Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Στην Αθήνα την ερχόμενη την Πέμπτη, ο Erkan Oğur

Ο Erkan Oğur, μία από τις σημαντικότερες μορφές της τουρκικής μουσικής των τελευταίων δεκαετιών, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία, την Πέμπτη 23 Μαΐου (ώρα 20:30). 
Ο μουσικός που καθιέρωσε την άταστη κιθάρα στη σύγχρονη τουρκική μουσική, θα εμφανιστεί για μία μοναδική βραδιά στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη. 
Μαζί του επί σκηνής θα είναι ο συνεργάτης του και δεξιοτέχνης της πολίτικης λύρας Derya Turkan, και ο κοντραμπασίστας Παύλος Σπυρόπουλος.
Ο Erkan Oğur είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις μουσικών που με την ιδιοφυΐα τους ανατρέπουν την ροή της μουσικής εξέλιξης ενός τόπου. Εκτός από το να καθιερώσει την άταστη κιθάρα, ο Oğur αναβίωσε το κοπούζ, ένα είδος παραδοσιακού λαούτου που είχε ξεχαστεί στην Τουρκία. Μέσα από πρωτότυπες ενορχηστρώσεις έδωσε νέα πνοή σε παραδοσιακά τραγούδια και επανασύστησε στο κοινό την μουσική της Ανατολίας.
Ο Derya Turkan είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς της Τουρκίας, συνεχιστής της μουσικής παράδοσης του σπουδαίου λυράρη Cemil Bey, με διεθνείς συνεργασίες και σημαντική παρουσία στην δισκογραφία.
Τη συναυλία θα ανοίξει η Μάρθα Μαυροειδή,

«Εισαγωγικές Εξετάσεις 2013» για την φροντίδα ... των παιδιών!


















Πατριώτες και ...παλιάνθρωποι !

του Αυγουστίνου Ζενάκου - αναδημοσίευση από το «unfollow»
O φόβος για ένα κόμμα σαν τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι τόσο η αριστερά, έστω κι αν αυτή διεκδικεί να την εκθρονίσει. Όταν ένα κόμμα σαν τη Νέα Δημοκρατία προΐσταται μιας κυβέρνησης όπως αυτή που ασθμαίνοντας στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, ο πραγματικός κίνδυνος, ο κίνδυνος που θα απειλούσε όχι μόνο να την εκθρονίσει αλλά και να την εκμηδενίσει, δεν είναι η αριστερά αλλά η δεξιά.
Μια δεξιά που θα αντιλαμβανόταν πράγματι το κράτος με όρους έθνους, όχι όμως στα λόγια, όπως η Νέα Δημοκρατία, αλλά επί της ουσίας, θα ρωτούσε πρώτα από όλα το κυβερνών κόμμα:
Με ποια έννοια είστε εσείς δεξιά, όταν έχετε εκχωρήσει τη διακυβέρνηση σε ξένους, όταν την ώρα που το έθνος χειμάζεται εσείς παραχωρείτε τον πλούτο του σε εχθρούς;
Με ποια έννοια είστε εσείς δεξιά, όταν έχετε παραδώσει περισσότερα κυριαρχικά δικαιώματα από όσα οποιαδήποτε διεθνιστική αριστερά τόλμησε ποτέ να ονειρευτεί ότι θα παραδώσει;
Με ποια έννοια είστε δεξιά, όταν υπονομεύετε την άμυνα και την ασφάλεια του έθνους;
Με ποια έννοια είστε δεξιά, όταν νομοθετείτε την πλήρη άλωση της εθνικής κυριαρχίας;
Μια τέτοια δεξιά θα κατηγορούσε τη Νέα Δημοκρατία ως δωσίλογους και προδότες του έθνους.

Συστηματικός ο αγώνας για την προστασία της έκτασης στο Ο.Τ. 45

         ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:Θα προστατεύσουμε το Ο.Τ. 45
                  στην Αγία Φιλοθέη, από την οικοπεδοποίηση   
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου από το 2007 μέχρι σήμερα δίνει συστηματικό αγώνα για την προστασία της έκτασης που βρίσκεται στο Ο.Τ. 45 στην Αγία Φιλοθέη προκειμένου η έκταση αυτή ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΘΕΙ.
Ποιος είναι ο στόχος της Διοίκησης Πατούλη, αλλά και των κατοίκων
Η Διοίκηση Πατούλη έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο την προστασία της έκτασης που αφορά το Ο.Τ. 45 από την οικοπεδοποίηση. Θέλουμε το συγκεκριμένο ακίνητο να παραμείνει Κοινόχρηστος Χώρος προς όφελος των κατοίκων αλλά και της φυσιογνωμίας της περιοχής της Αγίας Φιλοθέης. Και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, σε νομικό και πολιτικό επίπεδο,  ώστε και το στόχο μας να πετύχουμε, αλλά και να μην επιβαρυνθούν οι παρόδιοι κάτοικοι με το κόστος της απαλλοτρίωσης.
Η απόφαση 73/2007 απέτρεψε την οικοπεδοποίηση της έκτασης
Η Διοίκηση Πατούλη ήταν αυτή που με την υπ’ αριθ. 73/2007 απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου ενέγραψε στον προϋπολογισμό του Δήμου πίστωση 800.000 €, προκειμένου να καλυφθούν οι προϋποθέσεις που έθεσε η Νομαρχία για την έγκριση της τροποποίησης και την επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης του χώρου, προκειμένου να αποτρέψει την προσπάθεια οικοπεδοποίησης της έκτασης από τους κληρονόμους Χαροκόπου, που διεκδικούν την κυριότητα της.
Ποια είναι τα νέα δεδομένα στην υπόθεση

Iερές Παρακλήσεις για τους μαθητές, λόγω Πανελλαδικών!!!

Με την ευκαιρία των Πανελληνίων Εξετάσεων η Ενορία μας συμμετέχει στην αγωνία & τον αγώνα των μαθητών & των γονέων τους για επιτυχία στον σημαντικό αυτό σταθμό
 της ζωής τους.
Ἔτσι,  τα απογεύματα των ημερών:
Πέμπτη  16  Μαϊου
Τρίτη      21  Μαϊου
Πέμπτη  23  Μαϊου
Μετά την ακολουθία του Εσπερινού καί ώρα 7.30 θα τελείται ειδική Παράκληση προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και την Υπεραγία Θεοτόκο υπέρ των Μαθητών που εξετάζονται.

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Στο Μαρούσι «ποτίζουν» με δηλητήριο την γύρη των Φοινικοειδών & εξοντώνουν τις Μέλισσες!!!

                   Η "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ 
Αξιότιμοι Κύριοι: Δήμαρχε του ωραίου και δραστήριου Δήμου Αμαρουσίου Αττικής, που είχατε αυτή την επαινετή πρωτοβουλία οργάνωσης της ΗΜΕΡΙΔΑΣ. Καθηγητές, που με την ειδικότητα της επιστήμης σας συμμετέχετε στην επιτυχία του σκοπού της,και σας ευχαριστούμε γ΄αυτό.
Αγαπητοί φίλοι των φοινικοειδών, που είμαστε μαζί σας και εμείς οι μελισσοκόμοι αφού οι μέλισσές μας, σε εποχή που έχουν περάσει οι ανθοφορίες, προστρέχουν στις ταξιανθίες των φοινικοειδών, για να συλλέξουν την πρωτεϊνούχα γύρη τους και να ανταποδώσουν τη γονιμοποίησή τους, για να πολλαπλασιαστούν, ώστε  να  επιβιώσουν με αυτή την κοσμογονικά θεμελιωμένη δοσοληπτική συναλλαγή τους .
Αγαπητοί συνάδελφοι μελισσοκόμοι, που συμμετέχετε στην ημερίδα αυτή και εσείς που δεν μπορέσατε, αλλά όλοι σας από το Δεκέμβρη μέχρι σήμερα έχετε κάνει συνολικά σχεδόν 30.000 επισκέψεις στη ιστοσελίδα μας και θα σας ενημερώσουμε, με ανάρτηση αυτής της παρέμβασης, όπως και   για τις λοιπές πληροφορίες από την ημερίδα: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ,ευχόμαστε.
Ευχαριστούμε τον κ Δήμαρχο αν δώσει λόγο  στην ιστοσελίδα μας, για να πούμε αυτά που περιέχει η παρέμβασή μας, αν όχι δεν πειράζει, εμείς τα γράφουμε… έτσι σαν ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ,
για τα μισά μελίσσια που πεθαίνοντας στην Αττική το 2012, σαν δείκτες προστασίας του περιβάλλοντος (έτσι είναι από τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ τους φτιαγμένες οι μέλισσες να πετούν με διαβατήριο ελευθέρας)
Μας ειδοποίησαν ότι στο Μαρούσι ποτίζουν με δηλητήριο τη γύρη τους στους φοίνικες και τις εξοντώνουν, χωρίς να ενδιαφέρονται να προσέξουν  ότι εκεί στο σημείο που ποτίζουν εμείς συλλέγουμε γύρη που γίνεται δηλητηριασμένη.
Μπορεί όμως, η τυπολογία της ημερίδας να προκαλεί  τη σκέψη: Ότι ο λόγος μας είναι έξω από το θεματολόγιο της, αφού αυτό αναφέρεται  στα φοινικοειδή του περιβάλλοντος του Δήμου. 
Και σ΄ αυτή τη σκέψη απαντάμε ότι: 

Εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη, η διάσωση των «εμβληματικών φοινικοειδών»!

O Δήμος Αμαρουσίου εν τούτοις προχωρά στη διάσωσή τους,  
με φιλικά προς το περιβάλλον & με ασφαλή για την Υγεία μέσα 
Την εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη, βάσει της γενικής εμπειρίας, ριζική αντιμετώπιση της προσβολής των φοινικοειδών από το ρυγχωτό σκαθάρι επεσήμαναν οι επιστήμονες στην ημερίδα με θέμα «Διάσωση και Φροντίδα των Φοινικοειδών στην πόλη» που πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο σοβαρό αυτό ζήτημα που έχει λάβει πανελλαδικές διαστάσεις με ανεπανόρθωτες συνέπειες για τα φοινικοειδή. 
Ως αδιανόητο να μην καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διασωθούν τουλάχιστον τα «εμβληματικά φοινικόδεντρα της πόλης», χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) Γιώργος Πατούλης, που ενημέρωσε το πλήθος των προσκεκλημένων για το δύσκολο εγχείρημα που έχει ξεκινήσει για να αντιμετωπίσει τον προσβολέα επιλέγοντας με συνέχεια και συνέπεια να εφαρμόσει τον πιο ακριβό τρόπο κάνοντας χρήση βιολογικών, απόλυτα ασφαλών για την ανθρώπινη Υγεία και φιλικών προς το περιβάλλον, σκευασμάτων.

Κατέβασαν τον Γενικό Διακόπτη ... της Δημοκρατίας!


«ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ» ...ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ!

Κυβέρνηση «AIR FORCE»

                           

Οταν η ΠΑΙΔΕΙΑ πεθαίνει, η ΧΟΥΝΤΑ έρχεται!!!


Στις 6:00 μ.μ, η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ(33) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου στις 6:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Β΄ Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος οικονομικού έτους 2013
2. Τροποποίηση της υπ' αρίθμ. 204/2011 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετική με την απόδοση ποσού για τους μήνες Ιανουάριο έως και Απρίλιο 2011 στο πρώην ΝΠΔΔ "ΚΑΠΗ" Δήμου Αμαρουσίου,(νυν ΟΚΟΙΠΑΔΑ,-ύστερα από συγχώνευση ΝΠ ΚΑΠΗ και ΝΠ Παιδικοί Σταθμοί- σύμφωνα με την ΑΔΣ 73/11, ΦΕΚ/Β/1414/16-6-11, που δημοσιεύθηκε στις 29/7/11)
3. Αποδόσεις ποσών από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π) του Υπουργείου Εσωτερικών στο ΝΠΔΔ Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚOΙ.ΠΑ.ΔΑ) για το μήνα Mάρτιο 2013 , για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών
4. Απόδοση ποσού στην "Σχολική Επιτροπή Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου" από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), για την υλοποίηση του προγράμματος που αφορά στον Εθελοντή Σχολικό Τροχονόμο κατά το διάστημα από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο 2012

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

«Φλεβική Θρόμβωση: όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε»


Προς την Τρικολόρ «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΝ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ Σαμαρά, Βενιζέλου & Φανουρίου (της Φασίζουσας Ευρωπαϊκής «ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ» Αριστεράς του Συνωστισμού)

                      Επιστολή από ένα αριστούχο μαθητή
Το κείμενο ενός 16χρονου αριστούχου μαθητή της πρώτης Λυκείου, του Κωνσταντίνου Μανίκα από τη Δραπετσώνα, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έχοντας προκαλέσει ήδη πλήθος συζητήσεων...
Το παραθέτουμε αυτούσιο:
«Λέγομαι Κωνσταντίνος Μανίκας και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 10 Λύκειο Δραπετσώνας...
Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, θέλοντας να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μου για το θράσος και την υποκρισία και αυτών που μας κυβερνούν καθώς και όλων αυτών των δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τους βοηθάνε για να επιβάλλουν τα άνομα και ανήθικα σχέδια τους σε βάρος των μαθητών και 
της νέας γενιάς. 
Αφορμή είναι η απεργία των καθηγητών μου, μέσα στην εξεταστική περίοδο & τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών & δημοσιογράφων για το μέλλον μου, που «κινδυνεύει» απ αυτήν.
Τι λέτε;;; Τι μέλλον έχω , - εξαιτίας σας - κι από ποιους πραγματικά κινδυνεύει;;;
Ας δούμε πρώτα, ποιος διαμόρφωσε το μέλλον και την ζωή όλων, από παλιά.
- Ποιος έφτιαξε το μέλλον του παππού μου και το έντυσε με τα αποφόρια της ΟΥΝΤΡΑ, στέλνοντας τον μετανάστη στη Γερμανία;
- Ποιος κακοδιαχειρίστηκε και κατάκλεψε αυτόν τον τόπο;
- Ποιος ανάγκασε την μητέρα μου να δουλεύει απ το πρωί ως το βράδυ για 530 ευρώ, που αφού πληρώσει λογαριασμούς και φαγητό , δεν περισσεύουν –όχι για να μου πάρει παπούτσια- αλλά ούτε ένα βιβλίο που θέλω απ τον πάγκο του παζαριού;;;;;
- Ποιος μείωσε στο μισό τον μισθό του πατέρα μου;
- Ποιος τον συκοφάντησε, τον απείλησε με επιστράτευση, απόλυση -αυτόν και όλους τους συναδέλφους του στις μεταφορές- όταν κατέβηκαν σε απεργίες μόνο και μόνο γιατί ήθελαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια;
- Ποιος θέλει να κλείσει την σχολή που διάλεξε ο αδερφός μου για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του, στο Πανεπιστήμιο;

Εκπαιδευτικοί ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΤΕ !!!


Ολοι στα Συλλαλητήρια του ΠΑ.ΜΕ


Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Πρόταση ψηφίσματος συμπαράστασης υπέρ των απεργών καθηγητών


Ψήφισμα συμπαράστασης υπέρ των καθηγητών της Δ. Ε. - μελών της ΟΛΜΕ, ώστε να συζητηθεί και να αποφασιστεί από το Δ. Σ. Αμαρουσίου κατά την μεθαυριανή συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου(14 / 5 /2013), υπέβαλε προς τον Πρόεδρο Δ. Σ. Αμαρουσίου κ.  Επ. Γαρδέλη, η Αριστερή  Ριζοσπαστική Δημοτική  Κίνηση  «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ»
Το ΨΗΦΙΣΜΑ έχει ως εξής:
«Το Δ. Σ. Αμαρουσίου καταδικάζει και καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των καθηγητών της ΟΛΜΕ πριν ακόμα αποφασίσουν, μέσω των Γ. Σ. των ΕΛΜΕ της χώρας, την προκήρυξη απεργίας με θεσμικά αιτήματα.

OΛΟΙ στο Συλλαλητήριο στην Ομόνοια!

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

                  Σπουδαστές των ερασιτεχνικών Τμημάτων
               παρουσιάζουν τις εικαστικές δημιουργίες τους

Με τα εγκαίνια της Α΄ Έκθεσης Τμημάτων Ζωγραφικής Ενηλίκων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Βας. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), άνοιξε την Τετάρτη 8 Μαΐου, η αυλαία των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης με επιτυχία ενός ακόμη κύκλου σπουδών, την περίοδο 2012- 2013.
Θα ακολουθήσουν η Βραδιά Σκακιού, η Έκθεση Τμημάτων Παιδικής Ζωγραφικής, η Έκθεση Τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών και η Έκθεση Τμημάτων Φωτογραφίας – Κόμικς & Κινουμένων Σχεδίων.
Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού θα συνεχισθούν και το μήνα Ιούνιο. Οι σπουδαστές και των υπολοίπων καλλιτεχνικών τμημάτων θα παρουσιάσουν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους, θα δώσουν χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, προσφέροντας βραδιές ψυχαγωγίας και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους.
 Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για το μήνα Μάιο έχει ως εξής:

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Το «ΣΤΕΚΙ +» πάει στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ» να δει θέατρο!

         12 & 13 Μαΐου Κυριακή τού Θωμά & Δευτέρα
______________________________________________________________________
1. «Διαλεχτή, Μάνα, Σοφία, Αγγελική, αχ νάσουν εδώ.»
2. Ο πρώτος και ο τελευταίος μονόλογος του Ι. Καμπανέλλη.
3. 1957, 2005. Δύο άντρες μονολογούν στις άκρες μιας πεντηκονταετίας.
4. Αναζητούν τη Γυναίκα που απουσιάζει σωματικά, αλλά είναι τόσο «παρούσα» που τους κάνει να σπαράζουν και να παραληρούν.
5. Διαλεχτή, Μάνα, Σοφία, Αγγελική είναι τα ονόματα εκείνης που τους νανούρισε, που τους σκίρτησε ερωτικά, που τους έκανε να πονέσουν επειδή χώρισαν οι δρόμοι τους, είτε γιατί έτσι συμβαίνει στη ζωή, είτε γιατί έτσι αποφασίζει το αδιανόητο, ο Θάνατος.
6. "Διαλεχτή Μάνα Σοφία Αγγελική, αχ νάσουν εδώ" 
του Ιάκωβου Καμπανέλλη με τον Μανώλη Γιούργο και τον Γιάννη Παπαθύμνιο.   
7.Στον Χώρο τέχνης «Ιδιόμελο» στην οδό Ε. Βενιζέλου 17 
& Βασ.Κωνσταντίνου (2η παράλληλος της Περικλέους 
πίσω από τον κιν/φο "Διάνα").
στις 12 (Κυριακή) και 13 (Δευτέρα) του Μαΐου του 2013, στις 9 το βράδυ.
Εισιτήριο : 7 ευρώ. Σπουδαστές - φοιτητές : 5 ευρώ.

Παραδοσιακό Πανηγύρι στο ΨΑΛΙΔΙ!


Ημερίδα του Σ.Π.Α.Π για την διάσωση των φοινικοειδών