Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Την Κυριακή ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Εβριτών B.Π. «Ο ΕΒΡΟΣ»


Ουδεμία σχέση με την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821, έχει ο φασισμός


Η Επανάσταση του 1821 θανάτωσε πρωθύστερα κάθε μορφή  φασισμού.
Τι σχέση με τον εθνικοαπελευθερωτικό και ταξικόν αγώνα του 1821 μπορούν να έχουν οι επίγονοι των ταγματασφαλιτών που συνεργάσθηκαν με τους ναζί και των δωσιλόγων;
Τηρουμένων των αναλογιών, οι δωσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες της κατοχής την εποχή των Οθωμανών θα ήταν γενίτσαροι ή προσκυνημένοι.
Τι σχέση μπορούν να ’χουν με το «αθάνατο κρασί του ’21» οι λαδέμπορες της κατοχής και οι σταυρωτήδες του λαού τότε, του ξένου καιτου ικέτη σήμερα;
Τι σχέση με την ποίηση ενός επαναστατικού αγώνα που καλούσε, με τον Θούριο του Ρήγα, Σέρβους, Βουλγάρους, Ελληνες, Αλβανούς, ακόμα και Τούρκους να αγωνισθούν στον ίδιο τίμιο αγώνα μπορούν να έχουν οι μελανοχίτωνες της Χρυσής Αυγής που μισούν Βούλγαρους, Αλβανούς και κάθε άλλον ξένο το ίδιο;
Τι δουλειά έχει ο φασισμός που κηρύσσει την υποταγή στις διαταγές με την ελευθερία; τι δουλειά έχουν τα «εγέρθητου» με το πνεύμα του Καραϊσκάκη; Μόνον ύβριν αποτελούν.

"Εαρινή Ισημερία" απόψε στο ΙΔΙΟΜΕΛΟ, με τη Μαρία Ρεμπούτσικα


3 Χρόνια Αγώνα και Αγωνίας...


Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς
Ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ – Ε.Ε. – Κυβέρνησης

http://epitropikifisias.blogspot.gr/


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
3 Χρόνια Αγώνα και Αγωνίας
Τον Μάη του 2010, εννιά μήνες μετά την εκλογή του Παπανδρέου και μετά από συνειδητές μεθοδεύσεις από τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση που έγιναν γνωστές αργότερα (πχ. φούσκωμα του ελλείμματος από τη στατιστική υπηρεσία κατόπιν υποδείξεως),  μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που εμφανίζονταν και στην Ε.Ε. με πρώτο πεδίο εφαρμογής του τη χώρα μας, τον πιο αδύναμο κρίκο της Ευρωζώνης.
Με πολιορκητικό κριό το χρέος, επιβλήθηκε το 1ο μνημόνιο, που αποτελούσε το εργαλείο επιτάχυνσης της επιβολής μιας σειράς δημοσιονομικών, κοινωνικών και εργασιακών πολιτικών, που είχαν επικυρωθεί στη συνθήκη της Λισαβόνας και η εφαρμογή τους εντάσσονταν στην πολιτική ανταγωνιστικότητας σε βάρος της εργασίας της Ε.Ε. απέναντι στις άλλες καπιταλιστικές οικονομίες.

ΓαλλοΓερμανική Προτεσταντική εκστρατεία ...



ΑΤΤΙΛΑΣ επί 3 !!!


Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Το γλείψιμο του «εκδοροσφαγέα» !!!

Οξεία αντιπαράθεση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου με το ενημερωτικό ιστολόγιο  "Newpost.gr" με αφορμή ανάρτηση που έφερε τον τίτλο ο «εκδοροσφαγέας» του Αμαρουσίου!!!
Ο «Θείος»(έτσι υπέγραψε ο σχολιαστής των πρωτοβουλιών του Δημάρχου μας -συμπεριλαμβανομένης και της αρθρογραφίας που αναπτύσει τελευταία), υποστήριξε ότι «βασικός σκοπός της αρθρογραφίας του κ. Γ. Πατούλη, ήταν κυρίως να «γλύψει» τον Πρωθυπουργό(!!!).
Τους λόγους δεν τους ξέρω, σημείωσε, αλλά μπορώ να τους υποθέσω. 
Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης: «Ζητείται ελπίς. Ζητείται όραμα και ηθικό θάρρος. Ζητούνται άνθρωποι που θέλουν και μπορούν να εργαστούν στα νάματα της εθνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής που χαράζει ο Πρωθυπουργός μας για τη στήριξη της χώρας μας και την έξοδό της από την κρίση. Σε αυτή την προσπάθεια οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι».
Το ερώτημα είναι εάν ο ίδιος μετέχει στην διαδικασία. Και από όσο γνωρίζω όχι μόνο δεν μετέχει αλλά εξακολουθεί να είναι ο «εκδοροσφαγέας» του Αμαρουσίου(!!!). Γιατί τα δημοτικά τέλη τα οποία επιβάλλει έχουν στην κυριολεξία γονατίσει τις επιχειρήσεις της περιοχής. Επιχειρήσεις που αγωνίζονται να σταθούν στα πόδια τους.
Άμεση ήταν η απάντηση από το του Γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε τα γραφόμενα «φθηνό λαϊκισμό» μέσω ανώνυμων αναρτήσεων... 

Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Μαρούσι

Ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου με κάθε επισημότητα, με εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τους αγωνιστές του 1821, και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής με την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γεώργιο Πατούλη, την παρέλαση μαθητών, οδηγών, προσκόπων και συλλόγων και την ερμηνεία επίκαιρων δημοτικών τραγουδιών με τη συνοδεία λαϊκών παραδοσιακών οργάνων από την παιδική χορωδία του Σχολείου Ψαλτικής Αμαρουσίου.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Γενικός Σημαιοστολισμός, από την ανατολή της 22ας Μαρτίου 2013 μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2013, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., καταστημάτων, τραπεζών και οικιών της πόλης καθώς και φωταγώγησή τους, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2013.
Κυριακή 24 Μαρτίου 2013
Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις Δημόσιες & Ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κατάθεση στεφάνων στις 11:00 στο Μνημείο Ηρώων από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, που θα προσέλθουν με επικεφαλής τους δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους τους, καθώς και από συλλόγους, Ν.Π.Δ.Δ. και λοιπούς φορείς της πόλης.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Ανάκρουση Εθνικού 'Ύμνου.
Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Mία συνάντηση διαφορετικών γενεών για την Εθνική μας Επέτειο


"Σ΄ένα γύρισμα της ζωής"


Mετατίθεται για τις 7 Apπριλίου, η συναυλία της Λ. Τσατσαρώνη


Δεντροφύτευση με Σαρακοστιανό γλέντι


Kόσμος κάθε ηλικίας ανηφόρισε χθες στην Πεντέλη και γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) από κοινού με το Δήμο Αμαρουσίου, το Δήμο Πεντέλης και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 
Τιμώντας το πατροπαράδοτο «πέταγμα» του χαρταετού αλλά και τα ποικίλα σαρακοστιανά εδέσματα, μικροί και μεγάλοι, προσέφεραν, επίσης, χείρα βοηθείας συμμετέχοντας, παράλληλα, στη 2η δεντροφύτευση του Σ.Π.Α.Π για το 2013 που διοργανώθηκε δίνοντας περιβαλλοντική νότα στη γιορτή.
Από νωρίς το πρωί οικογένειες και μεμονωμένοι συμπολίτες μας από τους Δήμους μέλη του Σ.Π.Α.Π αλλά και ευρύτερα από την Αττική, φορώντας τη γιορτινή τους διάθεση, άρχισαν να ανεβαίνουν στο βουνό, επιδόθηκαν στο πέταγμα του χαρταετού γεμίζοντας με χρώμα τον Πεντελικό ουρανό, και με τις τσάπες ανά χείρας ανηφόρισαν στις γύρω πλαγιές δεντροφυτεύοντας περισσότερα από 3.500 δενδρύλλια.
Το εργαστήρι κατασκευής χαρταετών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου διένειμε χαρταετούς και δίδασκε σε μικρούς και μεγάλους τα μυστικά της κατασκευής και της «επιτυχούς πτήσης». Στη συνέχεια ως μια μεγάλη παρέα όλοι απόλαυσαν τα χορευτικά συγκροτήματα: το Ελληνικό Παραδοσιακό Χορευτικό Όμιλο του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και το Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» σε ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα συνοδεία εκλεκτών παραδοσιακών μεζέδων.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΝστασιάδη, τρίζουν τα κόκκαλα του Τάσσου Παπαδόπουλου!


Τι Αττίλας, τι EUROGROUP...


Διπλή συνεδρίαση του Δ. Σ. στις 5:00 μ.μ.

Στην  Ειδική συνεδρίαση του Σώματος η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 5:00 μ.μ.  στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα),θα συζητηθεί η "Έγκριση απολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2012"
Θα ακολουθήσει στις 7:00 μ.μ, η Τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην οποία θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις, στα κάτωθι θέματα:
1. Διαγραφή οφειλών Δήμου Αμαρουσίου προς τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του λόγω παραγραφής τους
2. 1η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2013
3. Πρόσληψη καθαριστών - καθαριστριών σχολικών μονάδων με σύμβαση μίσθωσης έργου
4. Πρόσληψη γιατρού εργασίας με συμβαση μίσθωσης έργου
5. Έγκριση ή μη επιχορήγησης του ΝΠΔΔ Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου "Αμαρυσία Άρτεμις" (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α)
6. Αποδόσεις ποσών από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π) του Υπ. Εσωτερικών στο ΝΠΔΔ Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚOΙ.ΠΑ.ΔΑ) για το μήνα Φεβρουάριο 2013 , για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Εντυπωσιακή η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Αμαρουσίου για την «Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας»

         







             «Οι κατακτήσεις των γυναικών στον 20ό αιώνα»
Με εξαιρετική επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαρτίου, η εκδήλωση του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου για την «Ημέρα της Γυναίκας, με θέμα: 
«Οι κατακτήσεις των γυναικών στον 20ό αιώνα». 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, όπου έγινε προβολή ντοκιμαντέρ σχετικά με τις γυναίκες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από την πρόεδρο του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου, Μαρία Καρλατήρα μέλος της ΟΓΕ, απαγγελία ποιημάτων και σκετς από διηγήματα των Μπρεχτ και Γκόρκι, από τα απομνημονεύματα της Πασιονάρια, από γυναίκες που συσπειρώνονται στην ΟΓΕ.

AMAΡΥΣΙΑ - Σάββατο 16 Μαρτίου 2013


Α.Ο.Ζ ή Θάνατος !!!


Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Πολλαπλές διακρίσεις μαθητών του Λυκείου Αναβρύτων στα Ραδιοφωνικά Βραβεία Ελλάδας - Κύπρου

                 Το Λύκειο Αναβρύτων  απέσπασε 3 βραβεία!!! 
Τρία βραβεία εξασφάλισε το Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αναβρύτων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων των Α' Ραδιοφωνικών Βραβείων Ελλάδας - Κύπρου που πραγματοποιήθηκαν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου στο Κέντρο «Νόησις» στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα:
1) Καλύτερης Προσωπικότητας Ραδιοφώνου
Η Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου του Α2, για την εκπομπή
 «Φτου… και βγαίνω...».
2) Καλύτερης Σατιρικής εκπομπής: 
Ο Χάρης Κυρίτσης του Α2, ο Αντώνης Τσαντήλας του Β4, η Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου του Α2, ο Κωνσταντίνος Γανώτης του Β1 και ο Δίκαιος Παντελεάκης του Α3 για την εκπομπή: «Λόγια στον αέρα».

ΠΑ.ΜΕ Ιστορία...

                  Το ΠΑΜΕ «ξαναγράφει» την Ελληνική Ιστορία: 
    Αποκαλεί τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, «απατεώνα»!!!
Αίσθηση προκαλεί επιστολή εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ που έφτασε σε σχολεία της χώρας
 και απευθύνεται σε μαθητές, ενόψει της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.
Επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές για την 25η Μαρτίου:
«Οι λαϊκές επαναστάσεις μπορούν να νικήσουν!
Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια, Ίσως έχεις βαρεθεί να ακούς συνέχεια για επετείους και γιορτές, ειδικά σήμερα που η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του συστήματος των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών κάνουν επίθεση στη ζωή σου και στην οικογένειά σου. Κράτα όμως το εξής: 
ό,τι επίθεση και να σου κάνουν, δε θα σταματήσουν ποτέ να στοχεύουν στο μυαλό σου. Γι' αυτό σου λένε ψέματα και μισές αλήθειες και για την 25η Μαρτίου, όπως κάνουν και για την 28η Οκτώβρη αλλά και για το Πολυτεχνείο.
Είναι ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!
Δεν σου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης του 1821 στις 25η Μαρτίου ενώ ήδη στις 23 Μάρτη του 1821 η Καλαμάτα και άλλα μέρη της Πελοποννήσου είχαν απελευθερωθεί από τους Τούρκους;
Η απάντηση είναι ότι με διάταγμα του 1838, δηλαδή 13 χρόνια αργότερα, ορίσθηκε εθνική γιορτή η μέρα του Ευαγγελισμού για να ντύσουν την επανάσταση με θρησκευτικό μανδύα.

Α.Σ.Γ.Μ.Ε:"Θέλουν και τους Γονείς «συνεργούς» στην αξιολόγηση"

        ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
                                 Προς: το Υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις του
 Μόλις πρόσφατα ζητήθηκε από τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν στη διαδικασία αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, στα σχολεία με νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα (ΕΑΕΠ). Αύριο θα ζητηθεί να γίνει το ίδιο, σε όλα τα Σχολεία. Γονείς θα αξιολογούν εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικοί θα αξιολογούν μαθητές, όλοι εναντίων όλων και η πολιτική σας να προχωράει ανεμπόδιστοι.
 Η απάντησή μας είναι η εξής: Σας έχουμε αξιολογήσει χρόνια τώρα! Είστε εσείς που αφήνετε τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, που κλείνετε σχολεία, που ξεχνάτε να στείλετε βιβλία, μας απειλείτε ότι αν τα παιδιά μας μουτζουρώσουν τα βιβλία τους θα τα πληρώνουμε (!), που αφήνετε πεινασμένους μαθητές σε αίθουσες που στάζουν στις πρώτες βροχές, είστε εσείς που ζητάτε να μάθετε πόσοι μαθητές μπορούν να στοιβαχτούν σε κάθε τάξη, για να φτιάξετε 30άρια τμήματα. 
Είστε εσείς που αφήνετε ανεμβολίαστα μικρά παιδιά. Είστε εσείς που μοιράζετε την απελπισία στις οικογένειες μας, με την φοροεπιδρομή, την ανεργία, την ακρίβεια. 
Είστε εσείς που μαθαίνετε στα παιδιά μας πώς να σκύβουν το κεφάλι, και αν το αρνηθούν τα στέλνετε στα “μαθητοδικεία”. Είστε εσείς που κάνετε τη μόρφωση υπηρεσία για λίγους και εκλεκτούς.
 Είστε εσείς που στέλνετε 15χρονα στην εργασία και τη σχολική διαρροή. Είστε εσείς που κλείσατε το μοναδικό δημόσιο παιδοχειρουργικό τμήμα και καταδικάσατε στο θάνατο μικρά παιδιά.
ΣΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ - ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ !

Εκτακτη συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» στις 11:00 π.μ.

H "Έγκριση ή µη του Κανονισµού Λειτουργίας Συστήµατος Κοινοχρήστων Ποδηλάτων στο ∆ήµο Αµαρουσίου", είναι το μοναδικό θέμα που θα απασχολήσει σήμερα στις 11:00 π.μ. την ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα (Β. Σοφίας 9 και ∆. Μόσχα).
Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, "προκειµένου να τεθεί σε λειτουργία το Σύστηµα Κοινοχρήστων Ποδηλάτων στο ∆ήµο Αµαρουσίου, απαιτείται η έγκριση του σχετικού Κανονισµού, αρχικά από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια από το ∆ηµοτικό Συµβούλιο.
Ήδη, τα ποδήλατα και οι σταθµοί έχουν εγκατασταθεί από τον Ανάδοχο της συµβάσεως και έχει ξεκινήσει και η λειτουργία του λογισµικού συστήµατος, αποµένει δε µόνο η άνω τυπική διαδικασία.

Δίωξη 3 υπαλλήλων Σισμανογλείου & Παίδων Πεντέλης, για τα πλαστά «πιστοποιητικά δυσλεξίας»


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος τριών υπαλλήλων δύο δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι πωλούσαν «πιστοποιητικά δυσλεξίας» σε μαθητές λυκείου, ώστε να μην υποβάλλονται σε γραπτές εξετάσεις.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, τελεσθείσας από κοινού και κατ' εξακολούθηση από υπαιτίους που διαπράττουν πλαστογραφίες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Σχετικές καταγγελίες οδήγησαν στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, από την οποία προέκυψε ότι τουλάχιστον αυτοί οι τρεις υπάλληλοι, με ειδικότητες λογοθεραπευτών, ψυχολόγων κ.λπ. εξασφάλιζαν πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας από το 2007 σε γονείς μαθητών Λυκείου, έναντι αμοιβής 300-900 ευρώ ανά πιστοποιητικό.