Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

«Η ιδέα της Ευρώπης και ο Ελληνισμός»

Στο πλαίσιο του κύκλου των επιμορφωτικών διαλέξεων, που διοργανώνει η Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα:
«Η ιδέα της Ευρώπης και ο Ελληνισμός», με ομιλήτρια την ιστορικό, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών κα Όλγα Κατσιαρδή - Hering.     
Η διάλεξη θα διεξαχθεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 και ώρα από 18:00 - 19:30, στο χώρο της Βιβλιοθήκης ( Μιλτιάδου & Στ. Δραγούμη 30, Μαρούσι).

Μηνολόγον Ιανουαρίου από το «sarantakos.wordpress.com»

Τε   1Της πρασίνης τσόχας
Πε  2Έναρξις αγώνος ανυπακοής και μη βίας υπό Μαχάτμα Γκάντι
Πα  3 † Κοίμησις Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, συγγραφέως των ταπεινών
Σα   4 † Νικολάου Γύζη τελευτή
Κυ   5Γενέσιον Σωκράτους του φιλοσόφου
Δε   6Εφεύρεσις τηλεγράφου υπό Μορς
Τρ 7Ανακάλυψις των δορυφόρων του Διός υπό Γαλιλαίου
Τε  8 † Γαλιλαίου τελευτή και Ναπολέοντος Λαπαθιώτη αυτοκτονία
Πε  9 † Θεοφίλου Καΐρη του μεγάλου διδασκάλου τελευτή
Πα 10Νίκη Θρασυβούλου κατά των τριάκοντα τυράννων
Σα 11Γενέσιον Νικολάου Καββαδία του μαρκονιστή και αυτοκτονία Ααρών Σβαρτς του διαδικτυομάρτυρος

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Γ. Πατούλης: «Είμαστε μια οικογένεια που λέγεται Μαρούσι»!!!

Με θερμότατες ευχές για υγεία, δημιουργικότητα, αλληλεγγύη & αγάπη του ενός προς τον άλλον, υποδέχθηκε το 2014 ο Δήμος Αμαρουσίου, μετά τη δοξολογία που προηγήθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας, κόβοντας την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόντος του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη & με τη ευλογία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη, Π. Νικόλαου του Ι.Ν. Κοιμήσεως  Θεοτόκου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης εκφράζοντας τις θερμές ευχές του για το 2014 στους παριστάμενους, προανήγγειλε τη δημιουργία ενός «απέραντου» δικτύου αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που έχει ανάγκη η εποχή μας.   
«Το 2013 τη πιο δύσκολη περίοδο, στην πόλη μας πετύχαμε να έχουμε οικοδομήσει μία σταθερά βάση, σε έργα υποδομών και κυρίως με μία σειρά από μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη να οδηγούμε την πόλη μας στις «ράγες» της προόδου και της ανάπτυξης.
Με μελετημένο σχέδιο και πρόγραμμα για το μέλλον και όραμα, είμαι υποχρεωμένος για την εμπιστοσύνη που μου έχετε δώσει, να συνεχίσω την προσπάθεια, ώστε το Μαρούσι να γίνει πρότυπη πόλη σε όλη την Ελλάδα.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Θερμές ευχές για το Νέο Έτος αντάλλαξε ο Γ. Πατούλης

Με θερμές ευχές, το 2014 να είναι περισσότερο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο για όλους με την αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπό μας να οδηγεί τα βήματά μας στο φως της δημιουργίας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης υποδέχθηκε σε μία χαρούμενη και εορταστική ατμόσφαιρα παιδιά κάθε ηλικίας, μαθητές της πόλης, τη Χορωδία του ΚΑΠΗ και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου που τον επισκέφθηκαν για να του αφιερώσουν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και επίκαιρες μελωδίες.
Από νωρίς το πρωί ο κος Πατούλης «αγκάλιασε» τα παιδιά κάθε ηλικίας που τον επισκέφθηκαν και του είπαν τα κάλαντα τις πρωτοχρονιάς, υπό τους ήχους του παραδοσιακού τριγώνου, προσφέροντάς τους γλυκίσματα και συμβολικά δώρα.
Στη συνέχεια οι κυρίες της χορωδίας του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) μαζί με τον Πρόεδρο του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. κο Νικόλαο Κάββαλο, μετέφεραν στο Δήμαρχο την αγάπη τους και του ευχήθηκαν μελωδικά «Χρόνια Πολλά» και καλή δύναμη στο έργο του, αφιερώνοντάς του τραγούδια της Πρωτοχρονιάς.
Ο κ. Πατούλης έδωσε τις δικές του ευχές για το νέο έτος στα μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ με τη διαβεβαίωση ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους, προσφέροντάς τους την υποστήριξη που έχουν ανάγκη οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν.

Πρωτοχρονιάτικος μπουναμάς για τις 26 πλημμυροπαθείς οικογένειες της πόλης

Ξεκίνησε η καταβολή της οικονομικής αποζημίωσης στις 26 οικογένειες του Δήμου Αμαρουσίου για τις ζημιές που υπέστησαν οι κατοικίες τους στις 22 Φεβρουαρίου, από τις πλημμύρες, καθώς με παρέμβαση και κατόπιν εντολής του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες η διαδικασία επισπεύστηκε  και έλαβε αίσιο τέλος.
Σε συνάντηση που είχε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τους δικαιούχους ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης τους ενημέρωσε για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας και την έναρξη καταβολής της οικονομικής αποζημίωσης τους από το Δήμο Αμαρουσίου, το συνολικό ύψος της οποίας ανέρχεται στα 83.700 ευρώ.
«Με στόχο την πρόληψη σε γεγονότα που προκαλούν ακραία καιρικά φαινόμενα έχουμε προχωρήσει στη σύνταξη μελετών για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις γειτονιές της πόλη μας. Ήδη με την έγκριση της χρηματοδότησης των τριών πρώτων μελετών προχωρούμε να οχυρώσουμε το Μαρούσι και να προστατεύσουμε την περιουσία των κατοίκων του. Επιδιώκουμε να δώσουμε τέλος στην παθογένεια του παρελθόντος και σταθερά με γρήγορους ρυθμούς, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να ολοκληρώσουμε το σχέδιο μας για μια ανθρώπινη πόλη, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Εκατοντάδες πολίτες γιόρτασαν στην «καρδιά» του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου

Εορταστικές ευχές αντάλλαξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με τους εκατοντάδες πολίτες στην «καρδιά» του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της πόλης, στην πλατεία Ευτέρπης που παρακολούθησαν την Χριστουγεννιάτικη εκπομπή δρόμου που διοργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον πρώτο ιντερνετικό ενημερωτικό σταθμό Readyo.gr
Για τέσσερις ολόκληρες ώρες αγαπημένοι καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Δημητριάδης, η Ευσταθία, ο Δημήτρης Μεντζέλος (Ημισκούμπρια) και ο Λάκης Χαλκιόπουλος ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους με τις μελωδίες και τα τραγούδια τους, ενώ οι μικροί φίλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Βυθούγεννα», καθώς και να χειροκροτήσουν τα κόλπα του Μάγου των Χριστουγέννων.