Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ο Αναστάσιος Τσολακίδης εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικού Αμαρουσίου

                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή 10/11/2013 στο Αμφιθέατρο του 2ου Λυκείου Αμαρουσίου ο ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ πραγματοποίησε την ετήσια Γενική του Συνέλευση και στη συνέχεια αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, η σύνθεση του οποίου είναι ως εξής:
Πρόεδρος: Τσολακίδης Αναστάσιος
Αντιπρόεδρος: Κρούπη Ελένη 
Γεν. Γραμματέας: Θύμης Σπυρίδων 
Ταμίας: Ηλίας Βασίλειος 
Έφορ. Δημ.: ΣχέσεωνΚαρανικολή - Παπαλεωνίδα Αναστασία 
Μέλος: Μπούρας Νικόλαος 
Μέλος: Πνευματικάτου Αλέκα

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου:«Ακλόνητη η εμπιστοσύνη στον Πρόεδρό μας»!

                                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με ψεύδη και συκοφαντίες προτίμησε να αντιδράσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, κ. Επαμ. Γαρδέλης, στη συνεδρίαση της 12-11-2013, στα όσα με θάρρος και παρρησία ανέφερε ενώπιον των δημοτικών συμβούλων ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, Νίκος Καλλιμάνης, για μέλη της Διοίκησης του κ. Πατούλη που έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν προνομιακή εργασία στο Δήμο σε συγγενείς τους, τη στιγμή που για τους άλλους εργαζόμενους δεν αποφασίζουν και δεν προετοιμάζουν παρά μόνο απολύσεις και περικοπές μισθών.
Προφανώς, ο κ. Γαρδέλης θα είχε τους λόγους του για να εκνευρισθεί..
Το Σωματείο μας στηρίζει αμέριστα και με ακλόνητη εμπιστοσύνη τον Πρόεδρό μας, καθόσον είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι οι ισχυρισμοί του κ. Γαρδέλη, ότι δήθεν ο Νίκος Καλλιμάνης τον παρακαλούσε για να μείνει στο Δήμο κατά την περίοδο που κρίνονταν η τύχη του προσωπικού του Οργανισμού Εργασίας (τον Μάιο-Ιούνιο 2009), είναι παντελώς ψευδείς.

«Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»: να μην κλείσει το ΙΚΑ(ΕΟΠΥΥ) στο Μαρούσι

Σκοπεύουν να κλείσουν το συντομότερο(πιθανότατα μέχρι
 το τέλος αυτού του μήνα) τις μονάδες υγείας (πολυιατρεία)
 του ΙΚΑ  (ΕΟΠΥΥ)
Αν τους αφήσουμε, χάνουμε πια οριστικά οι ασφαλισμένοι
της πόλης μας(αλλά και όλης της χώρας),
τη δωρεάν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη
(συνταγογράφηση, εξετάσεις, εμβολιασμούς κ.λ.π.).
Όλοι, σήμερα, Πέμπτη  5 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί,
στο ΙΚΑ Αμαρουσίου !
(οδός Χατζηαντωνίου)

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΠΕΝΤΕ(5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 5  Δεκεμβρίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση ή μη έγκριση θέσης φορτοεκφόρτωσης
2. Έγκριση η μη τροποποίησης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ΠΕ Στούντιο Α'.
3. Έγκριση ή μη χωροθέτησης θέσεων στάσεων της Δημοτικής Συγκοινωνίας Δήμου Λυκόβρυσης εντός της επικράτειας του Δήμου Αμαρουσίου. 

Το Δημόσιο ΙΕΚ Αμαρουσίου ευχαριστεί Γ. Πατούλη ...


Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

                     ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΟΤΑ

Ξεκινάει τo 2014 η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου

      Υποβολή αιτήσεων για την α΄ φάση των προγραμμάτων
                     έως και την  Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 
Σε λειτουργία τίθεται από το νέο έτος το πρόσφατα ιδρυθέν Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αμαρουσίου με την υλοποίηση της α’ φάσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου θα λειτουργήσει σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Με την ευκαιρία της λειτουργίας του νεοσύστατου Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Έχοντας ως πεποίθηση ότι η μάθηση και η επιμόρφωση πρέπει να έχουν διαρκή χαρακτήρα, στηρίζουμε κάθε διαθέσιμη επιλογή να προσφέρουμε ευκαιρίες κατάρτισης στους συμπολίτες μας που θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες χρήσιμες και εφαρμόσιμες στην καθημερινότητά τους. 
Αξιοποιώντας τη δυνατότητα που παρέχει στους Δήμους ο Καλλικράτης, συστήσαμε στην πόλη μας το δικό μας Κέντρο Δια Βίου Μάθησης προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα της δωρεάν παρακολούθησης προγραμμάτων επιμόρφωσης σε διάφορους τομείς ενδιαφέροντος».
Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα από τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής και τοπικής εμβέλειας.

Οργανώνουν τη δράση τους κατά των πλειστηριασμών, οι συλλογικότητες της Αττικής

Συνέντευξη τύπου των Συλλογικοτήτων Αττικής για τις πρωτοβουλίες και τις κοινές δράσεις που προγραμματίζονται από τις συλλογικότητες,  ώστε να αντιμετωπιστούν οι απειλές και να ακυρωθεί η πραγματοποίηση  πλειστηριασμών κάθε λαϊκής κατοικίας από κράτος και τράπεζες, πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία της ΟΛΜΕ, την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.
Στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε η αντίληψη των συλλογικοτήτων και στοιχεία για το θέμα, η μέχρι τώρα εμπειρία από την ακύρωση πλειστηριασμών, οι μέχρι τώρα πρωτοβουλίες και οι πρώτες επόμενες δράσεις.
Εκτός από τις είκοσι συλλογικότητες της Αττικής που συμμετέχουν σε αυτή την Πρωτοβουλία Συντονισμού, παραβρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου και εκδήλωσαν την υποστήριξή τους η ΟΛΜΕ, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και η «Αλληλεγγύη για όλους».
Άμεσες δράσεις που έχουν εξαγγελθεί για την επόμενες μέρες είναι :

Ερχονται κατασχέσεις ...

ΣΗΜΕΡΑ Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Παλιό Δημαρχείο Χαλανδρίου (ΚΕΠ) στην κεντρική πλατεία στις 5:30 το απόγευμα, καλούνται οι αυτοαπασχολούμενοι, οι έμποροι, οι βιοτέχνες και φυσικά όλοι οι πολίτες, για να σχεδιάσουμε, να αναπτύξουμε και να στηρίξουμε τους τρόπους αντίστασης στις απειλούμενες κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Αυτή η μάχη αφορά όλους τους πολίτες και η συμμετοχή μας, είναι όχι απλά χρήσιμη, αλλά απαραίτητη.
 Με τη συνδρομή της "Αλληλεγγύης για όλους" και τη στήριξη της ΕΚΠΟΙΖΩ, ενημερωνόμαστε, οργανωνόμαστε, αντιστεκόμαστε.

Στις 6:00 μ.μ. τα εγκαίνια της έκθεσης «Το χρώμα της βίας»

Ο Όμιλος για την Unesco Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής στην προσπάθεια του για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες και βία κατά των γυναικών επιστρατεύει ένα σύνολο καταξιωμένων εικαστικών καλλιτεχνών και αποκαλύπτουν μαζί "Το χρώμα της βίας". 
Πρόκειται για μια έκθεση που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σε θέματα ισότητας και βίας, σκιαγραφώντας με το δικό της τρόπο τα θύματα και τους θύτες. 
Τι χρώμα έχει η κακοποίηση; Ποια έκταση καταλαμβάνει; 
Μπορεί η βία να είναι πλέον ένα οδυνηρό μυστικό για όλους μας;
 Η έκθεση πραγματοποιείται ως μέρος ενός συνόλου ενεργειών της Unesco Αμαρουσίου στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου δράσης:
 «Δίκτυο προώθησης της ισότητας των φύλων και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και των κοινωνικών στερεοτύπων».


Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Επί ποδός τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου

Προβλήματα στους δρόμους του Αμαρουσίου έχουν προκαλέσει οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν κατά τις τελευταίες ώρες έχοντας ξεριζώσει περισσότερα από 70 δέντρα με τον αριθμό των συμβάντων να αυξάνεται όσο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η εκδήλωση του φαινομένου. 
Σε εγρήγορση για το κόψιμο και την απομάκρυνση των δέντρων που ξεριζώθηκαν έχοντας προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους δρόμους της πόλης, βρίσκονται τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες ήδη από τις νυχτερινές ώρες που ξεκίνησε η ανεμοθύελλα βρίσκονται επί ποδός προχωρώντας στο κόψιμο των δέντρων που έπεσαν λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.

Σφοδροί άνεμοι ... τεράστια προβλήματα στο Μαρούσι!

Γ. Πατούλης: Έχουν ξεριζωθεί περισσότερα από 70 δέντρα!!!

Τεράστια προβλήματα στους δρόμους του Αμαρουσίου έχουν προκαλέσει οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν κατά τις τελευταίες ώρες έχοντας ξεριζώσει περισσότερα από 70 δέντρα με τον αριθμό των συμβάντων να αυξάνεται όσο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η εκδήλωση του φαινομένου. 
Σε εγρήγορση για το κόψιμο και την απομάκρυνση των δέντρων που ξεριζώθηκαν έχοντας προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους δρόμους της πόλης, βρίσκονται τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Γιώργος Πατούλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Real Fm», έχουν ξεριζωθεί πάρα πολλά δέντρα και πολλά κλαδιά έχουν πέσει στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο αλλά και πάνω σε αυτοκίνητα.
 «Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός από τις πρωινές ώρες» σημείωσε ο κ. Πατούλης. Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν να παρκάρουν κοντά σε δέντρα και αν εντοπίσουν κάποια προβλήματα λόγω των ισχυρών ανέμων να επικοινωνήσουν με το 15321, τη γραμμή του δημότη.

Ψήφισμα Ἱερατικής Συνάξεως Μητροπόλεως Ἀμαρουσίου, Κηφισίας & Ὠρωποῦ

                  Ἱερός Ναός Ἁγίου Κοσμᾶ Ἀμαρουσίου
Οἱ Κληρικοί τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως  Ἀμαρουσίου, Κηφισίας καί Ὠρωποῦ συγκεντρωθήκαμε σήμερα,  Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, σέ Ἱερατική Σύναξη στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ Ἀμαρουσίου ὑπό τήν Προεδρία τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Κυρίλλου.
Ἐπικαλούμενοι τήν βοήθεια τοῦ Θεοῦ καί τήν μεσιτεία τοῦ τιμωμένου σήμερα Ὁσίου Πορφυρίου τοῦ Καυσοκαλυβίτου, τοῦ ὁποίου τήν Ἀκολουθία ἐψάλαμε, διακηρύσσουμε πρός κάθε κατεύθυνση τήν βούλησή μας 
νά ἀγωνισθοῦμε σθεναρῶς γιά τήν διαφύλαξη τῆς ἑλληνορθόδοξης ταυτότητας τοῦ λαοῦ μας, ὡς μοναδικοῦ πνευματικοῦ στηρίγματος σέ ἐποχές κρίσεως καί βαθυτάτου προβληματισμοῦ.
Καλοῦμε ὅλους τούς φορεῖς τῆς δημοσίας ζωῆς νά ἀκοῦν τήν φωνή τῆς πλειοψηφίας τοῦ ὀρθοδόξου ἑλληνικοῦ λαοῦ, ὅταν διαχειρίζονται θέματα πού ἀφοροῦν τήν παιδεία καί τό θεσμό τῆς οἰκογενείας, ἰδιαίτερα δέ τούς αἱρετούς ἐκπροσώπους πού νομοθετοῦν γι’ αὐτά.

Ποιός θα συλλάβει τους πραγματικούς δολοφόνους της 13χρονης Σάρας;

Eνώ είναι ακόμη νωπή στη μνήμη μας η τραγωδία με τους φοιτητές της Λάρισας, έρχεται απανωτά η σοκαριστική είδηση της παρόμοιας δολοφονίας της 13χρονης Σάρας από την Θεσσαλονίκη, που μας εγκατέλειψε λόγω των αναθυμιάσεων από αυτοσχέδιο μαγκάλι.
Η μικρή Σάρα ζούσε με τη μητέρα της σε σπίτι όπου η ΔΕΗ τους είχε κόψει το ρεύμα και η μόνη εφικτή διέξοδος για να μην ξεπαγιάσουν από το κρύο ήταν αυτή: ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι  που τελικά στάθηκε η αιτία για την απάνθρωπη κατάληξη του 13χρονου κοριτσιού αλλά και που οδήγησε στη σύλληψη της μητέρας της.
Η 54χρονη τραγική μητερα τελικα αφέθηκε ελεύθερη, αλλά της απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια!
Ένα ακόμη περιστατικό της μεσαιωνικής πραγματικότητας που βιώνουν συμπολίτες και συνάνθρωποι ανά τον κόσμο και ιδιαίτερα στη χώρα μας. 
Καμία πολιτική ευθύνη δεν αποδίδεται και σε αυτή την πολιτική δολοφονία, μεσα στην απογειωμενη και απροκάλυπτα επιθετική φιλοσοφία του σήμερα ‘‘ο έχων επιβιώνει, ο μη έχων αποβιώνει’.

Εκμετάλλευση της απόγνωσης από το «σύστημα Πατούλη»

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ & ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ από τη συγκυβέρνηση
Συνολικά 29 δημοτικές επιχειρήσεις, που απασχολούν περί τους 2.000 εργαζόμενους, έχει επιλέξει η κυβέρνηση προκειμένου να οδηγηθούν σε κατάργηση. Στόχος, να γεμίσει η δεξαμενή των 11.000 απολύσεων του 2014 αλλά και των 1.300 που απομένουν για το 2013.
Ακόμα κι αν αυτές οι δημοτικές επιχειρήσεις δεν αφορούν στο Μαρούσι κανένας πλέον εργαζόμενος δεν πιστεύει πως δεν κινδυνεύει με άμεση ή μελλοντική απόλυση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι το απαραίτητο προσωπικό θα καθορίζεται με μαθηματικό τύπο (62 εργαζόμενοι ανά 10.000 κατοίκους) αποκαλύπτει ότι πάνω από 20.000 εργαζόμενοι πρόκειται να απολυθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Υποστηριχτικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α(π.χ. μισθοδοσία, πληροφορική), όπως και τεχνικές υπηρεσίες, καθαριότητα, πράσινο βρίσκονται στο στόχαστρο της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνόμοι αποτελούν τα θλιβερά παραδείγματα που δεν έχει ξεχάσει κανένας.
Η δημοτική αρχή Πατούλη συμπαρίσταται μόνο στα λόγια και στις φωτογραφίες στους απολυμένους δημοτικούς υπαλλήλους.
Ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη συγκυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.).
Μιλά με διαπιστώσεις σα να είναι φυσικό φαινόμενο η κρίση, η ανεργία και η εξαθλίωση που βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας.
Την ίδια στιγμή το «σύστημα» Πατούλη εκμεταλλεύεται από τη μια την απαγόρευση προσλήψεων και τις απολύσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης και από την άλλη την απόγνωση των χιλιάδων άνεργων συμπολιτών μας.

«Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013» με Ολγα & Πατούλη

Επίσκεψη στο Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013»που διοργάνωσε το περιοδικό «Αθηνόραμα» στο Helexpo Palace με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, πραγματοποίησαν από κοινού ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Στο πρωτότυπο αυτό χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ γεύσεων και παράλληλων εκδηλώσεων που κέρδισε και φέτος την προτίμηση του ελληνικού κοινού, περισσότεροι από 150 Έλληνες μικροί παραγωγοί παρουσίασαν 1.200 μοναδικά προϊόντα και γεύσεις από την ελληνική γη.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, μαζί με την Υπουργό Τουρισμού Όλ. Κεφαλογιάννη, περιηγήθηκαν στα περίπτερα της έκθεσης, δοκίμασαν ξεχωριστές γεύσεις, συνομίλησαν με τους παραγωγούς αλλά και τους επισκέπτες της έκθεσης.

«ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ» εκδήλωση την Πέμπτη με θέμα:«Φασισμός & Δημοκρατία»


Μηνολόγιον Δεκεμβρίου

Ο Δεκέμβριος ή Δεκέμβρης είναι ο δωδέκατος και τελευταίος μήνας του ημερολογίου μας, παρόλο που το όνομά του παραπέμπει ολοφάνερα στον αριθμό δέκα, decem. Για την ανακολουθία φταίνε οι Ρωμαίοι -διότι τα ονόματα των μηνών, όλα, είναι δάνειο από τα λατινικά. Το παλιό ρωμαϊκό μηνολόγιο άρχιζε από τον Μάρτιο και ο Decem-ber ήταν ο δέκατος μήνας. Όταν αργότερα μεταρρυθμίστηκε το ημερολόγιο και μπήκαν στις δυο πρώτες θέσεις ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, η αντιστοιχία χάλασε και ο Δεκέμβρης είναι πλέον δωδέκατος.
Ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας με τις πολλές γιορτές, ξεκινώντας από τα Νικολοβάρβαρα (4-6 Δεκεμβρίου) και καταλήγοντας στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά -και ενδιάμεσα έχουμε επίσης την Άννα, τον Σπύρο, τον Λευτέρη, τον Διονύση. 

«Δες τον κόσμο γύρω σου...αλλιώς», σήμερα στα «Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ»!


Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, τα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ σε συνεργασία με το Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους και το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», διοργανώνουν την εκδήλωση: 
Δες τον κόσμο γύρω σου… αλλιώς, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

H κυβέρνηση των «Δωσιλόγων» & η λιτότητά της, «δολοφόνησε» άλλη μια 13χρονη!!!

      Αλλος ένας Θάνατος από μαγκάλι!!! 
  Οι προεκτάσεις μίας λιτότητας που δεν οδηγεί πουθενά
 Συγκλονισμένη είναι όλη η Ελλάδα από το θάνατο της 13χρονης από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ο οποίος προήλθε εξαιτίας αναθυμιάσεων από μαγκάλι, το οποίο είχε ανάψει η μητέρα της μέσα στο σπίτι τους προκειμένου να ζεσταθούν. 
Οι αναθυμιάσεις που προκάλεσε το αυτοσχέδιο μαγκάλι «έπνιξαν» τη μικρή Σάρα στον ύπνο. 
Η 54χρονη μητέρα της ισχυρίζεται ότι είχε ανάψει το μαγκάλι την προηγούμενη ημέρα και όχι την ημέρα του θανάτου της και ότι το βράδυ της Κυριακής κοιμήθηκε μαζί με την κόρη της σε απόσταση ενός μέτρου από το μαγκάλι χωρίς να συμβεί το παραμικρό.
Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους πολίτες να «φωνάζουν» για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά είναι μερικά από τα σχόλια που ανέβηκαν στο twitter μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του 13χρονου κοριτσιού.

Πρόσκληση της Εστίας Πατερικών Μελετών


ΣΗΜΕΡΑ η συνεστίαση των Ροταριανών Ομίλων, προς τιμήν του εκδότη Χρήστου Ζαγκλή!!!

       «Ο Τύπος & η διαμόρφωση γνώμης μέσα στη κρίση»
ΠολυΟμιλική συνεστίαση προς τιμήν του επιχειρηματία και εκδότη της εφημερίδας «ΑΜΑΡΥΣΙΑ» κ. Χρήστου Ζαγκλή, πραγματοποιούν αύριο Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 9:00 μ.μ, στο Ξενοδοχείο Civitel Olympic(Λεωφόρος Κηφισιάς 2Α & Παντανάσσης, Μαρούσι Αττικής), οι Ροταριανοί Όμιλοι Αμαρουσίου, Κηφισιάς - Κεφαλαρίου, Χαλανδρίου και Ψυχικού
Ο κ. Χρήστος Ζαγκλής θα αναπτύξει το θέμα:
«Ο τύπος και η διαμόρφωση γνώμης μέσα στη κρίση»
Τα έσοδα θα διατεθούν στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, που είναι Κέντρο Ειδικής Αγωγής & Επαγγελματικής Κατάρτισης

Στις 12:00 το μεσημέρι, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔΕKΑ(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 12:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση συμμετοχής σε επιμορφωτικό σεμινάριο του υπαλλήλου της Δ/νσης Οικονομικών
Υπηρεσιών του Δήμου, Σκιαδά Παναγιώτη. 
2. Απόρριψη ή μη ένστασης και επανάληψη ή μη διαγωνισμού για την προμήθεια
Ασφαλτομίγματος με τροποποίηση ή μη των όρων διακήρυξης
3. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για προμήθεια εποχιακών φυτών
4. Απευθείας ανάθεση ή μη της εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ
ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»
5. Έγκριση ανάθεσης για την παροχή υπηρεσιών νομικού συμβούλου εκκαθάρισης
εκκρεμοτήτων μεταξύ της LAMDA DEVELOPMENT A.E. και του Δήμου Αμαρουσίου.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

«Γίνομαι καλύτερος και βρίσκω δουλειά»

Η Δημοτική Κίνηση «Μαρούσι - Επιστροφή στο Μέλλον», στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, θελοντας να βοηθήσει τους άνεργους συμπολίτες μας που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, δημιούργησε- σε συνεργασία με την OTE Academy -  ένα 20ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γίνομαι καλύτερος και βρίσκω δουλειά»,
το οποίο παρέχει στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα εφόδια για να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη θέση τους στην αγορά εργασίας. 
Το πρόγραμμα παρέχεται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και θα υλοποιηθεί 
από τις 02 Δεκεμβρίου έως και τις 06 Δεκεμβρίου, 09:00-13:00 καθημερινά.

...Eιναι ακόμα όλα ανοικτά!!!

«Με Λόγια ... & Χωρίς ... »

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αύριο οι εκλογές της Ενωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΖΕΥΣ»

Αύριο Κυριακή 1  Δεκεμβρίου 2013 θα γίνουν οι εκλογές της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου,
«Ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΖΕΥΣ», για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στη αίθουσα της Ένωσης, Σπύρου Λούη 17, στο κέντρο του Μαρουσιού (ανάμεσα στην Πλατεία Κασταλίας και την πλατεία Ηρώων).
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 10.00 - 18.00.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του συλλόγου. Απαραίτητη η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας, ή σχετικού εγγράφου.

Ακυρώθηκε η 4η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π στο Πεντελικό!

Ανακοινώνεται ότι ακυρώνεται η αυριανή δράση της 4ης Αναδάσωσης του Σ.Π.Α.Π. στο Πεντελικό, λόγω ισχυρών καταιγίδων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που θα σημειωθούν αύριο Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013.

Ήλιδα-Μαρούσι-Ρόδος:η τραγωδία συνεχίζεται...

Ρόδος: «μια παλιά γέφυρα,  και η επιστροφή  κάτω από τη γέφυρα μέσα από το ποτάμι πάνω σε μια μπαζωμένη λωρίδα»
Mια νεαρή δασκάλα έχασε τη ζωή της (όπως πέρυσι χάσαμε μια νέα κοπέλα σε μια παρόμοια πλημύρα στο Μαρούσι) και πολλές περιουσίες καταστράφηκαν. Η αιτία πάντα ίδια(όπως παραδέχθηκε και ο συνυπεύθυνος Περιφερειάρχης), η κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Αντί  για έργα  υποδομής, απαλλοτριώσεις, άνοιγμα των ρεμάτων  κ.λπ.,  πάει σε  σπατάλες, αυτοπροβολή, έργα βιτρίνας,  ρουσφέτια, για να  διατηρούνται στην εξουσία και να προωθούνται  (με το αζημίωτο;) πολεοδομικές και άλλες παράνομες εξυπηρετήσεις σε μεγαλοεργολάβους.
Τελικά, με τα λίγα που γνωρίζουν, οι εξαπατημένοι κάτοικοι  του Άγιου Θωμά και κυρίως  οι κάτοικοι της Ήλιδας(με τους οποίους μαζί διασώσαμε  8 στρέμματα πρασίνου της περιοχής), καταγγέλλουν ότι  η ομάδα Πατούλη τους έχει πλήρως  εγκαταλείψει.
Μια   ομάδα Πατούλη  η οποία:
Αντί  να διεκδικήσει  τα  80 στρέμματα  κοινοχρήστων χώρων που οφείλουν στον Δήμο, να ολοκληρώσει  την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου  και την απαλλοτρίωση  και κατασκευή του εκεί  νομοθετημένου  Γυμνασίου  της περιοχής,  να καθαρίσει τα ρέματα και πολλά άλλα
Ονομάζει  «Μέγα Χορηγό»  του Δήμου  αυτόν  που θησαυρίζει  με το αυθαίρετο   ΜΩΛΛ...

Σήμερα το «Οικουμενικό - Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ» στη Γερμανική Σχολή

Στις 6:30 μ.μ. η εκδήλωση Mνήμης στη Mαρουσιώτισσα Κική Δούση

Tο Σωματείο Βιβλιοδετικής Τέχνης(ARA Ελλάδας), υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, διοργανώνει σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 στις 6:30 το απόγευμα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, τιμητική εκδήλωση στη μνήμη της μαρουσιώτισσας Κικής Δούση, που διακρίθηκε για τις εικαστικές δημιουργίες της στην καλλιτεχνική βιβλιοδεσία.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Αγαμέμνονας Τσελίκας, η Θεοδώρα Μπουρλογιάννη- Αποκορίτου, η Φρόσω Γανιάρη και η Αγγελική Στασινού, ενώ θα διαβαστούν επιστολές φίλων και συνεργατών της από το εξωτερικό.


Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση βιβλίων της Κικής Δούση και θα προβληθεί slideshow με υλικό από το σύνολο του έργου της.

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Παρουσία ΓεωργιΑΔΗ, το διήμερο συνέδριο «Σύγχρονα θέματα Παιδαγωγικής, Ψυχοπαιδαγωγικής & Παιδιατρικής»



αλληλέγγυοι δρόμοι:«Μόνος του Κανείς, Τώρα στο Εμείς»!!!


Ο «πατριωτικός καταναλωτισμός» & το Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013»!!!

Καθηγήτρια «συνέλαβε» τον υιό Σαμαρά να αντιγράφει & την απέλυσε ο αδελφός του!!!

Με ΗΘΙΚΗ ΠαΣοκ, η Νέα Ν.Δ του «ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ» Σαμαρά!!!
Υπό ισχυρές πολιτικές πιέσεις κρίνεται η απόλυση ή μη της καθηγήτριας του Κολλεγίου Αθηνών, Εφης Μπουλούταη οποία «είδε την πόρτα» της εξόδου γιατί έκανε το… «λάθος» (!) να βάλει τη μονογραφή της στην κόλα του υιού του πρωθυπουργού, επειδή αντέγραφε στις εξετάσεις παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις.
Με βάση τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), η οποία καταγγέλει πως «η συνεδρίαση του Συμβουλίου γίνεται κάτω από ισχυρότατες πολιτικές πιέσεις για ευνόητους λόγους», το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοαμερικανικού 
Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (στο οποίο τυγχάνει να είναι πρόεδρος ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς!!!) κατήγγειλε τον Ιούλιο του 2012 την αορίστου χρόνου σύμβαση της εκπαιδευτικού Ε. Μπουλούτα του κλάδου ΠΕ 04 (Φυσικός) που υπηρετούσε 21 χρόνια στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών. 
Η εν λόγω εκπαιδευτικός, σημειωτέον, είχε επανειλημμένα αξιολογηθεί θετικά από τη Διεύθυνση του σχολείου. Η τελευταία, θετική, αξιολόγηση είχε γίνει το σχολικό έτος 2011-2012.
Θα αναρωτηθείτε & δικαίως: Τι να έπραττε ο υιός όταν έβλεπε τον Πατέρα ΣΑΜΑΡΑ, να αντιγραφει με ενθουσιασμό(χωρίς αιδώ γιατί φορούσε τη Μάσκα του ΑντιΜνημονιακού), τα Μνημονιακά βήματα του Φίλου & συγκατοίκου συμφητητή  στις ΗΠΑ & πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου;                            
Με όποιον Δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις...
Κι ύστερα απορείτε γιατί δεν γίνεται κανένας ελεγχος στις Λίστες Λαγκαρντ, Λιχτενσταϊν κ.λ.π;
ΠΩΣ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ;  Με ποιούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, που τους μειώνουν διαρκώς, ακριβώς για να  μην υπάρξει ΠΟΤΕ κανένα αποτέλεσμα!!!
Υπόθεση εργασίας: Εάν κάποιος από τους εναπομείναντες υπαλλήλους ξεφύγει και κάνει σωστα την δουλειά του, ποιά θα είναι η τύχη του; ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΦΗΣ ΜΠΟΥΛΟΥΤΑ;
                                          Το ιστορικό της απόλυσης

Συλλογος Εκπ/κών ΠΕ Αμαρουσίου:Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ

Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Αμαρουσίου
ΨΗΦΙΣΑΝ 718  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΛΑΒΑΝ
ΔΙΕΞΟΔΟΣ               321
ΕΔΡΕΣ    4
ΔΗ.ΣΥ.ΕΚΠ/ΚΩΝ    123
ΕΔΡΕΣ2
Δ.Α.Κ.Ε.                    111
ΕΔΡΕΣ1
ΕΝΟΤΗΤΑΠΑΜΕ      85
ΕΔΡΕΣ0
ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ        78
====================================================
Το νέο Δ. Σ. του συλλόγου συγκροτήθηκε σε σώμα στις 27–11–2013 με την εξής σύνθεση:

Μετά τη ΖΩΗ, υπάρχει ΘΑΝΑΤΟΣ;