Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Mε την ΣΥΝδρομή του ΣφΥΡΙΖΑ, ΡεπούCIA επίθεση & στα Αρχαία Ελληνικά!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΤΗΧΗΣΗ» ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ...
Ανένδοτη στις θέσεις της για τα Αρχαία Ελληνικά και τα Θρησκευτικά εμφανίζεται η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, η οποία επανήλθε σήμερα, Τετάρτη, στο ζήτημα, με δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5».
Χαρακτηριστικά, η κυρία Ρεπούση υποστήριξε ότι η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία θα πρέπει να διδάσκεται από τη μετάφραση, ενώ, για να ενισχύσει τα επιχειρήματά της, είπε ότι τα παιδιά θα μισήσουν τους αρχαίους συγγραφείς με τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών.
«Είναι σημαντικό να διδάσκεται η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Δεν μπορείς, όμως, να αναγκάσεις τα παιδιά να γνωρίσουν τις αξίες και τις αρχές αυτές, μαθαίνοντας Αρχαία» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι, με αυτόν τον τρόπο, «θα βγαίνουν μαθητές που θα ακούνε Θουκυδίδη και θα σκέφτονται πώς κλίνεται ένα ρήμα»...
Η γλώσσα που μιλάμε είναι η Νέα Ελληνική και δεν πρέπει να διδάσκονται τα Αρχαία σε βάρος των Νέων, σημείωσε.
Επανερχόμενη, δε, στο ζήτημα της κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών, η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς θέλησε να εξηγήσει ότι δεν πρότεινε την κατάργηση της διδασκαλίας τους, αλλά την ένταξή τους σε πιο θρησκειολογική βάση, ώστε να μαθαίνουν τα παιδιά την ιστορία όλων των θρησκειών...
Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στον Σκάι, η κυρία Ρεπούση είπε ότι «και τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά, που ήταν πάρα πολύ σημαντικές γλώσσες για την εποχή τους, σήμερα δεν μιλιούνται. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Όλες οι γλώσσες, οι οποίες σήμερα δεν μιλιούνται, δεν διδάσκονται για να μιληθούν, αν θέλετε, θεωρούνται νεκρές γλώσσες.

«ΜΕΛΙΝΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ», στο Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Στις 21/9/2013 στο Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»
 η Χριστίνα Αλεξάνδρου θα πει «Μελίνα, καλησπέρα»,  τραγουδώντας τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη,
 από τον κινηματογράφο και το θέατρο 
και τιμώντας τη μεγάλη Ελληνίδα, 
στα πλαίσια της επετείου των 20 χρόνων από το θάνατό της.
Στο πιάνο ο Ζαχαρίας Τσίχλας. 
Απαγγέλλει η Αγγελική Ζήση.
Ώρα έναρξης: 20.30
Είσοδος: 10 ευρώ (με ένα ποτήρι κρασί)

Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»,
 Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
κρατήσεις: 210 6817042
http://idiomelo.blogspot.com

Αγιασμός των... Απεργιών!

Την Παρασκευή στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔΕΚΑ(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής», η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2013
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2013
3. Άσκηση ή μη πρόσθετης παρέμβασης υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, κατά του Δημήτρη Χατζημιχάλη, ο οποίος άσκησε την από 21.06.2013 και με αριθμό κατάθεσης 87524/1041/2013 κλήση - αίτηση κατά του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία συζητείται κατά την δικάσιμο της 12.11.2013 με αρ. πιν.ΓΚ/7. 
4. Ανάθεση χειρισμού μεμονωμένης δικαστικής υπόθεσης σε δικηγόρο, λόγω της απαιτούμενης εξειδικευμένης γνώσης 
5. Κατακύρωση ή μη αποτελέσματος διαγωνισμού για "Υπηρεσίες συντήρησης, υποστήριξης, αναβάθμισης λογισμικών προγραμμάτων του Δήμου Αμαρουσίου

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ, ΔΕΝ ΔΕΝ !!!


«Φτερούγησαν» 70.000€ από την «Σχολική Επιτροπή του 8ου Γυμνασίου & 9ου Λυκείου Αμαρουσίου»!

«Λεηλάτησαν» τα ταμεία Σχολικής Επιτροπής!!!

Σε ιδιωτική τράπεζα είχε μετατρέψει την σχολική επιτροπή 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου Αμαρουσίου, σύμφωνα με το  zougla.grη πρώην πρόεδρος της επιτροπής κυρία Κων. Δρ., όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Αθηνών, τα οποία(όπως ισχυρίζεται το ιστολόγιο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου), βρίσκονται στη διάθεση του... 
Πρόκειται για υπόθεση σκάνδαλο, καθώς την ώρα που η ελληνική οικογένεια στενάζει από τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη και τα περισσότερα δημόσια σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης -σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και ηλεκτροδότησης-, κάποιοι επιτήδειοι βάζουν το χέρι τους «στο βάζο με το μέλι» υφαρπάζοντας χρήματα σχολικών επιτροπών τα οποία προορίζονται για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας, θέρμανσης, φωτισμού, ύδρευσης αλλά και εκτέλεσης έργων για την επισκευή και συντήρηση των σχολείων και τον κάθε είδους εξοπλισμό τους.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση, τη οποία παρακολουθεί στενά και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής, πρωταγωνίστρια είναι η πρώην πρόεδρος της σχολικής επιτροπής 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου Αμαρουσίου, η οποία, όπως διαπιστώθηκε, καρπώθηκε γύρω στις 70.000 ευρώ!
                                   Ο έλεγχος

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Στις 10:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕΝΝΕΑ(9) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση πληρωμής της συνδρομής του 2013 στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων "Eurocities"
2. Προμήθεια πινακίδων για την πιστοποίηση παιδικών χαρών.
3. Έγκριση ή μη καταβολής επιδικασθέντος ποσού τελεσίδικης δικαστικής αποφάσεως(υπόθεση "ΔΗΜ-ΕΡ Α.Ε.").
4. Άσκηση ή μη ένδικου μέσου κατά της υπ' άριθμ. 2266/2013 απόφασης του Μονομελούς
Εφετείου Αθηνών (υποθ. Χαράλαμπος Βλάχος - Αμοιβή για χειρισμό υπόθεσης
απαλλοτριώσεως).
5. Σχέδιο σύναψης σύμβασης για τη διαχείριση χρησιμοποιημένων συσσωρευτών.