Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση ΠΕ Β Αθήνας αύριο Δευτέρα στις 11:45 π.μ.

Συμμετοχή  του Συλλογου  Επαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου & στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ που θα γίνει την Τρίτη
Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στις 11:45 (π.μ.ώρα πραγματοποίησης συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ) στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου) ενάντια στις παράνομες τοποθετήσεις αναπληρωτών ειδικοτήτων που πραγματοποιεί ο Δ/ντης  Π. Ε.  Β΄ Αθήνας παρακάμπτοντας το ΠΥΣΠΕ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Για μία ακόμη χρονιά ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, παρέκαμψε το ΠΥΣΠΕ και προχώρησε μονομερώς στον ορισμό των λειτουργικών κενών στα σχολεία της Β΄ Αθήνας και στις τοποθετήσεις συναδέλφων ειδικοτήτων σε σχολεία ΕΑΕΠ.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 20-9-2014 αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας οι τοποθετήσεις ειδικοτήτων πριν παρέλθει η ημερομηνία για ανάληψη υπηρεσίας που ορίζεται από το ΥΠΑΙΘ.
Η παραπάνω πληροφορία δεν θα αναφερόταν αν δεν είχαμε πληροφορίες ότι συνάδελφοι αναζητήθηκαν μέχρι και στα προσωπικά τους τηλέφωνα προκειμένου να προχωρήσουν σε δήλωση τοποθέτησης πριν την Δευτέρα.
Με την ανάρτηση των τοποθετήσεων έφτασαν στον Σύλλογό μας και τα Αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ, καταγγελίες από εκπαιδευτικούς και Διευθυντές σχολείων  που αφορούν :

1.Την αλλαγή των ομάδων σχολείων στις τοποθετήσεις (άλλα δήλωσαν οι συνάδελφοι, αλλού βρέθηκαν)
2.Την παράκαμψη επιλογών συναδέλφων και την τοποθέτηση τους σε σχολεία που δεν είχαν καν δηλώσει (μολονότι τα σχολεία επιλογής τους μένουν κενά)
3. Παρατυπίες και αλλοίωση στην σειρά τοποθέτησης.
Σε συνάντηση που είχαμε πριν δέκα ημέρες με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης είχαμε λάβει την δέσμευσή του ότι θα ικανοποιηθούν οι επιλογές των συναδέλφων και πως δεδομένου ότι τα κενά είναι ισοκατανεμημένα δεν θα έχουμε το «φαινόμενο» των «στοχευμένων» τοποθετήσεων όπως έγινε πέρσι.
Για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε μπροστά στις παρατυπίες και την  αυθαιρεσία της Διοίκησης.
Καλούμε τους θιγόμενους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 22-9-2014 και ώρα 11:45 (ώρα πραγματοποίησης συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ) στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄Αθήνας (Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου) προκείμενου να καταθέσουν ενστάσεις και να επαναληφθεί η διαδικασία. 

                                   Η Πρόεδρος                                     Ο Γραμματέας
                                  Φ. Καββαδία                                 Γ. Κοκκινομηλιώτης
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. 
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5 
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι 
Τηλ. & Fax: 210 8020788 
Πληροφ. Καββαδία Φ. 
 
================================================================
          ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
                                                    ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η κυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικα (ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ) σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού, που αποδείχνει τον πανικό που τη διακατέχει απέναντι στους εργατικούς – λαϊκούς απεργιακούς αγώνες, προχώρησε στην κήρυξη της απεργίας – αποχής της ΑΔΕΔΥ (ενάντια στην αξιολόγηση) ως παράνομης και καταχρηστικής με μια κατάπτυστη δικαστική απόφαση με την οποία παραβιάζεται κάθε έννοια κατοχυρωμένου (συνταγματικά) δημοκρατικού απεργιακού δικαιώματος των εργαζόμενων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση αυτή του δικαστηρίου «απαγορεύει» στα μέλη της Ε. Ε. της ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξουν την απεργία – αποχή επιρρίπτοντας τους ακόμα και ποινικές ευθύνες.
Παρόλα αυτά και σε απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό, τη βία και την κατάλυση των συνταγματικά κατοχυρωμένων, δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 σε συνεδρίασή της και μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την Απεργία – Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε:
Να  καταγγείλει την Κυβέρνηση που συνεχίζοντας την αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική της επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο. Έναν αγώνα που έχει την καθολική συμμετοχή των υπαλλήλων, έναν αγώνα που υπερασπίζεται τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης και παράδοσής τους στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
Διακήρυξε ότι παράνομη και καταχρηστική είναι η πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας, της φοροληστείας και των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.
Αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων  για την ακύρωση στην πράξη του νόμου 4250/2014 με στόχο την κατάργησή του. Σε αυτήν την κατεύθυνση η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κήρυξε νέα Απεργία – Αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης –αξιολόγησης της σχολικής μονάδας του εκπαιδευτικού έργου.
Κάλεσε τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων μέσα από συλλογικές διαδικασίες (Γενικά Συμβούλια και Γενικές Συνελεύσεις αντίστοιχα) να κηρύξουν Απεργία – Αποχή από όλες τις διαδικασίες που αναφέρονται παραπάνω και να αποφασίσουν το πρόγραμμα δράσης για το χώρο τους.
Κήρυξε 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η πάνδημη και μαζική συμμετοχή μας στη απεργία της 23/9/2014 αποτελεί  αναγκαιότητα τη στιγμή αυτή που επιχειρεί η κυβέρνηση να χτυπήσει την ενότητα των εργαζόμενων στο Δημόσιο, αφού με απόφαση της ΑΔΕΔΥ (21 – 8 – 2014) έχει συμπεριληφθεί και η εκπαίδευση στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.
Η εφαρμογή της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο απέτυχε χάρη στη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ σημειώνοντας έτσι μια σημαντική νίκη για το εργατικό κίνημα.
Η κυβέρνηση ακολουθώντας τις πιο βαθιά αντιδραστικές και αντιδημοκρατικές μεθόδους καταστολής των εργατικών αγώνων, όπως έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν με την επιστράτευση των συναδέλφων απεργών καθηγητών της ΟΛΜΕ, προσπαθεί να κάμψει και να σταματήσει τους εργατικούς απεργιακούς αγώνες. Ας μην την αφήσουμε να το πετύχει.
Με τη συμμετοχή μας στην Απεργία θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος. Σ’ αυτή την πολιτική εντάσσεται η δικαστική απόφαση που «απαγορεύει να κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο μέλλον Απεργία με τα ίδια αιτήματα»!!!
Θα απαιτήσουμε να επαναπροσληφθούν όλοι-ες οι απολυμένοι-ες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές και υπηρεσίες που καταργήθηκαν με την ταυτόχρονη επάνοδο όλων των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν.
Τέλος, με την Απεργία μας στις 23/9/2014 και με τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας, διεκδικούμε λύσεις στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά μας αιτήματα, όπως αυτά προσδιορίστηκαν στην πρόσφατη απόφαση του Γ. Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.(21.8.2014).
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ Δ. Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες στα απεργιακά συλλαλητήρια την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 (στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου - Λεωφ. Αλεξάνδρας 121 -  την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9:30πμ, την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν μαζί με όλους τους απολυμένους το δίκαιο μακροχρόνιο αγώνα τους).
Καλούμε τους συναδέλφους – μέλη του συλλόγου μας  σε έκτακτη Γ. Σ. την Τετάρτη 24 – 9 – 2014 στις 19:00 στο 3ο & 11ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου ενόψει της Ολομέλειας Προέδρων της ΔΟΕ. Επισημαίνουμε την ανάγκη για μαζική παρουσία ώστε να υπάρχει απαρτία, να μπορεί και το σωματείο μας να κηρύξει απεργία – αποχή όπως καλεί η ΑΔΕΔΥ και να πάμε με απόφαση στην ολομέλεια.
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
                                         Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

                               Η Πρόεδρος                                         Ο Γραμματέας
                                Φ. Καββαδία                                    Γ. Κοκκινομηλιώτης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου