Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Oι «Κόκκινες γραμμές» Πατούλη στο ΤΑΙΠΕΔ, για την αξιοποιήση 3 ακινήτων!!!

Τη μη περαιτέρω υποβάθμιση του ήδη επιβαρυμένου οικιστικού περιβάλλοντος στο Μαρούσι
και την παραχώρηση αντισταθμιστικών για τους κατοίκους οφελών σε πράσινο και κοινόχρηστους χώρους, θέτει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προς το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ ως «κόκκινες γραμμές» για τον Δήμο αναφορικά με την αξιοποίηση τριών ακινήτων ιδιοκτησίας του εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.
Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ) Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εκφράζει τη δυσαρέσκεια του που ο Δήμος δεν ενημερώθηκε προηγουμένως σχετικά με την επικείμενη αξιοποίηση των τριών χαρακτηρισθέντων ως Χώρων Εγκατάστασης Εξυπηρέτησης (ΧΕΥ) στερώντας του τη δυνατότητα να τοποθετηθεί όσον αφορά στην εκμετάλλευση των συγκεκριμένων ακινήτων συνολικής έκτασης 17.785 τ.μ. εντός του Δήμου και, επιπλέον, σε περιοχές του υπερτοπικού του κέντρου.
Ως εκ τούτου, στην επιστολή του ο κ. Πατούλης, θέτει ως αυστηρές προϋποθέσεις από μέρους του Δήμου για την αξιοποίηση των συγκεκριμένων ακινήτων τα εξής:
1.τη μη επιβάρυνση του ήδη επιβαρυμένου οικιστικού περιβάλλοντος.
2.τη μη μετατροπή της χρήσης τους επί τω χείρω ειδικά εάν η εκμετάλλευση τους συνδέεται με τη δημιουργία εμπορικών, ξενοδοχειακών κ.λπ. επιχειρήσεων, που εκ των πραγμάτων θα επιβαρύνουν το ήδη επιβαρυμένο υπερτοπικό κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου