Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Τζαβαρισμός, η γεροντική ασθένεια του πολιτισμού


Ο ταχυδακτυλουργός των νόμων Βενιζέλος & το Mall ...


Πρωταγωνιστής της επικαιρότητας τις τελευταίες εβδομάδες είναι το θύμα των σκοτεινών σκευωριών, ο πάντα αθώος, έντιμος και κρυστάλλινος πολιτικός
 Ευάγγελος ΒενιζέλοςΧθες, με τη βομβιστική επίθεση, στο κάδρο της επικαιρότητας μπήκε και το εμπορικό κέντρο Mall του ομίλου Λάτση.  Τι σχέση έχει όμως ο Βενιζέλος με το Mall του Λάτση; Η απάντηση είναι, ότι η ύπαρξη του αμιγώς παράνομου και αυθαίρετου κατασκευάσματος Mall οφείλεται μεταξύ άλλων και στις γνωστές νομοθετικές ταχυδακτυλουργίες του  τότε υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου -πλέον δύσκολα βρίσκει κανείς νομιμοποιημένη παρανομία, προς όφελος της οικονομικής ελίτ, στην οποία να μην εμπλέκεται ο Βενιζέλος.

Kατηγορηματική καταδίκη & από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ


ΠΑΡΑΔΩΣΟΥ...

Καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση, η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου


Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαρουσίου καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. 
Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού.
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα της πόλης να μην φοβηθούν, να μην τους αποπροσανατολίσουν τέτοιες ενέργειες τυφλής βίας, από το κύριο, να διεκδικήσουν οργανωμένα και μαζικά, ζωή με δικαιώματα...

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Γ. Πατούλης:«Εντείνεται η προσπάθεια επιφυλακής στα όρια του Δήμου»

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη που έσπευσε να μεταβεί στο χώρο της έκρηξης  μόλις αυτή έγινε αντιληπτή.  

Ο κος Πατούλης δήλωσε ότι σωτήρια αποδείχθηκε η τηλεφωνική δήλωση αγνωστου που προηγήθηκε μία ώρα πριν την έκρηξη. «Όλες οι δυνάμεις της δημοτικής αστυνομίας του  Δήμου Αμαρουσίου ανέλαβαν  άμεσα δράση  για να αντιμετωπίσουν το συμβάν με ευθύνη και αποτελεσματικότητα. Χωρίς καθυστέρηση μετέβησαν το χώρο του συμβάντος το ΕΚΑΒ, για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, ενώ όλα τα οχήματα της Πυροσβεστικής και των ειδικών σωμάτων διασωστών του Δήμου Αμαρουσίου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ετοιμότητας για τυχόν περαιτέρω κρούσματα. Ευτυχώς που το συμβάν σημειώθηκε το πρωί, γιατί ένα δίωρο αργότερα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για εκατοντάδες ανθρώπων που ακόμη και τις Κυριακές επισκέπτονται το κτιριο του The Mall-Athens. 

Συναγερμός για την έκρηξη στο «The Mall»

Έκρηξη στο εμπορικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι σημειώθηκε πριν από λίγο. 
Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί  στο 1ο επίπεδο πριν από το το χώρο στάθμευσης(πάρκινγκ).
Περίπου 90 λεπτά νωρίτερα, άγνωστοι είχαν τηλεφωνήσει στο τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και στην ιστοσελίδα «zougla.gr»  ...Είχαν προειδοποιήσει ότι εκείνη την ώρα επρόκειτο να εκραγεί μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κτιρίου. Οι ίδιοι ζητούσαν να εκκενωθεί το κτίριο και η εξωτερική περίμετρος από την πλευρά της Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και οι σταθμοί του τρένου και του Προαστιακού σιδηροδρόμου.
Την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν στο σημείο πυροτεχνουργοί, ενώ αυτή την ώρα αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. 
Στο σημείο μετέβη άμεσα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, όπως μετέδωσε ο ρ/σ «ΡΙΑΛ F/M», ο οποίος δήλωσε στον ραδιοσταθμό ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε άδειο κατάστημα... 
Οι πρώτες πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, αναφορικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης τραυματιών, κάνουν λόγο για έναν ή δύο εργαζόμενους της φύλαξης του Εμπορικού Κέντρου, από τη θραύση κρυστάλλων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κ.Α.Τ. 

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η «ΝΙΚΗ Αμαρουσίου» κόβει την Κυριακή την πίτα της


«Υγεία χωρίς γιατρούς & φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή δεν γίνεται»

Στην καθιερωμένη εκδήλωση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε) για τον εορτασμό του νέου έτους με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κο Κωνσταντίνο Φρουζή.  

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α & Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ευχήθηκε το 2013 να είναι μία χρονιά λήψης αποφάσεων για τα ζητήματα του χώρου της Υγείας, τονίζοντας τη σημαντική πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει για την υιοθέτηση χρονίως πασχόντων ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων πολιτών το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε συνεργασία με τον Σ.Φ.Ε.Ε και την υποστήριξη του Ε.Ο.Φ.
«Υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται» τόνισε ο κ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα μετατόπισης του βάρους της πολιτικής της υγείας από το φάρμακο  στην πρόληψη και από τον ασθενή στον υγιή πολίτη. 
«Μόνο μέσα από μια ορθολογιστική πολιτική της δαπάνες της υγείας και μια εθνική στρατηγική πρόληψης θα μειωθεί η αλόγιστη και άσκοπη φαρμακευτική δαπάνη και θα οριστικοποιηθεί ένα πλαίσιο χορήγησης φαρμάκου κατόπιν ιατρικής εξέτασης και διάγνωσης του γιατρού, όπως συμβαίνει σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κρίση αρρωσταίνει τους ανθρώπους ψυχικά!!!

Tης Ντάνι Βέργου - "Εφημερίδα των Συντακτών"
Απονομιμοποίηση της πολιτικής, απόλυτη ανισότητα που αρρωσταίνει και συλλογική απόγνωση που ζητάει εναγώνια τη λήψη μέτρων διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε εμφύλιο – αυτές είναι οι διαπιστώσεις για την κατάσταση των ανθρώπων στην Ελλάδα` διαπιστώσεις που τον φοβίζουν. 
Ο Γκέοργκ Πίπερ, διακεκριμένος Γερμανός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής, που ειδικεύεται στο τραύμα και στις κρίσεις, βρέθηκε πριν από λίγο καιρό στη χώρα μας. Τoν έφερε η αλληλεγγύη του για ένα σεμινάριο προς τους συναδέλφους του. Δεν ήταν η πρώτη του φορά εδώ. Αυτή όμως ήταν διαφορετική.
 Η διαδρομή από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο τον τρόμαξε. «Ο ταξιτζής φώναζε πως θα σκοτώσει τους πολιτικούς, θα πάρει ένα όπλο και θα τους πυροβολήσει. Ηταν έξαλλος “Εχω δύο παιδιά στο σπίτι και δεν μπορώ να τους προσφέρω αρκετό φαγητό”». Απαιτούσε να του δώσει περισσότερα λεφτά γιατί είναι Γερμανός. «Αρα έχεις».
 Ο Γκέοργκ Πίπερ άφησε τον οδηγό να ξεσπάσει. «Τον άκουσα με προσοχή, παρ” όλο που κάποια στιγμή πίστεψα ότι ίσως δεν θα έφτανα στο ξενοδοχείο». Μετά του μίλησε για τον λόγο της επίσκεψής του στη χώρα μας. Τον καθησύχασε. Εδωσαν τα χέρια πριν αποχαιρετιστούν.
«Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα του ταξιτζή» λέει στην «Εφ.Συν». «Αντρας που χάνει τον παραδοσιακό ρόλο του αρσενικού. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται σ” αυτή τη χώρα. Χτυπιέται από κατάθλιψη. Του είναι αδιανόητο να πάει σε ψυχολόγο και να παραδεχτεί ότι δεν τα βγάζει πέρα. Βρίσκει άλλη λύση για το πρόβλημά του: επιθετικότητα, αλκοολισμό, ναρκωτικά, βία, μέσα στην οικογένεια, έξω από την οικογένεια. Επιλέγει ακραία ως ψηφοφόρος. Ψηφίζει το ναζιστικό κόμμα...

Η Διαφάνεια, ο Πατούλης & το στικάκι «Λαγκάρντ»!!!

Συνδυασμός «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ » Δορ. Κλαπάκης
Κατόπιν παρεμβάσεώς μας (56644/12) η Αποκ. Διοίκηση ακύρωσε την αύξηση 100% του φόρου ΤΑΠ, την οποία ήθελε να επιβάλει στους δημότες η ομάδα Πατούλη.
Όπως ακύρωσε(αρ, προσφυγής μας 56648/12) και τις …νέες 72 προσλήψεις Το«εμπόριο ελπίδας» στον υπερχρεωμένο Δήμο Αμαρουσίου είχε ξεπεπεράσει κάθε προηγούμενο
Διευκρινήσεις με το υπ΄αρ. 58024/27.12.12 ζητά ο Γ.Γ. Αποκ. Διοίκησης για την ελεγχόμενη στάθμευση αυτοκίνητων στο Μαρούσι, την οποία –φυσικά- θα πληρώνουν τα ..σπίτια των δημοτών
Το τι σοφίζεται η Διοίκηση (μαζί με ιδιωτική Εταιρία) για να εισπράξει χρήματα από τους κατοίκους προκειμένου να μισθοδοτεί τους συγγενείς και φίλους των Δημοτικών Σύμβουλων που έχουν πλημμυρίσει -χωρίς ΑΣΕΠ-τον Δήμο, ξεπερνά κάθε φαντασία
 Άρχισε η προανάκριση στο εδώ Ειρηνοδικείο, για τις παράνομες χρήσεις γης, τις οποίες η ομάδα Πατούλη (με τη βοήθεια του Σηφουνάκη και Υπαλλήλων) προωθεί για χάρη μεγαλοεργολάβων στο Μαρούσι
Στον Εισαγγελέα πάει και η υπόθεση της οικοπεδοποίησης του Κοινόχρηστου χώρου μπροστά από το Νεκροταφείο
Και αυτό διότι ο Δήμος και η Πολεοδομία αν και έχουν τον φάκελο της Τροποποίησης στο συρτάρι τους, εν τούτοις αρνούνται (όπως διέταξε το Συμβούλιο της Επικρατείας) να τον ανοίξουν και να βεβαιώσουν ότι όλα έγιναν νόμιμα!!!
Όπως ο Βενιζέλος και ο Παπακωνσταντίνου είχαν το στικάκι «Λαγκάρντ» στο συρτάρι τους και δεν το …άνοιγαν να δουν τι έχει μέσα !!!

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

κλιματικές αλλαγές


Tην Παρασκευή στο ΣΤΕΚΙ + «o Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει»!

      Στις 8.30 μ.μ. η προβολή της ταινίας με δωρεάν είσοδο 
                Τηλ.: 210 61 27 874  - ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 32 
Όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν την εξαίσια ταινία των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, εάν μπορούν, ας φέρουν μαζί τους και κάτι ως προσφορά αλληλεγγύης για το  « μυρμήγκι»                                          
Την Παρασκευή που μας πέρασε 60 συμπολίτες μας  απευθύνθηκαν στο  «μυρμήγκι»  για βοήθεια και τρόφιμα «ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΑΔΕΙΑΣΑΝ».
Όσοι μπορούν να φέρουν στο στέκι μέχρι την Παρασκευή.
Οι εθελοντές τού «μυρμηγκιού» ζητούν την βοήθεια μας σε τρόφιμα, χοντρά αντρικά ρούχα, κουβέρτες, παπλώματα.
Συνεχίζεται και η συλλογή λαδιού για το «ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»
                  «Ο Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει (2012)»
Αγγλικός Τίτλος: Caesar Must Die
Αυθεντικός Τίτλος: Cesare deve morire
Είδος: Δραματική
Διάρκεια: 76'
Χώρα: Ιταλία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27/09/2012
Υπόθεση: Η κάμερα των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι εισχωρεί στη φυλακή Ρεμπίμπια, στα προάστια της Ρώμης, και καταγράφει τις οντισιόν, τις κουβέντες και τη διανομή των ρόλων, τις προετοιμασίες, και εντέλει το ανέβασμα της παράστασης "Ιούλιος Καίσαρας", με πρωταγωνιστές πραγματικούς κρατουμένους των φυλακών.

«ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»: παροιμιώδες ...λιβελογράφημα!

Απάντηση χωρίς «κουκούλες» στο Γραφείο Τύπου του Δήμου!
Κατά την προσφιλή του τακτική, το γραφείο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, μετά από την τοποθέτηση της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» σχετικά με τις δημαιρεσίες του 2013 και τη στάση της διοίκησης στην εκλογή του αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, εξέδωσε ένα παροιμιώδες λιβελογράφημα, που βρίθει από ανακρίβειες και συκοφαντίες.
 Φτάνει ο συντάκτης δε, στο σημείο να αναφερθεί σε «κουκούλες», ταυτιζόμενος πλήρως με τον μνημονιακό κυβερνητικό εκπρόσωπο που διακηρύττει καθημερινά το διχασμό, θυμίζοντας εποχές που όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε.
Την πολιτική διαφωνία μας για την εφαρμογή στην πράξη από τη διοίκηση του Δήμου - παρά τα μεγάλα της λόγια - των αντιλαϊκών, μνημονιακών πολιτικών της Κυβέρνησης και την  υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου, την ονομάζουν διχασμό, θράσος, άρνηση της δημοκρατίας και του σεβασμού της πλειοψηφίας.
Κατά το γραφείο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου είναι αντιδημοκρατικό και διχαστικό να ψηφίζεις λευκό, για καθαρά πολιτικούς και όχι προσωπικούς λόγους, για τον πρόεδρο (Επ. Γαρδέλης) του δημοτικού συμβουλίου που πρότεινε η πλειοψηφία.

Δημαιρεσίες: «Ίδια γεύση»!!!

      Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΛΓΗΤΗ - ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Αν κάποιος ήθελε να χαρακτηρίσει την πολιτική κατάσταση σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αμαρουσίου, μετά τις πρόσφατες δημαιρεσίες (6 &13 Ιανουαρίου 2013),  με τις  οποίες αναδείχθηκαν το Προεδρείο του Δ. Σ. και οι επιτροπές (οικονομική & ποιότητας ζωής) διοίκησης του Δήμου, θα μπορούσε με ευκολία να πει τη φράση: «Ίδια γεύση», αφού κανένα πρόσωπο δεν άλλαξε στη σύνθεση του Προεδρείου του Δ. Σ. και η εκλογή των μελών των επιτροπών έγινε στο πλαίσιο που ορίζεται από το νόμο 3852/2010 (Καλλικράτης), χωρίς ιδιαίτερες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων.
         Η απουσία πολιτικού λόγου ενάντια στον «Καλλικράτη» και τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται στο χώρο των ΟΤΑ με την επίνευση και τις ευλογίες της Ε. Ε. και του ΔΝΤ ήταν εκκωφαντικά εμφανής, αφού η περιβόητη «αντιπροσωπευτικότητα» στη συγκρότηση του Προεδρείου του Δ. Σ., η οποία υποτίθεται ότι κατοχυρώνεται από το νόμο 3852/2010, έγινε η κυρίαρχη επιλογή μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων που διεκδίκησαν ή στήριξαν όσους διεκδίκησαν τα αξιώματα στο Προεδρείο του Δ. Σ.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

…ωμοψυχία !


«Επικοινωνιακές φούσκες» για την απαξίωση έργων

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», για την κατάθεση αναφοράς από τον επικεφαλής της στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για τις δύο πεζογέφυρες που έχουν κατασκευαστεί στο Μαρούσι, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στη στρατηγική που υπηρετεί η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη, στρατηγική συκοφάντησης και συστηματικής απαξίωσης κάθε έργου που γίνεται στην πόλη. 
Είναι μια ακόμη επικοινωνιακή φούσκα μιας παράταξης που επενδύει στο ψέμα και στη συκοφαντία για να καλύψει την έλλειψη από πλευράς της ουσιαστικών προτάσεων και ρεαλιστικών λύσεων στα καυτά προβλήματα που απασχολούν την πόλη και τους πολίτες.
Δεύτερον, γνωρίζουν πολύ καλά ότι κανένα έργο στο Δήμο Αμαρουσίου από όσα εκτέλεσε η σημερινή Διοίκηση δεν ανατέθηκε με διαδικασίες που δεν είναι και απόλυτα νόμιμες και απόλυτα διαφανείς. Χάρη στις διαδικασίες που ακολουθήσαμε σήμερα το Μαρούσι έχει το προνόμιο να διαθέτει ήδη 2 πεζογέφυρες, όταν σε άλλους Δήμους παλεύουν χρόνια να πετύχουν το ίδιο. 
Μια διαδικασία δημοπράτησης που αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής κατά τον έλεγχο της νομιμότητας της απόφασης. 

Αναφορά στον εισαγγελέα για τις πεζογέφυρες


Κατατέθηκε από τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» Λευτέρη Μαγιάκη αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθεί προς πάσα κατεύθυνση η περίπτωση διασπάθισης δημόσιου χρήματος κατά την κατασκευή των δύο πεζογεφυρών επί της Κηφισίας.
Ως γνωστόν οι δύο πεζογέφυρες ανατέθηκαν για κατασκευή σε εργολάβο με τη διαδικασία του διαγωνισμού με προσκλήσεις και όχι του ανοιχτού διαγωνισμού.
Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τις επόμενες δύο πεζογέφυρες για τις οποίες έχει ανακηρυχθεί μειοδότης, πλην όμως η κατασκευή τους δεν έχει αρχίσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε αφού, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης αρνήθηκε να εξετάσει τις καταγγελίες.

Το 1ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου πήγε στο «Μουσείο Συναισθημάτων» !


Το  «Μουσείο συναισθημάτων παιδικής ηλικίας» επισκέφτηκαν τα παιδιά του
1ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου. Οπως αναφέρουν οι γονείς στο πανέμορφο ιστολόγιο που έχουν δημιουργήσει «syllogos1ouamarousiou.wordpress.com», το επισκέφτηκαν γιατί   "είναι ένα Μουσείο, διεθνώς μοναδικό, διαδραστικό, που μέσα απο τα παιχνίδια και τα παραμύθια βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων".
Ιδρύθηκε το 2006, ανήκει στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών, σε γονείς και σε όποιον ενδιαφέρεται για την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.
Στο χώρο του μουσείου, πραγματοποιούνται διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, ετήσια παιδικά εργαστήρια κ.α.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Για το parking στην πλατεία "ΕΥΤΕΡΠΗΣ"


Eπιστολή  στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. για το parking στην πλατεία "ΕΥΤΕΡΠΗΣ", απέστειλαν ο περιφερειακός συμβουλος Κ. Κανελλάκης και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Αμαρουσίου κ.κ. Αλ. Μπέγιαννης, Ελ. Μαγιάκης και Δημ. Πολυχρονιάδης
Παραθέτουμε την επιστολή αλλά και την απάντηση που έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

                                             Προς ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.
                                           Υπόψη : κ. Τσίτουρα Χρήστου
                   Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνοντα Συμβούλου
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου
υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση για να κατασκευάσει υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στην πλατεία «ΕΥΤΕΡΠΗΣ», η οποία βρίσκεται στο ανατολικό μέρος του σταθμού Η.Σ.ΑΠ. στο Μαρούσι.
Έχοντας υπόψη μας τα σχέδια της γραμμής 4 της Αττικό Μετρό και την πρόβλεψη για σταθμό Μετρό στο Μαρούσι, πλησίον του σταθμού Η.Σ.Α.Π., θα θέλαμε να μας γνωρίσετε τα κάτωθι :
 1. Ποια είναι σύμφωνα με τον προκαταρκτικό σχεδιασμό  η καταλληλότερη θέση για την κατασκευή του σταθμού ΜΕΤΡΟ στο Μαρούσι (η πλατεία «ΕΥΤΕΡΠΗΣ», η πλατεία «ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» ή η πλατεία «ΓΑΡΔΕΛΗ») με λειτουργικά, κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά κριτήρια;
2. Εάν κατασκευαστεί ο χώρος στάθμευσης στην πλατεία «ΕΥΤΕΡΠΗΣ» από το Δήμο Αμαρουσίου, τότε ποια είναι η δική σας εναλλακτική επιλογή για την κατασκευή του σταθμού ΜΕΤΡΟ ;

...κόβει δρόμο για την εξουσία ο Αλέξης!