Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Με Coca-Cola η «Υγιεινή» ΠΑΙΔΕΙΑδιατροφή από τους Σχολικούς Λαχανόκηπους!!!

                                                   Το δούλεμα πέφτει σύννεφο...
Διαβάζαμε & δεν το πιστεύαμε! «Το πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας «Παιδειατροφή», λέει(του οποίου Χρυσός χορηγός είναι το «Ίδρυμα της Coca-Cola»!)φυτεύει με την ενεργό συμμετοχή μικρών μαθητών, 9 λαχανόκηπους σε 9 Δημοτικά σχολεία, του Δήμου Αμαρουσίου(ο δήμαρχος όλως τυχαίως είναι&Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών), στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου...
Βρε τι είναι αυτοί; Είναι ασταμάτητοι ...Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε Οσιο! Με λίγα λόγια δεν έχουν το Θεό τους!!!
Προφυλάσσουν τα παιδιά μας από την Παιδική Παχυσαρκία με «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ», που ως γνωστόν πάει με όλα!!!
Με την «Παιδειατροφή» θα ασχοληθούμε εκτενώς μελλοντικά, γιατί κάνουμε μία έρευνα για το πόσα κονδύλια εισπράττει από την ΕΕ για να προωθεί την «Υγιεινή» με Coca-Cola διατροφή ...
ΓΟΝΕΙΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!! Μας δουλεύουν ψιλό γαζί ...
Πριν μερικά χρόνια η Μαριέτα Γιαννάκου έστελνε εγκυκλίους για να πηγαίνουν εκδρομή τα παιδιά Δημοτικών, Γυμνασίων & Λυκείων στο μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης το «The mall»(λέγε με LAMDA - αυτή ντε που χρηματοδότησε το «skate park» στον Αγιο Θωμά), ενώ τώρα χέρι - χέρι Κ. Αρβανιτόπουλος & Συμεών Κεδίκογλου προωθούν ξεδιάντροπα την Coca-Cola, με πρόσχημα την οικονομική κρίση βάζοντας ως τυρί στην φάκα τους Σχολικούς Λαχανόκηπους!!!
ΕΔΩ  ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ... ΘΑ ΤΗΝ ΠΩ ΤΗΝ ΚΑΚΙΟΥΛΑ ΜΟΥ:
Η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά (& υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών), Αλεξάνδρα Σαγρή(ναι αυτή που διάβασε πρόσφατα τη διακήρυξη της «Ελιάς»),  συμφωνεί ή διαφωνεί με αυτήν πρωτοποριακή μέθοδο εκπαίδευσης του Μαθητή - Καταναλωτή;
Όλα τα παραπάνω μπορούν να θεωρηθούν στην  πράξη, οι συγκεκριμένοι στόχοι της ΠΑΔΕΙΑΤΡΟΦΗΣ(δηλαδή), 
ως εκπαιδευτική καινοτομία και δημιουργικότητα, που η ίδια προτάσσει!!!
Επανερχόμεθα:Υπολογίζεται ότι 2.000 παιδιά θα ενημερωθούν για την αξία των λαχανικών στη διατροφή μέσα από αυτή τη δράση, που έχει στόχο την προώθηση της κατανάλωσης περισσότερων λαχανικών από τα παιδιά και τις οικογένειές τους.
Με τη βοήθεια γεωπόνων, αρχικά τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη διαδικασία φύτευσης και τις διαφορετικές ποικιλίες φυτών.
Στη συνέχεια, οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στη φύτευση επιλεγμένων εποχικών λαχανικών όπως:
αγγουράκια, κολοκύθια, μελιτζάνες και πιπεριές!
Τον Μάιο, δηλαδή ένα μήνα μετά τη φύτευση, τα λαχανικά θα έχουν φτάσει στο στάδιο της ωρίμανσης και συγκομιδής, οπότε τα παιδιά, με τη βοήθεια των γεωπόνων και πάλι, θα συλλέξουν τα λαχανικά, τα οποία και θα πάρουν σπίτι τους για να τα καταναλώσουν με τους γονείς τους!
Τα σχολεία που συμμετείχαν στη νέα δράση του προγράμματος, έδειξαν μεγάλη προθυμία και ενθουσιασμό, αναγνωρίζοντας ότι ένας λαχανόκηπος θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη στους μικρούς μαθητές.
Εκτός από την προώθηση της κατανάλωσης των λαχανικών, οι λαχανόκηποι θα συνεισφέρουν ουσιαστικά και στην απόκτηση περιβαλλοντικών συνηθειών από τα παιδιά, ενώ επιπρόσθετα συμβάλλουν και στην καλαίσθητη εμφάνιση των σχολείων.
Φυσικά, τα παιδιά ήταν εκείνα που επέδειξαν το μεγαλύτερο ενθουσιασμό για τη δράση, αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να έχουν ενεργή συμμετοχή φυτεύοντας λαχανικά, μία πρωτόγνωρη εμπειρία για αυτά, ενώ σε λίγες μόνο εβδομάδες θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να παρατηρήσουν την εξέλιξη των λαχανικών αλλά και να απολαύσουν τα τελικά αποτελέσματα των προσπαθειών τους, καταναλώνοντας τα.
     
                ΠΗΓΗ:health.in.gr & www.iatronet.gr
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου