Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Με ανοικτό το Μέγαρο, χάρη στο ΝεοΔημοκράτη «Παίδαρο»!

Οι «Rotary» Αμαρουσίου, «ο Πολιτισμός
στα χρόνια της κρίσης» & o Γ. Πατούλης!

«Ο Πολιτισμός στα χρόνια της κρίσης» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι «Rotary» Αμαρουσίου, με βασικό ομιλητή - ποιόν άλλον - τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο.
Ο «κόκκινος» Πάνος της Λαϊκής Δεξιάς λίγες μόλις ημέρες μετά την προκλητικότατη ενέργειά του να διαγράψει τα Δάνεια των 245 εκατ. Ευρώ του Δ.Ο.Λίου Μεγάρου Μουσικής(σε πλήρη σύμπλευση με τον έτερο «Δωσίλογο» συνάδελφό του Γιάννη Στουρνάρα), κρίθηκε από τους Ροταριανούς, ως ο καταλληλότερος να αναπτύξει το εν λόγω θέμα, τη δεδομένη στιγμή!!!
ΕΥΓΕ τους ...& Ξανά μανά ΕΥΓΕ τους!
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος(αυτός ο άθλιος & ανεκδιήγητος πολιτικός κωλοτούμπας), γράφοντας στα παλαιότερα των «πανάκριβων»  υποδημάτων του τον Ελληνικό λαό που στενάζει κάτω από το βάρος των Μνημονίων, της ύφεσης και της φτώχειας, με ύφος διπλάσιο από το ... ύψος του, ανέπτυξε(έτσι αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου), «διεξοδικά το όλον θέμα ...»!
Ζήλωσε, όπως εκ των πραγματων αποδεικνύεται, έναν σημαντικό ρόλο στο σύγχρονο «Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Αιμοδιψούς Μνημονιακού πολιτικού Συστήματος της Τρόϊκας & της ευγενέστατης Φυλής των Τραπεζιτών.
Το 1971 στην ανεπανάληπτη κινηματογραφική ταινία του μοναδικού Στάνλεϊ Κιούμπρικ(που είχε βασιστεί στο εξαιρετικό μυθιστόρημα του Άντονι Μπέρτζες), το ΣΥΣΤΗΜΑ φυλακίζει τον Αρχηγό μιας παρέας εφήβων που τις νύχτες γύριζε προβαίνοντας σε πράξεις ακραίας βίας...
Μεταξύ των άλλων μέσων απόλυτης καταστολής για να συνετιστεί, οι Παναγιωτόπουλοι εκείνης της εποχής επέλεξαν να βασανίζουν τους ανήσυχους νέους, ακούγοντας την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν!!!
ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΘΡΙΖΟΝΤΑΙ & ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ & ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ & ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ: ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Ἑορτή τῆς Ἁγίας Φιλοθέης

Στό Ἱερό Παρεκκλήσιο τῆς Χριστιανικῆς Ἀδελφότητος «Ἡ Ἁγία Εἰρήνη»  Ἀμαρουσίου, πού τιμᾶται στή μνήμη τῆς Ἁγίας Ὁσιομάρτυρος Φιλοθέης τῆς Ἀθηναίας, ἱερούργησε σήμερα ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Ἀμαρουσίου καί  Ὠρωποῦ κ. Κύριλλος.
Στή Θεία Λειτουργία ἔψαλλαν μέλη τῆς Ὀρθοδόξου Χριστιανικῆς Ἀδελφότητος «Χριστιανική Ἑλπίς»  Θεσσαλονίκης.
Τόν Θεῖο Λόγο κήρυξε ὁ Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ἀναφερόμενος στόν βίο τῆς Ἁγίας Φιλοθέης καί τήν προσφορά της, θρησκευτική καί ἡθική, στό ὑπόδουλο γένος.

Άνοιξε η πύλη του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων στην Αγ. Φιλοθέη Αμαρουσίου

Tο γεωτρύπανο μπήκε στον χώρο που θα ανεγερθεί το νέο σχολείο!!!
Ένα ακόμη μεγάλο βήμα έγινε στην κατεύθυνση της κατασκευής του βιοκλιματικού σχολικού συγκροτήματος στην Αγία Φιλοθέη πραγματοποίησαν Δήμος με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, αιρετοί, κάτοικοι, φορείς, καθηγητές και μαθητές του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου της περιοχής με τη δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν μπροστά από την είσοδο του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αίτημά τους ήταν να επιτραπεί η είσοδος στο εντεταλμένο συνεργείο για να προβεί στις απαιτούμενες μετρήσεις εδάφους για την ολοκλήρωση της απαραίτητης για την ανέγερση του κτιρίου γεωτεχνικής μελέτης.
Με σύνθημα «Θέλουμε εδώ και τώρα σχολείο στην Αγία Φιλοθέη» οι συγκεντρωθέντες κάτοικοι, εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου «Ο Άγιος Γεώργιος» και άλλων φορέων της περιοχής, και η σχολική κοινότητα έδωσαν το «παρών» μπροστά από τον Σταθμό Ελέγχου Σπόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διεκδικώντας να επιτραπεί η είσοδος στο χώρο στους αρμόδιους μηχανικούς προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί η απαραίτητη γεωτεχνική μελέτη που θα επιτρέψει την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος βάσει βιοκλιματικών χαρακτηριστικών και την ένταξή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης.

«Παράδειγμα Δημοσιονομικής Σταθεροποίησης Ελληνικών & Γερμανικών Δήμων», o Δήμος Αμαρουσίου!!!

Τελικά τα πυκνά πήγαινε - Ελα του Δημάρχου μας(και προέδρου του ΙΣΑ) Γιώργου Πατούλη στην Γερμανία δεν πήγαν στράφι...
Απέδωσαν καρπούς οι εναγκαλισμοί του με τον Φούχτελ & άλλους Γερμανούς «ΦιλλΕλληνες»!!!
Ο Δήμος Αμαρουσίου & οι Δήμοι Αθήνας, Βόλου, Ρέντη - Νίκαιας, Πειραιά και Πατρέων, επελέγησαν λέει, μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος που εκπονείται από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Darmstadt της Γερμανίας, στο πλαίσιο της εκπόνησης μελέτης με θέμα «Μεταρρύθμιση Πολιτικών Συστημάτων σε καιρούς κρίσης:
Το παράδειγμα της Δημοσιονομικής Σταθεροποίησης Ελληνικών και Γερμανικών Δήμων».

Ψήφισμα του Δήμου Αμαρουσίου για το κλείσιμο των Μονάδων Ε.Ο.Π.Υ.Υ

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμπαραστέκεται στον αγώνα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που ζητά:
Εδώ και τώρα καταγγελία των συμβάσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ
Συλλογικές Συμβάσεις με Ελεύθερη Επιλογή Γιατρού
Πανιατρική Διαμαρτυρία Τετάρτη 19/2 13:00
Στις 18 Φεβρουαρίου 2014 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Ν.4238 ΦΕΚ 38Α-17-2-2014 για το Π.Ε.Δ.Υ, ο οποίος βάζει, όχι μόνο λουκέτα στις Μονάδες Ε.Ο.Π.Υ.Υ, αλλά και την οριστική ταφόπλακα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αφήνοντας έωλους χιλιάδες γιατρούς και εκατομμύρια ασθενείς.
Χιλιάδες γιατροί των πρώην Μονάδων Ε.Ο.Π.Υ.Υ πετάχτηκαν στο δρόμο, χωρίς καμία διαβεβαίωση πρόσληψης. Κλήθηκαν να κλείσουν και τα ιατρεία τους, μήπως και κάποτε, κάπως, προσληφθούν, άγνωστο πότε, άγνωστο εάν. Χωρίς κανένα εχέγγυο, χωρίς καμία αποζημίωση, χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα.
Χιλιάδες είναι και οι συμβλημένοι γιατροί του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, που μένουν, επίσης, μετέωροι, χωρίς να γνωρίζουν τί θα απογίνουν μετά την κατάργηση των συμβάσεων τους.
Ο Δήμος Αμαρουσίου συμπαραστέκεται σε όλους τους συμβεβλημένους γιατρούς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ 
& συντάσσεται με τον Ι.Σ.Α που τους καλεί να αναστείλουν ΤΩΡΑ τις συμβάσεις τους,

AΔόνειδος χώρα ...

Λ. ΜΑΓΙΑΚΗΣ:Να παρέμβει δυναμικά η Δημοτική Αρχή, για να μην μπει λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ Αμαρουσίου

Αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου για την ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με διαδικασίες τύπου ΕΡΤ προχωράει στο κλείσιμο των πρωτοβάθμιων δομών υγείας που δεκάδες χρόνια προσφέρουν ολοκληρωμένες και Δωρεάν υπηρεσίες στα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας και τους χρονίως πάσχοντες.
Με διαθεσιμότητες και απολύσεις, με ανάλγητο και ανεύθυνο τρόπο, αφήνουν τους ασφαλισμένους και εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Στόχος τους η υλοποίηση των μνημονιακών επιταγών, και οι θριαμβολογίες για πρωτογενές πλεόνασμα σε βάρος της υγείας - ακόμα και της ζωής - των συνανθρώπων μας.
Η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να σιωπούν μπροστά στην ανθρωποκτόνα αυτή εξέλιξη σε βάρος των δημοτών της πόλης και των γύρω περιοχών που εξυπηρετούνται από το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να πάρει όλα τα μέτρα για να μην κλείσει η πρωτοβάθμια δομή υγείας στην πόλη μας ούτε για μια μέρα. Να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας ακάλυπτος από φάρμακα και ιατρική φροντίδα ούτε για μια ώρα.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Δωρεάν Υπηρεσία Νομικής Υποστήριξης ευπαθών συμπολιτών

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, μία νέα υπηρεσία για τη Νομική Υποστήριξη των ευπαθών οικονομικά και κοινωνικά συμπολιτών μας (άποροι, άνεργοι) εγκαινιάζει ο Δήμος Αμαρουσίου.
Σκοπός της  υπηρεσίας Νομικής Υποστήριξης είναι να παρέχεται δωρεάν νομική συμβουλή σε πρώτο βαθμό από καταξιωμένους νομικούς στους ωφελούμενους της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αμαρουσίου.
Με την ευκαιρία έναρξης της νέας υπηρεσίας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε:
«Ενισχύουμε το δίκτυο κοινωνικής προστασίας για την υποστήριξη των συμπολιτών μας που πλήττονται από την κρίση και των κοινωνικών δομών που λειτουργούν στο Δήμο μας ( Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γεύματα Αγάπης κ.α.), με την Υπηρεσία Νομικής Υποστήριξης για την εξυπηρέτησή των πολιτών σε θέματα που χρήζουν νομικής συμβουλής.

Ξεκινά το έργο της αποκατάστασης κυκλοφορίας επί της οδού Φραγκοκλησιάς

Στη συνεστίαση του Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου Νέου Αμαρουσίου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του ενημέρωσε για την άμεση έναρξη των εργασιών για τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιάς που θα δώσει λύση σε ένα χρονίζον ζήτημα διευκολύνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων.
Στην ψυχαγωγική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πλήθους αιρετών, μελών και φίλων του συλλόγου, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους μία δημιουργική χρονιά με υγεία.
Κάνοντας μία σύντομη ενημέρωση όσον αφορά στην πορεία ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία και την καθημερινότητα της γειτονιάς του Νέου Αμαρουσίου, ανήγγειλε ότι έπειτα από τις επίμονες προσπάθειες της Διοίκησης, με τη συνεργασία του συλλόγου και του όμορου Δήμου Χαλανδρίου, τελικώς άμεσα θα ξεκινήσει το έργο της αποκατάστασης της κυκλοφορίας επί της οδού Φραγκοκλησιάς στο τμήμα της οδού που καταργήθηκε από το πέρασμα της Αττικής οδού και παρέμενε σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια.

Ευρεία σύσκεψη για την καλύτερη αστυνόμευση στις γειτονιές του Αμαρουσίου

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών των Αρχών Ασφαλείας σε επίπεδο περιφέρειας Αττικής αλλά και των Διοικητών Ασφαλείας και Αστυνομίας του Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, με επίκεντρο τη συνεργασία όλων των πλευρών για την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση στις γειτονιές της πόλης.
Η σύσκεψη με επίκεντρο τα ζητήματα ασφαλείας στο Μαρούσι, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Διοικητή Ταξίαρχου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής Γιώργου Ζαφειρόπουλου, του Υποδιευθυντή Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής Εμμανουήλ Πλουμή, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου Σπύρου Κρεζία, του Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Φώτη Τζελέπη, του πρώην Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου Ηλία Κατσίμπουρα, του Αντιδημάρχου Δημήτρη Σμυρνή, του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Καρλαύτη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία στις γειτονιές της πόλης εν απουσία των ομάδων ΔΙΑΣ όπως, επίσης, στην καλή συνεργασία μεταξύ όλων των πλευρών προς την κατεύθυνση να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Επικίνδυνες οι συνθήκες πρόσβασης των μαθητών στο 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου!

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου η προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων των Θεσμικών Φορέων του 5ου Γυμνασιου Αμαρουσίου με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη.
Από την πλευρά του σχολείου παρευρέθηκαν ο Διευθυντής κ Ν. Γάλλος, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και εκπρόσωποι του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου.
Η συνάντηση είχε ως μοναδικό θέμα τις συνθήκες πρόσβασης των μαθητών στο σχολείο.
Για το συγκεκριμένο θέμα, είχαμε ομόφωνα αποφασίσει στο τελευταίο Σχολικό Συμβούλιο να κινητοποιηθούμε, καθότι επανειλημμένως η Σχολική μας Κοινότητα είχε απευθυνθεί στη Δημοτική Αρχή αλλά χωρίς αποτελέσματα.
Πιο συγκεκριμένα, από τον Οκτώβριο του 2007 τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου μας επεσήμαναν στη Δημοτική Αρχή την επικινδυνότητα της οδού Ευκαλύπτων που περικλείει το Σχολικό Συγκρότημα.
Η συνάντηση, αν και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση από την πλευρά του Δημάρχου, πραγματοποιήθηκε χάρη στην υπομονή των εκπροσώπων της Σχολικής μας Κοινότητας.
Στην διάρκεια της τέθηκε το πρόβλημα και το ιστορικό του.
Από την πλευρά της Δημοτικής αρχής λάβαμε κάποιες διαβεβαιώσεις αφενός για το ενδιαφέρον σε ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα, αφετέρου για την προσπάθεια επίλυσής του.
Επίσης λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι όχι μόνο στο δικό μας σχολείο, αλλά σε όλα τα σχολεία του Αμαρουσίου, οι δρόμοι που τα περικλείουν θα γίνουν πεζόδρομοι ή ήπιας κυκλοφορίας.
Ο Σύλλογος γονέων κατέθεσε επιστολή η οποία αναλύει το ιστορικό και προτείνει κάποιες λύσεις για την αντιμετώπιση του, τονίζοντας ότι οι επιστημονική επεξεργασία τους και η υλοποίηση είναι υποχρέωση του Δήμου και των τεχνικών υπηρεσιών του.

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

TΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ(33) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος
2. 2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014
3. Διαγραφή και επαναβεβαίωση ορθού ποσού οφειλής ύδρευσης
(ΥΠΟΘΕΣΗ : Αρβανίτη Κωνσταντίνα)
4. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.)
5. Διαγραφή δόσεων από τον υπ΄αριθμ. 36/14.1.2014 χρηματικό κατάλογο (Υπόθεση: ΛάντοςΓεράσιμος)
6. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (υποθ. Ράγκος Σωτήριος, κ.τ.λ.)

ΣΑΜΑΡΑΣ: Τώρα Οδοιπόρος τραβάω για το Άγιον Όρος!!!

Προχωρούν τα έργα βιοκλιματικής ανάπλασης & Υποδομών στον Παράδεισο

Για την πορεία εξέλιξης σημαντικών έργων που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης στη γειτονιά του Παραδείσου συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με μέλη του Δ.Σ. του Επιμορφωτικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραδείσου, κατά τη συνάντηση τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κου Δημήτρη Σμυρνή, ενημέρωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στη γειτονιά του Παραδείσου, που η ολοκλήρωση τους θα αναβαθμίσει την περιοχή  και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.
Ειδική αναφορά έκανε ο κος Πατούλης στο σημαντικό έργο βιοκλιματικής ανάπλασης που έχει δρομολογηθεί για την περιοχή, με τη δημιουργία διαδρομών πεζών και ποδηλάτου, το οποίο δεν θα κοστίσει ούτε ένα ευρώ στους δημότες, καθώς μετά από διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, στο πλαίσιο του έργου «Βιοκλιματικές αναπλάσεις γειτονιών Δήμου Αμαρουσίου (Παράδεισος, Πολύδροσο, Άγιος Θωμάς). 

Εφ’ όλης της ύλης ομιλία Πατούλη στη γειτονιά των Αναβρύτων

Σε συγκέντρωση κατοίκων στη γειτονιά των Αναβρύτων συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησε μία εφ’ όλης της ύλης ομιλία σχετικά με τους άξονες της πολιτικής και τις προτεραιότητες της Διοίκησής του.
Στην εκτενή ομιλία του παρουσία δεκάδων κατοίκων, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στο ευρύ δίκτυο κοινωνικών δομών που διαθέτει το Μαρούσι με στόχο την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού, καθώς και στις κοινωνικές πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει στη διάρκεια των ετών της δημαρχιακής του θητείας.
Σε επίπεδο αναπτυξιακών έργων, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης του εμπορικού και ιστορικού κέντρου του Αμαρουσίου που βρίσκεται πλέον σε τελικό στάδιο υλοποίησης και σε σύντομο χρόνο από τώρα θα παραδοθεί στους κατοίκους.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς για τα Διόδια

Αποστολή ψηφίσματος αναφορικά με το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ - ΙΚΑ

Tο Δ. Σ. Αμαρουσίου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις αντιλαϊκές πολιτικές που υιοθετεί η κυβέρνηση στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.
Συγκεκριμένα:
Με τις εντολές της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., των τοκογλύφων δανειστών η κυβέρνηση διαλύει μεθοδικά τις παροχές, όσες έχουν απομείνει, της δημόσιας υγείας. Ήδη μετράμε 11 δημόσια νοσοκομεία που έχουν κλείσει.
Μείωσαν τους ασφαλισμένους που δικαιούνται δημόσιες παροχές υγείας, ψηφίζοντας, μάλιστα, νόμους που αφήνουν, χωρίς κάλυψη τους μακροχρόνια ανέργους.
Αύξησαν τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, μείωσαν τις λίστες φαρμάκων, επέβαλαν τα γενόσημα προσφέροντας στις πολυεθνικές δώρο εκατομμυρίων.
Έβαλαν τηλεφωνικές εταιρίες να κλείνουν ραντεβού στα νοσοκομεία επιβαρύνοντας με παράλογες χρεώσεις τον κόσμο.
Επέβαλαν εισιτήριο  των 5 ευρώ για κάθε επίσκεψη.
 Έβγαλαν εκτός ταμείων 300 εξετάσεις ενώ έβαλαν το 1 ευρώ ανά συνταγή. 
Αποφάσισαν μείωση της κρατικής δαπάνης 20% ανά γιατρό, σε σχέση με πέρυσι, στις συνταγές φαρμάκων.
Κλείνουν νοσοκομεία, κέντρα υγείας, μονάδες ψυχικής υγείας, αφήνοντας τους ψυχικά άρρωστους στη μοίρα τους, όπως και τους καρκινοπαθείς  χωρίς φάρμακα.

Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου: Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία

Από νωρίς το πρωί έγινε μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, συλλόγων και της Λαϊκής Επιτροπής στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ με ντουντούκες, συνθήματα και ανακοινώσεις.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης μας που κατέληξε στο Δημαρχείο.
Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε
για αύριο στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια
στην συγκέντρωση για την υγεία.
               ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΔΩΡΕΑΝ    ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

Αποκλειστικά δημόσια & δωρεάν Κέντρα Υγείας για όλο το λαό!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ... Ζήτημα χρόνου η οριστική του σφράγιση!!!

          ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ - ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ
 ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ        ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ  ΣΗΜΕΡΑ  ΔΕΥΤΕΡΑ στις 6:00  μ.μ. & αύριο ΤΡΙΤΗ  στις 07:00
Συγκέντρωση παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων - φορέων - Δημοτικών παρατάξεων & απεργών (Ιατρών & Νοσηλευτών του ΙΚΑ) έξω από το τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ Αμαρουσίου, σήμερα Δευτέρα στις 08:00 π.μ, με στόχο την αποτροπή του κλεισίματος του υποκαταστήματος στο πλαίσιο της υλοποίησης των  νόμων της κυβέρνησης (Ν. Δ. - ΠΑΣΟΚ) που διαλύουν και ιδιωτικοποιούν τη δημόσια υγεία απολύοντας χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές, ιδιωτικοποιώντας την υγεία σε βάρος χιλιάδων ασφαλισμένων - εργαζόμενων.
Στη συνάντηση που είχαν με το Δ/ντή υγειονομικού του υποκαταστήματος ΙΚΑ Αμαρουσίου,  ανακοινώθηκε ότι είναι ζήτημα χρόνου η οριστική σφράγιση και το κλείσιμο του τοπικού υποκαταστήματος - πολυϊατρείου του ΙΚΑ στο Μαρούσι και ήδη η επιτροπή καταγραφής της περιουσίας του υποκαταστήματος έχει αναλάβει να προχωρήσει στις ενέργειες εκείνες που ορίζονται από το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με το θέμα αυτό.

Την Τετάρτη η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζόμενων στη Τακτική Συνεδρίαση τη Τετάρτη 19/02/14 και ώρα 10.30 πμ στα Γραφεία του σωματείου με τα παρακάτω θέματα:
1. Πάγια μηνιαία έξοδα σωματείου
2. Εγγραφές μελών
3. Λειτουργία μελών Δ.Σ. Σωματείου
4. Λειτουργία κλινικών του νοσοκομείου μετά την κατάργηση τηςΓ΄ Πνευμονολογικής 
5. Εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων

Αύριο τα εγκαίνια της «Έκθεσης Αιγυπτιωτών Εικαστικών»

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΔΥΟ(5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα
1. Έγκριση ή μη μέτρων οδικής ασφάλειας για τα δημόσια σχολεία του Δήμου μας

Στις 8:00 π.μ. ΟΛΟΙ έξω από το ΙΚΑ Αμαρουσίου

      ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ 
Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!!!
Με τις εντολές της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., των τοκογλύφων δανειστών η κυβέρνηση διαλύει μεθοδικά τις παροχές, όσες έχουν απομείνει, της δημόσιας υγείας. Ήδη μετράμε 11 δημόσια νοσοκομεία που έχουν κλείσει, ενώ με συνοπτικές διαδιακασίες:
Μείωσαν τους ασφαλισμένους που δικαιούνται δημόσιες παροχές υγείας, ψηφίζοντας, μάλιστα, νόμους που αφήνουν, χωρίς κάλυψη τους μακροχρόνια ανέργους.
Αύξησαν τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, μείωσαν τις λίστες φαρμάκων, επέβαλαν τα γενόσημα προσφέροντας στις πολυεθνικές δώρο εκατομμυρίων.
Έβαλαν τηλεφωνικές εταιρίες να κλείνουν ραντεβού στα νοσοκομεία επιβαρύνοντας με παράλογες χρεώσεις τον κόσμο,
επέβαλαν εισιτήριο  των 5 ευρώ για κάθε επίσκεψη,
έβγαλαν εκτός ταμείων 300 εξετάσεις ενώ έβαλαν το 1 ευρώ ανά συνταγή. 
Αποφάσισαν μείωση της κρατικής δαπάνης 20% ανά γιατρό, σε σχέση με πέρυσι, στις συνταγές φαρμάκων,
κλείνουν νοσοκομεία, κέντρα υγείας, μονάδες ψυχικής υγείας, αφήνοντας τους ψυχικά άρρωστους στη μοίρα τους, όπως και τους καρκινοπαθείς  χωρίς φάρμακα.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ...Θέμα 3ον:Ποιοί φίλοι μου λένε ότι ζούμε σε Χούντα;

Απελευθέρωση των Εθνικών μας δρόμων «ΕΔΩ & ΤΩΡΑ»!

Προκλητικότατοι οι «Υπάλληλοι των ΜΕGAλοεργολάβων» Χρυσοχοΐδης & Δένδιας!!!
Eστειλαν ξανά τα «Τάγματα Τρομοκρατίας(ΜΑΤ)», αλλά δεν κατόρθωσαν να καταστείλουν το ηθικό των αγωνιστών
Χιλιάδες κάτοικοι και αγωνιστές του «Κινήματος Δεν Πληρώνω» διαδήλωσαν σήμερα στα διόδια Αφιδνών. Η συγκέντρωση ήταν πραγματικά μεγαλειώδης.
Παρά τα εκατοντάδες ΜΑΤ και τις ισχυρότατες δυνάμεις καταστολής που έστειλαν οι «υπάλληλοι των μεγαλοεργολάβων» Χρυσοχοΐδης και Δένδιας, η δυναμική και μαζικότατη παρουσία των εξεγερμένων κατοίκων και αγωνιστών εξασφάλισε την νικηφόρα έκβαση και αυτής της πολύ κρίσιμης μάχης.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αρχικά προσπάθησαν να αποκλείσουν την εθνική οδό για να καταστείλουν τους αγωνιζόμενους αλλά η προσπάθειά τους αυτή απέβη άκαρπη εξαιτίας της μαζικότατης αντίστασης των χιλιάδων συγκεντρωμένων κατοίκων.

«Ο Μεγάλος Δικτάτωρ» στις 7.30 μμ, από την Πολιτιστική Λέσχη του ΕΠΑΜ

Η Πολιτιστική Λέσχη του ΕΠΑΜ ΒΤ συνεχίζει τις κυριακάτικες προβολές ταινιών στα γραφεία της, που βρίσκονται επί της οδού Σαλαμίνος 36 - Πλ. Αγ. Λαύρας στο Μαρούσι. 
ΣήμεραΚυριακή, 16 Φεβρουαρίου στις 7.30 μμ, προβάλλεται η κλασσική ταινία «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ» (1940) σε σκηνοθεσία Τσάρλι Τσάπλιν και πρωταγωνιστές τους:
 Τσάρλι Τσάπλιν, Πολέτ Γκοντάρ, Τζακ Οκι.
«Ο Μεγάλος Δικτάτωρ» αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες και συγκλονιστικότερες πολιτικές σάτιρες, στην ιστορία της έβδομης τέχνης.
Ο μοναδικός Τσάρλι Τσάπλιν, κατάφερε μέσα στα χρόνια του 2ου Παγκοσμίου πολέμου, το 1940, με το ναζισμό να καραδοκεί δίπλα του, να σκηνοθετήσει και να ερμηνεύσει την πιο γνωστή καρικατούρα του Χίτλερ, μέσα από την κινηματογραφική περσόνα ενός Εβραίου.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ο Τσάρλι Τσάπλιν υποδύεται διπλό ρόλο σε αυτήν την πικρή αντιπολεμική σάτιρα: τον αρχηγό ενός φασιστικού κράτους ένα πρόσωπο που ξεκάθαρα αναφέρεται στο Αδόλφο Χίτλερ και έναν αθώο εβραίο κουρέα υπήκοο αυτού του κράτους.
Δύο ανθρώπους που είναι ίδιοι εξωτερικά, αλλά διαφέρουν...
Η ταινία «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ» αποτελεί ίσως την πιο επίκαιρη ματιά του κινηματογράφου απέναντι στην σημερινή παγκόσμια κοινωνικοπολιτική κατάσταση.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Το πιο δύσκολο ταξίδι είναι ... ο γυρισμός!

Από τις 6 Φεβρουαρίου προβάλλεται στους κινηματογράφους μία υπέροχη ταινία:
«ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ & Η ΚΟΥΝΙΑ» της Μαρίας Ντούζα, την μουσική της οποίας υπογράφει η συνδημότης μας, συνθέτης κ. Άννα Στερεοπούλου!!!
«Το Δέντρο και η Κούνια» είναι μια ιστορία οικογενειακής συμφιλίωσης. Εμπνευσμένη από ένα πραγματικό περιστατικό, αφηγείται πώς τα μέλη μιας οικογένειας για χρόνια χωρισμένα ξαναβρίσκονται ένα Πάσχα, κάτω από την πατρογονική στέγη, σε μια συνάντηση η οποία θα έχει, για τον καθένα, απροσδόκητες συνέπειες.
H Ελένη είναι καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο. Παντρεμένη με Άγγλο, ζει εκεί πολλά χρόνια έχοντας αποκόψει κάθε επαφή με τον πατέρα της, Κυριάκο, στην Ελλάδα.
Μια μέρα, ο άντρας της, Χάρρυ, χάνει τη δουλειά του σε κάποιο χρηματοπιστωτικό κολοσσό και μετατίθεται στην Κίνα.
Αντιμέτωπη με δύσκολα προσωπικά και επαγγελματικά διλήμματα, η Ελένη παίρνει την δεκάχρονη κόρη της, Άννα και έρχονται στην Ελλάδα για Πασχαλινές διακοπές, με σκοπό να επανασυνδεθεί με τον πατέρα της. Όταν όμως φτάνει σπίτι, τίποτα δεν είναι όπως το περίμενε.
Μια γυναίκα από τη Σερβία, η Νίνα, είναι εγκατεστημένη εκεί μαζί με την εντεκάχρονη κόρη της. Σύντομα η Ελένη θα διαπιστώσει ότι ο Κυριάκος έχει κι αυτός τα δικά του μυστικά…

«Mediterranian Echoes» με το Μιχάλη Σουρβίνο στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Κώστας Βλάχος:«... να αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Λ. Μαγιάκης»!

Μνημείο παλαιοκομματικού μονολιθισμού            
Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν...
Μόνο με αυτόν τον στίχο θα μπορέσει κάποιος να σχολιάσει το δελτίο τύπου του συνδυασμού του κ. Λευτέρη Μαγιάκη, «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»
Έχοντας ευθυγραμμιστεί απολύτως με τα επίσημα δελτία τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, ο συνδυασμός «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» (πρώην «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»), φρόντισε να εκδώσει ένα πανομοιότυπο, ως απάντηση στις ιδρυτικές εξαγγελίες του συνδυασμού «ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ»!
Οι απόψεις του κ. Μαγιάκη για τον νέο υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου Κώστα Βλάχου, τον οποίο «ακόμα δεν τον είδανε Γιάννη τον βαφτίσανε» αποτελούν μνημείο οπισθοδρόμησης και απόπειρα μεταφοράς της πιο φτηνής πολιτικάντικης συμπεριφοράς στα δημοτικά πράγματα της χώρας.

Αυτά τα Αυτοδιοικητικά σχήματα, στηρίζει η N.E. ΣΥ.ΡΙΖ.Α Βόρειας Αθήνας

Τις αυτοδιοικητικές κινήσεις, που στηρίζει & στις οποίες συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Αθήνα, ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Βόρειας Αθήνας.
* ۞ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι,
Λευτέρης Μαγιάκης
۞ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: «ΠΕΝΤΕΛΗ εν δράσει - Ριζοσπαστική συνεργασία πολιτών», Αντώνης Φειδοπιάστης
 ۞ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος
 ۞ΔΗΜΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ: Ενότητα για τη Νέα Ιωνία,
 Ηρακλής Γκότσης
 ۞ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Νίκη για την Αγία Παρασκευή, Γιάννης Σταθόπουλος
 ۞ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου, Ειρήνη Κατσινοπούλου

Ο «Μπουμπούκος» κλείνει & το Ι. Κ. Α. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ!!!

Στις 12:00 π.μ. ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση              Διαμαρτυρίας έξω από το Ι.Κ.Α. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Ι. Κ. Α.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η λαομίσητη κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) των εντολοδόχων του ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ προχωράει στο ξεθεμέλιωμα της δημόσιας - δωρεάν Υγείας, αφού με πρόσφατο νόμο απολύει χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές του ΙΚΑ, διαλύει το ΙΚΑ κλείνοντας τα πολυϊατρεία του σε ολόκληρη τη χώρα, ξεπουλώντας τον εξοπλισμό τους και οδηγώντας στην απόγνωση χιλιάδες ασφαλισμένους - συνταξιούχους που δεν έχουν πια που να απευθυνθούν για τη χορήγηση πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αφού παράλληλα φρόντισαν να κλείσουν δεκάδες νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο των «μνημονιακών» υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει έναντι της τρόικα των ξένων δανειστών.
Στο Μαρούσι με εντολή που έφτασε στο τοπικό υποκατάστημα του Ι. Κ. Α. το πρωί της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου 2014 ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ μετά από σαράντα χρόνια λειτουργίας και μεταφέρεται προς εκποίηση ο εξοπλισμός του. Η εντολή της κυβέρνησης και του κατάπτυστου υπουργού Υγείας (Α. Γεωργιάδη) αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο (15/16 Φεβρουαρίου).
Κανένας δεν πρέπει πια να μένει με σταυρωμένα χέρια!

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Το Έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους!!!

«Ο Έρωτας, Η Σοκολάτα, Ο ΣΥΡΙΖΑ & o ΣΕΒ»!!!

«Ο Έρωτας, Η Σοκολάτα, Ο ΣΥΡΙΖΑ & o ΣΕΒ» είναι ο τίτλος του βίντεο που «ανέβασε« στο YouTube η Νεολαία του ΚΚΕ, σατιρίζοντας την προσέγγιση των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΕΒ με ολίγη από... Lacta
Στον... «πόλεμο χαρακωμάτων» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, εν όψει της διπλής εκλογικής μάχης του Μαΐου, «ρίχνεται» και το ΚΚΕ, με έναν τρόπο, ο οποίος έγινε ήδη «viral» στο Διαδίκτυο -αν και, παραδοσιακά και εκ πεποιθήσεως, ο Περισσός δεν διατηρεί καλές σχέσεις με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter.
Αντλώντας έμπνευση από την «προσέγγιση» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του ΣΕΒ, η Νεολαία του κομμουνιστικού κόμματος, ΚΝΕ, έφτιαξε ένα βίντεο, που «ανέβηκε» στο YouTube και, με αφορμή τη σημερινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, αναδεικνύει με έναν άκρως σατιρικό τρόπο τον... έρωτα του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο.
Στο βίντεο, με τίτλο «Ο Έρωτας, Η Σοκολάτα, Ο ΣΥΡΙΖΑ και Ο ΣΕΒ», η Νεολαία του ΚΚΕ χρησιμοποιεί φωτογραφίες από τη χθεσινή κοινή εμφάνιση των κ.κ. Τσίπρα και Δασκαλόπουλου

Oι πρωταθλητές «κυβίστησης» & τα «μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς»!!!

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης της προσκείμενης στο ΣΥΡΙΖΑ Δημοτικής Παράταξης «Κόντρα στον Καιρό» (που για να ξεγελάσει τους συμπολίτες μας έχει μετονομαστεί σε Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι), σχετικά με το ζήτημα της τιμής ζώνης στις Εργατικές Κατοικίες, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Η νέα Γυμνάστρια του GAP,
για ακόμα καλύτερες κυβιστήσεις!!!
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει αποδείξει στην πράξη ότι ξέρει να διεκδικεί με επιτυχία από την Κεντρική Εξουσία έργα και παρεμβάσεις που δίνουν λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων του Αμαρουσίου. Όσο λοιπόν κι αν προσπαθούν να απαξιώσουν την πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, να ασκήσει πίεση στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αλλάξουν οι τιμές ζώνης στην Π.Ε. Εργατικών Κατοικιών, δεν θα τα καταφέρουν.
Οι κάτοικοι σε όλο το Μαρούσι γνωρίζουν καλά:
ότι η Διοίκηση Πατούλη είναι η Διοίκηση των έργων
ότι η παράταξη «Κόντρα στον Καιρό» (ή όπως αλλιώς λέγεται) είναι η παράταξη του μηδενισμού και της απαξίωσης κάθε δημιουργικής προσπάθειας στην πόλη. Είναι η παράταξη που επενδύει στη μιζέρια και την ανασφάλεια των συμπολιτών μας για να εξυπηρετήσει κοντόφθαλμα μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η πολιτική «τιμή», της ... τιμής ζώνης των εργατικών κατοικιών στο Μαρούσι!

       Οι δημότες δεν είναι απλά «ψηφοφόροι» για να τους θυμόμαστε πριν τις εκλογές
Με αφορμή την επιστολή του Δημάρχου κ. Πατούλη στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, για το ζήτημα της τιμής ζώνης των εργατικών κατοικιών στο Μαρούσι, το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Εδώ και καιρό συνδημότες μας, που πλήττονται πολλαπλώς από την κρίση, υφίστανται τον παραλογισμό αν και κατοικούν σε εργατικές πολυκατοικίες να τους επιβάλλονται δυσβάστακτα ΕΤΑΚ και ΕΕΤΗΔΕ λόγω μιας άδικης και κοινωνικά «τυφλής» λογικής που ρυθμίζει εξαιρετικά υψηλή τιμή ζώνης για τα ακίνητα αυτά. Τιμή ζώνης που επιβαρύνει την ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά όσοι κατοικούν στο σύμπλεγμα εργατικών πολυκατοικιών, με την έλλειψη ανελκυστήρων να πιστοποιεί ότι δεν πρόκειται για κατασκευές πολυτελείας που χρήζουν περαιτέρω φορολόγησης. Και όμως, αυτές οι ελλείψεις και η κοινωνική αδικία εις βάρος μη προνομιούχων συμπολιτών μας δεν ήταν «κρυμμένο μυστικό»:

«Οι Μαθητές Ερευνούν, οι Πόλεις Ενημερώνονται, η Κοινωνία Ευαισθητοποιείται»

Στην εκδήλωση παρουσίασης των εργασιών των μαθητών που συμμετέχουν στην εκστρατεία ECOMOBILITY 2013 – 14 από το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, το 2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου και το 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου.
Το σημαντικό αυτό πρόγραμμα που διοργανώνει το ECOCITY για 11η συνεχή χρονιά, έχει στόχο να καλλιεργήσει την περιβαλλοντική διάπλαση των εφήβων, μέσα από το μήνυμα «Οι Μαθητές Ερευνούν, οι Πόλεις Ενημερώνονται, η Κοινωνία Ευαισθητοποιείται», με σκοπό την ευρύτερη διάδοση στην οικογένεια, στο σχολείο και στην τοπική κοινότητα της ανάγκης βελτίωσης της ποιότητας ζωής στις πόλεις.
Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Δημοτικός Σύμβουλος κ.
Δημήτρης Καρλαύτης, ο οποίος ήταν και μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης των εργασιών των μαθητών.
Συγχαίροντας τους διοργανωτές για την εκπαιδευτική φύση του προγράμματος, μέσω βιωματικής προσέγγισης, ο κ. Καρλαύτης μετέφερε το μήνυμα του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, σημειώνοντας ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες που συμβάλουν στη καλλιέργεια της αγάπης για το περιβάλλον στη νέα γενιά.