Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Επιχείρηση του Αμαρουσίου ανάμεσα στις 3 φιναλίστ για το βραβείο «Στέλιος Χατζηιωάννου»

            Σήμερα η τελετή απονομής
Ανακοινώθηκαν οι τρεις επικρατέστερες επιχειρήσεις που θα διεκδικήσουν φέτος το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2014» . 
Πρόκειται για τις ακόλουθες εταιρείες: 
α) Ancient Greek Sandals - Νικόλας Μίνογλου & Χριστίνα Μαρτίνη, με έδρα τα Οινόφυτα. Δημιουργεί δερμάτινα χειροποίητα αρχαιοελληνικά σανδάλια. 
β) Figame.com - Μιχάλης Κουμαρτζάκης, με έδρα την Αθήνα. 
Παρέχει εξειδικευμένες διαδικτυακές ταξιδιωτικές υπηρεσίες. 
γ) TrueGreece – Χρήστος Στεργίου: με έδρα το Μαρούσι. 
Ειδικεύεται στην παροχή εξατομικευμένων ιδιωτικών ταξιδιωτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και στην περιοχή της Μεσογείου.
Η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον sir Στέλιο Χατζηιωάννου, ιδρυτή της easyJet, του ομίλου easy Group και του Stelios Philanthropic Foundation και θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της τελετής απονομής για τα Βραβεία Κούρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας σήμερα Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental
Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ.

Στον τουρισμό και στα αρχαιοελληνικά σανδάλια επένδυσαν νέοι έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι αψήφησαν την κρίση, αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς και διεκδικούν βραβεία για τη νεανική επιχειρηματικότητα από τον Στέλιο Χατζηιωάννου
Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Βραβείου Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2014 που διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά ο σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easy Group και του Stelios Philanthropic Foundation, αναδεικνύοντας και στηρίζοντας τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε το δεύτερο στάδιο επιλογής. 
Το Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2014 για μία ακόμη χρονιά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς σε μια περίοδο με ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες αναγνωρίζει και αναδεικνύει τη σημαντική συμβολή νέων επιχειρηματιών στην ανάπτυξη, εξέλιξη και πρόοδο της κοινωνίας και της οικονομίας προσφέροντας εκτός από την ηθική αναγνώριση και το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της επιχείρησης.
Οσον αφορά τις εφετινές εταιρείες και δη την Ancient Greek Sandals, ιδρύθηκε το 2011 από τον Νικόλα Μίνογλου και τη Χριστίνα Μαρτίνη με όραμα να εξάγει υψηλής ποιότητας και αισθητικής χειροποίητα δερμάτινα σανδάλια εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα. 
Τα προϊόντα της εταιρείας σχεδιάζονται από τη Χριστίνα Μαρτίνη και κατασκευάζονται στην Ελλάδα, ενώ αυτή τη στιγμή διατίθενται σε πάνω από 40 χώρες και 250 σημεία πώλησης. Σημαντικό συστατικό στην επιτυχία του brand είναι ότι προσέφερε τη σωστή στιγμή ένα απλό, ποιοτικό και έξυπνα σχεδιασμένο προϊόν στην κατάλληλη τιμή, για το οποίο υπήρχε κενό στη διεθνή αγορά, σύμφωνα με τους ιδρυτές του.
Το Figame.com ξεκίνησε τη λειτουργία του από τον Μιχάλη Κουμαρτζάκη  το 2009 με αρχικό προσανατολισμό προς το διαδικτυακό B2C ταξίδι. 
Επειτα από πέντε χρόνια λειτουργίας, έχει εστιάσει στο εταιρικό ταξίδι, στη διοργάνωση εκδηλώσεων και στο διαδικτυακό ταξίδι, ενώ έχει εισαγάγει στην αγορά διαδικτυακές πλατφόρμες τόσο για εταιρείες όσο και για ιδιώτες. Μέχρι και το 2013 έδειχνε σταθερά ανάπτυξη άνω του 100% τόσο σε όγκο πωλήσεων όσο και σε κερδοφορία, ενώ κατά το 2014 η ανάπτυξη άγγιξε το 80%. Εχει λανσάρει τις υπηρεσίες του και λειτουργεί ήδη σε πέντε χώρες. Το όραμα της εταιρείας είναι να αποτελέσει ηγέτιδα στην ευρωπαϊκή ταξιδιωτική αγορά προσφέροντας καθετοποιημένες υπηρεσίες που ξεκινούν από τη δημιουργία λογισμικού και τελειώνουν στην πώληση προς τον τελικό καταναλωτή.
Παράλληλα η TrueGreece ιδρύθηκε το 2004 από τον Χρήστο Στεργίου και αποτελεί ένα πρωτοπόρο γραφείο πολυτελών ταξιδίων που επικεντρώνεται στην παροχή φιλοξενίας αλλοδαπών στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο, με έμφαση στη δημιουργία αυθεντικών εμπειριών. 
Πρόσφατα, πέραν της Ελλάδας, η TrueGreece επεκτάθηκε και σε άλλους μεσογειακούς προορισμούς, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Τουρκία, δημιουργώντας τα αντίστοιχα brands TrueItalia, TrueSpain και TrueTurkey , ενώ τον Ιανουάριο του 2015 ετοιμάζεται να εντάξει στους προορισμούς της και τη Γαλλία με τη δημιουργία της TrueFrance. Από το 2008 έως και σήμερα η TrueGreece εντάσσεται στη λίστα των παγκοσμίως αναγνωρισμένων Top Travel Specialists του περιοδικού «Condé Nast Traveler», ενώ από το 2009 έως και σήμερα συμπεριλαμβάνεται στην A-List με τους καλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες παγκοσμίως από το περιοδικό «Travel and Leisure».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου