Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

«Προπόνηση» στο ΟΑΚΑ, κάνουν οι Αύρες της ΕΛ.ΑΣ !!!

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες και βίντεο από αύρες της Ελληνικής Αστυνομίας να βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ. Οι εικόνες έχουν προκαλέσει σάλο… ιδίως λόγω των γεγονότων στη γειτονική Τουρκία,αφού δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο λόγος για τον οποίο οι αύρες βρέθηκαν εκεί.
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, μία αύρα ρίχνει νερό, γεγονός που υποδηλώνει ότι ενδεχομένως να πρόκειται για κάποιου είδους άσκηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση του Δήμου Αμαρουσίου όπου βρίσκεται το ΟΑΚΑ για προγραμματισμένη δραστηριότητα της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΔΡΟΜΟΙ: 2η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013     8πμ - 2μμ
Τόπος διανομής: ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ 12 
(50μ. από το ΙΚΑ Αμαρουσίου)
Για να μη δημιουργηθεί συνωστισμός, παρακαλούμε να έρθετε στο χώρο διανομής τις παρακάτω ώρες:
Εάν το επώνυμό σας αρχίζει από:
Α έως και Ι :  8πμ – 10 πμ  /
Κ έως και Π : 10πμ – 12πμ  /
Ρ – Ω : 12πμ – 14μμ
ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ!
ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 
(ώρες 10.00πμ - 1.00μμ & 6.00μμ - 9.00μμ) στα τηλέφωνα:
6984 180 329 (Cosmote) – 6933 007 290 (Wind) – 215 55 10 111 (σταθερό)
Για ηλεκτρονικές παραγγελίες, στείλτε την παραγγελία και τα στοιχεία σας (απαραιτήτως) στο e-mail: allileggyoidromoi@gmail.com
ΟΝΟΜΑ:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
email:
                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Φταίω εγώ τώρα να γίνω Τούρκος;


Κοινός «ΑντιΦασιστικός» αγώνας Παπαδημούλη - Λιάννας & Βορίδη(του τσεκουράτου)!!!

                Γραφική και η στάση του Αλαβάνου...
Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε στο κτίριο της Παλιάς Βουλής παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου του «Δ.Ο.Λ» και του Βήματος Νίκου Χασαπόπουλου «Η Χρυσή Αυγή», η ιστορία, τα πρόσωπα και η αλήθεια» με συντονιστή μάλιστα της συζήτησης τον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «ΒΗΜΑ FΜ» Βασίλη Χιώτη. Στο πάνελ των ομιλητών εκπρόσωποι όλων των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου» πλην των... Ανεξάρτητων Ελλήνων. 
Δεν έχουμε διαβάσει το βιβλίο και ούτε πρόκειται για να πούμε και την αλήθεια, σίγουρα κάποιες αλήθειες θα περιέχει δεν είναι και δύσκολο να αποδείξεις το τι εστί «Χρυσή Αυγή», έχουν δημοσιευθεί εκατοντάδες κείμενα πάνω σε αυτό σίγουρα καλύτερα από του δημοσιογράφου του Βήματος που θα μένει μόνο στην επιφάνεια. Γιατί ένας βασικός ρόλος της «Χρυσής Αυγής σαν προβοκάτορας του συστήματος είναι να δίνει πάτημα ακόμα και στον Βενιζέλο να παριστάνει τον δημοκράτη (ήταν και αυτός καλεσμένος στην εκδήλωση δεν παρέστη λόγω υποχρεώσεων).
Η ουσία φυσικά δεν είναι το πόσο καλό είναι ή όχι το βιβλίο του Χασαπόπουλου αλλά ότι και αυτό το βιβλίο και η εκδήλωση για την παρουσίαση του, αποτελούν συνέχεια της λογικής και ρητορικής που αναπτύσει εδώ και πολύ καιρό το Δ.Ο.Λ» αλλά και άλλα καθεστωτικά ΜΜΕ και που είναι και επίσημο δόγμα της ΕΕ αλλά και της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.
Αυτή η λογική είναι απλή : «Φασισμός δεν είναι τα μνημόνια, η ΕΕ, το ευρώ ή χάος, οι επιστρατεύσεις των απεργών, το κουρέλιασμα ακόμα και του αστικού συντάγματος, τα αποφασίζομεν και διατάσομεν της τρόικας και της τρικομματικής, οι χιλιάδες αυτοκτονίες...

Στο «Hertfordshire» από 6 - 9 Ιουνίου, η συνάντηση της «Λέσχης Bilderberg»

Στο «Grove hotel» & οι Οδ. Κυριακόπουλος & Α. Παπαχελάς
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο ξενοδοχείο  «Grove hotel» του Χερτφορντσάιρ, όπου από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου θα φιλοξενηθεί η φετινή συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.
Τραπεζίτες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες, ειδικοί και μέλη διεθνών οργανισμών, επιστήμονες αποτελούν την ελίτ που απαρτίζεται από 150 άτομα τα οποία θα συμμετάσχουν στη συνάντηση που πραγματοποιείται μία φορά τον χρόνο.
Από τον κατάλογο όπως έχει ως τώρα από την Ελλάδα έχουν προσκληθεί ο επιχειρηματίας Οδυσσέας Κυριακόπουλος και ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς.
Μεταξύ αλλων στο ξενοδοχείο Grove θα καταλύσουν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Χένρυ Κίσσινγκερ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Αλί Μπαμπακάν, ο πρώην αρχηγός της CIA στρατηγός Πετρέους, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλιού Ζοζέ Εμανουέλ Μπαρόζο και η πριγκίπισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Είναι υπουργός της Ελλάδας ή «Λομπίστας» του Ισραήλ;

Αιχμηρά σχόλια από το  «ΚΑΛΑΜΙ» της Ν. ΥΟΡΚΗΣ !
Ξεπέρασε κατά πολύ και την Ρεπούση... Να τον χαίρονται, ο ελληνικός λαός και η κυβέρνησή του. Διέσυρε - υποτίμησε την Ελλάδα και την ιστορία, με την ομιλία του στο «American Jewish Committee»( Α. J. C), στην Ουάσιγκτον
Ο «Ξενόδουλος» Νεο-Ραγιάς υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος, αποδέχτηκε και «επικύρωσε» την διαπίστωση Νετανιάχου ότι «Ισραήλ και Ελλάδα είναι τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού» και... «ξαναγράφει» την ιστορία !!! Από πότε και πως, το ηλικίας 65 χρόνων κράτος του Ισραήλ ή ο - Θεοκρατικός - Εβραϊσμός, «συμμετείχαν» - μαζί με την Ελλάδα- στην «δημιουργία» του δυτικού ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ;
Ετυτυχώς γιά όλους μας, ο... 'Ελληνας υπουργός δεν είπε ότι ο 'Ομηρος, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων και λοιποί, ήταν Εβραίοι, ούτε πως τον Παρθενώνα ή το θέατρο της Επιδαύρου, τα δημιούργησαν Εβραίοι. 
Καταλάβατε, την «σπουδαιότητα» των «χρήσιμων Ναι-ναι-κων», υπουργών και μη, αποδεκτών και προπαγανδιστών τέτοιων ανιστόρητων τοποθετήσεων, που έχουν ξεκάθαρο στόχο; Καταλάβατε και που οδηγεί -εκτός των άλλων- η ξαφνική, αλλά στενή ''ελληνοϊσραηλινή φιλία''; Κατά τα υπόλοιπα, μας φταίει η... Ρεπούση... (Διαβάστε παρακάτω την ομιλία του)
Σημείωση: «Το Α. J. C» αναγνωρίζει τα Σκόπια ως... «Δημοκρατία της Μακεδονίας»...

Στο συνέδριο της Aμερικανο-Eβραϊκής Επιτροπής ο ABRAHAMόπουλος

Σύντομη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποίησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος,ο οποίος ήταν κύριος ομιλητής στο ετήσιο φόρουμ της Αμερικανό-Εβραϊκής Επιτροπής στην Ουάσιγκτον.
«Δεν θα επιτρέψουμε να εξαπλωθεί το μίσος και ο ρατσισμός», διαβεβαίωσε τους Αμερικανο-Εβραίους, ο «Ελληνας» υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στο συνέδριο της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής (AJC) που γίνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον. 
«Βρίσκομαι εδώ απόψε εκπροσωπώντας ένα έθνος που μοιράζεται τις ίδιες αξίες και αρχές με τον Εβραϊκό λαό, αρχές που έχουν ως αφετηρία την κοινή μας πολιτιστική και ιστορική καταγωγή. Δύο αρχαίοι λαοί που επί πάνω από 3 χιλιάδες χρόνια συναντώνται σε ολόκληρο το κόσμο, όπου αναπτύσσεται το εμπόριο, τα γράμματα, οι τέχνες και οι επιστήμες, όπου δημιουργείται πολιτισμός», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος στην ομιλία του και πρόσθεσε «έρχομαι ως αγγελιοφόρος φιλίας και αλληλεγγύης».

«Το περιβάλλον είναι το πραγματικό μας Σπίτι»

Τη σπουδαιότητα της προστασίας του Δάσους Συγγρού ως υπόθεση που αφορά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρ. του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών, αιρετών, εκπροσώπων του Σ.Π.Α.Π και φορέων από την πόλη του Αμαρουσίου και τους όμορους δήμους των βορείων προαστίων αλλά και παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Σ.Π.Α.Π Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με σύνθημα: «Το περιβάλλον είναι το πραγματικό μας Σπίτι» που διοργάνωσαν ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) στο Δάσος Συγγρού με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.


«ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ»:Διαδοχικές εκδηλώσεις σε 15 & 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

Τους στόχους της πρωτοποριακής δράσης EPHE που ξεκινά ο Δήμος Αμαρουσίου στο 15ο και 16ο Δημοτικό Σχολείο κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα παρουσίασε στους γονείς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης
Η φιλοσοφία της πρωτοποριακής δράσης EPHE (EPODE for the Promotion of Health Equity) του ευρωπαϊκού προγράμματος «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ» που αφορά στην προώθηση της ισότητας στον τομέα Υγείας και στη βελτίωση των συμπεριφορών που σχετίζονται με τη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα των οικογενειών των συμμετεχόντων σχολείων, και υλοποιείται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποκλειστικά στη χώρα μας και σε πιλοτικό επίπεδο στο Δήμο Αμαρουσίου, παρουσιάστηκε σε διαδοχικές εκδηλώσεις στο 15ο και στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου με τη συμμετοχή πλήθους γονέων. Τις ενημερωτικές συναντήσεις χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος κατέθεσε τη σπουδαιότητα του προγράμματος για την ορθή παιδική ανάπτυξη και τη μετέπειτα ζωή αλλά και τη σημαντική συμβολή των δασκάλων και των γονιών στην υιοθέτηση των σωστών διατροφικών συνηθειών από μέρους των παιδιών.

«Τράπεζα Αίματος» δημιουργεί ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 16ου Δ. Σ. Α.


Την έναρξη λειτουργίας της «Τράπεζας Αίματος του 16ου Δημοτικού  Σχολείου Αμαρουσίου» σηματοδότησε η «1η εθελοντική αιμοδοσία» που διοργάνωσε την Κυριακή 2 Ιουνίου στο χώρο του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων!
Μπορεί η συμμετοχή στην «αυτή Εθελοντική Αιμοδοσία» να μην ήταν μεγάλη (σε σχέση πάντα με τον αριθμό των γονιών και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου), αλλά όπως σημειώνει  σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο «Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού  Σχολείου Αμαρουσίου»«ελπίζουμε πως σιγά - σιγά αυτό θα αλλάξει & θα αλλάξει σίγουρα, γιατί το αίμα δεν γνωρίζει έθνη, φυλές και φύλα και οι συμμετέχοντες το απέδειξαν αυτό περίτρανα»!
Ολοι όσοι προσήλθαν για να προσφέρουν αίμα & δεν μπόρεσαν τελικά να δώσουν μετά από σύσταση της γιατρού του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» ή για οποιοδήποτε άλλο ιατρικό λόγο, μπορούν ανά πάσα στιγμή, τόσο αυτοί, όσο και όποιος άλλος επιθυμεί, να πάνε στο «Τμήμα Αιμοδοσίας» του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» ή αλλού, και να δώσουν αίμα για την «Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου»  η οποία τηρείται στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο.

«Μαζί αλλάζουμε τη γειτονιά μας»!

Τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τη Δημοτική Αρχή για την περιοχή της Αγίας Φιλοθέης, καθώς και το στάδιο υλοποίησής τους  συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στην ανοικτή συνάντηση που είχε με τους κατοίκους της γειτονιάς, στο Θέατρο της Αγίας Φιλοθέης, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαλόγου και ενημέρωσης «Μαζί αλλάζουμε τη γειτονιά μας», που καθιέρωσε η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να υπάρχει εκ του σύνεγγυς επαφή με τους κατοίκους κάθε γειτονιάς και συζήτηση για την από κοινού αντιμετώπιση των ζητημάτων που θα βελτιώσουν την ποιότητα της καθημερινής ζωής.
Στην τοποθέτησή του στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης,αναφέρθηκε στο συστηματικό αγώνα που δίνει η Διοίκηση του Δήμου για την προστασία της έκτασης που βρίσκεται στο Ο.Τ. 45 στην Αγία Φιλοθέη, προκειμένου να παραμείνει κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και να μην οικοπεδοποιηθεί.
Σε ειδική αναφορά για τις τελευταίες εξελίξεις, τόνισε ότι «τα νέα νομικά δεδομένα δεν αλλάζουν τον πρωταρχικό στόχο μας. Τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη γιατί είναι δυνατόν να επιδράσουν στην ισχύ των διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί, μεταξύ αυτών και στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος και δεσμευόμαστε ότι το Ο.Τ. 45 θα παραμείνει κοινόχρηστος χώρος.»

Μήνυμα Μανιάτη για την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»

          ΜΗΝΥΜΑ TOY ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 
Η «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» έχει στόχο την ενίσχυση των περιβαλλοντικών δράσεων, την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών και την ενθάρρυνση ανάπτυξης δράσεων, ώστε αυτές να μην αποσκοπούν μόνο στην ανάληψη των ευθυνών, αλλά και στη δημιουργία μιας περιβαλλοντικής κουλτούρας που θα προάγει τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη.
Είναι θετικό ότι συνεχώς διευρύνεται η κοινωνική ευαισθησία για το περιβάλλον και ότι η εξελιγμένη τεχνολογία παρέχει τα μέσα, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα περιβαλλοντικά προβλήματα .
Όμως οι πολιτικές ηγεσίες, πρέπει να εφαρμόσουν στην πράξη μέτρα και πολιτικές για την προστασία του Περιβάλλοντος . Ιδιαίτερα οι ανεπτυγμένες χώρες που προξενούν τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση του πλανήτη.
Αυτό αποτελεί βασική υποχρέωση προς τις αυριανές γενιές.
H Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου  Τομέα Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής   έχει  αναπτύξει μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Σ.Π.Α.Π γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

O Mαρμαρωμένος Λαός ...


Το πλοίο για τη Γάζα, θα σαλπάρει και για Πόλη;


              Προς τους εκλεκτούς κ.κ. 
Άρη Χ"στεφάνου & Δημήτρη Πλειώνη που επέβαιναν στο τουρκικό καράβι «Mavi Marmara» το οποίο δέχτηκε στις 31 Μαΐου 2010 τα πυρά των Ισραηλινών κομάντο αλλά και τους κ.κ. Γασπαράτου Ευγενία, Θεοχαροπούλου Αικατερίνη, Καρατζά Γεώργιο, Καρυπίδη Ιωάννη, Κοσματόπουλο Νικόλαο, Λάμπρου Ηλία, Μαθιουλάκη Εμμανουήλ, Μουστάκα Ανδρέα - Μάριο, Ναϊμ Ελγαντούρ, Παπαδοκωστόπουλο Αριστείδη, Πισσία Ευάγγελο, Πολίτη Παναγιώτη, Συγγελάκη Πολυάνθη, Τζιούμπα Αθανάσιο, Τικτόπουλο Μιχαήλ - Αχιλλεα, Ψαρά Μαρία που επέβαιναν στο πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» καθώς επίσης και τους  Βαλκάνο Νικόλαο, Γελάλη Δημήτριο, Κιτίδη Αικατερίνη, Κυρίλλου Δήμητρα, Λιερό Γεώργιο, Τραβάλου Αφροδίτη & Τσιγαρίδα Χρήστο που επέβαιναν στο πλοίο «Σφενδόνη»:
Ετοιμάζεστε να σαλπάρετε για την Πόλη προς βοήθεια των αγωνιζόμενων Τούρκων κατα του  «ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ» Ταγίπ Ερντογάν;
Ερωτώ ειδικά εσάς κ. Άρη Χατζηστεφάνου, γιατί  στο εξαιρετικό ιστολόγιό σας «xstefanou.infowarproductions.com», δεν είδα πουθενά να αναφέρεστε στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Πόλη και σε άλλες 43 πόλεις της Γείτονος ... 
Προβάλετε ωστόσο ειδήσεις που ένας κακοπροαίρετος αναγνώστης θα μπορούσε να σας παρεξηγήσει ...
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΤΙΤΛΟΙ 

Mίκης σε Ρεπούση: «Είναι προνόμιο να ζεις στην Ελλάδα»!

Δριμύτατη επίθεση στην «ΨευτοΑριστερά» και στους «ΕθνοΜηδενιστές», όπως τους αποκάλεσε, εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Ο Θεοδωράκης απευθύνθηκε και στην κ. Μαρία Ρεπούση τονίζοντας ότι είναι προνόμιο της που ζει στην Ελλάδα.
«Αν είχα δύναμη, είπε χαρακτηριστικά, θα έλεγα στη Ρεπούση: είναι προσόν που ζεις στην Ελλάδα και είσαι Έλληνας. Αν δεν το καταλαβαίνεις πήγαινε αλλού, πήγαινε να ζήσεις στη Νιγηρία». 
Σύμφωνα με το «cretalive», ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 30 Μαϊου, με θέμα την «Ιστορία των Κρητικών Επαναστάσεων» χαρακτήρισε τη σημερινή αριστερά «λεπτεπίλεπτη», ενώ έκανε σφοδρή επίθεση στους «ανθέλληνες» και τους «απάτριδες».
O Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε πως είναι ριζωμένος αριστερός και πως αυτή η ρίζα της αριστεράς που έχει μέσα του προέρχεται από τη ρίζα της ελληνικής επανάστασης.
Την ίδια ώρα η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ επέλεξε να απαντήσει σε όλες τις κριτικές που δέχεται το τελευταίο διάστημα, μέσω ενός άρθρου της που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των ΣΥΝτακτών» (του ΣΥΝωστισμού βεβαίως-βεβαίως).
Τι υποστηρίζει; Υπάρχει κίνδυνος, ισχυρίζεται, για όποιον «δεν συμφωνεί με την επικρατούσα άποψη»!!!
Η Κεμαλόφρων Ρεπούση που όταν ομιλεί ανεβάζει τα εκλογικά  ποσοστά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε δυσθεώρητα πλέον ύψη, προχωρά στην αντεπίθεση, λέγοντας με περισσή θρασύτητα «Η.Π.Α.νθρώπου»(που λέει & ο Ζουράρις)ότι «από το καθεστώς της εθνικής ορθότητας περάσαμε σε καθεστώς εθνικής τρομοκρατίας»...

Στην πρόσληψη 40 Διμηνιτών στην καθαριότητα, προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου

Στην πρόσληψη σαράντα (40) ατόμων ειδικότητας ΥΕ Εργατών Καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, θα προχωρήσει ο Δήμος Αμαρουσίου σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 159/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει από 3 έως 7 Ιουνίου 2013 
από 8:30 π.μ. έως 2 μ.μ.στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, Μαρούσι)
στο Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Δήμαρχοι: «No pasarán»

 «Φωτιές» ανάβουν στην Αυτοδιοίκηση οι επικείμενες συγχωνεύσεις - καταργήσεις Ν.Π., οι οποίες θεωρούνται ως προοίμιο απολύσεων.  Βαρύ κλίμα και στα Βόρεια Προάστια, με τους αιρετούς να υποστηρίζουν ότι «δεν αντέχουμε άλλες περικοπές».

Αναβρασμός επικρατεί για μια ακόμη φορά στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοί-κησης μετά το έγγραφο - «φωτιά» του υπουργείου Εσωτερικών, που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα και με το οποίο ζητά από τους δήμους αναλυτική καταγραφή των Νομικών Προσώπων, καθώς και απογραφή «εξπρές» του προσωπικού που απασχολούν, με τα στοιχεία να πρέπει να έχουν σταλεί ως τις 31 Μαΐου.
 Η κίνηση του υπουργείου θεωρείται από τους αυτοδιοικητικούς ως προοίμιο απολύσεων δημοτικών υπαλλήλων, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, η νέα απογραφή θα συμβάλλει στον προγραμματισμό για καταργήσεις και συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), από όπου θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό, το οποίο θα αποτελέσει ένα μεγάλο ποσοστό για τις 25.000 διαθεσιμότητες και τις 4.000 απολύσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι τα τέλη του έτους. Κάτι που, όπως αναφέρουν, ανοίγει ευθέως τον δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων των δημοτικών υπηρεσιών.
                                                         Νέα απογραφή

Συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΙΣΑ, ο Πατριάρχης Μόσχας & Πάσης Ρωσίας κκ. Κύριλλος!

Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών χοροστατούντος του  Μακαριωτατου Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ.κ. Κύριλλου και του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β με τη συμμετοχή του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ.Μάξιμου και άλλων Αρχιερέων και κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του «Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών» κ. Γιώργος Πατούλης
Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε μαζί ο Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Δήμτσας, καθώς επίσης σειρά επισήμων όπως οι Υπουργοί κ.κ. Νεράτζης και Μηταράκης, ο Πρέσβης της Ρωσίας, της Ελβετίας και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη τόνισε ότι «η Αρχιεπισκοπή όπως και άλλες Μητροπόλεις αγωνίζονται και προσπαθούν, όπως το Πατριαρχείο της Μόσχας και οι Μητροπόλεις της Ρωσίας για τους ίδιους σκοπούς».

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Πλατεία ΤΑΞΙΜ: «Σκουριές» & στην Πόλη ...

Το «ΑΔΕΛΦΑΤΟ» των Αντι-Ρατσιστών της «Ελεεινής»... κεντροΑριστεράς του ΣYNωστισμού!

Η νέα ταινία των «Monty Python» σε σενάριο Μ. Ρεπούση
  Αφιλοκερδής συμπαράσταση: Θάλεια Δραγώνα, Αννα Φραγκουδάκη, Θάνος Βερέμης κ.α.
 ΜΕGAs XOΡΗΓΟΣ:«ΣΚΑΪ» ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Η Μαρία Ρεπούση θυμίζει κάπως την Αννα Βίσση. 
Είναι… απελπιστικά διαθέσιμη σε κάθε κυβέρνηση, σε κάθε κόμμα, σε κάθε εξουσιαστικό σχηματισμό που χρησιμοποιεί ελληνίδα φωνή για βάρβαρα προστάγματα. 
Να μην ξεχνάμε την πορεία της μανδάμας. Ενώ ήτο βεριτάμπλ συνασπισμένη, έγινε διάσημη επί Νέας Δημοκρατίας! 
Οχημά της προς τη δόξα και τον αγήραστο έπαινο (πάντων των κεμαλικών) ήταν το βιβλίο της Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού, όπου οι Σμυρνιοί, που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη φλεγόμενη πόλη τους και τις χατζάρες των Τούρκων σφαγέων, απλά… «συνωστίζονταν» στην προκυμαία του λιμένος. 
Λες και ήταν εκδρομείς που θα έβαζαν πλώρη για μονοήμερη κρουαζιέρα σε Πόρο, Αίγινα, Σπέτσες. Μετά ο Συνασπισμός/ΣΥΡΙΖΑ τής φάνηκε τρε μπανάλ και πήγε κατά τον κυρ Φώτη-Φανούρη Κουβέλη μεριά. Πάλι τράβηξε άσο! Η ΔΗΜ.ΑΡ, αν και εκλογικόν καρυδότσουφλο, τράβηξε μέχρι κυβέρνηση μεριά και συναποφασίζει για το μέλλον των Ελλήνων (αν βέβαια συμφωνεί και η κυρα-Ρεπούση, υπάρχουν Ελληνες και δεν αποτελούν «μύθο»). Το έχει άραγε το άστρο της να λούεται εσαεί από το φως του γκουβέρνου ή απλά για να δομηθεί ένας μηχανισμός εξουσίας ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η παρουσία Ρεπουσοειδών;           
                                                          Οι «μύθοι»

Το κυγκλίδωμα μίας ... ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ!


Ο εθνομηδενισμός, η κρίση & το μέλλον Ελλάδας - Κύπρου

  Ο Παναγιώτης Ήφαιστος απαντά στις ερωτήσεις του «Εμπροσθοφύλακα»
 1. Έχετε κάνει συχνά αναφορές στα μεταμοντέρνα εθνομηδενιστικά ιδεολογήματα. Ποιο ρόλο διαδραματίζουν οι επιστήμονες και τα πανεπιστημιακά τμήματα που θέτουν ως προμετωπίδα τους τα μεταμοντέρνα ιδεολογήματα με σκοπό να πλήξουν και να αποδομήσουν το έθνος και την κυριαρχία, θεοποιώντας τον κοσμοπολιτισμό; 
Ποιοι μπορούν τελικά να αποτελέσουν τον αντίποδα αυτών;
Υποχρεωτικά θα πρέπει να μιλήσουμε συντομογραφικά για ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Από την σκοπιά της πολιτικής θεωρίας του διεθνούς συστήματος το έχω αναπτύξει στην τελευταία μου μονογραφία «Κοσμοθεωρία των Εθνών» (Εκδόσεις Ποιότητα), κυρίως στα κεφάλαια 4 και 5. Αφορά την πορεία από τον Μεσαίωνα στους Νέους Χρόνους, την διολίσθηση της Νεοτερικότητας στον μοντερνιστικό υλισμό, και στην συνέχεια στον μηδενιστικό μεταμοντερνισμό ή εθνομηδενισμό. Χωρίς να σκιαγραφήσουμε την διαδρομή του μοντερνισμού δεν θα καταλάβουμε τι είναι ο μεταμοντερνισμός.
Ο εθνομηδενισμός είναι μια εύστοχη ελληνική λέξη η οποία περιγράφει την ανθρωπολογική υποβάθμιση όταν κυριαρχούν οι μεταμοντέρνες παραδοχές. 
Γι’ αυτό, έστω και στοιχειωδώς, απαιτείται να εξηγήσουμε το τι είναι μεταμοντερνισμός και το πώς εντάσσεται στην διαδρομή της Νεοτερικότητας. 
Η καλύτερη ανάλυση για το θέμα αυτό είναι του Παναγιώτη Κονδύλη 
«Η παρακμή του Αστικού Πολιτισμού» (Εκδόσεις Θεμέλιο) και του Θόδωρου Ζιάκα, «Ο σύγχρονος μηδενισμός» (Εκδόσεις Αρμός). 

Προ των πυλών του χάους, η Ελλάδα !!!

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Στην πατρίδα μας διαπιστώνονται αρκετές ομοιότητες με τις συνθήκες εκείνες, οι οποίες προκάλεσαν τη γαλλική επανάσταση - ειδικά όσον αφορά τη διαγραφή του χρέους, τις πιέσεις των πιστωτών, την κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας, καθώς επίσης την εξοντωτική πολιτική λιτότητας
«Η ένδοξη επανάσταση του 1688 στην Αγγλία εξελίχθηκε ειρηνικά, οδηγώντας τη χώρα σε ένα διαρκώς αυξανόμενο βιοτικό επίπεδο - επάνω στο οποίο στηρίχθηκε η μετέπειτα βρετανική αυτοκρατορία. Αντίθετα, η γαλλική επανάσταση του 1789 ήταν βίαια και καταστροφική - με αποτέλεσμα, το βιοτικό επίπεδο των Γάλλων να ευρίσκεται για έναν ολόκληρο αιώνα πίσω από το αντίστοιχο των Βρετανών. 
Η διαφορά μεταξύ των δύο επαναστάσεων εναντίον των τότε απολυταρχικών καθεστώτων, της αυταρχικής ηγεμονίας καλύτερα, ήταν ο τρόπος διαχείρισης των δημοσίων χρεών» (H. James). 
                           Ανάλυση
Η βρετανική επανάσταση εναντίον των Stuarts οδήγησε σε ένα νέο δόγμα: στο ότι τα θέματα του προϋπολογισμού της χώρας θα αποφασίζονταν από το κοινοβούλιο - από έναν Θεσμό δηλαδή, ο οποίος εκπροσωπούσε τους Πολίτες.

Μην κλαις για μένα, Ευρώπη ...

 των Τόμας Κάταν και Μάρκους Ουόκερ ©Wall Street Journal
Στην Ισπανία η ανεργία φτάνει το 27%. Η νεολαία εγκαταλείπει την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Ένας στους τέσσερις Έλληνες δηλώνει πως με δυσκολία πληρώνει τα είδη διατροφής του.
Παρά όμως τις φοβερές αυτές οικονομικές συνθήκες, η Ευρώπη δε διαθέτει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να βρει στον κόσμο δουλειά. 
Σύμφωνα με το γερμανικής κατασκευής πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης του ευρώ, οι Νοτιοευρωπαίοι προβλέπεται να συνεχίσουν τις περικοπές στις κρατικές δαπάνες, τους μισθούς τους και τις τιμές, ως ότου ξαναγίνουν ανταγωνιστικοί. Σύμφωνα με τις μελέτες της «Γκόλντμαν Σακς», με τους σημερινούς ρυθμούς, αυτό μπορεί να χρειαστεί κι άλλη μια δεκαετία ή και περισσότερο.
Η συνεχιζόμενη ταλαιπωρία εγείρει ένα ερώτημα: 
υπάρχει κάποιο σημείο στο οποίο οι Ευρωπαίοι θα πουν απλά «φτάνει πια»;
Εντάξει, οι Ευρωπαίοι διαμαρτυρήθηκαν κατά της λιτότητας. Πἐραν όμως ορισμένων αμυχών, καμία χώρα δεν εγκατέλειψε το ευρώ. Η υποστήριξη προς το κοινό νόμισμα παραμένει υψηλή, παρά τη γενικευμένη δυσαρέσκεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). 

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Η «Εξέγερση» των Δέντρων «ξεριζώνει» την παντοκρατορία Ερντογάν;

Από  την Κωνσταντινούπολη όπου ζει και διδάσκει, ο Βαγγέλης Κεχριώτης, επίκουρος καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου,  έστειλε, σήμερα το πρωί, το κείμενο που ακολουθεί:
 μια αποτύπωση και ένα πρώτο σχόλιο για τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των κατοίκων της πόλης, που χθες κορυφώθηκε και πήρε δραματική τροπή...
Παρασκευή : Το κέντρο της Πόλης απόψε ξαγρύπνησε. Οι επιθέσεις της αστυνομίας συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα. Είναι η τέταρτη μέρη των διαδηλώσεων που τώρα πια εξαπλώνονται και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας. Αφορμή υπήρξε το ξερίζωμα δύο δέντρων στο πάρκο που βρίσκεται δίπλα στην Πλατεία του ΤάξιμΑυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δύο χρόνια τώρα, μια μαζική πρωτοβουλία πολιτών, που περιλαμβάνει αρχιτέκτονες και πολεοδόμους, προσπαθεί , με κάθε τρόπο να τραβήξει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και να πείσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στα σχέδιά της να κατασκευάσει ανισόπεδους κόμβους που σχεδόν καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση στην ιστορική πλατεία σε πεζούς, κι έτσι δεν επιτρέπει την χρήση της για μαζικές διαδηλώσεις.
Φέτος, η κυβέρνηση απαγόρευσε τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στην πλατεία,  κι αυτό οδήγησε  σε μεγάλης κλίμακας επεισόδια. 

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Eθελοντική Αιμοδοσία στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου


Tην Τετάρτη η συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της «ΛΥΜΠΕΡΗΣ Α.Ε»

Συνέχεια στις «παρασκηνιακές» μεθοδεύσεις της ιδιοκτησίας των «Εκδόσεων Λυμπέρη» έδωσε η - με αδιαφανείς διαδικασίες - μεταφορά των τίτλων «Hello», «Τηλεκοντρόλ», «7 μέρες TV» και «Εγώ» της εταιρείας, στον έλεγχο της νεοσυσταθείσας εκδοτικής εταιρείας «Alpha Editions A.E.», συμφερόντων Δημ. Κοντομηνά και Θεοχ. Φιλιππόπουλου.  
Υπενθυμίζεται ότι οι 200 περίπου εργαζόμενοι της «LIBERIS PUBLICATIONS»  βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο, είτε σε επίσχεση εργασίας, είτε απολυμένοι χωρίς αποζημίωση, με οφειλόμενες αποδοχές 800.000 και πλέον € (πρόσφατη απόφαση Ειρηνοδικείου Κρωπίας). 
Επίσης, η «LIBERIS PUBLICATIONS» οφείλει μόνο στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ ασφαλιστικές εισφορές πλέον των 5.000.000 €.
Η ΕΣΠΗΤ, παρούσα  στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή τόσο συνδικαλιστικά όσο  και νομικά (κατασχέσεις-προσφυγές-αγωγές κ.λπ),  και με  δεδομένο ότι δεν αποδεχόμαστε κανένα τετελεσμένο, καμία συνθήκη εις βάρος των δικαιωμάτων των δοκιμαζόμενων συναδέλφων μας, στηρίζει την απόφαση της Γ.Σ. των εργαζομένων της ΛΥΜΠΕΡΗΣ Α.Ε., για συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 και ώρα 16.30 στα Γραφεία της εταιρείας (Αμαρουσίου Χαλανδρίου 92, Αμαρούσιο), στο πλαίσιο προάσπισης των εργασιακών, μισθολογικών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

AMAΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ


Ο κόσμος σύμφωνα με την «MONSANTO»


«Η διατροφική συνήθεια των παιδιών μας σημαίνει Υγεία»

Επίσημη παρουσίαση της πρωτοποριακής δράσης ΕPHE με τίτλο: «Η διατροφική συνήθεια των παιδιών μας σημαίνει Υγεία» που υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου στο 15ο και στο 16ο Δημοτικό Σχολείο στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ
Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, 18:00, 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου
Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, 19:30, 15ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου
Η πρωτοποριακή δράση EPHE (EPODE for the Promotion of Health Equity) του ευρωπαϊκού προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ που αφορά στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και υλοποιείται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποκλειστικά στη χώρα μας και σε πιλοτικό επίπεδο στο Δήμο Αμαρουσίου, και συγκεκριμένα στις Α’ & Β’ τάξεις του 15ου και 16ου Δημοτικού Σχολείου, παρουσιάζεται σε δύο διαδοχικές εκδηλώσεις τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013.
Τις εκδηλώσεις για την επίσημη ενημέρωση των γονέων και των εκπαιδευτικών θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
 Συγκεκριμένα, οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν: