Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ελεύθεροι οι 9 συλληφθέντες του Ωρωπού

Μεγάλη νίκη του Κινήματος. Ελεύθεροι αφέθησαν οι εννιά συλληφθέντες του Δήμου Ωρωπού σήμερα στα δικαστήρια Ευελπίδων υπό τις επιδοκιμασίες και τις αγωνιστικές ιαχές εκατοντάδων αλληλέγγυων.
Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται. Αδιαπέραστο τείχος αλληλεγγύης ύψωσαν με την παρουσία τους πολίτες, μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, κάτοικοι του Ωρωπού αλλά και άλλων περιοχών που πλημμύρισαν τα δικαστήρια αποδεικνύοντας ότι οι τρομοκρατικές συλλήψεις του κράτους των μεγαλοεργολάβων δεν πτοούν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση και αποφασιστικότητα.

«Μικραίνει το φεγγάρι...» στις 22 Φεβρουαρίου στο «Ιδιόμελο»

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Ιδιόμελο, η Καίτη Μάρακα επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στα ηχοχρώματα του πιάνου ως συνομιλητή με  εξαίσιες μουσικές ... για να
 ξαναμοιραστεί την κοινή μας ανάγκη για τραγούδι, αγάπη & αντίσταση στην κάθε είδους ασκήμια που μας κατακλύζει,
               τραγούδι: Καίτη Μάρακα
               πιάνο: Γιώργος Σαλβάνος
               Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο,
               Ελευθερίου Βενιζέλου 17,
             Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

Oταν τα μεγάλα συμφέροντα συναντούν μικρές αναστολές!!!

Την εβδομάδα που πέρασε ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Αμαρουσίου του κ. Κ. Βλάχου, επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαρούσι, η πόλη μας».
Μια υποψηφιότητα που έρχεται από «τα παλιά», με την έννοια ότι κουβαλάει αντιλήψεις «ψευτοεκσυγχρονισμού» και δήθεν ουδετερότητας.
Σε μια συνέντευξη άχρωμη, ουδέτερη, άνευρη και χωρίς όραμα, ο κ. Βλάχος επέμεινε στο ότι ο Συνδυασμός του δεν είναι «προέκταση μιας κομματικής ή κυβερνητικής εξουσίας».
Ο κ. Βλάχος δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς:
μόνο έτσι θα μπορούσε να δικαιολογήσει την πιθανή συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του ανθρώπων που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσαν υπό κομματικό πρόσημο, το οποίο σήμερα γίνεται εμπόδιο για τη συνέχιση της παρουσίας τους στις δημοτικές υποθέσεις.
Μόνο έτσι θα μπορούσε να συμπεριλάβει στον Συνδυασμό του όσους στο παρελθόν δεν είπαν όχι σε μεγάλα συμφέροντα, υπηρετώντας πολιτικές καταστροφικές για την πόλη και τους δημότες της, πολιτικές που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Σταυρός ή Λίστα;

Εντονη κινητικότητα από τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Βλάχο

Σε εκδηλώσεις συλλόγων και τοπικών φορέων παραβρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Κώστας Βλάχος.
Ο κ. Κώστας Βλάχος το Σάββατο παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας του Ι.Ν. Παναγίας Νερατζιώτισσας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής και τόνισε την ιστορική σημασία του ναού και την ανάγκη διαφύλαξης της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.
Την Κυριακή, ο κ. Βλάχος παραβρέθηκε στην κοπή πίτας του συλλόγου Αγίου Δημητρίου στο Κτήμα Βορρέ, όπου, σε σύντομη παρέμβασή του, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν την τελευταία οκταετία οι κάτοικοι, με αποκορύφωμα την απουσία των έργων στην περιοχή από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Πατούλη (π.χ. την οριοθέτηση του ρέματος), η οποία περιορίζεται σε έργα βιτρίνας στο κέντρο του Αμαρουσίου.

Οι «Αλληλέγγυοι δρόμοι» & οι «παρά-δρομοι» πολιτικής αξιοποίησης της οικονομικής κρίσης

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης της Κίνησης Αλληλέγγυοι Δρόμοι και τις κατηγορίες που στρέφει εναντίον της Διοίκησης Πατούλη, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, η Διοίκηση Πατούλη στο Μαρούσι στηρίζει στην πράξη κι αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες της πόλης, έχοντας διοργανώσει ως σήμερα υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου 7 δράσεις που αφορούν την προμήθεια ποιοτικών ελληνικών προϊόντων σε χαμηλή τιμή.
Και θα διοργανώσει στις 23 Φεβρουαρίου την 8η αντίστοιχη δράση.
Στις δράσεις αυτές έχουν προσέλθει χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν επωφεληθεί από τη διάθεση υψηλής ποιότητας ελληνικών προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές. Οι 7+1 δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου ξεκίνησαν πολλούς μήνες πριν εμφανιστεί στην πόλη μας το καθοδηγούμενο κομματικά κίνημα των «αλληλέγγυων δρόμων», το οποίο επιχειρεί να αξιοποιήσει πολιτικά την οικονομική κρίση και την αδυναμία πολλών συμπολιτών μας να τα βγάλουν πέρα εξαιτίας της κρίσης.
Δεύτερον, όλες οι αντίστοιχες δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου, γίνονται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, περίπου ανά δύο μήνες και σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, αφενός για να έχουν τη δυνατότητα οι συμπολίτες μας να επωφελούνται από τη διάθεση των προϊόντων. Αφετέρου, για να μην δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των χιλιάδων μικρομεσαίων επαγγελματιών της πόλης μας, οι οποίοι πληρώνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ σε ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο.

Λ. Μαγιάκης:να διαγράψει άμεσα η κυβέρνηση τα πρόστιμα προς τους παραγωγούς!

O Υποψήφιος Δήμαρχο Αμαρουσίου με τον συνδυασμό "Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι", προέβη στην εξής δήλωση για το γεγονός: 
Με αστήρικτες αιτιολογίες, κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης προέβη πριν από δύο ημέρες στην επιβολή εξοντωτικών προστίμων σε παραγωγούς που νόμιμα παρέδιδαν παραγγελίες σε συμπολίτες μας που τις είχαν προωθήσει με πρωτοβουλία της μαρουσιώτικης δομής αλληλεγγύης «Αλληλέγγυοι Δρόμοι».
Οι ενέργειες αυτές, που καθοδηγούνται από την Κυβέρνηση για την διάλυση του κινήματος «Αγορά χωρίς Μεσάζοντες», λειτουργούν αντικειμενικά υπέρ των μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων που θέλουν να αποκλείσουν από την αγορά τους παραγωγούς που δεν έχουν στο χέρι.
Αδιαφορούν για τη μικρή οικονομική ανακούφιση που προσφέρεται στους συμπολίτες μας σε καιρούς κρίσης και την ανάσα επιβίωσης που παίρνουν οι μικροί παραγωγοί.
Η επίδραση της ενέργειας αυτής στην τοπική αγορά είναι αμελητέα.
Οι έμποροι δεν θίγονται ουσιαστικά...

Εξοντωτικά πρόστιμα για τους «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»... Αλληλέγγυους Δρόμους!

Στις 9:00 π.μ, ξεκινά στο Μαρούσι, η εκδήλωση «Youth Online Safety 2014»

Ναι στη χρήση, όχι στην κατάχρηση»
από Microsoft Ελλάς &«Χαμόγελο του Παιδιού»
Εκδήλωση για την ασφαλή συμπεριφορά των νέων στο διαδίκτυο, διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά από την Microsoft Ελλάς. Η εκδήλωση(τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων), θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 9:00 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της Microsoft Ελλάς(Λ. Κηφισίας 221 στο Μαρούσι).
Στην φετινή εκδήλωση στελέχη της Microsoft Ελλάς και εκπρόσωποι του «Χαμόγελου του Παιδιού» θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα.
Παράλληλα,  θα υπάρξει εκτενής αναφορά στο πολύ σημαντικό ζήτημα του εθισμού στο διαδίκτυο, τόσο στα παιχνίδια όσο και στα κοινωνικά δίκτυα.
Τέλος, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και συζήτηση που θα αναφέρεται στο ευαίσθητο και επίκαιρο ζήτημα του εκφοβισμού μέσω διαδικτύου (cyberbullying).
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, που είναι σήμερα σημαντικότερη από ποτέ, εξαιτίας της ευρείας ανάπτυξης των κοινωνικών δικτύων.

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΠΕΝΤΕ(5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί  σήμερα Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.  
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:  
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ (ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΛΑΙΩΝ & ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ) της εταιρείας ΕΛΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ι.Κ.Ε., που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί των οδών Αγ. Αναργύρων 7 & Δημ. Γούναρη.       
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ του ΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΗ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Σπ. Λέκκα, αρ. 5.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Γ. Πατούλης: «Αδέλφια» μου Ασφαλίτες εσείς μόνο, του Αμαρουσίου ξέρετε τον πόνο!!!

Τη διατήρηση της πολύ καλής συνεργασίας με το Τ.Α Αμαρουσίου ζήτησε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του προσωπικού της υπηρεσίας
Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Διοικητή του Τμήματος Φώτη Τσελέπη.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης,
μίλησε με επαινετικά λόγια για την καλή συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας της πόλης, συνεχάρη τον Διοικητή και τους αξιωματικούς για την ετοιμότητα που επιδεικνύουν αλλά και τις επιτυχίες τους.

Εκλογές μόνο για ...Έλληνες!

Οι δρόμοι ανήκουν στο λαό!

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω είναι το πολιτικό κόμμα που αποτελεί τον κατεξοχήν συλλογικό εκφραστή των λαϊκών αγωνιστικών διεκδικήσεων στον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων.
Τον τελευταίο καιρό δε, η υπογραφή των νέων, ακόμη σκανδαλωδέστερων συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων στους μεγαλοεργολάβους, έχουν επαναφέρει το θέμα των διοδίων στην κορυφή της κοινωνικής ατζέντας.
Πλέον αποτελεί καθήκον του ίδιου του λαού, να ενισχύσει τον αγώνα που δίνει το Κίνημα Δεν Πληρώνω τέσσερα χρόνια τώρα για την προάσπιση του αναφαίρετου δικαιώματός στην ελεύθερη μετακίνηση.
Στα πλαίσια τη κλιμάκωσης της δράσης του ενάντια στα διόδια, το Κίνημα Δεν Πληρώνω συμμετείχε χθες, 09-02-14, στη παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών στα διόδια Αφιδνών.
Το πρωί της ίδιας ημέρας είχε προηγηθεί δράση ενημέρωσης από το Κίνημα Δεν Πληρώνω στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, με διανομή χιλιάδων εφημερίδων και ενημερωτικού υλικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Αφίδνες τα μετωπικά διόδια αυξήθηκαν πριν από λίγες μέρες κατά 60%, προς τέρψη των μεγαλοεργολάβων, γεγονός που καθιστά τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών είδος πολυτελείας.

Tην Πέμπτη στον Ι. N. Αγ. Κοσμά του Αιτωλού, η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΙΣΚΕ!

Καλούνται τα μέλη του ΙΣΚΕ στην προγραμματισμένη ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13η Φεβρουαρίου στις 10 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.
Για εύκολη πρόσβαση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ηλεκτρικό ή τον προαστιακό σιδηρόδρομο, με αποβίβαση στο σταθμό : Νερατζιώτισσα.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την Πέμπτη 20ην Φεβρουαρίου στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα.
                          ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α) 10:00 Προσευχή. Επιμνημόσυνος δέησις υπέρ των κεκοιμημένων μελών.
Β) 10:30 Καφές Πρωινό
Γ) 11:00 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΘΕΜΑΤΑ:

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΤΕΣΣΕΡA(4) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014            
2. Ασκηση ή μη ενδίκου μέσου (Αίτησης καθορισμού οριστικής τιμής μονάδος στο Εφετείο Αθηνών) κατά της υπ. αρ. 3/2014 (192530/1006/2012) απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Ειδική Διαδικασία Απαλλοτριώσεων) που αφορά καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδος αποζημιώσεως εδαφικής εκτάσεως στο Ο.Τ. 825 της περιοχής "Άγιος Θωμάς" του Δήμου Αμαρουσίου, με κ.α. 1134δ, φερόμενων ιδιοκτητών(συνιδιοκτητών) κ.κ. Θεόδωρου Πιτταρά του Βασιλείου και Κων/νου Παλαιού του Θεοφάνους. (υπόθεση Θεόδωρου Πιτταρά του Βασιλείου και Κων/νου Παλαιού του Θεοφάνους) Φ. 3366

O αγώνας του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, έφερε τα πρώτα αποτελέσματα

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με την επιτροπή για τα 5μηνα πραγματοποίησε στην  συνάντηση που είχε με την διοίκηση του ΟΑΕΔ, απαίτησε την άμεση επίλυση βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα 5μηνα όπως :1. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Να υπάρχουν και στα 5μηνα αποκλειστικές σταθερές ημερομηνίες πληρωμής όπως σε όλους τους εργαζόμενους.  
2. Να υπάρχει ασφάλιση από την πρώτη μέρα απασχόλησης. Να υπάρχει αντιστοιχία ασφάλισης και απασχόλησης γιατί δημιουργούνται προβλήματα όπως π.χ. μηχανικοί πληρώνουν το ΤΣΜΕΔΕ από την τσέπη τους ή ειδικότητες που δουλεύουν σε Βαριές και Ανθυγιεινές συνθήκες κολλάνε απλό ένσημο κλπ.   
3. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας όπως προβλέπει ο νόμος. Να υπάρξει εγκύκλιος αντίστοιχη με προηγούμενη του ΙΚΑ στο τι σημαίνει μέτρα (είδη ατομικής προστασίας, γάλα, μειωμένο ωράριο κλπ). Να απαγορευτεί η απασχόληση στην αποκομιδή λόγω υψηλού κινδύνου μολυσματικών ασθενειών. 

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Αυτοί που διέλυσαν το Δήμο δεν μπορούν να μιλούν σήμερα για δημιουργία!!!

Με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Πατούλης σε συγκέντρωση της παράταξής του, το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.
Ο κύριος Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, επανέλαβε τη χιλιοειπωμένη μνημονιακή ρητορική περί «υπευθυνότητας», τονίζοντας μάλιστα ότι στις επόμενες εκλογές θα αντιπαρατεθούν «οι δυνάμεις της δημιουργίας, του έργου, της ομαλότητας και της σταθερότητας» με τους «εκφραστές της αδράνειας, της απραξίας, της απουσίας σχεδίου & οράματος, του μηδενισμού και της ανασφάλειας».
Από πότε το «σύστημα Πατούλη» εκπροσωπεί τη δημιουργία, το έργο, την ομαλότητα και τη σταθερότητα, όταν στηρίζει στην πράξη και με κάθε τρόπο τη δικομματική κυβέρνηση που μείωσε τη χρηματοδότηση του Δήμου κατά 70% και εισάγει συνεχώς νέους τρόπους εξόντωσης των πολιτών;
Όταν εδώ και χρόνια η μόνη «σταθερότητα» που εμφανίζει είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων σε βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών και των μικρών επιχειρήσεων;

Καταγγέλλουν την στάση Πατούλη, απέναντι στις «Κινήσεις Αλληλεγγύης»...

           ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΥΤΟOΡΓΑΝΩΣΗΣ»  
                        ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»
Παράσταση Διαμαρτυρίας αύριο στις 9:00 π.μ. στο Υπ. Ανάπτυξης
Με ιδιαίτερη έκπληξη και οργή είδαμε το πρωί της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου να παρεμβαίνει συνεργείο υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης με τη συνοδεία της αστυνομίας στο χώρο που εκτυλισσόταν η δράση της κίνησης Αλληλέγγυοι Δρόμοι «Αγορά χωρίς μεσάζοντες» (πλησίον του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι), με στόχο τη διάλυση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και δράσης μέσω του «ελέγχου» των παραγωγών που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση πουλώντας τα προϊόντα τους σε πολύ χαμηλές τιμές στους κατοίκους της περιοχής του Αμαρουσίου, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανακούφιση των πολιτών της περιοχής από τα δεινά που έχει επισωρεύσει η οικονομική κρίση, η ανεργία και οι πολιτικές των κυβερνήσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και στη διακίνηση των ντόπιων προϊόντων που παράγονται από μικροπαραγωγούς - καλλιεργητές που παλεύουν να επιβιώσουν από τον ανταγωνισμό του μεγάλου κεφαλαίου.
Η παρουσία του συγκεκριμένου συνεργείου υπαλλήλων και της αστυνομίας και το μοίρασμα δεκάδων προστίμων στους παραγωγούς που συμμετείχαν στη δράση είμαστε βέβαιοι ότι προκλήθηκε και επιβλήθηκε από τη Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, ο οποίος στο παρελθόν έχει στείλει και εξώδικα στους συμμετέχοντες στους Αλληλέγγυους Δρόμους, δήθεν τάχα από «ενδιαφέρον» για την προστασία της υγείας των καταναλωτών και της προστασίας των συμφερόντων του τοπικού εμπορικού κόσμου.

Δύο χρόνια Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Μελλοντική φιλοδοξία η ίδρυση Κοινωνικού Γηροκομείου
                     για Ανασφάλιστους ηλικιωμένους
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους εμπερίστατους συμπολίτες μας, πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του έργου του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 στην Παλιά Βουλή, συμμετείχαν γιατροί, εθελοντές, ασθενείς ,εκπρόσωποι της πολιτικής και επιστημονικής ζωής της χώρας και πλήθος κόσμου.
Ειδικότερα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με 300 εθελοντές γιατρούς, αριθμεί 40.000 ιατρικές επισκέψεις, έχει χορηγήσει 550.000 δωρεάν φάρμακα στην Αττική και στις παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές, στηρίζοντας 35 δημους της Αττικής, 42 δήμους της Περιφέρειας, 26 Μητροπόλεις και 30 ενορίες της Ιερας Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς επίσης και 18 ιδρύματα, άσυλα και φορείς.Ταυτόχρονα μέσα από τη δράση του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία» συγκεντρώσαμε 750.000 φάρμακα ενώ 150.000 φάρμακα παραδόθηκαν από την Κοινωνική τράπεζα Φαρμάκων του ΣΦΕΕ.

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, τα εγκαίνια της νέας παιδικής χαράς στο Ψαλίδι

Τι είπαν περί οχλήσεως Ψαλιδίου, Γ. Πατούλης - «Ζωοδόχος Πηγή» & στελέχη της «ΟΤΕ Academy»;

Τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της γειτονιάς του Ψαλιδίου και τους τρόπους αντιμετώπισης της επιβάρυνσης που δέχεται η περιοχή από την κυκλοφορία των οχημάτων εξέτασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ψαλιδίου «Η Ζωοδόχος Πηγή» και στελέχη της ΟΤΕAcademy, παρουσία του Αντιδημάρχου κου Νικόλαου Πέππα και υπηρεσιακών παραγόντων της Νομικής Υπηρεσίας και της Πολεοδομίας.
Στη διάρκεια της συζήτησης ετέθη το ζήτημα της όχλησης των κατοίκων εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητας που δέχεται η περιοχή, λόγω της χρήσης των εγκαταστάσεων του ΟΤΕAcademy από το Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Την μετεγκατάσταση του «Σταθμού Ελέγχου Σπόρων» από την Αγία Φιλοθέη, ζήτησε ο Δήμαρχος!

Την επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του πρότυπου βιοκλιματικού σχολείου, στο οικόπεδο έκτασης 7 στρεμμάτων κυριότητας του Δήμου Αμαρουσίου, που θα στεγάσει τους μαθητές του 8ου Γυμνάσιου - 9ου Λυκείου της Αγίας Φιλοθέης, χωρίς να παρακωλύεται η εκτέλεση των εργασιών, έθεσε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψή του στην Αγία Φιλοθέη στον υπεύθυνο και στους εργαζόμενους του «Σταθμού Ελέγχου Σπόρων» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που στεγάζεται σε οίκημα εντός του οικοπέδου.
Το οικόπεδο το οποίο ήταν ιδιοκτησίας της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και χρησιμοποιείτο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από πολύχρονη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη με τους συλλόγους και της κατοίκους της περιοχής περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος.

Επιτόπια αυτοψία Πατούλη, στη γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης
συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Διοίκησης και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, πραγματοποίησε την αυτοψία στη γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις ανάγκες της περιοχής, σε επίπεδο έργων ανάπλασης και υποδομών, να καταγραφούν και στη συνέχεια να ενταχθούν στο πρόγραμμα για την υλοποίησή τους.
Κατά την επίσκεψη στην περιοχή είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ακούσει τις απόψεις των φορέων της περιοχής στα ζητήματα που θεωρούν σημαντικά για την Αγία Φιλοθέη, ώστε να εξετασθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την επίλυσή τους.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Αύριο στη 1:00 το μεσημέρι, ο Ετήσιος Aποκριάτικος χορός του Συλλόγου Αθμονέων

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΛΛΟΓΟY ΑΘΜΟΝΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
 Καλωσόρισμα των φετινών Αποκριών με τον καθιερωμένο ετήσιο αποκριάτικο χορό του Συλλόγου Αθμονέων, που θα γίνει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στη 1:00 μ.μ. το μεσημέρι, στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «ΤΟΛ» του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής (Λ. Κηφισίας 207),
με πλήρες φαγητό, ποτό, γλυκόκαι μουσική.
                              2. ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
Ημερήσια εκδρομή στα μαγευτικά ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΜΕΓΑΛΟ ΣΠΗΛΑΙΟ - ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ (προαιρετικά ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ).
Ώρα αναχώρησης 8.00 π.μ. από το 1o Γυμνάσιο - 1o Λύκειο Αμαρουσίου (Λ. Κηφισίας 211)Περισσότερες πληροφορίες για τις ανωτέρω εκδηλώσεις του συλλόγου καθώς και δηλώσεις συμμετοχής (έως μια εβδομάδα πριν από την πραγματοποίηση της καθεμιάς) στα τηλέφωνα:

Στο Μαρούσι το «Παγκόσμιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων»

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων που θα διεξαχθεί από 22 έως 25 Οκτωβρίου 2014 θα φιλοξενήσει το Μαρούσι, έπειτα από έντονη διεκδίκηση και μεταξύ πολυάριθμων ευρωπαϊκών πόλεων την πρόκριση της υποψηφιότητας του Δήμου Αμαρουσίου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ). Συνδιοργανωτής του συνεδρίου θα είναι το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ).
Ο Δήμος Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου και Προέδρου του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Γεωργίου Πατούλη, είναι από το 2010 πιστοποιημένο μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, διαμορφώνοντας και εφαρμόζοντας την πολιτική και τις δράσεις του για την Υγεία, την Πρόνοια και το Περιβάλλον, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει ο Π.Ο.Υ για τις πόλεις μέλη του Δικτύου με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών και την προαγωγή της Υγείας τους.
Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της απόφασης του Π.Ο.Υ για τη φιλοξενία του Παγκόσμιου Συνεδρίου Υγιών Πόλεων του Οργανισμού στο Μαρούσι, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

Αύριο στις 5:00 μ.μ, το ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ στον Ι.Ν. τῆς Παναγίας τοῦ Ἀμαρουσίου

Πληροφοροῦμε τούς Ἐνορίτες μας ὅτι τήν Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 καί ὥρα  5:00 τό ἀπόγευμα, θά τελεσθεῖ στόν Ἱερό Ναό τῆς Παναγίας τοῦ Ἀμαρουσίου, μετά τήν ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ ΙΕΡΟΝ ΕΥΧΕΛΑΙΟΝ καί θά ἐκτεθοῦν εἰς προσκύνησιν Ἱερά λείψανα.
Κατά τήν διάρκειαν τῶν ἱερῶν ἀκολουθιῶν θά ὁμιλήσει ἐπικαίρως ὁ Πανοσιολ. Ἀρχιμ. π. Νεκτάριος Βιτάλης, ἀπό τό Ἱερό Προσκύνημα τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου Καμάριζας Λαυρίου.
Παρακαλοῦμε τούς Χριστιανούς μας νά προσέλθουν στό ἱερώτατο αὐτό Μυστήριο τῆς Ἐκκλησίας μας.

Από τους κ.κ. Γ. Πατούλη & Μ. Χρηστάκη, η υποδοχή των 60 νεοπροσληφθέντων στο Δήμο

Τους νέους εργαζομένους που θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου συμμετέχοντας στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, στο Δημαρχείο.
Στη συνάντηση υποδοχής και ενημέρωσης των νέων απασχολούμενων στον Δήμο, ο κ. Πατούλης, ανέφερε ότι από σήμερα αποτελούν κομμάτι της μεγάλης οικογένειας των εργαζομένων του Δήμου. «Μπορεί η παρουσία τους να έχει σύντομη διάρκεια, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι θα είναι μία χρήσιμη και εποικοδομητική εμπειρία. Από μέρους της Διοίκησης, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι υπάρχει η διάθεση εφόσον υπάρξει η δυνατότητα, και θα επιδιωχθεί η σχέση αυτή να αποκτήσει συνέχεια με στόχο την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης μας».

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Αναδάσωση στην Πεντέλη την Κυριακή, από ΣΠΑΠ & ΣΚΑΪ

Στο Πεντελικό όρος συνεχίζει αυτή την Κυριακή, τις προσπάθειες αναδάσωσης, ο ΣΚΑΪ με την υποστήριξη της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Cyta.
Η περιοχή που θα αναδασωθεί έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1998 αλλά & το καλοκαίρι του 2009.
Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής διοργανώνεται αναδάσωση ακριβώς στη θέση Καραούλι της Πεντέλης.
Θα λάβουν μέρος κρατικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικοί φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις. Αναμένεται να φυτευτούν 15.000 μικρά δέντρα.
Οι δασολόγοι του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Δασαρχείου Πεντέλης, θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για το σωστό φύτεμα των δένδρων, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν.
Σημείο συνάντησης: η θέση «Καραούλι» στη διαδρομή από την πλατεία Παλαιάς Πεντέλης προς τη Νέα Μάκρη, στις 10 το πρωί.

Η Υγεία στα χρόνια του Μνημονίου

Το Mall, η Διαπλοκή, η Δικαιοσύνη & η Μιζέρια!

Κλαπάκης Δορύλαος, Υποψήφιος  Δήμαρχος Αμαρουσίου
      ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ  «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» 
Παρά το ότι Διαπλοκή με κάθε τρόπο προσπάθησε να αποφύγει την ακύρωση του παράνομου ΜΩΛΛ, εμείς σταθήκαμε όρθιοι απέναντι στα μεγαλύτερα Δικηγορικά Γραφεία της χώρας, στο σάπιο πολίτικο κατεστημένο και τα μεγάλα Οικονομικά συμφέροντα, τα οποία μαζί με όλα τα κόμματα είναι υπεύθυνοι για την διαφθορά που έχει πλημμυρίσει την χώρα.
Με θέσεις, πράξεις και επιχειρήματα ασχοληθήκαμε σοβαρά με την ουσία του προβλήματος και τα αίτια που προωθούνται τέτοιες παράνομες ενέργειες από την Διαπλοκή, που είναι και αποκλειστικά υπεύθυνη της οικονομικής και πνευματικής εξαθλίωσης ενός ολοκλήρου λαού.
Αποτέλεσμα αυτής της μακρόχρονης προσπάθειας μας(από την αρχική απόφαση 5481/02 του Προέδρου Πρωτόδικων Νικόλαου Τσαμουρη, και την καθοριστική αμετάκλητη ομόφωνη απόφαση 1528/03 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον κ. Γεραρη), ήταν και η πρόσφατη απόφαση από την Ολομέλεια με Πρόεδρο τον κ. Μενουδακο   
Με νομικά και πολεοδομικά κυρίως επιχειρήματα τα οποία βασίζονται σε συγκεκριμένα μεγέθη , ακουμπώντας συνειδήσεις η πλειοψηφία των Ελλήνων Δικαστών(εν αντιθέσει με αυτούς τους λίγους που λύγησαν), είναι ότι τελικά η Δικαιοσύνη άντεξε στις τεράστιες πιέσεις και οι Έλληνες Δικαστές αποδείχθηκαν αντάξιοι των ευθυνών που τους ανάθεσε μέσω του Συντάγματος ο Ελληνικός Λαός.

Από το Μαρούσι ... «εισβάλλει» η ιδέα του «gourmet popcorn» !!!

Μια πρωτότυπη επιχειρηματική δραστηριότητα φέρνουν στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά δυο αδέρφια από την Αθήνα προσελκύοντας το ενδιαφέρον των πολιτών και δημιουργώντας παράλληλα μια νέα τάση στην κατανάλωση του ποπκορν:
η ιδέα του gourmet popcorn έγινε και στην πράξη επιχείρηση από το Γιάννη και την Πόπη Κονταράτου, οι οποίοι τόλμησαν να ρισκάρουν και να δημιουργήσουν μια  πρωτότυπη επιχείρηση στην “παγωμένη” ελληνική επενδυτική αγορά.
Το κατάστημα Popy’s Gourmet Popcorn που βρίσκεται στην καρδιά του Αμαρουσίου έχει ήδη κερδίσει το δικό του καταναλωτικό κοινό καθώς διαθέτει κάτι μοναδικό και απολαυστικό για τα ελληνικά δεδομένα.
Έξι διαφορετικές γεύσεις προκαλούν τους λάτρεις του ποπκορν να απολαύσουν τη gourmet εκδοχή αυτού του σνακ, η οποία υπάρχει εδώ και 60 χρόνια στην Αμερική.
Ποπκορν με κλασική γεύση βουτύρου, καραμέλα, λιωμένο τυρί τσένταρ, mix καραμέλα με τσένταρ, αλλά και καραμέλα – κάσιους, καραμέλα - σοκολάτα, καραμέλα – μακαντάμια, γίνεται το αγαπημένο σνακ για όλο και περισσότερο κόσμο που σπεύδει να το δοκιμάσει από κάθε μέρος της Αθήνας.

«Τράπεζα Χρόνου» εγκαινιάζει ο Δήμος Αμαρουσίου!!!

Άλλη μία πρωτοποριακή κοινωνική δομή για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων του πληθυσμού στην πόλη, την Τράπεζα Χρόνου με χαρακτήρα ανταλλαγής προϊόντων υπηρεσιών με μονάδα συναλλαγής τον χρόνο, εγκαινιάζει ο Δήμος Αμαρουσίου αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στον Δήμο Αμαρουσίου» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Πρωτοπόρος ο Δήμος Αμαρουσίου στις δομές κοινωνικής παρέμβασης αποτυπώνοντας τη βούληση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, για τη στήριξη του συνάνθρωπου που βρίσκεται σε ανάγκη, μέσω της νέας αυτής δομής διευρύνει περαιτέρω το πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης του.
Με την ευκαιρία της λειτουργίας της Τράπεζας Χρόνου του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

Πικρές αλήθειες

Τελικά, ποια πραγματικότητα είναι πιο δυνατή: Αυτή που ζεις ή αυτή που θυμάσαι;
Καθένας μας ασφαλώς αναρωτιέται καθημερινά κάτι ανάλογο συμπληρώνοντας και με άλλες τέτοιου τύπου απορίες το μυαλό του. Εδώ που φτάσαμε ειλικρινά ελάχιστοι βρίσκουμε άκρη σε ανάλογες ερωτήσεις.
Η μνήμη μας είναι υπερφορτωμένη εδώ και χρόνια με συνεχή πολιτικά σκάνδαλα, "μαμούθ" επιταγές να καλύψουν τα "ακάλυπτα" στη χώρα μας, αυθαίρετους νόμους κατά των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, αλόγιστη εισροή και ασυλία λαθρομεταναστών κ.ά.
Μα αν σταθούμε στη βιωσιμότητα της πραγματικότητας θα δούμε πως στον εικοστό πρώτο αιώνα που ζούμε έχουμε υποστεί εκ θεμελίων διάλυση με ξέφρενη κάμψη, τα τελευταία χρόνια πριν ακόμα την οικονομική κρίση, καθώς ετοίμαζαν "ήδη" το "έδαφος" οι δικοί μας πολιτικοί για το "φιλο-ευρωπαϊκό" γιουρούσι, στην ταλαίπωρη αλλά υπερήφανη Ελλάδα μας.
Τουλάχιστον οι παλαιότεροι είχαν μεν τη φτώχεια τους εκείνα τα χρόνια, αλλά ζούσαν αξιοπρεπώς, δεν χρωστούσαν και διατηρούσαν την αυτονομία και την υπερηφάνεια τους.
Πράγμα που σήμερα βίαια μας το πήραν και μας "τσαλάκωσαν".
Είναι μια "τράπουλα" η ζωή, μα άδικη η μοιρασιά της!!!

Ο «Ομιλος Ενεργών Πολιτών Αττικής», ο Β. Κόκκαλης & τα δέντρα στην περιοχή του 6ου Δημοτικού Σχολείου

Πυρά εναντίον του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου κ. Βασίλη Κόκκαλη, αναφορικά με την κοπή δέντρων ή το κλάδεμά τους στην περιοχή του 6ου Δημοτικού Σχολείου στον Παράδεισο, εκτόξευσε μέσω της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», το μέλος του «Ομίλου Ενεργών Πολιτών Αττικής»,  κ. Ανάργυρος Παπακυριακόπουλος.
Εντύπωση προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι την διαμαρτυρία του κ. Ανάργυρου Παπακυριακόπουλου που έφερε τον εύηχο τίτλο «Ασέβεια στο περιβάλλον», έσπευσε να την «υιοθετήσει» & να την αναδημοσιεύσει στο περιοδικό του & ο Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον «ECOCITY»(έχει έδρα τον Παράδεισο Αμαρουσίου - Κεφαλληνίας 9, ΤΚ 151), ο οποίος συνεργάζεται συχνά-πυκνα με τον Δήμο Αμαρουσίου!!!
ΟΧΙ... Το «ECOCITY» δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει την άποψη του Αντιδημάρχου Βασίλη Κόκκαλη, γιαυτό & εμείς την δανειζόμαστε από την«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» & την δημοσιεύουμε...

Το μεγαλύτερο «πράσινο έργο», αλλάζει... το Εμπορικό Κέντρο!

       Μετά την ολοκλήρωση της Βιοκλιματικής Ανάπλασης,
     γίνεται πιο φιλικό και ασφαλές για πεζούς & ποδηλάτες
Ο Δήμος Αμαρουσίου ολοκληρώνει σε μερικές εβδομάδες ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν ποτέ στην πόλη, τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο «πράσινο έργο» που έγινε ποτέ στο Μαρούσι.
Η Βιοκλιματική ανάπλαση στηρίζεται σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και μελέτη που σέβεται τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της εμπορικής αγοράς, προβλέπει τη χωροθέτηση βασικών δραστηριοτήτων και την ορθή επιλογή υλικών και δίνει έμφαση στην ασφαλή μετακίνηση  κατοίκων και επισκεπτών.
Στο πλαίσιο αυτό και πριν ακόμη ολοκληρωθεί το έργο, οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου έχουν προετοιμάσει έναν ολοκληρωμένο κανονισμό κυκλοφοριακής λειτουργίας του Κέντρου της πόλης, που προβλέπουν την εφαρμογή ζωνών ήπιας κυκλοφορίας.
Η εφαρμογή ζωνών ήπιας κυκλοφορίας δύναται:

Έκτακτη συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» στις 9:00 π.μ.

H «Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014», είναι το μοναδικό θέμα της Έκτακτης συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»(λόγω του ότι υφίσταται επιτακτική ανάγκη κίνησης και λειτουργίας των οχημάτων αποκομιδής των απορριμμάτων της πόλης του Δήμου Αμαρουσίου), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, στις 9:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.

Στις 6.30 μ.μ., η Γ.Σ. & η Κοπή Πίττας του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας  στον γνωστό μας, από πολύ παλιά,  «Ιππόκαμπο» (Σπύρου Λούη 20, Πλατεία Ηρώων, Μαρούσι τηλ: 2106141149, 2106122775)    
Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι: 
1. Απολογισμός του έργου του Δ.Σ. για το 2013 
2.  Οικονομικός Απολογισμός 
3   Προτεινόμενοι από το ΔΣ στόχοι για το 2014            
4.  Τοποθετήσεις - Προτάσεις των μελών του Συλλόγου.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί   η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.
Θα υποδεχθούμε το χρόνο που ήρθε με τραγούδι και χορό.
Εμείς, «στα δύσκολα», επιμένουμε «να μην το βάζουμε κάτω». Και να ελπίζουμε πάντα στη δυνατότητα του «εμείς».

«Μαθηματικά & Φυσική:μία προσωπική εμπειρία»

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

«Θα είμαι υποψήφιος στο Μαρούσι & όχι στην Αθήνα», ξεκαθαρίζει ο Πατούλης

«Στις εκλογές του Μαΐου του 2014, θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου και θα διεκδικήσω ξανά την ψήφο εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας» ξεκαθαρίζει με δήλωσή του ο Γιώργος Πατούλης και απαντά με αυτό τον τρόπο στα σενάρια για υποψηφιότητά του
στο δήμο Αθηνών.
Ο κ. Πατούλης προσθέτει:
«Την πρόθεσή μου αυτή έχω ήδη δημοσιοποιήσει με επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο από τα τέλη Νοεμβρίου του 2013, ενώ την επανέλαβα πρόσφατα πριν μερικές εβδομάδες στην εκδήλωση του Δημόσιου Απολογισμού του δήμου Αμαρουσίου.
Παρόλα αυτά, αισθάνομαι την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες του Αμαρουσίου να επανέλθω και να τοποθετηθώ ξανά με νέα δήλωση μέσω του Τύπου, εξαιτίας της πληθώρας δημοσιευμάτων και  αναρτήσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο τις τελευταίες ημέρες, που με εμφανίζουν ως πιθανό υποψήφιο Δήμαρχο στο Δήμο Αθηναίων με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Προτεραιότητά μου αποτελεί: