Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

                  Σπουδαστές των ερασιτεχνικών Τμημάτων
               παρουσιάζουν τις εικαστικές δημιουργίες τους

Με τα εγκαίνια της Α΄ Έκθεσης Τμημάτων Ζωγραφικής Ενηλίκων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Βας. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), άνοιξε την Τετάρτη 8 Μαΐου, η αυλαία των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης με επιτυχία ενός ακόμη κύκλου σπουδών, την περίοδο 2012- 2013.
Θα ακολουθήσουν η Βραδιά Σκακιού, η Έκθεση Τμημάτων Παιδικής Ζωγραφικής, η Έκθεση Τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών και η Έκθεση Τμημάτων Φωτογραφίας – Κόμικς & Κινουμένων Σχεδίων.
Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού θα συνεχισθούν και το μήνα Ιούνιο. Οι σπουδαστές και των υπολοίπων καλλιτεχνικών τμημάτων θα παρουσιάσουν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους, θα δώσουν χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, προσφέροντας βραδιές ψυχαγωγίας και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους.
 Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για το μήνα Μάιο έχει ως εξής:

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Το «ΣΤΕΚΙ +» πάει στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ» να δει θέατρο!

         12 & 13 Μαΐου Κυριακή τού Θωμά & Δευτέρα
______________________________________________________________________
1. «Διαλεχτή, Μάνα, Σοφία, Αγγελική, αχ νάσουν εδώ.»
2. Ο πρώτος και ο τελευταίος μονόλογος του Ι. Καμπανέλλη.
3. 1957, 2005. Δύο άντρες μονολογούν στις άκρες μιας πεντηκονταετίας.
4. Αναζητούν τη Γυναίκα που απουσιάζει σωματικά, αλλά είναι τόσο «παρούσα» που τους κάνει να σπαράζουν και να παραληρούν.
5. Διαλεχτή, Μάνα, Σοφία, Αγγελική είναι τα ονόματα εκείνης που τους νανούρισε, που τους σκίρτησε ερωτικά, που τους έκανε να πονέσουν επειδή χώρισαν οι δρόμοι τους, είτε γιατί έτσι συμβαίνει στη ζωή, είτε γιατί έτσι αποφασίζει το αδιανόητο, ο Θάνατος.
6. "Διαλεχτή Μάνα Σοφία Αγγελική, αχ νάσουν εδώ" 
του Ιάκωβου Καμπανέλλη με τον Μανώλη Γιούργο και τον Γιάννη Παπαθύμνιο.   
7.Στον Χώρο τέχνης «Ιδιόμελο» στην οδό Ε. Βενιζέλου 17 
& Βασ.Κωνσταντίνου (2η παράλληλος της Περικλέους 
πίσω από τον κιν/φο "Διάνα").
στις 12 (Κυριακή) και 13 (Δευτέρα) του Μαΐου του 2013, στις 9 το βράδυ.
Εισιτήριο : 7 ευρώ. Σπουδαστές - φοιτητές : 5 ευρώ.

Παραδοσιακό Πανηγύρι στο ΨΑΛΙΔΙ!


Ημερίδα του Σ.Π.Α.Π για την διάσωση των φοινικοειδών

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Hμερίδα για την Υγιεινή & Ασφάλεια των Εργαζομένων


Το Φθινόπωρο η διάνοιξη της Φραγκοκκλησιάς

                Σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας υπογράφουν 
                  οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου & Χαλανδρίου 
Συνάντηση εργασίας μεταξύ των Δημάρχων Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και Χαλανδρίου Γιώργου Κουράση, και με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων από τους δύο Δήμους πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε η πορεία της διαδικασίας διάνοιξης της οδού Φραγκοκκλησιάς μετά το «πράσινο φως» για την τακτοποίηση του επί εξαετίας σε εκκρεμότητα ζητήματος που έδωσε το 2012 το Συμβούλιο της Επικρατείας με την έκδοση της σχετικής απόφασής του.
Στη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν τη δρομολόγηση των επόμενων ενεργειών για να είναι όλα έτοιμα προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες διάνοιξης στις αρχές του Φθινοπώρου.
Από μέρους των τεχνικών υπηρεσιών των δύο Δήμων, που έχουν ήδη αναπτύξει σχετική συνεργασία, έχει εκπονηθεί προμελέτη που βρίσκεται στο τελευταίο προκαταρκτικό στάδιο για τη δημοπράτηση του έργου.
Με την ευκαιρία της συνάντησης των δύο πλευρών, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, που είχε και την πρωτοβουλία της συνάντησης, δήλωσε:

«Φλεβική Θρόμβωση: όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε»

«ΑΝΟΙΞΕ λίγο το ΠΑΡΑΘΥΡΟ»...

Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους μας, το Σάββατο 18  Μαΐου,  στις 8  το βράδυ, στο γνωστό για την ποιότητα, τη ζεστασιά και τον ιδιότυπα παραδοσιακό χαρακτήρα του «Χώρο Τέχνης» της πόλης μας «Ιδιόμελον» 
(Ελευθερίου Βενιζέλου 17 & Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι, Περιοχή Αγίου Νικολάου. Τηλ: 210 68 17 042).
Θα ακούσουμε και θα τραγουδήσουμε, όλοι μαζί, γνωστά κι αγαπημένα ελληνικά τραγούδια για την προσμονή και τη Συνάντηση. 
Μια μαγιάτικη μουσική βραδιά στο «Ιδιόμελον» θα είναι σίγουρα μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία να «συναντηθούμε μεταξύ μας» κι εμείς και να αντιπαλέψουμε τα «κλειστά παράθυρα» μέσα μας κι έξω... 
Με κρασάκι, σπιτικά εδέσματα και καρδιές ανοιχτές. 
Με τη Γεωργία Δεληγιαννοπούλου στο Τραγούδι και στο Πιάνο τον Κωνσταντίνο Παπαθύμνιο.

Στις 11:00 η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΤΡΙΑ(3) ΘΕΜΑΤΑ περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 9 Μαϊου στις 11:00, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 
1. Τροποποίηση ή μη του Κανονισμού Λειτουργίας Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στις περιοχές Κέντρου και Αγίων Αναργύρων του Δήμου Αμαρουσίου
2. Τροποποίηση ή μη του Κανονισμού Λειτουργίας Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στην περιοχή του Αγίου Θωμά στο ΙΑΣΩ του Δήμου Αμαρουσίου

Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής» στις 9:00


Η «Επικαιροποίηση μελετών και τευχών δημοπράτησης για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Ο.Τ. 580 του Δήμου Αμαρουσίου» & η «Έγκριση συμμετοχής της υπαλλήλου, Δήμητρας Δόσιου σε σεμινάριο», είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 9 Μαΐου στις 9:00, στο Δημοτικό Κατάστημα 
(Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).

                                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                              της «Οικονομικής Επιτροπής»
                                                 ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ