Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ

                                                                    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Με σύμμαχο την ιστορία και όπλο την τέχνη, διοργανώνουμε εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού της 8ης Μάρτη ,παγκόσμιας μέρας της γυναίκας με θέμα :

                    ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ

Η εκδήλωση θα γίνει στις 13/3/2013 στίς 7 μμ στήν αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου.

                              Η Πρόεδρος                                                         Η Γραμματέας
                        Καρλατήρα Μαρία                                                   Πράπα Αιμιλία

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Υπερχείλιση του φρεατίου ομβρίων υδάτων στη Β. Σοφίας & Κηφισίας

Έπειτα από καταγγελίες πολιτών αλλά και διερχόμενων οδηγών για την εμφάνιση μεγάλης ποσότητας υδάτων που διαρρέουν στη Λεωφ. Κηφισίας, συνεργείο του Δήμου Αμαρουσίου προχώρησε στις 4/3/2013 σε αυτοψία και διαπίστωσε την υπερχείλιση του φρεατίου ομβρίων υδάτων που βρίσκεται στη συμβολή Β. Σοφίας και Κηφισίας (έναντι 104).
Το συγκεκριμένο φρεάτιο χρήζει απόφραξης από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής στην οποία ανήκει η αρμοδιότητα για τον καθαρισμό των φρεατίων. Για το λόγο αυτό η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου απέστειλε έγγραφο στις 5/3/2013 (Α.Π. 018468) προς τη Διεύθυνση Κατασκευών Υδραυλικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, ζητώντας να υπάρξουν άμεσες ενέργειες καθαρισμού του φρεατίου.



Στο Μαρούσι ευδοκιμεί το «φρούτο» του φθηνού λαϊκισμού!

Η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου θα υλοποιηθεί, κόντρα στις επιθυμίες όσων δεν θέλουν να γίνει κανένα έργο στο Μαρούσι.
Η ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Κόντρα στον Καιρό Π. Κούκουζα , με αφορμή την επικίνδυνη κλίση μεγάλου πεύκου στην πλατεία Αγίας Λαύρας , επιβεβαιώνει ένα πράγμα:
Ότι δυστυχώς ευδοκιμεί και στην πόλη μας το «φρούτο» του φθηνού λαϊκισμού.
Γιατί φθηνό λαϊκισμό αποτελεί το γεγονός να συνδέει μια δημοτική παράταξη το γεγονός της επικίνδυνης κλίσης ενός πεύκου, ανάμεσα στα δεκάδες που υπάρχουν σε όλη την πλατεία Α. Λαύρας, που προκλήθηκε εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους από τις έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδος, με τις εργασίες ανάπλασης της πλατείας.
Αποτελεί φθηνό λαϊκισμό να μιλά μια δημοτική παράταξη για δέντρα που «θα αποφασίσουν να αυτοκτονήσουν» , επειδή στην πλατεία Αγίας Λαύρας γίνονται έργα βιοκλιματικής ανάπλασης.
Με τη «φόρα» που έχει πάρει η παράταξη του κου Κούκουζα και το πλεόνασμα λαϊκισμού που διαθέτει, σε λίγο θα φτάσει να καταλογίζει ευθύνες στη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ακόμη και για την πτώση μετεωριτών στη Γη.

Π. Κούκουζας: Θα λογοδοτήσει είτε το θέλει είτε όχι, η δημοτική αρχή Πατούλη!

Η δημοτική αρχή Πατούλη φέρει ακέραια την ευθύνη για το δέντρο που «έπεσε» στην πλατεία Αγίας Λαύρας σήμερα το πρωί (07.03.2013) και για όσα ακόμα δέντρα της πλατείας, αποφασίσουν να «αυτοκτονήσουν».
Θα λογοδοτήσει είτε το θέλει είτε όχι.
Ενεργοί πολίτες, επιστήμονες, ειδήμονες τους είχαμε προειδοποιήσει πως οι εργασίες ανάπλασης του άλσους της Αγίας Λαύρας θα επέφεραν σοβαρές φθορές στα αιωνόβια δέντρα.
Δε χαιρόμαστε καθόλου για την επιβεβαίωση των λεγόμενών μας. Αντιθέτως οργιζόμαστε για την, δυστυχώς, αναμενόμενη εξέλιξη.            
Οι πολίτες του Αμαρουσίου δε θα κάτσουν «με σταυρωμένα τα χέρια» να βλέπουν τα δέντρα να «πέφτουν».
Θα προστατέψουν το άλσος της Αγίας Λαύρας.
Θα υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή.

Η πλατεία Αγίας Λαύρας θα φώναζε αν είχε φωνή

Είναι μια παλιά και όμορφη πλατεία στο Μαρούσι - κάποιοι λένε η ομορφότερη της πόλης.
Στη δεκαετία του 1950 ο τότε Δήμαρχος Τζων Βορρές που είχε ιδιαίτερη αγάπη στο πράσινο, φύτεψε κάποια ασυνήθιστα δένδρα. Πέρασαν 60 χρόνια όταν ένας άλλος Δήμαρχος με υπερφίαλη προσωπικότητα, εξουσιομανία και επιδειξιομανία, θέλησε να δείξει ένα μεγάλο έργο που το λένε βιοκλιματική ανάπλαση.
Το έργο ξεκίνησε με αφαίρεση θάμνων και με την πτώση ενός από τα μεγάλα πεύκα! Ο κ.Πατούλης, ο εργολάβος και οι επιστήμονες που στήριξαν το έργο μας είπαν ότι τα δένδρα δεν θα πάθουν τίποτα. Και είδαμε πόσο γρήγορα διαψεύστηκαν. Για την πτώση του πεύκου ευθύνονται αποκλειστικά τα μηχανήματα της εργολαβίας.  Στο σχέδιο προβλέπονται κάλυψη χώματος με πλάκες γρανίτη, ξήλωμα των θάμνων και υπερύψωση του εδάφους κατά ορισμένα εκατοστά (έως και 90). Ακόμα ξηλώθηκε ήδη πάτωμα με μάρμαρο Πεντέλης (που πήγε άραγε;) και προβλέπεται τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.
Είχαμε προειδοποιήσει από νωρίς ότι τα δένδρα της πλατείας κινδυνεύουν. Την 1η βδομάδα δουλειάς των μηχανημάτων έπεσε το πρώτο δένδρο.

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την «ΚΑΣΤΑΛΙΑ»


          Μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,
Την Πέμπτη 6 Μαρτίου, το πρωί, στην πλατεία Αγίας Λαύρας, σ'αυτό το πανέμορφο, μέχρι πρότινος αστικό άλσος,
 που κατάφεραν ήδη να το καταστρέψουν οι βάνδαλοι, 
έπεσε νεκρό και το πρώτο πεύκο. 
Ο εργολάβος δεν έχει άδεια από το Δασαρχείο. 
Κι όμως συνεχίζει απτόητος την καταστροφή ενός χώρου, που έχει χαρακτηριστεί κοινόχρηστο πράσινο.
Αύριο, Σάββατο 9 - 3- 2013, στις 10.30 το πρωί, πρέπει να βρεθούμε, όλοι μαζί, στην Πλατεία Αγίας Λαύρας και να απαιτήσουμε άμεση διακοπή εργασιών. 
Γιατί τα δένδρα μας, που τα σκοτώνουν, είναι από τις λίγες πηγές ζωής που απέμειναν σήμερα για μας και τα παιδιά μας.

                                                                   Για το ΔΣ του Συλλόγου Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ
                                                                                 Δήμητρα Κρεκούκια

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

«ΘΥΣΙΑ» πεύκου προς χάριν της Βιοκλιματικής «ανάπλασης»

Το πρωί της Πέμπτης 7 Μαρτίου έπεσε, ύστερα από τις φιλότιμες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και της εταιρίας που εκτελεί τα έργα «ανάπλασης» - καταστροφής της Πλατείας Αγίας Λαύρας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου της «βιοκλιματικής ανάπλασης» του κέντρου της πόλης, ένα αιωνόβιο πεύκο της πλατείας, θυσία στο βωμό της καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζει και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Γ. Πατούλη.
Τα ψέματα της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το σεβασμό του φυτικού περιβάλλοντος της πλατείας Αγίας Λαύρας έπεσαν κι αυτά μαζί με το αιωνόβιο πεύκο της πλατείας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή υιοθετεί και υλοποιεί τέτοιου είδους πολιτικές, αφού πριν από ένα και πλέον χρόνο είδαμε να πέφτουν τα αιωνόβια πεύκα στο οικόπεδο Παναγόπουλου, θυσία κι αυτά στο βωμό της «ανάπτυξης» και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
  Τα έργα της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από πράσινο στο κέντρο της πόλης και υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τη ζωή όλων μας.

Οι έντονες βροχοπτώσεις της Βιοκλιματικής ...«ανάπλασης»!

Οι έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδος και η διάβρωση του εδάφους είχαν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση επικίνδυνης κλίσης μεγάλου πεύκου, ηλικίας πολλών ετών, το οποίο βρισκόταν στην πλατεία Αγίας Λαύρας.
Η επικίνδυνη κλίση συνέβη σήμερα το πρωί και άμεση υπήρξε η αντίδραση των υπηρεσιών του Δήμου ΑμαρουσίουΟ αρμόδιος Αντιδήμαρχος , συνεργείο της Υπηρεσίας Πρασίνου και της Τεχνικής Υπηρεσίας μετέβησαν άμεσα στην Πλατεία Α. Λαύρας, ενώ εκλήθη και το Δασαρχείο, το οποίο διαπίστωσε τη διάβρωση που είχε υποστεί το έδαφος εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων της προηγούμενης εβδομάδος, γεγονός που συνέβαλε, σε συνδυασμό με το μεγάλο βάρος και την προϋπάρχουσα ήδη κλίση του πεύκου, στο προαναφερθέν γεγονός.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Αποκριές με Latin party στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού


Εξαιρετική η συνεστίαση της Β4 ΝΟΔΕ

                    Παρουσία στελεχών, μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση 
                      της Β4 ΝΟΔΕ με το Τμήμα Γυναικών & την ΟΝΝΕΔ  Αμαρουσίου
Τις θερμές ευχές και την αγάπη του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη μετέφερε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Β4 ΝΟΔΕ κ. Δημήτρης Καρλαύτης, στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους που παραβρέθηκαν στην συνεστίαση που συνδιοργάνωσε με το Τμήμα Γυναικών και την ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου.
 Στο χαιρετισμό του ο κ. Δημήτρης Καρλαύτης κάλεσε τα μέλη του κόμματος να βρίσκονται κοντά και να στηρίζουν τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στην προσπάθειά του 
να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες, ώστε η Ελλάδα να επανέλθει ως ισότιμο μέλος με τις άλλες χώρες στην Ε.Ε. και να σταματήσει η ανυποληψία στην οποία οδήγησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου.
Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση στα στελέχη του κόμματος να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις δύο εκλογικές μάχες που θα διεξαχθούν τα επόμενα δύο χρόνια και αφορούν στις Ευρωεκλογές και στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Είδε Βιρβιδάκη ο Βασίλης Κικίλιας


Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Η φαντασία της κλασικής μουσικής στο « Ιδιόμελο»

9 &10 Μαρτίου με την Luminita Macavei & τον Στ. Παργινό
H Luminita Macavei και ο Σταύρος Παργινός έρχονται ξανά στο Ιδιόμελο, πάλι για μια συναυλία για βιολί και τσέλο. Αλλά όχι μόνο.... Τώρα μας φέρνουν και νεαρούς μαθητές, φερέλπιδες μελλοντικούς σολίστες και μαζί μοιράζονται τους ήχους και την αγάπη για τη μουσική.  
Όπως λέει η Luminita Macavei, η βραδιά θα είναι "Ένας μουσικός διάλογος ανάμεσα σε σολίστες καθηγητές και νεαρούς μαθητές. "Η μουσική δεν χρειάζεται λόγια" - το ακούμε πάντα και παντούΣτις δικές μας συναυλίες, τα λόγια θα συνοδεύσουν τον ήχο. Ερωτήσεις, απαντήσεις... μια μικρή ιστορία για κάθε κομμάτι".
Σάββατο και Κυριακή 9 & 10 Μαρτίου 2013
ώρα έναρξης 17.00
είσοδος 10 ευρώ
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, 
Ελευθερίου Βενιζέλου 17,
Μαρούσι, 200 μέτρα από τον ΗΣΑΠ.
κρατήσεις: 210 6817042

Συνεδρίαση της "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ" την Τετάρτη

Δύο είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν την Τακτική συνεδρίαση της  "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ", η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου στη 1:00 το μεσημέρι, στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα (Β. Σοφίας 9 και ∆. Μόσχα).
Αυτά είναι:
1.Έγκριση δέσµευσης πιστώσεων προϋπολογισµού ∆ήµου Αµαρουσίου οικονοµικού  έτους 2013.
2. Καταβολή τρίµηνων αποδοχών στον πρώην υπάλληλο του ∆ήµου µας Αρχοντή Βησάριο του
Κωνσταντίνου, κλάδου ΥΕ Εργατών Καθαριότητας µε βαθµό Β΄

                                                      Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ
                                  ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
                                            ΣΠΥΡΙ∆ΩΝ ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ

Επαναδιαπραγμάτευση ΤΩΡΑ !!!