανίδας (χαρουπιές, πικροδάφνες και ευκάλυπτοι), φυτεύτηκαν παραπλεύρως των οδών Α.Παπανδρέου, Πέληκα, Βύρωνος, Κυρίλλου και Εγνατίας. 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της νέας δεντροφύτευσης υπογράμμισε:
«Ομορφαίνουμε την περιοχή του Ψαλιδίου και αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων με μία σειρά από έργα υποδομής  και με την ανάπτυξη του πρασίνου, συνεργαζόμενοι με τον τοπικό σύλλογο.
Χαιρόμαστε να υπάρχουν ενεργοί πολίτες που να ομορφαίνουν τη γειτονιά τους συμμετέχοντας έμπρακτα..»

Στη 1:30 μ.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΔΩΔΕΚA(12) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου, στις 1:30 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 
1. Εγκριση ή μη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στις οδούς Εθν. Αντιστάσεως (Κοκκινιά), Χαρ.Τρικούπη (Ν.Τέρμα), Σαρωνικού (Παράδεισος), Διστόμου (Σωρός), Β. Ηπείρου (Ανάβρυτα).            
2. Εγκριση ή μη κατασκευής διαμόρφωσης στην οδό Σωρού και στη συμβολή της με τη Λ. Κηφισίας 3. Τροποποίηση σχεδίου στην ιδιοκτησία "Γιατρά" εντός του Ο.Τ. 346 στη συμβολή των οδών Γράμμου και Ιονίων Νήσων του Δήμου μας (χώρος Πρασίνου), μετά από δικαστική απόφαση.       
4. Έγκριση η μη θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ (υπόθεση Σταθακοπούλου Ευαγγελία - Αικατερίνη)      
5. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (παντοπωλείο), της εταιρείας ΧΕΡΜΠΑΛΑΪΦ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ΓΚΡΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Πεντέλης, αρ.110  

Στη 1:00 το μεσημέρι, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔΕΚΑ(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου, στη 1:00 μ.μ. το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 στο Δημοτικό Κατάστημα. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού   
1. Επανάληψη διαγωνισμού για την: Eκμίσθωση χώρων με σκοπό την εγκατάστασηαυτόματων πωλητών ροφημάτων/αναψυκτικών κλπ.σε ακίνητα του Δήμου Αμαρουσίου           
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014 
3. Έγκριση όρων διακήρυξης για τη μίσθωση ακινήτου στην Πολεοδομική Ενότητα της Κοκκινιάς Αμαρουσίου για τη στέγαση του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Αμαρουσίου.  

Απεργούν και σήμερα οι Φαρμακοποιοί

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της χώρας, καθώς ακόμη δεν έχει δοθεί λύση στο καυτό θέμα της διάθεση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων από χώρους εκτός φαρμακείων.
Μετά τη 48ωρη προειδοποιητική απεργία, αποφάσισαν να κατεβάσουν τα ρολά των φαρμακείων και σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου.
Οι φαρμακοποιοί εντός της ημέρας πρόκειται να συνεδριάσουν ξανά. Μάλιστα, ορισμένοι φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι «αν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν πάνε καλά, θα προχωρήσουμε σε απεργία επ αόριστον».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη, οι φαρμακοποιοί είναι επιφυλακτικοί παρότι πιστεύουν ότι στο τέλος θα υιοθετηθούν οι προτάσεις του υπουργού Υγείας, προς την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Κινητοποιήσεις γιατρών & εργαζομένων στο «Παίδων Πεντέλης»

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα  οι γιατροί στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών.
Στέλνουν «τελεσίγραφο» στο υπουργείο Υγείας, ότι εάν δεν επιλυθεί το θέμα, στο εξής δεν θα υπάρχουν προγράμματα εξωτερικών εφημεριών στο Νοσοκομείο, θα κλείσουν τα τακτικά, πρωινά, απογευματινά και εξωτερικά ιατρεία και οι ειδικευόμενοι θα προβούν σε επίσχεση εργασίας.            
«Οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες τους για 22 μήνες», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ιατρών           

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ                  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ              
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο καθένας μας αισθάνεται ότι η ανασφάλεια της επερχόμενης καταστροφής υπάρχει και ισχύει για όλους...!                   
Συνεχίζουμε να ακούμε τα χωρίς τελειωμό μέτρα και περικοπές που εξαγγέλλονται καθημερινά.          
Νέα νομοσχέδια (αξιολόγηση) ψηφίζονται, και ουσιαστικά  απειλούμαστε με την ιδέα της διαθεσιμότητας-απόλυσης καταρρίπτοντας τις αρχές και τα  δικαιώματά μας. Απρόσμενες και άδικες αποφάσεις του Υπουργείου (οδηγοί αρχικά, μαγειρεία τώρα) ακυρώνουν την εργασιακή μας ύπαρξη, υπόσταση και αξιοπρέπεια…!                  
Οι απλήρωτες εφημερίες, υπερωρίες, οι ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, οι συρρικνώσεις και συγχωνεύσεις κλάδων και τμημάτων, η εντατικοποίηση της εργασίας και οι μειωμένοι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων, συμπληρώνουν και οξύνουν την αγωνία και την ανασφάλεια όλων των εργαζόμενων.  

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

OMIΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Mετά από δέκα χρόνια, βγήκε η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε παράνομη την οικοδόμηση του «THE MALL ATHENS» στο Μαρούσι λόγω έλλειψης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Η απόφαση αυτή, δικαιώνει τους αγώνες των κατοίκων, που αντιτάχθηκαν στην χωρίς όρους και προϋποθέσεις οικοδόμηση μεγαθηρίων τύπου MALL, που καταστρέφουν τον ιστό της γειτονιάς και το οικιστικό περιβάλ-
λον της περιοχής.
Δεν ξέρουμε ακριβώς τι αντίκρυσμα θα έχει, αν έχει, αυτή η απόφαση του Σ.τ.Ε.
Σηματοδοτεί όμως ότι όλοι οι φορείς, Κράτος και ιδιώτες, πρέπει να σέβονται το περιβάλλον, τους νόμους και την εύρυθμη λειτουργία μιας πόλης.
Εν όψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, αλλά και όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να δεσμευτούν ότι θα προστατεύουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, και
ότι τουλάχιστον εκτός αυτών που πρέπει να γίνουν για την προστασία του περιβάλλοντος, πρέπει να απαιτήσουν και ανταποδοτικά τέλη προς όφελος του Αμαρουσίου και των κατοίκων του από το MALL και από όλα τα άλλα μεγαθήρια που πνίγουν ασφυκτικά το Μαρούσι.

«ΒΟΜΒΕΣ» από το ΣτΕ !!!

«Βομβαρδισμός» δικαστικών αποφάσεων κατά νόμων που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια, προκαλεί σοβαρούς προβληματισμούς στην κυβέρνηση και ειδικά στο οικονομικό επιτελείο πουτρέχει να τις... απασφαλίσει. 
Με αιχμή του δόρατος το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και το Ελεγκτικό Συνέδριο,
οι δικαστές αποδομούν κομμάτι κομμάτι, βασικά σημεία του Μνημονίου τινάζοντας πολλές φορές στον «αέρα» τον οικονομικό προγραμματισμό...
Τα απανωτά δικαστικά «χτυπήματα» δείχνουν ότι πολλοί νόμοι γράφτηκαν και ψηφίστηκαν «στο πόδι», υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας και για τον λόγο αυτό οι υπουργοί δεν έλαβαν υπόψη τους πολλά συνταγματικά κωλύματα.
Οι αποφάσεις - βόμβα που εκδίδουν οι δικαστές αυξάνονται τους τελευταίους μήνες και απειλούν όλη την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές δικαστικές παρεμβάσεις που κοστίζουν πολλά... εκατομμύρια για τα άδεια έτσι κι αλλιώς ταμεία, είναι:

«SosRematia»:Την Πέμπτη ο περίπατος στην ... «ιστορία του φωταερίου»!

Επίσκεψη στο «Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου», στην Τεχνόπολη, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 20 Μαρτίου(4:45 μ.μ. - 6:00 μ.μ), ο «Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου».
Το ραντεβού έχει δοθεί στο «Γκάζι», αυτό που πολύ αργότερα έγινε η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.         
Η συνάντηση γίνει στις 4:45 μ.μ. μπροστά στο Μουσείο, μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης.     
Είσοδος από την οδό Περσεφόνης και Πειραιώς.    

Σταθμός Metro: ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ.           
Με λεωφορείο: από Ομόνοια στάση Φωταέριο(049,815,835, 914), & Τρόλεϊ: 21.
Το «Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου» άνοιξε τον Ιανουάριο του 2013 και είναι το μόνο βιομηχανικό Μουσείο της Αθήνας. 

Ξεναγός του Μουσείου θα εξηγήσει στους επισκέπτες πώς παραγόταν το φωταέριο και ποια μηχανήματα χρησιμοποιούνταν αλλά και ποιές ήταν οι συνθήκες εργασίας.
Μέσα απο πλούσιο Φωτογραφικό και αρχειακό υλικό οι επισκέπτες θα πληροφορηθούν επίσης ποιά ήταν η σημασία του εργοστασίου για την πόλη και την κοινωνία.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Μαρούσι ...

& οι  προτάσεις του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Η Κασταλία» για το Κέντρο
Από το Φεβρουάριο ήδη του 2007,  έχουμε επανειλημμένα επισημάνει τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία όλων των Μαρουσιωτών και ιδίως αυτών που «ζουν ή εργάζονται στο Κέντρο του Αμαρουσίου» η ολοένα αυξανόμενη ρύπανση, η εκπομπή καυσαερίων συγκεκριμένα, που οφείλεται κυρίως στο «μποτιλιάρισμα» των δρόμων κυκλοφορίας.
Και δεν περιοριστήκαμε  στην επισήμανση του προβλήματος.
Προτείναμε   και τρόπους συγκεκριμένους για την αντιμετώπισή του.
Οι περισσότερες όμως - και οι κυριότερες, θα λέγαμε - από τις προτάσεις μας δεν εισακούστηκαν.
Σήμερα, στην κυκλοφοριακή ρύπανση, προστέθηκε και η ρύπανση από την αιθαλομίχλη.  Για λόγους που είναι σε όλους γνωστοί.
Οι μετρήσεις που έγιναν στο Κέντρο του Αμαρουσίου «τοποθετούν το Μαρούσι στην πρώτη θέση των αστικών κέντρων με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αιθαλομίχλης, ενώ από τα στοιχεία σημειώνεται ότι τους τελευταίους δύο μήνες, στην πόλη του Αμαρουσίου σημειώθηκε 18 φορές αύξηση των αιωρούμενων σωματιδίων πάνω από το επιτρεπτό» έγραψε πρόσφατα  η εφημερίδα «Αμαρύσια» ( 21/ 12/ 2013, σ.3)
Η ίδια εφημερίδα, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2005, δέκα δηλαδή σχεδόν χρόνια νωρίτερα, έκρουε και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου:
 «Πνίγεται στους ρύπους το Μαρούσι…Ζει και βασιλεύει το νέφος στην πόλη… Στα  ύψη έφτασαν οι τιμές του όζοντος, του διοξειδίου του αζώτου και  των αιωρούμενων σωματιδίων στο Μαρούσι το 2004, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις και την έκθεση του Υπουργείου που δόθηκαν στη δημοσιότητα»

Η διάνοιξη της οδού Λακωνίας είναι γεγονός!!!

       «Επιτροπή Αγώνα για το Κυκλοφοριακό Βριλησσίων»
Άρχισαν, επιτέλους, ύστερα από 10ετή (!) εμπλοκή στο Συμβούλιο Επικρατείας, οι εργασίες για  την αποπεράτωση των έργων στην οδό Φραγκοκλησιάς, προϋπολογισμού € 202.623,99 με ΦΠΑ, μετά την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης, μεταξύ του Δήμου Χαλανδρίου και της εργολήπτριας εταιρείας, στις 12/02/2014.
Το Έργο αυτό, το τμήμα της οδού από τη Λεωφόρο Πεντέλης έως την οδό Φραγκοκλησιάς,
η γνωστή μας ως οδός Λακωνίας, θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής και συγχρηματοδοτείται από τους Δήμους Χαλανδρίου και Αμαρουσίου με συμμετοχή 53,6% και 46,4% αντίστοιχα, έχει δε προγραμματισθεί να τελειώσει σε έξι μήνες.
Αντικείμενα των εργασιών είναι, η συμπλήρωση των υφιστάμενων κρασπέδων και ρείθρων, η οδόστρωση και κατασκευή πεζοδρομίου στη βόρεια πλευρά της οδού, η κατασκευή αγωγού ομβρίων,η κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής και η σύνδεσή τους με τον υφιστάμενο και τον υπό κατασκευή αγωγό όμβριων, ο ηλεκτροφωτισμός, η φύτευση στην βόρεια πλευρά της οδού, η σήμανση και οι διαγραμμίσεις.
Είναι ένα Έργο, που θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά και τους τρεις όμορους Δήμους, ιδιαίτερα των Δήμο Βριλησσίων, θα εξυπηρετήσει το Σισμανόγλειο νοσοκομείο, αποφορτίζοντας την οδό Σισμανογλείου, και θα βελτιώσει κατά πολύ τις κυκλοφοριακές συνθήκες της Λεωφόρου Πεντέλης.

Ξεκίνησε το μεγάλο Διαδημοτικό έργο της οδού Φραγκοκλησιάς

Άλλο ένα σημαντικό έργο για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχή Πολυδρόσου, άρχισε να πραγματοποιείται μετά  και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης στις 12 Φεβρουαρίου.
Το έργο, όπως μας πληροφορεί ο υποφήψιος Δημοτικός Σύμβυυλος Νίκος Παχύλας που κατέρχεται στο στίβο των Δημοτικών εκλογών, με τον Συνδυασμό του τωρινού Δημάρχου & Προέδρου του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ), κ. Γιώργου Κουράση, βασίζεται σε μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου.
Πρόκειται για την κατασκευή της οδού Φραγκοκλησιάς(βασίζεται σε μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου), προϋπολογισμού € 202.623,99 με ΦΠΑ...
Το πολυαναμενόμενο αυτό διαδημοτικό έργο συγχρηματοδοτείται από τους δήμους Χαλανδρίου (με συμμετοχή 53,6%) και Αμαρουσίου (με συμμετοχή 46,4%).

MME: Σκέψου Υπεύθυνα, πλήρωσε υπεύθυνα, υπάκουσε υπεύθυνα & ψήφισε υπεύθυνα!!!

Στις 10:00 π.μ. η 4η αναδάσωση στο Πεντελικό

Στις 6:00 μ.μ. στον Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου, «Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ»

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ & ΩΡΩΠΟΥ
                   ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Στις 30 Μαρτίου στο Μαρούσι, ΟπτικοΑκουστικό αφιέρωμα στον Αγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη

Κυριακή 30 Μαρτίου : Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν Αγ. Κοσμά του Αιτωλού
Η Ιερά Μητρόπολις Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού σας προσκαλεί στο οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον προσφάτως καταταγέντα στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας, Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, την Κυριακή 30ην μηνός Μαρτίου ε.ε., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου (Μαραθωνομάχων και Βυζαντίου 14, πίσω από το μέγαρο του Ο.Τ.Ε., τηλ. 210 61 99 116) κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα:
6:00 μ.μ.: Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Κυρίλλου.
7:00 μ.μ.:

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ελκυστικός ο νέος νυχτερινός «χάρτης» του Αμαρουσίου

Θα στείλει το Χαλάνδρι «αδιάβαστο»; Ένα νέο μαγνητικό πεδίο «τραβά» κόσμο από το κέντρο και σαν μια ήρεμη, αλλά απειλητική «φλόγα» δίνει ένα ακόμα «φιλί ζωής» στα βόρεια προάστια.
Το Μαρούσι τον τελευταίο καιρό έχει εισέλθει στον νυχτερινό «χάρτη» με την κίνησή του να βλέπει θετικό «πρόσημο» και τα βραδινά του «ποσοστά» να ανεβαίνουν. Τα μπαρ του Αμαρουσίου, διασκορπισμένα, πολλά υποσχόμενα «χορεύουν» σε ροκ ρυθμούς και ξεχωρίζουν για την cozy ατμόσφαιρά τους. Άλλα γεμίζουν, ενώ άλλα πιο ήρεμα «βαδίζουν» τον ανηφορικό δρόμο της νυχτερινής διασκέδασης.
Οι «βετεράνοι» της νυχτερινής διασκέδασης του Αμαρουσίου θα γνωρίζουν την κλασσική ροκ αξία, 1st June 1935 (Θησέως & Θέμιδος 9), που μπορεί να γεννά δεύτερες σκέψεις, λόγω του ονόματός του, παραμένει, όμως, σημαντικός πόλος έλξης.

Δεν χρονολογείται από το 1935, αλλά έχει τη μορφή ροκ «μουσείου» με παλιές συλλογές. Ξεχωρίζει για την ποικιλία στις μπύρες του, τις οικονομικές τιμές του και το χειροποίητο ρακόμελό του.
Μουσική ποικιλία και ανεβασμένο κέφι μπορεί να βρει κανείς κοντά στον σταθμό του τρένου. Το «Au Bord De L’eau» (Θησέως & Θέμιδος 8) με την ιδιαίτερη διακόσμησή του και τους funk, ροκ και ποπ ήχους του, δυναμιτίζει το Μαρούσι. Γείτονας του «Au Bord De L’eau», το «Franco café-wine bar» (Ερμού 35) με λιτή διακόσμηση, cozy ατμόσφαιρα, ποικιλία κρασιών και σπιτικά γλυκά.

Tο πάρα …πάρα πολύ σιγανό «ποτάμι»!

 «Ποτάμι» ή βούρκος - παγίδα για το λαό;
Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το περιβόητο δημιούργημα του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη,
μερίδα των αστικών μέσων ενημέρωσης το χαρακτήρισε ως το καινούριο, το διαφορετικό, που έρχεται να πάρει το δικό του μερίδιο στην πολιτική σκηνή.
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις, μάλιστα, έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτές τις διαπιστώσεις.
Κι όλα αυτά μέσα σε συνθήκες που το αστικό πολιτικό σύστημα ψάχνεται για τα καλά και αναζητά σχήματα τέτοια που να παίξουν το ρόλο του πρωταγωνιστή στο παιχνίδι του διπολισμού, της απορρόφησης της λαϊκής δυσαρέσκειας σε ανώδυνους δρόμους.
Είναι κάτι νέο, κάτι διαφορετικό το «Ποτάμι»
 και ο Σταύρος Θεοδωράκης;
Τι πρεσβεύει; Πού το πάει;
Θα πάμε αρκετά χρόνια πίσω ξεσκονίζοντας το αρχείο της εφημερίδας μας, του Ριζοσπάστη 
Πάμε λοιπόν πριν 15 χρόνια, την άνοιξη του 1999.
Τότε που ξεκίνησαν οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία. Τότε που η αμερικανοΝΑΤΟϊκή προπαγάνδα οργιάζει και μάλιστα με «νουθεσίες» του πρεσβευτή Μπερνς,
ώστε να προβάλλονται ως «ανθρωπιστικοί» οι βομβαρδισμοί και οι θηριωδίες σε βάρος του λαού της Γιουγκοσλαβίας.

Η Αριστερά στην κυβέρνηση:«Τι, γιατί και πώς»!!!

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Η Αριστερά στην κυβέρνηση - τι, γιατί και πώς», οργανώνουν στην Αθήνα, στις 20-22 Μαρτίου, το Ίδρυμα «Ρόζα Λούξεμπουργκ (Γραφείο Βρυξελλών - Παράρτημα Ελλάδας)», που χρηματοδοτείται από την Γερμανική κυβέρνηση(ή δεν είναι έτσι;), σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς» και το «Τransform!Εurope». 
Καλεσμένες και καλεσμένοι πολιτικοί και επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ισλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σλοβενία, την Αργεντινή, το Εκουαδόρ, τη Νορβηγία, τον Καναδά και άλλες χώρες θα αναλύσουν την αναγκαιότητα και τη σημασία αριστερών κυβερνήσεων.
Θα συνεισφέρουν, με τη διεθνή τους εμπειρία, στις συζητήσεις και θα δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:
Γιατί είναι σήμερα τόσο κρίσιμο να έχουμε αριστερές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο;
Τι μας έχει διδάξει η εμπειρία και πώς μπορούμε να είμαστε αλληλέγγυοι;
Με ποια προγράμματα, ποιες ιδέες και ποιο όραμα θα προχωρήσει μια αριστερή κυβέρνηση;

O KYΡ έχει κέφια ...

Την Δευτέρα η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων στο Συνδυασμό του Λ. Μαγιάκη

Την Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Λευτέρης Μαγιάκης και ο Συνδυασμός «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» σας προσκαλούν στην παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του Συνδυασμού μας.
Η εκδήλωση γνωριμίας με τους υποψηφίους θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο Gorilla (Θησέως 7, Μαρούσι), στις 20:00 το βράδυ.
Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας δούμε όλες και όλους από κοντά, να γνωριστούμε και να συζητήσουμε από κοινού το όραμα, το σχέδιο και το πρόγραμμα του Συνδυασμού για την πόλη μας.

Στην «Ανθρώπινη Πόλη» του Γ. Πατούλη & οι κ.κ. Κατερίνα Φραγκάκη - Αντώνης Πουλημένος!

Υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Παράταξης «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη θα είναι στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου, η Δικηγόρος , μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ( 2012-2014) Κατερίνα Φραγκάκη και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου Αντώνης Πουλημένος.  
Με αφορμή τη συμμετοχή των δύο νέων υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Παράταξης,
ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κι επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε:
«Ενισχύουμε την ομάδα μας με δύο νέα πρόσωπα , τα οποία πιστεύουμε ότι μπορούν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους , να ενισχύσουν την προσπάθεια της Δημοτικής μας Παράταξης όχι μόνον σε εκλογικό επίπεδο, αλλά κυρίως από την επομένη των εκλογών που ως Νέα Διοίκηση, με την ψήφο εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας, θα κληθούμε να συνεχίσουμε το έργο μας στην πόλη. Ως Παράταξη επενδύουμε σε νέα πρόσωπα που έχουν θέληση να προσφέρουν στην πόλη. Ενώ παράλληλα αποδεικνύουμε την πολυσυλλεκτικότητα, αλλά και την ενωτική αντίληψη που διέπει το συνδυασμό «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη.»
Από την πλευρά του, οι δύο νέοι υποψήφιοι δήλωσαν:

Αύριο στις 12.00 μ.μ. η παρουσίαση του Προσκοπικού Έργου

ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
H Τοπική Εφορεία Προσκόπων Αμαρουσίου - Μελισσίων σας καλεί την Κυριακή 16 Μαρτίου στις 12.00 μ.μ. στην προσκοπική εστία της οδού Κυπρίων Αγωνιστών & Παπακωνσταντίνου(πίσω από το κολυμβητήριο του Δήμου Αμαρουσίου «Γ. Μανιός»),
για την παρουσίαση του προσκοπικού έργου της, την επιβράβευση των παιδιών, που συμμετέχουν στο Εργαστήριο Αερομοντελισμού και την επιβράβευση φορέων και παλαιών προσκόπων για την συμμετοχή τους στην πυροφύλαξη του Κτήματος Συγγρού το καλοκαίρι του 2013.

AMAΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Εξωραϊστικός - Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Ανάβρυτα»

Στην αίθουσα της Κεραμικής «πρώην ΤΟΛ», με το Λαϊκό συγκρότημα του Κώστα Γαλάνη και με μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων του, πραγματοποίησε τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο Εξωραϊστικός - Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Ανάβρυτα»
Η πρόεδρος Μίκα Καββάλου - Πετρούτσου ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους που στηρίζουν το σύλλογο με την παρουσία τους και τους ευχήθηκε Καλή Χρονιά, Υγεία, Ευτυχία και Κοινωνική Αλληλεγγύη. Ευχαρίστησε ονομαστικά τα μέλη του Δ.Σ. Θανάση Σκαλωμένο, Γεωργία Αποσατολάκη, Ματίνα Ρογκάκου, Σπύρο Βλάχο, Ιωάννα Κοντιζά και Στέλλα Γρηγοράκου.
Επίσης τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής Αντώνη Καμπόσο, Αθηνά Ποντίκη και Χαρούλα Ματζουράνη.
Ο Γραμματέας Θανάσης Σκαλωμένος κάλεσε κατά τηνκοπή της πίτας να απευθύνουν χαιρετισμό τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, τον σύμβουλο της Περιφέρειας Κώστα Κανελάκη και τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων Κώστα Βλάχο, Λευτέρη Μαγιάκη, Κατερίνα Ψάλτη. 
Επίσης ευχαρίστησε για την παρουσία τους Δημοτικούς Συμβούλους, Δημήτρη Καρλάφτη, Θανάση Βλαχοπιώτη, Ηλία Γιαννακάκο, Κώστα Ρώτα, Παναγιώτη Σαγρή, Πέτρο Κούκουζα και Φωτεινή Κατή.

Την Κυριακή στις 10.30 π.μ. η 5η δενδροφύτευση στο Ψαλίδι

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΨΑΛΙΔΙΟΥ «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ»
Επειδή,
αγαπάμε τη γειτονιά μας και θέλουμε να τη βλέπουμε να γίνεται καλύτερη,
το πράσινο μάς προστατεύει από τη ρύπανσηκαι το θόρυβο,
το πράσινο ομορφαίνει τη ζωή μας και επειδή
ο εθελοντισμός κάνει καλό σε όλους
με σύνθημα φροντίζουμε και ενισχύουμε το πράσινο
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 5η ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ
                               ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 10.30 το πρωί
Σημείο Συνάντησης τα Γραφεία του Συλλόγου
Η δενδροφύτευση γίνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου και
τη βοήθεια του Δήμου Αμαρουσίου.

Παραπλανούν ασφαλισμένους, με λανθασμένες πληροφορίες στο διαδικτυακό χώρο του ΕΟΠΥΥ!!!

Γιώργος Πατούλης : Πολιτική Υγείας χωρίς σοβαρότητα δε νοείται
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης κοινοποίησε εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία κατά του ΕΟΠΥΥ, με την οποία καταγγέλλει την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διότι στο ηλεκτρονικό σύστημα του οργανισμού διατίθενται τα προσωπικά στοιχεία του, ως ιατρού συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ, γεγονός το οποίος βεβαίως είναι ψευδές και παραπλανά τους ασφαλισμένους του φορέα.
Το ζήτημα αυτό έχει προκύψει σε πολλά μέλη του Ι.Σ.Α, οι οποίοι παραπονούνται καθότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τηλεφωνούν στα ιατρεία τους, για να κλείσουν ραντεβού και εν συνεχεία οι ιατροί λαμβάνουν αποδοκιμασία από τους ασθενείς για την ως άνω παράλειψη ή ενέργεια του ΕΟΠΥΥ, η οποία παραπλανά τους ασφαλισμένους.

Ντελίβερυ φαγητού στο «Παίδων Πεντέλης» από το ...Σισμανόγλειο!

Απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τα μαγειρεία του Νοσοκομείου « Παίδων Πεντέλης» είναι υποδειγματικά, ίσως τα καλύτερα από άποψη υποδομής και λειτουργίας. Κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστούμε πως οι ασθενείς που σιτίζονται είναι μικρά παιδιά με ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες.
Εκεί λοιπόν που το Νοσοκομείο ζητούσε την επί πλέον αναβάθμισή του από τον κ. Κοντοζαμάνη, ήρθε η απόφαση κλεισίματός τους και η απόσπαση όλου του προσωπικού και των σχετικών πιστώσεων στο Σισμανόγλειο.
Ξανά και ξανά λοιπόν με κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνεται η άποψή μας πως αυτή η πολιτική μόνο σκοπό έχει τα λουκέτα, τη συρρίκνωση και την υποβάθμιση.
Γιατί μην πει κανείς πως δεν θα υποβαθμιστεί η ποιότητα της σίτισης των μικρών ασθενών.
Μην πει ακόμα πως σε λίγο καιρό δεν θα δούμε ιδιωτικό catering να ετοιμάζει το φαγητό!
Και μήπως θα είναι φτηνότερο; Ή καλύτερο;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις, απλώς θα ξεπουληθεί κατ' εντολής της κυβερνητικής πολιτικής και των Τροϊκανών, ένας ακόμα τομέας υπηρεσιών του Δημοσίου. Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη!

Εστιατόριον το «Σισμανόγλειον», από Σεπτέμβριο στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης!!!

Άρχισαν τα όργανα! Ανάληψη της σίτισης του «Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης» από το «Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής», από 1-9-2014 με παράλληλη απόσπαση του προσωπικού των Μαγειρείων
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των συγχωνεύσεων τησ πολιτική των μνημονίων και των Τροικανών! Κλείσιμο τμημάτων, μεταφορά τμημάτων και προσωπικού με πρόσχημα την «οικονομία».
Καρφί δε τους καίγεται για τισ ιδιαιτερότητες τησ διατροφικής αγωγής των παιδιών, τις ανάγκες των εργαζομένων, τισςολοκληρωμένες και οργανωμένες λειτουργίες ενός Νοσοκομείου.
Αλήθεια με ποια υποδομή τα μαγειρεία του Σισμανογλείου θα ανταποκριθούν στισ ιδιαίτερες συνθήκες των διατροφικών αναγκών των μικρών παιδιών του νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης».
Η απάντηση μας είναι μία και είναι άμεση.
Κανένα κλείσιμο τμήματος, καμιά μεταφορά προσωπικού!
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ  ΑΠΟΦΑΣΗ

«Εκτός» εφημεριών από τις 17 Μαρτίου το Παίδων Πεντέλης!!!

Οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης προχωρούν σε κινητοποιήσεις λόγω της απουσίας πιστώσεων για την κάλυψη των εφημεριών και ήδη έχουν εκδώσει πρόγραμμα εφημεριών για το Μάρτιο μόνο μέχρι και την Κυριακή 16 Μαρτίου.
Την απουσία πιστώσεων για τις εφημερίες των γιατρών παραδέχεται και σε έγγραφο της η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, ειδικά για ορισμένα τμήματα όπως το ορθοπεδικό, το αναισθησιολογικό, το νευρολογικό, το παιδοψυχιατρικό και το χειρουργικό.
Μάλιστα, με δεδομένες τις συνεχείς αποχωρήσεις γιατρών το πρόβλημα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα τμήματα.
Οι γιατροί διεκδικούν: την άμεση καταβολή
α) των δεδουλευμένων εφημεριών του Δεκεμβρίου 2013 και
β) των παράνομων περικοπών που έγιναν το Μάιο και τον Αύγουστο του 2013, καθώς επίσης και τις δεδουλευμένες υπερβάσεις 6 μηνών του έτους 2012 και τις δεδουλευμένες υπερβάσεις για όλο το 2013.
«Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας τονίζουμε ότι από τις 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 με ευθύνη της Διοίκησης αφενός δεν θα υπάρχουν προγράμματα εφημεριών στο νοσοκομείο μας και αφετέρου θα αρχίσουν κινητοποιήσεις», αναφέρει η Γενική Συνέλευση των γιατρών του ΓΝ Παίδων Πεντέλης.
Εξετάζουν, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο τακτικών, πρωινών και απογευματινών εξωτερικών ιατρείων, το κλείσιμο γενικών εφημεριών και την επίσχεση εργασίας.
Στο πλευρό των ιατρών του Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α

Ολοκληρώνεται το έργο του αγωγού ακαθάρτων, στη Σισμανογλείου!

Το  έργο κατασκευής αγωγού ακαθάρτων στην οδό Σισμανογλείου & σύνδεσης του Σισμανογλείου νοσοκομείου με τον αγωγό,  επέβλεψε ο κ. Γιώργος Πατούλης.
Κατά την επίσκεψή του εκεί, ενημερώθηκε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας και τους μηχανικούς της εργολήπτριας εταιρείας, για τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν στο έργο, εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για την πορεία και την ολοκλήρωσή του.
Μετά το πέρας της επίβλεψης του έργου,  ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
«Στο πλαίσιο των έργων υποδομής που υλοποιούμε σε ολόκληρο το Μαρούσι, καταφέραμε μετά από επίμονες προσπάθειες να δώσουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλάνιζε τους κατοίκους των περιοχών Στούντιο Α΄ και Ν. Μαρούσι,  με την κατασκευή αγωγού ακαθάρτων επί της οδού Σισμανογλείου και τη σύνδεση του νοσοκομείου με τον αγωγό, ώστε η αποβολή των νοσοκομειακών αποβλήτων να γίνεται πλέον μέσω αυτού.

Με Γιώργο Ζαμπέτα ήρθε η «Άνοιξη στο Μαρούσι…»!

Με το τιμητικό αφιέρωμα στο σπουδαίο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, λαϊκό συνθέτη και ερμηνευτή Γιώργο Ζαμπέτα άνοιξε η αυλαία του κύκλου των πολιτιστικών  εκδηλώσεων «Άνοιξη στο Μαρούσι…με λόγο και μουσική» που διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2014, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας.
Το φιλοθεάμον κοινό που αγάπησε τα τραγούδια του πολυτάλαντου καλλιτέχνη, καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου τιμά στις ανοιξιάτικες βραδιές πολιτισμού, έναν από τους σπουδαιότερους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, που και ως συνθέτης και ερμηνευτής υπήρξε μία από τις μεγάλες μορφές του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού.
Η προσφορά του Γιώργου Ζαμπέτα στη μουσική και στον πολιτισμό είναι ανεκτίμητη και αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη, που θα εξακολουθήσει να εμπνέει και τις επόμενες γενιές.

Την ταινία «ΝΕΜΠΡΑΣΚΑ» προβάλει απόψε στις 9:00 μ.μ. ΔΩΡΕΑΝ, το «ΣΤΕΚΙ»

Την ταινία «ΝΕΜΠΡΑΣΚΑ», του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Αλέξανδρου Πέιν (γεννήθηκε το 1961 στην Όμαχα της Νεμπράσκα & το πραγματικό του όνομα είναι Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος), προβάλει απόψε ΔΩΡΕΑΝ στις 9:00 μ.μ το «ΣΤΕΚΙ»
Φαίνεται πως η γενέτειρά του εξακολουθεί να ασκεί ισχυρότατη επιρροή στη ζωή και στο έργο του, μια και ο τίτλος της πιο πρόσφατης ταινίας του -ένα ασπρόμαυρο road movie- είναι: Νεμπράσκα. Έτσι απλά.
Το νοσταλγικό, ασπρόμαυρο φιλμ, τον οδήγησε φέτος, για άλλη μια φορά στην τελετή απονομής των Όσκαρ, διεκδικώντας 6 αγαλματάκια, μια και η ταινία είναι υποψήφια σε έξι κατηγορίες: Καλύτερης ταινίας, Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Μπρους Ντερν, Β' Γυναικείου Ρόλου για την Τζουν Σκουίμπ, Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας για τον δικό μας Φαίδωνα Παπαμιχαήλ και Πρωτότυπου Σεναρίου.

ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου:«Έχει και η υποκρισία τα όριά της κ. Πατούλη» !!!

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου στις αιτιάσεις του απερχόμενου δημάρχου
Δυστυχώς, η απερίγραπτη απάντηση του επιστημονικού εργαστηρίου διαστρέβλωσης που έχει στήσει με τα χρήματα των Μαρουσιωτών ο απερχόμενος δήμαρχος - τηλεοπτικός αστέρας, μας αναγκάζει να τοποθετηθούμε και πάλι πάνω στο θέμα της αντιπαράθεσής του με την δομή αλληλεγγύης «Αλληλέγγυοι δρόμοι».
1)Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οργανώσεις Μελών του, στηρίζουν και δεν «καπελώνουν» τις όποιες δομές αλληλεγγύης. Αλλά προφανώς αυτό είναι ακατανόητο από την λογική του δημάρχου.
2)Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου ποτέ δεν αντιτάχθηκε στις αγορές που οργάνωσε ο Δήμος. Κι αυτό γιατί στη λογική μας είναι ν’ αποδεχόμαστε κάθε δράση που μπορεί να ανακουφίσει τους δοκιμαζόμενους από την πολιτική των μνημονίων και των δημάρχων που την υπηρετούν, συμπολίτες μας. Αντίθετα είναι ο Δήμαρχος που αρνήθηκε επίμονα να χορηγήσει άδεια διενέργειας αγοράς χωρίς μεσάζοντες από άλλον φορέα. Ποιος λοιπόν, θέλει να μονοπωλήσει και να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά τις δράσεις αλληλεγγύης;

Ξεκινά σήμερα η Έκθεση Τροφίμων - Ποτών «Detrop Boutique Show Athens»,

Aνοίγει σήμερα Παρασκευή 14 Μαρτίου τις πύλες της  για τους επαγγελματίες στο χώρο των τροφίμων και των ποτών & ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων - Ποτών «Detrop Boutique Show Athens», η οποία σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της HELEXPOPALACE, «με τη δυναμική της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας 22 ετών, επεκτείνεται με τη διοργάνωση αυτής της εξειδικευμένης έκθεσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο HELEXPO PALACE, στο Μαρούσι έως την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014».
Στόχος της «DetropBoutiqueShowAthens»,  η αποκλειστική ξενάγηση στα μοναδικά ελληνικά και μεσογειακά προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, καθώς και σε επιλεγμένες ετικέτες προϊόντων. Επίκεντρο των εκθεσιακών εκδηλώσεων η βαθύτερη γνωριμία των Σεφ, επαγγελματιών του χώρου και γευσιγνωστών της ελληνικής και διεθνούς γαστρονομίας με τα συγκεκριμένα προϊόντα, οι οποίοι θα εμπλουτίσουν την ελληνική εκθεσιακή πραγματικότητα με ένα γεγονός υψηλού επιπέδου και αυστηρά επαγγελματικού προσανατολισμού