Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η Σηφουνάκειος «συνταγματικότητα» του ... Mall!

Τη σχέση ανάμεσα σε ένα πρόσφατο διάταγμα για τις χρήσεις γης στο Μαρούσι με την πολύκροτη υπόθεση του εμπορικού κέντρου The Mall Athens ανέδειξε η εκδίκαση της υπόθεσης στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας
Οπως προκύπτει, το διάταγμα που προωθήθηκε εσπευσμένα λίγο πριν από τις εκλογές του 2012 από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Σηφουνάκη, και αφορά την επέκταση των εμπορικών χρήσεων στους βασικούς οδικούς άξονες του δήμου, ήρθε να εντάξει μεταξύ άλλων και το επίμαχο εμπορικό σε ένα νέο, ενιαίο αυτή τη φορά, πολεοδομικό πλαίσιο.
Επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε στο δικαστήριο υπέρ της συνταγματικότητας των ρυθμίσεων με τις οποίες επετράπη η ανέγερσή του.
Tην Παρασκευή λοιπόν, έπειτα από αρκετές αναβολές, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέτασε και την υπόθεση του The Mall Athens. 
Η προσφυγή είχε κατατεθεί πριν από 9 χρόνια, το 2004, και αφορούσε δύο τινά:
τη συνταγματικότητα των ρυθμίσεων με βάση τις οποίες επετράπη η ανέγερση του εμπορικού κέντρου (ν. 3207/03), αλλά και την πρακτική της Πολιτείας (η οποία ξεκίνησε προολυμπιακά και έκτοτε χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον) να θεσπίζει με νόμους πράξεις της διοίκησης (λ.χ. οικοδομικές άδειες), άρα να περιορίζει το δικαίωμα του πολίτη να προσφύγει αναζητώντας προστασία από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (σ.σ. στο ΣτΕ προσβάλλονται ως αντισυνταγματικές οι διοικητικές πράξεις που εκδίδονται σε εφαρμογή ενός νόμου και όχι ευθέως οι νόμοι). 

«Δώστε μας τα κλειδιά»


                                                     Το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα σημερινά «ΝΕΑ».

«Οσα μας χρωστούν οι Γερμανοί...»

                  «Η Γερμανία χρωστά 162 δισ. ευρώ 
    για πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα»
Θετικά απαντά ομάδα εμπειρογνωμόνων μετά από ενδελεχείς έρευνες σε αρχεία, όπως αναδημοσιεύει από «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» το περιοδικό Der Spiegel και παρουσιάζει η Deutsche Welle.
H διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Der Spiegel αναδημοσιεύει άρθρο με τον τίτλο «Όσα μας χρωστά η Γερμανία» από «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ». Πρόκειται για το γνωστό θέμα της καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων από τον Β. Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το Spiegel γράφει ότι πρόκειται για πόρισμα επιτροπής εμπειρογνωμόνων που εξετάζει κατ΄εντολή του υπουργείου Οικονομικών πιθανή αξίωση καταβολής αποζημιώσεων από την Γερμανία.
 Η έκθεση 80 σελίδων είναι διαβαθμισμένη ως «άκρως μυστική».
«ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» όμως για πρώτη φορά βγάζει στη δημοσιότητα κάποια στοιχεία. 
Σύμφωνα λοιπόν με το αποτέλεσμα της έρευνας η Ελλάδα δεν έλαβε ποτέ αποζημιώσεις, ούτε για το κατοχικό δάνειο, ούτε για τα δεινά που υπέστη κατά την διάρκεια 
της ναζιστικής κατοχής.

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

«Αλληλέγγυοι Δρόμοι» στο Μαρούσι, για «Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες»

Οι «Αλληλέγγυοι Δρόμοι» διοργανώνουν την Κυριακή 14 Απριλίου «Αγορά Xωρίς Mεσάζοντες» στο Μαρούσι στο πάρκινγκ πίσω από το ΟΑΚΑ.
Παραγγέλνουμε τρόφιμα, συμπληρώνοντας τη φόρμα ή τηλεφωνικά. 
Αγοράζουμε τα τρόφιμά μας κατευθείαν από τους παραγωγούς ακολουθώντας τις οδηγίες των εθελοντών για εύκολη πρόσβαση-φόρτωση-έξοδο.
Ερχόμαστε σε απευθείας επαφή με τους ανθρώπους που παράγουν την τροφή μας, εξοικονομούμε χρήματα, αγοράζουμε ποιοτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η διάσωση του Μπένι από τα τσιμπούρια & τη ...Ζωή!


Της Αγίας Λαύρας το ... ανάγνωσμα !

Η προχειρότητα &ο ερασιτεχνισμός του Δήμου Αμαρουσίου
               σταμάτησαν το έργο της πλατείας                                                                                                             
Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, Μετά την επιστολή που αποστείλατε προς τον κ. Δήμαρχο σχετικά με την πλατεία της Αγίας Λαύρας θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα:
Καταρχήν θεωρούμε πολύ θετική την ενέργειά σας να ενδιαφερθείτε και να εκφρασθείτε δημόσια για το συγκεκριμένο έργο. Για μας η συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις του Δήμου πρέπει να διασφαλίζεται, να είναι ουσιαστική και έγκαιρη και να μην χρησιμοποιείται για την  εκ των υστέρων «νομιμοποίηση» αποφάσεων που ήδη έχουν ληφθεί.
Εμείς από την αρχή διαφωνήσαμε για την «ανάπλαση» της πλατείας Αγίας Λαύρας για ποιούς λόγους;
 Γιατί έχει δένδρα μεγάλης και ιστορικής αξίας, πολλά είναι αιωνόβια και δροσίζουν την γύρω περιοχή.
♣ Γιατί η βρωμιά και η υποβάθμιση της τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην εγκατάλειψή της από το Δήμο.
Οι  προτάσεις του συντονιστικού μας εξαρχής ήταν:
♣ Η πλατεία χρειάζεται  παρέμβαση με ήπια όμως έργα, τα οποία δεν θα καταστρέψουν το πράσινο.
♣ Να μην αλλάξει η πλατεία χαρακτήρα, να παραμείνει δηλαδή πλατεία για όλους τους κατοίκους του Μαρουσιού, χωρίς επέκταση των ήδη υπαρχόντων τραπεζοκαθισμάτων, χωρίς νέα κόσκια και τεντες.. 

Διάλεξη του καθηγητή Παν. Θράκης Σταμάτη Γεωργούλη, "για την σημασία του ΕΒΡΟΥ στο μέλλον της χώρας μας"


Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», την Δευτέρα

ΔΩΔΕΚΑ(12) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», η οποία θα διεξαχθεί την Δευτέρα 8 Απριλίου στις 11:00 π.μ.  στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ & ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ - ΚΥΛΙΚΕΙΟ) στο ημιυπόγειο του κτηρίου «ΝΕΣΤΛΕ ΕΛΛΑΣ Α.Ε», της εταιρείας  «ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ Α.Β.Ε.Ε», επί της οδού Πατρόκλου αρ. 4, στο Μαρούσι
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (Παντοπωλείο - Καφεκοπτείο - Κάβα - Ξηροί Καρποί - οπωρολαχανοπωλείο κ.λπ.) στο ισόγειο, της ΜΕΡΣΙΝΙΑ ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ -ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, επί της οδού Βασ. Σοφίας αρ. 63, στο Μαρούσι
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ με προσφορά καφέ), της ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, επί της οδού Ερμού αρ. 21 στο ισόγειο, στο Μαρούσι.
4. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ στο ισόγειο του κτιρίου, της εταιρείας Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε, επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 95 - 97, στο Μαρούσι.

Μουσική δωματίου απόψε στο ΙΔΙΟΜΕΛΟ


«Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία» στο ΣΤΕΚΙ +


Το Πολιτιστικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αμαρουσίου οργανώνει το Σάββατο 6 Απριλίου στις 8:30 μ.μ, μουσικοθεατρική εκδήλωση με τη Μάνια Παπαδημητρίου,
 για την οικονομική ενίσχυση της Δημοτικής Κίνησης «Κόντρα στον Καιρό», στο ΣΤΕΚΙ (Σαλαμίνος 32 Πλ. Αγ. Λαύρας).
Τίτλος της εκδήλωσης  «Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία».
«Η παράσταση της Μάνιας Παπαδημητρίου»
όπως εύστοχα παρατηρεί η Μαρία Ειρήνη Μοσχονά (http://tospirto.net/music/live/11404), «πραγματεύεται το θέμα της Μνήμης και τα συνεπακόλουθά της. Tα τελευταία χρόνια έννοιες με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές μοιάζουν να μετασχηματίζονται μπροστά στα μάτια μας»
Η ηθοποιός αναρωτιέται μέσα από γνωστά τραγούδια και πρόζα «Ποιος είναι ο τρόπος για να αντέξουμε την πραγματικότητα

Κρίνεται σήμερα η νομιμότητα του «The Mall»

Στην τελική της διαδικασία περνάει τον τρέχοντα μήνα, η «κόντρα» των πολιτών του Αμαρουσίου με την διαχειρίστρια εταιρεία του Εμπορικού Κέντρου 
«The Mall», «Lamda Development» του ομίλου Λάτση.
Η υπόθεση του συγκεκριμένου εμπορικού κέντρου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου, δέκα χρόνια μετά την πρώτη προσφυγή της «Παρέμβασης Πολιτών Αμαρουσίου», που ζητά να κατεδαφιστεί το «μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης» όπως το χαρακτηρίζουν.

Σινεμά «Η ΕΛΛΑΣ» (πρώην καφενείο)!!!

                                              Κώστας Κουφογιώργος


                                                       Βαγγέλης Παπαβασιλείου

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

«ΕΠΤΑ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΕΝΑ» στο «Ιδιόμελο»

                                       Θεατρικό έργο για παιδιά
 Η Λένα, μια νεαρή κλέφτρα, φτάνει νύχτα κυνηγημένη στο σπίτι δυο αγαθών γέρων, που ζούνε στο δικό τους ιδιόρρυθμο κόσμο,  κάπου σε μια επαρχία. 
Εκείνοι την υποδέχονται σαν κόρη τους κι έτσι μένει μαζί τους για εφτά ολόκληρες μέρες. Η Λένα έρχεται σε επαφή μ’  έναν άλλο παράδοξο τρόπο ζωής, με ταχυδακτυλουργίες, θαύματα και πολλή αγάπη. Πώς συμβιώνει η Λένα με τους ασυνήθιστους αυτούς γέρους, πώς αυτοί την αντιμετωπίζουν;  Γιατί φεύγει;  Και τι κάνει μετά;
Αυτό είναι το θέμα του θεατρικού έργου της Γεωργίας Δεληγιαννοπούλου «Επτά μέρες με τη Λένα», που θα ανέβει στο Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» την Κυριακή 7 Απριλίου και για όλες τις Κυριακές του Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.
Το έργο απευθύνεται σε παιδιά των τριών 
τελευταίων τάξεων του δημοτικού.
Παίζουν:  Μανώλης Γιούργος, Λένα Παπαθεοδώρου, 
Γιάννης Παπαθύμνιος, Αθηνά Σαρδέλη
Χώρος Τέχνης « Ιδιόμελο»
Ελευθερίου Βενιζέλου 17, περίπου 200 μέτρα από τον ΗΣΑΠ.
Είσοδος:  7 ευρώ
Κρατήσεις:  210 6817042

Στην Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ, η προωθούμενη κατάργηση του ΙΓΕ

Συγκεκριμένα οι  κ.κ. Χαρά Καφαντάρη & Δημήτρης Στρατούλης ερωτούν τους Υπουργούς, Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
1) Πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να διασφαλίσει την ουσία της ύπαρξης του κληροδοτήματος, που είναι η εκπαίδευση νέων Ελλήνων γεωργών και γεωπόνων και η διατήρηση κατ’ επέκταση του δασικού του χαρακτήρα;
2) Προτίθεται η κυβέρνηση να διατηρήσει το ΙΓΕ ως ΝΠΔΔ, να το εξαιρέσει από το «Σχέδιο Προσθήκης σε σχέδιο Νόμου» και να αποφύγει την –αμφιλεγόμενη νομικά-  κατάργηση και συγχώνευση που θα θέσει εν αμφιβόλω τους όρους της διαθήκης της διαθέτριας Ιφιγένειας Συγγρού;
3) Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να διαφυλάξει το Δάσος Συγγρού που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Αμαρουσίου και Κηφισιάς προσφέροντας σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον εκτάσεως 1.000 στρεμμάτων;
4) Γιατί δεν έχει ληφθεί υπόψη η έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το κληροδότημα που επιβεβαιώνει την οικονομική του αυτάρκεια;
5) Έχει διασφαλιστεί το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων του ΙΓΕ, αν και εφόσον προχωρήσει η προγραμματιζόμενη συγχώνευση;
Οι δύο  Βουλευτές αφού εκτιμούν  πως η απόφαση της κυβέρνησης και στο ζήτημα της διαχείρισης του δάσους Συγγρού λαμβάνεται με χρηματοοικονομικά και όχι περιβαλλοντικά κριτήρια, επισημαίνουν τα εξής:

ΙΓΕ: «Αντισυνταγματική» η κατάργηση & συγχώνευση του Ινστιτούτου!

        Xρέος όλων η διαφύλαξη της συνταγματικής νομιμότητας
Tην αντίθεσή του για την επιχειρούμενη κατάργηση και συγχώνευση του Ινστιτούτου γεωπονικών Επιστημών με τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα»,  εξέφρασε με ομόφωνη απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος  σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου.
Το Δ.Σ. του Ι.Γ.Ε. αφού έλαβε υπ’ όψιν του το Σχέδιο Νόμου κατάργησης και συγχώνευσης του Ι.Γ.Ε. και το σχετικό υπόμνημα του νομικού συμβούλου του Ι.Γ.Ε., διατύπωσε ομόφωνα την αντίθεσή του για την επιχειρούμενη κατάργηση και συγχώνευση του Ιδρύματος.
Παράλληλα αποφάσισε:
α)Να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
β)Να ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και όλα τα πολιτικά κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και
γ)Σε συνεργασία με τους  Δήμους Αμαρουσίου & Κηφισιάς να διασφαλίσει την εξαίρεση του Ι.Γ.Ε. από το «σχέδιο Προσθήκης σε σχέδιο Νόμου» και την με κάθε τρόπο αποφυγή της ούτως ή άλλως αντισυνταγματικής κατάργησης και συγχώνευσής του.

Κατοχικό Δάνειο της Ελλάδας προς τη Γερμανία & Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις...


H ΦΑΝΟΥΡΟπιττα του ΕΕΤΗΔΕ ...


Tο Χαράτσι & η «εύχαρις ΑΡΙΣΤΕΡΗ Φραγκόκοτα των ΣΑΛΟΝΙΩΝ»!

       Από το έκτακτο τέλος στο μόνιμο φόρο ακινήτων...
    Εμμεση & σταδιακή η δήμευση της περιουσίας του Λαού !
     Μέσω της ΔΕΗ ξανά η είσπραξη του νέου φόρου το 2013   
Μας τα «έπρηξε» ο κατοχικός Τύπος και τα καθοδηγούμενα από τις 2 Τρόϊκες Ηλεκτρονικά ΜΜΕ,  ότι εξ αιτίας του παρανοϊκού, παράλογου & αντισυνταγματικού ΕΕΤΗΔΕ κινδυνεύει ΔΗΘΕΝ η συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης του ΥΠΕΡ«πατριώτη» Αντώνη Σαμαρά και πως δεν αποκλείεται ακόμα & προσφυγή σε κοινοβουλευτικές εκλογές !!!
Και αυτό γιατί ο  «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ»(έτσι είναι εάν έτσι νομίζει), Φανούρης - Φώτης Κουβέλης διέρρεε δεξιά & αριστερά ως πολιτικός Αρχηγός της «ΣΗΜιτικής ΑΡιστεράς» και ως Νομικός,  πως αποκλείεται να συναινέσει στην επανάληψη της είσπραξης του τέλους(ως είχε), από τον πολύπαθο Ελληνικό Λαό! 
Τι εννοούσε ο ποιητής της «ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»(κατά κόσμον ΔΗΜ.ΑΡ), το διαπιστώσαμε χθες το βράδυ, λίγα μόλις λεπτά μετά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ...
Προς στιγμήν κάποιοι ευκολόπιστοι συνάδελφοι εξεπλάγησαν που στην θέση του Αλέκτορος(των προηγούμενων ημερών) ενεφανίσθη αναιτιολογήτως, «εύχαρις ΑΡΙΣΤΕΡΗ Φραγκόκοτα των ΣΑΛΟΝΙΩΝ» και του ακραίου Νεοφιλελευθερισμού!!!
Από κοντά και ο έτερος Καππαδόκης... Ο Σοσια«ΛΗΣΤΗΣ» ΜΠΕΝ ΧΟΥΡ(εμπνευστής του εν λόγω χαραΤΣΙΟΥ), για να μας εξηγήσουν πως όλα όσα έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες τα εννοούσαν! Δηλαδή την κατάργηση του ΕΕΤΗΔΕ & την φορολογική μας ελάφρυνση...Ο ΤΡΟΠΟΣ;

Οϊ, όϊ, ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος στο Τατόΐ!!!

Πηγή: greekroyalfamily.gr
          Συμπληρώθηκαν 100 έτη από τον θάνατο
                 του Βασιλιλέως  Γεωργίου
Επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε στο κοιμητήριο του Τατοΐου λόγω λόγω της επετείου των 100 ετών από τον θάνατο του Βασιλέως Γεωργίου.
Ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Άννα-Μαρία και υποβασταζόμενος από ένα μπαστούνι, ενώ στο μνημόσυνο μετείχαν συνεργάτες των Βασιλέων Παύλου και Φρειδερίκης.
Της τελετής χοροστάτησε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος βοηθούμενος από τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Αμαρουσίου -  Κηφισίας και Ωρωπού κ. ΚύριλλοΜεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο,  Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Πατρίκιο Κoλεώδη.

ΡεχΑΓΓΕΛάστε!!!


Διδάγματα του «ΝΑΙ» & του «ΟΧΙ» !!!





Ανοιχτό γράμμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στο Λαό & τη Νεολαία


Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, Εδώ και μια εβδομάδα ένα θέατρο του παραλόγου παίζεται στις γειτονιές μας με πρωταγωνιστές το κοινωνικό και πολιτικό κατεστημένο της πόλης μας και κομπάρσους τα λαϊκά στρώματα και την νεολαία. Όλοι αυτοί  που παρέμεναν κρυμμένοι στα φουστάνια της εξουσίας την εποχή της σφαγής των κοινωνικών δικαιωμάτων, των μισθών, των συντάξεων και των ελευθεριών των εργαζόμενων, σηκώνουν το λάβαρο της αντίστασης απέναντι στον νέο τρομερό εχθρό της ζωής μας  που θα αλλάξει τα πάντα όπως ισχυρίζονται   δηλαδή της κοινότητας των τσιγγάνων του Χαλανδρίου. 
Το ζήτημα είναι πολύ πιο σοβαρό. Πρόκειται για ζήτημα KΡΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ, για ζήτημα ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ, για ζήτημα ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ των μειονοτήτων και ζήτημα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ δηλαδή για κεντρικό πολιτικό γεγονός και όχι διαμάχης των δήμου μας με το δήμο Χαλανδρίου κυρίως όπως επιχειρείται να εμφανιστεί. 
Πριν συζητήσει κανείς την ουσία του ζητήματος που έχει προκύψει, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι πρόκειται για μια εκστρατεία συνειδητής και σχεδιασμένης αντιστροφής της πραγματικότητας που έχει  τρείς στόχους

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Μηνολόγιον Απριλίου

Το Μηνολόγιο που δημοσιεύουμε, το αναρτά στις αρχές κάθε μήνα (συνήθως, αλλά όχι πάντα, την πρώτη του μηνός) στο υπέροχο  ιστολόγιό του (για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα), ο Νίκος Σαραντάκος
Δευτέρα 1 Απριλίου: Του βαρώνου Μυγχάουζεν και των ανιδιοτελώς ψευδομένων
Τρίτη Απριλίου: Διεθνής ημέρα παιδικού βιβλίου
Τετάρτη Απριλίου: Γενέσιον Θεοδώρου Κολοκοτρώνη
του στρατηλάτου
Πεμπτη Απριλίου: Γενέσιον Ανδρέου Ταρκόφσκη και αυτοκτονία Δημητρίου Χριστούλα
Παρασκευή Απριλίου: Ιακώβου Καζανόβα 
του μεγάλου εραστού
Σαββατο Απριλίου: Του ζωγράφου Ραφαήλου
Κυριακή Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα υγείας -
Ιπποκράτους του Κώου
Δευτέρα 8 Απριλίου: Γενέσιον Ιακώβου Μπρελ
Τρ 9 † Απριλίου: Φραγκίσκου Βάκωνος
Τε 10 Απριλίου: Θρίαμβος Σπυρίδωνος Λούη του ωκύποδος

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: «Ο μήνας της άνοιξης»

«O Απρίλης με τα λουλούδια και ο Μάης με τα ρόδα».
«Ο Μάης έχει το όνομα και ο Απρίλης τα λουλούδια».
«Ο Απρίλης έχει την δροσιά και ο Μάης τα λουλούδια».
 «Αν κάνει ο Μάρτης δυο νερά κι ο Απρίλης άλλο ένα,
 χαρά σε κείνο το ζευγά που 'χει πολλά σπαρμένα».

«Και τ' Απριλιού τις δεκαχτώ, πέρδικα ψόφησε στ' αβγό».
«Των καλών ναυτών οι γυναίκες, τον Απριλομά χηρεύουν».
«Αν ρίξει Απρίλης τρεις βροχές κι ο Μάης άλλες δύο,
 να δεις σταφύλια σαν παιδιά και πίτες σαν αλώνια».

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Από το λατινικό aperio = ανοίγω, 
γιατί τότε ανοίγουν - ανθίζουν τα λουλούδια. 
Είναι ο 4ος μήνας του Γρηγοριανού (νέου) 
και του Ιουλιανού (παλαιού) ημερολόγιου 
και ο 2ος του Ρωμαϊκού, κοινώς Απρίλης.
Ήταν αφιερωμένος στην Αφροδίτη. Θεωρείται ο μήνας της άνοιξης.

«Ιράν, ιστορική αναδρομή και περιήγηση που σε ταξιδεύει»

                 

Καραγκιόζης & Κουκλοθέατρο συναντιούνται στο «Σινέ ΔΙΑΝΑ» στο Μαρούσι

         Δύο παραστάσεις με ένα εισητήριο !!!
Την Κυριακή 7 Απριλίου, Καραγκιόζης & Κουκλοθέατρο συναντιούνται στη σκηνή του  κινηματογράφου Διάνα στο Μαρούσι (Περικλέους 14, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ).
Στις 11.30 το πρωί  και στις 15.15 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί παράσταση καραγκιόζη από το θέατρο σκιών «Νάμαστε», με τίτλο «ο καραγκιόζης και ο κατηραμένος όφις»  και αμέσως μετά θα ακολουθήσει παράσταση κουκλοθεάτρου, από την ομάδα «Φτου Ξελεφτερία», με τίτλο «Γιατί φυσάει ο άνεμος ;».
Η  συνολική διάρκεια και για τις δύο παραστάσεις είναι ογδόντα λεπτά, με το χρόνο να μοιράζεται περίπου στη μέση  .
                                     Τιμή εισητηρίου  και για τις δύο παραστάσεις , 7 ευρώ.
                                                        Πληροφορίες στο τηλέφωνο : 
                6932 97 12 70 καθώς & στο τηλέφωνο του «Σινέ ΔΙΑΝΑ» 210 80 28 587

Mνημονιακός ο «Οικονομικός Απολογισμός» του 2012

Ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου για το οικονομικό έτος 2012 παρουσιάζει ανάγλυφα τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται στην Αυτοδιοίκηση τα τελευταία δύο χρόνια από τις μνημονιακές κυβερνήσεις.
 Αλλά όχι μόνο. Αποκαλύπτει επίσης και τις συνέπειες από την πιστή εφαρμογή αυτών των πολιτικών από τη διοίκηση του Δήμου, καθώς και τις δικές της κακές πρακτικές διοίκησης πελατειακού τύπου.
 Δεν θα ασχοληθώ με την κοινοτυπία πλέον ότι ο Προϋπολογισμός του 2012 ήταν πλασματικός. αφού στο σύνολο του υλοποιήθηκε μόλις κατά 40%.
 Θέλω όμως να παραθέσω μερικούς χαρακτηριστικούς αριθμούς που κατά τη γνώμη μου  αναδεικνύουν το πρόβλημα των οικονομικών του Δήμου και τις συνέπειες στη ζωή των κατοίκων του Δήμου.
   Τα έσοδα του Δήμου εξ αιτίας των μνημονιακών  περικοπών στις κρατικές επιχορηγήσεις(περίπου 70%), αλλά και της αδυναμίας των συμπολιτών μας να ανταποκριθούν στα δημοτικά τέλη και τα χαράτσια, είναι μειωμένα το 2012 κατά 13,5 εκ. € σε σχέση με το 2009 ή σε ποσοστό, 23%.
   Από τις συνολικές οφειλές προς το Δήμο που ανέρχονται σε 28 εκ. € εισπράχτηκαν μόλις 0,7 εκ. €  και μάλιστα από μικροφειλέτες. Οι μεγαλοφειλέτες του δήμου που δεν ξεπερνάνε τους 50 και χρωστάνε πάνω από 20εκ.€ παρέμειναν για μια ακόμα φορά ανέγγιχτοι.

«Πέρασα με κόκκινο» της Σοφίας Αδαμίδου

      «Να μη μάθει ποτέ η Μυρτώ τα αίτια του θανάτου μου.
            Μπορείτε να της πείτε πως δεν άντεξα την άνοιξη
                                     ή πως πέρασα με κόκκινο.
   Ναι. Αυτό είναι πιο πιστευτό. Με κόκκινο. Αυτό να πείτε».
 Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Πέρασα με κόκκινο» εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο της Κατερίνας Γώγου, που φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον αδόκητο χαμό της, παρουσιάζεται, στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» σε σκηνοθεσία, σκηνικά - κοστούμια Κοραή Δαμάτη, μουσική Διονύση Τσακνή και φωτισμούς Θανάση Σταυρόπουλου.
Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Μελίνα Βαμβακά, Στέλιος Γεράνης, Τζένη Κόλλια και Κατερίνα Φωτιάδη.
Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 9 μμ και Κυριακή στις 8 μμ