Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Λ. ΜΑΓΙΑΚΗ

Την εβδομάδα που πέρασε (31 Μαρτίου έως 6 Απριλίου), ο Συνδυασμός μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ καθώς και στο νεο-σύστατο πολυιατρείο του ΠΕΔΥ στο Μαρούσι, που μόλις ξεκίνησε τη λειτουργία του, και συζήτησε με υπηρεσιακούς παράγοντες και κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Κλιμάκιο του Συνδυασμού επισκέφθηκε επίσης τον τοπικό ΟΑΕΔ, τη ΔΟΥ Αμαρουσίου και το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. 
Η εικόνα της υποβάθμισης και της εγκατάλειψης όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών ήταν φανερή.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευτέρης Μαγιάκης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η υποστήριξη των κρατικών δομών κοινωνικής προστασίας θα έπρεπε να είναι πρώτη φροντίδα του Δήμου και του ίδιου του Δημάρχου προσωπικά.
Δυστυχώς, όπως σημείωσε ο Λ. Μαγιάκης, ο κ. Πατούλης, εκτός από επικοινωνιακού τύπου διαμαρτυρίες, δεν προχώρησε σε ουσιαστικές ενέργειες, περιοριζόμενος σε τηλεοπτικές κοκορομαχίες με τον κατεδαφιστή του συστήματος της δημόσιας υγείας, τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.
Η αντιπροσωπεία του Συνδυασμού επισκέφθηκε το κεντρικό ΚΑΠΗ της οδού Περικλέους και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα μέλη του που ενημερώθηκαν για τις θέσεις του Συνδυασμού στις επικείμενες εκλογές.
Η λειτουργία των ΚΑΠΗ θα διασφαλιστεί και θα αναβαθμιστεί όταν αναλάβουμε τη Διοίκηση του Δήμου. Ο Δήμος θα πρέπει να αντισταθμίσει όλες τις κοινωνικές παροχές που απαιτούνται ύστερα και από το πετσόκομμα των συντάξεων και τη διάλυση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, δήλωσε ο Λ. Μαγιάκης.
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε επίσης και ενημερωτική συνάντηση με τη διευθύντρια του παιδικού σταθμού της οδού Ράλλη. Ο Συνδυασμός μας, είπε ο Λ. Μαγιάκης, θα υπερασπίσει το δικαίωμα των εργαζομένων στους παιδικούς σταθ¬μούς για σταθερή και μόνιμη εργασία, όχι μόνο για την τόνωση του αισθήματος ασ¬φάλειας των εργαζομένων, αλλά και γιατί αυτό απαιτείται για λόγους παιδαγωγικούς.
Κατά την επίσκεψη στο τοπικό υποκατάστημα της ΕΥΔΑΠ ενημερώθηκαν οι πολίτες ότι ο Συνδυασμός μας είναι αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση του νερού που πρέπει να θεωρείται δημόσιο αγαθό. Ο Δήμος οφείλει να παρέμβει στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ‒δυστυχώς δεν έχουμε ενημερωθεί ότι το έχει κάνει μέχρι σήμερα– προκειμένου να μη διακόπτεται η υδροδότηση σε απόρους και ανέργους, ενώ θα έπρεπε, σε περίπτωση διακανονισμού λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των οφειλών, να μην χρεώνονται στον καταναλωτή τέλη επανασύνδεσης.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της περιοχής συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ανατολικού Αμαρουσίου κ. Τ. Τσολακίδη, τον γραμ¬ματέα κ. Θύμη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η απορροή των ομβρίων, οι ελεύθεροι χώροι, ο αστικός εξοπλισμός και η καθαριότητα της περιοχής ήταν τα κυ¬ριότερα θέματα της συζήτησης. Προτεραιότητα του Συνδυασμού μας είναι η αναβάθμιση των γειτονιών της πόλης και όχι τα έργα βιτρίνας του Κέντρου που υλοποιεί η σημερινή διοίκηση του κ. Πατούλη, υπογραμμίστηκε από όλους τους εκπροσώπους του Συνδυασμού.

giatomarousi@gmail.com
Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου