Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Βραδιές Ποίησης Δρόμου & Εικαστικών


Bροντερό ΟΧΙ από 11 Δήμους, στην ενοποίηση του Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης με το «Αγία Σοφία»

       Τάσσονται υπέρ της δημιουργίας Υγειονομικού Μπλόκ
                          στα ΒορειοΑνατολικά Προάστια
ΟΧΙ στην Διοικητική ενοποίηση του Γ. Ν. Παίδων «Αγία Σοφία« με το Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης λένε 11 Δήμοι των Βορείων Προαστίων, οι οποίοι - όπως προκύπτει από την νέα επιστολή του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιώργου Πατούλη προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο - ζητούν & την δημιουργία Υγειονομικού Μπλοκ στα Βορειανατολικά Προάστια μεταξύ των Νοσοκομείων: Γ.Ν. Σισμανογλείου, Γ.Ν. Αμαλία Φλέμινγκ και του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α κ. Πατούλης, ζητά από τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο, να προχωρήσει το Υπουργείο στην άμεση τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Υ4α/οικ.123892/2012 (35/15/Β’/2012) με την υπαγωγή της διοικητικής ευθύνης του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης στο Γ.Ν. Σισμανόγλειο και τη δημιουργία Υγειονομικού Μπλόκ στα Βορειανατολικά Προάστια, ζητά από το Υπουργείο Υγείας.
Η νέα επιστολή του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλη, έπεται ... 

Αντι-Ρατσιστική ΤΡΙκυβέρνηση!!!

H ΝΑΟΜΙ ΚLEIN με τους Εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ


Τι έχουμε οι Ερ΄ μοι & ψοφάμε;

Εισαγόμενο «φρούτο» από την ΕΕ, οι «Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις»

Πρόκειται για νέα «μηχανή εξυπηρέτησης» της κομματικής  πελατείας του Δημάρχου αλλά & αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων
Την Τρίτη Μαίου το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου ενημέρωσε τις παρατάξεις της μειοψηφίας του Δ. Σ. Αμαρουσίου  σχετικά με τη δράση της Δημοτικής Αρχής γύρω από το θέμα της σύστασης «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» με τη συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου.
Το νέο αυτό φρούτο, το οποίο μας ήρθε από την ΕΕ και πάλι, αφορά την προσπάθεια δημιουργίας κοινοπρακτικών επιχειρήσεων μεταξύ διάφορων φορέων και φυσικών προσώπων έχοντας στόχο την τόνωση της απασχόλησης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο, με την επιδότηση της ΕΕ μέσω ΕΣΠΑ.
 Ως εδώ καλά θα μπορούσε να πει ένας καλόπιστος και αφελής πολίτης, όμως πίσω από τα ωραία λόγια και τις εξαγγελίες του προγράμματος κρύβονται:
 η διαπλοκή μεταξύ ιδιωτικών εταιριών και ιδιωτών επιχειρηματιών προσκείμενων στους κατέχοντες την εξουσία, η υλοποίηση της  πολιτική της Ε.Ε. για διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων σε βάρος του δημόσιου κοινωνικού κράτους πρόνοιας και η περαιτέρω αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.

«Καίγονται» οι ασφάλειες ... αισιοδοξίας!


Ξεκινά στις 10.00 π.μ το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ξεκινούν στις 10.00 το πρωί στα Γιάννενα οι διήμερες εργασίες του τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με κεντρικό θέμα συζήτησης και αίτημα: Η ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστής στην ανασυγκρότηση της χώρας.
Η κήρυξη των εργασιών θα γίνει από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, θα παρουσιάσει την κεντρική εισήγηση που θα αφορά στις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης», με αναδιαρθρώσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δομών και υπηρεσιών, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στους δήμους της χώρας στα τρία χρόνια εφαρμογής των μέτρων δημοσιονομικής σταθερότητας  και τα οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά τις τεράστιες περικοπές των πόρων που έχουν γίνει την τελευταία τριετία.
Ειδική αναφορά αναμένεται να γίνει τόσο από τον πρόεδρο όσο και από τους συνέδρους στις επαπειλούμενες νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων, κυρίως δημοτικών επιχειρήσεων, και απολύσεις εργαζομένων σε αυτά. 

Πρεμιέρα για το Θερινό Σινέ «Μίμης Φωτόπουλος» στις 9 μ.μ.

             Για 7η συνεχή χρονιά στα  το εισιτήριο !!!
Έτοιμος να υποδεχθεί τους φίλους της 7ης Τέχνης είναι και φέτος ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος Αμαρουσίου «Μίμης Φωτόπουλος» κάνοντας πρεμιέρα αύριο Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 στις 9 μ.μ. με τη δραματική ταινία «Άν».
Στο γνώριμο φιλόξενο χώρο του κινηματογράφου επί τη οδού Αγ. Κωνσταντίνου (δίπλα στο Εμπορικό κέντρο Αίθριον), μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία για μία ακόμα σεζόν να περάσουν όμορφα καλοκαιρινά βράδια και να απολαύσουν ταινίες α’ προβολής, αλλά και παλαιότερες αγαπημένες, σταθμούς στην ιστορία της μεγάλης οθόνης.
Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Δήμου Αμαρουσίου προς τους πολίτες, το εισιτήριο διατηρείται για 7η συνεχή χρονιά στο ίδιο χαμηλό επίπεδο των 5 ευρώ, με στόχο ο Δημοτικός Κινηματογράφος να αποτελεί μία ευχάριστη διέξοδο ψυχαγωγίας και διασκέδασης για όλους.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Υψους 386,8 εκατ. €, το ταμειακό πλεόνασμα που παρουσιάζει ο προϋπολογισμός της Αυτοδιοίκησης

Ταμειακό πλεόνασμα ύψους 386,8 εκατ.  € παρουσιάζει το α’ τετράμηνο του 2013 ο ενοποιημένος προϋπολογισμός της αυτοδιοίκησης. Το πλεόνασμα οφείλεται κυρίως στην βελτίωση των ιδίων εσόδων και συγκεκριμένα των εσόδων από ανταποδοτικά τέλη, φόρους, λοιπά τέλη, δικαιώματα, παροχή υπηρεσιών, καθώς οι επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το α’ τετράμηνο του 2012.
Σε ότι αφορά τις δαπάνες στο α’ τετράμηνο του έτους είναι μειωμένες κατά 3,61% σε σύγκριση με το α΄ τετράμηνο του 2012, ποσοστό που αυξάνεται στο 13,4% εάν αφαιρεθεί η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων από την ειδική επιχορήγηση που καταβλήθηκε στους ΟΤΑ από την αρχή του 2013.

Να μην κλείσει κανένας Παιδικός & Βρεφονηπιακός Σταθμός

Το στραβοκοίταγμα του ... ΔενΔΙΑ !


Tην Κυριακή η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΞ. ΠΟΛ. Συλλόγου Ψαλιδίου

Το ΔΣ του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαλιδίου Αμαρουσίου σας καλεί στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ.
Θέματα Ημερησίας Διάταξης
1.Εκλογή Προέδρου Συνέλευσης
2.Απολογισμός Πεπραγμένων
3.Ταμειακός Απολογισμός
4.Προγραμματισμός
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 την ίδια ώρα , στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα.

Στη δίνη της κρίσης «The Mall Athens» & «Golden Hall»!!!

Μείωση της τάξεως του 8% εμφανίζουν οι πωλήσεις στα τρία εμπορικά κέντρα της Lamda Development (The Mall Athens, Golden Hall στο Μαρούσι και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη) κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Ωστόσο, όπως σημείωσαν στελέχη της εισηγμένης, στο πλαίσιο σχετικής παρουσίασης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, οι πωλήσεις κατά το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2012 είχαν ευνοηθεί από τις εποχικές αγορές του Πάσχα, κάτι που δεν συνέβη φέτος. 
Ηδη μάλιστα, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία, η εικόνα του Απριλίου ήταν βελτιωμένη. 
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda Development, οι «αντοχές» που έχουν επιδείξει τα εμπορικά κέντρα εν γένει, στην πτώση της κατανάλωσης την περίοδο της οικονομικής κρίσης, μεταφράζονται σε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, που θα αποδώσει σημαντικά περισσότερα έσοδα, μόλις ξεκινήσει η ανάκαμψη. 

Στις 6:00 μ.μ. η έκτακτη Γ. Σ. του Περιβαλλοντικού Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλ. Αγ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΚΑΤ

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 29 Μαΐου στις 6:00 μ.μ. στα γραφεία του «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ - ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛ. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΚΑΤ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» που βρίσκονται επί της οδού Βασ. Σοφίας 85(1ος όρ. Μεγάρου Τέχνης & Πολιτισμού - απέναντι από το παλαιό Δημαρχείο - τηλ: 210. 80 56 314), θα ενημερωθούν τα μέλη & οι κάτοικοι της Γειτονιάς για τη μελέτη και τις επικείμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή τους. 
Υπενθυμίζουμε ότι στις 16 Μαΐου, ο Σύλλογος παρέλαβε ηλεκτρονικά τις προτάσεις του Δήμου, τις οποίες την επομένη ημέρα (17/5) συζήτησε σε έκτακτη Συνεδρίασή του, το Δ.Σ. 
Τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου ομόφωνα αποφάσισαν να απαντήσουν κατ’ αρχήν θετικά, όσον αφορά την πρόθεση του Δήμου για κυκλοφοριακή μελέτη και τις προτάσεις - σχέδια του καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών ειδικού Συγκοινωνιολόγου κ Ευάγγελου Ματσούκη, γιατί όπως υποστήριξαν...

«Γιορτή Ηλιοπροστασίας» την Παρασκευή στο «AVENUE»


«Μαθαίνω να παίζω σωστά με τον φίλο μου τον Ήλιο!», είναι ο τίτλος ενός ευχάριστου και ενημερωτικού προγράμματος για μικρούς και μεγάλουςπου διοργανώνουν την Παρασκευή 31 Μαΐου από τις 12 το πρωί μέχρι τις 8.30 το βράδυ, και το Σάββατο  1 Ιουνίου, από τις 5 μέχρι τις 7.00 το απόγευμα, το Εμπορικό Κέντρο AVENUE» και το «Τμήμα Καλλυντικών του Φαρμακείου» στο «ΑVENUE» (Κηφισίας 41-47 Μαρούσι)  σε συνεργασία με τον «ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ» (Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Μελανώματος).
Εθελοντές και ειδικοί επιστήμονες (ιατροί, νοσηλευτές, παιδαγωγοί), περιμένουν τους μικρούς φίλους και τους γονείς τους για να τους μάθουν πώς μπορούν να χαίρονται τον Ήλιο ακολουθώντας τους κανόνες της σωστής ηλιοπροστασίας.

Eπωλήθη ...


Νέα εργασιακά ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ...


Αύριο στις 10:30 η Γ.Σ. των Εργαζομένων του Δήμου


Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Σε αγαστή συνεργασία με την Συγκυβέρνηση, η Διοίκηση του Δήμου!


Στάδια διαδικασίας τοποθέτησης «υπεράριθμων» εκπαιδευτικών ...

         σε κενές οργανικές θέσεις από ΔΔΕ Β΄ Αθήνας
 1. Σας κοινοποιούμε τα στάδια της διαδικασίας τοποθέτησης υπεραρίθμων εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις:
Α) 1o στάδιο διαδικασίας τοποθέτησης υπεραρίθμων εκπαιδευτικών: Τοποθέτηση εκπαιδευτικών εντός της Ομάδας Σχολείου τους.
Α1) Το ΠΥΣΔΕ επεξεργάζεται τα στοιχεία που δηλώνονται από τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς της με τους Πίνακες Α, στους οποίους υπολογίζονται όλοι οι οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικοί στη σχολική μονάδα με το υποχρεωτικό τους ωράριο, και διαπιστώνει τα Οργανικά Κενά και τις Υπεραριθμίες.
Α2) Οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες και ειδικότητες των οποίων διαπιστώνεται υπεραριθμία, υποβάλλουν θετική ή αρνητική δήλωση ρύθμισης υπεραριθμίας προκειμένου να διεκδικήσουν -κατά προτεραιότητα- κενές οργανικές θέσεις εντός της Ομάδας Σχολείου τους.
Α3) Οι εκπαιδευτικοί που υποβάλλουν θετική δήλωση υπεραριθμίας συγκρίνονται μόνο μεταξύ τους βάσει των μορίων μετάθεσής τους και τοποθετούνται κατά προτεραιότητα σε κενές οργανικές θέσεις εντός της Ομάδας Σχολείου στην οποία βρίσκεται η σχολική μονάδα της οργανικής τους θέσης.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και βάσει πρόσφατης απόφασης του ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας, μετά την τοποθέτηση υπεραρίθμων εντός της Ομάδας Σχολείων, ορίστηκαν και επόμενα στάδια τοποθέτησης υπεράριθμων εκπαιδευτικών ως εξής και με τις ακόλουθες προϋποθέσεις (βλ. 2):

Kαι το μήνα Ιούνιο, εκδηλώσεις καλλιτεχνικών τμημάτων του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού

Τις δημιουργίες και τις δεξιότητές τους θα παρουσιάσουν και το μήνα Ιούνιο οι σπουδαστές των ερασιτεχνικών τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, μετά την ολοκλήρωση με επιτυχία ενός ακόμη κύκλου σπουδών κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2012 – 2013.
Το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων των ερασιτεχνικών τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και των παραρτημάτων του -της Νεανικής Εστίας Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου και του Μουσικού Εργαστηρίου Αγίας Φιλοθέης- συνεχίζεται και το μήνα Ιούνιο με μία σειρά από εκθέσεις ζωγραφικής και χειροτεχνίας, θεατρικά δρώμενα, χορευτικές επιδείξεις, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, γυμναστικές επιδείξεις, μουσικές συναυλίες, παρουσιάσεις σκηνοθεσίας, υποκριτικής και επεξεργασίας βίντεο.
 Αναλυτικά το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού για το μήνα Ιούνιο έχει ως εξής:

Ένα Δημιουργικό & Ψυχαγωγικό καλοκαίρι για παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου

11o Αθλητικό Camp:  Έναρξη εγγραφών Δευτέρα 3 Ιουνίου 
























Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει τo 11o Αθλητικό Camp προσφέροντας με τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου και, παράλληλα, στηρίζει στην πράξη την εργαζόμενη μητέρα.
Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, διατηρώντας την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στο ίδιο υψηλό επίπεδο και στο ίδιο με πέρυσι κόστος, με προνομιακές τιμές για τους δημότες και κατοίκους της πόλης, ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει έμπρακτη στήριξη σε κάθε οικογένεια.

Νέα επιδρομή στους εργαζόμενους, με τις "Δουλεμπορικές" «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις»


Απολύσεις στους Δήμους με … «Σχέδιο Β»!

           Η κυβέρνηση στρέφεται στα «Ν. Π. της T.Α.»  
                   για 4.000 αποχωρήσεις εντός του 2013
Επιχείρηση εφησυχασμού των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στήνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαμηνύοντας πως θα μετακινηθούν στο σύνολό τους. Στην κόκκινη γραμμή των απολύσεων παραμένουν, αντιθέτως, οι εργαζόμενοι σε νομικά πρόσωπα του Δημοσίου με την κατάρτιση της λίστας των προς κατάργηση φορέων να μπαίνει στην τελική ευθεία.
Στην ολοκλήρωση της λίστας με τους «μικρούς» φορείς που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν προχωράει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε αυτήν αναμένεται να ενταχθούν περίπου 70 φορείς, από τους οποίους όμως δεν θα προέλθει σημαντικός αριθμός κατάργησης θέσεων και απομάκρυνσης υπαλλήλων.
Για τον λόγο αυτόν εξάλλου η κυβέρνηση στρέφεται στα νομικά πρόσωπα των δήμων για να καλύψει τον αριθμό των 4.000 απολύσεων έως το τέλος του έτους. 

Στις 6:00 μ.μ, η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

EIKOΣI ΤΡΙΑ(23) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου στις 6:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Αποδοχή ή μη της απόφασης της Δ.Ε.Π.Α. σχετικής με την απόδοση μέρους ποσού, Β΄Δόση, από τον φόρο των Ηλεκτροδοτούμενων χώρων, για την κάλυψη λειτουργικών και άλλων δαπανών στις Σχολικές Επιτροπές 
2. Aπόδοση ποσού της ΣΑΤΑ, έτους 2011, για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων στις Σχολικές Επιτροπές Δήμου Αμαρουσίου 
3. Αποδόσεις ποσών από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π) του Υπουργείου Εσωτερικών στο ΝΠΔΔ Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚOΙ.ΠΑ.ΔΑ) για το μήνα Aπρίλιο 2013, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών 
4. Έγκριση μεταβίβασης άδειας λειτουργίας περιπτέρου 
5. Έγκριση για την υποβολή πρότασης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου με τίτλο "Προμήθεια Εξοπλισμού για την Αυτοματοποίηση του χώρου Στάθμευσης του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αμαρουσίου

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ»

EΞI (6) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου στη 1:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Συμβιβαστικός καθορισμός τιμής μονάδος αποζημιούμενης με επικείμενα εδαφικής εκτάσεως στο Ο.Τ. Γ 750, της περιοχής "Ν. Μαρούσι" του Δήμου Αμαρουσίου με κτημ. αρ. 3204 (υπόθεση Μπιλιλή Ελευθερίου και Μπιλιλή Αλεξάνδρας)
2. «Κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού για την Παραχώρηση Υπηρεσίας για τη Λειτουργία & Συντήρηση του Συστήματος Κοινοχρήστων Ποδηλάτων στο Δήμο Αμαρουσίου»
3. Σύνταξη όρων διακήρυξης για το έργο: "ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ" (Εκπόνηση στατικής μελέτης - οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής που θα περιλαμβάνει αναλυτικά ποσότητες και προϋπολογισμό για την κατασκευή του πράσινου δώματος, για την αναβάθμιση Η/Μ εγκαταστάσεων, BEMS και τοποθέτηση πίνακα ανακοινώσεων στο κτίριο επί της οδού Βασ. Σοφίας και Μόσχα 

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Καλοκαιρινό Latin party από το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού


Το Πρόγραμμα της Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Αμαρουσίου ενόψει του Ιδρυτικού Συνεδρίου

Iερό προσκύνημα τιμίας Κάρας Οσίου Δαβίδ εν Ευβοία στον ιερό ναό Αγίου Κοσμά Αμαρουσίου

Δήμος Αμαρουσίου:«Δεν υφίσταται ζήτημα κατάργησης του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α»

      Ενισχύει ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές του δομές & υπηρεσίες, ο Δήμος μας !!!
Μυθοπλασία με στόχο την καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας σε πολίτες και εργαζόμενους , η ανακοίνωση των «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» για δήθεν κατάργηση του «Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α»
Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Κόντρα στον Καιρό στην οποία γίνεται αναφορά για δήθεν κατάργηση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, η Διοίκηση του Δήμου επισημαίνει ότι :
Δεν υφίσταται ζήτημα κατάργησης του Οργανισμού. 
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης εγγυάται ότι καμία κοινωνική δομή και υπηρεσία του Δήμου δεν πρόκειται να καταργηθεί. Αντίθετα, θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον.
Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα, κυρίως όταν εκδίδουν ανακοινώσεις με περιεχόμενο που δεν είναι αληθές. 

Προς κατάργηση ο «Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α»;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση πρότεινε, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Αμαρουσίου «Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας  και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.)».
Ο Οργανισμός λειτουργεί αυτή τη στιγμή τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα «Κ.Α.Π.Η», το «Πολυϊατρείο», την «Πρόνοια » και άλλες υπηρεσίες που οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη εξ αιτίας της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης.
Παρά τις σημαντικές περικοπές που έχουν γίνει τελευταία ο Οργανισμός εξακολουθεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.
Το κλείσιμο προτείνεται στα πλαίσια του νομοσχεδίου που προωθεί ο κ. Μανιτάκης και η κυβέρνηση για τον «εξορθολογισμό» του δημόσιου τομέα με συγχωνεύσεις και καταργήσεις Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ .στο στενό δημόσιο τομέα και στους δήμους.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) αντιτάχθηκε στο σχέδιο νόμου προκειμένου να διαφυλάξει τη συνταγματική  υπόσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον κοινωνικό της ρόλο.

«ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» ερωτήσεις για το αυριανό Δ.Σ.

Ερωτήματα  προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου (για την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου της 28 – 5 – 2013, ώρα 18:00).
1. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η ΔΕΠ Αμαρουσίου με πρόσφατη απόφασή της προχώρησε στην αλλαγή των ορίων  εγγραφών μαθητών των γυμνασίων της πόλης μας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για αρκετές οικογένειες, οι οποίες θα αναγκαστούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε γυμνάσια της πόλης που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τις κατοικίες τους (π.χ. μαθητές 5ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου οι οποίοι υποχρεώνονται να εγγραφούν στο 8ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου).
 Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Δημοτική Αρχή πότε και με ποιο σκεπτικό ελήφθη από  τη ΔΕΠ Αμαρουσίου  η συγκεκριμένη απόφαση; 
Ποιοι λόγοι επέβαλαν την αλλαγή των ορίων εγγραφών μαθητών στα γυμνάσια της πόλης και ακόμα σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την άρση των αρνητικών συνεπειών που έχει η απόφασή της αυτή για αρκετές οικογένειες της πόλης μας, ώστε οι μαθητές των γυμνασίων της πόλης του Αμαρουσίου να φοιτούν σε σχολεία που βρίσκονται πλησίον των κατοικιών τους και να μην αναγκάζονται να υποβάλλονται σε καθημερινή ταλαιπωρία για να μετακινηθούν στα γυμνάσια που υποχρεώνονται να εγγραφούν;

«Η οικονομική κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου & οι προτάσεις για μία Εναλλακτική Πολιτική»


Στην 1η Γραμμή Ιδιωτικοποιήσεων & Απολύσεων οι Ο.Τ.Α!!!

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Μόνο Ηλεκτρονικές Δηλώσεις ...

               Κώστας Κουφογιώργος

Ήταν ο Ρήγας Φεραίος φασίστας;

Μέσα απο έρευνες του καθηγητού ERICH VON MASONEN αποδείχθηκε περίτρανα οτι ο Ρήγας Φεραίος ήταν κρυπτοφασίστας, κρυπτοπαγανιστής, κρυπτοπαιδόφιλος και κατ' ευθείαν πρόγονος του Χίτλερ !!! Δεν το πιστευετε; Διαβάστε τι γράφει ο Πυθαγόρας
του Πυθαγόρα  Πυθαγορίδη
Μέσα  απο   έρευνες  του  καθηγητού    ERICH  VON  MASONEN   αποδείχθηκε  περίτρανα  οτι  ο  Ρήγας  Φεραίος  ήταν κρυπτοφασίστας, κρυπτοπαγανιστής, κρυπτοπαιδόφιλος   και   κατ'  ευθείαν  πρόγονος  του   Χίτλερ !!!
Εάν  λοιπόν  αυτός  ο  άθλιος  ζούσε   σήμερα   ,  πώς  θα  έγραφε   τον  περίφημο  "Θούριο"  ; 
Ιδού   πώς  το  φαντάζομαι :

ΘΟΥΡΙΟΣ  ΤΟΥ  ΡΗΓΑ  (26-5-2013)

Ως πότε παλληκάρια θα ζώμεν θλιβερά
μέσα  εις  τα  τσιμέντα  ωσάν  χλωμά   πουλιά ;
Χαράτσια να μας βάνουν μαζί και Φι-Πι-Α
κοινόχρηστα, εφορείες και αναδρομικά ;

Ένσημα, αποδείξεις, χαρτόσημα σωρό
δικόγραφα, και δόσεις σου κλέβουν τον καιρό.
Παράβολα πληρώνεις, φακέλλους και χαρτιά
και βεβαιώσεις ψάχνεις στημένος στην ουρά .

Αιτήσεις και ενστάσεις, πιστοποιητικά
συμβόλαια, σφραγίδες ολόκληρα βουνά.
Και εισφορές & φόρους, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερά 
και η ζωή μας φεύγει δίχως μια χαρά.

«Γιορτές Αθλητισμού 2013»

Την ολοκλήρωση με επιτυχία μίας ακόμη αθλητικής χρονιάς γιορτάζει το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου Αμαρουσίου με τα εκατοντάδες κάθε ηλικίας μέλη του, διοργανώνοντας πολλαπλές αθλητικές «συναντήσεις» στους αθλητικούς χώρους του.       
Στις «Γιορτές Αθλητισμού 2013» οι συμμετέχοντες στα προγράμματα του Αθλητικού Τμήματος Δήμου Αμαρουσίου θα αναδείξουν τις αρχές και τις αξίες του «Ευ Αγωνίζεσθαι», με έπαθλο για τις επιδόσεις τους τη συμμετοχή και το θερμό χειροκρότημα μας, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η άσκηση και η άθληση θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης  με την ευκαιρία της σημαντικής αυτής διοργάνωσης στο μήνυμά του υπογραμμίζει:

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

«Ταβαφειάδα» την Παρασκευή στο «Ιδιόμελο»

Ο Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο» φιλοξενεί την Παρασκευή 31 Μαΐου την Μαρία Γκόλια με την «Ταβαφειάδα». Μια παράσταση με δραματοποιημένη ποίηση, που αφηγείται, σπονδυλωτά, ερωτικές ιστορίες διανθισμένες με τραγούδια.
«Με σατιρική διάθεση αποκαλύπτονται, σε avant garde ατμόσφαιρα, ανεκδήλωτες και εκδηλωμένες ερωτικές συμπεριφορές  συγκλίνοντας, πάντα, προς τον ιερό δαίμονα της ζωής».
                           ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενα, κοστούμια : διά χειρός Μαρίας Γκόλια
Ερμηνεία, σκηνικός σχεδιασμός: της άνωθεν
Κίνηση και επιμέλεια σκηνοθεσίας: Mαριέλα Νέστορα
Διάρκεια παράστασης 45'

Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων στον 3ο όροφο του «the Mall Athens»!!!

Μια μοναδική έκθεση με τις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων (από το «ρομπότ - υπηρέτρια» του Φίλωνος μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος & από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων)
 παρουσιάζει το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά (που βρίσκεται στο Κατάκολο) «www.kotsanas.com» στον 3ο όροφο του «the Mall Athens» καθημερινά 12.00 με 21.00 μέχρι τις 30 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν ξενάγηση για το κοινό.
Σκοπός της κινητής έκθεσης όπως και του μουσείου είναι 
να αναδείξουν αυτή τη σχετικά άγνωστη πτυχή του πολιτισμού των αρχαίων & να αποδείξουν ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας
Οι κοχλίες και τα περικόχλια, οι οδοντωτοί τροχοί και οι κανόνες, οι τροχαλίες και οι ιμάντες, οι αλυσοτροχοί και οι αλυσίδες, τα πολύσπαστα και τα βαρούλκα, τα έμβολα και οι κύλινδροι, οι υδραυλικοί ελεγκτές και οι βαλβίδες, είναι μερικά μόνο από τα εφευρήματα των αρχαίων Ελλήνων που αποτέλεσαν τους θεμέλιους λίθους της πολύπλοκης τεχνολογίας τους.