Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Σειρά έργων προγραμματίζονται στη γειτονιά του Παραδείσου

Την υλοποίηση έργων υποδομής που βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων της γειτονιάς του Παραδείσου, συζήτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με το Δ.Σ. του Επιμορφωτικού Συλλόγου Παραδείσου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Στα αιτήματα που ετέθησαν από την πλευρά του Συλλόγου, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Δημήτρη Σμυρνή, Νικόλαου Πέππα, Βασίλη Κόκκαλη και της Τεχνικής Υπηρεσίας, η  Διοίκηση του Δήμου ανέπτυξε τη σειρά των έργων που προγραμματίζονται στη περιοχή που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της γειτονιάς.                 
Συγκεκριμένα:
Προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «Στέκι Γειτονιάς», όπου θα στεγασθεί και το «ΚΑΠΗ» της περιοχής, η αρμόδια υπηρεσία της Δήμου έχει προχωρήσει στη αναζήτηση ακινήτων που πληρούν τις προδιαγραφές και ήδη η προσπάθεια βρίσκεται στη τελικό στάδιο για την υλοποίησή της.              
Άμεσα θα ενταχθεί στην αντίστοιχη εργολαβία, η διάνοιξη και άλλων φρεατίων και στις δύο πλευρές της Αμαρουσίου Χαλανδρίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η απορροή των ομβρίων,

Για τις παρεμβάσεις στη γειτονιά των Αναβρύτων, ενημερώθηκε ο «Άγιος Δημήτριος»

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, ο τοπικός σύλλογος της περιοχής, «Άγιος Δημήτριος»,  ενημερώθηκε από το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη και από μέλη της Διοίκησης, για την πρόοδο των εν εξελίξει έργων και παρεμβάσεων στη γειτονιά των Αναβρύτων
Η συζήτηση με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, περιεστράφη στα ζητήματα άμεσου ενδιαφέροντος που αφορούν στην περιοχή, για τα οποία η Διοίκηση του Δήμου αναφέρθηκε αναλυτικά στα βήματα προόδου που έχουν επιτευχθεί και στο στάδιο που βρίσκονται σήμερα.     
Ειδικότερα:
Στο αίτημα του συλλόγου για την εγκατάσταση του προκατακευασμένου Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου σε κοινόχρηστο χώρο της περιοχής, ο Δήμος Αμαρουσίου προτίθεται να προχωρήσει τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, που ήδη έχουν ξεκινήσει από τα εξωτερικά συνεργεία.
Στο θέμα της οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς, η διαδικασία συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα αναμένεται η γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβούλιου, προκειμένου να περάσει στο επόμενο στάδιο για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Μετά την οριστική διευθέτηση του θέματος θα προχωρήσει και η μελέτη για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων. 

«ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ»


Σκληρή, άκαμπτη & ανυποχώρητη η Τρόϊκα για τις κατασχέσεις...




Στις 8:00 μ.μ, τα εγκαίνια της «14ης ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής», του Συλλόγου «Η Έκφραση»

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό έως την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
































Στις 6:00 μ.μ. στη Βορέειο, η διάλεξη για τις «Aρχαίες πόλεις κατά τον Μεσαίωνα»

Η Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκη Αμαρουσίου στο πλαίσιο των επιμορφωτικών διαλέξεων που διοργανώνει σε συνεργασία με το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Αμαρουσίου και το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών διοργανώνει τη 2η διάλεξη με θέμα: «Οι αρχαίες πόλεις κατά τον μεσαίωνα». 
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 -19:45, στο χώρο της Βιβλιοθήκης ( Μιλτιάδου & Στ. Δραγούμη 30), με ομιλητή τον κο Τηλέμαχο Λουγγή, Ιστορικό, Ομ. Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Φτιάξτε μου έναν καφέ ...

Ο Ελληνικός καφές είναι η παρέα του Έλληνα σε κάθε στιγμή της ζωής του.
Η παρέα και στα καλά και στα άσχημα.  
Το πρωϊνό καφεδάκι αποτελεί  το καλλίτερο ξεκίνημα της ημέρας αλλά και το απογευματινό  πού δημιουργεί την καλλίτερη  ατμόσφαιρα για φιλική κουβεντούλα.
Πώς  γίνετε όμως ο καφές; 
Ο Ελληνικός καφές  έχει πολλές ποικιλίες κατασκευής και αυτές τις γνωρίζει πολύ καλά ο καφετζής αλλά και ο μερακλής του καφέ.
Για όσους δεν ξέρουν πώς να φτιάχνουν ένα καλό φλιτζάνι καφέ, πάμε να δούμε πώς γίνετε. 
              Τρόπος παρασκευής καλού Ελληνικού καφέ
Κατά προτίμηση με στενό πάνω μέρος για να ανακυκλώνεται η θερμοκρασία κατά την διάρκεια του ψησίματος και στην σωστή διάσταση για την συγκεκριμένη ποσότητα καφέ που θα φτιάξουμε.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Η Γεννιά του ... Πολυτεχνείου!

Μαρία Δαμανάκη, Μίμης Ανδρουλάκης, 
Τώνια Μωροπούλου, Κώστας Λαλιώτης, 
Νίκος Χριστοδουλάκης, Γιώργος Βερνίκος, 
Πέτρος Τατούλης, Χρύσανθος Λαζαρίδης...:


Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. & ΕΛΜΕ Αττικής: «Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου»

       Στις 3:00 μ.μ. στην πλ. Κοραή, μετά τα φοιτητικά μπλοκ
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στα γραφεία της ΔΟΕ, σύσκεψη συντονισμού στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους συλλόγους Π.Ε. Α’ Αθηνών, ΑμαρουσίουΑιγάλεω, Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, «Αριστοτέλης», «Γληνός», Νίκαιας-Πειραιά, «Παρθενώνας», Ν. Σμύρνης, Πειραιά «η Πρόοδος», και Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε η οργάνωση κοινών δράσεων απέναντι στο νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας, των ανέργων, των νέων, του λαού, με τις νέες περικοπές, τη φοροεπιδρομή, την αποδόμηση των δημοσίων αγαθών. 
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις εξελίξεις στο δημόσιο σχολείο, την εντεινόμενη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τα ζητήματα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, των υπεραριθμιών και των υποχρεωτικών μετακινήσεων και κυρίως την προσπάθεια της κυβέρνησης μέσω του αυταρχισμού, την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση, το παρουσιολόγιο και το κλίμα διοικητικής επιτήρησης και του φόβου της απόλυσης και των διώξεων, να επιβάλει την πολιτική της στην εκπαίδευση.

Άλλο είναι ο «Καλλικράτης» κι άλλο ο «ΦΟΥΧΤΕΛοκράτης» ...

 που σερβίρεται αύριο Δευτέρα στους εκπροσώπους 
της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης
Μαγειρεύτηκε πριν απο 3 - 4 εβδομάδες στη Νυρεμβέργη, κατά την διάρκεια της 4ης ΕλληνοΓερμανικής συνέλευσης που είχε ως θέμα τον «ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ μας» (διοργανώθηκε από το ΝεοΦιλελεύθερο Ινστιτούτο Φρίντριχ Νάουμαν «για την Ελευθερία»)... 
και  σερβίρεται την Δευτέρα στους εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης!!!
Ο λόγος για τον ΑΝΤΙκαλλικράτη(«ΦΟΥΧΤΕΛοκράτη»), το Σχέδιο Νόμου δηλαδή  του Υπουργείου Εσωτερικών, με τις «διορθώσεις»... στον υπάρχοντα Νόμο(κυρίως στα θέματα που αφορούν στα όρια συγκεκριμένων, μεγάλων νησιωτικών Δήμων αλλά & θέματα της αρχικής μεταρρύθμισης)!!!
Αυτό έγινε γνωστό στο περιθώριο της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. και έπειτα από τη συνάντηση που προηγήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη...
Ο κ. Μιχελάκης ενημέρωσε το Προεδρείο της Ένωσης, ότι η πρόταση του Υπουργείου είναι στην τελική της φάση, ενώ, εντός ολίγων ημερών, θα δοθεί και στους δημάρχους για έκφραση γνώμης.
Όπως κατά κόρον έχει αναφερθεί, οι αλλαγές που θα προτείνει το ΥΠ.ΕΣ. αγγίζουν το χωροταξικό σχεδιασμό («σπάσιμο» μεγάλων νησιωτικών δήμων, όπως η Ρόδος και η Κέρκυρα), τον Υπαλληλικό Κώδικα των δήμων, το θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη» και μια σειρά άλλα ζητήματα.
Ο «Αντι-Καλλικράτης»(«ΦΟΥΧΤΕΛοκράτης»  δηλαδή), δεν θα περιλαμβάνει πάντως πρόβλεψη για τον Εκλογικό Νόμο, που θα εφαρμοστεί στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου, για τον οποίο αναμένεται εντελώς διαφορετική διαβούλευση.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

AMAΡΥΣΙΑ Σάββατο 16 Νοεμβρίου


«Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση»

       Ένα ντοκυμαντέρ του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος

Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος παρουσιάζει την Δευτέρα 25 
Νοεμβρίου στις 18:30 – 20:30, στο Μουσείο, το ντοκυμαντέρ
 «Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση»,
 το οποίο δημιουργήθηκε για να συνοδεύσει την ομότιτλη περιοδική έκθεση του ΕΜΕ, στo πλαίσιo προγραμματικής συμφωνίας συνεργασίας με την πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.
Η ιδέα για τη δημιουργία ενός ντοκυμαντέρ, γεννήθηκε μέσα από την ερευνητική και οργανωτική προετοιμασία της έκθεσης «Συναγωνιστής. Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση». 
Η έκθεση και το ντοκυμαντέρ αποτελούν τις δύο μορφές μιας κοινής ερευνητικής διαδρομής. 
Ουσιαστικά πρόκειται για την αφήγηση της ίδιας ιστορίας με διαφορετικό τρόπο. 
Εκτός από άγνωστο φωτογραφικό υλικό και σημαντικά ντοκουμέντα, το ντοκυμαντέρ σχεδιάστηκε με βασικό στόχο την αξιοποίηση ορισμένων από τα σημαντικότερα ιστορικά τεκμήρια που απόκεινται σήμερα στις συλλογές του ΕΜΕ. 
Για τη δημιουργία του φιλμ, αξιοποιήθηκαν οι 17 από τις συνολικά 25 βιντεοσκοπημένες προφορικές μαρτυρίες από άνδρες και γυναίκες, από διάφορες εβραϊκές κοινότητας της χώρας, που συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση. 
Οι μαρτυρίες καταγράφηκαν μέσα σε διάρκεια πέντε ετών και αποτελούν σήμερα κομμάτι του Αρχείου Προφορικής Ιστορίας του ΕΜΕ. 

Προπαγάνδα σε αφροαμερικανικό οικοδομικό τετράγωνο, έκανε η «Κου Κλουξ Κλαν»!

          «Η ράτσα μας - το έθνος μας!»
Στις ΗΠΑ μέλη της οργάνωσης «Κου Κλουξ Κλαν», κεντρική ιδεολογία της οποίας είναι η υπεροχή της λευκής φυλής, ομολόγησαν πως έκαναν λάθος, προπαγανδίζοντας σε μία πόλη της Φλόριντα, η οποία κατά βάση κατοικείται από αφροαμερικανούς, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ.
Οι κάτοικοι του Νιου Σμιρν Μπιτς σοκαρίστηκαν όταν βρήκαν στους δρόμους εκατοντάδες φυλλάδια με τις λέξεις: 
«Η ράτσα μας - το έθνος μας!» και την απεικόνιση ενός ανθρώπου με λευκή κουκούλα.

«Μεταλλαγμένη» ψυχρή, τυφλή & κουφή, η ομάδα Πατούλη!!!

Χριστούγεννα με Λάσπες & Πρόστιμα Εκδίκησης;
Μετά από 4 χρόνια & 6 αναβολές, στις 20 Νοεμβρίου ελπίζουμε ότι θα συζητηθεί στο  ΣτΕ η αίτησή μας μαζί με κατοίκους, να παραμείνει  Πλατεία ο «χώρος Παναγόπουλου», ως είχε αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο,  
Έχοντας απέναντι μια «μεταλλαγμένη» ψυχρή, τυφλή & κουφή ομάδα Πατούλη,  η οποία  όχι μόνο θεωρεί ότι το  Μαρούσι  δεν …. χρειάζεται άλλο πράσινο,  αφού νύχτα Χριστουγέννων εν γνώσει της έκοψαν τα τεράστια αιωνόβια πεύκα στο συγκεκριμμένο χώρο,  
Αλλά, παρότι οι κάτοικοι δηλώνουν διατεθειμένοι να καταβάλουν την αποζημίωση που λέει ο νόμος για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου, πριν την τελική απόφαση της  Δικαιοσύνης και για δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων  Δήμος &  εργολάβος σε κοινή   ταμπέλα αναφέρουν «περήφανα» ότι ο χώρος τσιμεντοποιείται!
Αυτοί είναι που θέλουν να  ξαναβάλουν υποψηφιότητα  για να  ξανασώσουν την πόλη!!!
Στις 19 Νοεμβρίου συζητούνται επίσης στο ΣτΕ, στο πλαίσιο της συνεχούς μάχης που δίνουμε για την πόλη, αιτήσεις μας ακυρώσεως
κατά  του νόμου  Παυλόπουλου  ο  οποίος  με την στήριξη  όλων των κομμάτων προσπάθησε να  καλύψει την παράγκα των   ρουσφετιών που είχε στηθεί στον Δήμο με αντάλλαγμα ψήφους, χρεώνοντας το Δήμο & τους δημότες εκατοντάδες  εκατομμύρια
Και  κατά των  αδειών  λειτουργίας των μαγαζιών στο παράνομο ΜΩΛΛ

Μόλις ανακοινώθηκε ότι κρίθηκε για δεύτερη φορά παράνομο το ΜΩΛΛ(αυτό το τέρας της αυθαιρεσίας), 5 μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ο ιδιώτης (μαζί με  τους πολιτικούς που μας χρεοκόπησαν, τρέχουν  όπως μπορούν  να στηρίξουν   την ομάδα Πατούλη, με χάντρες,..

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Tα «άπληστα» νειάτα!!!


Ο «Υμνος των Φοιτητών» του Μίκη, την Κυριακή στον όμορο στο Δήμο Πεντέλης!!!

Μια διαφορετική εκδήλωση, στο πλαίσιο του εορτασμού της 40ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, διοργανώνει ο Δήμος Πεντέλης και η Ενωση Ποντίων Μελισσίων, την προσεχή Κυριακή, σε αίθουσα του Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Πεντέλης.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί ένα άγνωστο ντοκουμέντο, ο «Υμνος των Φοιτητών» 
που μελοποίησε εκείνη την εποχή ο Μίκης Θεοδωράκης.
Τους στίχους του ύμνου έγραψε ο Γιάννης Γρεβενιώτης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου, αμέσως μετά την εξέγερση των φοιτητών.
 Ο Μίκης Θεοδωράκης περιγράφει 
την πλέον κρίσιμη περίοδο της ζωής του όταν νοσηλεύτηκε στο Λονδίνο το 1962, και οι Άγγλοι γιατροί του έδιναν μερικές μέρες ζωής μετά την έξαρση της φυματίωσης. 
Όμως η Αμαλία Φλέμιγκ και ο Έλληνας γιατρός Α. Ποντικάκης βοήθησαν στη μεταφορά του Μίκη στην Ελλάδα και στο Νοσοκομείο Τσαγκάρη στα Μελίσσια του Δήμου Πεντέλης όπου όχι μόνο όχι μόνο επέζησε αλλά εκεί έγραψε μεταξύ άλλων το πλέον σημαντικό του έργο, το «Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού».
 Τον άγνωστο μέχρι σήμερα «Υμνο των Φοιτητών» θα παρουσιάσει στην εκδήλωση του Δήμου Πεντέλης ο Γιώργος Λογοθέτης, ο βιογράφος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, ο οποίος έχει γράψει το βιβλίο «Μίκης Θεοδωράκης: 
Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα» και έχει γυρίσει 10 ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του.

Σε διαδημοτική διαθεσιμότητα 8 χιλ. Δημοτικοί Υπάλληλοι!!!

               ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ΄ ΧΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑ...
Νέου τύπου διαθεσιμότητα που θα αφορά αποκλειστικά τους δήμους και θα διαρκεί ένα μήνα αλλά δεν θα φέρει απολύσεις για κανέναν δημοτικό υπάλληλο συμφωνήθηκε χθές μεταξύ της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η νέα διαθεσιμότητα θα αφορά περίπου 8000 δημοτικούς υπαλλήλους και θα είναι εθελοντική καθώς και διαδημοτική.
Η διαδημοτική διαθεσιμότητα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν χθες Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, τον Υπουργό αναπληρωτή Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκο και το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Αρκετοί από τους 6000 έως και 8000 δημοτικούς υπαλλήλους θα μπούν σε δημοτική διαθεσιμότητα θα αναγκαστούν να αποδεχτούν θέση κατώτερη των προσόντων τους με μείωση του μισθού και πιθανόν μετακόμιση σε άλλη πόλη
Οι υπάλληλοι των δήμων, που θα συμμετάσχουν στην διαδημοτική διαθεσιμότητα , θα περάσουν από διαθεσιμότητα για περίπου έναν μήνα και στη συνέχεια θα μετακινηθούν στις νέες τους θέσεις και θα συμμετάσχουν σε προγράμματα επιμόρφωσης στις περιπτώσεις που προκύψει ανάγκη. 
Προκειμένου να ξεπεραστούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που μέχρι σήμερα απαιτούσαν 14 υπογραφές, οι μετακινήσεις θα γίνονται με δυο υπογραφές (του δήμου από τον οποίον φεύγει ο υπάλληλος και του δήμου στον οποίον τοποθετείται εκ νέου).

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Eκτός από δυναμική αποδεικνύεται & fashion victim, η Μαρίνα Πατούλη!

Λένε πως πίσω από έναν επιτυχημένο άνδρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα.
Στην περίπτωση του κ. Γιώργου Πατούλη, δημάρχου Αμαρουσίου, η γυναίκα εκτός από δυναμική αποδεικνύεται και fashion victim.
Καλεσμένη το βράδυ της Τρίτης στα θεατρικά βραβεία κοινού που τελέστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η κα. Μαρίνα Πατούλη εμφανίστηκε υπέρλαμπρη μέσα στο σούπερ σέξι μίνι φόρεμά της, που άφηνε ακάλυπτο όλον τον εσωτερικό της κόσμο.
Το total black σύνολο συνδυάστηκε άψογα με ψηλοτάκουνες γόβες και ένα μικρό κόκκινο τσαντάκι. (ασορτί με το νύχι)...

Σταθερή η ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου, από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου

Με φάρμακα και υγειονομικό υλικό συνεχίζει να ενισχύει σταθερά το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αμαρουσίου ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου καθώς οι πιστοί ανταποκρίνονται με ιδιαίτερη θέρμη στο κάλεσμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, για τη συλλογή φαρμάκων στηρίζοντας την πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, προς τους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.
Μέχρι σήμερα, από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου έχουν προσφερθεί στο Κοινωνικό Φαρμακείο περισσότερα από 10 μεγάλα κιβώτια με φάρμακα, χειρονομία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης των προσκυνητών του Ιερού Ναού.
Από την πρώτη στιγμή ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, αγκάλιασε θερμά την πρωτοβουλία αυτή και έδωσε στους ιερείς τις δέουσες κατευθύνσεις ώστε να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα, που εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από την κρίση.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Στις 18 Νοεμβρίου το σεμινάριο της UNESCO AMAΡOYΣIOY


Αύριο η εκδήλωση για τα «Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σήμερα στην Ελλάδα»

Ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, επιθυμώντας να συνδράμει στην προώθηση του διαλόγου και την εμπεριστατωμένη ενημέρωση του κοινού γύρω από επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, διοργανώνει την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στην Βιβλιοθήκη της Γερμανικής Σχολής Αθηνών(Δημοκρίτου 6 & Ζηρίδη, Παράδεισος Αμαρουσίου), εκδήλωση με θέμα:
«Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σήμερα στην Ελλάδα»
Θα μιλήσουν οι ακόλουθοι Καθηγητές Πανεπιστημίου:
Δρ. Μπατσαλιά Φρειδερίκη, Καθηγήτρια Γερμανικής Γλωσσολογίας στο ΕΚΠΑ
Δρ. Πατινιώτης Νικήτας, Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Δρ. Σωτηρόπουλος Δημήτρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο ΕΚΠΑ
Δρ. Κακριδή-Φερράρι Μάρω, Επίκουρη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο ΕΚΠΑ
Δρ. Καμαριανός Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Σχολικής Τάξης στο Παν/μιο Πατρών

«Η ενασχόληση με τα όρια της ανάπτυξης σε περιόδους κρίσης»

«Η ενασχόληση με τα όρια της ανάπτυξης σε περιόδους κρίσης» (Dealing with the Limits to Growth in Times of Crisis)  ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος το απόγευμα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του Διεθνούς Πανεπιστημίου καθηγητής κ. Ν. Μουσιόπουλος, ο οποίος και καλωσόρισε τους επίσημους καλεσμένους, τον Γενικό Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Dr. Ingo von Voss, την Επίτιμη Πρόξενο της Αυστρίας στη Θεσσαλονίκη κα Έβελυν Παπαδοπούλου, ακαδημαϊκούς και φοιτητές που παραβρέθηκαν.  Παράλληλα επεσήμανε ότι η εκδήλωση σηματοδοτεί την επιθυμία του Διεθνούς Πανεπιστημίου -
 ως μέλους του Ελληνικού Παραρτήματος της Λέσχης της Ρώμης από τον Οκτώβριο του 2012 - 
να ανταποκριθεί ενεργά στις επιταγές της σύγχρονης κοινωνικo-οικονομικής didaktorπραγματικότητας.
Γραπτό χαιρετισμό απηύθηνε ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης. Μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία της νέας πολιτικής γης του ΥΠΕΚΑ, της αειφόρου οργάνωσης του εθνικού χώρου ως βασικής προϋπόθεσης για να ανθίσουν όλες οι προσπάθειες ανασυγκρότησης. Σύντομο χαιρετισμό απηύθηνε επίσης και η Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της Λέσχης της Ρώμης (Club of Rome), Πρόεδρος και ιδρύτρια της διεθνούς οργάνωσης  Βιοπολιτικής καθηγήτρια κα Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη.
Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο  Δρ Peter Johnston (Πρόεδρος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής της Λέσχης της Ρώμης) και ο καθηγητής Franz Josef Radermacher (Μέλος της Λέσχης της Ρώμης και Αντιπρόεδρος του Ecosocial Forum Europe). Το θέμα της ομιλίας του Δρ P. Johnston ήταν:  Βιώσιμη Ανάπτυξη: Εμπειρίες και Προοπτικές. 
Βασιζόμενος στην εμπειρία της Λέσχης της Ρώμης ο ομιλητής αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και την αποτυχία σύνδεσης των ασκούμενων πολιτικών με την κλιματική αλλαγή.

«Η Ελλάδα καταρρέει», σύμφωνα με τους «New York Times»!

Πάνω στην φράση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά «Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία δεν μπορεί να αντέξει πια μέτρα» σχολίασαν οι New York Times με εκτενές δημοσίευμά τους.
Στο άρθρο που υπογράφει η συντακτική ομάδα των New York Times, παρατίθενται όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά, τους εκπροσώπους της Τρόικας στην Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις τους με τους Έλληνες υπουργούς.
«Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», γράφουν χαρακτηριστικά «δεν ανταποκρίνονται στις προειδοποιήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.
 Ζητούν επιπλέον μέτρα λιτότητας, και φυσικά μέσα σε αυτά ακόμη περισσότερες απολύσεις από όσες έχουν ήδη γίνει.
 Σε αντίθετη περίπτωση, απειλούν να δεσμεύσουν το 1 δισ. ευρώ που έχουν ήδη καθυστερήσει, σαν δόση την στιγμή που η Ελλάδα τα χρειάζεται και μάλιστα χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις».
«Μάλιστα, ανάμεσα σε περικοπές μισθών, συντάξεων και αυξήσεις φόρων, οι Έλληνες έχουν δει το διαθέσιμο εισόδημα τους να μειώνεται περίπου κατά 40%, μόνο από το 2008.
 Βέβαια, οι περικοπές έχουν ήδη μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας από 15% 2008, φθάνοντάς το σχεδόν στο 0% φέτος.
 Όμως, αυτά τα μέτρα λιτότητας έχουν οδηγήσει σε μια μείωση 25% στην εθνική παραγωγή, έφθασαν στο 28% της ανεργίας, πτώση στην υγειονομική περίθαλψη και άλλες δημόσιες υπηρεσίες και τέλος τρομερή αύξηση της φτώχειας. 
Αποτέλεσμα λοιπόν της συρρίκνωσης της οικονομίας είναι το χρέος στην Ελλάδα, ως ποσοστό της ετήσιας παραγωγής, σήμερα να φαντάζει περισσότερο από 20% υψηλότερο από ότι ήταν το 2010, όταν δηλαδή ξεκίνησε το πρόγραμμα διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημειώνεται.

Reuters: «Αν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πάρει νέα μέτρα, μπορεί να πέσει»!

Αν η τρόικα επιβάλει περισσότερα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, τότε η εξαιρετικά εύθραυστη κυβέρνηση θα μπορούσε να καταρρεύσει, υποστηρίζει σε άρθρο του το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επιτιθέμενο στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον Αντώνη Σαμαρά «το μεταρρυθμιστικό έργο του οποίου δεν έχει φτάσει ούτε στα μισά του δρόμου».
«Δύσκολα μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί εάν η κυβέρνηση καταρρεύσει. Κανένα από τα βασικά σενάρια όμως - μία αδύναμη κυβέρνηση τεχνοκρατών, νέες εκλογές με ισχυρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - δεν είναι ευχάριστο. Από την άλλη πλευρά, ένα σκίσει τη συμφωνία με την τρόικα, η Ελλάδα μπορεί να μπει σε έναν νέο φαύλο κύκλο που μπορεί να καταλήξει σε εφαρμογή κεφαλαιακών περιορισμών και έξοδο της χώρας από το ευρώ» αναφέρεται στο άρθρο.
Σύμφωνα με τον συντάκτη του Reuters Χιούγκο Ντίξον, «το καλύτερο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να διαχωρίσει ρητά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από τη λιτότητα και να πείσει τους δανειστές ότι η προσπάθειά της για μεταρρυθμίσεις είναι σοβαρή ενώ η λιτότητα δεν είναι απαραίτητη».

Σπίτι μου, σπιτάκι μου ...



Ανοικτή άλλη μία εβδομάδα, η 51η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής!

Θα λειτουργεί έως την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου! 
Παρατείνεται η 51η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από αρκετούς συμπολίτες   που επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση και να θαυμάσουν τα σπουδαία έργα καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Η έκθεση που φιλοξενείται  στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής (Κηφισίας 207 – Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης»),
 θα λειτουργεί έως την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 20:00.

Στις 7:00 μ.μ, η συνεδρίαση τoυ «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ(30) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης τoυ «Δημοτικού Συμβουλίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Δ΄ Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2013
2. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ.(υπόθ. Μεϊντάνη κλπ)
3. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ.(υπόθ. Παπαδόπουλος κλπ)
4. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (υποθ.Στ. Ανδρέας κλπ)
5. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
 (υποθ.ΧΙΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΑΣ)
6. Διαγραφή οφειλής από χρηματικό κατάλογο ύδρευσης και επαναβεβαίωση(υποθ. Αλεξ. Κατούδη)

Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής» στη 1:00 μ.μ.

EΠΤΑ(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
 Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2013
2. "Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για εργασίες ηχογράφησης και απομαγνητοφώνησης πρακτικών συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου 2013-2014".
3. Έγκριση εντάλματος προπληρωμής για την αντιμετώπιση των δικαστικών εξόδων των έμμισθων δικηγόρων του Δήμου.

... Θα σας στείλουμε σε Ψυχίατρο!