Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ρεκόρ θνησιμότητας με 61 νεκρούς από την γρίπη!!!

Ρεκόρ θνησιμότητας λόγω γρίπης, διεκδικεί φέτος η Ελλάδα, καθώς τα 61 θύματα της νόσου είναι ήδη περισσότερα από το προηγούμενο έτος και πλησιάζουν επικίνδυνα τον αριθμό των νεκρών της περιόδου του 2011- 2012.
Για "εγκληματική έλλειψη εμβολιαστικής πολιτικής" στην χώρα κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωση που εξέδωσε.  Ο ΙΣΑ τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι είχε προειδοποιήσει για την επερχόμενη επιδημία, ο πληθυσμός έμεινε ακάλυπτος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι "για ένα εμβόλιο των 6 ευρώ πεθαίνουν άνθρωποι".
Μάλιστα, για τον θάνατο επιρρίπτει την ευθύνη στην ανεπαρκή εθνική πολιτική ευαισθητοποίησης του λαού.
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται:
"Εκτεθειμένοι έμειναν φέτος πολλοί ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και άτομα άλλων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που δεν «πρόλαβαν» να εμβολιαστούν για τη φετινή εποχιακή γρίπη”.
 Σύμφωνα με δημοσιεύματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, υπολογίζεται ότι φέτος δεν κατάφεραν να εμβολιαστούν περισσότεροι από το 40% αυτών που είχαν ανάγκη το εμβόλιο, δηλαδή αποτελούσαν πληθυσμό υψηλού κινδύνου.
Από την αρχή της περιόδου του εμβολιασμού, αρκετοί φαρμακοποιοί ανά την Ελλάδα δήλωναν στους πολίτες ότι οι ποσότητες των εμβολίων που έφτασαν στα χέρια τους ήταν πολύ μικρότερες από τις παραγγελίες τους. Το φαινόμενο έφτασε στο απροχώρητο αρχές Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησε το κύμα επιδημίας στην Ελλάδα και εμβόλια δεν υπήρχαν για να καλύψουν ούτε τα άτομα υψηλού κινδύνου.
Απαντώνταςστις καταγγελίες των γιατρών ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι«οι παραγγελίες έγιναν σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε πέρυσι». 
Θύμισε ωστόσο ότι «το προηγούμενο έτος είχαν παραγγελθεί εμβόλια τα οποία πετάχτηκαν, και δεν είναι ωραίο, όπως τόνισε,  το κράτος να πετάει.  Δεν είναι η εποχή του εμβολίου τώρα, κατέληξε ο κύριος Γεωργιάδης, γιατί σε 2 με 3 εβδομάδες το κύμα της γρίπης θα περάσει».

               ΠΗΓΗ:gr.voanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου