Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο στις 6:30 μ.μ.

ΕΝΔΕΚΑ(11) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί στις 6:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Αίτημα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση (υπόθ. Δ.ΙΣ. του Δημητρίου)
2. Αίτημα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση (υπόθ. Κ.Α. του Πάλι)
3. Έγκριση για την υποβολή πρότασης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Ολοκλήρωση του Πολεοδομικού Σχεδιασμού» - του Πράσινου Ταμείου με τίτλο "Συμπληρωματική Σύμβαση Ανάθεσης Μελέτης "Υδραυλικές - Γεωλογικές Μελέτες και Τοπογράφηση Ρέματος Σαπφούς"
 4. Έγκριση για την υποβολή πρότασης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Ολοκλήρωση του Πολεοδομικού Σχεδιασμού» - του Πράσινου Ταμείου με τίτλο "Σύνταξη προγράμματος συστηματικής υλοποίησης του ΓΠΣ Αμαρουσίου - Τοπογραφική αποτύπωση σε κλίμακα 1:500 με επίγειες μεθόδους, πολεοδομική μελέτη επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου του Δ.Αμαρουσίου και πράξη εφαρμογής"

Διασχολική επιμορφωτική συνάντηση, για το «Νέο εγχειρίδιο Γραμματικής Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού...»

Με το έγγραφό της υπ' αριθμ. πρωτ. 50/09-04-2013, η Σχολική Σύμβουλος, κ. Βασιλική Κυριάκη καλεί τους Εκπαιδευτικούς (ΠΕ-70) της Ε΄ τάξης των Δ.Σ της 20ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής σε διασχολική επιμορφωτική συνάντηση, η οποία συνδιοργανώνεται από τις Σχολικούς Συμβούλους της 21ης και της 25ης Περιφέρειας Δημοτικής ΕκπαίδευσηςΑττικής, με θέμα:
 «Το νέο εγχειρίδιο Γραμματικής Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού: στοιχεία και κατευθύνσεις»,που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 12:00 π.μ -14:00 μ.μ, στο 1ο Δ.Σ Πεύκης
 (Μικράς Ασίας και Ιωαννίνων,  τηλ: 210-80 68 520).

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ο πιανίστας Μπερνάρ Κούντικ την Παρασκευή στο «Ιδιόμελο»


                 Την Παρασκευή 19 Απριλίου ο πιανίστας
                                  Μπερνάρ Κούντικ
                 θα παίξει δύο έργα του Φραντς Σούμπερτ:

            1. Impromptu op.142 αρ. 2 σε λα ύφεση μείζονα

            2. Sonata D 960 op. posth. σε σί ύφεση μείζονα

                  Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου μία ώρα

                             Ιδιόμελο, Χώρος Τέχνης, 
                    Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι

                                   Έναρξη: 20.30

                          κρατήσεις: 210 68 17 042
                                Είσοδος ελεύθερη

To σπίτι των ... Μνημονίων!


«Εκπαιδευτικά Μονοπάτια για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο»


«Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι Πολύχρωμος»

                                                   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
 Η «Δημοτική Βορέειος  Βιβλιοθήκη Αμαρουσίου» και το «Future Library»υποστηρικτής των 
Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Ελλάδας, σας θέλουν κοντά τους και σας προκαλούν να ζήσετε για δεύτερη φορά ένα διασκεδαστικό, δημιουργικό και ...γεμάτο χρώματα καλοκαίρι!
Από 15 Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου το Future Library διοργανώνει, σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαρουσίου και πολλές άλλες Βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα, και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, μια πολύχρωμη Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας!!!

Ελάτε λοιπόν να γίνετε εθελοντές στην Εκστρατεία μας!
Σ’ έναν κόσμο, όπου το γκρι και το μαύρο επικρατεί στις διαθέσεις μας, τις πόλεις μας και για πολλούς και στο μέλλον μας, βοηθήστε μας να δημιουργήσουμε τον δικό μας κόσμο, έναν κόσμο πολύχρωμο μέσα από τα βιβλία, τις ιστορίες, τη γνώση και την τέχνη.
Σας περιμένουμε και φέτος να χαράξουμε νέες διαδρομές με χιλιάδες χρώματα! 

... «Διαδίκτυο και Αλκοόλ στον αστερισμό των νέων»


Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Το χουβαρνταλίκι του πολιτικού μας συστήματος...


ΚΑΝΕΙΣ Μόνος & Αβοήθητος στην ΚΡΙΣΗ...


Τό ἱερόν Λείψανον τοῦ Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στον Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου

Σήμερα 14 Ἀπριλίου, Δ΄ Κυριακή τῶν Νηστειῶν  και ὥρα 6.00
 τό ἀπόγευμα, πρό τῆς ἀκολουθίας τοῦ Κατανυκτικοῦ Ἑσπερινοῦ,
θά ὑποδεχθοῦμε στό Ναό μας τεμάχιον τοῦ ἱεροῦ Λειψάνου τοῦ ἁγίου ἱερομάρτυρος Χαραλάμπους τοῦ θαυματουργοῦ πρός ἁγιασμόν τῶν πιστῶν.
Τό ἱ. Λείψανον θά παραμείνει στόν Ναό μόνοκατά τή διάρκεια τοῦ Ἑσπερινοῦ. 
Μετά τόν Ἑσπερινό θά τελέσουμε Παράκληση πρός τόν Ἅγιο Χαράλαμπο.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

O «δήμαρχος των Mall» εκφοβίζει με εξώδικα τους ακτιβιστές της «Αγοράς χωρίς Μεσάζοντες»!!!

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης«απάντησε» με εξώδικο προς ακτιβιστή της κίνησης που διοργανώνει την αγορά τροφίμων χωρίς μεσάζοντες, καθιστώντας σαφές ότι
δεν έχει την πρόθεση να παραχωρήσει λίγα μέτρα χώρου από το τεράστιο κοινόχρηστο δημοτικό χώρο στάθμευσης επί της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος, πίσω από το Ολυμπιακό Στάδιο, προκειμένου να διεξαχθεί η δράση «Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες» την Κυριακή 14 Μαρτίου 2013 από τις 7:30 έως 14:00.
«Ο δήμαρχος των Mall προφανώς προσπαθεί να εκφοβίζει με το εξώδικο τους ακτιβιστές της αγοράς χωρίς μεσάζοντες, αλλά η αλαζονεία της πολιτικής και της εξουσίας του δεν πρόκειται να μας σταματήσει», τόνισε στην «Αυγή online» ένας από τους διοργανωτές της κινηματικής δράσης, εκτιμώντας ότι 
ο κ. Πατούλης φοβάται να αναμετρηθεί με την επιτυχία του κινήματος των αγορών χωρίς μεσάζοντες μετά την αποτυχημένη αγορά τροφίμων που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου».
«Εκφράζουμε με τον πιο καθαρό τρόπο την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στην «Κίνηση αλληλέγγυοι δρόμοι στο Μαρούσι» στην επίθεση που δέχεται από τoν δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη με την μη παραχώρηση του κοινόχρηστου δημοτικού χώρου ... 

Η Δικαιοσύνη, η ομάδα Πατούλη & τα «κορόιδα» οι δημότες που πληρώνουν!

         Συνδυασμός   «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» 
Επειδή πολλοί ενδιαφέρθηκαν για τις 3 δικαστικές  υποθέσεις της Παρασκευής 5 Απριλίου στις οποίες η ομάδα Πατουλη είχε  πάλι την «μαύρη τιμητική» της, αναφέρουμε δυο λόγια για το συνεχιζόμενο δράμα ενός πρώην όμορφου προαστίου και των κάτοικων του, εξ αιτίας  των Δημάρχων, που μέσω των ρουσφετιών κερδίζουν την εξουσία. 
Στις Δίκες αυτές παρευρεθήκαμε με Δικηγόρους την Κατερίνα Ψάλτη, τον Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, απέναντι στα μεγαλύτερα  Δικηγορικά Γραφεία της χώρας, τους καθηγητές  Πανεπιστημίου και ολόκληρη την Κυβέρνηση.
Μαζί με τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και ο πληρωμένος με επιπλέον χρήματα των δημοτών, μεγαλοδικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω(με απόφαση που ψήφισαν οι κ.κ. Σταθούλης, Αντωνόπουλος, Κατσιγιάννης, Βελλής & Κόκκαλης για να πνίξει η ομάδα Πατούλη το Μαρούσι με νέα μαύρα γυάλινα κουτιά), με την δικαιολογία ότι ... οι υπηρετούντες και οι διορισμένοι από τον ίδιο τον Πατουλη Δικηγόροι του Δήμου που πληρώνονται από τους δημότες « δενδύνανται(είναι ανάξιοι;) να χειριστούν την ανωτέρω υπόθεση»
Στην πρώτη προσφυγή του 2004( Κλαπάκη - Θεοδωρόπουλου), στην οποία ως ιδρυτικά μέλη είχαμε συμπεριλάβει στην αίτηση μας και την «Παρέμβαση Πολιτών», αφορούσε (με αφορμή το αυθαίρετο ΜΩΛΛ), αποκλειστικά το θέμα : «εάν μπορεί η νομοθετική εξουσία για να εξυπηρετήσει ιδιώτη, να ψηφίζει ατομικούς νόμους», δηλαδή να εξυπηρετείται αποκλειστικά με νόμο συγκεκριμένο ιδιώτη.
Καθώς το μέλλον του κτιρίου ΜΩΛΛ...

Οριοθέτηση ρέματος Σαπφούς: Η διαδικασία έχει προχωρήσει...

Συνάντηση με αντιπροσωπεία κατοίκων της οδού Φακίνου στη περιοχή Σωρού Λάκκα Κόττου είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου κου Βασίλη Κόκκαλη και υπηρεσιακών παραγόντων.
Στη συνάντηση οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από τη Δημοτική Αρχή για την εξέλιξη των θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα στην περιοχή τους, καθώς και για το στάδιο της εξέλιξης για την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς.
Όπως τους διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης με την ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης στην περιοχή Λάκκα Κόττου θα προχωρήσει ο καθαρισμός και η διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Φακίνου, ενώ άμεσα 
θα τοποθετηθούν επιπλέον κάδοι απορριμμάτων σύμφωνα με το αίτημά τους.
Όσον αφορά στην οριοθέτηση του ρέματος, η διαδικασία έχει προχωρήσει... 

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ανεστάλη η ανάπλαση της «αλήθειας» ... δεν διεκόπη!

H «Aλήθεια» για την ανάπλαση της πλ. Αγίας Λαύρας
Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η «αποκαλούμενη» Κίνηση Πολιτών για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων της πόλης μας (λες και οι υπόλοιποι πολίτες του Αμαρουσίου που δεν ανήκουν στην κίνηση 
δεν θέλουν την προστασία τους) θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, οι εργασίες στην πλατεία Αγίας Λαύρας, που εκτελούνται στο πλαίσιο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου, δεν διεκόπησαν, όπως κάποιοι ισχυρίζονται, αλλά ανεστάλησαν για μερικές μέρες, μέχρι οι υπηρεσίες του φορέα που υλοποιεί το έργο να προσκομίσουν κάποια συμπληρωματικά έγγραφα στο Δασαρχείο. 
Τονίζουμε ότι δεν είναι ο Δήμος Αμαρουσίου ο φορέας που δημοπρατεί και εκτελεί το έργο, ούτε οι υπηρεσίες μας είναι αυτές  που οφείλουν να προσκομίσουν τις απαραίτητες μελέτες κι έγγραφα. Ο ρόλος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου είναι επικουρικός. 
Στο Μαρούσι θα μείνει το έργο της Ανάπλασης, όταν αυτό ολοκληρωθεί , για να το χαίρονται οι κάτοικοι και επισκέπτες του προαστίου μας.
Δεύτερον, η αναστολή των εργασιών στην πλατεία Αγίας Λαύρας σε καμία περίπτωση δεν καθυστερεί το χρονοδιάγραμμα
 του έργου...

Θετική εξέλιξη η συνέχιση λειτουργίας της ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε.


Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων της ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κου Δημήτρη Καρλαύτη και του Προέδρου της Β/θμίας Σχολικής Επιτροπής  κου Στέλιου Μαρκου.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου παραβρέθηκαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος Ιωάννης Κανέλλης, ο Αντιπρόεδρος κος Γεώργιος Καρατζάς και ο Γενικός Γραμματέας κος Χαράλαμπος Τράπαλης.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η θετική εξέλιξη για τη συνέχιση λειτουργίας της ΑΣ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ως έχει, κατόπιν απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με την οποία απετράπη η κατάργηση της Σχολής και η ενσωμάτωσή της με άλλα τεχνολογικά ιδρύματα, σύμφωνα με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

Ημερίδα για τα «Νέα Επαγγέλματα» στις 11:00 π.μ. στην ΑΣΠΑΙΤΕ


ΑντιΑιρετική Ημερίδα στον Ι.Ν. Αγ. Κοσμά Αμαρουσίου


Τα Παρεκκλήσια του Ι.Ν ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Τά Παρεκκλήσια τής Ἐνορίας είναι:


Ὁ Ναός τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος
Ὁ Ναός τῶν Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν
Ὁ Ναός τοῦ Ἁγίου Γεωργίου 
(Κοιμητηρίου Ἀμαρουσίου)
Ὁ Ναός τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου 
(Νέας Λέσβου Ἀμαρουσίου)

Ἐντός τῶν ὁρίων τῆς Ἐνορίας 
 ὑπάρχουν ἀκόμη δύο ἰδιωτικοί Ἱεροί Ναοί
Ὁ Ναός Παναγίας Ἐλεούσης
Ὁ Ναός Ἁγίας Βαρβάρας

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

"ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ & ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ"


Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Πληροφόρησης & Επικοινωνίας- Τρόποι διαχείρισης του άγχους των εξετάσεων


Στη 1:00 το μεσημέρι, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

ΤΕΣΣΕΡΑ(4) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής , η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου στη  1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έκθεση εσόδων - Εξόδων Α' τριμήνου οικονομικού έτους 2013 του Δήμου Αμαρουσίου. 
2. Ορισμός υπαλλήλου διαχείρισης Πάγιας Προκαταβολής οικονομικού έτους 2013 και διάθεση πιστώσεων πάγιας προκαταβολής 
3. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2013.

ευρωπαϊκή αλληλεγγύη


Ανάκληση των απολύσεων ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου

Σύσκεψη φορέων πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου τη Δευτέρα 8/4/2013, με θέματα συζήτησης το νέο χαράτσι για τη στάθμευση που επιβάλλει η Διοίκηση του κ. Πατούλη στο Μαρούσι και τις πρόσφατες απολύσεις των 13 υπαλλήλων αορίστου χρόνου που εργάζονταν στον Οργανισμό Εργασίας του Δήμου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από, το Συνδικάτο εργαζόμενων Α' και Β' βαθμού του Ν.Αττικής , του Σωματείου εργαζόμενων του Δήμου Αμαρουσίου, του Συλλόγου υπαλλήλων του Δήμου και της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΣ.
Επίσης συμμετείχαν η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου , το σωματείο Συνταξιούχων ,η Επιτροπή ΠΑΣΕΒΕ ,επιτροπή ανέργων Αμαρουσίου και ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Φωτόπουλος εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, τόνισε στην εισηγητική του ομιλία, ότι η Διοίκηση του Κ. Πατούλη εκλεγμένη με την υποστήριξη της ΝΔ, προσπαθεί με τη συνήθη αντιλαϊκή συνταγή να λύσει το διογκωμένο τα τελευταία χρόνια πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Στη Βουλή οι απολύσεις στο Δήμο Αμαρουσίου

                   Προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης 
         & amp; Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών
Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζοντας την αντεργατική της πολιτική, προχώρησε την Παρασκευή 29 Μάρτη σε 13 ακόμα απολύσεις εργαζομένων, αυτή τη φορά αορίστου χρόνου. Ανάμεσα στους απολυμένους βρίσκεται μία εργαζόμενη 2 μηνών έγκυος και μία καρκινοπαθής με 67% αναπηρία, καθώς επίσης και εργαζόμενοι που θέλουν δύο χρόνια για να πάρουν σύνταξη. 
Οι απολυμένοι δούλευαν στον Οργανισμό Εργασίας, στον οποίο έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια συνολικά σχεδόν 30 απολύσεις. 
Να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή από το 2010 μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε 800 απολύσεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, πότε με το αιτιολογικό ότι ο Οργανισμός κλείνει, πότε με επίκληση των ρυθμίσεων του αντιλαϊκού «Καλλικράτη».
Η διοίκηση του Δήμου δηλώνει ότι το θέμα είναι νομικό. Εάν ήθελε να λύσει το θέμα θα έπαιρνε την πολιτική απόφαση, όπως έπραξε και για μεγαλοστέλεχος της ΝΔ και θα τους περνούσε στις υπηρεσίες του Δήμου όπου εργαζόντουσαν έως σήμερα.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου: Γενικός Ξεσηκωμός Τώρα!!!

                    ΟΧΙ ΣΤΙΣ  ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ!!!
                          ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ !!!
            ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 Το έργο της υποβάθμισης, της ιδιωτικοποίησης των Δημόσιων σχολείων συνεχίζεται
 Το νέο σχολείο της αγοράς εκτός των άλλων δεν πρέπει να έχει ούτε εκπαιδευτικούς!!!
 Το ΥΠΑΙΘΠΑ και η κυβέρνηση των μνημονίων συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο με στόχο τη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης. 
Μετά την καταγραφή του αριθμού των μαθητών στο “survey” (τ.μ.  αιθουσών ανά μαθητή) που μπορούν να στοιβαχτούν σ’ αυτές ανάλογα με το μέγεθός της, το Υπουργείο Παιδείας  με επείγουσα εγκύκλιό του ζήτησε από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των σχολείων και τις προϊστάμενες των νηπιαγωγείων να  δικαιολογήσουν γιατί τα σχολεία τους έχουν τη συγκεκριμένη οργανικότητα όπου αυτή δε δικαιολογείται από το συνολικό  αριθμό των εγγεγραμμένων  μαθητών .
Το παράδειγμα που αναφέρεται στην εγκύκλιο μιλάει για 12θέσιο σχολείο με συνολικό αριθμό 240 μαθητών, θέλοντας να δικαιολογήσουν ότι δεν πρέπει να είναι 12θέσιο, αφού 240:25 κάνει 10 και το σχολείο μπορεί να λειτουργήσει σαν 10θέσιο .
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καταδικάζει την προσπάθεια του ΥΠΑΙΘΠΑ και της κυβέρνησης να συγχωνεύσει και να καταργήσει σχολεία, να μετακινήσει και να απολύσει εκπαιδευτικούς. 
Ιδιαίτερα, όταν έχουμε έντονη την εμπειρία των προπέρσινων συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων και των συνεπειών τους.

Το Σάββατο ο "Φιλανθρωπικός αγώνας Καλαθοσφαιριστών" Συλλόγων Αμαρουσίου

        Στις 7:00 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αγ. Θωμά 
Φιλικό αγώνα μπάσκετ για την ενίσχυση του «Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου», θα δώσουν η Ομάδα Καλαθοσφαιριστών Συλλόγων Αμαρουσίου με τους Βετεράνους Kαλαθοσφαιριστές Λευκάδος «Ο Λαέρτης».
Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αγίου Θωμά 
(Διονύσου & Πουρνάρα, Άγιος Θωμάς - Αμαρουσίου, πίσω από το Kosmopolis). 
Ο Δήμος Αμαρουσίου μας προσκαλεί να είμαστε όλοι εκεί! Ο καθένας μας μπορεί να γίνει συμμέτοχος και να συνδράμει στην προσπάθεια  του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Αμαρουσίου να βρίσκεται στο πλευρό κάθε συνανθρώπου μας που έχει ανάγκη.
Ο αριθμός λογαριασμού του «Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Αμαρουσίου» είναι: 041 03 002150 30, στην «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ».