Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ο Μάϊος ή Μάης

        Από "sarantakos.wordpress.com"
Ο Μάϊος ή Μάης ετυμολογείται, όπως και όλοι οι μήνες του ημερολογίου μας, από το λατινικό Maius (mensis), δηλ. μήνας της Μαίας, μιας ρωμαϊκής θεότητας. Λαϊκή ονομασία ευρέως γνωστή δεν έχει, αν και βρίσκω το “Κερασάρης” σε κάποιες πηγές, επειδή τότε ωριμάζουν τα κεράσια (με το παλιό ημερολόγιο σκεφτείτε ότι πιάνει και αρχές Ιουνίου).
Ο Μάης είναι από τους λίγους μήνες (μαζί με τον Απρίλη και, έμμεσα, τον Ιανουάριο) που η πρώτη μέρα του έχει δικό της όνομα. Η 1η του Μάη είναι η παγκόσμια μέρα των εργατών ή αλλιώς η εργατική πρωτομαγιά σε ανάμνηση της σφαγής του Χεϊμάρκετ, το 1886 στο Σικάγο, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ σε (αναρχικούς ως επί το πολύ) εργάτες που διαδήλωναν για το οχτάωρο χωρίς να σκέφτονται τις αρνητικές συνέπειες ενός τέτοιου μέτρου στην ανταγωνιστικότητα.
Πρωτομαγιά επίσης έγινε στην Καισαριανή η εκτέλεση 200 κομμουνιστών κρατουμένων σε αντίποινα για τον φόνο ενός Γερμανού στρατηγού από αντάρτες στους Μολάους. Αριστερά βλέπετε την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη μέρα (30.4.1944) στις εφημερίδες.
Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά της τελευταίας παραγράφου, ότι “υπό την εντύπωσιν του κακουργήματος” Έλληνες εθελοντές (διάβαζε: ταγματασφαλίτες) “εφόνευσαν αυτοβούλως 100 άλλους κομμουνιστάς”, που κι αυτοί κρατούμενοι θα ήταν.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός από τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής, του Ναπολέοντα Σουκατζίδη. Ο Σουκατζίδης, ως γερμανομαθής, εκτελούσε χρέη διερμηνέα στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου, και διάβασε το όνομά του στον κατάλογο των διακοσίων που επρόκειτο να πάνε για εκτέλεση,

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

«ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ» από το «Παρατηρητήριο Αμαρουσίου»






           Θα τα ξαναπούμε σε μία εβδομάδα

Ειρήνη στις Ψυχές όλων μας!!!


Η Σταυρική Θυσία και η Ανάσταση του Κυρίου έρχεται να μας φέρει το μήνυμα της Ελπίδας και της Αισιοδοξίας από κάθε φόβο, της Αγάπης και της Αλληλεγγύης της δύναμης για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής μας.
Αποτελεί βάλσαμο στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος με την σημερινή κρίση.
Κρίση οικονομική μα και κρίση αξιών...
Πολλές Ευχές για Καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα!
Ειρήνη στις Ψυχές όλων μας!!!

                                                                               Με εκτίμηση
                                                                             Μαρία Κούβαρη

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΕΥΧΕΣ από το Συνδικάτο Ο.Τ.Α Αττικής


Ευχές Ομίλου «Unesco» Αμαρουσίου


Πολυ-ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


                                            Κώστας Κουφογιώργος

Πασχαλινές Ευχές Προέδρου Σ.Π.Α.Π.


ΕΥΧΕΣ από τη «Νίκη Αμαρουσίου»


Πανελλήνια Ενωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών

                        http:enosi-keramiston-aggeioplaston.blogspot.gr

KAΛΟ ΠΑΣΧΑ από την «Ελληνική Κεραμική»

                          http:mathimata-keramikis.blogspot.gr

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Aνάθεση αρμοδιοτήτων σε 14 Δημοτικούς Συμβούλους

Με απόφαση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, τροποποιούνται τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστικής Κατάστασης & Διαχείρισης Λαϊκών Αγορών Δημήτρη Καμπούκου. Επίσης, με απόφαση του Δημάρχου με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες και την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, ανατίθενται οι ακόλουθες αρμοδιότητες σε 14 Δημοτικούς Συμβούλους.
Συγκεκριμένα:
Στον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καμπούκο, μεταβιβάζονται, επίσης, οι παρακάτω αρμοδιότητες:
η εποπτεία και ευθύνη επί των θεμάτων της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης του Πολίτη (Τμήμα Εξυπηρέτησης Πολιτών, Τμήμα Εσωτερικής Ανταπόκρισης) και λειτουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
η ευθύνη, ο συντονισμός και η εποπτεία διακίνησης των υπηρεσιακών εγγράφων εσωτερικά αλλά και προς άλλες Υπηρεσίες ή τρίτους.
η καταγραφή και η διαχείριση θεμάτων καθημερινότητας των πολιτών που προσέρχονται στα ΚΕΠ.
η εποπτεία και η ευθύνη επί των θεμάτων σε εκτέλεση και εφαρμογή του Π.Δ 113/2010.
Οι αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων Νίκου Πέππα, Σπύρου Σταθούλη, και Βασίλη Κόκκαλη, δεν μεταβάλλονται.
Όσον αφορά στους Δημοτικούς Συμβούλους, κατ' αλφαβητική σειρά, τους ανατίθενται τα εξής καθήκοντα:

Οι ευχές του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη


Oι Ευχές του Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη


Ευχές από τον Δημήτρη Καρλαύτη


Οι ευχές της Ρένας Χαλιώτη


ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ από τον Αντώνη Παρτσινέβελο


ΠΑΣΧΑ στο Μαρουσι


Κατανυκτική ατμόσφαιρα, στην παρουσίαση του βιβλίου της Αντωνίας Μποτωνάκη

Όταν σε μια κατάμεστη αίθουσα «Κρηταγενής Ζευς» συναντιούνται η λογοτεχνία με την αγιογραφία και με την έντεχνη Kρητική μουσική,  η ατμόσφαιρα γίνεται εξόχως κατανυκτική. 
Μια τέτοια ατμόσφαιρα έζησαν όσοι και ήταν πολλοί ,αυτοί που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αντωνίας Μποτονάκη, που όπως έγραψε ο Βασίλης Βασιλικός είναι ένα ενδιαφέρον και τολμηρό μυθιστόρημα, συνοδευομένη από την μουσική του Καρόλου Κουκλάκη και της Ειρήνης Δερέμπεη
Η έκθεση αγιογραφίας  της Γεωργίας Χασαπλαδάκη, ιδιαίτερης τεχνοτροπίας με κύριο χαρακτηριστικό τη φωτεινότητα των εικόνων, ένα φως  ελπίδας και παρηγοριάς. Στο καλωσόρισμα του ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρης Χαιρέτης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες καθώς και το  μέλος του ΔΣ  Πόπη  Ζερβάκη για την ιδέα και το στήσιμο αυτής της παρουσίασης και επισήμανε ότι η αίθουσα του συλλόγου είναι ένα πολιτιστικό σπίτι στο κέντρο του Μαρουσιού που εκτός από τις δραστηριότητες του συλλόγου φιλοξενεί δραστηριότητες μαθητικών κοινοτήτων αλλά και συναντήσεις άλλων συλλόγων. 

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

«Απροειδοποίητη» επίσκεψη Ευρ. Στυλιανίδη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη υποδέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στο Δημαρχείο, ο οποίος επέλεξε να επισκεφθεί την πόλη του Αμαρουσίου, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την οργάνωση της πόλης σε επίπεδο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας.
Υποδεχόμενος ο κ. Πατούλης τον Υπουργό Εσωτερικών, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων, σύσσωμου του Σώματος των Δημοτικών Συμβούλων της Διοίκησης,του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και του Ειδικού Γραμματέα εξέφρασε προς τον κ. Υπουργό την ικανοποίησή του για την ιδιαίτερα τιμητική επίσκεψή του στο Μαρούσι, σημειώνοντας ότι «σε μία κρίσιμη περίοδο για το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας στηρίξατε με όλες σας τις δυνάμεις, γεγονός που εκτιμούμε και σας ευχαριστούμε για αυτό
Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης εξηγώντας το λόγο της απροειδοποίητης  επίσκεψής του, σημείωσε: «Ήθελα να διαπιστώσω από κοντά πως λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση και πως οργανώνονται οι Τοπικές Κοινωνίες σε αυτή τη δύσκολη εποχή για τη χώρα μας. Και ξεκίνησα από έναν Δήμο που είναι καινοτόμος στην οργάνωση των κοινωνικών δομών και στην προσφορά κοινωνικών Υπηρεσιών»
Παράλληλα ο κος Υπουργός επισήμανε τη σημαντική προσπάθεια που έχει καταβληθεί  στο Δήμο για την οικονομική εξυγίανση, αλλά και τη διοικητική αναδιοργάνωσή του.

Στις 11:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΕΠΤΑ(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» , η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 29 Απριλίου στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Κατάργηση θέσης ΑΜΕΑ(Στυλιανή Γρηγοράκη)
2. Κατάργηση θέσης ΑΜΕΑ (Δεληγιάννη Παναγιώτη)
3. Έγκριση ή μη έγκριση θέσης φορτοεκφόρτωσης
4. Έγκριση ή μη τοποθέτησης θέσης περιπτέρου (υποθ. Κωνσταντίνου Σκολαρίκη)

Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής» στις 9:00 π.μ.

ΕΝΔΕΚΑ(11) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της 
«Οικονομικής Επιτροπής» , η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 29 Απριλίου στις 9:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Αντιλογισμοί δεσμεύσεων πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου oικονομικού έτους 2013 (από τους Κ.Α. 80-81.... και την διάθεσή τους σε αντίστοιχους Κ.Α. 80-83...) λόγω χρηματοδότησής τους
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2013.
3. Εισήγηση για έγκριση καταβολής επιδικασθέντος ποσού δικαστικής απόφασης (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων).

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

«Kαλή Ανάσταση» από την «ΦωτογραμμΗ»!

                                                           ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
                                                     ΚΥΠΡΟΥ 2 & ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ
                                                       ΤΗΛ.: 210 6134 432 & 6977 33 41 61

12 ΔΗΜΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ