Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αναθυμιάσεις «ευαισθησίας» στη Γερμανία, «όταν στην Ελλάδα σβήνουν τα φώτα»!!!

«Handelsblatt»:Καταστροφική η λιτότητα στην Ελλάδα!!!
Στη διαπίστωση ότι η «σκληρή λιτότητα στην Ελλάδα έχει καταστροφικές συνέπειες» καταλήγει η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», επισημαίνοντας ότι στον έκτο χρόνο της κρίσης, περίπου 3,8 εκατομμύρια πολίτες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, 2,5 εκατομμύρια είναι ανασφάλιστοι, η ανεργία αγγίζει το 28%, το πραγματικό εισόδημα έχει συρρικνωθεί κατά 38% και το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 25%.
Η Handelsblatt, σε άρθρο με τίτλο «Όταν στην Ελλάδα σβήνουν τα φώτα», αναφέρει ότι η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε πολλά νοικοκυριά επειδή οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.
«Κάθονται στα σκοτεινά και εντείνεται ο φόβος ενόψει ενός κρύου χειμώνα», αναφέρει η οικονομική εφημερίδα.
Το άρθρο προτάσσει τον θάνατο της 13χρονης Σάρας από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιου μαγκαλιού, καθώς στο σπίτι της είχε κοπεί το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Κάνει αναφορά και σε άλλες ανάλογες τραγωδίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.
«Σε πολλές οικογένειες τα χρήματα δεν επαρκούν για να πληρωθεί ο λογαριασμός του ρεύματος, καθώς έχει αυξηθεί το τιμολόγιο κατά σχεδόν 60% από το 2007», γράφει η Handelsblatt.

Στις 20 Δεκέμβρη η δίκη 35 στελεχών του ΠΑΜΕ

Η Δημοτική Αρχή Πατούλη & δεν σέβεται τους εργαζόμενους & τους παραπλανά!

Ο απολογισμός της αισχύνης από την Δημοτική Αρχή της ...καταισχύνης!

          Δημόσιος απολογισμό της Δημοτικής Αρχής Πατούλη
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου η Δημοτική Αρχή Πατούλη παρουσίασε τον απολογισμό του έργου της σε δημόσια συγκέντρωση στο κλειστό Γυμναστήριο Κοκκινιάς - Αμαρουσίου, μετατρέποντας μια διαδικασία δημοκρατικού διαλόγου σε ευτελή προεκλογική συγκέντρωση - φιέστα της Δημοτικής Παράταξης της πλειοψηφίας, με στόχο την προβολή του ανύπαρκτου έργου της Δημοτικής Αρχής Πατούλη ενόψη Δημοτικών εκλογών.
Αφού επιστρατεύτηκε λοιπόν ο κομματικός μηχανισμός της Ν. Δ. & ο παραταξιακός μηχανισμός της Δημοτικής Αρχής, αφού στάλθηκαν χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου & χιλιάδες μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων, αφού δρομολογήθηκαν λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας για τη μεταφορά των οπαδών, όλα πληρωμένα από τους Δημότες της πόλης του Αμαρουσίου, ανερυθρίαστα ο κ. Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης  απευθύνθηκε στο κοινό, που με τόσο κόπο συγκέντρωσε, για να παρουσιάσει τον απολογισμό του ανύπαρκτου έργου του, της εικονικής πραγματικότητας και της ΑΙΣΧΥΝΗΣ.
Τι λιγότερο θα μπορούσαμε να πούμε, αφού από το 2010 (χρονιά που η Δήμαρχος Γ. Πατούλης κατέλαβε το αξίωμα του Δημάρχου της πόλης) έως σήμερα, ο Δήμος Αμαρουσίου πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Ο πραγματικός απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής συνίσταται στα παρακάτω:

Το «6•πνοπουλι» Αμαρουσίου δεν πιάνεται από τη μύτη, αλλά ... με τα χέρια!!!

Συντονίστηκα προ ημερών σε ένα αθλητικό ρ/σ, επειδή  ήθελα να ενημερωθώ για ενα γεγονός ...που αφορούσε την ομάδα ποδοσφαίρου που αγαπώ...Αντί όμως για αθλητικές ειδήσεις, βρέθηκα να ακούω την Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Αμαρουσίου κ. Χρυσάνθη Κουτσιβίτη, να μιλάει με πάθος για την έκδοση μιας εφημεριδούλας του σχολείου της, του «6πνοπουλίου» ... 
η οποία εφέτος, αισίως διανύει το 3ο έτος ύπαρξής της!!!
Με συγκίνησε αναφερόμενη στις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει για να εκδοθεί η δημινιαία αυτή εφημερίδα... Αρχικά, είπε, η συμμετοχή των μαθητών ήταν πάρα πολύ μικρή(μόλις 4 μαθήτριες), ενώ τώρα την συντακτική ομάδα απαρτίζουν αρκετά κορίτσια και μόλιςένα αγόρι!!! 
Το τυχαίο αυτό γεγονός που προανέφερα με παρακίνησε να ερευνήσω και να βρώ την εφημεριδούλα, την οποία εντόπισα στη ιστοσελίδα του σχολείου: www.6gym-amarous.att.sch.gr
Εμεινα έκπληκτος από την καλαισθησία & την ποικιλία των θεμάτων ...ΕΥΓΕ σε όλους!!!
Να τι γραφει η Συντακτική Ομάδα του 1ου τεύχους ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013:
                                           Σχολείο χωρίς καθηγητές!
Η φετινή σχολική χρονιά άρχισε στο σχολείο μας με προβλήματα: αρκετοί καθηγητές αναζητούνται αλλά δεν βρίσκονται. Ζητάμε καθηγητή μαθηματικών και μουσικής,

Στη 1:00 μ.μ. το μεσημέρι, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής» την Πέμπτη

H «Υποβολή προς έγκριση Ισολογισμού και Αποτελεσμάτων Χρήσεως έτους 2012», είναι το μόνο θέμα που θα απασχολήσει την Τακτική συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής», η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στη 1:00 μ.μ. το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.

Στάχτη στα μάτια από την ΔΕΗ του Αρθούρου, μπροστά στην λαϊκή κατακραυγή

Το «Κίνημα Δεν Πληρώνω», δίνει εδώ και 2,5 χρόνια μία τιτάνια μάχη ενάντια στην δολοφονική συμπεριφορά της ΔΕΗ και της κυβέρνησης.
Αυτός ο αγώνας συνίσταται στις χιλιάδες επανασυνδέσεις ρεύματος, στις δεκάδες διαδηλώσεις σε υποκαταστήματα και κεντρικά της ΔΕΗ, στα μπλοκαρίσματα διαγωνισμών ανάθεσης εντολών αποκοπής ρεύματος σε γραφεία εργολάβων και κυρίως στο ανατρεπτικό πολιτικό περιεχόμενο του αγώνα μας, που περιβάλλει όλες αυτές τις δράσεις.
Αυτός ο πολυμέτωπος αγώνας μας, σε συνδυασμό με την έντονη κοινωνική κατακραυγή που προκάλεσε το συγκλονιστικό γεγονός του θανάτου της 13χρονης Σάρας, που ήρθε να προστεθεί στον χαμό των δύο φοιτητών από τη Λάρισα, καθώς και στον θάνατο του συνανθρώπου μας από την Ξάνθη που ζούσε συνδεδεμένος με συσκευή οξυγόνου μέχρι η ΔΕΗ να του κόψει το ρεύμα, οδήγησαν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μας ρίξει στάχτη στα μάτια, με δήθεν μέτρα για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Το «Κίνημα Δεν Πληρώνω», είναι αδιάψευστος μάρτυρας του γεγονότος, ότι η αδιαλλαξία και η δολοφονική συμπεριφορά της ΔΕΗ και της κυβέρνησης όχι μόνον δεν περιορίζεται, αλλά εντείνεται περαιτέρω.
Τις τελευταίες ημέρες, παρά τις πομφόλυγες της κυβέρνησης για δήθεν μέτρα προστασίας, το Κίνημά μας έχει δεχθεί εκατοντάδες τηλεφωνήματα από συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και που η ΔΕΗ τους κόβει κυνικά το ρεύμα δίχως δεύτερη κουβέντα.

ΣΗΜΕΡΑ η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

Στη φετινή χριστουγεννιάτικη συναυλία, διάφορες τάξεις, οι χορωδίες, η ορχήστρα και η μπάντα της ΓΣΑ θα παίξουν χριστουγεννιάτικα και χειμωνιάτικα μουσικά κομμάτια, που θα μας μεταφέρουν το γιορτινό πνεύμα και θα μας οδηγήσουν στην έναρξη ενός ειρηνικού και ελπιδοφόρου νέου έτους.
Γι΄ αυτό θα θέλαμε να προσκαλέσουμε εσάς και την οικογένεια σας σε αυτή την παραδοσιακή μουσική εκδήλωση στη Γερμανική Σχολή Αθηνών.
Αφήστε λοιπόν τα μουσικά μας «αστεράκια» να σας ζεστάνουν και να σας φωτίσουν την βραδιά….
Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να προμηθευτείτε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες των μαθητών της Σχολής στην είσοδο της αίθουσας εκδηλώσεων. 
Τα έσοδα θα διατεθούν στον ξενώνα προσφύγων ΗΩΣ (IOS) στην Αθήνα / Κ. Πατήσια.

Στις 7:30 μ.μ, η σ.τ. του Δορύλαου Κλαπάκη, για τις Δημοτικές Εκλογές

                                                                        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα  7:30 μ.μ. στην αίθουσα   του Δημοτικού  Συμβουλίου  του Δημαρχείου  Αμαρουσίου, ο Συνδυασμός μας θα δώσει συνέντευξη στον Τοπικό Τύπο, σχετικά με  τις Δημοτικές εκλογές, την γενική κατάσταση στον Δήμο Αμαρουσίου 
και τις ενέργειες και  προτάσεις του Συνδυασμού «ΓΙΑ ΕΝΑ  ΝΕΟ   ΜΑΡΟΥΣΙ».
Παράλληλα  θα  υπάρχει  και ανοιχτός διάλογος  για  όποια προβλήματα  αφορούν  την πολη μας και τους κατοίκους.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

50 έτη από την ίδρυση της Ενορίας του Αγίου Ελευθερίου

Με τιμές και τη δέουσα λαμπρότητα η πόλη του Αμαρουσίου υποδέχθηκε τεμάχια των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νηπίων υπό του Ηρώδου αναιρεθέντων και του Αγίου Νηφώνος Πατρ.Κων/λεως, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 έτη από της ίδρυσης της Ενορίας του Αγίου Ελευθερίου και του εορτασμού του Ιερού Ναού (15 Δεκεμβρίου).
Τα Ιερά Λείψανα που μετέφερε αντιπροσωπεία της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμίου Αργολίδος, υποδέχθηκε στη συμβολή των οδών Κονίτσης και Αγίου Ελευθερίου, ο Δήμαρχος της πόλης κος Γιώργος Πατούλης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σμυρνής και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.
Με πανηγυρική πομπή, των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της περιοχής του Σωρού, αντιπροσωπείας του Συλλόγου Ποντίων «Νίκος Καπετανίδης» και πλήθους πιστών, τα Ιερά Λείψανα μεταφέρθηκαν συνοδεία αγήματος της Φιλαρμονικής του Δήμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου.

«Εθισμός & κίνδυνοι στο Διαδίκτυο. Που σταματάει η χρήση & που αρχίζει η εξάρτηση»

«Η Φάρμα του Διαδικτύου» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο

Δήμος Αμαρουσίου:Προσωρινή φιλοξενία αστέγων από το κρύο...

Ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του εθνικού σχεδίου δράσης για την προστασία των αστέγων, ανακοινώνει ότι κατά τις ημέρες κατά τις οποίες θα σημειωθούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονόπτωση, ισχυρές βροχοπτώσεις κτλ. θα διαθέσει, για την προσωρινή φιλοξενία των αστέγων στα όρια του Δήμου, το θερμαινόμενο δημοτικό χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ Αμαρουσίου, επί της οδού Περικλέους 22 (πλησίον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου).
 Παράλληλα, μέσα από τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές θα διατίθεται ζεστό φαγητό, είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα και φάρμακα.

Δίπλα στον συνάνθρωπο που πλήττεται από την κρίση, ο Δήμος Αμαρουσίου

Θέτοντας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ως απόλυτη προτεραιότητα της Διοίκησής του τη στήριξη των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση, και αξιοποιώντας τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα προχωρά με τη συνεργασία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) σε ενίσχυση του δικτύου κοινωνικής προστασίας των ωφελούμενων και των δημοτικών κοινωνικών δομών.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αμαρουσίου ως συμπράττων φορέας συμμετέχει στο Έργο «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Αμαρουσίου» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ) και υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί όλους τους συμπολίτες μας που βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013.
Οι Κοινωνικές Δομές που λειτουργούν στο πλαίσιο του Δικτύου είναι:

Oι επανασυνδέσεις ρεύματος σε ευπαθή νοικοκυριά & ο Δήμος Αμαρουσίου

Με αφορμή τον προσανατολισμό της κυβέρνησης στη μη καταβολή των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ όταν πρόκειται για αποδεδειγμένα άπορα νοικοκυριά και τη μη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις οικίες τους, ο Δήμος Αμαρουσίου έχει να επισημάνει τα εξής:
Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου ήδη από το 2008, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, είχαν πραγματοποιήσει παρέμβαση στη ΔΕΗ προκειμένου να μην διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα στις οικογένειες του Δήμου που υποστηρίζονταν από την πρόνοια και είχαν αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία. 
Ως εκ τούτου, και δεδομένου ότι έχει πρωτοστατήσει σε αυτή τη διεκδίκηση, ο Δήμος Αμαρουσίου χαιρετίζει την απόφαση της Πολιτείας να σκύψει με ειλικρινές ενδιαφέρον πάνω στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού πανελλαδικά και να αφουγκραστεί τις ουσιαστικές ανάγκες καθημερινής διαβίωσης των συμπολιτών μας.
Ήδη ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω του προσωπικού του στην Κοινωνική Υπηρεσία προχωρά σε επικαιροποίηση των καταστάσεων των ωφελούμενων πρόνοιας που απειλούνται με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος ή έχει ήδη διακοπεί η παροχή στο σπίτι τους, και με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών από μέρους της Πολιτείας και την ανακοίνωση των τελικών αποφάσεων,
θα διαβιβάσει τα επικαιροποιημένα στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ προκειμένου να μπορέσουν οι άποροι, τα άτομα με αναπηρία, οι ασθενείς να περάσουν τον χειμώνα σε ανθρώπινες συνθήκες.

Κάτοικος της Κοκκινιάς ευχαριστεί τις υπηρεσίες του Δήμου ...














Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Στις 6:30 μ.μ, η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

TΡIANTA TEΣΣEΡA(34) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, στις 6:30 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση ή μη τροποποιημένης υψομετρικής μελέτης τμήματος της οδού Ιοκάστης στην περιοχή Αγ.Θωμάς του Δήμου Αμαρουσίου
2. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος από τέλη καθαριότητας και φωτισμού και  φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων (υπόθ. Φραγκούλη Σταύρου)
3. ΄Εγκριση διενέργειας προμήθειας σφραγίδων
4. Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος δημοτικού τέλους 5% α΄τριμήνου 2013 (υποθ.Ε.Παλιούρας & ΣΙΑ ΕΕ)
5. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος από τέλη ταφής του θανόντος συζύγου της Μαράκη Χαρίκλειας
6. Έγκριση ή μη έκδοσης Εγγυητικής Επιστολής καλής εκτέλεσης για την υπογραφή σύμβασης του προγράμματος "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" και εξουσιοδότηση του Προέδρου του ΝΠ Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. για την υπογραφή της σύμβασης
7. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (υποθ.Δήμου Μάγδα κλπ)

Αύριο η τακτική Γ.Σ. του «Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου & ΚΑΤ Αμαρουσίου»


Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Περιβαλλοντικού - Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου και ΚΑΤ Αμαρουσίου» σε εκτέλεση επιταγής του άρθρου 28 του Καταστατικού του, προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου(Βασ. Σοφίας 85, 1ος όρ. Μεγάρου Τέχνης & Πολιτισμού - απέναντι από το παλαιό Δημαρχείο), με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Απόφαση για την τελική πρόταση του Συλλόγου αναφορικά με το σχέδιο του Δήμου για τη συγκοινωνιακή - κυκλοφοριακή αναβάθμιση της περιοχής μας
2. Απολογισμός του έργου του Συλλόγου  για το έτος 2013

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Γιορτές στην κατοχική Ελλάδα

Ειδήσεις αθλιότητας διάσπαρτες. Νομίζουν οι καλοβαλμένοι ακόμα συμπολίτες και οι μέντορες των πολιτικών λιτότητας πως μέσα στο εορταστικό κλίμα αυτές οι «ειδησούλες» θα είναι σταγονίτσες δυσάρεστες στο γενικότερο κλίμα χαράς και γλεντιού...
Το κακό μ΄αυτό το πόλεμο είναι πως δεν θα μάθουμε ποτέ πόσα θύματα είχε. Γιατί ένα θύμα από σφαίρα είναι  ολοφάνερο. Μια καταστροφή από βομβαρδισμό είναι ολοφάνερη. Μια κατάσταση αιχμαλωσίας, βασανισμού, εκτέλεσης είναι ολοφάνερη.
Ποιος όμως θα μπορέσει ποτέ να μετρήσει πόσοι «αδύναμοι κρίκοι» δεν θα είχαν καταλήξει στο νοσοκομείο ή και στο θάνατο, αν είχαν π.χ. θέρμανση, φαγητό,   φάρμακα, κάποιο πενιχρό εισόδημα για να επιβιώσουν?...
Ποιος θα μπορέσει να μετρήσει σε μεγαλύτερα μεγέθη, πόσοι άνθρωποι δεν θα είχαν καταλήξει με βασανιστικό και αργό θάνατο από  δεκάδες οδυνηρές ασθένειες αν η τροφή δεν ήταν ένα δηλητηριασμένο σκουπίδι, αν ο αέρας που ανασαίνουμε δεν ήταν μια βρώμα, αν το νερό που πίνουμε δεν ήταν ένας βούρκος?
Κι ο κατάλογος από θανάτους που οφείλονται σε πολιτικές που έχουν σαν κεντρικό άξονα, την απληστεία, τη μωροδοξία, την αλλαζονεία και όλο το κακό συναπάντημα της σκοτεινής πλευράς της ανθρώπινης φύσης, είναι ατελείωτος. Ηταν, είναι και θα είναι ατελείωτος...

Εφ΄όλης της ύλης απολογισμός της Δημοτικής Αρχής, μπροστά σε εκατοντάδες κατοίκους

Ένα πολύ ηχηρό και αδιαμφισβήτητο μήνυμα αναγνώρισης και στήριξης της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής έστειλαν οι εκατοντάδες πολίτες και οι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης του Αμαρουσίου που κατέκλυσαν το κλειστό γυμναστήριο Κοκκινιάς, προκειμένου να παρακολουθήσουν το Δημόσιο Απολογισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη για το έργο, τις δράσεις και τα αποτελέσματα αυτών το διάστημα που προηγήθηκε σε όλο το Μαρούσι, σε κάθε γειτονιά του προαστίου.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε από καρδιάς τους παριστάμενους για τη δυναμική παρουσία τους στην εκδήλωση για έναν εφ΄όλης της ύλης απολογισμό  της Δημοτικής Αρχής.
«Με τη δική σας στήριξη, αλλά και με τη δική μας δουλειά, με την καθημερινή προσπάθεια των στελεχών της Διοίκησης και με την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων μας, καταφέραμε παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της χρονικής περιόδου που διανύουμε,να διασφαλίσουμε σε βάθος χρόνου την οικονομική εξυγίανση και να απαλλάξουμε το Δήμο και την πόλη από τα βάρη του αμαρτωλού παρελθόντος που κληρονομήσαμε, να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουμε στους συμπολίτες και να διασφαλίσουμε πως καμία γειτονιά δεν θα μείνει χωρίς έργα. 
Να στηρίξουμε επίσης στην πράξη τους συνανθρώπους μας των οποίων οι αντοχές δοκιμάζονται από τις συνέπειες της κρίσης. Κάθε μέρα που περνά, βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στην εκπλήρωση των στόχων μας. Κάθε μέρα που περνά δίνουμε λύσεις σε μικρά προβλήματα της καθημερινότητας και παράλληλα δρομολογούμε μόνιμες λύσεις σε ζητήματα και προβλήματα που ταλαιπωρούν την πόλη εδώ και χρόνια»

O προϋπολογισμός της ...πλουσιότερης χώρας του κόσμου!

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Έξι χιλιάδες € για κάθε πρόσφυγα που εγκαθίσταται στο έδαφός μας!!!

Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ(19-20 Δεκεμβρίου), θα ληφθεί η τελική απόφαση
Ριζικά μέτρα για ενίσχυση των περιπολιών στα θαλάσσια σύνορά της σε μια προσπάθεια αποτροπής ναυαγίων με μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, ανακοίνωσε η ΕΕ...
Κάθε χρόνο πολλές εκατοντάδες μετανάστες διασχίζουν τη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να φθάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές. Τον περασμένο Οκτώβριο περισσότεροι από 360 μετανάστες πνίγηκαν όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη κοντά στο μικρό ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα.
Πρόκειται για το πλέον πρόσφατο και θανατηφόρο ατύχημα από τα πολλά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια με άτομα που προσπαθούν να μεταναστεύσουν στην ΕΕ, διασχίζοντας τη θάλασσα που χωρίζει την Αφρική από την Ευρώπη.
         Εκ βάθρων αναθεώρηση του συστήματος ασύλου
Για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο επανάληψης τηςτραγωδίας στη Λαμπεντούζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να έχουν οι μετανάστεςτη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση ασύλου ακόμη και αν βρίσκονται εκτός ΕΕ, έτσιώστε να μην είναι υποχρεωμένοι να κάνουν επικίνδυνα, συχνά, ταξίδια για ναφθάσουν στην Ευρώπη.

Ελλάς «αγωνιούσα» & ...«καταρρέουσα»!

«Είμαστε πολύ κοντά στην κατάρρευση! 
Ο κατήφορος ξεκίνησε από τον Σημίτη!»

Το πολιτικό του μανιφέστο για μια «Νέα Πατρίδα» παρουσιάζει σήμερα στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο ακαδημαϊκός Βασίλης Μαρκεζίνης με την ευκαιρία της κυκλοφορίας των δύο νέων του βιβλίων από τις εκδόσεις Σιδέρη: «Η Ελλάδα στον κατήφορο» και «Η συμβολή της αρχαίας τραγωδίας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό».
Στην de profundis συνομιλία που είχαμε με τον διακεκριμένο καθηγητή, ο κύριος Μαρκεζίνης ζητά κάθαρση, υποστηρίζει ότι η υπόθεση των υποβρυχίων πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη, ενώ αναπτύσσει το νέο δόγμα που προβλέπει σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία. Ο κύριος Μαρκεζίνης θέτει προβληματισμό για την έξοδο της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ.
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, τον χαρακτηρίζει «κοινωνικό φίλο», αλλά διαφωνεί κάθετα με την πολιτική του. Χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «έξυπνο πολιτικό», ενώ θα το θεωρήσει «μεγάλη τιμή» αν τον προτείνει η Αριστερά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Ξεκαθαρίζει όμως ότι δεν «κυνηγάω θέσεις και καρέκλες», ενώ τονίζει ότι πρέπει το πολιτικό κατεστημένο «να συνηθίσει με την ιδέα της ενσωμάτωσης της Αριστεράς στο πολιτικό παιχνίδι».
- Κύριε Μαρκεζίνη, θα ξεκινήσω τη συζήτησή μας ανορθόδοξα. Εχετε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι ο ανεκπλήρωτος πόθος των παιδικών σας χρόνων είναι η ζωγραφική. Αν ζωγραφίζατε την Ελλάδα σήμερα, με τι θα την αναπαριστούσατε;
 - Σε χρώματα, θα ήταν μελανά. Σκούρα. Είναι το φαινόμενο που επικρατούσε στην τέχνη στη γερμανική Βαϊμάρη. Υπήρχαν τότε δύο σχολές. Η μία είχε μαύρα χρώματα, σκούρα, και μελαγχολικά πρόσωπα. Και η άλλη, πολύ έγχρωμα. Ζωή κεφάτη. Σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ σκούρα. 

Λιτότητα στην Ευρώπη, γενοκτονία σε Ελλάδα - Κύπρο!

             Ο ΤΣΙΠΡΑΣ & ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
            «Η Αγκελα Μέρκελ είναι φίλη μας, ο γερμανικός λαός είναι φίλος μας»
                                          Αδωνις Γεωργιάδης στο BBC
Η Ελλάδα διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη. Η αμφισβήτηση-ανατροπή των αποικιοκρατικών Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσεων κατέστη συνθήκη εκ των ουκ άνευ για τη σωτηρία, την αξιοπρέπεια, την επιβίωση του ελληνικού λαού. 
Αλλά τέτοια προσπάθεια για να γίνει και να έχει πιθανότητες επιτυχίας από μια κυβέρνηση, ή καλύτερα από ένα, τόσο απαραίτητο σήμερα, παλλαϊκό μέτωπο κοινωνικής και εθνικής σωτηρίας, απαιτεί σειρά προϋποθέσεις και σοβαρότατη προετοιμασία. 
Απαιτείται ύπαρξη ενός ισχυρού λαϊκού κινήματος, ενός μετώπου που να συσπειρώνει χωρίς αποκλεισμούς όλους τους τίμιους πατριώτες αυτής της χώρας, οργανωμένους σε επιτροπές, συνεταιρισμούς και άλλες συλλογικότητες, παντού όπου ζουν και δουλεύουν ‘Ελληνες, χωρίς ιδεολογικούς ή κομματικούς αποκλεισμούς. 
Χρειάζεται σταθερή και σαφής στις επιδιώξεις της ηγετική ομάδα, μια πολύ σπουδαία οικονομική, νομική, τεχνοκρατική προετοιμασία. Χρειάζεται επίσης - και είναι εξόχως σημαντικό - μια τεράστια διεθνής καμπάνια για την υπεράσπιση του ελληνικού λαού ευρωπαϊκά και παγκοσμίως.

«Πότε η Γερμανία θα γίνει τελικά μια κανονική χώρα»;

«Στο προβλέψιμο μέλλον, η Γερμανία δεν θα γίνει μια «κανονική» χώρα!!!»
Ομιλία του πρώην Ομοσπονδιακού Καγκελάριου Χέλμουτ Σμιτ στις 4 Δεκεμβρίου 2011 στη διάσκεψη του κόμματος SPD 
«Η Γερμανία εντός, μαζί & για την Ευρώπη»
Φίλοι, κυρίες και κύριοι, Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με ένα προσωπικό σχόλιο.
Όταν ο Σίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ και το κόμμα ζήτησαν για άλλη μια φορά τη συμβολή μου, θυμήθηκα με χαρά ότι σαν σήμερα πριν από 65 χρόνια ήμουν γονατιστός στο πάτωμα με τη γυναίκα μου τη Λόκι και ζωγραφίζαμε αφίσες πρόσκλησης για το SDP στο προάστιο Neugraben του Αμβούργου.
Αλλά, οφείλω να ομολογήσω ότι στην ηλικία μου είμαι πλέον πέραν του καλού και του κακού όσον αφορά τα εσωκομματικά ζητήματα.
Εδώ και πολύ καιρό, τα δύο κύρια ενδιαφέροντά μου επικεντρώνονται στα καθήκοντα και στο ρόλο του έθνους μας στην κρίσιμη αρένα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Χαίρομαι που μοιράζομαι αυτό το βήμα με τον Γενς Στόλτενμπεργκ από τη Νορβηγία ο οποίος, εν μέσω της συμφοράς που συντάραξε βαθειά τη χώρα του, έδωσε σε εμάς και σε όλους τους ευρωπαίους ένα φωτεινό παράδειγμα μιας σταθερής, συνταγματικής, φιλελεύθερης και δημοκρατικής ηγεσίας.
Όταν κανείς φθάσει στη δική μου προχωρημένη ηλικία, είναι φυσικό να υιοθετεί μια μακροπρόθεσμη προοπτική - τόσο προς τα πίσω όσον αφορά την ιστορία, όσο και προς τα εμπρός όσον αφορά το μέλλον, στο οποίο εναποθέτει τις ελπίδες και τις φιλοδοξίες του.
Τούτου δοθέντος, πριν από μερικές ημέρες, δεν στάθηκα ικανός να δώσω μια ευθεία απάντηση σε ένα πολύ απλό ερώτημα που μου έθεσε ο Βόλφγκανγκ Τίρσε, ο οποίος με ρώτησε πότε πιστεύω ότι η Γερμανία θα γίνει τελικά μια κανονική χώρα
Απάντησα λέγοντας ότι στο προβλέψιμο μέλλον η Γερμανία δεν θα γίνει μια ‘κανονική’ χώρα!!!

Την Τετάρτη «τολμήστε περισσότερο - Wagt weiter»!

Το «Ίδρυμα Friedrich-Ebert», σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «HistoricalQuest», διοργανώνει την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης»
(Πειραιώς 206, Ταύρος), ημερίδα για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Willy Brandt με θέμα
«Wagt weiter! - Τολμήστε περισσότερο»
Με αφορμή αυτή την επέτειο θα παρουσιαστούν αφενός η προσωπικότητα και το έργο του μεγάλου προέδρου του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και αφετέρου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας όπως το κράτος πρόνοιας και η παιδεία.

Στις 10:00 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Κοκκινιάς, ο «Απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου»

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η Πανήγυρις τοῦ Ι.Ν.Ἁγίου Νικολάου Ἀμαρουσίου

Μέ θρησκευτική εὐλάβεια ἑορτάσθηκε γιά ἄλλη μία χρονιά ἡ μνήμη τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ἐπισκόπου Μύρων τῆς Λυκίας, στόν ὁμώνυμο Ἱερό Ναό τοῦ Δήμου Ἀμαρουσίου.
Τήν παραμονή τελέσθηκε Πανηγυρικός Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Κηφισίας, Ἀμαρουσίου καί Ὠρωποῦ κ. Κυρίλλου, συμπαραστατουμένου ἀπό Κληρικούς τῆς  Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας. 
Τόν Θεῖο Λόγο κήρυξε ὁ Ἱεροκήρυξ τῆς Μητροπόλεως Πανοσ. Ἀρχιμ. κ. Νικάνωρ Καραγιάννης.
Τό πρωΐ τῆς ἑορτῆς ὁ Σεβ. Ποιμενάρχης μας ἱερούργησε στόν ἀνωτέρω πανηγυρίζοντα  Ἱερό Ναό καί κήρυξε τόν Θεῖο Λόγο. 
Πλῆθος πιστῶν κατέκλυσε τόν Ναό γιά νά τιμήσει καί νά προσευχηθεῖ στόν Ἅγιο Νικόλαο.

Eίμαστε πλέον μία ... φυσιολογική χώρα!

Οι «Ρόταρυ» τίμησαν τον εκδότη της εφημερίδας «ΑΜΑΡΥΣΙΑ», κ. Χρήστο Ζαγκλή!!!

Τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον τοπικό Τύπο και τη σχέση που έχει αναπτύξει με τον  «Ροταριανό Όμιλο», απένειμε στον εκδότη της εφημερίδας «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»,   κ. Χρήστο Ζαγκλή, ο πρόεδρος του «Ομίλου Ρόταρυ Αμαρουσίου» κ. Κωνσταντίνος Δερβινιώτης, σε πολυΟμιλική συνεστίαση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του επιχειρηματία, την  Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Civitel Olympic(Λεωφόρος Κηφισιάς 2Α & Παντανάσσης).
Προηγήθηκε ομιλία του κ. Χρήστο Ζαγκλή με θέμα: 
«Ο τύπος και η διαμόρφωση γνώμης μέσα στη κρίση»
Ο εκδότης, κάνοντας αρχικά μια σύντομη ιστορική αναδρομή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στον ρόλο που αυτά έχουν διαδραματίσει κατά καιρούς στη διαμόρφωση της «Κοινής Γνώμης», χαρακτήρισε την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα σήμερα, ως «Κρίση αρχών και θεσμών»...
Το κοινό που σταδιακά απέκτησε «αλλοιωμένο αισθητικό κριτήριο» και το «μονοπώλιο των ιδιωτικών συμφερόντων», υπογράμμισε, στάθηκαν αρκετά για να διαμορφωθεί ο Τύπος έτσι, ώστε να βασίζεται στο «lifestyle» της «ήσσονος προσπάθειας, της κατανάλωσης και της ευμάρειας»...

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Δύο εκδηλώσεις & εφέτος από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

Δύο εκδηλώσεις, τις Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και το Χριστουγεννιάτικο Παζάριθα πραγματοποιήσει και φέτος στους χώρους του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα:
Α. Κατασκευές μαθητών:
το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, θα γίνουν οι κατασκευές των μαθητών, οι οποίες θα διατεθούν στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι. Τα παιδιά θα χωριστούν σε δύο ομάδες, ως εξής:
• 1η Ομάδα: Μαθητές των τάξεων Α’, Β’, Γ’ , από τις 10:00-11:30 και
• 2η Ομάδα: Μαθητές των τάξεων Δ’, Ε’, ΣΤ’ από τις 12:00-13:30
Οι κατασκευές θα περιλαμβάνουν, εργαστήρια χειροτεχνίας, κοσμημάτων και ζαχαροπλαστικής. Παρακαλουνταιμε οι γονείς των μαθητών να φέρουν τα παιδιά στην ώρα που προαναφέρθηκε, για να μπορέσουν να γίνουν οι κατασκευές ομαλά και χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα.
Β. Χριστουγεννιάτικο Παζάρι:
Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από τις 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Στο παζάρι θα βρείτε:

Στις 10:00 π.μ. η έκτακτη συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

«H Μελέτη οδικής ασφάλειας διαµόρφωσης της οδού Παπαφλέσσα (Από Β. Σοφίας µέχρι Λ.Κηφισίας)», είναι το μοναδικό θέμα της έκτακτης συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ, στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα (Β.  Σοφίας 9 και ∆. Μόσχα), σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Η συνεδρίαση πραγματοποιείται δεδοµένου ότι, οι εκτελούµενες εργασίες (ανακατασκευή πεζοδροµίων) οφείλουν να περατωθούν εντός αποκλειστικής προθεσµίας (ήτοι έως την 15η ∆εκεµβρίου 2013), προκειµένου η Περιφέρεια Αττικής να προβεί στις απαιτούµενες εργασίες ασφαλτόστρωσης.