Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Σαραντακου Μηνολόγιον Μαρτίου

Ο Μάρτιος, όπως ξέρουμε, ήταν αρχικά ο πρώτος μήνας του παλιού ρωμαϊκού ημερολογίου.
Ήταν αφιερωμένος στον θεό Άρη (Mars), κάτι που ταίριαζε αφού τα χρόνια εκείνα οι εκστρατείες ξεκινούσαν την άνοιξη, και μάλιστα την πρώτη του Μάρτη γιόρταζαν το Armillustrum (Αρμιλούστριο) σε τέμενος του Άρη , γιορτή καθαγιασμού των όπλων.
Ο Μάρτης κάνει τα τελευταία κρύα, λένε οι παροιμίες: Μάρτης, γδάρτης, παλουκοκάφτης
  Βέβαια, να θυμηθούμε πως τον καιρό που φτιάχτηκαν οι παροιμίες είχαμε το παλιό ημερολόγιο, άρα πρέπει να πάμε 10-12 μέρες πιο μπροστά:
ο τότε Μάρτης είναι σημερινός Απρίλης ενμέρει. Ξέρουμε άλλωστε ότι “από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο χειμώνα”, εξίσου όπως και “μήτε ο Μάρτης καλοκαίρι, μήτε ο Αύγουστος χειμώνας”.
Σα  1Ανακάλυψις της ραδιενεργείας υπό Ερρίκου Μπεκερέλ
Κυ 2Γενέσιον Αντωνίου Βιβάλντι
Δε  3† Νικολάου Γκόγκολ
Τρ 4Γενέσιον Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη
Τε 5Σωκράτους του φιλοσόφου θανάτωσις
Πε 6Μιχαήλ Αγγέλου
Πα  7Αριστοτέλους του Σταγειρίτου θανή

Tον χαμό του Γιώργου Σιαφλά, θρηνεί η Νίκη Αμαρουσίου…

Θρήνος… έπεσε στη Νίκη μετά το χαμό του Γιώργου Σιαφλά. Ο σύλλογος του Αμαρουσίου με ανακοίνωσή του εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος,
Η ανακοίνωση:
«Η οικογένεια της Νίκης Αμαρουσίου θρηνεί για τον άδικο “χαμό” του Γιώργου Σιαφλά, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, ο οποίος “έφυγε” από κοντά μας το Σάββατο 1/3 έπειτα από θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα…
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Στο «Σπύρος Λούης» θα γιορτάσουν Κούλουμα οι Μαρουσιώτες!!!

Αύριο η παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, στο14ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου

«Προκήρυξη στάσης εργασίας στις 4 Mαρτίου & κινητοποίηση ενάντια στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης»
Στο πλαίσιο του συντονισμού των αγώνων 
των Συλλόγων Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης - χειραγώγησης - υποταγής των εκπ/κών που επιχειρεί να επιβάλλει το ΥΠΑΙΘ και μετά από την καταγγελία του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε.
«Ο Περικλής» σε βάρος της σχολικού συμβούλου κας Δ. Καυκά, η οποία επιχειρεί να προωθήσει την εφαρμογή της «αυτοαξιολόγησης» με ενημερώσεις - σεμινάρια σε σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς της σε ένδειξη συμπαράστασης στον όμορο σύλλογο, ενεργοποιώντας τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της Γ. Σ. του συλλόγου μας, κηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας (πεντάωρη από 08:00 έως 13:00) την Τρίτη 4 Mαρτίου 2014 καλύπτοντας συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς - μέλη του συλλόγου μας, καλώντας τους να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, ώρα 08.45 π. μ.
                               ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

«Κυριακή τῆς Τυρινῆς»:Κατανυκτικός Ἑσπερινός στις 6.00 τό ἀπόγευμα, στόν Ἱ.Ν. τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου


Ἀνακοινώνουμε  στούς  εὐσεβεῖς Χριστιανούς μας ὃτι τήν Κυριακήν τῆς Τυρινῆς 2 Μαρτίου καί ὥρα 6.00 τό ἀπόγευμα θά τελεσθῆ στόν Ἱερό Ναό τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου  Ἀμαρουσίου ὁ πρῶτος Κατανυκτικός Ἑσπερινός χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Κηφισίας, Ἀμαρουσίου και  Ὠρωποῦ κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ.
Μετά τόν Ἑσπερινό θά ἀκολουθήση ἡ Τελετή τῆς Συγγνώμης.
                                   Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ω τι κόσμος μπαμπά!!!


Nότια της Δαμασκού κάτοικοι περιμένουν να λάβουν την επισιτιστική βοήθεια της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών!!!

KKE:Eπιδιώκεται η κατάργηση κάθε έννοιας σταθερής & μόνιμης εργασίας!

                                            ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διοικητικές απλουστεύσεις-Καταργήσεις, συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα-Τροποποίηση διατάξεων π. δ. 318/1992 (Ά161) και λοιπές ρυθμίσεις»
                                                ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Οι διατάξεις  για  την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, στα πλαίσια της κινητικότητας  στον δημόσιο τομέα, δεν απορρέουν ούτε από κάποιες άστοχες επιλογές, ούτε συνιστούν ένα πρόσκαιρο και προσωρινό μέτρο. Οι επιλογές αυτές δεν καθορίζονται από ιδεοληψίες, όπως διατείνονται τα κόμματα του ευρωμονόδρομου για να συγκαλύψουν τις βαθύτερες αιτίες.
Μέσα από αυτές τις επιλογές επιδιώκεται η κατάργηση κάθε έννοιας σταθερής και μόνιμης εργασίας, να μειωθεί η τιμή της εργατικής δύναμης και στον δημόσιο τομέα που θα συμπαρασύρει ακόμη περισσότερο προς τα κάτω την κατάσταση των εργαζομένων  και στον ιδιωτικό τομέα.
Να καλλιεργηθεί κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας στον χώρο των δημοσίων υπαλλήλων για την πιο αποτελεσματική προώθηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων.
Οι επιλογές αυτές ταυτόχρονα στοχεύουν στη μετάθεση του κόστους λειτουργίας υπηρεσιών στα λαϊκά στρώματα και να  ανοίξει ο δρόμος για να διεισδύσουν ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι  στους τομείς αυτούς.

H Bιοκλιματική Aνάπλαση του Eμπορικού Kέντρου ... απασχολεί «σοβαρά» τη Νεολαία Αμαρουσίου!

Σε εκδήλωση νέων της πόλης που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Αποκριάς σε γνωστό νυχτερινό στέκι του Αμαρουσίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του, ο κ. Πατούλης, συνομίλησε μαζί τους για τα θέματα που τους απασχολούν και τους ενημέρωσε για την πορεία των έργων της βιοκλιματικής ανάπλασης του εμπορικού κέντρου.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που δείχνει ο Δήμος στους νέους ανθρώπους, εν γένει στη δυναμική της δραστηριοποίησης των νέων ατόμων και της προσφοράς τους στην κοινωνία, προτρέποντάς τους να είναι κοινωνικά ενεργοί πολίτες.
Με αιχμή το προκείμενο, έκανε αναφορά και στην πρόθεση που πρόσφατα του εκδηλώθηκε από ομάδα νέων της πόλης για να συστήσουν την «Επιτροπή Νέων Αμαρουσίου» ώστε με τη στήριξη και του Δήμου να κινητοποιήσουν τους νέους σε θέματα που τους αφορούν.

ΑΣΥΛΙΑ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ στα «έργα» Δημάρχων!!!

Απαλλαγή από ποινικές ευθύνες για συμβάσεις που «αλλοιώθηκαν»
Προεκλογικό δωράκι σε δημάρχους και περιφερειάρχες εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών θεωρείται από την αντιπολίτευση τροπολογία, με την οποία απαλλάσσονται δημόσιοι λειτουργοί από ποινικές ευθύνες που απορρέουν από συμβάσεις έργουν του Δημοσίου.
Τη ρύθμιση έκανε δεκτή απορρίπτοντας τις αιτιάσεις ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, παρά τα συντονισμένα πυρά πολλών βουλευτών.
                             Yπ. Εσωτερικών:
            Δεν δίνουμε «ασυλία» στους αιρετούς
Απάντηση στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αναφορικά με την τροπολογία που κατατέθηκε αναφορικά με τις συμβάσεις μίσθωσης έργου και σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται από ποινικές ευθύνες δημόσιοι λειτουργοί, έδωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.«Η τροπολογία αφορά μόνο τους απασχολούμενους με συμβάσεις έργου και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παραδοτέα έργα ή οτιδήποτε που οδηγεί σε αρνητικούς συνειρμούς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

...Λαθρεμπόριο Ελπίδας

Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος

Η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αρχίζει να τρέχει με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια, στα άρθρα και στο σύνολο.
Με τροποποίηση που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αρχίζει να τρέχει με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας.

«Γρίπη» στις σχέσεις Αδωνη - Πατούλη!!!

        Πως οι παλιοί φίλοι έγιναν εχθροί ...
Ποιος θα πίστευε πριν από λίγο καιρό ότι οι άλλοτε αχώριστοι, υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης, θα … «πιάνονταν στα χέρια» με βροχι ανακοινώσεων και δηλώσεων ο ένας εναντίον του άλλου.
Οι μέχρι πρότινος φίλοι αλλά και συνεργάτες σε διάφορα θέματα πολιτικής υγείας ξαφνικά άρχισαν να εξακοντίζουν κατηγορίες ο ένας εναντίον του άλλου.
Η όλη υπόθεση ξεκίνησε επισήμως τουλάχιστον από το θέμα της γρίπης.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ με μια σκληρή του ανακοίνωση καταφερόταν κατά του Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας ότι δεν προστάτεψε τη δημόσια υγεία αφού δεν αγοράστηκαν τα απαραίτητα εμβόλια τα οποία κοστίζουν μόλις 6 ευρώ το ένα.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος εμφανίστηκε τη Δευτέρα εξαιρετικά ψύχραιμος για το θέμα της γρίπης δεν παρέλειψε να απαντήσει με ανάλογο τρόπο στον άλλοτε στενό του φίλο. "Κάποιοι είναι πολύ ευεπίφοροι στις φασαρίες» είπε με αυστηρό ύφος και εκνευρισμό ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος ξεκάθαρα στον κ. Πατούλη.
Μάλιστα όταν στη συνέχεια ο υπουργός υγείας συνέστησε ψυχραιμία για τη γρίπη λέγοντας ότι ουσιαστικά αυτήν την περίοδο ο εμβολιασμός δεν είναι στην πρώτη γραμμής προτεραιότητας (κάτι που επισημαίνεται και από τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ δεδομένου ότι σε λίγες εβδομάδες θα καμφθεί το κύμα της γρίπης) σε αντίθεση με τα αντιικά φάρμακα, ο μέχρι πρότινος «κολλητός» του Γιώργος Πατούλης ανταπάντησε:

«Μύθοι & ΑΑλήθειες για τα Αντιβιοτικά»


Η Γεωπολιτική του ΔΝΤ!

Στις 9:00 μ.μ. το «Αποκριάτικο γλεντάκι» με ζωντανή μουσική στο «ΣΤΕΚΙ»

Το «ΣΤΕΚΙ» σας καλεί στο αποκριάτικο γλεντάκι,
που θα γίνει απόψε  Παρασκευή στις 9:00 μ.μ.
Θα ακούσουμε τραγούδια παραδοσιακά και λαϊκά από το  συγκρότημα «ΑΘΑΛΗ» και θα  χορέψουμε.
Στην είσοδο θα αγοράζουμε ένα κουπόνι των 2
Θα φάμε μεζέδες που θα μαγειρέψουμε όλοι μας και θα πληρώνουμε τα ποτά που θα πιούμε.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Με Επικεφαλής ξανά τον Δ. Πολυχρονιάδη οι «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ»

Στο πλαίσιο Δημόσιας Γενικής Συνέλευσης παρουσία μελών και φίλων της Δημοτικής Κίνησης και εκπροσώπων του τοπικού τύπου), που έγινε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» ανακοίνωσε την αυτοτελή κάθοδοό της στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014.
Επικεφαλής (υποψήφιος Δήμαρχος) της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης είναι ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης - αιρετός και ανακλητός εκπρόσωπος  (Δάσκαλος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και Δημοτικός Σύμβουλος) .

MEGAλο ποτάμι «φουσκωμένο» ο Στ. Θεοδωράκης ...

για να ποτίσει με τα ρυάκια του τις 58 ελιές του Σημίτη!

Με τη Γ.Γ.Α. συναντήθηκαν Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής & Σωματείο Γυμναστών-Προπονητών

Συνάντηση  με τη Γενική Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιαννακίδου, πραγματοποίησαν από κοινού, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής & το Σωματείου Γυμναστών -Προπονητών Ν. Αττικής
Στην συνάντηση ετέθη το πολύ σημαντικό ζήτημα για τους εργαζόμενους γυμναστές, που δουλεύουν στα προγράμματα των δήμων, με συμβάσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα της Γ.Γ.Α,  αφού με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 17/ 10 οι συμβάσεις της ΓΓΑ είναι 100% ανταποδοτικές με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να αναγκάζεται πλέον να καλύπτει ο ίδιος την ασφάλισή του, σε αυτού του είδους τις συμβάσεις.
Οι Δήμοι πλέον με τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς αλλά και ως εργαλεία εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων, στην πλειοψηφία τους αρνούνται να καλύψουν την ασφάλιση των εργαζομένων, με αποτέλεσμα ένας γυμναστής που θα απασχολείται για 15 ώρες/ εβδομάδα αφού καλύψει και την ασφάλισή του θα κληθεί να ζήσει με λιγότερα από 200 ευρώ στην τσέπη το μήνα.
Επίσης στις συμβάσεις έργου παρακρατείται επιπλέον φόρος 20%, δεν υπάρχουν άδειες και δώρα και πολλοί είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν και το τέλος επιτηδεύματος.
Μετά τη λήξη της σύμβασης τους δεν έχουν δικαίωμα να μπουν στο ταμείο ανεργίας.
Με την απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης οι γυμναστές δεν έχουν καν ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στην παράταξη Πατούλη, προσχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος Β. Αγγέλου!

Μέλος της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, αποτελεί ο μέχρι σήμερα ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Αγγέλου, ενώ θα συμμετέχει κι ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Μαρούσι - Ανθρώπινη Πόλη» στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου.
Με αφορμή την προσχώρηση του Β. Αγγέλου, στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τόνισε:
«Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας τον Βαγγέλη Αγγέλου, ένα εκλεκτό μέλος της τοπικής κοινωνίας μας, ο οποίος με τις ιδέες και τις γνώσεις του μπορεί να ενισχύσει την προσπάθειά και το έργο μας. Όπως έχω πει επανειλημμένα, το δικό μας κόμμα είναι το Μαρούσι, γι’ αυτό και στην παράταξη μας έχουν θέση όλοι όσοι θέτουν πάνω από όλα την πόλη μας. Ο Βαγγέλης Αγγέλου, ανήκει σε αυτή την κατηγορία συμπολιτών μας, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου για τη συνεργασία μας.

Πρωτογενές πλεόνασμα ...Δωσιλόγων!

Αναδιοργανώνεται η «Γεωργική Βιβλιοθήκη», από τους «Φίλους του Δάσους Συγγρού» & το «ΙΓΕ»

Ετοιμο να πάρει σάρκα και οστά, το πιο μεγάλο όνειρο των ανθρώπων του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» που δεν είναι άλλο από μια «Πρότυπη Γεωργική Βιβλιοθήκη».
Η βιβλιοθήκη αρχίζει πλέον να δημιουργείται στο Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το «ΙΓΕ».
Ως σκοπό έχει, τονίζουν σε σχετική ανάρτησή τους οι «Φίλοι του Δάσους Συγγρού», να υποστηρίζει και να εξυπηρετεί τα εκπαιδευτικά και επιστημονικά προγράμματα του «ΙΓΕ»... ενώ σε επικουρικό πλαίσιο, θα μπορούσε να γίνει μέρος ακόμα των πολιτιστικών υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να εξυπηρετεί (δευτερευόντως πάντα) γενικότερες ανάγκες παιδείας και πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή…


Ηδη όπως επισημαίνουν, από το 2003  είχαν προτείνει τη δημιουργία μιας πρότυπης Γεωργικής Βιβλιοθήκης στη «Βίλλα Συγγρού» κατά τα πρότυπα της «Γενναδείου Βιβλιοθήκης» στην Αθήνα.
Η πρότασή τους είχε βασισθεί στη βούληση της Ιφιγένειας Συγγρού, στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία του κτιρίου, και βεβαίως, στις ήδη υπάρχουσες εκπαιδευτικές δράσεις του «ΙΓΕ», στις οποίες μία βιβλιοθήκη θα λειτουργούσε συμπληρωματικά και ενισχυτικά, διότι, ως γνωστόν, η αποκατάσταση της «Επαύλεως Συγγρού» έχει ενταχθεί, από το Νοέμβριο του 2004, επί Υπουργού Γεωργίας  Τσιτουρίδη, στο Γ’ ΚΠΣ.
Σημαντικό ρόλο στο να λάβουν αυτή τους την απόφαση, σημειώνουν «Φίλοι του Δάσους Συγγρού», διαδραμάτισε η μετακόμισή τους από τα παλιά γραφεία, στον Πύργο Συγγρού.

«Κοφτερή γλώσσα - σιωπηλές κραυγές» στη Γερμανική Σχολή Αθηνών!!!

Το Θεατρικό Παιδαγωγικό Εργαστήρι από τη Γερμανία, για το θέμα... του σχολικού εκφοβισμού
Το έργο «Große Klappe - Stumme Schreie»(Κοφτερή γλώσσα - σιωπηλές κραυγές), θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 6 Μαρτίου οι ηθοποιοί της ομάδας του Θεατρικού Παιδαγωγικού Εργαστηρίου στις μαθήτριες και στους μαθητές της τάξης 8 του Ελληνικού και Γερμανικού τμήματος(8a - e) διαφορετικές σκηνές σχετικές με το θέμα  του σχολικού εκφοβισμού (bullying).
Στη συνέχεια τα παιδιά θα ασχοληθούν με το θέμα σε μικρές ομάδες κατά τη διάρκεια του πρωινού.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως και την 6η ώρα. Τις υπόλοιπες ώρες θα γίνει κανονικά μάθημα.

Η Εκκλησιαστική διάσταση της Oυκρανικής τραγωδίας

Όπως η Γεωργία του Καυκάσου είναι η μεθόριος όπου σταμάτησε η προέλαση του Ισλάμ προς Δυσμάς, έτσι και η Ουκρανία είναι το σύνορο που χωρίζει τους ανατολικούς ορθόδοξους Σλάβους από τους δυτικούς καθολικούς. Η τραγωδία που εκτυλίσσεται σήμερα στην πολύπαθη χώρα της Ουκρανίας, έχει βαθιές ρίζες και αίτια που χάνονται στα βάθη των αιώνων και που έγιναν αντικείμενο γεωστρατηγικής επεξεργασίας και αξιοποίησης σε ένα παιχνίδι επιρροής και επιβολής με τρεις βασικούς παίκτες: την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ρωσία και της ΗΠΑ.
Για να γίνει κατανοητός ο διχασμός που παρατηρείται στον ουκρανικό πληθυσμό, διχασμός που αφορά, κυρίως, στην εθνική αυτοσυνείδησή του, θα πρέπει ο αναγνώστης να λάβει υπόψη του την εκκλησιαστική διάσταση του προβλήματος και το ρόλο που διαδραμάτισε και διαδραματίζει η θρησκευτική πίστη στην εσωτερική πολιτική της Ουκρανίας.
Στις γραμμές που ακολουθούν γίνεται μια προσπάθεια συνοπτικής παρουσίασης του εκκλησιαστικού περιβάλλοντος στην Ουκρανία. Η πανσπερμία των ιερών καθιδρυμάτων, ο ολοένα και εντεινόμενος ανταγωνισμός μεταξύ τους, οι έξωθεν εκκλησιαστικές και πολιτικές επιρροές, καθώς και η περίεργη πολλές φορές σύμπτωση, ιδίως από το 2000 και εντεύθεν, μεγάλων εκκλησιαστικών γεγονότων με τις πολιτικές αναταράξεις, είναι τα σημεία στο οποία επικεντρώθηκα. Ωστόσο, απέφυγα τη διατύπωση συμπερασμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να θίξουν το θρησκευτικό συναίσθημα συνανθρώπων μας. Ο παρατηρητικός αναγνώστης μπορεί να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα και χωρίς τη δική μου παρέμβαση.

Στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση:«Φιλοθέη Μπενιζέλου, η Αθηναία»

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Oι «Κόκκινες γραμμές» Πατούλη στο ΤΑΙΠΕΔ, για την αξιοποιήση 3 ακινήτων!!!

Τη μη περαιτέρω υποβάθμιση του ήδη επιβαρυμένου οικιστικού περιβάλλοντος στο Μαρούσι
και την παραχώρηση αντισταθμιστικών για τους κατοίκους οφελών σε πράσινο και κοινόχρηστους χώρους, θέτει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προς το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ ως «κόκκινες γραμμές» για τον Δήμο αναφορικά με την αξιοποίηση τριών ακινήτων ιδιοκτησίας του εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.
Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ) Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εκφράζει τη δυσαρέσκεια του που ο Δήμος δεν ενημερώθηκε προηγουμένως σχετικά με την επικείμενη αξιοποίηση των τριών χαρακτηρισθέντων ως Χώρων Εγκατάστασης Εξυπηρέτησης (ΧΕΥ) στερώντας του τη δυνατότητα να τοποθετηθεί όσον αφορά στην εκμετάλλευση των συγκεκριμένων ακινήτων συνολικής έκτασης 17.785 τ.μ. εντός του Δήμου και, επιπλέον, σε περιοχές του υπερτοπικού του κέντρου.

Την δημιουργία δικτυακού τόπου ως χώρου προβληματισμού, ζητά η «Επιτροπή Νέων Αμαρουσίου»

Συνάντηση γνωριμίας του  Γ. Πατούλη, με την «Επιτροπή Νέων Αμαρουσίου»
Τα μέλη της υπό σύσταση «Επιτροπής Νέων Αμαρουσίου» δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, στη διάρκεια της οποίας η αντιπροσωπεία των νέων διατύπωσε της βούληση σε συνεργασία με τον Δήμο να ηγηθεί μίας νεανικής προσπάθειας που θα έχει ως στόχο την καταγραφή των προβλημάτων αλλά και των ανησυχιών των νέων της πόλης σε σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με τις σπουδές, το επαγγελματικό τους μέλλον, αλλά και τις διεξόδους έκφρασης και νεανικής δημιουργίας.
Παράλληλα, η «Επιτροπή Νέων Αμαρουσίου» εξέφρασε την επιθυμία με την αρωγή του Δήμου να δημιουργηθεί ένας  όπου κάθε νέος της πόλης θα μπορεί να καταθέτει τις απόψεις και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Γ. Πατούλης:Ομάδες πολιτών που συνειδητά παρανομούν, με το μανδύα της αλληλεγγύης οι «Αλληλέγγυοι Δρόμοι»!!!

Ας κάνει μία έντιμη πράξη ο κ. Μαγιάκης: Να πληρώσει η δημοτική του παράταξη & όσοι κρύβονται πίσω από τους Αλληλέγγυους Δρόμους, τα πρόστιμα!
Καταδικάστε άμεσα κ. Μαγιάκη, την απαράδεκτη ενέργεια διανομής εντύπων με υβριστικό για τον Δήμο περιεχόμενο, κατά τη διάρκεια δημοτικής δράσης διανομής τροφίμων χωρίς μεσάζοντες, από πρόσωπα που δήλωναν μέλη των Αλληλέγγυων Δρόμων
Η παρουσία για πρώτη φορά) του κ. Μαγιάκη, στην 8η Πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου για διάθεση φθηνών και ποιοτικών προϊόντων στους καταναλωτές της πόλης, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ευχάριστο γεγονός, που θα σηματοδοτούσε την υιοθέτηση ενός άλλου πολιτικού ήθους από πλευράς της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης.
Μας προβληματίζει, όμως, ότι η παρουσία αυτή συνέπεσε, εντελώς συμπτωματικά θέλουμε να πιστεύουμε, με την απαράδεκτη από κάθε άποψη πρωτοβουλία ελάχιστων πολιτών που δήλωναν μέλη των Αλληλέγγυων Δρόμων, οι οποίοι εισήλθαν ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ μέσα στον δημοτικό χώρο όπου διεξάγονταν η δράση, με σκοπό να διανείμουν έντυπα με ψευδές και υβριστικό περιεχόμενο για τη Δημοτική Αρχή. Περιεχόμενο που είχε ελάχιστη σχέση με τη δράση που πραγματοποιούνταν αλλά, κυρίως, προέβαλε τις θέσεις συγκεκριμένου κόμματος, και εντελώς συμπτωματικά και της δημοτικής παράταξης του κ. Μαγιάκη.

«Διάβημα διαμαρτυρίας» για την συμπεριφορά της Αστυνομίας στους «Αλληλέγγυους Δρόμους»

Μαγιάκης-Στρατούλης επισκέφτηκαν το Α.Τ. Αμαρουσίου & απαίτησαν να μην ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος των μελών της Κοινωνικής Οργάνωσης
Ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» Λευτέρης Μαγιάκης και ο βουλευτής Β΄ Αθήνας Δημήτρης Στρατούλης, επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου και συναντήθηκαν με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής Μανώλη Πλούμη και τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου Φώτη Τζελεπή και προχώρησαν σε διάβημα διαμαρτυρίας για την παρέμβαση δυνάμεων της Αστυνομίας και την αναζήτηση στοιχείων σε βάρος μελών της Κοινωνικής Οργάνωσης Αλληλεγγύης

«Αλληλέγγυοι Δρόμοι», που διακινούσαν ανακοινώσεις σε χώρο, όπου πραγματοποιούνταν «Αγορά χωρίς Μεσάζοντες» από τον Δήμο Αμαρουσίου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας να μην επαναληφθούν σε βάρος κοινωνικών οργανώσεων τέτοιες πρακτικές, που εκ των πραγμάτων δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας, και να μην ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος των μελών των «Αλληλέγγυων Δρόμων».

Στις 11:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΠΕΝΤΕ(5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα  Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ & ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (Αναψυκτήριο, Κυλικείο, Διάθεση ετοίμων φαγητών) του ΚΟΝΤΑΞΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ του Ελευθερίου, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Σωρού, αρ. 12
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΚΟΥΡΕΙΟ του ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου αρ. 12

«Εκκλησιαστικά αργυρά:όψεις & προσεγγίσεις» στις 6:00 μ.μ. στη Βορέειο Βιβλιοθήκη

Συνεχίζεται ο κύκλος των επιμορφωτικών διαλέξεων που διοργανώνει το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών
 του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στη Δημοτική Βορέειο Βιβλιοθήκη
 (Μιλτιάδου & Στ. Δραγούμη 30, Μαρούσι).
Η διάλεξη με θέμα: «Εκκλησιαστικά αργυρά:όψεις και προσεγγίσεις» πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 – 7:30 μ.μ. με ομιλήτρια την Γιώτα Οικονομάκη - Παπαδοπούλου, Δρ. Ιστορικό Τέχνης.
Οι διαλέξεις του Ελεύθερου Πανεπιστημίου συνεχίζονται και τον μήνα Μάρτιο ως εξής:
Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014
Διάλεξη με θέμα: «Καλλιτεχνική παραγωγή στον ελληνικό χώρο κατα τη μεταβυζαντινή εποχή» με ομιλήτρια την Ευγενία Δρακοπούλου, Αρχαιολόγο - Ερευνήτρια Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών/Ε.Ι.Ε.

Σήμερα η εκλογική Γ.Σ. του «Συλλόγου Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής»

Το Δ.Σ. του Σ.Α.Γ.Σ.Α. καλεί τα μέλη του
σε τακτική εκλογική Γενική Συνέλευση
Σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων (Aula) της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, Δημοκρίτου 6 & Ζηρίδη, Παράδεισος Αμαρουσίου.

Τα θέματα της Γ.Σ. είναι τα εξής:
Διοικητικός Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ.
Οικονομικός Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ.
Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
Έγκριση πεπραγμένων &απολογισμού απερχόμενου Δ.Σ. & απαλλαγή του από κάθε ευθύνη για τα έτη 2012-2013
Διάφορες ανακοινώσεις και προτάσεις
Παρουσίαση υποψηφίων για το νέο Δ.Σ.

Στις 6:30 μ.μ. η ανοιχτή συνέλευση - σ/τ της δ.κ.«ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ»

Αυτοτελής η κάθοδός τους στις εκλογές για 3η συνεχή φορά                                   
                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
          Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ»
σας καλεί στην ανοιχτή συνέλευση - συνέντευξη τύπου που διοργανώνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου), όπου θα ανακοινωθεί η αυτοτελής κάθοδος (για 3η συνεχή φορά από τις δημοτικές εκλογές του 2006 και μετά) στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 και θα παρουσιαστεί δημόσια το πρόγραμμα της Δημοτικής μας Κίνησης.
Οι φίλοι της Δημοτικής μας Κίνησης, οι φορείς της πόλης και οι εκπρόσωποί τους, ο τοπικός τύπος και όλοι οι Μαρουσιώτες είναι ευπρόσδεκτοι.

Δημοτική παράταξη «Κίνημα Δεν Πληρώνω» στο Δήμο της Αθήνας!

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αθηναίων με την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Κίνημα Δεν Πληρώνω στο Δήμο της Αθήνας». Επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφιος Δήμαρχος είναι ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, εκ των ιδρυτικών μελών του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης συνδυάζει τη νιότη και το δυναμισμό με τη μεγάλη αγωνιστική και πολιτική εμπειρία που έχει χτίσει μαχόμενος στην πρώτη γραμμή του Κινήματος 4,5 χρόνια τώρα.
Στα πλαίσια της διαδικασίας κατάρτισης του συνδυασμού της δημοτικής παράταξης «Κίνημα Δεν Πληρώνω στο Δήμο της Αθήνας», τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε μία άκρως επιτυχημένη εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν συναγωνιστές και φίλοι που επιθυμούν να ενισχύσουν αυτήν την πολύ σημαντική εκλογική προσπάθεια.
Το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Δεν Πληρώνω στο Δήμο της Αθήνας θα πλαισιωθεί από πολύπειρους συναγωνιστές και ιδρυτικά μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, μέλη της νεολαίας του Κινήματος που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης της νέας γενιάς, πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού και του ευρύτερου λαϊκού κινήματος καθώς και φίλους του Κινήματος.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Kινδυνεύουμε να γίνουμε Ουκρανία!!!

Δημιουργoύν Τράπεζα Σπόρων οι «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» με το «ΙΓΕ»!!!

Ένα από τα καλύτερα δείγματα της συνεργασίας του Συλλόγου οι «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» με το «ΙΓΕ»...  τη χρονιά που πέρασε, είναι η δημιουργία της Τράπεζας Σπόρων.
Αυτό υποστηρίζουν με ανάρτησή τους οι «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» :
«Με την απειλή, σημειώνουν, να πλανάται έντονη για την Τράπεζα Γενετικού Υλικού (την πρώτη και μεγαλύτερη τράπεζα σπόρων της Ελλάδας), η συνεργατική αυτή κίνηση των Φίλων του Δάσους Συγγρού και του ΙΓΕ κρίνεται σημαντική.
Όπως ίσως γνωρίζετε, η Ελλάδα, λόγω τόσο των εδαφικών και κλιματικών συνθηκών όσο και γεωγραφικής θέσης, παρουσιάζει μεγάλο πλούτο βιοποικιλότητας.
Πρόκειται για έναν ολόκληρο θησαυρό, τον οποίο κάλλιστα θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής της χώρας, αυτή την κρίσιμη εποχή.

Οι υπουργικές αποφάσεις περί συνεχών συγχωνεύσεων, αφήνει μετέωρη τη βάση της Διατροφικής μας Κληρονομιάς, το DNA της Ελληνικής φύσης.
Το ΙΓΕ, εδώ και χρόνια, μαζεύει αξιοσημείωτο υλικό σπόρων. Δίνεται προτεραιότητα σε γενετικό υλικό που κινδυνεύει με γενετική διάβρωση ή εξαφάνιση, όπως τα άγρια ενδημικά και οι ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες των καλλιεργούμενων ειδών.



Σήμερα 25 & αύριο 26 Φεβρουαρίου, η 15η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου