Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Σε «ανασφάλιστα οχήματα» εργάζονται οι υπάλληλοι του Δήμου Αμαρουσίου!!!

Το Σεπτέμβρη του 2013 το Σωματείο μας είχε κάνει παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας μόλις διαπίστωσε ότι υπάρχουν ανασφάλιστα οχήματα και οχήματα που έφεραν ασφαλιστήριο συμβόλαιο από εταιρία που είχε κλείσει ...
Σήμερα ερχόμαστε πάλι να διαπιστώσουμε ότι κάποιοι δεν φρόντισαν να έχουν τα οχήματα του Δήμου μας τα Ασφαλιστήρια συμβόλαια που προβλέπετε από τον Κ.Ο.Κ.
Για ακόμη μία φορά διαπιστώνουμε την ανικανότητά τους να κάνουν τα αυτονόητα. Από τον Μάρτιο του 2014 που έληξαν όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων δόθηκαν αντίγραφα μιας βεβαιώσεις με αριθμό Πρωτόκολλου ... από την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ότι το σύνολο των οχημάτων του Δήμου μας είναι Ασφαλισμένα «με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να πληρωθούν τα Ασφάλιστρα».
Μέχρι και σήμερα σε κανένα όχημα δεν υπάρχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που προβλέπετε με αποτέλεσμα η τροχαία να κόβει κλήση στους Οδηγούς.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην θέσουν σε κυκλοφορία κανένα όχημα που δεν έχει τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα του οχήματος και το πρωτότυπο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Σύμφωνα με τον Νόμο 4141/5-4-2013 προβλέπει τις εξής κυρώσεις Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς την κατά το άρθρο 2 ασφαλιστική κάλυψη, επιβάλλονται, πέραν των αναγραφομένων στο άρθρο 12 ποινών, και οι παρακάτω κυρώσεις: . α) Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής.
Επί εμπλοκής οχήματος σε ατύχημα επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια και επί υποτροπής για τρία (3) χρόνια. Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής 1.000 ευρώ για φορτηγά ?500 για τα επιβατικά και ?250 για τα δίκυκλα

                ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου