Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Πρόσληψη 12 νέων συμβασιούχων στον Δήμο Αμαρουσίου

Στην πρόσληψη 12 νέων συμβασιούχων με σύμβαση έργου διάρκειας 12 μηνών θα προχωρήσει ο Δήμος Αμαρουσίου.
ΠΕ παιδιάτρων 2
ΤΕ βρεφονηπιοκόμων 5
ΥΕ βοηθητικού προσωπικού 5
Για τους παιδιάτρους απαιτούνται το πτυχίο και η άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.
Για τις θέσεις των βρεφονηπιοκόμων απαραίτητο είναι το αντίστοιχο πτυχίο ΤΕΙ.

Εντυπωσίασαν οι «Εικαστικές Μαθητικές Δημιουργίες» του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

Την ετήσια έκθεσή του με τίτλο: «Εικαστικές Μαθητικές Δημιουργίες» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου φιλοξένησε για ένα διήμερο ο Δήμος Αμαρουσίου στην αίθουσα εκδηλώσεων στο ισόγειο του Δημαρχείου. 
Την έκθεση που περιελάμβανε ποικίλα εικαστικά δημιουργήματα των μαθητών όπως σχέδιο, χρώμα, κολάζ, κατασκευές και μικτές τεχνικές επισκέφτηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Προμηθειών Δημήτρης Σμυρνής, μεταφέροντας και εκ μέρους του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, τα συγχαρητήρια σε διοργανωτές και μαθητές.
Μιλώντας εκ μέρους του Δημάρχου, ο κ. Σμυρνής, καλωσόρισε τα παιδιά και τους διδάσκοντες – διοργανωτές της έκθεσης στο Δημαρχείο, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τα έργα των παιδιών και καταθέτοντας τη στήριξη της Διοίκησης προς τις πρωτοβουλίες και δράσης της σχολικής κοινότητας που προάγουν την εκπαιδευτική διαδικασία και την ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε η διευθύντρια του σχολείου Κυριακή Κανάρη, καταθέτοντας την ικανοποίηση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου που το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι συμβάλλει στην αισθητική καλλιέργεια των μαθητών και συνεπώς στην κοινωνικοποίηση και πολιτιστική εξέλιξη των παιδιών.

Επιμόρφωση εργαζομένων του Δήμουστις Πρώτες Βοήθειες

Στην παροχή πρώτων βοηθειών εκπαιδεύτηκαν εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, τη δημοτική αστυνομία, το αθλητικό κέντρο, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τις υπηρεσίες πρόνοιας και τα εξωτερικά συνεργεία, στο πλαίσιο του τριήμερου βιωματικού σεμιναρίου που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.
 Συνεπής η Διοίκηση στη δέσμευσή της για υπεύθυνη και από εξουσιοδοτημένους φορείς επιμόρφωση των υπαλλήλων του Δήμου, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.
Το σεμινάριο που προσέφερε δωρεάν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στους εργαζομένους του Δήμου περιελάμβανε θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση όλων των συμμετεχόντων υπό την καθοδήγηση των πιστοποιημένων εκπαιδευτών του τομέα Σαμαρειτών, διασωστών – ναυαγωσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Συγκεκριμένα, την εκπαίδευση πραγματοποίησαν ο Δημήτρης Χατζηδιάκος, βαθμοφόρος Σαμαρείτης Γ’ τάξης και εκπαιδευτής διάσωσης και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης του Τμήματος Αθηνών, και η Μαρία - Αφροδίτη Τούμπα, εθελόντρια Σαμαρείτης του Τμήματος Αθηνών. 

ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ;

Το κυνήγι της «ανάπτυξης» ή της καταστροφής του Μαρουσιού;
Τον τελευταίο καιρό είναι σε εξέλιξη μεγάλες αλλαγές στο κέντρο της πόλης μας οι οποίες συνοδεύονται από εύηχους τίτλους: «βιοκλιματική» ανάπλαση, «ελεγχόμενη» στάθμευση,
 πάρκιν στην πλατεία Ευτέρπης που θα «λύσει» το πρόβλημα της στάθμευσης κλπ.
Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτούς τους «φανταχτερούς» τίτλους ; Η ανάπτυξη της περιοχής ή μήπως καταστροφικές αλλαγές στην πόλη; Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.
Πόσο «βιοκλιματική» είναι η ανάπλαση, όταν στην πλατεία Αγ. Λαύρας αντικαθίσταται το πράσινο με γρανιτένια δάπεδα και τραπεζοκαθίσματα;
Πόσο προσεκτικά σχεδιασμένη είναι η «ανάπτυξη» της περιοχής, όταν δεν είχαν φροντίσει καν να πάρουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις (Δασαρχείο κλπ);
Πόσο προσαρμοσμένος στις περιβαλλοντικές ανάγκες της περιοχής είναι ο σχεδιασμός του έργου, όταν στην αρχική μελέτη προβλεπόταν εκρίζωση αιωνόβιων δέντρων ή όταν ήδη από τις προκαταρκτικές εργασίες έπεσε (από ατύχημα ;) ένα από αυτά;
Η ελεγχόμενη στάθμευση θα γίνει μαγνήτης επισκεπτών για την τοπική αγορά ή θα λειτουργήσει ακριβώς αντίθετα όπως έγινε στο Χαλάνδρι, επιβαρύνοντας με ένα νέο «χαράτσι» τους κατοίκους;

ΕΛΛΑΣ:Ανοχύρωτη Χώρα...


Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΕΠΤΑ(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», η οποία θα διεξαχθεί  σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου  στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ στο ισόγειο, του ΓΙΩΤΗ ΧΡΗΣΤΟΥ του Νικολάου, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Περικλέους αρ. 7
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ (ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ - ΜΠΑΡ), της εταιρείας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΡΤΣΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., που βρίσκεται στο Μαρούσι, στην οδό Δήμητρος αρ. 19 Τ.Κ. 15124
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ στο ισόγειο, της ΤΣΑΓΚΡΩΝΗ ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ - ΓΑΡΥΦΑΛΙΑΣ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Ερμού αρ. 33

«ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ»:Η πόρτα της ιδιωτικοποίησης άνοιξε!!!

Ο νέος προεκλογικός στρατός της διοίκησης Πατούλη

Η δημοτική αρχή Αμαρουσίου, αποφάσισε να εκχωρήσει τόσο τις υπηρεσίες καθαριότητας, όσο και τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικοί σταθμοί, Κ.ΑΠ.Η. «βοήθεια στο σπίτι, ψυχοκοινωνική υποστήριξη κ.α.) , σε ιδιωτικές εταιρίες που φέρουν πλέον τον εύηχο τίτλο «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.)».
Με αδιαφάνεια και χωρίς να δημοσιοποιεί ακόμα & σήμερα τα ονόματα των εταίρων της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για τις κοινωνικές υπηρεσίες, έφερε εκτός Ημερησίας Διάταξης (δηλαδή στα μουλωχτά) το θέμα στη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) την περασμένη Τρίτη. 

Η απόφαση αυτή της διοίκησης Πατούλη βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τις μνημονιακές πολιτικές που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση.
Τις πολιτικές που πρότεινε σε παλαιότερες συναντήσεις του με το δήμαρχο Αμαρουσίου ο «γνωστός» μας πια κ. Φούχτελ μεταφέροντας την τεχνογνωσία της Γερμανικής κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις», τις οποίες θα χρηματοδοτήσει ο Δήμος Αμαρουσίου ή το Νομικό του Πρόσωπο «Ο.ΚΟΙΠ.Α.Δ.Α», μέσω των συμβάσεων που θα υπογράψει, είναι κατ’ ουσία δουλεμπορικές καθώς θα απασχολούν εργαζόμενους με μισθούς της τάξεως των 350 ευρώ, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, για την παροχή των υπηρεσιών που πραγματοποιούν σήμερα εργαζόμενοι του Δήμου με διάφορες σχέσεις εργασίας (μόνιμοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου κ.α.).

35 προσλήψεις μέσω της Κοινωνικής Συνεταιριστικής «Δουλεμπορικής» Εταιρείας


ΤΡΟΪΚΑ: Εκτελούνται μεταφορές & ... Χώρες!


Αντίθετοι με την δημιουργία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, οι «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ»

Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου & ο Δήμαρχος «πρωτοπόροι» στην εφαρμογή των αντιλαϊκών - αντεργατικών πολιτικών κυβέρνησης & ΕΕ προχωρούν στην ίδρυση «Κοινωνικών» Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, αποδιαρθρώνοντας ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου μοιράζοντας τη φτώχεια & την εξαθλίωση. 
Με παλαιότερη ανακοίνωσή μας (30/ 5/2013) είχαμε ενημερώσει τους Δημότες - κατοίκους της πόλης μας ότι την Τρίτη 14/5/2013 το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου ενημέρωσε τις παρατάξεις της μειοψηφίας του Δ. Σ. Αμαρουσίου  σχετικά με τη δράση της Δημοτικής Αρχής γύρω από το θέμα της σύστασης «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» με τη συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου.
Το νέο αυτό φρούτο, το οποίο μας ήρθε από την ΕΕ και πάλι, αφορά την προσπάθεια δημιουργίας κοινοπρακτικών επιχειρήσεων μεταξύ διάφορων φορέων και φυσικών προσώπων έχοντας στόχο την «τόνωση της απασχόλησης» και «τη δημιουργία θέσεων εργασίας» σε τοπικό επίπεδο, με την επιδότηση της ΕΕ μέσω ΕΣΠΑ.
Ουσιαστικά πίσω από τα ωραία λόγια και τις εξαγγελίες του προγράμματος κρύβονται: η διαπλοκή μεταξύ ιδιωτικών εταιριών και ιδιωτών επιχειρηματιών προσκείμενων στους κατέχοντες την εξουσία, η υλοποίηση της  πολιτική της Ε.Ε. για διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων σε βάρος του δημόσιου κοινωνικού κράτους πρόνοιας και η περαιτέρω αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων. 

Την Τετάρτη η Ημερίδα για την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Εις Πολλά Έτη Δέσποτα!

                       AΠO ANTIAIΡETIKON EΓKOΛΠION
Ο Σεβασμιώτατος ΜητροπολίτηςΑμαρουσίου,  Κηφισιάς και Ωρωπού κ. Κύριλλος ως γνωστόν δεν εόρτασε σήμερα τα ονομαστήριά του εναρμονισμένος με το πνεύμα λιτοτητος που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.
Ο Σεβασμιώτατος αν και Ποιμαίνει την Ιερά Μητρόπολη μόλις τρία χρόνια (από τις 14 Μαΐου 2010) έχει δημιουργήσει - σιγανά και αθόρυβα - γερές βάσεις και αυτό μας προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια.
Δυό χρόνια σχεδόν, μετά την χειροτονία του δείχνοντας  την ευαισθησία του την ποιμαντική του ευθύνη, αλλά και την αγωνία του για τη διαφύλαξη του Ορθόδοξου πληρώματος από τους προβατόσχημους λύκους ίδρυσε στιβαρή αντιαιρετική ομάδα η οποία με την καθοδήγησή του επάνδρωσε το Γραφείο επί των Αιρέσεων το οποίο έχει βοηθήσει πολλούς αδελφούς και έχει απαντήσει σε δεκάδες ερωτήματα σχετικά με υποθέσεις προσηλυτισμού και θεμάτων λειτουργίας αιρετικών ομάδων και σεκτών.

Τον Οκτώβριο του 2012 ξεκίνησε με τις ευλογίες του το Σεμινάριο Ορθοδόξου Απολογητικής και το οποίο έληξε επιτυχώς τον Μάιο του 2013. Στο Σεμινάριο με επιθυμία του Σεβασμιωτάτου,  συμμετείχαν Ιερείς από όλες τις ενορίες της Μητρόπολης καθώς και ένας λαϊκός εντεταλμένος. Η πρωτοβουλία του κ. Κυρίλλου να διορίσει σε ΚΑΘΕ ΕΝΟΡΙΑ αντιαιρετικά στελέχη είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει - ούτε επί εποχής του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου! -  και αποδεικνύει την ΑΓΩΝΙΑ και την αποφασιστικότητα του Σεβαστού Ποιμενάρχη να προστατέψει το λαό του!
  ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ TOY ΕΡΓΟ

Συναυλία για βιόλα & πιάνο την ερχόμενη Παρασκευή στο «Ιδιόμελο»

Έναν όχι συνηθισμένο καλλιτεχνικό συνδυασμό θα φιλοξενήσει ο Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»στο Μαρούσι στις 14 Ιουνίου 2013: τη συνεργασία της Elisabeth Schaefer – βιόλα και του Σπύρου Κουτσουβέλη - πιάνο.
Η σύμπραξη των δυο καλλιτεχνών φέρνει κοντά την κρυστάλλινη διαύγεια του πιάνου με το ζεστό ήχο της βιόλας και επιτρέπει να ακουστούν αριστουργήματα γραμμένα γι’ αυτόν τον ασυνήθιστο συνδυασμό που δεν ακούγονται συχνά.
Το ρεπερτόριό τους εκτείνεται από την baroque, κλασσική, ρομαντική έως και την σύγχρονη περίοδο της μουσικής. Στο «Ιδιόμελο» θα παίξουν έργα των: Ν.. Καραντζή - R. V. Williams - Β. Κιουλαφίδη - H. Vieuxtemps - M. Bruch - S. Rachmaninoff - W. L. Webber – F. Bridge.
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»,  
Ελευθερίου Βενιζέλου 17, 
Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
κρατήσεις: 210 6817042
έναρξη: 20.30
είσοδος: 10 ευρώ:

Πανίσχυρα υπερσυντηρητικά Ιδρύματα Ερευνών προωθούν την Γεωμηχανική

Γεωμηχανική: Οι αλχημιστές του 21ου αιώνα  
Η γεωμηχανική αποτελεί ένα άκρως επικίνδυνο πείραμα αλλά και προπέτασμα καπνού για την καταστροφή του πλανήτη από μεγάλες βιομηχανίες.
Όταν πριν από μερικές δεκαετίες εξερράγη το ηφαίστειο Πινατούμπο στις Φιλιππίνες οι επιστήμονες παρακολούθησαν έκπληκτοι μια παράπλευρη ωφέλεια από τη μανία της φύσης. 
Περίπου 20 εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του θείου, που εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα, δημιούργησαν μια ομπρέλα γύρω από τον πλανήτη που αντανακλούσε μέρος τη θερμότητας του ήλιου προς το διάστημα.
Το αποτέλεσμα ήταν η θερμοκρασία του πλανήτη μας να μειωθεί κατά μισό βαθμό, καθυστερώντας για μικρό χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους τις επιπτώσεις από την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Έκτοτε ομάδες επιστημόνων έχουν παρουσιάσει δεκάδες ιδέες για το πως ο άνθρωπος θα μπορούσε να μιμηθεί αυτό το φυσικό φαινόμενο για να προστατέψει τον πλανήτη από την καταστροφή που ο ίδιος επιφέρει με την ανεξέλεγκτη βιομηχανική παραγωγή και το βιασμό του περιβάλλοντος.
Ανάμεσα στις προτάσεις περιλαμβάνεται η δημιουργία τεχνητών ηφαιστείων ή ακόμη και η τοποθέτηση τεράστιων κατόπτρων στο διάστημα τα οποία θα στέλνουν την ηλιακή ενέργεια σε άλλη κατεύθυνση επιτρέποντας στον πλανήτη να ψυχρανθεί. 
Πολύ πιο λογικές φαντάζουν οι προτάσεις που περιλαμβάνουν τον ψεκασμό των ωκεανών ή της στρατόσφαιρας με σωματίδια που θα αντανακλούν μεγάλο τμήμα της ηλιακής ακτινοβολίας λειτουργώντας σαν ασπίδα προστασίας.

Ο «υπόγειος πόλεμος» μεταξύ ΔΝΤ - Ευρώπης

         του Κώστα Τσαχάκη - www.mignatiou.com
Πίσω από τις κλειστές πόρτες των αρχικών διαπραγματεύσεων την άνοιξη του 2010 «κρύφτηκε» η θεμελιώδης διαφορά τους για τον χρόνο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Δεν ήταν όμως δυνατόν η κόντρα αυτή να μην έλθει στο προσκήνιο.
Το ΔΝΤ τρία χρόνια μετά έρχεται με τον πιο επίσημο τρόπο μέσω της έκθεσης αποτίμησης του πρώτου προγράμματος να παραδεχθεί το «λάθος».
Οτι δηλαδή αν το «κούρεμα» είχε γίνει ταυτόχρονα με τη σύναψη της πρώτης δανειακής σύμβασης δεν θα χρειάζονταν τόσο σκληρά μέτρα.
Ομως αυτό δεν κατέστη δυνατό να γίνει καθώς αντιδρούσαν οι ισχυρές χώρες της Ευρωζώνης που δεν ήθελαν να πληρώσουν το τίμημα της διάσωσης οι τράπεζές τους.
Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο απόσπασμα της έκθεσης:
«Μία εμπροσθοβαρής αναδιάρθρωση του χρέους θα ήταν καλύτερη για την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν ήταν αποδεκτό από τους Ευρωπαίους εταίρους. Η καθυστερημένη αναδιάρθρωση του χρέους έδωσε επίσης το περιθώριο στους ιδιώτες πιστωτές να μειώσουν την έκθεσή τους και να μεταφερθεί το χρέος στον επίσημο τομέα».
Θερμός υπέρμαχος του άμεσου «κουρέματος» του χρέους ήταν ο τότε ισχυρός άνδρας του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.

Ρήγμα ΚΟΜΙΣΙΟΝ - Δ.Ν.Τ


                                                            ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

«Μια φορά συμβαίνει…» με την Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Μαρούσι!

Και θα συμβεί την Δευτέρα 1 Ιουλίου στον χώρο του Αμαλιείου, στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2013». Ολοι εμείς που θα σπεύσουμε να την παρακολουθήσουμε, θα απολαύσουμε πρόγραμμα «best of» δικό της, με τραγούδια από το επερχόμενο CD αλλά και μουσικές διαδρομές από το Μανώλη Χιώτη και τον Μάνο Χατζιδάκι, με βάση την πενταμελή της μπάντα και τις καινούργιες ενορχηστρώσεις του Θωμά Κωνσταντίνου και του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη.
Η ίδια εξ άλλου μας υπόσχεται μια ευδιάθετη & βαθιά βόλτα στη συγκίνηση των μεγάλων της τραγουδιών, στο λόγο κορυφαίων ποιητών & στιχουργών, αλλά & σε τραγούδια γεμάτα κέφι & ρυθμό. Θα την συνοδεύουν οι Μουσικοί:
Γιώργος Γεωργιάδης / μπάσο
Δημήτρης Τσάκας / σαξόφωνο, κλασική κιθάρα
Γιάννης Κυριμκυρίδης / πιάνο, πλήκτρα
Αλέξανδρος - Δράκος Κτιστάκης
τύμπανα & ενορχηστρώσεις
Θωμάς Κωνσταντίνου / ούτι, λαούτο, μαντολίνο, τζουράς, φωνητικά & ενορχηστρώσεις
Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας
Επιμέλεια φώτων: Μαρία Βενετάκη
Επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη - Λήδα Ρουμάνη

Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος!

Η Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου συμμετέχει στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά του Future Library, που υλοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Από το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, στο χώρο της Δημοτικής Βορέειου Βιβλιοθήκης τα παιδιά της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν, να ακούσουν και να διαβάσουν παραδοσιακά, αλλά και σύγχρονα παραμύθια, να δημιουργήσουν υπέροχες κατασκευές, να πρασινίσουν τη γειτονιά τους, να ανακαλύψουν νέες πρωτότυπες ιδέες, περνώντας ευχάριστα και δημιουργικά το καλοκαίρι τους, γεμάτο χρώματα, γιατί στις Βιβλιοθήκες «Ο Κόσμος είναι Πολύχρωμος».                               
Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στη
 Δημοτική Βορέειο Βιβλιοθήκη (Στ. Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου, Μαρούσι),
 ή στο τηλέφωνο:  210: 61.47.181.

Το πλήρες πρόγραμμα

Εξώδικο Φωτεινής Σκοπούλη κατά Γ. Πατούλη!!!

Με εξώδικη δήλωση -διαμαρτυρία απαντά η Υφυπουργός Υγείας κ. Φ. Σκοπούλη στην ανακοίνωση του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Συλλόγου.

Οι περιεχόμενοι υβριστικοί και καταφρονητικοί χαρακτηρισμοί, «άσχετοι», «αδιάφοροι και επικίνδυνοι καιροσκόποι», όπως σημειώνει η κ. Σκοπούλη, προσβάλλουν απρόκλητα και κατά τρόπο βάναυσο την τιμή και την  υπόληψή της, το κύρος και την αξιοπρέπεια της ως ατόμου και ως επιστήμονα, αποδίδοντας σε εκείνη  ιδιότητες που κατάφωρα απάδουν προς την ηθική, κοινωνική, επιστημονική & θεσμική  υπόσταση και αξία της.
Η Υφυπουργός επισημαίνει  ότι ο 
κ. Πατούλης όχι μόνο χρησιμοποίησε τον ιστότοπο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αλλά ταυτόχρονα κατά τρόπο παράνομο και καταχρηστικό,  εκμεταλλευόμενος την έτερη  ιδιότητά του ως  Δημάρχου Αμαρουσίου, απέστειλε ηλεκτρονικά σε όλο το δίκτυο των μελών της ΚΕΔΕ,  την υβριστική  ανακοίνωση, " προφανώς για  λόγους πολιτικής προπαγάνδας".
Η κ. Σκοπούλη, ζητά από τον κ. Πατούλη όπως εντός 3 εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση της εξώδικης να ανακαλέσει με έγγραφη ανακοίνωσή του που θα  αναρτηθεί & θα διανεμηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως &η υβριστική από 02/6/2013 ανακοίνωση, τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης να απέχει στο μέλλον από ανάλογες εκφράσεις, χαρακτηρισμούς & ύβρεις.

«Ελεγχόμενη Στάθμευση»: Βρίσκεται σε εφαρμογή το μέτρο ή ΟΧΙ;

                                           Υπό ... αίρεση «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

«ΜΑΡΟΥΣΙ σε ΔΡΑΣΗ» με Εθελοντικό Καθαρισμό του Δάσους Συγγρού


«EBΡΙΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ» το Σάββατο 15 Ιουνίου


«Τραγούδια Αγάπης & Αντίστασης» με την Καίτη Μάρακα, στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»


«ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ: μια σύγχρονη απειλή»

      Μητροπολιτικό Κολλέγιο:Ενημερωτική εκδήλωση για την Παιδική Παχυσαρκία
Το Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου[Σωρού 74, Μαρούσι] και ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνουν την Τετάρτη, 19 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ: μια σύγχρονη απειλή», αγγίζοντας ένα από τα φλέγοντα θέματα υγείας του παιδιού σήμερα.
ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Δημήτρης Διαμαντής, Ακαδημαϊκός Διευθυντής, Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Γρηγόρης Ρίσβας, Διαιτολόγος–Διατροφολόγος, Τμήμα Διαιτολογίας, Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Γιάννης Μανιός, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας -Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία απορρέει από τη συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με τον Δήμο Αμαρουσίου, στα πλαίσια της οποίας το Τμήμα Διαιτολογίας αξιολογεί την αιτιολογία της παιδικής παχυσαρκίας, μέσω ερωτηματολογίων που αποστέλει στους γονείς και μετρήσεων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου, με στόχο την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και την παροχή συμβουλών διατροφής προς την οικογένεια. 

Δωρεαν προβολή παιδικής ταινίας το Σάββατο 15 Ιουνίου


Από τους Παιδικούς σταθμούς τα «Γεύματα Αγάπης»;



                                            Υπό ... αίρεση «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»

AMAΡYΣIA ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ


Οι Πλειστηριασμοί των ...Διαπραγματεύσεων!

                                    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο Ρυπαίνων Πληρώνει:«Ξεκινά συστηματικός έλεγχος σε κάθε γειτονιά της πόλης»

        Οσοι πολίτες δεν τηρούν το Νέο Κανονισμό Καθαριότητας, θα πληρώουν πρόστιμο
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν παρατηρηθεί σε αρκετά σημεία του Δήμου φαινόμενα που προσβάλλουν την αισθητική και φυσιογνωμία της πόλης μας. Συγκεκριμένα, έχουν παρατηρηθεί πολλά περιστατικά όπου ανεύθυνοι κι αδιάφοροι συμπολίτες μας ρυπαίνουν με διάφορους τρόπους τους δρόμους και τα πεζοδρόμια του προαστίου μας. 
Κατά παράβαση του ισχύοντος Κανονισμού Καθαριότητας, εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα, έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, μπάζα από ανακαινίσεις οικιών και καταστημάτων, φυτικά απορρίμματα και μεγάλα κλαδιά, χωρίς να έχουν προειδοποιήσει προηγουμένως την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας ή χωρίς να έχουν τηρήσει όσα προβλέπει ο Κανονισμός (π.χ. ενοικίαση και τοποθέτηση κατόπιν αδείας ειδικής σκάφης για την εναπόθεση και μεταφορά μπαζών).
 Τα συγκεκριμένα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς, σε συνδυασμό με τη διακοπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής για 5 συνεχείς μέρες, έχουν επιβαρύνει σημαντικά την εικόνα της πόλης και θέτουν σε κίνδυνο την Υγεία των συμπολιτών μας. Ήδη η Υπηρεσία Καθαριότητας και το προσωπικό της έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια για την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκομιδή των οικιακών και ογκωδών απορριμμάτων από τους δρόμους της πόλης και πιστεύουμε ότι η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Σύμμαχοι Υγείας» ...για την ιατροκοινωνική μέριμνα σε ανασφάλιστους & άπορους!

         Διευρύνει περαιτέρω το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο  Δήμος Αμαρουσίου
Σύμφωνο συνεργασίας για τη φροντίδα και την ιατροκοινωνική μέριμνα σε ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες μας, υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και του Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος εθελοντικής προσφοράς του Πανεπιστημίου Αθηνών «Σύμμαχοι Υγείας», Καθηγητή Ιωάννη Τούντα, σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του Δήμου, που λόγω του αποκλεισμού τους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εξαναγκάζονται να βάζουν την Υγεία τους σε δεύτερη μοίρα.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στη νέα «συμμαχία» του Δήμου, δήλωσε:
 «Ως Δήμος στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής έχουμε αναπτύξει σειρά από στοχευμένες δράσεις έχοντας στο πλευρό μας μεγάλο αριθμό πολύτιμων εθελοντών συνεργατών. Με τη υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με το εθελοντικό πρόγραμμα «Σύμμαχοι Υγείας» του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δήμος διευρύνει περαιτέρω το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς προς τους ανασφάλιστους και ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά συμπολίτες μας, θωρακίζουμε τη δημόσια Υγεία μέσα από κοινού δράσεις στον τομέα της πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης, αλλά και ενισχύουμε τις δομές φροντίδας Υγείας του Δήμου μας με στόχο την προαγωγή της Υγείας του πληθυσμού».

«Προληπτικός Οδοντιατρικός Ελεγχος» για 5ο κατά σειρά έτος, σε 2.086 μαθητές!

Με την εξέταση συνολικά 2.086 μαθητών στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Αμαρουσίου ολοκληρώθηκε ο προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος που για 5ο συναπτό έτος πραγματοποίησε το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» και με τη συμμετοχή εθελοντών οδοντιάτρων, ορθοδοντικών και προσωπικού του Πολυιατρείου.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι οδοντίατροι Πανάγιω Μπάγια Μπραϊνίνγκερ, Χριστίνα Παλιμετάκη, Σοφία Θεοδώρου, Μαρία Βλάχου, Δάφνη Κωστοπούλου και Αθανάσιος Θεοχάρης, όπως, επίσης, οι ορθοδοντικοί Αικατερίνη Δούμα και Αλεξάνδρα Κουματάνου, υπό το συντονισμό της υπεύθυνης των προγραμμάτων πρόληψης του Δημοτικού Πολυιατρείου Καίτης Σεβαστή.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του οδοντιατρικού ελέγχου στους μαθητές σημείωσε:

«Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για μαθητές»: Την Πέμπτη η απονομή των επάθλων

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η απονομή των επάθλων στους μαθητές των τριών σχολικών τμημάτων του Δήμου Αμαρουσίου που πρώτευσαν στον περιβαλλοντικό διαγωνισμό «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές» ως επιβράβευση για την περιβαλλοντική τους ευαισθησία. 
Την τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Τα έπαθλα που θα προσφερθούν σε κάθε μαθητή από τα τρία τμήματα που πρώτευσαν στο Διαγωνισμό είναι τα αντίστοιχα:
1ος νικητής
Τμήμα Α2, 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου με 5.758 συσκευασίες.
Δώρο – Έπαθλο: Ένα ποδήλατο σε κάθε μαθητή
 2ος νικητής
Τμήμα ΣΤ2, 1ου Δημοτικού Αμαρουσίου με 2.667 συσκευασίες
Δώρο – Έπαθλο: Ένα MP4 music player σε κάθε μαθητή
3ος νικητής
Τμήμα Α2, 5ου Λυκείου Αμαρουσίου με 1.639 συσκευασίες
Δώρο – Έπαθλο: Ένα MP3 music player για κάθε μαθητή
Αντιπροσωπεία μαθητών των πρωτευσάντων τμημάτων θα παρευρεθεί και στη μεγάλη καταληκτική τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης με συμμετοχή Δημάρχων και επισήμων.

Στη στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ»

ΤΡΙΑ(3) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί  στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Άσκηση ή μη ενδίκου μέσου κατά της υπ' αρ. 2813/2013 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών 
2. Εισήγηση για έγκριση καταβολής επιδικασθέντος ποσού τελεσίδικων αποφάσεων. 
3. Ανάθεση χειρισμού δικαστικής υπόθεσης σε "εξωτερικό" δικηγόρο, λόγω της ιδιαίτερης σημασίας της & της απαιτούμενης εξειδικευμένης γνώσης για τον χειρισμό της. 
(Δικάσιμος 5-6-2013 στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ε΄ ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ 
- υπόθεση φ 2149 ΑΜΑΛΙΕΙΟ).

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ετοιμα για κινητοποιήσεις τα Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου

Την Πέμπτη 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και των 3(τριών ) Σωματείων του Δήμου ΑμαρουσιουΑναπτύχθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και την  τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και τους Πολίτες στον Δήμο μας. 
Επιχειρείται εδώ και καιρό να μεταφερθούν οι ευθύνες που έχουν οι Αιρετοί για την κακοδιαχείριση των Δήμων σε εξιλαστήρια θύματα τους εργαζομένους και τους Πολίτες.
Οι εργαζόμενοι και οι  πολίτες δεν πήραν ποτέ πολιτικές αποφάσεις.
Έχουν υποστεί όμως το βάρος από τα λάθη και τις πολιτικές που εφάρμοσαν  διαχρονικά Δήμαρχοι και Κυβερνήσεις Μετά από διαλογική συζήτηση με τους εργαζόμενους πάρθηκαν ομόφωνα οι παρακάτω ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων για αποφάσεις  κινητοποιήσεων  
Κατάθεση αιτήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αμαρουσίου προκειμένου να ληφθεί απόφαση εάν και εφόσον έχει αποφασισθεί το κλείσιμο του Ν.Π.Δ.Δ. τότε να παρθεί απόφαση για μη απόλυση ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ και ασφαλή μετάβαση στο δήμο σε οργανωμένες διευθύνσεις.

"Αλληλέγγυοι Δρόμοι":στο πάρκινγκ πίσω από το ΟΑΚΑ, η «2η Διανομή Χωρίς Μεσάζοντες»

























«Η είδηση υπό διωγμό»!!!

      Μπλόκαραν την έκθεση των Ελλήνων φωτορεπόρτερ στο Ευρωκοινοβούλιο!!!
Την ώρα που η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας πακετάριζε την έκθεσή της «η είδηση υπό διωγμό», προκειμένου να μεταφερθεί στο Ευρωκοινοβούλιο και να παρουσιαστεί τη Δευτέρα 03 Ιουνίου, της ανακοινώθηκε πως η έκθεση δεν μπορεί να εκτεθεί ως έχει. 
Με πρόσχημα διαδικαστικά κωλύματα, κάποιοι γραφειοκράτες σταμάτησαν την παρουσίαση της έκθεσης στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια της, όταν, μάλιστα αυτή προετοιμαζόταν για πάνω από 6 μήνες, ανταποκρινόμενη στην κάλεσμα της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά.
Μήπως κάποιους σόκαραν τα όσα εικονίζουν οι φωτογραφίες της έκθεσης;
 Ως ΕΦΕ απαντάμε πως, εάν οι φωτογραφίες μας σοκάρουν κάποιους γραφειοκράτες και δεν επιθυμούν να τις δουν αναρτημένες στους κεντρικούς τοίχους του «ελεύθερου και ανοιχτού» Ευρωκοινοβουλίου που στηρίζει κατά τα άλλα όλα την ελευθερία του Τύπου, δηλώνουμε πως όσα αποτυπώνονται στην έκθεση αυτή, είναι ένα μικρό μόνο κομμάτι της καθημερινότητάς μας που βιώνουμε στην Ελλάδα εδώ και καιρό.