Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Συμβαίνουν περιστατικά βίας στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου;

         Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου   
Δυσάρεστα και απαράδεκτα για Δημοτικό Σχολείο γεγονότα συμβαίνουν εδώ και τρεις μήνες σε καθημερινή βάση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου,σύμφωνα με καταγγελία του συμπολίτη μας Κωνσταντίνου Ασβέστη, την οποία ανήρτησε το ενημερωτικό  ιστολόγιο «www.voreini.gr»
Ο κ. Κωνσταντίνος Ασβέστης, ο οποίος απέστειλε και σχετική επιστολή στον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, αναφέρεται συγκεκριμένα σε περιστατικά βίας που κατά κύριο λόγο συμβαίνουν και προέρχονται από την ανάρμοστη συμπεριφορά κάποιων μαθητών, που έχουν έρθει από το «Ίδρυμα Χατζηκώνστα»
«Αναφέρομαι, τονίζει στην επιστολή του, σε ξυλοδαρμούς άλλων παιδιών, απειλές και χλευασμό συμμαθητών τους, ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους δασκάλους τους, βρίζοντας και χτυπώντας τους και σε επικίνδυνες ενέργειες που βάζουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των άλλων παιδιών. 
Σε ένα από αυτά τα περιστατικά έτυχε να είμαι αυτόπτης μάρτυρας όπου ένα από τα παιδιά του ιδρύματος προσπαθούσε να πηδήξει από τα κάγκελα του Σχολείου για να το σκάσει και κάποιος Δάσκαλος προσπαθούσε να το αποτρέψει.
Η συμπεριφορά των παιδιών του ιδρύματος εκτός από τα προαναφερθέντα δημιουργεί και πλήθος προβλημάτων σχετικά με την ομαλή λειτουργία του σχολείου, την μαθησιακή πρόοδο και προσωπική ανάπτυξη των άλλων  μαθητών, ειδικότερα:
Το διδακτικό προσωπικό ακολουθεί αργούς ρυθμούς στη διδασκαλία αφού δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση του κανονικού ρυθμού από τα παιδιά του ιδρύματος.
Αποτελούν κακό παράδειγμα για τα αλλά παιδιά αφού σε κάθε επίπληξη των δασκάλων τους αντιδρούν με τρόπο που τους αγνοούν και τους κοροϊδεύουν.            
Βάζουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των μαθητών και την δική τους με την βίαιη και επιθετική συμπεριφορά τους.             
Δημιουργούν την αίσθηση της ατιμωρησίας και εκκολάπτουν τον νόμο της συμμορίας.            
Δηλαδή εν κατακλείδι, αν δεν δοθεί λύση τότε θα έχουμε κακά αποτελέσματα για τα παιδιά μας σε ότι αφορά την μόρφωση τους, την σωματική τους ακεραιότητα και την τρόπο διαπαιδαγώγηση τους. 
Η επιστολή που σας γράφω είναι αποτέλεσμα της απόγνωσης που νιώθει κάποιος όταν διαπιστώνει ότι το παιδί του μπορεί να κινδυνεύει ή ότι εκτίθεται σε περιστατικά βίας & χλευασμού. 
Παρακαλώ την λήψη αμέσων μέτρων από τις υπηρεσίες του Δήμου έτσι ώστε να επανέλθει η τάξη στο σχολειό, με αρμονική συνύπαρξη των μαθητών ώστε να επιτευχθεί ο βασικότερος στόχος του σχολειού η διαπαιδαγώγηση, διδάσκοντας στους μαθητές γνώσεις, τρόπους συμπεριφοράς
και σεβασμό προς τους άλλους.               
Υ.Γ Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν δεκάδες έγγραφα και μαρτυρίες γονιών που τα αποδεικνύουν.                                 ΠΗΓΗ: «www.voreini.gr»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου