Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Εμπλουτίζεται με νέες υπηρεσίες, το δίκτυο υποστήριξης των ανήμπορων συμπολιτών μας

Ο Δήμος Αμαρουσίου συναισθανόμενος το ολοένα οξύτερο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, προχωρά με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, σε διεύρυνση από μέρους του Δήμου των κοινωνικών υπηρεσιών που προσφέρουν κατ’ οίκον βοήθεια.
Με την ευκαιρία των νέων υπηρεσιών κοινωνικής παρέμβασης του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε:
«Σε συνέχεια του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», του «Γεύματος αγάπης», των παροχών σε είδη πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και των φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο που παραδίδονται κατ’ οίκον στους δικαιούχους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κινητικές ή άλλες δυσχέρειες, εγκαινιάζουμε νέες υπηρεσίες κατ’ οίκον κοινωνικής παρέμβασης και σε άλλους τομείς.
Στο εξής οι δικαιούχοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση επιπλέον σε νοσηλευτικές υπηρεσίες, φυσιοθεραπείες, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης με στόχο να παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικής προστασίας και ιατρικής θωράκισης στους συνανθρώπους μας που οι συνθήκες ζωής τους έχουν φέρει αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις και χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας».
Οι πρόσθετες υπηρεσίες που θα προσφέρονται κατ’ οίκον σε συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες είναι οι εξής:

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΠΕΝΤΕ(5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί  σήμερα Τετάρτη 12 Μαρτίου στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Εγκριση ή μη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στις οδούς Εθν. Αντιστάσεως (Κοκκινιά), Χαρ. Τρικούπη (Ν.Τέρμα), Σαρωνικού (Παράδεισος), Διστόμου (Σωρός), Β. Ηπείρου (Ανάβρυτα).
2. Έγκριση η μη θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ (υπόθεση Σταθακοπούλου Ευαγγελία - Αικατερίνη)

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Όλοι στην απεργία αύριο Τετάρτη 12 Μαρτίου

Συγκέντρωση  στις 10:30 π.μ. στην Ομόνοια
Κανένας εφησυχασμός, καμία ώρα χαμένη. Να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου, κάθε Σωματείου η επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, να πάρουμε την επιτυχία της απεργίας στα δικά μας χέρια σε κάθε Δήμο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας, να πούμε τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία, το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια.
Εμείς είμαστε το αίμα, εμείς είμαστε η φωτιά!  Σπάμε το φόβο και την τρομοκρατία.
Όχι στην υποταγή και στην εξαθλίωση. Κανένας εργάτης να μη μείνει μόνος του, κανένας να μην κάνει πίσω.
Να πάρουν φωτιά τα γκαράζ και τα δημαρχεία. Να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς την Τετάρτη 12 Μάρτη ημέρα που η κυβέρνηση ψηφίζει το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις οργανισμών και τις απολύσεις στο Δημόσιο ανοίγοντας τις πύλες της κολάσεως για τους δημόσιους υπαλλήλους. Τριάντα έξι χιλιάδες (36.000) συνάδελφοι ΙΔΑΧ μαζί με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και άλλους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή των 15.000 απολύσεων για το 2014.
Η κυβέρνηση θέλει ένα κράτος ακόμα πιο αποτελεσματικό στην υπηρεσία του κεφαλαίου, που θα υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, με υπαλλήλους πιο «φτηνούς», χωρίς δικαιώματα, πειθαναγκασμένους να υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Mεταξύ των 304 Δήμων που υπέβαλλαν αίτηση για δωρεάν wi-fi, το Μαρούσι

Ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται μεταξύ των 304 Δήμων που υπέβαλλαν αίτηση για δωρεάν wi-fi Internet ...
Εντός των ημερών αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη δωρεάν δικτύου Wi-fi στους δήμους της χώρας αλλά και σε σημεία αυξημένης προσέλευσης όπως είναι τα μουσεία, τα λιμάνια και οι μαρίνες.
Λογικά το μέτρο θα ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους.
Το δωρεάν δίκτυο Wifi που θα αναπτυχθεί από την γενική γραμματεία τηλεπικοινωνιών και το πρόγραμμα ψηφιακή σύγκλιση, σε καμία περίπτωση δεν θα καλύπτει όλες τις ανάγκες σας καθώς οι προδιαγραφές του, τουλάχιστον κατά την πρώτη φάση του έργου, ενδείκνυνται μόνο για να επισκέπτεστε ενημερωτικές σελίδες.
Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι προδιαγραφές είναι οι εξής:
Διαφημιστική καταχώρηση

Στις 27 Μαρτίου ο διαγωνισμός για την ασφάλιση μεταφορικών μέσων στο Δήμο Αμαρουσίου

Ανοιχτό διαγωνισμό µε σφραγισµένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης τη χαµηλότερη τιµή στο σύνολο των εργασιών µε τίτλο:
«Ασφάλιστρα Μεταφορικών Μέσων», προκηρύσσει ο δήμος Αμαρουσίου.
 Η δαπάνη των εργασιών έχει προϋπολογισθεί µέχρι του ποσού των 201.849,20 € (συµπεριλαµβανοµένου φόρου).

Ο διαγωνισµός θα πραγµατοποιηθεί στις 27 Μαρτίου, στο ∆ηµαρχείο Αµαρουσίου, µε ώρα έναρξης κατάθεσης των  προσφορών την 10.00π.µ. και ώρα λήξης 10.30π.µ.
Οι αιτήσεις συµµετοχής  µπορούν να κατατίθενται στο πρωτόκολλο του ∆ήµου καθηµερινά τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες, ή την ίδια ηµέρα του διαγωνισµού στην αρµόδια επιτροπή µέχρι την ώρα λήξης κατάθεσης των προσφορών.

Ζημιές άνω των 50 εκατ. € υπέστη από το 2008, η Εταιρεία & ο «Ομιλος Μπ. Βωβός»!

Εξαιτίας των σημαντικών ζημιών που έχουν υποστεί η εταιρεία και ο όμιλος Μπ. Βωβός από το 2008 και μετά, τα ίδια κεφάλαιά τους έχουν καταστεί αρνητικά οπότε συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 48 του ΚΝ 2190/1920.
Αυτό αναφέρει μεταξύ των άλλων στην έκθεσή του ο ορκωτός ελεγκτής ο οποίος σημειώνει ότι οι αρνητικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες διαμόρφωσαν αρνητικό κεφάλαιο κίνησης, με αποτέλεσμα την αδυναμία εξόφλησης των δανειακών και λοιπών υποχρεώσεων που είναι πολλαπλάσιες της αξίας του κυκλοφορούντος ενεργητικού.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2013, καθώς λόγω των οικονομικών δυσχεριών της δεν τα είχε δημοσιεύσει εμπρόθεσμα.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της περιόδου από 1.1.2013 έως 30.6.2013 διαμορφώθηκε σε 3,2 εκατ. ευρώ από 9,9 εκατ. ευρώ που την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης παρουσιάζοντας μείωση 40,45%. Υποχώρηση η οποία αποδίδεται από τη μείωση των εσόδων από ενοίκια 63,36% ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν πωλήσεις ακινήτων.

«Δρω για το Κλίμα» στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, την Πέμπτη 27 Μαρτίου

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προτίθεται να διοργανώσει βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Δρω για το κλίμα» σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 και ώρες 4:15 μ.μ. - 8:45 μ.μ.
Πρόγραμμα σεμιναρίου 
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο 8ο Δ.Σ. Αμαρουσίου (Μαραθωνοδρόμων 54, Μαρούσι, τηλ. 2108052552) και θα συμμετέχουν 30 εκπαιδευτικοί.  
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική.
Η δήλωση συμμετοχής γίνεται μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας 
http://tinyurl.com/drogiatoklima
Θα δοθεί προτεραιότητα στην επιλογή
α) των εκπαιδευτικών που υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος συναφές πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (θεματικός άξονας ενέργεια - κλιματική αλλαγή) και
β) των εκπαιδευτικών που δεν έχουν επιμορφωθεί στο παρελθόν στην Π.Ε. 

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

«Έρωτας, Φύση, Στοχασμοί», την Κυριακή 23 Μαρτίου στο «Ιδιόμελο» »

Μουσική - Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση της Μαργαρίτας Πικιώνη
Την Κυριακή  23 Μαρτίου ο Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο» φιλοξενεί για μια ακόμα φορά
τη  μουσική - ποιητική βραδιά «Έρωτας, Φύση, Στοχασμοί», αφιερωμένη στην ποίηση
της Μαργαρίτας Πικιώνη.
Ποιήματα από την ομώνυμη ποιητική συλλογή της,  α παντρευτούν μαζί με τραγούδια αγαπημένα, με την μέτζο σοπράνο Λίλιαν Τσατσαρώνη.
Μαζί της στο κοντραμπάσο ο Τεό Λαζάρου
και στην κιθάρα ο Βασίλης Σπηλιόπουλος.
Απαγγέλλει η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου.
Έναρξη: 20.30

Πρεμιέρα για τα Κυριακάτικα κινηματογραφικά πρωινά του Δήμου Αμαρουσίου

Με την ταινία γαλλικής παραγωγής «Σκασιαρχείο» του Ζαν Πολ λε Σανουά, και παρουσία πλήθους νεανικού κοινού, άνοιξε η αυλαία των κινηματογραφικών ταινιών που θα προβάλλει ο Δήμος Αμαρουσίου τα πρωινά της Κυριακής από 9 Μαρτίου έως 4 Μαΐου στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής (ΤΟΛ - Κηφισίας 207 - Μαρούσι), με ώρα έναρξης τις 12 μ.μ.
Στην πρεμιέρα των νεανικών κινηματογραφικών προβολών το σύνθημα της έναρξης έδωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Πέππας, παρουσία καις της προέδρου της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης Έλλης Μήτση, που υποστηρίζει την πολιτιστική δράση του Δήμου Αμαρουσίου, ανέφερε:
«από 9 Μαρτίου και για δύο μήνες, δίνουμε στους νεαρούς φίλους της έβδομης τέχνης, την ευκαιρία μέσα από έξι ξεχωριστές παραγωγές από πέντε χώρες, να ξεφυλλίσουν δωρεάν ένα μοναδικό κινηματογραφικό άλμπουμ με παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

«Κρίσιμα» προβλήματα της Π.Ε.Κ.Α, συζήτησε ο Λ. Μαγιάκης με το Προεδρείο της «Π.Ε.Κ.Α»

Τον πρόεδρο Ν. Βαλλάτο και τον Γενικό Γραμματέα Α. Δάνο της «Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (Π.Ε.Κ.Α)», , επισκέφτηκε στα γραφεία της Ενωσης
(επί της Λεωφόρου Κηφισιάς), αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», αποτελούμενη από τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Λ. Μαγιάκη και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Μ. Γιούργο και Σ. Σαμιακό Τα γραφεία βρίσκονται στον ίδιο χώρο με την «Έκθεση Κεραμικής Τέχνης»,  που λειτουργεί εκεί από το 1970, χώρο όπου σήμερα εκθέτουν πάνω από 100 εργαστήρια αγγειοπλαστικής.
Σημαντική είναι και η «Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής» που διοργανώνεται με επιτυχία κάθε χρόνο
Στη συνάντηση εκτέθηκαν τα κρίσιμα προβλήματα της Ένωσης.
Όλο το οικόπεδο που περιλαμβάνει τον εκθεσιακό χώρο, καθώς επίσης και το πρώην κέντρο «ΤΟΛ»που χρησιμοποιείται για Πολιτιστικές εκδηλώσεις, έχει περάσει στο «ΤΑΙΠΕΔ», με άμεσο κίνδυνο να πωληθεί και να χαθεί οριστικά ένας χώρος πολιτισμού και δημιουργίας για το Μαρούσι και όχι μόνο.
Επιπρόσθετα, ο κλάδος των κεραμιστών δέχτηκε πλήγμα από το κλείσιμο του εργοστασίου αργιλόμαζας το 2012.


Μητροπολίτης & Δήμαρχος μας καλούν «να στηρίξουμε αλλήλους»...

                       Κυριακή της Ορθοδοξίας
Με συνδαιτυμόνες τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλο, εκπροσώπους του Ιερού Κλήρου από τους ενοριακούς ναούς της πόλης, μέλη των εκκλησιαστικών τους συμβουλίων, δημοτικούς συμβούλους και οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, πραγματοποιήθηκε το επίσημο γεύμα που παραθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου κάθε χρόνο ανήμερα του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας προς τιμήν ιεραρχών και εκπροσώπων της Εκκλησίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, στον χαιρετισμό του μίλησε για τον συμβολισμό της ημέρας για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς:
 «Η αναστήλωση των ιερών εικόνων από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα το 843 μ.Χ. είναι η ομολογία της πίστης στο Ορθόδοξο Δόγμα.
Η συγκεκριμένη πράξη αποτέλεσε θρίαμβο της Ορθοδοξίας για αυτό και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής».
Στο μήνυμά του ανέφερε, επίσης, ότι στις μέρες μας η Ορθοδοξία δοκιμάζεται και κάλεσε τους Χριστιανούς να στηρίξουν αλλήλους στο όνομα της πίστης τους.

Το εμπόριο των χρήσεων γης & το μαύρο χρήμα

Δημιουργούν μεγάλα εμπορικά κέντρα που θα αποτελειώσουν το ιστορικό κέντρο & τον ιστό των προαστίων
Του πολιτικού μηχανικού, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΤΣΩΝΗ
Οι ρυθμίσεις για τις χρήσεις γης υποκρύπτουν τεράστιο πολεοδομικό, οικονομικό και φορολογικό σκάνδαλο.
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Περιβάλλοντος έδωσε στη δημοσιότητα σχέδιο προεδρικού διατάγματος, με το οποίο προτίθεται να τροποποιήσει την κατηγοριοποίηση - ομαδοποίηση των «χρήσεων γης».

Δηλαδή προβλέπει τη συγκέντρωση σε ομάδες των διάφορων λειτουργιών που αναπτύσσονται σε μία πόλη, έτσι ώστε αφού χωρίσει την πόλη σε διακεκριμένες περιοχές, να καθορίσει σε κάθε μία από αυτές τις περιοχές τις λειτουργίες μιας μόνον κατηγορίας-ομάδας, που επιτρέπονται να εγκατασταθούν σε αυτήν, ώστε να μη συνυπάρχουν (και να μη γειτνιάζουν) κτήρια με χρήσεις (λειτουργίες) οι οποίες δεν συμβαδίζουν μεταξύ τους.
Κατηγορίες χρήσεων
Φυσικά με την πολεοδομική μελέτη κάθε περιοχή της πόλεως (πολεοδομική ενότητα) διαμορφώνεται και εξοπλίζεται με εκείνα τα πολεοδομικά χαρακτηριστικά και εφόδια τα οποία την καθιστούν ικανή για την εγκατάσταση των λειτουργιών μιας και μόνο συγκεκριμένης κατηγορίας. (Π.χ. μέγεθος κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, σχολεία , νηπιαγωγεία, εκκλησίες, πράσινο, πλατείες, νοσηλευτικές μονάδες κ.λπ.).

Εντυπωσιακή η πορεία διαμαρτυρίας στο καφε-Scherzo!!!

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων και των πολιτών το μεσημέρι  του Σαββάτου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από το Σωματείο Σερβιτόρων - Μαγείρων και λοιπών Εργαζομένων του κλάδου του Επισιτισμού στην πλατεία ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, με αφορμή τον ξυλοδαρμό συναδέλφου τους μετανάστη από το αφεντικό του  καφε - Scherzo ...  Δημήτρη Τυρολόγο.
Αυτή ήταν η 3η κατά σειρά παρέμβαση...
Οι 300 και πλέον αλληλέγγυοι συγκεντρωνένοι εργάτες & πολίτες, πραγματοποίησαν πορεία στη γειτονιά του Αμαρουσίου όπου βρίσκεται το καφε-Scherzo.
Τα μέλη του σωματείου προσπάθησαν να συναντηθούν με τον εργοδότη αλλά αυτός χρησιμοποίησε κάθε πιθανό τρόπο διαφυγής από το ίδιο του το κατάστημα, ώστε να αποφύγει αυτή τη συνάντηση...

Στη 1:00 μ.μ. το μεσημέρι η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΤΕΣΣΕΡΑ(4) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί  σήμερα Δευτέρα 10 Μαρτίου στη 1:00 μ.μ. το μεσημέρι , στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου
οικονομικού έτους 2014
2. Εισήγηση για έγκριση καταβολής δικαστικών εξόδων των δικηγόρων του
Δήμου Αμαρουσίου.

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Eνας & μοναδικός ο «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ» : Ο Γ. Μητσικώστας!!!

                                          

Σκακιστικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι από 22 Μαρτίου - 6 Απριλίου

Πολλές αξιόλογες σκακιστικές εκδηλώσεις και πρωταθλήματα θα διεξαχθούν στο Μαρούσι
(22 Μάρτη - 6 Απρίλη στο The Mall Athens) με την ονομασία Chessmalle Athens 2014. Σ
το πλαίσιο των πολλαπλών αυτών εκδηλώσεων θα διεξαχθούν - καθυστερημένα - και τα Ατομικά Πρωταθλήματα Ελλάδας 2013, το 36ο Γυναικών και το 61ο Αντρών.
Επίσης θα διεξαχθούν:
α) Οι τελικές φάσεις του 26ου Ατομικού Πρωταθλήματος Μαθητών - Μαθητριών Αττικής 2014. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν προκριθεί από τα Προκριματικά Σχολικά Περιφερειακών Ενοτήτων Αττικής, οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες των αντίστοιχων πρωταθλημάτων Ελλάδας 2012 και 2013, τα 3 πρώτα κορίτσια κάθε κατηγορίας Ατομικού Σχολικού Αττικής 2013 κ.ά.,
β) Τα αντίστοιχα Ομαδικά Σχολικά 2014,

Στις 11: 00 π.μ. στο Δημαρχείο, η παρουσίαση του βιβλίου «ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ Ε.Π.Ε» του Χρ. Γιαννίμπα

Στις 11: 00 π.μ. σήμερα Κυριακή 9 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Γιαννίμπα «ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ Ε.Π.Ε» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ».
Εισηγητής: Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Κυβερνώντες Ε.Π.Ε.:
Την τριετία 2010-2012 η χώρα έζησε και συνεχίζει να ζει τη χειρότερη μεταπολεμική κρίση με συνέπειες που μόνο με αυτές της μικρασιατικής καταστροφής μπορούν να συγκριθούν. Όμως καμιά κρίση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.  Ωριμάζει στην εποχή των «παχιών αγελάδων» που προηγούνται αυτής. Στην περίοδο των «ισχνών αγελάδων», δηλαδή στο διάστημα εξέλιξης της κρίσης και για όσο διαρκεί αυτή, γεννιέται ένας νέος κύκλος.
Στο διάστημα αυτό εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι προβληματίζονται, αναρωτιούνται «πως φτάσαμε ως εδώ» και δικαιολογημένα ανησυχούν για το αύριο και το τι θα φέρει αυτό. Το αύριο όμως καθορίζεται ήδη από σήμερα. Και όχι μόνο σε ό,τι αφορά το κόστος της κρίσης και ποιοι θα πληρώσουν «το μάρμαρο» αλλά και ποιοι κανόνες, ποιες δυνάμεις, ποια συμφέροντα και τελικά ποιες ιδέες και πολιτικές θα κυριαρχήσουν στη μετά την κρίση εποχή.  


Στις 6:00 μ.μ. η εκδήλωση της «Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου», για τις «συγχωνεύσεις σχολείων»

Η Ένωση Γονέων του Δήμου Αμαρουσίου σας προσκαλεί σε Εκδήλωση - Συζήτηση, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου -11ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου(οδός Φλοίας αρ. 33), που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 9 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ.
Θέματα:
Επικείμενες συγχωνεύσεις συστεγαζόμενων σχολείων, καταργήσεις και υποβιβασμοί σχολικών μονάδων.
Πληροφοριακό Σύστημα Σχολικών Μονάδων και Διοικητικών Δομών - My school.
Οδηγός αξιολόγησης σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης - ΕΥΖΗΝ.
Θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της Β’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου.

Ξεκινούν στις 12:00 τα Κυριακάτικα Κινηματογραφικά Πρωινά στον Δήμο Αμαρουσίου

Με έξι μοναδικές κινηματογραφικές παραγωγές για νέους και παιδιά… με πρωταγωνιστές, επίσης, τους ίδιους τους νέους και τα παιδιά, υποδέχεται την άνοιξη ο Δήμος Αμαρουσίου. Τη διοργάνωση πραγματοποιεί το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου με την υποστήριξη της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης, των Πρεσβειών της Ισπανίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Με λόγο… & μουσική υποδέχεται την Άνοιξη το Μαρούσι!!!

Το Μαρούσι υποδέχεται την Άνοιξη με λόγο… και μουσική. Μέσα από τα έξι αφιερώματα του Δήμου Αμαρουσίου με σημαντικούς καλλιτέχνες ως ερμηνευτές επί σκηνής αναβιώνουν μπροστά στα μάτια του φιλοθεάμονος κοινού προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Στις 8 μ.μ. ο Δήμος Αμαρουσίου τιμά την προσφορά της γυναίκας στην κοινωνία


«Kοροϊδία» η αλληλεγγύη με κομματική σημαία ...

Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τους Αλληλέγγυους Δρόμους
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν συνηθίζει να αντιδικεί με τα πολιτικά κόμματα και τις κομματικές οργανώσεις της πόλης.
Η ανακοίνωση όμως που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου , με αφορμή τους αλληλέγγυους δρόμους , μας υποχρεώνει να πάρουμε θέση σε όσα ανακριβή αναφέρονται σε αυτήν. Με βάση την ανακοίνωση αυτή
Πρώτον, επιβεβαιώνεται αυτό που ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «καπελώσει» κομματικά την οργάνωση αλληλέγγυοι δρόμοι , που εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητη δομή κοινωνικής αλληλεγγύης.
Δεύτερον, αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η κομματική του οργάνωση στο Μαρούσι ενδιαφερόταν πραγματικά για τις δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, θα γνώριζαν ότι στο Δήμο Αμαρουσίου υλοποιούνται εδώ και χρόνια τέτοιου είδους δράσεις, με διάθεση φθηνών και ποιοτικών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς.
Ποιος λοιπόν είναι ο λόγος που δεν στηρίζουν αυτές τις δημοτικές δράσεις;
Προφανώς γιατί αυτό υπαγορεύει η μικροκομματική αντίληψη που έχουν για τις κοινωνικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Γι αυτούς η αλληλεγγύη έχει νόημα, αν έχει κομματική σημαία.
Για μας , αλληλεγγύη με κομματική σημαία δεν είναι αλληλεγγύη, είναι κοροϊδία σε βάρος των ανθρώπων που έχουν πραγματική ανάγκη από στήριξη, είτε αυτοί είναι καταναλωτές που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, είτε είναι μικροί παραγωγοί.

Στις 12:00 μ.μ. στο Σταθμό του ΗΣΑΠ, πορεία για τον «ξυλοδαρμό» Πακιστανού εργάτη!!!

Φέρεται να «ξυλοκοπήθηκε» από το αφεντικό του
 στο «cafe Scherzo»

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

«Η κλασική μουσική στον κινηματογράφο», για 2 Κυρακές στο ΙΔΙΟΜΕΛΟ



Θα αλλάξουν την όψη της Σωρού, τα έργα διαπλάτυνσης

Τα έργα διάνοιξης του πρώτου τμήματος της οδού Σωρού επέβλεψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που βρέθηκε στο σημείο μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Σμυρνή, τον υπεύθυνο εργολάβο, τα συνεργεία, και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Το έργο που σε πρώτη φάση περιλαμβάνει τη διάνοιξη της οδού Σωρού από το ύψος της Λεωφ. Κηφισίας έως το ύψος της οδού Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, σε επόμενη φάση περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και διαπλάτυνση της. Προϋπόθεση για να μπορέσει να προχωρήσει η επόμενη φάση του έργου είναι να ολοκληρωθούν οι καθαιρέσεις - παραχωρήσεις και οι μεταφορές των δικτύων από μέρους των οργανισμών κοινής ωφέλειας.
Η διαπλάτυνση του υπόλοιπου τμήματος της οδού Σωρού είναι ενταγμένη σε έργο ύψους 2 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει, επίσης, έργα διαμόρφωσης στις οδούς Αγ. Αθανασίου, Κονίτσης καθώς και του κοινόχρηστου χώρου όπου μέχρι πρότινος στεγάζονταν τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου.

Eπίσκεψη Mαγιάκη στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής

Στις 5/3/2014 ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Λευτέρης Μαγιάκης με τον συνεργάτη του Συνδυασμού και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Θ. Αδαμόπουλο, δασολόγο, επισκέφτηκαν τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμαρουσίου.
Μέσα σε κλίμα συνεργασίας έγινε ενημέρωση από την υπεύθυνη της Διεύθυνσης καθώς και από τις υπεύθυνες των Τμημάτων Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού και Τμήματος Αστικού Πρασίνου, σχετικά με το αντικείμενο αρμοδιότητας εργασίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση και την περιβαλλοντική κατάσταση της περιοχής του Δήμου μας.
Η αρμοδιότητα της Διεύθυνσης περιλαμβάνει τη συντήρηση και την ανάπτυξη του πρασίνου, κοινόχρηστους χώρους, ηλεκτροφωτισμό, συντήρηση δρόμων, παιδικές χαρές, επισκευές από τα συνεργεία και αδειοδοτήσεις ορισμένων επαγγελματικών δραστηριοτήτων.
Η Διεύθυνση θεωρείται υπεύθυνη σε περίπτωση ατυχημάτων από λακκούβες.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ...

Μείωσε δραστικά την εγκληματικότητα στην πόλη, το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου!

Εύσημα Πατούλη στον Διοικητή του Τμήματος Φώτη Τζελέπη & το προσωπικό
Ιδιαίτερα θετικά για την πάταξη της εγκληματικότητας στο Μαρούσι είναι τα αποτελέσματα που παρουσίασε το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου για το έτος 2013, βάσει της ετήσιας αποτίμησης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελέσματα για τα οποίο ο Δήμος και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, αποδίδει τα εύσημα στο προσωπικό.
Όπως πιστοποιείται από την επίσημη ενημέρωση του Τμήματος Ασφαλείας εκτός της σημαντικής μείωσης των συμβάντων κλοπής και ληστείας το 2013 στο Μαρούσι, το Τμήμα Ασφάλειας της πόλης κατέγραψε και τα υψηλότερα ποσοστά εξιχνιάσεων επί των συγκεκριμένων διαπραχθέντων συμβάντων σε επίπεδο Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής.    
Συγκεκριμένα, από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι το 2013 διαπράχθηκαν 175 λιγότερες διαρρήξεις και κλοπές σημειώνοντας μείωση της τάξης του 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ποσοστό εξιχνίασης 32%. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό εξιχνιάσεων που πέτυχε Τμήμα Ασφαλείας της Βορειοανατολικής Αττικής. 
Στις ληστείες το ποσοστό εξιχνιάσεων την ίδια περίοδο ανήλθε σε 38%, κατά πολύ ανώτερο του ετήσιου τεθέντος στόχου, επίσης, του μεγαλύτερου σε επίπεδο Τμήματος Ασφάλειας της Βορειοανατολικής Αττικής.       
Στις περιπτώσεις κλοπής οχημάτων σημειώθηκαν 18% λιγότερες αφαιρέσεις σε σχέση με το 2012 με το ποσοστό εξιχνιάσεων να ανέρχεται σε 21%.  

Βάρβαρη επιθεση των ΜΑΤ στoυς Διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, γιατί ...

δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις!
Με το σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει» να δονεί τους δρόμους της Αθήνας αποχώρησαν οι διαδηλωτές στο πλαίσιο της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν χθες ενάντια στην ανεργία, ανανεώνοντας το αγωνιστικό τους ραντεβού στο συλλαλητήριο για την Ημέρα της Γυναίκας σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.  Κατήγγειλαν τη βάρβαρη και τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας ομάδα διαδηλωτών εργαζομένων και ανέργων που διαμαρτύρονταν για την ανεργία.        
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, και ΥΜΕΤ απομόνωσαν ομάδα διαδηλωτών μετά την οδό Κολοκοτρώνη και στους γύρω δρόμους, ξυλοκοπώντας τους και ρίχνοντας χημικά. Από την επίθεση δεν γλίτωσαν ούτε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι.        
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τη  Σταδίου και τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, δεν επέτρεπαν στην πορεία να φτάσει στο υπουργείο Οικονομικών όπου βρισκόταν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με τον οποίο απαιτούσαν να συναντηθούν προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματά τους.        
ΟΙ διαδηλωτές παρέμειναν για αρκετή ώρα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Εδουάρδου Λω, φωνάζοντας συνθήματα, υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που είχαν φράξει με κλούβες την οδό Σταδίου. (Δείτε εδώ βίντεο με συνθήματα).

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Στο σφυρί αύριο το οικόπεδο 5.088 τ.μ. στη Νερατζιώτισσα!!!

Στο σφυρί βγαίνουν άλλα επτά  ακίνητα μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών, μεταξύ των οποίων και το «δικό» μας οικόπεδο 5.088 τ.μ. που βρίσκεται κοντά στον σταθμό Νερατζιώτισσα στο Μαρούσι (δίπλα στο «The Mall»)!!!
Σύμφωνα με την  λατρεμένη εφημερίδα των τελευταίων Μνημονιακών Κυβερνήσεων(GAP, Παπαδήμου, Πικραμένου & εσχάτως του Σαμαρά), «ΤΑ ΝΕΑ », η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή 7 Μαρτίου...
Τιμή εκκίνησης; 1,8 εκατ. € Ευρώ!!!
Όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ»:

Αντιδρά στην εκμετάλλευση τριών ελεύθερων χώρων Χ.Ε.Υ, ο Δήμος Αμαρουσίου

Την άμεση αναστολή του ανοικτού δημόσιου διεθνή διαγωνισμού που πρόκειται να διενεργηθεί αύριο (7/3/2014) για την εκμετάλλευση τριών ελεύθερων χώρων εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, χαρακτηρισμένων ως Χώροι Εγκατάστασης Υποστήριξης (Χ.Ε.Υ), ζήτησε από το Δ.Σ. του ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ., αντιπροσωπεία του Δήμου, κατά την επίδοση Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου.           
Με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου τάσσεται «ενάντια στη διαδικασία «αξιοποίησης» που θέλει να επιβάλει το ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. στους ελεύθερους Χ.Ε.Υ. πλησίον της Αττικής Οδού ( Χ.Ε.Υ. Λεωφόρου Κηφισίας, Χ.Ε.Υ. Σταθμού Νερατζιώτισσας, Χ.Ε.Υ.Α.Κ. Κύμης).
Παράλληλα εγκρίνει ομόφωνα: Την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, προκειμένου να παραμείνουν ελεύθεροι οι αδόμητοι χώροι συνολικά 17 και πλέον στρεμμάτων εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, την αλλαγή των  χρήσεων γης σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, καθώς και την προσπάθεια ακύρωσης του πλειστηριασμού των ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος αναμένεται να γίνει αύριο 7- 3- 2014.»

ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου για «Αλληλέγγυους Δρόμους»:εμφυλιοπολεμική η ανακοίνωση Πατούλη!

Μετά την τελευταία εμφυλιοπολεμική  και καθ` όλα απαράδεκτη σε ύφος, ανακοίνωση του απερχόμενου Δημάρχου κ. Πατούλη, δεν γίνεται να μην πάρουμε θέση στο ζήτημα που προέκυψε στη σύγκρουση του  Δήμου με τους «Αλληλέγγυους Δρόμους», παρ` ότι σαν κόμμα αποφεύγουμε να εμπλεκόμαστε άμεσα στα δημοτικά πράγματα, εκτός και αν πρόκειται για καίρια πολιτικά ζητήματα.
Ο.Μ.  ΣΥΡΙΖΑ
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Το θέμα είναι γνωστό:
Η δομή κοινωνικής αλληλεγγύης, «Αλληλέγγυοι Δρόμοι», πραγματοποίησε την 4η κατά σειρά «Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες» σε έναν χώρο μεταξύ ρέματος Σαπφούς και συρματοπλέγματος του ΟΑΚΑ που δεν χρησιμοποιείται από κανέναν, έτσι όπως είναι εγκαταλειμμένος (είναι θεωρητικά, στο γενικό πολεοδομικό,  κοινόχρηστος χώρος πρασίνου). 
Εκεί στάθμευσαν 15 περίπου μικρά φορτηγά παραγωγών και αγόραζαν προϊόντα οι δημότες του Αμαρουσίου τη Κυριακή  9 Φεβρουαρίου 2014.
Εκείνη τη μέρα, στο Δημαρχείο στο Μαρούσι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε  κεντρική εκδήλωση με θέμα,
«τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ», με συνέπεια να μην έχουμε άμεση αντίληψη αυτών που έγιναν στο χώρο της Αγοράς χωρίς Μεσάζοντες...

Οι «Ροζ Πάνθηρες» πίσω από την εισβολή στο Avenue;

Άρωμα από «Ροζ Πάνθηρες» έχει η ληστεία που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε κοσμηματοπωλείο στο εμπορικο κέντρο Avenue στη λεωφόρο Κηφισιάς στο Μαρούσι.
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το www.newsit.gr, το οποίο επικαλούμενο πληροφορίες, σημειώνει ότι οι δράστες της ληστείας χρησιμοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Audi(το εκλεψαν 3 ημέρες πριν από το Παγκρατι), ως πολιορκητικό κριό…
Δηλαδή οι δράστες αφού πρώτα έπεσαν με το παλιό AUDI επάνω στην είσοδο του Εμπορικού κέντρου και αφού την έσπασαν, πέρασαν στο εσv Στη συνέχεια οι δράστες άφησαν το όχημα στο χώρο του Avenue, ενώ η αστυνομία ερευνά, σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, εάν έκλάπησαν κοσμήματα.
Πρωτοφανές το χτύπημα σε τόσο κεντρικό σημείο...

Στις 7:00 μ.μ. στο Δημαρχείο, η εκδήλωση με θέμα:«Παιδ(ε)ια ΟΧΙ Βία»

«Σχολικός Εκφοβισμός»:Το μεσημέρι στις 12:00, η σ/τ στο Δημαρχείο Αμαρουσίου